FAQ
Előzmények

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2014.01.22 17:07:32 (2464)
Napok óra nem jártam itt és most nagyon el vagyok keseredve. :-( Attibati kitalált egy jó játékot, ami még jobb, követhetőbb, izgalmasabb lett attól, hog Fairy írt hozzá egy programot. Az áttekinthetőség, a naprakészség, az ennek köszönhetően kialakult versengés késztetett arra, hogy csatlakozzam - és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Tavaly Attibati a visszajelzéseket figyelembe véve beleegyezett abba, hogy kicsit módosítsuk a szavályokat és ezzel a játék még jobb lett! Most meg változnak dolgok anélkül, hogy ő tudna róla és eldobunk egy jól működő programot, mert az elnökség úgy akarja? Eldobunk úgy, hogy nincs helyette más? És mi az érv? Az, hogy tavaly 3 hétig nem működött a feltöltés? Miért nem? Mert Fairy saját pénzén finanszirozta a tárhelyet (vagy hogy hívják) amiről az egész működött és olyan helyzetben volt, hogy ezt nem tudta időben fizetni. Mindenki csak reklamált, hogy nem működik, de csak hetek múlva egyetlen játékostársnak jutott eszébe, hogy talán pénzkérdés és ajánlotta fel a segítségét. Az Egyesület nem. :-( Most mi van? 3 hete el kellett volna indulnia a kupának és semmit nem tudunk arról, hogy mikor fog csak azt, hogy majd "szűkebb keretek közt". Valamikor. Nem túl biztató. :-(((

"milyen hatással van Fairy ámokfutása az egyletben önként, szabadidejükben és térítés nélkül dolgozókra? És ez milyen további hatással lehet a játékunkra?"
Fairy is önként, szabadidejében és térítés nélkül dolgozik és jelentem, nagyon jó hatással van a játékra! Imádtam a kupaoldalt és nagyon élvezem, hogy 3 perc alatt kapok meg egy ládaétesítést, nem 2 óra alatt. Ezeket a fejlesztéseket neki köszönhetjük, Kicsit több és látványosabb mint ...
[előzmény: (2462) dc3, 2014.01.22 15:49:42]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2014.01.22 15:49:42 (2462)
Nem értem, hogy miért nem látható be a döntés háttere számodra. Ezt próbáljuk érzelem mentesen kezelni.

Szerintem rosszul látod a helyzetet. Nem ócsárolom Fairyt. Igyekszem a súlyosan téves handabandázásait a helyére tenni. Természetesen nem jó, hogy itt ez folyik, de nem hagyható a hazudozás és mások folyamatos lejáratása hazugságokkal. Ez nem korábbi konfliktus, hanem folyamatos konfliktus. Ugyanis a vezetőségnek meg kell óvnia a szélsőséges megnyilvánulásoktól a játékosokat néhány deviáns személytől. Ez egyébként, tekintettel, hogy kevés az eszköz, nagyon nehéz. Kíváncsi vagyok egyébként, hogy te egyetértesz-e és tudsz-e azonosulni Fairy viselkedésével, mert erről még nem kaptunk információt...

Vajon az megfordult-e már a fejedben, hogy milyen hatással van Fairy ámokfutása az egyletben önként, szabadidejükben és térítés nélkül dolgozókra? És ez milyen további hatással lehet a játékunkra?

Sajnálom, hogy sok fontos információt az ügyben nem birtokolva nyilatkozol.

Az egyesület vezetősége és sok résztvevő szerint se volt megfelelő a gckupa tavalyi informatikai működése. ez tény. Ezért született egy döntés. A játék érdekében. A szabályokat pedig, egyeztetve, közösen változtatjuk meg, ha egyáltalán meg kell változtatni. Ezt egyébként már olvashattad korábban. :-(
[előzmény: (2459) Kakukkos és..., 2014.01.22 15:21:29]

Kakukkos és...hozzászólásai | válasz erre | 2014.01.22 15:21:29 (2459)
Nagyon sajnálom, hogy ez a döntés született!

Kár volt eldobni ennyi munkát. Szerintem a lehetőségekhez képest nagyon jól kiszolgálta tavaly is Fairy a kupázókat, aki most félre lett dobva, mint egy rongy. Ezt nagyon rossz nézni.

Azt is nagyon rossz nézni ahogy itt a kupa fórumán ócsároljátok egymást, korábbi konfliktusokból kiindulva. Ez szerintem nem ide való!

Ha az említett módosítások a kiírásban megvalósulnak véleményem szerint csökkenni fog a JÁTÉK nepszerűsége. Még több időre és még több pénzre lesz szüksége a játékosoknak az eredmény elérésére. Szerintem ezen a szinten teljesen felesleges elvinni a profi versenyzés felé az irányt. Nézzünk csak szét a tavalyi játékosok között. Az a cél, hogy 10-20 versenyző legyen?
[előzmény: (2430) dc3, 2014.01.22 00:16:38]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2014.01.22 00:16:38 (2430)
Próbáljunk meg a a tényeknél maradni és néhány kérdést tisztázni.

Az alapvető probléma, hogy a jelenlegi elnökség nem kíván veled semmilyen téren együttműködni. Ennek nagyon egyszerű az oka: az eddigi megnyilvánulásaid az itteni játszótereken nem mutattak abba az irányba, hogy ez kívánatos legyen. Magyarán nem teljesültek azok az elemi feltételek se, mely egy együttműködésnek alapjai kell, hogy legyenek.

Ludens közvetítésével korábban semmi, hangsúlyozom semmiféle lehetőséget nem ajánlott fel az elnökség. Ugyanis korábban sem gondolkodott az elnökség bármilyen veled megtestesülő együttműködésben, tehát az, hogy neked bármiféle ajánlat ment volna, lehetetlen.

Egyetlen dolog merült fel Attibati-ban, aki nem az elnökség tagja, hogy az egy évvel korábbi ajánlatodhoz hasonlóan, miszerint átadod az addigi rendszert, térítésmentesen. Emiatt neki jeleztem, hogy érdeklődjön nálad, hogy van-e ilyen szándékod most, egyáltalán foglalkozol-e a projekttel. Ez a geoszilveszter környékén történt.

A gc-tuhu szerver körül a helyzet nem kaotikus, ezt visszautasítom. És természetesen felszólítalak a felesleges hangulatkeltés mellőzésére. Ez egyébként, mint tagnak, igen etikátlan megnyilvánulás. Ha bármi aggodalmad van egyébként, úgy gondolom,hogy léteznek megfelelő csatornák annak kifejezésére.

Ami a rendszer auditálást illeti. Alapvetés, hogy veled az elnökség nem kíván együttműködni, ahogy azt már nem egyszer jeleztem neked. Nem anyagi okokra vezethető vissza az ajánlat elutasítása. Ez részedről igen komoly torzítása a valóságnak.

Be kell látnod, hogy a tavalyi év folyamán többször is olyan lehetetlen helyzetbe hoztad játékostársainkat, mely már önmagában is megérlelte a szakítást.

Természetesen köszönjük az eddigi munkádat mindezektől függetlenül, bár ezt a tevékenységet te eddig se felkérésre tetted, hanem személyes indíttatásból, de ezzel adtál jelentős pozitívumokat is a közösségnek és ezt mindenképp el kell ismerni.

Ugyanakkor drukkolok neked, hogy a felszabaduló fejlesztői kapacitásaidat a saját terveid megvalósítására tudd fordítani.[előzmény: (2419) Old Fairy, 2014.01.21 20:19:20]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2014.01.21 20:19:20 (2419)
A legutóbbi javaslatom az volt, hogy az egyesület szerverén legyen egy biztonsági tárhely - így megelőzve a tavalyi kellemetlen helyzetet, amikor az adatok először hardverhiba, majd anyagi nehézségek miatt hetekig nem voltak hozzáférhetőek. Ezt az elnökség nem fogadta el, ragaszkodik a projekt "saját hatáskörbe vonásához" - hogy egészen értéksemleges módon fejezzem ki magam.
(Egyébként korábban két lehetőséget ajánlottak fel, ludens közvetítésével: vagy átköltözöm a gckupa.geocaching.hu aldoménre vagy pedig az egyesület fizet valamennyit a programért és átveszi az adminisztrációt/fejlesztést. A gc-tuhu-szerver körüli helyzetet annyira kaotikusnak ítéltem meg, hogy ezeket nem tartottam elfogadhatónak.)
(Még korábban pedig felajánlottam a gc-tuhu szerver jelenlegi állapotának teljes auditálását - a saját szerverem hosztingdíjának átvállalása fejében. Ezt az elnökség - anyagi okokra hivatkozva - nem fogadta el.)
[előzmény: (2418) griffs, 2014.01.21 20:06:31]

griffshozzászólásai | válasz erre | 2014.01.21 20:06:31 (2418)
Azért hozzád szólok, mert ebben a formában màr a Te oldaladon állok.
Teljesen egyetértek azzal a döntéssel, hogy az egyesület szerverén fusson a dolog, ezt aligha kell indokolni. A programozó/fejlesztő személyén màr lehetne vitatkozni. Az viszont kétségtelenül rendkívül etikátlan dolog január végén közölni, több mint szivatás kategória, amikor màr nem kevés munkával beüzemelted a 2014-es rendszert. Én még most is inkább szavazásra bocsajtanam a dolgot, a kupázók körében. A kiírás változtatását nonszensznek tartom és nem az utalványok miatt. Részemről nyomatékosítom a dolgot annyival, hogy ebben a formában elállok a 2014-es kupanevezéstöl, természetesen a kisgriffel együtt.
[előzmény: (2415) Old Fairy, 2014.01.21 15:14:35]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2014.01.21 15:14:35 (2415)
Az elnökség állítólag a következő döntést hozta:

"A gckupa kiírását, a beérkező adatok feldolgozását saját szerverünkön, saját fejlesztéssel kívánjuk megoldani.
Valószínűleg a kiírás is módosul, a díjazás alkalmazkodik a szűkülő lehetőségekhez, és a pontszámítás is átdolgozás alatt van.
Döntésünk fő oka, hogy a játékosok nem akarják újra átélni a tavalyi bizonytalanságot."

(Idézet ludens leveléből.)
[előzmény: (2414) Attibati, 2014.01.16 18:48:33]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2014.01.16 18:48:33 (2414)
Az elnökségtől még várunk egy bólintást.
[előzmény: (2412) mazsola069, 2014.01.16 17:42:05]

mazsola069hozzászólásai | válasz erre | 2014.01.16 17:42:05 (2412)
Sziasztok!
Ha nagyon szeretnétek feltölteni akkor itt a link: http://orokseg.net/goodies/gckupa2014/
Mindenkinek jó kupázást az évre.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]