geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1049. Gyilkos-tó (Erdély) (GCGyTo)

Gyilkos-tó a Kőerkélyről

Gyilkos-tó a Kőerkélyről

A Kis-Cohárd lábánál

A Kis-Cohárd lábánál

Kis-Cohárdról a Gyilkos-tó és a Gyilkos-kő

Kis-Cohárdról a Gyilkos-tó és a Gyilkos-kő

A Gyilkos-kő

A Gyilkos-kő

A fenyőerdővel borított Nagy-Cohárd

A fenyőerdővel borított Nagy-Cohárd

A Békás-szoros bejárata a Tündérkertről nézve

A Békás-szoros bejárata a Tündérkertről nézve

A Békás-szoros

A Békás-szoros

Balra fent a 2. Kilátópont, mögötte lejebb az Oltárkő

Balra fent a 2. Kilátópont, mögötte lejebb az Oltárkő

Visszatekintés a Tündérkertre

Visszatekintés a Tündérkertre

Oltárkő a magányos szikla

Oltárkő a magányos szikla
Szélesség N 46° 47,988'
Hosszúság E 25° 47,598'
Magasság: 1354 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.08.03 13:01
Megjelenés időpontja: 2004.08.24 14:10
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Anikó, Melinda és Miklós
Felhasználó: MikiCache
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Megtalálások száma: 220 + 7 sikertelen + 19 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Fenyőfa törzséhez közel, természetes szikla-rejtekben van a 19x10x7 cm-es geoláda. Alulról könnyebb észrevenni, és csakis alulról lehet hozzáférni. Kérjük szépen gondosan, körültekintően visszarejteni. Köszönjük.

"...A legmeglepőbb, a legelragadóbb képek egyike áll előttünk. Még az is, ki felső Olaszország nagyszerű és Svájcnak ünnepelt tavait látta, bámulattal fog e látvány előtt megállani. Nagyobbszerű tüneményt talán igen, de szebbet, vonzóbbat bizonnyal nem rejtenek a havasok keblökben." (Orbán Balázs: A Székelyföld leírása. II. 1869. 111)

Balogh Ernő - geológiai szakíró -, aki 1939-ben mindössze száz évet jósolt a tónak, keserűen állapítja meg: "Hogyan fognak majd festeni a fényes paloták egy nagy, posványos ingovány körül és ugyan ki áll majd kötélnek, hogy ennek a majdani kitűnő szúnyogtenyészdének partján átvakarózza a nyarat. Ne takarékoskodjunk a tó gyógyításával, mert a temetés többe fog kerülni."

Szóval kapkodásra azért még semmi ok, de ha lehet, látogassuk meg minél hamarabb. A tó keleti partján meglehetősen sok vendéglátó-ipari egység közül válogathatunk, sőt csónakkikötő is van, de mi egy egészen másfajta időtöltést ajánlunk. Bemelegítésként, ha tetszik előételként, sétáljuk körbe a tavat. Kiindulópontnak az  N 46° 47,585' E 25° 47,540' 980 m [GCGyTo+Parkolo] pontot ajánljuk, mert ez a Gyilkos-tó és környékének legeurópaibb módon rendbetett részének egyik parkolója, és a kis épülettől jobbra indul az a kék kereszt jelzésű ösvény, ami az  N 46° 47,520' E 25° 47,297' 994 m [GCGyTo+Koerkely] pontban levő Kőerkélyhet vezet. A Kőerkélyről, ami a tó legészakibb pontjában, 20 méterrel a vízszint fölött van, jó rálátás van a tóra. Ennél persze van sokkal jobb rálátás is, de még csak az előételnél tartunk. A Kőerkélytől persze jól nem fogunk lakni, de mint minden előétel csak előkészít a nagy zabálásra:-) Miután kigyönyörködtük magunkat, akár tovább is mehetünk. Rengetek alaposan kitaposott ösvény, sétány van a tó körül. Eltévedni lehetetlen, nem is részletezném őket, viszont tényleg érdemes körbesétálni. Körsétánk befejezése előtt elérjük a csónakkikötőt, ahonnan csónakot bérelve egy teljesen egyedi és különleges csónakázásban lehet részünk. A fenyőcsonkoktól nem kell félni, a víz alatt levőket a biztonság érdekében a megfelelő magasságban levágták. Tehát zátonyra nem tudunk futni, aminek meg nekimentünk, hát nekimentünk.

2,8 kilométeres sétánk után, miután visszaértünk járművünkhöz, autózzunk vissza a főútra és folytassuk utunkat (kb. 150 méter) az  N 46° 47,631' E 25° 47,770' 959 m [GCGyTo+Kohid] pontig, ahol egy kőhídon átkelünk a Békás-patakon és nem messze, az  N 46° 47,699' E 25° 47,868' 990 m [GCGyTo+Bucur] pontban a Bucur-villa parkolójában akár le is parkolhatunk. Igazából csak akkor érdemes itt parkolni az igazi kirándulás előtt, ha az innen folytatódó murvás erdei út rossz állapotban van. Ha az út jó, akkor folytassuk autóval az utat, egészen az  N 46° 47,825' E 25° 47,744' 1082 m [GCGyTo+Menedekhaz] pontig, a valamikori Kis-Cohárd menedékház parkolójáig. Azért valamikori, mert a geoláda telepítésekor már régen nem üzemelt. Itt is biztonságban hagyhatjuk az autót, és innen már garantáltan csak gyalog lehet továbbmenni, és ugyanazon a kitűnően jelzett kék-háromszög jelzésű ösvényen, amin egyébként már a Bucur-villától jöttünk volna, ha a murvás út nem lenne jó állapotban. Ez a jelzés fog felvezetni a geoládához, a Kis-Cohárd csúcsára. Ez viszont már a főétel! Szép időben elképesztő látvány terül a szemünk elé. Előttünk, azaz délre az egész Gyilkos-tó, nyugatra a Nagy-Cohárd fenyőerdővel borított csúcsa, keletre pedig a Gyilkos-kő, aminek magát a Gyilkos-tavat köszönhetjük. Tiszta időben, keleti irányban akár az Egyes-kő is látható, ami nem egy ékszer-kő, hanem annál sokkal értékesebb. Ha csak tehetitek, oda is menjetek el legalább egyszer!

Nem szerettük volna túlterhelni a kedves kessert, ezért nem telepítettünk multit, és azért, hogy mindenki szabadon eldönthesse, meg szeretne-e ismerkedni a közelben levő érdekességgel, vagy visszaereszkedik a völgybe. Ha úgy döntöttél, hogy továbbmennél, akkor íme itt van a Tündérkertnek nevezett csodához vezető út leírása.

A Kis-Cohárd csúcsáról, a gerincen tovább kell menni keleti irányba, az  N 46° 47,959' E 25° 47,683' 1329 m [GCGyTo+1.Kilato] pontig. Innen már sejteni lehet, mi a kiruccanás célja: a Békás-szoros látványa madártávlatból! Na de ez még nem minden és hol van még a Tündérkert?! Hát ez után. Azaz az előbb megadott pontból indul egy meglehetősen rejtett és jelzetlen ösvény, amit viszont pillanatok alatt meg lehet találni. Északi irányba keresgéljünk a bokros, fás részen. Ez az ösvény vezet el minket a Tündérkertnek nevezett erdős területre, melynek részei egyrészt tényleg meseszerűen szépek, másrészt ezt a szinte vízszintes, erdős területet egy szinte egyenes és függőleges sziklafal pereme szegélyezi. Ettől a peremtől úgy 1-3 méterre vezet a jól kitaposott, de jelzetlen ösvény egészen az  N 46° 48,243' E 25° 47,941' 1292 m [GCGyTo+2.Kilato] pontig. Viszont ezen a szakaszon nagyon vigyázzunk! Az ösvény veszélytelen, de csak ha óvatosan térünk le róla. Gyermek kezét el ne engedd! Itt nincs rohangálásnak, játéknak helye, hiszen egy szinte függőleges kőfal tetejéről, 350 méter magasból szemlélheted a lábad alatt kanyargó Békás-szorost és szerpentinjét. Döbbenetes látvány! A 2.Kilátóponttól északra levő nagy, egyedülálló fehér sziklát Oltárkőnek nevezik. Tiszta időben a Csalhó fehér, magas sziklái is látszanak.

Visszafelé két út közül is válogathatunk:
Az egyik lehetőség, ha továbbfolytatjuk utunkat a már megismert ösvényen, ami levezet a Békás-szorosba, majd az aszfalton vissza tudunk jutni autónkhoz. Ez a lehetőség főleg akkor jó, ha járművünket a Bucur-villa parkolójában hagytuk. Mi nem itt, hanem a Kis-Cohárd menedékházig autóztunk, így sajnos nem ezt a változatot választottuk.
A másik lehetőség, visszamenni a már ismert úton, de hála a GPS-nek nem kell visszamászni a Kis-Cohárdra, hacsak nem szeretnénk még egyszer részesei lenni onnan a kilátásnak, hanem megcélozván az  N 46° 48,144' E 25° 47,642' 1305 m [GCGyTo+Vadetető] pontot az ismert ösvényen visszafele menet, letérést keresünk és találunk. Ez az a pont, ahol biztos vagyok benne, ma már kifújtátok magatokat egyszer:-) Innen pedig már a jól ismert úton, a kék háromszög-jelzésen érhetjük el járművünket.

Az általunk is megtett teljes kirándulás hossza kb. 5,2 kilométer, a Tündérkert nélkül pedig, amit persze kár lenne kihagyni, 4,1 kilométer.

De ezzel még mindig nincs vége. Kiérve a főútra, autózzunk észak felé és látogassuk meg a Békás-szorost is. A Békás-szoros a Keleti-Kárpátok legnagyobb és leglátványosabb mészkőben kialakult hasadékvölgye, amelyet a szerkezeti törésvonalak és a folyóvízi erózió együttes munkája hozott létre. Persze gyalog sokkal több részletet és érdekességet láthatunk, de ha erre már nincs idő, autóval is végigmehetünk e szűk völgy mélyén kacskaringózó aszfaltcsíkon. Észak felé haladva tőlünk balra, magasan fenn van a Tündérkert, ahol még nem is olyan régen sétáltunk. A szorosban levő alagútig terjedő szakaszt Purgatóriumnak nevezik, magát az alagutat pedig a Pokol Torkának. A Purgatórium legszebb sziklaalakzata az 1125 méter magas Oltárkő, amit már szintén ismerünk. A Pokol Torkán áthaladva a Pokol tornácára jutunk, innen még lejtősebbé válik az út, és éles kanyarokkal jutunk a szurdok legszűkebb részébe. Ez már maga a Pokol. A Békás-szoros aljában Almásmezőre, majd Gyergyóbékásra juthatunk ki. Almásmezőn volt valamikor a Moldvába menő útvonalat ellenőrző békási vám, és egyben a történelmi Erdély határvonala is.

Egy kis történelem
Gyilkostó (Lacul Rosu) település, Erdély egyik legszebb klimatikus üdülője. Az üdülőtelep, mely Gyergyószentmiklós tartozéktelepülése, a várostól 26 km-re, a Békás-patak völgyében, a 12C műút mentén hosszan elnyúlva terül el. Kiépülése 1926-tól vált erőteljesebbé, fő nevezetessége a Gyilkos-tó, Székelyföld egyik legismertebb és leglátogatottabb természeti ritkasága. A tó egyedisége a víz alá került fenyőerdő maradványa. A fenyőcsonkokkal teletűzdelt tó tájképe bevezetés a környék lélegzetelállítóan szép sziklarengetegébe, melynek varázsát csak fokozza a keleti oldalát határoló és nevét adó Gyilkos-hegy sziklafala. Jelentőségét növeli, hogy a közelben látható a másik természeti ritkaság és nevezetesség is, a Békás-szoros. A tóból kifolyó Békás-patak, nagy dübörgéssel rohan végig a Békás-szorosnak nevezett szurdokvölgyön, csodaszép vízeséseket képezve.

A Gyilkos-tó L-alakú, rövidebbik része a Cohárd-patak völgyébe nyúlik. A torlasztó tengerszint feletti magassága 983 m, területe 11,5 hektár, kerülete 2830 m, mélysége 10-15m. Főága 1890-ben közel 1300 m volt, napjainkban alig 950 m. Kis tengelye (nyugati ág) 442 méter, átlagos szélessége 100 méter. Sajnos a tóba folyó patak évről évre egyre több hordalékot hoz a tóba. Ha emberi beavatkozás nem történik, akkor várhatóan 2080-ra teljesen eltűnik, azaz feltöltődik. A Hagymás és a Vereskő patakának völgyében épített gátak szerepe, a felszíni vizek szállította hordalékok felfogása, leülepítése. Nagyobb esőzésekkor így is a Vereskő-patak vasokkeres hordaléka rozsdás-vörösre színezi a tó vizét. Többen a vörös színű mészkő-rétegektől származtatják a Veres-tó nevet.

1853-ban Benkő Károly Veress-tóként említi a pisztrángokban bővelkedő tavat, így 1864-ig mint Veres tó volt ismeretes, amikor Orbán Balázs először használta a Gyilkos-tó elnevezést, melyet a népmondákból ismert meg. Ezek szerint a leomló hegyoldal sok emberéletet követelt.

1837. júliusában a tótól keletre emelkedő Gyilkos-kő oldalából az agyagos lejtőtörmelék kellően megázva hegyomlásként zúdult alá és elgátolta a Békás-patak vizét, melynek fő táplálói a Vereskő-, a Hagymás-, Likas- és a Cohárd (vagy Nagy-Cohárd) patakok. Tehát nedves lejtőmozgás következtében alakult ki a földtani-földrajzi irodalomban ismeretes természetes elgátolású tó vagy torlasztó, amely a Nagyhagymás-hegycsoport szerves része és a Kis-Cohárd (1352 m), a Nagy-Cohárd (1507 m) valamint a Gyilkos-kő (1401 m) között terül el. Mások a tó keletkezését az 1838. január 11.-i földrengéssel hozzák kapcsolatba. A hegyomlás után megindult a mészkőréteg aprózódása, mely nagy mennyiségű agyaggal keveredett. Ennek vízzáró hatásaként rövidesen megszűnt a folyóvíz szivárgása és így fokozatosan kialakult a torlasztó. Az egykori völgyet borító fenyőerdő maradványai, csonkjai még ma is kiállnak a tó vizéből. A vasoxidos meszes víz konzerválta a csonkokat.

A hagyomány szerint a "gyilkos" elnevezés onnan ered, hogy a katasztrófa idején pásztorok legeltették juhaikat a lejtőkön, amikor hirtelen elnyelte őket a föld. Más vélekedés szerint a fenyőerdőt "gyilkolta meg" és "...ma a vízből kimeredező csonkok, mint valamely székely község elhagyott temetőjének korhadó kopjafái figyelmeztetik a vándort a mulandóságra - memento mori!" (L. Gyárfás Győző, 1910. 66).

Csodálatos időt, nagyon kellemes kirándulást, és eredményes geoládavadászatot kívánunk,

Anikó, Melinda és Miklós
Állapot: kereshető

KRW értékelés (154 db): környezet: 4.91 rejtés: 4.66 web: 4.82 átlag: 4.80

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


koviturazik 2020.08.27 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Zsotyka 2019.09.12 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönöm a rejtést!

gaborka98 2019.08.08 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

verde 2019.07.26 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.15
Fáradtan értünk fel, kicsit hosszúnak tűnt a webes leírás, nem akartam a telefonomat bámulni a lélegzetelállító kilátás helyett, de végül csak kibogarásztam, hogy hol kell keresni a ládát.
Az eddigi ládáink közül ez volt a legszebb környezetben, köszi az elhelyezést!

elike 2019.06.22 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A láda tökéletes állapotban van, nagyon jó helyen. Bolyongtam picit, amíg sikerült megtalálnom. Köszönöm a rejtést! :)

64667809_445439722907487_2529121934977794048_n64953431_367583130783479_3629709830018564096_n
65015631_1235175539986765_7765702759847821312_n 
picuresnagyur 2019.06.21 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Szerettünk volna fel is menni, de a Békás szorosi ládától felgyalogolva végig viharban jöttünk, így marad a jelszó nélküli. Köszönjük az élményt!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2019.07.25 11:36]

DSCN1534DSCN1549
DSCN1536DSCN1514
DSCN1524DSCN1548
DSCN1532DSCN1545
DSCN1512DSCN1541
DSCN1529DSCN1509
stady 2019.06.13 17:00 - Megtaláltam
Sajnos a ládát a anagy sietségben nem találtam

[Jóváhagyta: MikiCache, 2019.06.17 09:14]

20190613_171239_HDR20190613_171235_HDR
andrasary 2019.05.10 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.81
Gyönyörü hely

Sango 2018.08.11 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Köszönjük!

spanyesz 2018.08.09 14:24 - Megtaláltam
Voltunk a tetőn, a turauton és a Wild Ferenc emlekúton is. Sajnos már lent, a Gyilkos-tó körbe setalasakor jutott eszünkbe, hogy elfelejtettük a ládát a tetőn megkeresni. :-( Idő hiányában sajnos nem tudunk még egyszer felmenni. A csatolt képek alapján kerhetnenk a megtalálás elfogadását? Köszönjük

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.08.12 09:49]

Petrav 2018.08.09 14:24 - Megtaláltam
Voltunk a tetőn, a turauton és a Wild Ferenc emlekúton is. Sajnos már lent, a Gyilkos-tó körbe setalasakor jutott eszünkbe, hogy elfelejtettük a ládát a tetőn megkeresni. :-( Idő hiányában sajnos nem tudunk még egyszer felmenni. A csatolt képek alapján kerhetnenk a megtalálás elfogadását? Köszönjük

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.08.12 09:49]

IMG_20180809_125647IMG_20180809_120759
IMG_20180809_114008IMG_20180809_133050
mcmester1987 2018.07.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Sikerült eljutnunk egy hétre erre a vidékre. Ezért gondoltuk, hogy felkeressük ezt a ládát is. Sajnos először a tó körbesétálával kezdtünk, és mire indultunk volna fel a Kis-Cohárd-ra beborult. Nem tudtunk felmenni a hegyre, féltünk, hogy megázunk. A Békás-szoros kincset sikerült megtalálni. De sajnos ezt nem. Nem tudom mikor juthatok el ismét erre a csodás vidékre. Elfogadnád jelszó nélkül a megtalálását? Csatolok képeket is.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.08.12 09:52]

IMG_20180705_132304_HDRIMG_20180705_131837_HDR
IMG_20180705_155302IMG_20180705_124139_HDR
DSC_0605 
alucifer 2018.06.29 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.23
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


20180629_10402320180629_104323
20180629_10480820180629_104950
20180629_111453 
CsKaroly 2018.04.29 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

feketelovag 2017.08.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

sawkuk 2017.07.14 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Megmásztuk. megtaláltuk. Következőleg a Wild Ferenc emlékutat (klettersteig) válasszuk.

Háromkút felé 
JAck:66: 2017.06.22 14:00 - Megtaláltam
Székelyföldi nyaralás 27/30.

Gyilkos-tónak nevezni ezt a ládát olyan, mint Budapestnek hívni Budaörsöt. Értem én, közel van, meg híres, de attól még én a Kis-Cohárdot másztam meg és nem azzal érdemeltem ki a pontot, hogy csónakáztam egyet a tavon. Mászni pedig kellett rendesen, de még a nagy melegben is hatalmas élmény volt, ide vissza fogok jönni, főleg mivel építettek egy via ferrata utat is a csúcsra! B-C-D nehézségi besorolásokkal. A panoráma páratlan volt és még a medvék is elkerültek.
Felfele 45 perc, lefele 18 perc volt az időm.

IMG_20170622_123027 
Toth417 2017.06.02 13:35 - Megtaláltam
A láda kicsit messze került a tótól, ez a panoráma külön ládát érdemelne.

GYEZegzug 2017.03.15 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Köszi szépen a lehetőséget.

boszorkányok 2016.10.29 23:59 - Megtaláltam
Ez nagyon szép! :)

Skalp 2016.10.29 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.18
Délig várnunk kellett, hogy a felhők egy kicsit is látni engedjék a csúcsot. Aztán nekiindultunk körben a hosszabb úton. Jó szuszogtatós volt. Azért a hosszabb úton, mert éppen most nyitottak meg egy "vasalt" rövidebb utat is. Csak éppen nem volt nálunk beülő, meg karabiner :) Mondjuk a mi tempónkban is hamarabb felértünk körbe, mint a falra mászók. Fent a ködtől alig láttunk valamit. Ennek is köszönhető, hogy elindultunk a Tündérkert felé és nem bántuk meg. Na, ott aztán volt panoráma még a rossz idő ellenére is. Tényleg Tündérkert! A Tündér is velem volt végig :)

Gyilkos-tó (GCGyTo)_02Gyilkos-tó (GCGyTo)_05
Gyilkos-tó (GCGyTo)_06Gyilkos-tó (GCGyTo)_08
Gyilkos-tó (GCGyTo)_10Gyilkos-tó (GCGyTo)_12
Gyilkos-tó (GCGyTo)_14Gyilkos-tó (GCGyTo)_16
Gyilkos-tó (GCGyTo)_23Gyilkos-tó (GCGyTo)_24
Gyilkos-tó (GCGyTo)_26 
SzabEdAn 2016.08.22 12:00 - Megtaláltam
Meglett köszönjük!

erdélyiek11 2016.08.22 12:00 - Megtaláltam
Meglett köszönjük!

Némethék 2016.07.27 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2016.07.26 15:35 - Egyéb
Végre eljutottam a Gyilkos-tóhoz, de a láda felkeresése sajnos már nem fért bele az időnkbe.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.3a] [wapon beküldött szöveg]

GCGyTo_20160726153550.jpgGCGyTo_20160726153829.jpg
GCGyTo_20160726154004.jpg 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (246 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.