FAQ
1866. Mágikus út (GCMAUT)

A magasztos hely

A magasztos hely

Itt kezdődött minden...

Itt kezdődött minden...

Király leszel vagy szolga...

Király leszel vagy szolga...

Mágikus Út

Mágikus Út

a rejtek ...

a rejtek ...

Ő lenne az Adeptus?

Ő lenne az Adeptus?
Szélesség N 47° 24,696'
Hosszúság E 19° 15,619'
Magasság: 130 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.09.28 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.10.21 10:00
Utolsó lényeges változás: 2023.02.03 20:08
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Patics
Ládagazda: Patics
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4900 m
Megtalálások száma: 405 + 3 sikertelen + 36 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


Egy Mágikus Útra invitállak most Vecsésre!


Mint egy leendő mágustanonc járhatod végig a Mágikus Utat, melyet Patics Mágus állított össze, hogy végígjárva az utat, számot adhass képességeidről, bizonyítva alkalmasságodat és az út végére érve elnyerhesd jutalmadat, ha méltónak bizonyulsz rá.


Mi kell ahhoz, hogy sikeresen végigjárd a Mágikus Utat?
Vágy, hit és akarat!
Legyen hát benned vágy arra, hogy végigjárd ezt az utat, legyen benned hit, hogy végig tudod járni és legyen benned akarat, hogy nekivágj az útnak.


Szükséged lehet az utad során mágikus eszközökre is:

Mágikus tükör: Erősíti a mágus észlelési képességeit, a tisztánlátást. Segítségével a mágus meglátja a múltat, a jövőt és mindazt, ami fizikai szemmel nem látható. De mint tapasztalni fogod, jól jön majd egyéb helyzetekben is. (tükör)
Mágikus mécses: Erősíti a mágus belső, tűz energiáit. Aktivitást és erőt ad. Ha tűzre, fényre vagy melegre van szükséged, bizony jól jöhet. (gyufa-de jó lesz a papír is)
Mágikus kehely: Erősíti a mágus belső, víz energiáit. Nyugalmat és határozottságot biztosít. Ha szomjas vagy, akkor is hasznát veheted. (pohár)
Mágikus pálca: Erősíti a mágus teremtő képességeit, a ráhatás erejét. Ezáltal nyilvánul meg a mágus ereje. Erre neked is szükséged lehet. (bot-ami inkább ceruza)


Szükséged lesz még gondolkodásra, türelemre, kitartásra, tájékozódási és probléma megoldó készségre is, hiszen most nem egy "odamegyek és ott van" típusú ládikát készülsz felkeresni.


Tudnod kell, ha elkezded, akkor már nincs visszaút. Ahogy Eliphas Levi a Nagy Mágus Mester mondta: "Király leszel vagy szolga. Nyersz, és magasra jutsz, vagy elbuksz, és a porban fetrengesz."
NINCS KÖZÉPÚT!1. Elindulás: Ha eljutottál a kezdőpontra, menj be a "magasztos helyre" és mondj el egy imát Önmagadért és mindazokért, akiknek szükségük lehet rá. Kérd az Égiek segítségét és támogatását az Útra melyet végigjárni tervezel. Tisztítsd meg elmédet a tisztátalan gondolatoktól, tisztítsd meg lelkedet a tisztátalan érzelmektől. Így a tetteid is tisztábbak lesznek. Majd ha kijöttél, állj a bejáratnak háttal és lásd meg az Iskolát ahol Patics Mágus elkezdte a tanulmányait. Majd menj egyenesen a kerítésig és ülj le a kerítés peremére. Ha megpihentél, megláthatod a továbbvezető Utat. De jól vigyázz! A mágikus tükröd segítsége nélkül nem tudhatod meg, hogy merre menj tovább.
Tanácstalanoknak: Koordinátákat keress.

2. Türelem és tájékozódó képesség: Tulajdonképen itt kezdődött minden, bár nincs semmi különös látnivaló e "tornyos házon", ha csak az nem, hogy itt született Patics Mágus, aki ezt a Mágikus Utat összeállította számodra. Érezd hát át e hely fontosságát. Majd állj a kapu elé, és türelmesen várd meg, hogy 90 perccel múljon el 10 óra. Ha szerencséd van, és éppen süt a Nap, akkor indulj el feléje és menj 94 métert. Használd a mágikus kelyhedet, hogy a forrás vizével olthasd a szomjad és várd, hogy a víz szétáradjon a belsődben. Ekkor kitisztul az elméd és megláthatod a forrás bal oldalán, az utad végét jelző hely megtalálásához szükséges számokat. (Mivel mindig az első gondolat a helyes ezért csak az első 3 számot jegyezd meg. A többivel ne törődj!)
A forrást két bölcs vigyázta de a harcokban egyikül az életét adta azért, hogy megőrízze a titkot. A még életben lévő bölcs, most is ott örködik a forrás bal oldalán. Menj oda hozzá, állj elé és húzd ki magadat bátran, hogy egyenesen a szemébe nézhess. Meglátod, az arcára lesz írva, merre mehetsz tovább. Ha kellően tiszta az elméd, a végcélod helyéről is sejtéseid lesznek.
Tanácstalanoknak: Vigyázz! Addig ne menj tovább amig meg nem leled a bölcs arcán azt a 3 számot, amit a forrás bal oldalán is megleltél. Mert ezt a három számot, majd később át kell írnod egy másik számra. Találhatsz itt más koordinátákat is.


3. A Bölcsek: Indulj el a Bölcsek sorfala között. Menj 200 métert és számold meg a két oldalt álló Bölcseket. Vigyázz, csak az idős és felnőtt bölcseket számold meg, az idegeneket és a gyermekeket ne számold bele! Jól jegyezd meg a bölcsek számát, majd adj hozzá 50-et. Ezt a két jegyű számot írd be a hiányzó két helyre ami a forrás meglátogatása után, még nem tisztult ki az elmédben. Ezzel többet nincs is mit tenned.
Tanácstalanoknak: A Bölcsek bal oldali sorfalában néggyel több bölcs áll mint a jobb oldaliban. Ellenőrizd! (saroktól - sarokig) Itt is áll egy tornyos ház, de itt a sarkon és ez nem az a ház mint amit az előző ponton láthattál. Ne keverd össze őket.

4. Bátorság: Állj úgy, hogy felülről láthasd a szörnyeteget. Szedd össze minden bátorságodat és fordulj vele szembe mikor Észak-nyugatról feléd közeledik. Nézz a szemei közé, de ne mozdulj! Ekkor megállás nélkül fog továbbrobogni. Mikor újra csend van, nézz kicsit balra és lefelé, és akkor megláthatod.... Egy fehér sírkő emelkedik ki a földből, és megmutatja azt a három (kék színű) számot, amit hozzá kell adnod a forrásnál talált három számhoz.
Tanácstalanoknak:Ha a másik irányba nézel, ott 1-el nagyobb a szám.


Vigyázz!
Ne menj közel a sírkőhöz, mert a szörnyeteg elragadhat!

5. A Korona: Bár király még nem vagy, de elképzelheted milyen lehet. Ha kiábrándoztad magad nézz körül és elégedj meg a herceggel. Keresd a néki adományozott emléktáblát. A rajta lévő dátum első és utolsó számjegye egymás után írva adja azt a kétjegyű számot amit még hozzá kell adnod a sírkő számával növelt összeghez. Ha megvan, javítsd át a forrásnál talált háromjegyű számot az új számra.
Tanácstalanoknak: A házfalon keresd, 36 méternyire ...Ellenőrízd!
A forrásnál talált háromjegyű szám+a sírkövön lévő háromjegyű szám+a dátum első és utolsó számából képzett kétjegyű szám.
Ezzel, a három számból képzett összeggel írd át / javítsd át a forrásnál talált háromjegyű számot!

Az első próbatételeken már túljutottál. Minden szükséges ismeret a rendelkezésedre áll, hogy rátalálj az utad végén lévő Titokra és megfelelhess a nagy Próbatételnek! Gratulálok!
Azonban a neheze még hátra van.
Most készülj fel egy hosszabb útra! Ha már elsajátítottad a teleportálás technikáját, gyorsan ott lehetsz, ha nem, akkor bizony gyalogolnod vagy valamilyen úton vívő járművet kell igénybe venned.


Az utad vége egy patakmeder jobb oldalán van, az aszfaltos úttól csupán 100 méterre. Ellenőrízd le, hogy idáig jól számoltál-e? Ha nem, lehet újra kell járnod az utad! Az erőteljes növénynövekedés és a terület nem kellő gondozattsága miatt az utolsó 20 méteren magasra nőtt füvön, bozóton kell átvágnod magad. Készülj fel, a láda egy fa tövében van. Késő ősz és kora tavasz között könnyeben megközelíthető a láda.

6. Megérkezés: Mágikus Utad végére érkeztél, de van még próbatétel mi előtted áll. Meg kell keresned a Pentákulumot, valamint meg kell fejtened a Mágikus Rejtélyt, hogy igazolhasd az út teljesítését. Tárd fel a rejteket amit egy Adeptus (bokrokkal körülvett fa) őríz. Most már nem adhatod fel!
Tanácstalanoknak: Ha kell, légy erős és mozgass meg minden követ a fa tövében, hogy a célodat beteljesíthesd.

7. Megoldás: A Pentákulumot ne forgasd, úgy jó, ha két lábán áll. A Mágikus Rejtély megoldásához, jó ha délben elindulsz és haladsz előre. Az idő múlásával, 9 órára megtudhatod a jelszót, összeolvasva az utadba kerülő feliratokat.
Tanácstalanoknak: A jelszó egy "értelmes" afrikai mondat, itt egybeírva. A pentákulumot a ládában lelheted meg.Kérlek gondosan zárd vissza a rejteket és álcázd, hogy illetéktelenek kezébe ne juthasson a Pentákulum. Ha veszel ki ajándékot, helyezz cserébe méltót. Kérlek csak olyan fotót ossz meg a többi Keresővel ami nem árulkodik a megfejtésekről, főként a rejtek helyéről.

Légy óvatos! A Megérkezés helyszínén idegenek is járhatnak. Ne fedd fel számukra a rejteket!

Bónusz 1: Ha a megérkezés előtt útba ejted a
pontot, akkor tudhatod, hogy jó irányban haladsz, megpihenhetsz és megtekintheted Vecsés legrégebbi iskoláját is.

Bónusz 2: Ha már itt jársz, javaslom készülj fel és keresd meg a másik vecsési rejteket is,
a Geoszöcske lakhelyét .


-------------------------------------------------

A hely ahol feladatodat teljesítened kell, Vecsés városa. Történetéről a város honlapján tudhatsz meg bővebbet: ITT


Javaslom keresd fel az ófalu egy szép templomát:

és a háborús emlékművet:


"Több mint 200 éve annak, hogy 2. Grassalkovich Antal herceg megjelentette a telepítési okiratot és 50 családot telepített le Vecsésen. Ezzel kezdetét vehette Vecsés újkori története. Ha emberöltőkben számolunk vissza, akkor 7-8 emberöltő van a hátunk mögött. Olyan emberöltők, amelyekben voltak háborúk és építkezések, voltak pusztító járványok, de volt számtalan esküvő és keresztelő. A XX. század megpróbáltatásai az I. és II. világháború, a kényszermunka, a kitelepítések a kommunizmus máig ható sebeket ejtett Vecsés őslakosságán...


Ládatörténet:
2007.10.21. Ma materializálódott a Mágikus Út!
2019. feb. 18. A harcokban elhunyt az Adeptus (egy hatalmas fa) aki őrízte a rejteket.
2019. 10.03. Az idő és a helyzet nehézségei miatt, a Mágikus Út is halottá vált és az enyészet elkezdett rajta dolgozni.
2021. 01. 21. [Admin(Fazék)] és Invictus3 játékostársunk lépéseket tett, hogy reinkarnációra bírj a Mágikus Utat, mely szándékot és feladatot Patics Mágus átvállalta tőlük.

2021.03.06. Elérkezett az Idő! A nehéz körülmények ellenére, a Mágis Út és az Adeptus is reinkarnálódott és lerázva az enyészet romboló erejét, Új Életre kelt. Kalandra fel!
Állapot: kereshető
3 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (270 db): környezet: 4.30 rejtés: 4.77 web: 4.76 átlag: 4.61

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Family-H 2023.01.14 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük!

kireth 2022.12.04 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Micicila 2022.12.04 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

anettnori 2022.10.30 07:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Megvan!
[g:hu+ 2.9.12]

Hát, voltak gondjaim.
Mágikusan sikerült homályban hagyni a pontok sorrendjét, valahogy nekem most nem igazán érte el az ingerküszöböt ez a leírás. Mindegy túl vagyok rajta...

-1-2
Soma00 2022.10.19 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Részletek később.[Geoládák v3.12.10]

Xorbit 2022.10.16 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Minket kicsit megtévesztett, hogy a pontok leírása nem sorrendben következtek, hanem gyakorlatilag nekünk kellett kitalálni hogy az addot POIn melyik pont leírása érvényes.
A kedves mágus miután felvilágosított a fentiekről utána már gyorsan meglett minden.

A végláda környékére érve realizálódott bennem hogy már jártam itt, a GCHOPP miatt, amit még "botor módon" nyáron gondoltam megtalálni, de mint _köztudott_ azt a zöld vegetáció miatt csak késő ősz és télen lehetséges megközelíteni hacsak nem vagy feketeöves bozóthatcos... :D De ez egy másik láda logja kellene legyen. :)

Báthory Ödönke 2022.10.05 13:00 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm. Pár éve kezdtem, most végre megvan.

A két Sanyi 2022.07.25 16:32 - Megtaláltam
Sokat utaztunk eddig Jung társammal, de mágikus utazásban még nem volt részünk. A mágia állítólag nem jó dolog, de belevágtunk, és szerettük. Az első pontnál nem volt nálunk a mágikus tükör, de AltSanyi szerencsére tükörírásban tanult olvasni. Bár a feje majdnem beszorult a rejtek és a járda közé, végül csak egy kicsit laposabb lett, így mehettünk tovább.
A forrásnál meglepődtünk, hogy milyen bő vízzel csobog, de lévén nagyon meleg, nem bánkódtunk miatta ( a vízüggyel ellentétben) Felfrissülvén kifaggattuk a bölcset, aki sok hasznos információval szolgált.
Mentünk a bölcsekhez, Kicsit megszeppenve éreztük magunkat ennyi okos agg közt, de aztán rájöttünk, hogy korban már mi is súroljuk a bölcsesség határát. Ezzel a bölcsek sem szálltak vitába. Gyorsan megszámoltuk őket, Altsanyinak jutott a több!
Jöhetett a bátorságpróba. Azt kiderítettük az imént, hogy majdnem bölcsek vagyunk, de vajon vagyunk-e majdnem bátrak is? Vajon milyen szörnyeteggel kell farkasszemet néznünk? Odaérve nagy kő esett le a szívünkről, hiszen ez a szörny az egyik kedvencünk. Nem akkora, mint az Agymenők egyik fő karakterének, de azért nem féltünk tőle. A sírról leolvastuk a további instrukciókat, majd mentünk tovább.
Jöhetett a majdnem korona. Nem tudtuk feltenni a koronát napi teljesítményünkre, mert csak herceget kellett keresni. Sokat kutakodtunk, mire meglett. A tréfás Mester itt talán kicsit félrevezetett bennünket, több szempontból is. De hát két majdnem bölcsön nem lehet csak úgy kifogni (csak majdnem)!. Elkaptuk a herceget, és mehettünk most már valóban feltenni a koronát mai teljesítményünkre.
A séta a ládához kellemes volt, lévén a fű le volt nyírva. És megleltük!! Viszont a koronát még mindig csak majdnem tudtuk feltenni teljesítményünkre. Jelszó helyett ugyanis rejtvény fogadott bennünket. Egy afrikai mondatot kellett kitalálnunk az afrikai hőségben. Így duplán izzadtunk. Minden majdnem bölcsességünket bevetettünk, míg végül a Mágus papírra vetett instrukciói nyomán kibölcselkedtük a megoldást. Az igazi korona a jelszó elfogadása lett, melyet e bejegyzés is igazol!

Párduc50 2022.07.25 16:28 - Megtaláltam
Valóban mágikus utazásban volt részünk. Halált megvető bátorsággal vágtunk neki, és lépkedtünk apránként. A bölcsektől megszeppentünk, a szörnyetegtől viszont nem ijedtünk meg (túlságosan). Aztán, mikor már azt hittük, feltettük teljesítményünkre a koronát, jött az újabb rejtvény. De ez sem fogott ki rajtunk. Viszont válaszül Laár András Afrika című szerzeményében elhangzott afrikai szöveget szerettem volna beírni, de nem leltem sehol... :-(

Búr 2022.06.22 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Már jó régen megfejtettem a végláda koordinátáját, de akkor nem tudtam felkeresni mert rám esteledett. Ma viszont más okból arra jártam és gyorsan meg is lett. Igazán kreatív, ötletes rejtés, fantasztikus végládával.
Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.8.13]

IMG_20220107_160134IMG_20220107_160250
IMG_20220107_161005IMG_20220107_163058
Emerich63 2022.06.05 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Igazán egyedi, remek rejtés, izgalmakkal, de nyugodt körültekintő olvasással és jegyzeteléssel szépen megoldható feladat.
Nagyon jól éreztük magunkat végig a mágikus úton, igazán köszönjük a rejtő munkáját, és a végláda csodálatosságát....

20220605_13555320220605_143659
20220605_15042320220605_150734
20220605_150258 
GiL 2022.05.22 16:20 - Megtaláltam
Felfedezve, köszönöm! :) [Geoládák v3.12.10]

Kicsihalasz 2022.05.22 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

JenniMiki 2022.05.19 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Remek kivitelezés, nagyon tetszik a fantasy körítés, és a metaforák használata! Egy nagyon ötletes, szuper rejtés, köszönjük, hogy megmutattad a mágus szülővárosát!:)

Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Jenni&Miki&Lujzi :)

HRezi 2022.05.15 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam Fitti80 és HZsombor társaságában.

HZsombor 2022.05.15 17:02 - Megtaláltam
Megtalálhtam Fitti80 és HRezi társaságában, köszönöm.

Fitti80 2022.05.15 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam HRezi és HZsombor társaságában, köszönöm a rejtést!

Két rövid délutáni séta keretében vadásztuk le gyerekeimmel.

Ötletes, jópofa rejtés, melynek megtalálási lehetőségét nagyon köszönünk. A ládához csak hosszú nadrágban, vagy bozótvágóval induljatok! Én sajnos nem így tettem :(

[Geoládák v3.12.10]

IMG_0287IMG_0293
IMG_9517IMG_9518
IMG_9574 
Bando2008 2022.05.08 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Páratlanpáros 2022.05.08 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Dzsipiesz 2022.04.17 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Ezosztigen :) Kicsit IQ teszt, kicsit szövegértelmezés felmérő..nem is fog menni sokaknak elsőre, csöröghet a telefonja a rejtőnek. Nincs szájbarágva a feladat, tudni kell merről süt a nap, adott órában, metaforákat értelmezni sem árt. A sok megtalált koordinátát meg fel kell keresni szépen sorban, mert azért van odaírva, ezt segítségnek írom, a bölcsek elhelyezkedésével meggyűlt a bajunk. Szóval köszönöm a rejtést, ebben van meló, és fantázia, kissé frusztráló is, de emlékezetes!

IMG_20220417_115608IMG_20220417_115700
IMG_20220417_123248 
LH458 2022.04.17 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Szép kihívás volt, eddigi legnehezebb multi találatom.
Gondolkodós, számolgatós...
Többször át kellett gondolni, merre van a tovább, de végül sikerült eljutni a célig.
A ládaoldal és a kivitelezés szuper!
Köszönöm a lehetőséget!

edusanya 2022.02.22 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Apuska 2022.02.22 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Viktor33 2022.02.18 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

stmester 2022.02.16 10:10 - Megtaláltam
Második nekifutásra most sikerült eljutni a végponthoz.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (444 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]