geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3053. Tekerés Bakonykútiból Fehérvárra (GCMTB2)

Szobor Bakonykútiban

Szobor Bakonykútiban

Szobor 2.

Szobor 2.

A láda közelében

A láda közelében

Kilátás a ládától

Kilátás a ládától

Panoráma

Panoráma

A völgy

A völgy

A bunker

A bunker

Szélkerék

Szélkerék

Az alternatív közelében

Az alternatív közelében

Csór

Csór

Az út végefelé

Az út végefelé

Megérkezés Gubirobival a griffs fészekhez:)

Megérkezés Gubirobival a griffs fészekhez:)
Szélesség N 47° 13,282'
Hosszúság E 18° 11,692'
Magasság: 181 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.09.06 19:00
Megjelenés időpontja: 2011.09.06 22:44
Utolsó lényeges változás: 2020.09.29 10:59
Utolsó változás: 2020.11.01 18:29
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Griffs 20/9211-738
Ládagazda: griffs
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 20500 m
Megtalálások száma: 134 + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Az útvonal legfontosabb részének (Hideg-völgy), déli bejáratát elkerítették, a völgy bringával zsákutca. Azaz a ládától elindulva, maradj fent a fennsíkon, haladj tovább azon az úton, amelyiken feltekertél! Beérsz Inota szélére, és a keletre tartó sóderúton eljutsz a 3. ponthoz. Utána be tudsz menni a 2. pontért. A 2. pont bunkerját lezárták, de Anettx pótolta a pontot, sziklaodúban. KÖSZÖNET !!
Négypontos multi láda.
1. N 47° 13,282''' E 18° 11,692'
Sziklafal tetején, fa tövében láda.
2. N47 12.536 E18 12.076'
A bunker közelében, kis sziklaodúban, PET előforma.
3. N 47° 12,244' E 18° 11,735'
Kerítés tövénél , gravírozott fémlap, felcsavarozva.
4. N 47° 12,439' E 18° 16,398'
Híd mellett és alatt mikro, téglával takarva. Ellenkező irányból, nagy íven, kerülj a híd alá!

Egy mondást raktunk össze, amiből egy egyszerű jelszóképző algoritmussal kapjuk meg a jelszót (18 karakter). Az algoritmus, csak a ládában található meg.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A láda és a bunker közötti völgy rendkívül sárérzékeny. Ha az elmúlt 1 hétben volt jelentős eső, akkor kerüld meg, a láda fennsíkján!!

A GCMTB1 multi sikere után, megjött a folytatás. Jómagam váltogatni szoktam a hazatérés módját, a Baglyas hegyről, illetve Bakonykútiból. Most szeretnélek benneteket is megismertetni a hangulatos völgyön visszavezető útvonallal. Ez már egy emelkedőktől mentes ( azért nem teljesen ), fizikailag kevésbé megterhelő útvonal. Talán a köves utakat is kevesen fogják hiányolni. A nehézséget most a nem szokványos rejtések fogják képviselni. Gyakorlatilag az előzőleg végigtekert fennsík tövében fogunk haladni, részben erdei utakon, sziklafalakkal szegélyezve. Természetesen körtúrát alkothatunk a GCMTB1 bármelyik felével. Durván 40 kilométer terepbringázással mindkét multi egyszerre teljesíthető. Persze aki már teljesítette az elsőt, jöhet Guttamásinak, országúton is. Személy szerint én húszadszorra is imádom a GCMTB1 hegyi útvonalát, brutális emelkedőit. Mondjuk ez lehet aberráció is. Önmagában az új szakasz 20 kilométer.
Országúti kerékpárral az útvonal jelentős része járhatatlan. MTB !
A kőrútról track log készült, ami letölthető a leírás végén. A track log használata erősen ajánlott , az útvonal bonyolult, rengeteg elágazással tarkított.
Azért egy leírással próbálok segíteni azoknak, akik GPS, vagy letöltés nélkül próbálkoznak. Az első résznél, 2011 szeptemberig, 20 % volt a GPS nélküli találati arány.

Részletes leírás
Ha az MTB1 4. pontjánál járunk, akkor most Bakonykúti kocsmájánál vagyunk. Ha régebben már teljesítettük, akkor megnézhetjük az új mikroládát, a híd padlószintje közelében.
Persze ez még az MTB1, kezdjük az MTB2-t.
Pattanjunk fel a bringánkra és induljunk el a kivezető úton, de most a központ felé (délnyugat). A kiindulópontunknál természetesen parkírozó is található, hiszen valaha bolt és kocsma volt.  N 47° 14,762' E 18° 11,889' 235 m [GCMTB2+parkoló]
Pár méterre indul a Szabadság utca jobbra (északnyugat), amit ne hagyjunk ki. Hasonlatos egy osztott pályás úthoz, középen zöldövezettel. Az egyik oldalon fel, másikon letekerve, találkozhatunk a falu legtöbb nevezetességével. A számtalan faszobor mellett kedvencem, a 100% fa falutérkép is. Visszatérve a Jókai Mór útra, folytassuk utunkat (délnyugat). Pár száz méter után, katonai területre figyelmeztető táblákat láthatunk, de mi még előtte letérünk enyhén balra, a földútra. A vadászházat jobbról kerüljük. A földút fokozatosan kanyarodik balra, déli irányba. Megérkezünk az első látványos részhez, egy teknőhöz. Nevéhez méltóan szép, de veszélyes is, óvatosan. A teknőt elhagyva láthatjuk, hogy egy patakmeder mellett haladunk. Maradjunk közvetlen a jobb oldalán, 500 méter után elérkezünk a gázlóhoz. Közvetlen a gázló után, áttérünk a patak túloldalára és haladunk tovább, a meder mentén. Rögtön egy Y elág jön, a jobb oldalt válasszuk, a meder mentén. 300 méter megtétele után még v
issza tudunk térni a kiszáradt patak túloldalára. Nem a magasfeszültség erdőírtásánál, hanem kicsit később, rendes földúton. Itt már látni fogjuk a fennsíkra vezető kaptatót. Az emelkedőn én 20 métert tolni szoktam a bringát, nagyon meredek. A fennsíkon kisebb krosszpálya elemeket találunk. Rutinos versenyzők bepróbálhatják, én közvetlen mellettük szoktam eltekerni. A helyszíni moderálás során Scele vidáman próbálgatta a veszélyesnek tűnő bukkanókat. 300 méter megtétele után, látjuk, amint a kijárt ösvény meredeken betér a fák közé. Itt rakjuk le a bringát. 25 méter egyenesen, 15 méter balra (kelet) és látni fogjuk a láda rejtekét. Ez az első pont , egy fa tövében.
 N 47° 13,282' E 18° 11,692' 181 m [GCMTB2-1]
Ha nem boldogulnál: TELETÖK SSEREK . A láda egy henger. 10 centiméter átmérő, 15 centiméter magasság.
Miután megcsodáltuk a völgyet, ahol majd utunk visz, térjünk vissza a patak keleti oldalára, amerre jöttünk. Déli irányban haladunk tovább, a patakmeder mentén. Ez a völgy nem több 3,5 kilométernél, de kedvenc szakaszom. Ráadásul a vadállatoké is. Egy edzett kesser nem illetődik meg néhány őz,vadnyúl,vagy róka látványától. Tapasztalataim szerint erre leginkább a napnyugta előtti órákban van esély.
A völgy kijárata előtt, balra, egyedülálló sziklaoszlop fogad bennünket. Feltétlenül csodáljuk meg, a tetejére is felmászhatunk. Ezt teszik a helyiek is, sajnos a firkálmányokból látszik.
Tovább haladva 700 métert, találjuk a második pontot .  N 47° 12,536' E 18° 12,076' 150 m [GCMTB2-2]
Talán régi katonai óvóhely lehetett. Nagy melegben jót hűsölhettünk a hegy gyomrában. 2020-ban azonban sajnos lezárták. Anettx pótolta a pontot, a bunker közelében, kis sziklaodúban, PET előformában.
Haladunk tovább, a völgy kijárata felé, ahol nyugati irányban, feltűnő emelkedő vár bennünket, tetején szélkerékkel. Ezt az izzasztó, de remek állapotú emelkedőt nem hagyhatjuk ki ! Ráadásul a tetejéről remek a kilátás. Itt vár bennünket a harmadik pont . A szélerőmű kerítésének keleti tövénél keresgéljünk.
 N 47° 12,244' E 18° 11,735' 198 m [GCMTB2-3]
Segítség: BARADMÉF A SÉTÍREK NÁJLA.
Visszagurulunk a lejtőn, haladunk egyenesen keletnek. Először egy garázssort látunk délre, elhaladunk fölötte, a kisebb emelkedőn. Beérünk az inotai készenléti lakótelepre. Itt 80 métert megyünk északnak és rátérünk a keletre haladó földútra. A garázssor környékén és a lakótelepen rengeteg elágazás van. Ha nem boldogulunk, kérdezzük meg, melyik az Ibolya utca ( ez a keletre haladó földút ). Ne hagyjuk kitéríteni magunkat a gyorsforgalmi, 8-as főútra ! A földutunk 2 kilométer után délre fordul. Ezen szakasz magas pontján találunk balra egy vadászlest. Ez volt a negyedik pont . Viszont miután az elsőt lebontották, a másodikat meg feldöntötték, ezért áthelyeztem a pontot Csór után, egy híd alá.  N 47° 12,439' E 18° 16,398' 123 m [GCMTB2-4]. Észak felé befordulva az aszfalt bekötőútra, a második lehetőségnél forduljunk vissza, a híd alá. Defektveszélyes helyen haladunk át, viszont cserébe hűs nyugodt helyet kapunk:)
A pont előtt Csóron haladtunk át. Ha Csóron járok, mindig elszomorodom, milyen negatív következményekkel is járhat, ha egy hajdan átmenő forgalomból élő falut, megkerül a főút. Számtalan bezárt üzlet és a nemrégiben még híres Csóri Csuka étterem előtt haladtunk el. Persze ide sem tudunk betérni már. Bizonyos napszakokban szinte halott falunak látszik. Sebaj, nekünk bringásoknak a kisforgalmú főút ajándék. Ezen a ponton  N 47° 12,282' E 18° 15,282' 135 m [GCMTB2+Kocsma], presszót találunk, az út bal oldalán. Szükségünk lesz rá. A falut elhagyva ne feledjünk letérni balra, az egyetlen aszfaltúton. Itt már csak egyenesen az út legvégéig, ahol jól jelzett bringaút fogad bennünket, Fehérvár felé.

Ha mégis probléma támadna, csak bringás keresést fogadok el (fénykép), elvégre ez egy kerékpáros multi.

Az útvonal tracklogja letölthető innen.

Jó tekerést!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (93 db): környezet: 4.75 rejtés: 4.82 web: 4.79 átlag: 4.79

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


paidlp 2021.10.04 16:10 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést, szuper a multi!
A ládán nincsen kötél, de az összes pont a helyén van, a koordináták pontosak.
Fordìtott sorrendet választottam, de a
visszaútnál a GCVp útbaejtése nem bizonyult
egy kimondottan jó döntésnek! :)
[Geoládák v3.12.2]

Brigi0111 2021.05.01 19:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]
Igaz autóval és gyalogosa kerestük meg a pontokat, de így is izgalmas volt.

padler 2021.05.01 18:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Megtaláltuk. Az 1., 2.-t gyalogtúrában kerestük, kiegészítve a Baglyas megmászásával, a a szélkerékhez autóval gurultunk el, a csóri híd alatti mikró nem lett meg, de a hiányzó jelszórészletet sikerült kitalálni.
padler + efemm

zoll 2021.04.10 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Andi, Zoli [Geoládák v3.9.6]

bigmick 2021.03.04 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk
Köszönjük a lehetőséget.
Bigmick, Iza
[g:hu+ 2.6.6 teszt]
Igazi gyalogos találat. Csóron kezdtük a 4. ponttal, majd átautóztunk Inotára, a készenléti lakótelep széléhez, onnan gyűjtöttük be az első 3 pontot.
A bunker melletti rejtekhelyre ráborult egy nemrégiben derékba reccsent fenyőfa, de azért nem akadályozta a meglelést.
Kár, hogy a völgy közepét kerítéssel szétszabdalták. Az egyik átmászóhelyen a kerítés megpróbálta Iza nadrágját ott marasztalni, de szerencsére nem sikerült neki.
A láda rejtése szokásosan griffs-es :)

M21_BC_20210304_125747_NR.jpgM21_BC_20210304_131124_NR.jpg
geooszi 2021.02.07 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

vakond87 2021.01.27 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

pliptai 2020.12.21 11:45 - Megtaláltam
Túra a ködben kópé1993-al. Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2020.12.21 11:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20201221_082239IMG_20201221_082435
IMG_20201221_083716IMG_20201221_090618
kovigaga 2020.11.18 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm. A látvány remek, szeretem a Baglyast közelről. Délről érkeztem, mert Várpalotáról indultam, így belefutottam a lezárt területbe. Nem akartam visszamenni, így megpróbáltam megkerülni a kerítés mentén, szenvedtem, de sikerült. Visszafelé már az említett fennsíkon gurultam és így tovább.

Peterancsa 2020.10.23 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
Ez is megvan, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6] Verőfényes őszi napon sétálva.

Twini 2020.10.18 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

lelcache 2020.09.24 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

kivancsifancsi 2020.09.24 17:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Mai napra két bringás kört terveztünk a Bakony déli oldalában lelcache és Mekett társaságában. Előbb Tés környékén teljesítettünk egy 20km-es kört, majd a GCMTB1-GCMTB3 multik mentén egy kb 42km-es kör következett. Bár az útvonalat bringázásra tervezte a rejtő, de a közbeiktatott ládák igencsak megnehezítették a dolgunkat. Több helyen nem hogy tekerni nem tudtunk, de mi cipeltük a bringát. Remek kirándulás volt, nagyon élveztük. A végére alaposan elfáradtam :)

A GCMTB1 bejárása után visszafelé ezt a multit kerestük. Mivel a GCVP ládát is meg akartuk keresni, ezért eltértünk az ajánlott útvonaltól, így az első ponthoz kelet felől a gyalogosan is nehezen járható meredek, omladékos ösvényen másztunk fel. A többi pontnál nem volt keveredés, szépen sorban meglettek. Köszönjük a lehetőséget

xegox 2020.09.13 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

András04 2020.09.06 21:39 - Megtaláltam
.

pappcsalád 2020.09.06 16:00 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

mnoresz 2020.09.03 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Audrey722 2020.06.03 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Gyalogosan.

bagolyvera 2020.05.03 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel megtaláltuk, gyalogosan, köszönjük!

IMG_20200503_093757IMG_20200503_093921
Ignis9 2020.05.03 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

kolgomorov 2020.04.24 19:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

zoo_lee+Edit 2020.04.12 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen. A második pontot legalább fél óráig kerestük, de nem találtuk meg. Szerintünk nincs a helyén, így maradt a jelszó kilogikázása.

anettx 2020.04.04 13:39 - Megtaláltam
TFTC!
Tekergés Fehérvár Bakonykúti között.
[Geoládák v3.3.2]
Látványos helyeket vezet végig a multi, bicaj nélkül is nagy élmény volt, a jelszó is ötletes.
A 2. ponton kamerával megfigyelt és lezárt bunker van, ezért a rejtővel egyeztettem és kirejtettem egy kis fiolát a jelszórészlettel egy kisebb szikla üregébe, koo: 47 12.536, 18 12.076
Innen az 1. ponthoz a bánya felől mentem majd rátértem a piros jelölt útra. Valóban a kéken kerítés és kapu miatt necces a biciklis átjutás, gyalog nem gond mert falétrán át lehet mászni.

gcmtb2.1-IMG_2460gcmtb2.2-DSC09618
gcmtb2.4-DSC09612 
Bettinó 2020.02.17 21:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (140 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]