FAQ
vendégkönyv, emiGrant hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 8 db hozzászólás

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2022.04.07 15:03:30 (4209)
Szia wolfkery!
Ha mostanság megtaláltál egy ládát, akkor a profil oldaladon a fenti balról második 'megtalálások'-tól balra találsz egy + jelet. Arra rákattintasz és a megjelenő oldalt kitöltöd a láda rövid nevével, a jelszóval, a megtalálás pontos időpontjával és a Megjegyzés nevű téglalapba is kell írnod legalább egy betüt és azután alul rákattintasz a Bevitel szóra és már be is jelentetted.
Ami a régi találataidat illeti, azok ott vannak, csak rá kell kattintanod a 'Megtalálások' nevű narancs színű kiemelt szóra és rögtön bejönnek.
Ha elfelejtetted a jelszvadat, akkor írj az elnokseg@geocaching.hu címre és ők tudnak segíteni.
Jó szerencsét és sok ládát hozzá! :)
[előzmény: (4208) wolfkery, 2022.04.07 13:15:52]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.16 06:00:24 (4167)
Szia Gábor!

Igazad van, ha tényleg eleged van mindenből, akkor talán a kiszállás a legjobb megoldás. Én speciel nem Rád gondoltam, hanem azokra akik még mindig aktívak, csak folyton nyavalyognak. De elfogadom a kritikát és örülök, hogy Téged boldogabbá tett a kiszállás. :) :)
[előzmény: (4166) Blue Mali, 2021.05.15 22:38:03]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.15 20:24:30 (4165)
Szia Kokó!

Szerintem olvasni az iskolában kell, hogy megtanítsák a gyereket. Az olvasás fontosságát, és megszerettetését is az iskola meg a család együtt kellene, hogy tegye. Ez már nem feltétlenül történik meg. Én nem hiszem, hogy ha egy kessert, aki már vagy felnőtt, vagy majdnem az, azt mi fogjuk az olvasásra késztetni negatív, megítélő, kifigurázó, szarkasztikus és lenéző megjegyzésekkel. Én ezeket kritizáltam, nem azt, hogy információt szolgáltassunk az új játékosoknak. Azzal az új rendszerrel, ahogy e-maileket kapnak különböző időközönként, kedves, barátságos és normál stílusban, azt mindig is támogattam. Mivel ez a rendszer még nagyon új, még nem tudjuk megítélni, hogy hatásos-e, de érdemes tovább is ezt folytatni.

"A moderátorok megkövetelnek egy minimális ládaoldalt, a rejtőknek viszont be kell érniük egy-egy képtelen "Megtaláltam."-mal. " Én nem tudom, hogy Te hogy vagy ezzel, de én nem a dicsőségért rejtek. Persze, hogy jól esik ha valakinek tetszik és ír ezt meg azt, fényképekkel együtt. De nem ítélem el, vagy azonnal a játék lekicsinylésének sem veszem azt, hogy sokan nem strapálják magukat a virtuális útikönyvvel. Erről talán szintén lehetne az új játékosoknak informáciiót küldeni, de kényszeríteni őket, vagy lenézni őket ezért nem lenne szabad. Mindenki más, mindenki másképp játszik és, hogy őszinte legyek, vannak régi játékosok is akik egy árva szót nem írnak, egy árva fényképet nem raknak fel és még sincs ennyi negatív megjegyzés róluk.

Tudom, a nagyon régen játszóknak, kifejezetten azoknak, akik az alapítók között, vagy közvetlenül azután csatlakoztak, barátaikkal együtt és a kis létszám miatt sokáig, mint egy baráti klubot kezelték a hazai ládázókat, azoknak biztos, hogy nagyon rosszul esik ez az új, sokkal nagyobb és emiatt sokkal mindenfélébb közösség, de szerintem azt is meg kell mindenkinek értenie, hogy olyan társaság, klub, szervezet nincs a világon ami évtizedekig egyformán megmarad. Még az ijesztően hagyomány tisztelő angoloknál is van változás, amit kénytelenek elfogadni. Ilyen az élet, de ha emiatt vannak akik kiszállnak, mert ez "rossz irányba megy" vagy "ez már nem az amibe eredetileg beléptem" azzal csak saját magukkal tolnak ki. Legalább is szerintem. :)

[előzmény: (4159) Kokó, 2021.05.15 14:18:27]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.15 20:07:34 (4164)
Szia Kokó!

Van még egy megoldás, én ezt szoktam alkalmazni. Én is utálom nemcsak a "Nem találtam" logot, de még a "Jelszó nélküli"-t is. Most nem részletezem, hogy miért, de én úgy oldom meg a problémát, hogy segítséget kérek mástól, ha sikerül elérnem még helyben bárkit (rejtőt, előző megtalálót, bárki mást) akkor meghallgatom a magyarázatot, hogy pontosan hol kell keresni és vagy megtalálom (ez esetben én voltam béna), vagy teljesen biztos lesz, hogy nincs meg, vagy legalább is a szokásos 10-15 méteren belül nincs. Én 15 méternél messzebb nem vagyok hajlandó keresgélni. Kirándulni és ládázni indultam, nem unalmas koncentrikus körökben bóklászni.

Viszont'' és ez a lényeg: én mindig bevallom, hogy segítséggel logoltam és, hogy milyen állapotokat találtam. Ez így, szerintem, teljesen OK, a rejtő megkapta az információt és nekem is megvan a jelszó. Win - win!!
[előzmény: (4162) Kokó, 2021.05.15 16:45:41]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.13 06:51:06 (4151)
Szia Kokó! "Valahol rá kell mutatni az olvasás fontosságára." Igazad van, de nem itt. És nem kritikával. Segítőkészen és kedvességgel. Én évekig ládáztam egyedül, és nem azért mert önző magányos farkas vagyok. Fogalmam nem volt se fórumokról, se fesztiválokról, se közösségről. Aztán véletlenül egy kessertárstól hallottam ilyesmikről. Még jó, hogy akkor nem olvastam ilyen negatív kommenteket a fórumokon kezdőkről, talán már nem is lennék itt. Vigyázat, angol közmondás jön: Több legyet lehet fogni cukros vízzel, mint ecettel! :)
[előzmény: (4150) Kokó, 2021.05.12 21:04:30]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 16:31:32 (4148)
Gyerekek, gondoljátok, hogy ez a string ide, a vendégkönyvbe való? Egyetértek, hogy vannak lelkes, érdeklődő és öntkéntesen javító vadiúj kesserek is, akik meg fognak maradni a pandémia vége után is. Hacsak nem komment komment után kritizálja őket és a saját magas elvárásainkat nevezzük közösségnek. Közösséget nem lehet senkire sem ráerőltetni, annak belülről kell jönni. Tehát, ne feltételezzük ab ovo, hogy lusta, nem tud vagy nem akar olvasni, stb., stb. Még akkor sem ha van benne igazság. Ezzel csak azt a párat aki lelkes és segítőkész fogjuk elijeszteni. Ha mindenáron meg akarjátok beszélni az ilyesmit, (szerintem vannak sokkal fontosabb témáink is, ha már muszáj), akkor tegyétek azt másutt! Egyébként nem találjátok nevetségesnek, hogy ez az egész string abból indult ki, hogy egy új, zöldfülű kessert az izgatta, hogy nehogy zavarjon egy rejtőt? :)

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.01.12 16:12:40 (4133)
Kedves feketel!

Üdv. a geoládászok közösségében! Nagyszerű, hogy már 11 találat után eszedbe jutott, hogy javítani szeretnél. Ez példamutató és bizonyítja, hogy az új játékosok is szeretnek betenni a játékba, nemcsak kivenni belőle. Sok élvezetes ládatalálatot és ügyes ládajavítást kívánok Neked! :)
[előzmény: (4131) feketel, 2021.01.11 20:57:05]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2019.08.24 06:44:58 (4094)
Mit csináltál másképpen, hogy tudjunk tanulni belőle, vagy ez még mindig egy hol van hol nincs hiba?
[előzmény: (4093) Pilis50, 2019.08.22 16:06:24]
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]