geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Nivás Dömehozzászólásai | válasz erre | 2010.04.23 13:12:59 (49434)
Én sem a ládák miatt aggódok. Igaz, hogy nem kevés időm ráment a ládaoldalakra (mondhatni kutatómunka), de a leírás egy része a netről származik, tehát nem teljesen saját termék (az ötlet, meg a kivitelezés természetesen az). Ennél sajátabbnak tartom a tuhu-s felméréseket, POI-kat. Viszont nem abban az értelemben, hogy bármilyen anyagi hasznot húzzak belőle. Ellenben ha egy cég tőkét kovácsolna egy non-profit kezdeményezésből, egy olyan adatbázisból, amit úgy dobott össze a közösség, azt semmiképp nem támogatnám. Mert míg egy egyesület azért keresi a kiskapukat, hogy megéljen, egy gazdasági társaság azért, hogy nagyobb profitra tegyen szert. Kövezzetek meg, de szerintem ez a mai magyar valóság.
Akkor már inkább a jelképes összegű egyesületi tagdíj, amit mindenki fizetne (sok kicsiből talán összejön valami).

Egyébként ha jól látom, a vezetőség saját magát "kényszerítette bele" abba, hogy csak ők döntsenek.
A moderációra viszont szerintem panasz nem lehet (mondom én, akinek se Budapesten, sem védett területen nincs ládája)
[előzmény: (49431) ramgab, 2010.04.23 11:45:01]

ramgabhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.23 11:45:01 (49431)
Sziasztok,

néhyány gondolat a vezetésről:

Engem kevesen ismernek közületek, mert főleg a nemzetközi oldalon játszom, ott van 17 rejtésem is.
Mindez angol nyelvtudás nélkül.


Kesser pályafutásomat természetesen itt kezdtem, azt most ne feszegessük hogy, miért mentem át a com-ra.

Tény:
A com-on sokkal szabadabban lehet rejteni, nincsen annyi moderálási szabály. Mégsincsenek rossz rejtések, mert azok előbb-utóbb a természetes szelekció áldozatai lesznek.

Miért van ez így ?
Mert az üzemeltetőnek anyagi érdeke fűződik ahoz, hogy egyre több és több játékos (láda) legyen, és ezért kényszerítve van felhasználóbarát magatartásra. A jelenlegi formában a vezetőség arra van kényszerítve, hogy a saját belátása (agymenése) szerint döntsön.

A com-on lényegében egy moderátor működik a területen, az ő feladata megítélni a nényány szabály betartását.
Egyébként ő e-mailben elérhető, bármit meg lehet vele beszélni.

Fizetős hozzáférés ?
Kis ország vagyunk, kevesen fizetnének, nem érné meg, ezért biztos vagyok benne hogy az alapszolgáltatások mindig ingyenesek maradnának a létszám végett. Főleg ha alapszabály kiköti.

Szellemi tőke ellopása ?
Ha nekem lenne ládám a magyar oldalon, hát vigyék a terméket ?
Nem baj az ha tőkét kovácsolnak belőle, lesz pénz fejlesztésre.

A leírtakat nem toborzásnak szánom, csupán szeretném azon gondolatomat kifejteni, hogy egy gazdasági társaság nem ördögtől való (bár a magyar módi ennek ellent mond).
Probléma csőd esetén van.
[előzmény: (48539) kumin, 2010.04.14 15:05:43]

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 15:05:43 (48539)
Tisztelt Játékosok!

A MGKE berkein belül húsvét óta vezetési válság van, ami annyit jelent, hogy többen a tevékeny tagok közül jelentősen és eddig kibékíthetetlenül ellentétesnek tűnő módon képzelik el az oldal jövőjét. Nekem az így kialakult helyzetre a válaszom a következő volt: miután az egyesületről története során többször, és számomra immár véglegesen bebizonyosodott, hogy nem alkalmas szervezeti keret egy ilyen profilú oldal üzemeltetésére, javaslom az MGKE feloszlatását, és azt, hogy az oldal üzemeltetését egy általam vezetett gazdasági társaság vegye át annak szigorú kikötésével, hogy a jelenleg ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások továbbra is örökre ingyenesek maradnak. Mindez technikailag és szervezetileg is teljes szakítást jelentene a mostani háttérrel. A tuhu, a POI-k nagy része is maradna a mostani szerveren, amelyet a tuhu üzemeltetői kapnának meg, és innentől a saját belátásuk szerint működtetnék.

Az egyesületi tagok közül jelenleg aktívan KiVi és passzívan egy további tagtárs támogatja ezt az elképzelést, a többiek több különböző tervvel jelentkeztek, amelyek az egyesület megmaradására építenek, ám egyik sem rendelkezik jelenleg elegendő támogatottsággal ahhoz, hogy többségi döntésként kijelölje az egyesület további jövőjét. Az egyesület alapszabálya, de bármilyen demokratikus közösség működési módja értelmében a jelenlegi válságból az lesz a kivezető út, amelyben a jelenlegi tagság többsége egyetért, és ezt egy rendkívüli közgyűlésen szavazatával megerősíti. Tudom, hogy itt a fórumon van egy aktív csoport, amely szeretné, ha akarata érvényesülne az egyesület jövőjének formálásában. Tudom, hogy ők hisznek az egyesületi formában, és úgy hiszik, hogy taggá vagy vezetővé válásuk esetén jobb munkát tudnának végezni nálunk. Nem kétségbe vonva lehetséges igazukat, csak azt szeretném nekik jelezni, hogy ezzel az oldallal, amíg az egyesületi jogi keret korlátai között mozog, az, és csakis az fog történni, amit a jelenlegi tagság többsége végül kézfeltartással elfogad. Ennek a kijelentésnek a realitását az utóbbi években magam is keményen megtapasztaltam és megtanultam, így jutottam el a fent vázolt, feloszlatást javasló válaszig, vállalva ennek minden népszerűtlenségét egyesületen belül és kívül egyaránt.

Kérem, hogy mielőtt az első dühből megfogalmazott hozzászólásaitokat billentyűzetbe vernétek, ez utóbbi mondatok jelentésén, és az ebből fakadó mozgástér szűkösségén törjétek kicsit a fejeteket. Nincs olyan válasz, hogy „akkor vegyetek fel minket, és mindent helyre teszünk”, mert a tagfelvételhez az elnökség egyhangú döntése kell, e szabály megváltoztatásához pedig a tagság háromnegyedének az egyetértése – ehhez ajánlott irodalom: a legutóbbi közgyűlésünk jegyzőkönyve. Egyetértés jelenleg sem az elnökségben, sem a tagság körében nincs semmiben, így az ilyen, nyilvánvalónak tűnő válaszok realitása is minimális.

Itt nincs vége a történetnek, és amint további fejlemény keletkezik, igyekszünk ezen a helyen tájékoztatni Titeket. Addig türelmeteket és megértéseteket kérem. Az oldal természetesen minden probléma nélkül működik tovább, aki nem jár itt a fórumon, csak egyszerűen geokesel, észre sem veszi, és reményeim szerint észre sem fogja venni, hogy történik valami a háttérben.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]