geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2099. Kilátás az Akasztó-bércről (GCMPAN)

Nyugat felé

Nyugat felé

Kelet felé

Kelet felé

Észak felé

Észak felé

A Tokaj hegy

A Tokaj hegy

Szélkerék

Szélkerék

Háttérben a Tátra

Háttérben a Tátra

Golflabda (Radar - GCBALV)

Golflabda (Radar - GCBALV)

Tátra

Tátra

A Bükk vonulata

A Bükk vonulata

Itt indulj el...

Itt indulj el...

Y - itt jobbra

Y - itt jobbra

Itt balra fel

Itt balra fel

... a víz az úr!

... a víz az úr!

Sípálya-elemek az úton

Sípálya-elemek az úton

A felfelé vezető úton hátrapillantva

A felfelé vezető úton hátrapillantva

Szemben a húszemeletes

Szemben a húszemeletes

Nyáron

Nyáron

A fa tövében

A fa tövében

A rejtek

A rejtek

A láda kezdőtartalma egy TravelBuggal

A láda kezdőtartalma egy TravelBuggal

Inkább itt logolj

Inkább itt logolj

Koordináták a térképhez (iGo,Locus)

Koordináták a térképhez (iGo,Locus)

Egy 1885-ös térkép szerint

Egy 1885-ös térkép szerint
Szélesség N 48° 7,251'
Hosszúság E 20° 46,910'
Magasság: 180 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.11.24 14:35
Megjelenés időpontja: 2008.05.28 14:50
Utolsó lényeges változás: 2021.04.06 12:19
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: hgabor1 (Gábor és Andi + Nagyi és Apó)
Ládagazda: hgabor1
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 400 m
További infók: http://coord.info/GC41WXC
Megtalálások száma: 334 + 4 sikertelen + 12 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP:
A láda Miskolcon az Akasztó-bércen található, a megadott koordinátákon, egy vadszilvafa tövében, a volt mű-sípálya mögött, a korábbi helyétől 40 méterre légvonalban dél felé. Az ajánlott parkolótól a lejjebb leírt útvonalon kb. 15 perc séta, kis emelkedővel.

A ládába TravelBug is helyezhető.A láda hagyományos geoláda, kb. 15x20 cm-es konyhai doboz, reméljük, hosszú életű lesz!


A ládát 2012.11.11-én adoptáltuk. Célunk egyrészt az, hogy ha már itt van ez a ládaoldal, ez a hely, amit bemutat, ne menjen feledésbe, másrészt, azt gondoljuk, igazán ráfér már Miskolcra is egy-két plusz láda! ;) Tehát a láda ötlete nem a miénk és mi az eredeti céljától eltérően a láda más megközelítését ajánljuk. (a mellékelt képek is segítenek az útvonaltervezésben!)

Talán nem mindenkinek egyértelmű, miért pont ide került ez a láda - eleinte mi sem tudtuk - de jó időben, a domb tetejét körbejárva remek panoráma nyílik akár a Bükk, akár Tokaj felé, de tiszta időben még a Tátra hófödte hegycsúcsai is láthatók. (Ez nekünk még csak egyszer sikerült, fotóztunk is nagy lelkesen, de sajnos az csak mobil volt, így az előző ládatulaj fotóját hagytuk az oldalon;) )

Ez több irányból is történhet, a mi javaslatunk egy kicsit túrázósabb verzió:
Parkolásra a Katowice utca 2. előtti kanyarban levő parkolót ajánljuk, innen kb. 15 perc séta, kis emelkedővel:  N 48° 7,283' E 20° 47,128' 130 m [GCMPAN+parkolo] Az ajánlott parkolótól a kutyafuttatásra kijelölt terület és a garázsok közötti úton indulj el... jobbra a focipálya, balra a "bérc". Átmenve egy kis hídon meglátod a volt sípályához tartozó házikót. Előtte az út  N 48° 7,343' E 20° 47,052' 130 m [GCMPAN+ypszilon] pontban kétfelé ágazik. Aki balra indul el (azaz, a ház jobb kézre lesz neki), elhagyva az éremátadásra épített dobogót, egy kis csapást talál a volt sípálya közepén, ami majdnem nyílegyenesen a ládához visz. Ez a rövidebb, de meredekebb és nem annyira kitaposott út. Mi jobbra megyünk tovább, így a házikó tőlünk balra lesz. A  N 48° 7,373' E 20° 47,026' 130 m [GCMPAN+balrafel] pontban, ahol még a betonkerítésen is a "víz az úr", na ott forduljunk balra, a "bércnek". Az erdőcskéből kiérve haladunk tovább. Néhány helyen láthatjuk a volt sípálya elemeit az úton is, sima talpú cipővel csúszós, de túracipővel rálépve egész jól segít a felfelé mászásban. Jobbra egy nagy fém villanyoszlop (és a háttérben a TESCO), balra egy beton villanyoszlopot* látunk, miközben kissé meredekebbre vált az út. De ez csak pár méter, mert onnan már hamar a tetőre érünk. (Tudjuk, kicsi is ez a bérc, meg nem is nagy, de akkor is a miénk! :D) Ahogy továbbmegyünk, bal oldalon látjuk a volt sípálya széleit határoló kerítés betonoszlop maradványait.  N 48° 7,275' E 20° 46,891' 180 m [GCMPAN+utelagozodas] pontban balra látunk egy kis utat, figyeljetek a lábatok elé, hisz ez nem csak modellrepülők röptetésére, hanem kutyák futtatására is használt terület!
[UPDATE: Minket is meglepett, hogy nyáron milyen nagyra nő a "gaz" a területen (lásd "Kép nyáron"), de nem kell megijedni, a bozót alján azért ott az út!]
Induljunk el ezen az úton, tehát baloldalt betonoszlopok, szemben a távolban pedig a 20 emeletes bérház teteje látszik (ellentétben a pécsi testvérével, ezt még mindig lakják...). Kb. a betonoszlopok felénél, kétharmadánál,  N 48° 7,259' E 20° 46,918' 180 m [GCMPAN+utelagozodas] pontban találunk egy csipkebokrot (reméljük, ez nem fog égni:). Jobbra fordulva pedig a képen középen álló vadszilvafát látjuk, annak a tövében találjátok a ládát, egy mesterséges üregben, egy nagyobb betondarabbal és tetőcseréppel letakarva. Nagyon kérünk Benneteket, hogy a láda hosszú élete reményében ne a láda mellett logoljatok (hisz bármikor felbukkanhat az úton egy-két fűrészes "illető"), és feltűnhet nekik, hogy mit keresnek ott, annál a fánál emberek. Ugyancsak figyeljetek a visszarejtésre. Nem a legtermészetbarátabb, de abban a környezetben talán nem feltűnő.

Alternatív jelszót a fentebb említett beton villanyoszlopra* írtunk, de ha már odáig felmentél, talán érdemes a ládáig is felmenni...

Gyalogos megközelítés:
A 12-es, 14-es, 14H-s, 24-es MVK vagy Volán busszal a Megyei Kórház megállóban kell leszállni és a Zamat ABC melletti lépcsőkön felmenve, majd jobbra fordulva lehet eljutni az ajánlott parkolóig.

"Érdekesek amúgy az itteni helynevek: Tetemvár, Akasztó-bérc, Veresbugyik. Amennyire tudom, a Tetemvár onnan kapta a nevét, hogy a pestisjárványok idején annyi volt a halott, hogy nem tudták rendesen eltemetni őket, hanem palánkok közé betettek váltakozva egy réteg holttestet, egy réteg földet, egy réteg holttestet, egy réteg földet, és így tovább. A másik két név pedig ítéletvégrehajtó-helyre utal: az Akasztó-bércet nem kell magyarázni, a Veresbugyik pedig a karóba húzásról kaphatta a nevét. A Bíróság a mai napig is a közelben van." Forrás: Miskolc blogspot

(ha a leírás ellenére rejtői segítségre van szükséged, nyugodtan hívj, de arra kérlek, számkijelzéssel, mert a "rejtett szám"-hívásokat nem szoktam felvenni!)

Elsősorban nem nehéz rejtést akartunk, hanem a cél az, hogy a kilátást, a panorámát megcsodálhassátok. Tehát ha valakit ez is motivál, akkor ne este vagy ködben induljon el...

[2012.07.07 - ládakarbantartás]
A ládába tettünk két tollat, néhány ajándékot kicseréltük a logbookot (a régi lapokat az elejére ragasztottuk, hátha nem lesz az enyészeté.) Az új logbook viszonylag nagyobb méretű, így csak "lapos" ajándékok férnek bele, ezzel számoljatok!
Sajnos zacskót, amiben a láda a rejtekben pihenne, nem vittünk magunkkal, pedig jó lett volna, mert a régi elég siralmas állapotban van. Na, hátha a következő kessertárs visz magával...
[2015.08.23 - ládakarbantartás]
Már ideje volt... Feltöltöttük ajándékokkal, a szemetet kidobtuk (öngyújtó... "fura" ötlet ajándéknak). Bl4st3r & Amy javaslatára beletettünk a nagy ládába egy kisebb ládát, gumival átkötöttük és az egészet beletettük egy szatyorba, hátha így kevésbé fog nedvesedni. A logbookot is kisebbre cseréltük, valóban, kicsit nagyra sikeredett az előző. Aztán, ha valami nem oké, írjátok meg a logotokba, igyekszünk javítani! Most már a com-is link is jó.
A régi logbookot 'diszkvalifikáltuk', de a lapjait feltöltöttük ide, hátha valakit érdekel...

Flag Counter

Azért, hogy a rejtésről és annak hátteréről képet kapjatok, meghagyjuk az eredeti leírást is, ami több alternatív megközelítést is leír.
- eredeti leírás -
Egy nem igazán ismert, de mégis szép kilátást adó helyre kalauzolnálak el titeket Miskolc belvárosához közel, valamint az egyre nagyobb problémát jelentő szeméthelyzetet is szeretném bemutatni. A hely neve: Akasztó-bérc. Innen szép kilátás nyílik észak felé, ha szerencsénk van akár a Tátra vonulatait is láthatjuk. Kelet felé elláthatunk egészen a tokaji hegyig. Dél felé sík terület és az avasi kilátó látható, míg nyugat felé a Bükk vonulata és a Bábonyi bérc fedezhető fel. Útközben sajnos rengeteg szeméttel fogunk találkozni, de szerencsések vagyunk akkor a felröppenő fácánok, elszaladó rókák elterelhetik a figyelmünket. A hely megközelítése inkább biciklivel ajánlott de természetesen gyalog is kereshető. Az út egy hétvégi telkek felé vezető földút, így figyelni kell az esetlegesen megjelenő autókra!

Parkolás:
Parkolni végig a Laborfalvi és Pallos utcán lehet fizetés ellenében  N 48° 6,526' E 20° 46,956' 140 m [GCMPAN+kereszteződés]

A láda megközelítése több irányból is történhet:
1. Ajánlott:
A Laborfalvi Róza, Pallos és Temető sor kereszteződésnél  N 48° 6,526' E 20° 46,956' 142 m [GCMPAN+kereszteződés] indulunk felfelé. A temetős sor utcán találjuk a Hősök temetőjét, amely nem látogatható de azért kívülről is érdemes megnézni  N 48° 6,596' E 20° 46,854' 149 m [GCMPAN+temető]. A Hősök temetője mellett indul felfelé egy aszfaltozott út ezen menjünk fel, a temető végéig. Itt sajnos egy régi parkolóból lett illegális szemétlerakót találunk. Itt jobbra elkanyarodva egy földúton haladunk a Tetemvár utolsó házai felé. Majd a házaknál  N 48° 6,739' E 20° 47,161' 168 m [GCMPAN+Kereszteződés1] indulunk el a kavicsos-föld úton felfelé a ládához. Útközben még elhagyunk egy-két hétvégi telket és a MIVÍZ telepét, majd megjelennek a szemétkupacok de bokrok közül kiérve már kezd a panoráma kibontakozni. Sajnos a környéken már nem művelik a földeket így elég magas két oldalt a fű. Ezen az úton haladva kell mennünk, hogy elérjük a  N 48° 7,222' E 20° 46,808' 190 m [GCMPAN+bekoto] pontot, itt érdemes a láda felé indulni.

2. Nem annyira ajánlott a lakók miatt:
A Deszka templom mellett a két ház között indul felfelé egy utca  N 48° 6,498' E 20° 47,179' 135 m [GCMPAN+kereszteződés2] ezen indulunk el felfelé, de figyelem az utca elég meredek! Az aszfaltos úton megyünk egészen az utolsó házakig  N 48° 6,739' E 20° 47,161' 168 m [GCMPAN+Kereszteződés1]majd a kavicsos-föld úton indulunk felfelé a ládához. Útközben még elhagyunk egy-két hétvégi telket és a MIVÍZ telepét, majd megjelennek a szemétkupacok de bokrok közül kiérve már kezd a panoráma kibontakozni. Sajnos a környéken már nem művelik a földeket így elég magas két oldalt a fű. Ezen az úton haladva kell mennünk, hogy elérjük a  N 48° 7,222' E 20° 46,808' 190 m [GCMPAN+bekoto] pontot, itt érdemes a láda felé indulni.

3. Biciklistáknak:
Aki biciklivel keresi fel a helyet az a földutat követve elérhet egészen a szirmabesenyői elágazással egy vonalban, a Királyhegyen található lovardáig is.  N 48° 8,763' E 20° 45,723' 193 m [GCMPAN+lovarda]


Megjegyzés:
1, Kérünk titeket, tartsátok be az alapvető játékszabályokat (pl. ételt (rágót) ne tegyetek bele, ha kivesztek valamit, illik beletenni valami mást, lehetőleg gyerek számára is "értékes" dolgot, ne pl. névjegykártyát, öngyújtót...)
2, Ha valaki nem találná meg, nyugodtan tegyen fel jelszónélkülit, saját fényképekkel, el fogjuk fogadni, mert szerintünk a játék lényege az, hogy elmenj az adott helyre és körülnézz, a láda maga csak hab a tortán...
Állapot: beteg

KRW értékelés (171 db): környezet: 4.11 rejtés: 3.99 web: 4.34 átlag: 4.15

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


hgabor1 2022.01.05 01:00 - Egyéb
Kis türelmet kérek még, az új doboz már megvan, remélem, hamarosan fel is tudok menni kirakni egy jó helyre. :) Aztán ha ez is eltűnik, valszeg virtuális lesz - vagy megszűnik (amit sajnálnék, mert tiszta időben nagyon szuper a kilátás...).

anettx 2022.01.02 15:20 - Megtaláltam
TFTC!
Bükki barlangok nyomán
Rejtővel beszéltem ládapótlás miatt. Majd ő pótolja mert új helyet is kell találni. köszi a segítséget a jelszóhoz.
A nagy ködtől pedig semmit sem láttam sajnos.
[Geoládák v3.12.5]

9AC501E5-01DF-451A-94A0-9D0C5D8557D3IMG_3620
IMG_3622 
hgabor1 2021.04.06 12:10 - Egyéb
Na, megint eltűnt ez a huncut! Hogy ne legyen csalódás, betegre állítom, de ha valaki mégis felmegy oda (mert szerintem megéri), töltsön fel logot és 1-2 képet és jóváhagyom (vagy elküldöm neki a jelszót, ahogy jobb). A cél úgyis a kirándulás, legalábbis szerintünk!
Mihelyst jobb idő lesz, felmegyünk Andival és kirakjuk az újat. Addig is szíves türelmeteket kérem!

STB 2021.04.05 17:48 - Megtaláltam
A láda sehol. A helye megvan, a cserepek odébb dobálva. :( [Geoládák v3.9.6]

[Jóváhagyta: hgabor1, 2021.04.06 12:18]

Nagy Éva 2021.04.04 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam a rejtés helyét, de nem volt ott a láda. [Geoládák v3.9.6]

[Jóváhagyta: hgabor1, 2021.04.06 12:19]

GCMPAN KÉP (1)GCMPAN KÉP (2)
GCMPAN KÉP (3)GCMPAN KÉP (4)
GCMPAN KÉP (5) 
balogkryszta 2021.04.04 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
A leírás alapján könnyedén megtaláltuk a láda helyszínét, ami sajnos eltűnt! A mesterséges üres üreg a palákkal be volt takarva, a betontömb kb. 1 méterre!
A túra ettől függetlenül élvezetes volt, a kilátásért is megérte felkapaszkodni a bércre! [Geoládák v3.9.6]

[Jóváhagyta: hgabor1, 2021.04.06 12:19]

5F30D675-B99B-4693-B6D7-72246D5608B298C3510F-7C73-4B2A-BB0C-6CFACFA088E3
39834CAD-DF6C-4479-97F7-C824A07021F2 
szabiolcska 2021.04.04 14:26 - Nem találtam meg
A láda hiányzik a helyéről, a beton tömb nem volt a helyén és a cserepek is kicsit feltúrt állapotban voltak. A villanyoszlopon nem találtunk jelszót, de találtunk egy új szerű táblát amivel valószínűleg eltakarták a jelszót. Szabi és Lili [Geoládák v3.5.3]

Bogyi&Pityu 2021.03.28 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Előző nap tűz volt nem messze a ládától. A láda rendben van, viszont egy kicsit beázott. [Geoládák v3.9.6]

8DD61311-36FE-4426-B02A-A0109A9D5EF715CE23BC-5E4D-4C42-94CA-C981945F53CB
D99F2876-2900-485C-A244-47A5B8772C14037939E5-FF54-4A7D-8748-FB748C3AEAA0
fulpes 2021.03.15 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.17
Szép a kilátás valóban. Ezt a ládát azért tartogattam márciusra, hogy ne kelljen az aljnövényzettel birkóznom. Ez így is volt. Kaptam viszont helyette erős szelet.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

GCMPAN_20210315_09442020210315_093744
20210315_09443920210315_093742
Higi tím /Mókus-Vini-Oli/ 2021.03.14 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Oli megtalálta, Nagyon szép a kilátás!!! A ládikó belseje kicsit nyirkos volt! [Geoládák v3.9.6]

gsscsb 2021.03.07 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam az első ládánkat, köszönjük a rejtést! Remek családi program volt! [Geoládák v3.9.6]

hihena 2021.03.07 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Sárban nem volt hiány! :) [Geoládák v3.9.6]

iea 2021.02.27 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Izgalmas helyen lévő láda, jól rejtve, de a leírás alapján megtalálható.

Edit12 2021.01.29 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

HOVANA_Család 2021.01.23 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

anzsu7 2021.01.16 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa és Józsi [Geoládák v3.8.3]

kocsisjozsef74 2021.01.16 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.8.3]

sovi85 2021.01.03 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Könnyű találat volt, de az út csúszott. [Geoládák v3.8.3]

tevelady 2020.12.18 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval, TFTC. [g:hu 1.6.2y]

Hegyo 2020.12.18 13:52 - Megtaláltam
Levadásztam Teveladyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet:4 /Rejtés:4 / Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

Jaczkóék 2020.11.15 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Köszönjük!

GAMANO 2020.10.18 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Ma egy kicsit sáros, csúszós volt az út. [Geoládák v3.7.2]

20201018_160446 
Vincenzo65 2020.10.10 10:56 - Megtaláltam
"Érdekes" házsorú utcán jöttem fel. Bíztam hozzá, hogy mind a két oldalra nyíló kilátásnál lesz a láda......

xandra.nemeth 2020.09.18 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Gyönyörű kilátást "találtunk" a Tátrára. :) Köszönjük a rejtést!

Pogánypeti 2020.08.26 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Ez volt a mai napi miskolci gyalogos ládavadászatom 6. találata a nyolcból... :)
Valójában ez a láda úgy szerepelt a terveim között, hogy csak akkor mozdulok rá, ha lesz rá időm, ha jól tudok haladni a többivel, mivel ez távolabb van a belvárostól. A láda állapotáról és megközelíthetőségéről előre tudtam, ennek tudatában vágtam bele a becserkészésébe.
A Hősök temetőjétől indultam meg felfelé. A láda közelében sokkal nagyobb dzsumbujra számítottam, de szerencsére nem is volt olyan nagy gáz a gaz, könnyedén eljutottam a kis vadszilvafához. A rejtekhelyet én is feldúlva találtam, először csak egy kék ládafedelet láttam. Először!!! Alaposabban szétnézve azonban megtaláltam a hozzátartozó ládát is, ill. egy másik, nagyobb ládát, melynek fedelében benne volt a jelszó. Rápróbáltam, és bejött!
Találat után felhívtam a rejtőt, beszámoltam tapasztalataimról, majd pedig rendbe hoztam a teljes ládát. Pézsével tisztára töröltem mindkettőt, tettem a kisebbik ételesbe szép új Logbookot, egy "üdvözlőt", tollat, ajándékokat, majd belehelyeztem a nagyobbik dobozba, amit gondosan visszarejtettem a helyére. Most frankó, kereshető állapotban van.
A munka után készítettem pár képet a panorámáról, majd pedig megindultam visszafelé amerről jöttem, de most a Deszkatemplom irányába, a Tetemvári alsósor favelláin keresztül (ez még külön megérne egy misét)... :)))
Köszi a rejtést, örültem, hogy segíthettem! :)

Felfelé az Akasztó-bércrePanoráma Diósgyőr felé
Az Avasi-kilátó és az evangélikus templomTávolban a tokaji Kopasz-hegy
A 23.-ai vasárnapi felhőszakadás nyomaiBükk-hegység
Virágzott a kanadai aranyvessző (Solidago canadensis)Az oszlopsor melletti csapáson közelítettem
Előttem a "Húszemeletes"Így találtam a rejtekhelyet a vadszilva tövében
Megtaláltam mindkét ládát!!!Visszarejtés után... :)
Siskanádtippan (Calamagrotis epigeois)Bevásárlóközpontok, Bosch, a távolban Szirmabesenyő házai

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (350 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]