FAQ
Előzmények

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.15 20:24:30 (4165)
Szia Kokó!

Szerintem olvasni az iskolában kell, hogy megtanítsák a gyereket. Az olvasás fontosságát, és megszerettetését is az iskola meg a család együtt kellene, hogy tegye. Ez már nem feltétlenül történik meg. Én nem hiszem, hogy ha egy kessert, aki már vagy felnőtt, vagy majdnem az, azt mi fogjuk az olvasásra késztetni negatív, megítélő, kifigurázó, szarkasztikus és lenéző megjegyzésekkel. Én ezeket kritizáltam, nem azt, hogy információt szolgáltassunk az új játékosoknak. Azzal az új rendszerrel, ahogy e-maileket kapnak különböző időközönként, kedves, barátságos és normál stílusban, azt mindig is támogattam. Mivel ez a rendszer még nagyon új, még nem tudjuk megítélni, hogy hatásos-e, de érdemes tovább is ezt folytatni.

"A moderátorok megkövetelnek egy minimális ládaoldalt, a rejtőknek viszont be kell érniük egy-egy képtelen "Megtaláltam."-mal. " Én nem tudom, hogy Te hogy vagy ezzel, de én nem a dicsőségért rejtek. Persze, hogy jól esik ha valakinek tetszik és ír ezt meg azt, fényképekkel együtt. De nem ítélem el, vagy azonnal a játék lekicsinylésének sem veszem azt, hogy sokan nem strapálják magukat a virtuális útikönyvvel. Erről talán szintén lehetne az új játékosoknak informáciiót küldeni, de kényszeríteni őket, vagy lenézni őket ezért nem lenne szabad. Mindenki más, mindenki másképp játszik és, hogy őszinte legyek, vannak régi játékosok is akik egy árva szót nem írnak, egy árva fényképet nem raknak fel és még sincs ennyi negatív megjegyzés róluk.

Tudom, a nagyon régen játszóknak, kifejezetten azoknak, akik az alapítók között, vagy közvetlenül azután csatlakoztak, barátaikkal együtt és a kis létszám miatt sokáig, mint egy baráti klubot kezelték a hazai ládázókat, azoknak biztos, hogy nagyon rosszul esik ez az új, sokkal nagyobb és emiatt sokkal mindenfélébb közösség, de szerintem azt is meg kell mindenkinek értenie, hogy olyan társaság, klub, szervezet nincs a világon ami évtizedekig egyformán megmarad. Még az ijesztően hagyomány tisztelő angoloknál is van változás, amit kénytelenek elfogadni. Ilyen az élet, de ha emiatt vannak akik kiszállnak, mert ez "rossz irányba megy" vagy "ez már nem az amibe eredetileg beléptem" azzal csak saját magukkal tolnak ki. Legalább is szerintem. :)

[előzmény: (4159) Kokó, 2021.05.15 14:18:27]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.15 14:18:27 (4159)
Kedves Júlia!
Sajnos megint nem kaptam megoldást a felvetett problémára. Szerinted hogyan lehetne/kellene rámutatnia egy rejtőnek az olvasás lehetőségére/fontosságára? Ha nem itt, akkor hol kellene ezt megtenni? Talán sokkal többen olvasnak fórumokat mint ládaoldalakat.
Egyébként azon kívül, hogy egy kezdő kesser kérdezett, senki sem utalt konkrétan rájuk. A magam részéről a megtalálókról általánosságban nyilatkoztam.

A moderátorok megkövetelnek egy minimális ládaoldalt, a rejtőknek viszont be kell érniük egy-egy képtelen "Megtaláltam."-mal. Pedig szerintem ez egy fantasztikus lehetőség lenne, amikor is a rejtő megtervezi a borítót és megírja a bevezetőt, majd a megtalálók megtöltik saját élményeikkel, képeikkel az igazi "Útikönyvet". Ennél valósághűbb megoldás nem létezhet!

A közelgő verseny egy újabb kiváló lehetőség a kapcsolatok építésére vagy mélyítésére. Remélem onnan nagyon sok boldog és lelkes játékos fog sikerélménnyel távozni! Talán ott is pozitívan tudod majd támogatni az olvasás fontosságát!
[előzmény: (4151) emiGrant, 2021.05.13 06:51:06]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.13 06:51:06 (4151)
Szia Kokó! "Valahol rá kell mutatni az olvasás fontosságára." Igazad van, de nem itt. És nem kritikával. Segítőkészen és kedvességgel. Én évekig ládáztam egyedül, és nem azért mert önző magányos farkas vagyok. Fogalmam nem volt se fórumokról, se fesztiválokról, se közösségről. Aztán véletlenül egy kessertárstól hallottam ilyesmikről. Még jó, hogy akkor nem olvastam ilyen negatív kommenteket a fórumokon kezdőkről, talán már nem is lennék itt. Vigyázat, angol közmondás jön: Több legyet lehet fogni cukros vízzel, mint ecettel! :)
[előzmény: (4150) Kokó, 2021.05.12 21:04:30]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 21:04:30 (4150)
Valahol rá kell mutatni az olvasás fontosságára. A vendégkönyv pedig egy kitűnő lehetőség erre.
A telefon térhódítása a kényelmet szolgálja, hiszen minden a legkisebb ellenállás felé halad.
A rejtőket azért hívják fel, mert nem találják a keresendőt, és az Ő elérhetőségük virít a láda oldalán. A rejtések jelentős százalékában viszont az utolsó megtalálók tudnának érdemben segíteni - ha lenne kötelező elérhetőségük, hiszen Ők megtalálták!
Sajnálatos módon az eredeti rejtések gyakran változnak. A rejtő keres egy telefonon is navigálható rejtést, azonban egy megtaláló "jobb helyet" talál a doboznak. A változásról értesítheti az oldal olvasóit, vagy csak küld egy pontot. Sokszor azonban ezt sem teszi meg.

Többször találkozhattunk kéréssel egy-egy kérdőív kitöltésére különböző szakdolgozatokhoz. Talán a Rejtő / Kereső szemszög is megérdemelne egy doktorit. Talán pszichológiából. :)
[előzmény: (4148) emiGrant, 2021.05.12 16:31:32]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 16:31:32 (4148)
Gyerekek, gondoljátok, hogy ez a string ide, a vendégkönyvbe való? Egyetértek, hogy vannak lelkes, érdeklődő és öntkéntesen javító vadiúj kesserek is, akik meg fognak maradni a pandémia vége után is. Hacsak nem komment komment után kritizálja őket és a saját magas elvárásainkat nevezzük közösségnek. Közösséget nem lehet senkire sem ráerőltetni, annak belülről kell jönni. Tehát, ne feltételezzük ab ovo, hogy lusta, nem tud vagy nem akar olvasni, stb., stb. Még akkor sem ha van benne igazság. Ezzel csak azt a párat aki lelkes és segítőkész fogjuk elijeszteni. Ha mindenáron meg akarjátok beszélni az ilyesmit, (szerintem vannak sokkal fontosabb témáink is, ha már muszáj), akkor tegyétek azt másutt! Egyébként nem találjátok nevetségesnek, hogy ez az egész string abból indult ki, hogy egy új, zöldfülű kessert az izgatta, hogy nehogy zavarjon egy rejtőt? :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]