geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2018.11.28 11:24:49 (4173)
A beteg ill. karbantartásra szoruló ládák rendbe tételéért kapható plusz pontokat jó ötletnek tartom bár a pontszámokon változtatnék. Biztos, hogy ez a módosítás jelentősen csökkentené a beteg ládák számát.
[előzmény: (4171) Vincenzo65, 2018.11.28 11:09:01]

Vincenzo65hozzászólásai | válasz erre | 2018.11.28 11:09:01 (4171)
Sziasztok! Egy alvó fórum egy picit beindult. Végigolvasva az elmúlt hozzászólásokat egy két gondolatot engedjetek meg.
104: ha jól megnézzük két embert érintene csak a kerosok között. Ráadásul még úgyis, hogy összeadom a keros és gyalogos útjait egyes versenyzőknek. Tavaly Tudo felesége írta amikor sok útja volt, hogy bárkinek hajrá. Most kiengedtük a szellemet a palackból, remélem nem sértő. Csak gratulálni lehet Attibatinak! Egy éves verseny hajrá!
Előző év átlagához viszonyítani: Többet menők akkor nem fognak szerintem kis utakat csinálni. Ha pl: Felmegyünk Bp-re péntek este kerülök egy gyenge tízest, szombaton egy hosszabbat, vasárnap a haza előtt családostul szintén egy jó tízest. Ehelyett péntek- szombat hajnaltól ameddig bírom vagy program engedi, vasárnap semmi-. Összeadtam 341 új ládát kerestem fel ebben a szezonban. Ráadásul a fiammal együtt mentünk 181 km-t, nejemmel 130,7 km-t. Ha szorossá válna az előző évi átlagolás miatt ezekről le kellene mondanom. Ha csak a tavalyi évhez hasonlítom. tehát csináljak két gyenge évet vagy szinte semmit, és utána jók lesznek a szorzók.
Megéri egy-egy távoli helyen kevés pontot összeszedni és újra menni. Ez nálam ugyanaz, sőt rosszabb mint amikor az előző évi helyeket újra felkeresem. Kevés olyan pont van amihez ugyanazon útvonalon és évszakban mentem újra. Kicsit szinte újjá válhat.
Elrohanunk a pontok mellett: Egyszer Kokoval beszéltem erről Ő minden régi megtalált ládánál, ha újra ott jár ránéz. Erre én is törekszem. Előtte megnézem a ládaoldalt és szükség szerint javítom. ha nincs baj vele akkor csak ránézek nem bontom ki.
Ha a karbantartásra a kupázokat ösztönözni akarjuk, van egy javaslatom. A karbantartásjelzős ládáért +5 pont beteg ládáért 10 pont az adoptálható beteg láda rendbe tételénél 20 pont plusszal jutalmazzuk.
Ha több út felé akarnánk terelni a régieket, akkor esetleg az előző évi felkeresésének felét számolhatná el, de ez szerintem kicsit erős. Mondjuk így akkor három évre kellene előre tervezni. Durva lenne.
94 utam volt gyalog/kero. Esténkénti előkészület és utána a feltöltések(Köszi...stb helyett több sorban) komoly időmennyiség.
Természetesen bármilyen új szabály kiírás esetén a geozásban míg meg vannak a mostani örömök el lehet dönteni induljon az ember a kupában, vagy maradjon csak ládakereső. Jelenleg minden geo keresésemnél törekszem, hogy meg legyen a kupához szükséges feltétel.
Mivel még "fiatal" vagyok ebben a közegben szívesen alkalmazkodok módosításokhoz


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]