geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1680. Király-hegy (SK) (GCKRH)

Ilyen csúnya idő volt a rejtésnél...

Ilyen csúnya idő volt a rejtésnél...

A hegy a főútról 2006 tavaszán...

A hegy a főútról 2006 tavaszán...

Telgárt: a környéken érdemes parkolni...

Telgárt: a környéken érdemes parkolni...

Trafóház a turistaút mellett...

Trafóház a turistaút mellett...

Úton felfelé...

Úton felfelé...

GPS pontosság...

GPS pontosság...

Szlovák hernyótalpas 1800 méteren...

Szlovák hernyótalpas 1800 méteren...

A rejtekhely 2 rejtőtársammal...

A rejtekhely 2 rejtőtársammal...

Tejföl a Király-hegy főcsúcsán...

Tejföl a Király-hegy főcsúcsán...

A rejtők csapzottan: Adri középen, Szuli jobbszélen, jómagam balszélen...

A rejtők csapzottan: Adri középen, Szuli jobbszélen, jómagam balszélen...
Szélesség N 48° 52,954'
Hosszúság E 20° 8,925'
Magasság: 1857 m
Megye/ország: Szlovákia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.04.29 14:20
Megjelenés időpontja: 2007.05.15 22:00
Utolsó változás: 2019.02.15 19:14
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: ila81, Adri, Szuli
Ládagazda: ila81
Nehézség / Terep: 4.5 / 3.0
Megtalálások száma: 69 + 1 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


A láda újratelepítése hamarosan!! Addig is fényképes, jelszó nélküli megtalálásokat jelentsetek be legyetek kedvesek! Köszönöm!

WAP: A láda egy kisebb méretű műanyagdoboz (kb 14cm x 10cm x 5cm), amely a Király-hegy egyik mellékcsúcsán található. A csúcs jól láthatóan jelezve van, bár név nem szerepel a szlovák turistatérképen. A konkrét rejtésről nem írok semmit, adja magát a dolog, szerintem abszolút nem nehéz megtalálni...

Mindenkit megkérnék, hogy a szélsőséges időjárási körülményekre való tekintettel legyetek nagyon körültekintőek a visszarejtésnél. A doboz vízhatlan, tökéletesen záródik, szóval zárjátok is be rendesen, és kérek mindenkit, hogy a kihelyezett zacskót és a gumit is használjátok.

A Király-hegy az Alacsony-Tátra keleti része mellett emelkedő hegycsoport, amely azonos nevű főcsúcsával 1946 méterrel emelkedik a tengerszint felé.

Ami miatt mindenképpen szerettem volna, hogy láda legyen itt, az nem más, mint a hegy hangulata. Igazából egyáltalán nem nehéz, nincsenek sziklás részei, mégis embertpróbáló feladat a "megmászása". Hogy miért? Majd meglátod, ha már úton leszel. A csúcsról amúgy szép időben a Magas-Tátra teljes főgerince látható, szenzációs látvány lehet, nekem még nem volt benne részem.

Javaslatok:

1. Az autót Telgárt nevezetű településen lehet hagyni, leginkább onnan érdemes indulni.

2. Aki a piros jelzésen megy, az nagyon figyeljen az elején, mert csábító a szekérút, de nem az a turistaút. Én mentem már fel arra 1600 méterig úgy, hogy nagyon csúnyán eltévedtem (sűrű fenyves miatt nem volt jel). Nagyon könnyű összekeverni!!!

3. Mindenképpen számítsatok hirtelen időjárásváltozásra, a telepítésnél április 29-én a csúcson -7 fok volt, köd, és 1300 métertől folyamatosan hó.

4. A főcsúcson nincs turistaház, csak a szlovák telekom-nak üzemel fent állomása. Figyelem! Az épületeggyüttesből a legelső épület ajtaja nyitva, így be lehet menni melegedni 2 felfűtött helységbe. Bent csúcskönyv is van, írjátok be magatokat, ha feljutottatok.

Egy kis segítséget szeretnék még adni a hegy lábához való eljutáshoz. Használjátok a ViaMichelin-t (www.viamichelin.com):

Írjátok be a kezdőlapra értelemszerűen a települést, ahonnan indultok (az országot is be kell állítani), illetve Telgárt-ot uticélnak. Miután ezt megtettétek a seach nevezetű sárga gombocskára rákattintva részletesen leírja nektek a tervező, hogyan is juthattok el Telgártba.

Néhány távolság viszonyításnak:

Budapest-Telgárt 276 km

Miskolc-Telgárt 125 km

Debrecen-Telgárt 306 km

Szolnok-Telgárt 379 km

Szeged-Telgárt 442 km

Szekszárd-Telgárt 431 km

Pécs-Telgárt 486 km

Zalaegerszeg-Telgárt 506 km

Nagykanizsa-Telgárt 490 km

Székesfehérvár-Telgárt 343 km

Győr-Telgárt 316 km

Szombathely-Telgárt 450 km

Kolozsvár-Telgárt 524 km

Vigyázat! Az útvonaltervező nem mindíg a legrövidebb útvonalat adja ki.... Jó utat, nagyon kellemes túrázást és sikeres ládázást kívánok mindenkinek!

2007.05.29.

Köszönöm mindenkinek az építő jellegű kritikákat!

ila81

Update (2019.02.15): Évek óta nem jártam fent, és évek óta nem léptem be az oldalra. Az újratelepítés nem egyenlő azzal, hogy a láda nincs meg, csupán dobozcserét jelent. Az oldal meg sajnálom ha szar, én személy szerint megelégszem azzal ha a túra sokaknak tetszik. Pont😀
Állapot: kereshető

KRW értékelés (40 db): környezet: 4.86 rejtés: 4.58 web: 4.25 átlag: 4.56

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Ane 2021.10.03 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megvan! Először jártam itt. Garamfőből indultunk a piroson, aztán a zöldön mentünk vissza, ami nehezebb. A csúcs körül fagyos viharos szél fújt. Talán visszatérünk még máskor is.

IMG_9087IMG_9088
IMG_9096IMG_9097
IMG_9106 
macikupac 2021.08.28 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.17 súly: 4.55
Már évek óta szemezünk ezzel a heggyel, de valahogy nem akart összejönni az ide tervezett túra. Egész idefelé úton gyönyörű napsütésben jöttünk, majd ahogy elindultunk a túrán befelhősödött. Mi Šumiac-ból vágtunk neki az útnak. Ez - szerintem - jóval látványosabb, mint a garamfői (Telgárt) kör. A felhősödés nem tántorított el minket, mert folyamatosan haladtunk felfelé, még ha nem is a legrövidebb úton, mert vannak com-os ládák is a környéken. Az egykori hókotró garázsából mára turistaházat csináltak, ahol éppen rengetegen voltak, így abban maradtunk, hogy lefelé ülünk be. A fenyőerdőben mesegombák (légyölő galócák) nőttek, a törpefenyvesen meg egy régi és rossz minőségű aszfaltúton mentünk át. E felett, a gyephavason meg mindent ellepett az áfonya. Itt már erősen vizslattuk, hogy a csúcson vajon tiszta lesz-e felettünk az ég. A hegy északi felére fordulva még mormotákat is láthattunk a Garam forrása felett nem sokkal. Itt már néha előtűntek a Magas-Tátra csipkés ormai is. A csúcson egy rövid időre az eső is rákezdett, de szerencsére nem tartott sokáig. De a fellegek egymást szorosan követve buktak át a gerincen, úgy, hogy szinte az orrunk hegyét sem láttuk időnként. A láda könnyen és gyorsan meglett. Mi logoltunk bele idén elsőként. A doboz teteje repedt (ekkora kőlaptól nem is csoda), de mivel nem készültünk cserére, nem hoztunk másikat. A dobozt kitöröltük, a füzet ugyan nyirkos, de a takarókövet úgy tettük vissza Barnival, hogy ne nyomja tovább a láda tetejét. Nyugodtan keressétek tehát. A ládaoldal egy kalap sz@r. Értem a rejtőt is, de akkor tegye adoptálható a ládát, ha nem akar/tud foglalkozni a ládaoldal naprakésszé tételével.

(Lazy wapon beküldve és később kibővítve)

 
fa-peti 2021.08.28 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kócoska 2020.11.29 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! a láda jó állapotban, a jelzett ponton szépen meg van! lefagytak az ujjaim, kicsit szeles az idő itt fenn, pláne, ha havazik, S mínusz 5 fok van. jó kis 1000m-es szinttúra, Telgárttól a piroson fel a zöldön le :) Kb 1000 méter szint, s 12 km. A táblán kiírt 3 órás felfelé út nekünk 2 lett, lefelé lényegesen könnyebb, de érdemes a sziklákat is megnézni. A piros, s a zöld utakkal szép körtúrát lehet tenni, de bizony jó meredek! Források vannak, így lehet vizet tölteni útközben, ha kizzadnál... Fenn szinte rajzottak az emberek, ők Sumiac felől jöttek fel a kéken, ez is egy jó opció a megközelítésre, kb ugyanannyi szint és táv, de az út felén "Chata pod Kráľovou hoľou" kocsma vágja ketté, ami azért sokat dob a motiváción.
A sok ember nem hiába, hiszen ez a szlovákok szent hegye, innen indult ki a későbbi Szlovákiát megalapozó nemzeti fölkelést szító Jánosík... de érdemes még megemlíteni, hogy a nevét Mátyás királyról kapta, aki itt vadászott.
"Az Alacsony-Tátra keleti része, a vízben gazdag Király-hegyi-Tátra.
[Kráľovohoľské Tatry] Az 1946 m magas Király-hegy [Kráľova hoľa] hatalmas gyephavas, a Kárpátok nevezetes vízválasztó csomópontja. A csúcs három folyó, a Fekete-Vág (Vág), a Gölnic és a Garam, vízgyűjtőjének választóhegye, és ha hozzávesszük, hogy a közelében magasodó Uplasztól északkeletre már a Hernád, és a délkeletre lévő Trebnik alatt már a Sajó vízvidéke van, elmondhatjuk, hogy a Király-hegy tömbje olyan vízválasztó csomópont, amely a fő európai vízválasztót hordozza." [Geoládák v3.7.6]

szép is az a gyöphavas... a törpefenyők feletta Király-hegyi gránit. s néhol szerintem átalakult palásodott gneisz is
ilyen egészen szép napsütés is voltA Király-szikla "szétdobált" kövei
na itt már lefagyott ujjakkal futottam lefelé a metsző hidegbenilyen ködös pillanat is akadt
fakitermelés... "képzelheted miylen éles balta volt, lehet kőbaltával csinálták" 
akosgy 2019.09.14 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 4.13
Kiautóztunk a Magas-Tátrához, délutáni túrának pont megfelelt ez a hegy, mivel a reggeli eső után tisztulást ígért a meteorológia. Be is jött, estére már csak pár felhő maradt az égen. A trafóház felé mentünk fel a P jelzésen. A falubeli cigányok szorgosan szedték csapatokban a vörös áfonyát, nagyon profi, villás szedőeszközük volt. Az aszfalton a montisok tekertek fel, a csúcson mindenki megpihent. Lefelé a Z jelzésen mentünk a Király-sziklát érintve. Sötétedés előtt pont leértünk.

A láda a helyén van, picit vizes belül, de a logbook ép és a jelszó is olvasható, nem értem a ládaoldalon az első mondatot a jelszó nélküli bejelentésről.

Köszi a pontot.

Esti fények a hegyen 
SzMartzy 2019.07.01 11:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.2y]

kobcikrajci 2018.06.13 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

-1-2
-3-4
-5-6
tusy 2018.06.10 15:00 - Megtaláltam
4 tagú, nem éppen fiatal, de lelkes kis csapatunk 9:40-kor indult útnak a zöld, majd a piros jelzésen. Gyönyörű időnk volt, bár tudtuk, hogy a mai napot nem ússzuk meg eső nélkül. 1650 m-en jártunk, amikor a hátunk mögött már szakadt az eső. A láda keresését az időjárásra való tekintettel hamar feladtuk, igyekeztünk minél hamarabb felérni a csúcsra. Szerencsére a szélét kaptuk el az esőnek. Visszafelé jövet a trafóháztól kis patakban folyt a víz, amely megnehezítette a lejutást. Végül a GPS szerint megtett 15,3km-es távot 8 és fél óra alatt teljesítettük. Élménydús,jó kis túra volt. A képek alapján, kérem a rejtőt, fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.07.19 20:36]

DSCF3803DSCF3804
DSCF3806 
mazsola069 2017.08.26 00:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170825_185824IMG_20170825_184814
Péter60 2017.08.24 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.67 súly: 4.44
Bringával oda-vissza a zömmel murvás úton. Nem volt egy leányálom, de jó érzés volt a csúcsról körbetekinteni.
A láda a helyén, könnyű találat.
A ládaoldal viszont katasztrofális!
Kifejezetten zavaró, megtévesztő az újratelepítésre utaló szöveg az elején!
Az meg már vicckategória, hogy az oldal felét a találomra kiragadott várostávolságok teszik ki, meg hogy miképp használjunk útvonaltervezőt??!
Hasznosabb lenne egy infó arról, hogy hol érdemes a kocsival parkolni, ha valaki bringával szeretne nekivágni.
Királyhegyalján (Sumiac) itt érdemes: N48 50.731 E20 07.906

Strombus 2017.08.24 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 1.5 átlag: 3.67 súly: 4.45
Griffs holnapi bringás rendezvénye ürügyén töltöttünk több napon Szlovákia ezen a gyönyörű vidékén. Mivel a szállásunk mára virradóra Telgártnál volt, adódott, hogy ezt a 1946 m magas hegyet, az Alacsony-Tátra negyedik legmagasabb csúcsát még a csoportos keresés előtt meghódítjuk, bár griffs holnap délutánra, az 58 km-es GCPir utánra tervezte. Hálás vagyok, hogy ma letudtuk, mert nem volt gyerekjáték 10 km alatt 900 m szintemelkedést leküzdeni, sőt én elmentem egészen a toronyig, ami még 100 m szintet és 2 km-t jelentett. Az út 6 km-en át murvás, utána kátyús aszfaltos, így nemcsak a felfelé tekerés nehéz, a meredek és rossz minőségű út miatt a lejövetel sem egy önfeledt gurulás. Érdekes, hogy ennek ellenére meglepően sok volt a bringás. Talán valami kihívás lehet erre a hegyre feltekerni? Nekünk a ládáig 2 óra alatt sikerült.
Rövid ujjú mezben indultunk, de olyan 1 700 m magasan már hiába volt a felfelé tekerés, nem melegített eléggé. Olyan hideg szél fújt, hogy fel kellett vennünk még egy réteg ruhát, de még így is a ládánál és főleg feljebb, majd persze lefelé gurulva nagyon fáztam, a fogam is vacogott. De megérte! Egy fáradsággal elért csúcson lenni, onnan letekinteni semmihez sem fogható érzés.

Kíváncsi lennék, gyalog mennyi a menetidő a nagyon meredek turista utak valamelyikén. Mert több is vezet ide, és nemcsak Telgártból! Kár, hogy ezt nem említi a rejtő és nem tünteti fel a túratávot a fejlécben :-(
Arról viszont pontos információt kapunk, hogy milyen messze van ez vagy az a város Telgárttól és hogy használjam az útvonaltervező programot. Nagy gondban voltunk, mert az oldalon sehol sem találtunk sárga "Search" gombot, csak kéket. Ugye az is jó, ha azt nyomjuk? Vagy ha a GPS-re bízzuk az útvonaltervezést? De ott melyik gombot nyomjuk? Egy 2001-ben megjelent ládánál el tudok képzelni ilyen leírást, de egy 2007-esnél?! 2017-ben?!

Egy szlovák térkép szerint Sumiacból a kék sávon három óra 5 perc a csúcsig az út. (Lefelé 2 óra 10 perc). Tapasztaltuk, hogy valószínűleg helyi 20 éves fiatalember tempójával számolják a távot ezen a vidéken. Talán érdemes egy órát hozzágondolni nekünk alacsonyabb vidékről érkezőknek (kivétel VP, Freddy és hasonlók). Telgártból a zöldön vagy a piros sávon egy órával többet ír.

Sajnos ahogy a feljutásra, magára a hegyre sem fecsérel sok szót a rejtő, csak azt tudjuk meg, hogy különleges hangulata van. Mint minden hegynek - szerintem.
Pedig érdemes lenne megemlíteni, hogy a szlovákok szent hegye. A Kriván mellett a Király-hegy szerepel leggyakrabban dalaikban, mondáikban, legendáikban.
Környezetéből igen markánsan emelkedik ki, már távolról felismerhető nagy tömege és viszonylagos szabályossága miatt. Csúcsa lapos. Kopár tetejéről körbetekintve keletre a Szepesség, északra a Poprádi-medence és a Magas-Tátra tárul elénk. Szlovákia fontos háromszögelési pontja. 1960-ban építették a csúcsra a tévétornyot, amelyhez Sumiactól vezet fel az autóforgalom elől lezárt, de kerékpárral engedélyezett murvás-aszfaltos út, amin mi is közlekedtünk.
A Király-hegy lábánál erednek Szlovákia legnagyobb folyói: a Fekete Vág (Čierny Váh), a Garam (Hron), a Gölnic (Hnilec) és aHernád (Hornád) és itt fekszik Garamfő (Telgárt), Királyhegyalja (Sumiac), Teplicska (Liptovská Teplička) és Vernár falu.
A hegy alapkőzete a gneisz-, csillám- és kloritpala. A magasabb pontokat kizárólag ezek alkotják, nyúlványain azonban többféle agyagpala és különféle mészkővek találhatóak. A hegységben vas, réz, ezüst és arany is előfordul, amit a középkorban bányásztak.
Uralkodó növényzete a luc, a jegenye és a vörösfenyő. Patakjaiban pisztráng és rák, erdeiben medve, farkas, hiúz, róka, őz, szarvas, nyúl, görény, menyét, hermelin, nyest, vadmacska, borz, a madarak közül a rendkívül ritka kiabáló sas, vörös kánya, héja, karvaly, vércse, fülesbagoly, császármadár, süket- és nyírfajd, fürj, haris és fogoly él. Nem véletlen, hogy természetvédelmi terület, nemzeti park.
Éghajlata magashegységi. Az igen nagy magasság, a magasabb részek kopársága miatt különösen erős a szél, csapadékos és hideg az évi középhőmérséklet. A tél 6 hónapig tart, hideg és havas. Még jó, hogy most mentünk!

A rejtés tetszett. Valóban egyértelmű és védett. Azért a legegyszerűbb kerek(!) ételtartó dobozt én nem nevezném vízhatlannak és tökéletesen záródónak, de többé-kevésbé állja a sarat.

Kedves Rejtő, megkérhetlek arra, hogy a "A láda újratelepítése hamarosan!!" részt szíveskedjél törölni a leírás elejéről? Immár két éve bizonygatják a megtalálók, hogy a láda a helyén. Ha nem hiszed, járj utána! De addig is töröld a tévinformációt!

Szintemelkedés a ládáig GCKH2017 08 24 Király-hegy Pontos koordináták GCKH
Panoráma a rejtektől GCKRH2017 08 24 Király-hegy A rejteknél Péter GCKH
2017 08 24 Király-hegy Út van rengeteg GCKH2017 08 24 Király-hegy csúcsán tábla GCKH
2017 08 24 Király-hegyről panoráma sziklákkal GCKH2017 08 24 Király-hegyen Panoráma a comos ládától GCKH
2017 08 24 Király-hegyen szép sziklák sárga zuzmóval GCKH2017 08 24 Király-hegyen adótorony GCKH
2017 08 24 Király-hegy lábánál Sumiac Királyhegyalja GCKH 
Zahy 2017.08.12 14:41 - Megtaláltam
JPPJ-vel közös találat. Ahhoz képest, hogy nagy volt a tanácstalanság a meglétével kapcsolatban, nagyon könnyű találat volt.

"J&J" 2017.08.12 14:41 - Megtaláltam
Látva a láda körül kialakult zavaros helyzetet, vittünk cseredobozt is, de nem volt rá szükség.
A LÁDA RENDBEN MEGTALÁLHATÓ A MEGADOTT KOORDINÁTÁN.
Egy kisebb esővel megúsztuk :)
Zahyval közös találat.

Pihenő az uton 
Strombus 2017.08.07 22:25 - Egyéb
Melyik állítás igaz: a láda kereshető vagy az hogy nincs láda?

Ha nincs láda, akkor ennek a ládának a státusa beteg, nem pedig kereshető. A fotólog nem elfogadott logolási forma!
"A láda újratelepítése hamarosan!!" - írta rejtő több mint két éve. Nem látszik a ládaoldalon, hogy azóta történt rejtői karbantartás.

PSZE 2017.06.10 12:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Discover 2016.10.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.21
Sajnos mire felértünk cudar idő lett.
A mellékelt képek alapján kérem elfogadni.
Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: ila81, 2016.11.08 14:22]

Köszönöm!

_DSC5403_DSC5408
_DSC5416_DSC5418
_DSC5419_DSC5421
_DSC5422_DSC5423
_DSC5428_DSC5432
_DSC5433_DSC5435
_DSC5463_DSC5466
MarciMilánBálint 2015.11.07 13:01 - Megtaláltam
Gyönyörű hely, köszönjük a rejtést! (A láda a helyén van, még mindig vizes - kitörölgettük - de a logbooknak semmi baja.)

13 2015.11.07 13:01 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

partizán 2015.10.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam az Alacsony-Tátra főgerincének bejárása során. Beszámoló a túráról itt olvasható.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.12.21 13:08]

usakal 2015.08.09 14:20 - Megtaláltam
A láda a helyén van, nem veszett el, csak kicsit nedves belül.

griffs 2015.07.25 00:00 - Egyéb
Viharban, esőben, villámok közt, órákat bivakolva, de sikerült feljutni. Bár korábban már megtaláltam a ládát, de kíváncsiságból most is utánanéztem. Tökéletes állapotban találtam meg, a precíz rejtést, logoltam a füzetbe. Szóval kereshető !!

Gubirobi 2015.07.25 00:00 - Egyéb
A délelőtti remek időjárás után megindultunk a Király-hegyi láda felé is. Az odafelé vezető úton már láttuk a hátunk mögött gyülekező felhőket, de bíztunk a szerencsénkben. Egészen 1400 m szint körülig tekertünk fel és már "csak" 6-7 kilométer lehetett hátra, amikor megjelentek a hegy közelében az első fekete felhők és villámok. Gyorsan bicikliről pattantunk, majd menedéket kerestünk ez erdőben. Egy nagyobb szikla tövében még védve voltunk a kezdeti esőzéstől, de utána muszáj volt helyet váltani. Szerencsére egy kisebb barlangban össze tudtunk kucorodni és kivárni a nagyobb zuhé és villámok végét. Csak nem akart abbamaradni, így esőben visszagurultunk a kocsihoz griffs kivételével, aki feltekert a ládáig először esőben, majd az elállt (szerintem ő lezsírozta az esővel, hogy távozásunk után legyen szép idő, minket meg hadd egyen a fene). Hát, ilyen a szerencse és az időjárás a környéken. Majd legközelebb! Viszont magasabban voltam, mint a Kékes! :D

menedék
izsolt 2014.07.13 13:05 - Megtaláltam
3 napos sátras vándortúra utolsó napján

fodann 2014.06.11 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam a helyet, de a ládát sehol sem. Pedig 20 percig kerestem, mindenhova bekukucskáltam, minden mozdíthatót megmozgattam, de nem találtam meg:( De legalább a szlovák láda meglett...

Fel a piroson, le a zöldön. Rengeteg volt a kidőlt fa, igazi akadálypálya volt az egész út. Tele volt minden virággal, gyönyörű a táj:) A Magas-Tátrát tisztán láttuk, egy hófoltot is találtunk, jól jött a nagy melegben. 17 km-t mentünk, nagyon élvezte mindenki.:)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.14 21:23]

urajizold 2014.05.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Május 2-án nagyszerű kirándulást tettünk a Királyhegyre. Az csak koronázta a napot, hogy itt geoládát is kereshettünk. (Hogy majdnem földim a rejtője plusz meglepetés.) Nagyon hasznosak voltak az ismertető információi, főleg a -7 fok tekintetében. Előző nap a majálison szinte strandidő volt, reggel ide is rövidnadrágban indultunk, de szerencsére tartalék meleg ruhákkal. Láttuk a felhőket és 1600 m körüli magasságban elkezdett esni a HÓ! Most a szél alig fújt, de így is mindenki didergett. Szóval ide valóban kesztyű-sapka-meleg pulcsival szabad csak elindulni. Telgártból indultunk a piros jelzésen felfelé. Lefelé a zöldön jöttünk, ami először felkapaszkodik azokra a gyönyörű sziklákra amelyekről az előttem szólók egyike hiányolta a képeket. Az út mindkét irányban meglehetősen meredek, és a zöldön a törpefenyők között szűk és sziklás. A ruhánk teljesen átázott a rajtuk lévő csapadék maradványtól. De nagy élmény volt. Köszönjük a rejtést.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (79 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]