geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1926. Négy sarok (GCNEWS)

Egyik pont felé...

Egyik pont felé...

Másik pont felé...

Másik pont felé...

Mágmásikabb pont felé...

Mágmásikabb pont felé...

Az új láda rejtés előtt

Az új láda rejtés előtt
Szélesség N 47° 36,722'
Hosszúság E 19° 6,389'
Magasság: 108 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.01.04 00:00
Megjelenés időpontja: 2008.01.08 14:50
Utolsó lényeges változás: 2020.08.30 21:49
Rejtés típusa: Multi geoláda (5H)
Elrejtők: Csuhás, flektogon, magpet
Felhasználó: Vincenzo65
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 96000 m
Megtalálások száma: 257 + 2 sikertelen + 27 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP: klasszikus 5 pontos multi, minden ponton a következő koordinátát találod vitaminos dobozban és pár méter sugarú körben tereptárgyra ragasztva laminált csíkon. Jelszó: a pontokon jelszórészleteket is találsz, az összeállítási kulcsot a záróládából tudod meg. /WAP

Van egy ország,ahol lakom
semmi ágán lógó flakon.
Van egy város, ahol élek
ahány test épp, annyi lélek.
Ahány lélek, annyi lom is.
Utcára tett fájdalom is.


Figyelem!!!

A multi egy speciális koncepció alapján készült, ami azokból az időkből való, amikor a virtuális útikönyv még nem követelte meg ilyen szigorúan a csodás látnivalót és meseszép környezetet. Ezért megeshet, hogy a rejtések lejárása során olyan helyre is elvetődsz, amely nem szépsége miatt lesz emlékezetes. Kérlek, hogy ha az ilyesmi zavar, akkor saját lelki békéd érdekében mellőzd a multi megkeresését!
Én szóltam.


Ez itt egy régi láda reinkarnációja (az eredeti állapotot itt láthatod). Az eredetit meg kellett szüntetni, mivel egyes pontjai tiltott terültre estek, aztán Csuhás segítségével újraélesztettük. Íme, amit az új ládáról tudni kell:
A láda nevének magyarázata menet közben fog kiderülni.

5 pontos multi, klasszikus multi-felépítéssel: az egyes pontokon mindig a következő pont koordinátáját találod (ezért nincsenek ide beillesztve coord-formátumban). A viszonylagos eltűnés-biztosság érdekében minden ponton több példányban is elhelyeztük a keresendő adatot: kis doboz klasszikus geo-rejtéssel, valamint egy vagy két további példányban laminált koordináta tereptárgyra ragasztva. A pontokon a következő koordinátán túl egy-egy betűt is találsz, ezeket jegyezd fel! A záróládában találod meg az információt, hogy ezekből a betűkből hogyan születik meg a jelszó.
Sokkal többet nem tudok mondani, de a túra biztosan hosszabb lesz, mint ez a leírás! :) Egy nap alatt csak különösen elszántaknak ajánlom, inkább részletekben érdemes tervezni. Autóval/motorral lejárható egy nap alatt, kerékpárral azért szükség lesz komoly kitartásra. Gyalog és tömeg közlekedve nagyjából a lehetetlent súrolja.

További info:
-a ládába TravelBug nem helyezhető.
-a záróláda mérete kb. 12*22*8 cm. A köztes pontokon vitaminos dobozt találsz a jelszórészlettel és a következő pont koordinátáival. Az információk közeli tereptárgyakra ragasztott csíkokon is megtalálhatóak a biztonság kedvéért.
-az egyes pontok környezetében nincs turistaút, jellemzően közúton, plusz 10-2000 m sétával közelíthetők meg. (Az 1000 m terepképesebb autóval csökkenthető.)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (170 db): környezet: 3.76 rejtés: 4.31 web: 4.21 átlag: 4.09

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 + speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Vincenzo65 2020.08.28 10:15 - Egyéb
A harmadik ponton elhelyeztem az új negyedik pont koo-ját. Több év alatta a pont helyszíne jelentősen átalakult. A betonút felől közelítsétek meg.A réginél még kinn hagytam a rossz állapotú dobozt, hátha valaki darabban van a multival.

gabortel 2020.06.19 12:03 - Megtaláltam
2008.03.30-án, a láda 2 hónapos korában kezdtem ezt a ládát végigjárni, aztán a 3. pont után elsikkadt a befejezés. Végül a rejtővel egyeztetve, hogy az ősi információk még aktuálisak-e (és azok voltak!), ma fejeztem be. Azonban van egy kis csavar. Ez az állandóság csak az első 4 pontra igaz. Egy 2019-es ládafelújítás alkalmával ugyanis a 4. pontra kikerült egy új láda, ami a kritikáknak engedve már egy új, szebb befejező helyszínre mutat. Azonban úgy fest, hogy a 4. ponton a régi láda is kint maradt. Tehát ez egy dupla multi, amit a 4. ponttól kétféleképpen is lehet teljesíteni, akár Pesten, akár Budán befejezve.
Ha tehát a 4. ponton egy törött kék fedelű dobozt találsz és az 5. pont a Duna bal partjára esik, akkor a régi ládát találtad meg a régi befejező pont koordinátájával. Ez a végláda is rendben van még az eredeti koncepciónak megfelelő helyszínen.
Ha viszont a 4. ponton egy újabb fiolát(?) találsz, és az 5. pont a Duna jobb partjára esik, akkor az új helyszínhez lesz szerencséd, ahol én nem jártam, de talán rendben van az is.
És persze szabad a pálya, ha valaki mindkettőt meg szeretné keresni!
Idővel lehet, hogy a rejtő megszünteti ezt a kettősséget, de tekintve e láda pontjainak jellemzően nem egy napra eső felkeresését, még vár vele.
És külön köszönöm Vincenzo65 készségességét, mert egy e-mail után még Ő hívott fel, hogy sikerült-e megtalálnom, merthogy mint adoptáló ládagazda nem ezt a régi törött ládát ismeri :) És akkor tisztáztuk a dolgokat.

Kovács Beni 2020.05.24 13:10 - Megtaláltam
Köszi!

Hokuszpok 2020.05.24 13:10 - Megtaláltam
Köszi!
1.pont:Könnyen meglett.
2.pont:A dzsindzsán keresztül közelítettem meg,amikor odaértem vettem észre az aszfaltozott zsákutcát.Innen jóval könnyebb lett volna a megközelítés.
3.pont:Meglett,a nyulak kísérték utamat.
4.pont:A bozótosban meglett,kis keresgélés után.A dobozt én is szét tőrt állapotban találtam.
5.pont:Ne a korhadt fatörzsek között keresgéljetek.A gps jel elveszett,azért kis keresgélés után meglett.

Benics 2020.02.23 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a Rejtőnek. [g:hu 1.6.6]

Pogánypeti 2020.01.14 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Amikor elkezdtem, még nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan becserkészem ezt a multit. Még november 26-án voltam ládázni a Megyeri híd környékén, és ha már arra jártam, megkerestem ennek a multinak az 1. pontját is. Ott a zöld színű szalagról olvastam le a következő pont koo-it, ill. a jelszótöredéket.
A 2. pontnál december 21-én jártam, és azt egybekötöttem két másik láda levadászásával is. Ott a petling rendben a helyén van.
A maradék három állomást a mai napon kerestem fel. Reggel Dunaharaszti vasútállomásról gyalogoltam el a Kisállat temetőbe, közben útba ejtettem a 3. pontot is, ami könnyen leolvasható, jó állapotban van. Onnan busszal elég gyorsan beértem a Népligetbe, ahol elhatároztam, hogy kirongyolok még a 4. ponthoz is, bőven belefér még a mai napba. Metrópótló, metró, villamos, villamos, busz, egy kis gyaloglás, és már ott is voltam. Ez az állomás volt a legszebb az összes közül, főleg így ködös, zúzmarás időben. A ládát lent a nagy fűben találtam meg szinte teljesen összetörve, viszont a koo-k és a jelszó jól olvashatóak voltak. Sajnos nem volt nálam pótláda. A legkevésbé törött oldalával felfelé helyeztem le egy betontuskó mellé, és egy faággal lesúlyoztam. Visszafelé ballagva agyaltam, hogy a végládát is megbírom még keresni sötétedés előtt, úgyhogy busz, villamos, villamos, metró, busz, és már ott is voltam a már ismerős helyszínen. A végláda köszöni szépen jól van! Ezután -köszönhetően a hétköznapi jó tömegközlekedésnek- még a GCLIMA-t is megtudtam keresni világosban... :)
Köszi a rejtést, nagyon tetszett!

A kiinduló állomás innen nincs messzeA 2. pont környékén
A 3. pont felé döngettemA 4. ponthoz vezető szép turistaúton már jártam párszor :)
A végládánál most nem felejtettem el logolni, mint délelőtt... :) 
Piroskaa1 2019.12.29 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

ellfelek 2019.12.15 10:30 - Megtaláltam
Ma már csak ez a pont volt hátra... Mind az öt pontot külön nekifutásra szedtem össze... Valahogy nyár elején tekertem Dunakeszi felé... de akkor rájöttem, hogy a többi pontot nem tudom útba ejteni azonnal... Majd egy jó kis Rákospatak Gödöllői tekerés alatt meglett a második pont... A harmadik pont volt az egyedüli kivétel, mert azt autó és gyalogos kombinációval oldottam meg... Ekkor még tartott a nyár... de jó is volt... a szúnyogok csipkedtek is az úton a pont felé... :) Negyedik pontra sikerült egy erős találatokban gazdag napot, tekerést kitalálni... Talán ez volt, mikor az összes ládát sikerült begyűjteni, még azokat is amiket csak tartaléknak terveztem... :) Ma meg az utolsó, igazából csak ezért indultam útnak... A terv főleg idéntől, hogy a megkezdett multi ládákat minél előbb befejezni...
Köszi a rejtést!

190629 33 Rákos-patak Isaszeg190629 37 Rákos-patak Isaszeg
191123 17 Pesthidegkút - Nagykovácsi191123 19 Pesthidegkút - Nagykovácsi
IMG_20190701_171825IMG_20190701_171852
tótheszter 2019.10.31 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.88
Három hét alatt sikerült abszolválni, 4 bringás tekerésből. Dél budai indulásokkal összesen cc. 270 km és 15 óra nyeregben...
Az első pont sima, a második is renden van, a harmadik ponton meggyűlt a bajom a homokkal(a pont rendben van). A negyedi ponton törött a láda, bevágva a bozótba, bár a koordináta pontos..:)
A végláda biztos helyen van, nem kell széttúrni a farönköt :)
Köszönöm a kalandot!

ErdőCsöndje 2019.07.06 20:50 - Megtaláltam
Tavaly év elején kezdtem el ezt a multit, lassanként gyűltek a pontok. Sajnos a 4. ponton még Vincenzo65 készséges segítségével, és 2 alkalommal visszatérve sem találtam meg a ládát a magasra nőtt aljnövényzetben, így segítséggel tudtam továbbhaladni a végládáig. Érdekes kaland volt néhol egészen fura helyszíneken keresni a pontokat. Köszönöm!

Nikicsu 2019.05.24 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Vincenzo65 2019.03.30 11:42 - Egyéb
Új végláda hely. Engedve a "nép" javaslatának, egy kellemes környezetet választottam utolsó pontnak. A negyedik ponton április 13.-án lesz kijavítva a végláda koo.-ja. Amennyiben az új ládához szeretnél menni a negyedik pont kódrészletével keress és megadom a jó koo.-t. A régi végládát is kinn hagyom egy ideig, hátha valaki eljutott a negyedikhez és a záróláda megkeresése várat magára. Április 13-án Javítva!

pgyp 2019.03.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Még 2009-ben kezdtem el szegedi lakosként keresni a ládát, de hamar feladtam.
Aztán 2017.03.21-én jártam erre, de éppen tereprendezés volt az első ponton, így nem lett meg a láda és a szalag, de a rejtő kisegített (köszi).
A második pont 2017.12.05-én lett meg, a harmadik 2019.03.09-én, a negyedik 2019.03.15-én.
A második pont könnyű volt, a harmadikat párszor kerülgettem, egyszer sorompó zárta el a logikus utat, egyszer a sár miatt nem mertem bemenni. Aztán egy szép napsütéses napon elmentünk a harmadik pontra, de mire odaértünk beesteledett:-) A negyedik pontot felfűztük a március 15-i túránkra, a végláda helye viszont nagyon nem tetszett, ez ma már nem menne át a moderáción (remélem).
TFTC!

Ásványvadász 2018.12.30 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]
Sok időbe tellett, de végre körbeértünk. Köszi!
2016.12.27. A geokarácsonyfa után kerestük az északi pontot. Hosszas keresés után, telefonon segítséget kértünk a rejtőtől, amit ezúton is köszönünk. Meglett a láda és a ragasztott lap is.
2017.10.22. A keleti ponton könnyen megtaláltuk a ládát és a lapocskát is.
2018.12.27. A déli és nyugati pontot a geokarácsonyfa előtt kerestük meg. A déli ponton csak a feliratot találtuk, a ládát sajnos nem. A nyugati ponton mindkettő gyorsan meglett.
2018.12.30. A záróládát a geoszilveszter előtt kerestük és találtuk meg.

somga 2018.11.18 14:30 - Megtaláltam
Májusban az első két pontot, a többit most novemberben kerestük meg. A végládát kicsit keresni kellett. Az előzőknél csak a ragasztott feliratokat kerestük, mert már az első palackot sem találtuk meg. Km és időigényes, de jól kitalált multi. Különösen olyankor tetszett, amikor a város határán kellett gyalogolni-nem is keveset. Köszönjük.

Bpest határában 
EmesESE 2018.09.18 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
Megtaláltuk.
Többszöri nekifutásra meglett, ma már csak a ládát kerestem meg. Az ötlet jó, de sokat kellett a megtaláláshoz autózni. Néhol azért meg kellett küzbeni a természettel, ki van züldülve és csalánosodva, és sajnos szemetesedve.
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

SandorCsaba 2018.09.15 18:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Szárnyaló Sas 2018.06.24 13:25 - Megtaláltam
5 évbe telt, de megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ááááááááááááááááá! [Geoládák v2.2.3]

rágcsa13 2018.06.24 13:20 - Megtaláltam
Vééééégreeee!!!! Köszönöm a rejtést.

Zolas21 2018.06.21 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Csak meglett :)
Az első pontnak Dunakeszi-alsótól vágtam neki gyalogszerrel április 20 -án. 12 km -es táv lett, a Megyeri-híd és a Farkas-erdő ládáját útba ejtve.
A második ponthoz a maglódi állomástól sétáltam el, és vissza, kb. 6 km -es séta volt. Sajnos eléggé szemetes a környék...
A déli koordinátához május 24 -én indultam el, hirtelen felindulásból. A kerékpárt kivittem vonattal Dunaharasztiba és a GCekte, GCGYAT pontokkal levadásztam. Ez 30 km -es kerekezés lett. Sajnos a pont körül nagyon elburjánzott az aljnövényzet, itt a rejtő segítségét kértem. Míg ez megtörtént, a kullancsok és a szúnyogok majdnem felzabáltak :)
A negyedik ponthoz ismét gyalogszerrel indultam, Hűvösvölgyből. Rövid, 7,5 km -es etap volt a nagy melegben, fél liter vízzel. Begyűjtöttem közben a GCfaze és GCFF ládákat is. Siettem vissza, mert időben kellett leérnem az Árpád-hídhoz, és még egy pizzát is szerettem volna enni a a hűvösvölgyi állomáson. A nagy kapkodásban elkövettem azt a hibát, hogy a végláda koordinátáit rosszul írtam fel, két számot felcseréltem (és pizza se volt, sajnos már csak szombat-vasárnap sütnek). Este még Fixis barátommal értekeztünk a GCNEWS -ről, hogy remélem megtalálom a fotóim között az első jelszórészletet. Én akkor a megjegyzését elengedtem a a fülem mellett, ami ma kicsit megbosszulta magát.
Gondoltam ma becserkészem a végládát. Azt tudtam, hogy közel lesz az első ponthoz. Nézegettem a térképet, hát nekem a GPS jó egy km -re mutatta, az M0 -ás mellé. Megint Dunakeszi-alsótól indultam, besétáltam egy nyitott kapunk egy ipari parkba, majd kicsit gyanúsan a sok kerítés miatt, a jelzett pont irányában kijöttem onnan egy résen, ami a kerítésen volt. Aztán megvívtam a saját (bozót)harcomat és elértem az M0 vadvédelmi kerítését. Ez már megint gyanakvásra adott okot, de gyorsan elhessegettem a gondolatot, mégiscsak egy régi láda, lehet, hogy nem régóta van ez így. Átmásztam, de nem meglepő módon nem találtam a ládát a jelzett helyen. Ekkor az előző kesser segítségét kértem, tisztáztuk a felcserélt koordináta értékeket (köszönet érte) és így meglett a végláda is! A kerülővel, bozótharccal 10 km lett a táv. Jó buli volt :D

VINAX 2018.06.12 21:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

Akubb 2018.05.28 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Visszaolvasva eléggé megoszlanak a vélemények, de nekem összességében tetszett a koncepció.
A multit 3 hét alatt sikerült végigjárni, 2018.05.09-én lett meg az első pont, és ma a záró láda. Az első pontot biciklivel gyűjtöttem be, ahogy a másodikat is. Itt sajnos volt egy kis elakadásom, mert az első ponton egy régebbről kint maradt, mára már elavult koordinátát olvastam le (azóta ez már eltávolítva), így a második ponton sikerült kb 50 méterrel a tényleges rejtek helyétől túrnom az altalajt, mondanom sem kell, kevés sikerrel :) Vincenzo65 szerencsére készségesen kisegített, így tovább tudtam haladni. A harmadik pont útba esett autóval, a negyedikhez, és a végládához pedig ismét kerékpárral mentem.
A záró mérleg összesen több, mint 120 km tekerés, 2 kullancs, megannyi csaláncsípés, és némi bozótharc + a megerősítés, hogy ez a város nem is olyan kicsi :)
Köszönöm a rejtést!

Wilka74 2018.04.14 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Hát meglett. Kicsit soká tartott, de meglett. Ahogy a mondás tartja: GC nélkül sose... És valóban, sose jártam volna be ezeket a pontokat. Köszi a rejtést és a helyek bemutatását!
Kijelölés után egy plusz infó a lustáknak:
Száraz időben mindegyik pont legalább 100 m-re megközelíthető autóval

GYEZegzug 2018.04.10 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Több hónap után sikerült logolni. Nagyszerű a jelszó. Köszi szépen a lehetőséget.

mulder2197 2018.03.29 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (286 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.