FAQ
2228. Források, Jakab-hegytől a Virágos-völgyig. (GCJHVV)

Bögrés-Kút

Bögrés-Kút

Bükkös-forrás

Bükkös-forrás

Csepegő-forrás

Csepegő-forrás

Csokonay-kút

Csokonay-kút

Kiss Lajos-forrás

Kiss Lajos-forrás

Lenke-forrás

Lenke-forrás

Pálos-kút

Pálos-kút

Pipás-forrás

Pipás-forrás

Magasles

Magasles
Szélesség N 46° 6,803'
Hosszúság E 18° 8,638'
Magasság: 363 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.09.08 00:00
Megjelenés időpontja: 2008.09.13 20:40
Utolsó lényeges változás: 2017.08.11 16:31
Rejtés típusa: Multi geoláda (5H)
Elrejtők: Barnabás, Domonkos, Honorka, Sebestyén valamint Eszter és H. Gábor
Ládagazda: H. Gábor
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 7500 m
Megtalálások száma: 119 + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetenteWap:
Az összes láda fa tövében van, avarral, ágakkal, kövekkel takarva! Tetszőleges sorrendben kereshető. Mindegyikben van egy kép, egy mesehősről, az ő nevük kezdőbetűi adják a jelszót! Pl.: Órarugó Gerincű Felpattanó = Ó


A ládába TravelBug nem helyezhető.


 N 46° 6,803' E 18° 8,638' 363 m [GCJHVV-1]

 N 46° 6,526' E 18° 8,595' 394 m [GCJHVV-2]

 N 46° 7,114' E 18° 7,723' 342 m [GCJHVV-3]

 N 46° 6,430' E 18° 7,925' 427 m [GCJHVV-4]

 N 46° 6,200' E 18° 7,892' 472 m [GCJHVV-5]

Jelszóképzés, a ládák jelenlegi számozása szerint, tehát: 1. Bögrés, 2. Pipás, 3. Lenke, 4. Bükkös, 5. Pálos.

Ez a multi, a negyedik tagja azon sorozatomnak, mellyel nem túl ismert, de valamiért még is érdekes forrásokat szeretnék bemutatni nektek, Baranya megye területén.

A most felkeresendő források azért nem túl ismertek, mert a Jakab-hegy nyugati lábánál vannak, odáig pedig általában csak azok jutnak el, akik valamiért eltévednek, mondjuk egy a Pálos-kolostornál tartott borkóstoló után rossz úton indulnak haza! :)
Az előző három, forrásos rejtésemmel ellentétben most nem egy, hanem négy, egymáshoz nagyon közeli forráshoz vezetlek benneteket.

 N 46° 6,571' E 18° 8,116' 446 m [GCJHVV+parkoló]

Útba-eső további források:

 N 46° 7,061' E 18° 7,726' 340 m [GCJHVV+waypoint]
 N 46° 7,192' E 18° 7,612' 325 m [GCJHVV+waypoint]

------------------------------------------------------------------

Pár szó a Mecseki forrásokról!

A Mecsek völgyeit ezernyi forrása teszi széppé. Természetjáró szempontból ezek közül jelenleg 200 nevezhető kiépített, foglalt forrásnak. A Mecsekben a forrásokat az 1890-es évektől kezdték szakszerűen kiépíteni. Az erdei források közül valamennyi vize iható, kivételt képeznek a lakott területen belüli források. A szakszerűen foglalt kifolyócsöves forrásokból biztonsággal ihatnak a kirándulók.

A forrásoknak három típusa van:
1. Forrásképződés vízszintes, át nem bocsátó réteg esetén
2. Átbukkanó forrás
3. Rés- és hasadékvizű forrás

Azokat a forrásokat, amelyek egész éven át adnak vizet, állandó forrásoknak nevezzük. Amelyek csak hóolvadás után vagy nagyon csapadékos időszakban adnak vizet, időszakos forrásnak nevezzük.

A források vízhozama három tényezőtől függ:
1. Vízgyűjtőterület nagyságától
2. A talaj víznyelő képességétől
3. Az évi csapadékmennyiség nagyságától

A leírásokban szereplő vízhozam adatok tájékoztató jellegűek. A beírt adatok az elmúlt 10 év méréseiből kapott minimum és maximum értékek. Egy forrás mérésére évente általában 3-4 alkalommal kerül sor. Mérésnél mindig az erdedő vízhozamot vesszük figyelembe (az adott forrásmező vízhozama), ami nem feltétlenül egyezik meg a csőből kifolyt vízmennyiséggel. A 2006 júliusa óta tartó száraz periódus miatt a vízhozamok erőteljes csökkenése figyelhető meg, ezért előfordulhat, hogy hosszú évek óta stabilnak mutatkozó források is vízszegény állapotot mutatnak.

A forrásfoglalás fajtái:
1. merítős (régebbi típusúak)
2. kifolyócsöves (ülepítőmedencés vagy galériás)

Valamennyi forrás mögött magasabban fekvő területnek kell lennie, amelyből összegyűjtik vizüket. A források hőmérséklete attól a mélységtől függ, ahonnan a víz fakad. Átlagos hőmérsékletük: 8-12 °C, mely az év során jelentősen nem változik.
Régen a források foglalását a Mecsekben Csokonay Sándor (1898-1983) testnevelő végezte, a régi márványtáblákat is ő faragta, aki saját örömére, és a kirándulóknak készítette őket. Sok forrást ő nevezett el, általában a környékre jellemző dolgokról. Érdekes, hogy sok forrásnak kút elnevezése van, pl.: Szederindás-kút. Halála után a forrásokat nem gondozták, azok nagy része elhanyagolttá vált. Az 1993-ban újjáalakult Mecsek Egyesület néhány tagja 10 éve határozta el, hogy elkezdi tisztítani és felújítani a már meglévő forrásokat, az eredeti állapotnak megfelelően. Ez idő alatt több, mint 60 forrás újult meg. Cél, hogy 2010-re - amikor is Pécs Európa Kulturális Fővárosa lesz - a kiépített források megújulva fogadhassák az erdőben kirándulókat. Jelenleg a források felújítását, karbantartását Baumann József, Biki Endre Gábor és Tasnádi János végzi. A szabványos jelzés szerint a forrásokhoz fehér alapon körjelzés vezet. A körjelzés annak a jelzésnek a színével egyezik meg, amelyről leágazik. A könnyebb terepi megtalálás érdekében a források nagy részéhez a főjelzésekről leágazó körjelzéseket már felfestettük. Ezúton kérjük az erőben kirándulókat, hogy a forrásokhoz érve, tisztítsák meg azok elfolyóit a behullott levelektől, iszaptól. Néhány perces kis kitisztítással is sokat segíthetnek a források tisztántartásában, mely az erdőt járók közös érdeke. A mésztufa kiválás védett, azokat nem szabad eltávolítani. Jelenleg folyamatos a források felújítása és karbantartása, hogy ismét megújulva várhassák a kirándulókat hűs vizükkel.
------------------------------------------------------------------

A felkeresendő források:

Bögrés-kút
A Nyugat-Mecsekben a Körtvélyesi-völgy felsőbb szakaszán, a völgytalp keleti oldalában található forrás. Magát a forrást turistaút nem érinti, mivel a völgyben nem halad jelzett út. A mellette elfolyó patak medrével közel azonos szinten jelentkezik. Kövekből kötéssel felrakott alacsony kis támfalából kiálló fémcső vezeti le a forrásvizet, mely egy merítős medencébe folyik. A cső felett egy kis márványtáblán függőlegesen olvasható a forrás megnevezése. Az alsó triász lemezes mészkő repedésvize jelenik meg. A forrást Csokonay Sándor építette, a tábláját is ő faragta. A forrás kiépítése után állítólag egy bögre volt elhelyezve a forrás tetején, hogy aki erre jár ennek segítségével tudjon inni a forrás vizéből. Általában bővizű forrás, hozama 0,5-20 liter/perc értékű. A pusztulóban lévő forrást 1999-ben Baumann József és Baumann Józsefné kitisztította és rendbehozta. 2005-ben a Baumann József, Biki Endre Gábor és Siklósi Gergő felújították.

Bükkös-forrás:
A Jakab-hegy északi oldalában, a volt Petőcz-aknához vezető műút kanyarja alatt a Nagy-gödörben található. Az útról tábla is jelzi. Csokonay Sándor foglalta 1952-ben, nevét a körülötte lévő bükkös erdőről kapta. Vize a takarórétegen átszivárogva jut a napfényre, vízadó képződmény az alsó triász homokkő. Eredetileg merítős rendszerű volt, és egy kis kőmedencébe folyt a víz. Vörös homokkő tömbökből épült a forrás, a felirat homokkőbe van vésve, a foglaláson egy É-jel is látható. Vízhozama 1-20 liter/perc értékek között váltakozik. A forrást 2005-ben újították fel.

Csepegő-forrás:
A Csokonay-kút túlfolyója a forrás. Változó vízhozamú, időszakonként elapadó forrás. A hozamok 0-30 liter/perc értékűek lehetnek. A Virágos-völgyben a Herma-hegy lábánál találjuk a forrást. Az alacsony kis támfalas foglaláson márványtáblán szerepel a CSEPEGŐ név. 1998-ban került kiépítésre Baumann József, Baumann Józsefné és segítőik részvételével.

Csokonay-kút:
A forrás a Virágos-völgyben található, a kutat 1998-ban Baumann József és segítői építették, Csokonay Sándor (1898-1983) nagy forrásépítő tiszteletére, aki a Pius Gimnázium testnevelő tanára volt, akinek életét elsősorban a természetjárás jelentette. Triász mészkőből épült, három oldalról falazott kútfővel ellátott kút kis ajtóval. A kút kifolyója a Csepegő-forrás. A kútnál csak időszakosan van vízkifolyás, abban az esetben, ha a Csepegő nem bírja el a nagy vízhozamot a Csokonay-kútnál lévő túlfolyó is üzemel.

Kiss Lajos-forrás:
A Nyáras-völgyben található, Lapos kövekből épített kifolyócsöves forrás, melynek közepében egy vörös homokkő tömbben látható a vörös gránitba vésett felirat. A homlokfal tetején látható az északjel. Vizét az alsó triász időszaki mészköves és márgás kőzetek repedéseiből nyeri. A forrás vízhozama változó, nagysága 0,2-25 liter/perc lehet. A forrás, melyet 2008-ban Baumann József és Biki Endre Gábor foglalt, Kiss Lajosról lett elnevezve, aki a mecseki turista házak első építői és üzemeltetői közé tartozott, sok mecseki forrás építésében vett részt. Jeles képviselője a baranyai és országos turista mozgalomnak. Arany jelvényes túra vezető és a Mecseki Erdőkért díjban részesült. Példa mutató természet járó, akire büszke a természet járók nagy közössége.

Lenke-forrás:
A Virágos-völgyben található, az 1964-ben kiépített forrás. Alsó triász időszaki mészköves és márgás kőzetek repedéseiben összegyülekezett víz megjelenési helye volt a forrás, melynek hozamai a korábbi években 0-5 liter/perces érték között váltakoztak. A forrás az 1970-es évektől kezdve hosszú időre elapadt, majd 1999-től gyengén és időszakosan indult meg a vízkifolyása. Az utóbbi években vízkifolyása ismét szünetel. A forrás nevét Csokonay Sándor az Ordas-tanya és más turistalétesítmények építésében segédkező Papp Lenkéről barátsága jeléül nevezte el, aki a Vasas Elektromos Természetjáró szakosztályának tagja volt.

Pálos-kút:
A Jakab-hegy északi oldalában található a forrás, műútról tábla jelzi. A forrást az 1950-es években foglalta Csokonay Sándor. Az alsó triász rés- és hasadékvíz jelentkezik itt forrás formájában. A forrást 2002-ben újították fel. Foglalása három oldalról kötéssel kialakított támfalas felépítmény, melyben a kifolyócső felett a falazatban a Pálos-címer látható. A forrás vízhozama: 0-100 liter/perc értékek között váltakozik, de a 15-20 liter/perc mennyiségek a gyakoriak. Időszakos kiapadása csak hosszú száraz periódusok után következhet be.

Pipás-forrás
A Körtvélyesi-völgy kezdetében (Nyugati-Mecsek) fakadó forrás. Megközelíthető a P jelzésről letérve a PO jelzésen át. A forrást Csokonay Sándor foglalta 1953-ban. A három oldalról kötéssel összerakott támfal középső részénél történik a kifolyás. A fedett kis medencéből történő leürülést biztosító cső felett kőbe vésetten olvasható a megnevezése. A jelentkező víz az alsó triász homokkő és aleurit réseiből és hasadékaiból származik. A forrást 2001-ben Baumann József, Baumann Józsefné, Kriston Barnabás és Juhász Kornél az eredeti állapotnak megfelelően felújították. A forrás hozama nagyon változó, így 2-300 liter/perces értékek között változhat, igaz tartósan csak alacsonyabb hozamokat léptet napfényre.

Forrás, részben: Baranya Megyei Természetbarát Szövetség
Állapot: kereshető

KRW értékelés (61 db): környezet: 4.77 rejtés: 4.17 web: 4.58 átlag: 4.51

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


GYEZegzug 2022.10.06 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Érdekes megoldásu multi. Kellemes őszi napsütésben, őzek társaságában. köszi szépen a lehetőséget.

Gyuri 
RUNiko 2022.07.28 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.10]

eltájoló 2022.07.28 18:17 - Megtaláltam
A helyszínek jók, és a rejtések sem nehezek.
De a láda tematikája eléggé idejétmúlt. Mesefigura-képet nyomokban sem tartalmaz, csak egy-egy betűt az első 4 ponton. Az 5. ponton pedig egy többjegyű szám a jelszórészlet.
Amúgy tetszettek a forráshelyszínek, a legtöbbnél már jártam is. Köszi a rejtést!
mmcclxxi

nmárti 2022.07.26 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 4.63
A leíráshoz már szinte semmi köze nincs az egész ládának, pedig a helyek szépek. Jó lenne aktualizálni a ládaoldalt, mert aki még a mesehősöket keresi, meglepődhet.
Köszi a rejtést!

Attibati 2022.03.14 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.60
24 kilométeres gyalogtúra a Mecsekben.
Pécsre érkezve először a gctelj ládámat indítottam el a Mecsek 600-as csúcsai túrán, majd a Waldorf iskola közelében parkolva indultam a mai körre. A fő cél a gcjhvv láda teljesítése volt, és útközben szedegettem az útba eső ládákat.
Már égen szemeztem ezzel a ládával, de sok probléma volt vele, ezért inkább megvártem, amíg rendben kereshető lesz. A logok mostanában nem jeleztek problémát ezért nekivágtem a körnek.
Először a 2. pontot ejtettem útba. A láda környékén erdőírtás volt, de szerencsére a rejtés nem sérült. Itt egy piros fedelű 10*10*5 cm méretű ládát találtam és arra számítottam, hogy ilyeneket kell majd keresni a több ponton is. A 4. ponton nagyon sokáig kerestem a ládát, jó 20 méteres körzetben minden fa tövét feltúrtam de nem lett meg a láda, így csak segítséggel jutottam a jelszórészlethez. A multi 5. és 3. pontján hüvelykújjnyi petlinkeket találtam. Lehet, hogy a négyes pontnál is egy ilyen lehet valahol a vastag avar alatt, ezért nem találtam. Mindenesetre jó lenne a "Röviden" részben jelezni, hogy mit kell keresni az egyes pontokon. Az első ponton ismét egy kisméretű láda várt, amelynek lyukas az oldala.
Kellemes túra volt, jó esett sétálni a tavaszi napsütésben.
Gcjhvv+waypoint útpontból kettő van, letöltésnél felül fogják írni egymást.

Mr Zerge 2022.02.19 13:10 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

A Remete réti parkolóból jártunk végig egy nagy körtúrát, több ládát is megkeresve.
Ilyenkor látszik, hogy milyen sok forrás van a Mecsekben. A források kialakítása tetszett. A pontok megkereséséhez néhol igyekesztem a legrövidebb utakon menni. Ráférne az egész multira egy alapos karbantartás. Érdekes, hogy sem turistákkal, sem vadakkal nem találkoztunk az egész körtúrán.

Kuesztia 2022.01.29 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Moncsiroli 2022.01.13 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
A pipás forrásnál valóban föl van akasztva a laminált lapka,de alatta ott a láda is. valószínűleg nem találtam volna meg ha nem veszem észre a laminált lapot ,ugrált a gps-jel, rengeteg fa be van dőlve ,irtják az erdőt sok helyen, a 3as pontnál nincs teteje a tégelynek ,de mindenhol szépen olvasható a jelszó. remek túra volt ,köszönöm a rejtést,és az élményt

Vincenzo65 2021.10.28 14:46 - Megtaláltam
Össze -vissza sorrendben. Alapötlet, jó lenne, de nem mindenhol van meg eredeti formában.

Maclura 2021.10.16 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Őszi bringázás a Mecsekben. A pontokat az Ércbányászati emlékhely pontjaival közösen gyűjtögettem. Köszönet a rejtésért.

Liberty 2021.09.04 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.61
Ma a Nyugat-Mecsekben túráztunk pappcsaláddal és az eddigi túráink közül ez volt a leghosszabb és az egyik legszebb. 26,17 km-t mentünk, 15 forrást kerestünk fel és három barlangot.
Mind az öt forrás nagyon tetszett, de a rejtések nem. Elhanyagoltak rejtésileg és tartalmilag is. A lapkákról már csak három doboz tartalmaz némi képi információt, a 3-as és 4-es jelszórészlet fel van cserélve, a Pipás-forrásnál a fára van akasztva a jelszóhordozó lapka, doboz nincs. Egy alapos karbantartás ráférne a ládára. Viszont a Mecsek csodaszép, a szintek szépen összegyültek a le és felmenetben. Köszönet a rejtésért.

Ayvri animáció

Track

Orfű címere
Bögrés-kútKiss Lajos-forrás
Lenke-forrás
Pipás turistajelzés a Pipás forráshozPipás-forrás
Rigó-forrás
Bükkös-forrásBükkös-forrás
A Bükkös-forrástól irány a Pálos-kútPálos-kút
Apacsok-kútjaNégybarát-forrás
Jancsi-forrásMihály-remete forrás
pappcsalád 2021.09.04 12:53 - Megtaláltam

[g:hu+ 2.7.14]

Korigumi 2021.08.15 19:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Kukucska 2021.07.23 16:50 - Megtaláltam
Bögrés kútnál nem találtam meg a geoládát. A többi pont rendben.

geri83 2021.04.05 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]
Valamiért eddig kimaradt ez a láda, most egy kellemes gyalogtúrával megkerestem. A Pipás-forrástól a Bögrés-kútig kerülnöm kellett fakitermelés miatt. Úgy néz ki, a favágóknak nincs húsvét. Ha jól láttam, csak szálalást végeznek, szerencsére nem tarvágást. Amúgy mindegyik pont viszonylag rendben volt, a gps is jó helyre mutatott. Viszont szerintem némelyik rejtek túl messze van a forrásoktól, felesleges mászással és - most éppen zöldellő medvehagyma mező - taposással jár, de amúgy nem rossz multi.

Csabiq 2021.04.04 20:59 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! A mai mecseki 26 km-es túra utolsó 5 látnivalója lett. Ide már nem készültem, de örülök, hogy végigjártam. Februárban voltam már a Bükkös kútnál, de kifogott rajtam a jelszórészlet, mint ahogy most is. A többi meglett. Aztán ez is meglett egy jószándékú játékostárs segítségével. Megérné pontosítani a leírást, mert fából elég sok van a forrásoknál, ráadásul néhol indokolatlanul távol a forrástól van elhelyezve a láda. A koordináta jelét meg némelyik ponton úgy dobálja a Mecsek, hogy alig lehet utolérni. Illetve jó lenne felújítani ezt a multit, mert bájos a jelszóképzés ötlete, de már nem követhető, mert felismerhetetlenek a figurák. A Pálos kútnál meg már átírták a jelszórészletet, így ne keressétek a mesehőst, egy évszámot fogtok találni. Visszaolvasva a logokat, nem csak nekem volt problémám. A Pálos kúttól lefelé jövett elkapott egy hódara zápor. A természet áprilisi tréfája. Vagy az emberiség ,, önfeláldozó'' munkássága?[Geoládák v3.9.6]

Josi83 2021.03.21 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

copfocska 2021.03.10 07:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6] a Bogres kutnal nem talaltuk meg a ladat, koszonjuk a rejto segitseget! szuper multi! :)

Robinson76 2021.03.02 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.10
Nagyon érdekesnek tartottam, a mesefigurás ötletet, de a kivitelezés sajnos kritikán aluli. Ráadásul a 3. pontnál, a 4.-nek jelölt pont jelszava van megadva és 8 pont van jelölve a papíron, de az itt talált pw-t 3.-nak írva elfogadta a rendszer...Szóval értitek...Vagy nem? Akkor járjatok utána! Sajnálom, mert ebben a multiban amúgy sokkal több van, mint amit kihoztak belőle...Azért köszönöm, így is egy élmény volt!

Szőkekapitány 2020.12.28 13:41 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

D.D.Anna 2020.08.13 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm.
A mesefigurás alapötlet tetszett, kár hogy nem voltak rendesen karban tartva a ládák. Az első pontnál a völgy patakkal nagyon tetszett, arra még sosem jártam, a többi forrást ismertem :)

Béla 53 2020.07.30 04:35 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.0 teszt]

csehipest 2020.07.19 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

ha2 2020.07.06 12:35 - Megtaláltam
Baranyai barangolás.

anettx 2020.07.06 11:34 - Megtaláltam
TFTC!
Nyári 4 napos Mecsek.
Klassz túra a Jakab-hegy nem túl felkapott részén, és pont ezért tetszett.
Valóban rengeteg forrás van a környéken, mindnek nagyon érdekes/beszédes neve is van.
A pontok rendben hála Ancséknak, de a 4. pontnál felhívtuk segítségért miután minden fa tövét megnéztünk, végül fa melletti szikla alól került elő a kapszula. A jelszóképzés is ötletes (lenne).
[Geoládák v3.4.1]

gcjhvv-collage 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (132 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]