FAQ
734. Kalocsai városnézés (GCKALO)

Főszékesegyház

Főszékesegyház

A temlom orgonája

A temlom orgonája

Szentháromság tér

Szentháromság tér

Érsekkert

Érsekkert

Sétáló utca az érsekek szobraival

Sétáló utca az érsekek szobraival

Tájház

Tájház

Schöffer-torony

Schöffer-torony

2003-ban a Dunán összeállított Európa pontonhidat díszítették ezek a forgók, majd utána idekerültek egy rövid időra

2003-ban a Dunán összeállított Európa pontonhidat díszítették ezek a forgók, majd utána idekerültek egy rövid időra

"Harckocsi-temető" - bontásra váró harkocsik a Miskei úti laktanya sportpályáján - én ezt még sportolásra használtam 1990-ben. Mára elvitték az eszközöket.

"Harckocsi-temető" - bontásra váró harkocsik a Miskei úti laktanya sportpályáján - én ezt még sportolásra használtam 1990-ben. Mára elvitték az eszközöket.

Ha ezt látod, jó helyen jársz

Ha ezt látod,  jó helyen jársz
Szélesség N 46° 31,917'
Hosszúság E 18° 58,953'
Magasság: 94 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.09.27 20:36
Utolsó lényeges változás: 2020.07.27 14:24
Utolsó változás: 2021.08.21 20:48
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Phoere, Clip
Ládagazda: Phoere
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 328 + 7 sikertelen + 19 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


2020.07.27. A láda új rejtekhelyet kapott, a koordináták ide mutatnak.
Köszönet V_Gabornak, aki rendbe tette a ládát 2020.02.29-én!

FIGYELEM!!! A Kalocsa Szíve felújítási program munkálatai miatt előfordulhat, hogy egyes pontok vagy maga a láda nem megközelíthető! Ezt vegyétek figyelembe, ha ide terveztek kirándulást! 2018.09.09-ei állapot szerint minden pont megközelíthető leolvasási távolságba.
Az első pontnál leszerelték az emléktáblát, így a multi állomásainak száma eggyel csökkent!! A túra az egykori második ponttól indul, a koordináták már ide mutatnak, de a pontok számozásán NEM változtattam, így megőrizve az eredeti állapot emlékét.

A multi most (6 helyett) 5 pontos. Mivel a .com szabályainak is meg kell felelnie, így továbbra is az egyes pontokon lehet megfejteni a következő pont koordinátáit.
Minden helyen egy táblát kell keresni a koordináta közelében (remélem, mindegyik hosszú életű lesz).
A túra javasolt megvalósítása:
- kerékpárral végig bejárható, az utolsó pontnál is látótávolságban hagyható a kerékpár
- teljesen gyalogosan - ez esetben aki autóval érkezik, az hagyja az autót a kiindulási helyen.
- mivel az indulási pont és a következő állomás között viszonylag nagyobb a távolság, ugyanakkor ezen a szakaszon nincs különleges látnivaló (egy kisvárosi séta), ezért az első szakasz leküzdhető drive in, majd ezután érdemes leparkolni az autóval a Szent István király utcában.
- aki autóbusszal érkezik, annak érdemes a Kórház megállónál leszállni, ez van legközelebb a kezdőponthoz.

Az alábbi szabály alkalmazásával lehet megfejteni a következő pont koordinátáit. Ennek szabályai:

- A leírásban figyelmesen olvassátok el, hogy a tábla hányadik sorát kell figyelembe venni! Nem feltétlenül tartozik ugyanaz a sor a koordináta pár mindkét tagjához!
- Nézzétek meg a leírásban a megoldókulcsot. A feladat: az adott sorban megszámolni, hogy hányadik helyen szerepel az adott karakter először! A soron belül a szóközöket, vesszőket, kötőjeleket, számokat stb. figyelmen kívül kell hagyni, csak a betűket vegyétek figyelembe számoláskor! A sorok számolásakor minden sort számoljatok bele, függetlenül a tartalmától!
- Ha egy betű nem szerepel a sorban, akkor a megoldás a 0.
- A jelszó részleteket a sor/betű kód alapján kell megfejteni

Példa:
A tábla szövege: "Geo emléktábla"; a megoldókulcs: N 48° 38,LMV', akkor a megoldás: N 48° 38,650'.
A jelszó kulcs 1/4, 1/2, 1/9, akkor a jelszórészlet eet

A multi első pontja (ezt elárulom) a kalocsai vasútállomás volt, 2015.03.22-g.
Sajnos, a vasútvonalon felfüggesztették közlekedést, emiatt az állomás is zárva van jelenleg. Mivel az állomást a kalocsai asszonyok pingálták ki kalocsai motívumokkal, így az állagmegóvás miatt jelenleg körbe van kerítve. De remélem, a közeljövőben ismét közelebbről megtekinthető lesz, ezért vettem bele a multiba.

Akkor tehát a megoldókulcsok:

Az egykori 1. pont megszűnt, így az a tiszteletbeli 0. pont!! Az itteni jelszórészlet ez volt: ASZ
(0. állomás táblája alapján a 1. pont koordinátája:
N 46° 31,917
E 18° 58,953 - Ez a jelenlegi túra indulási pontjának koordinátája

1. állomás táblája alapján a 2. pont koordinátája:
N 46° 31,URG' - 2. sor
E 18° 59,ZID' - 2. sor
Jelszókulcs: 1/11, 3/13, 1/12.

2. állomás táblája alapján a 3. pont koordinátája:
N 46° 31,EER' - 5. sor
E 18° 58,TIH' - 3. sor
Jelszókulcs: 3/1, 3/17.

3. állomás táblája alapján a 4. pont koordinátája:
N 46° 31,ELÉ' - 8. sor
E 18° 58,ASÉ' - 10. sor
Jelszókulcs: 4/9, 2/2.
(Figyelj a sorok számára!)

4. állomás táblája alapján a láda koordinátája:
N 46° 32,ÖAA' - 3. sor
E 18° 58,NZI' - 4. sor
Jelszókulcs: 1/8, 2/7.

Figyelem! Hídon, folyón, patakon stb. NEM kell átkelni az utolsó két pont között!
Segítség a láda megtalálásához, mivel elég magas aljnövényzet.
Ha a megfelelő koordinátákkal a jó helyen jársz, akkor egy kidőlt fa közelében vagy. Ne ez alatt keresd a ládát! A kidőlt fától a folyópart irányába pár méterre egy bokor alatt, annak a folyópart felőli oldalán találod az utolsó képen is látható, VÁGOTT fatörzset.

A jelszó többi része a ládában található.
Éjszakai vagy esti keresést nem javaslom, de ha mégis erre vállalkoztok, akkor elemlámpa feltétlenül szükséges az adatok leolvasásához!
A túra során elképzelhető, hogy az Érsekkertbe is be kell mennetek. FIGYELEM! Az Érsekkertet éjszakára bezárják, emellett a felújítás során biztonsági kamerákat helyeztek el. Ha valaki nagyon elszánt, zárás után is be lehet jutni a parkba kerítés mászás nélkül és a kamerákat is el lehet kerülni, de ezt mindenik csak saját felelősségére tegye!
A végén hogy ki mennyire találja pontosnak a koordinátákat, az jelentősen függ a műhold viszonyoktól. Nem biztos, hogy mindig a rejtő GPS-e pontatlan!
A rejtéskor 600 méréses átlagolás eredménye 10 méteres pontosság.
2018.09.09-ei ellenőrzéskor 4 m pontossággal vitt a GPS a dobozhoz, ahol már "kesser"-szemmel felfedezhető a rejtés.

A láda története:
A láda eredetileg egy másik helyen, egy fa odvában volt. Azonban onnan kétszer is eltűnt, először 2004. december 30-át megelőzően, ezt 2005. január 30-án BiharyG pótolta, köszönet érte! Így kénytelenek voltunk egy kicsit elhagyatottabb helyet keresni.
A láda a 2005. július 12-én pótlásra került egy új helyen. Módosult egy kicsit a túra útvonala is, mivel az egyik pont közelében megszűnt a látványosság. Helyette egy másik pont került kijelölésre. A jelszó képzése is változott.
Az újrarejtést Clip-pel közösen oldottuk meg.

Köszönet sirgalahadnak, aki rendbe tette a ládát!

A multiláda az autós kesserek panaszai miatt, no meg az idő múlása miatt megújult. Azért gondolom, hogy az autós városnézők panaszkodtak zömében, különben nem jött volna olyan észrevétel, hogy pl. a Paprika Múzeumot kihagytam. Ugyanis gyalogosan ott vitt el az út múzeum előtt. Persze aki autóval ment, az könnyen elkerülte.
Az már a jogos észrevételek közé tartozott, hogy nem mindenki szeret lefolyócsöveken koordinátákat keresni.

Kalocsa:
Kalocsa a Solti-síkság déli részén elterülő Kalocsai Sárköz központja, a Duna-Tisza köze legrégebbi városa. A történeti korok településeinek régészeti emlékei egyaránt megtalálhatók a városban és a környező településeken. A város területén talált legrégebbi leletek az. i. sz. 300 körüli kelta település nyomait idézik.

Kalocsa nagyjából egyidős a magyar állammal, habár már a honfoglalás idején is lakott hely volt. Mint a Duna menti területek nagy része, Kalocsa környéke is a fejedelmi nemzetség szállásterülete lett. Kalocsa az államalapítás előtt az Árpád nemzetség fontos családi tanácskozó helye volt, mivel Kalocsa környékén volt több Árpád-fi szállásterületének közös határa. Az államalapítás és Szent István király egyházszervezése hosszú időre meghatározta a város történetét. A király 1002 körül kalocsai székhellyel alapította meg az ország második, déli térítő érsekségét, érsekévé a koronát hozó pápai legátust, a pécsváradi apátot, Asztrikot tette. Ebben az időben épült fel Kalocsa első székesegyháza, amelyet, ugyanezen a helyen további kettő építése követte 1220 körül és 1380 körül. A székesegyház mellett épült fel a kalocsai érsekek rezidenciája, a földsáncokkal körülvett kalocsai vár a 11. század elején. A tatárjárás után az elpusztult várat kőből építették újjá. A 11. század folyamán a déli irányba terjeszkedő országgal együtt terjeszkedett a kalocsai egyházmegye is, és a kalocsai érseki központ a megnövekedett egyházmegye északi perifériájára került. Az egyházmegye jobb kormányozhatósága érdekében Szent László király az 1080-as években a mai jugoszláviai Vajdaságban lévő Bácsban megalapította az érsekség második központját. A kalocsai érsekek a középkorban gyakrabban tartózkodtak Bácsban, mint a kalocsai székhelyükön, ezért Kalocsa középkori fejlődése egyenetlen volt.

Akit bővebben érdekel Kalocsa története, az látogasson el Kalocsa város honlapjára!

A város nevezetességei, látványosságai, amelyek nagy részét érinti városnéző túránk:
- Népművészeti Ház. (Tompa Mihály utca 5-7.) Gábor Lajos (1886-1947) festőművész javasolta, hogy a mezőkövesdi Matyó Ház mintájára Kalocsán is rendezzenek be egy jellegzetes Kalocsa környéki parasztházat, amit kalocsai népművészeti motívumokkal díszítenek és a berendezése is eredeti.

- Vasútállomás épülete. (Kossuth Lajos utca 64.) A Kiskőrös - Kalocsa vasúti szárnyvonal 1882. dec. 5-én nyílt meg. Az első állomásépület ideiglenes jelleggel épült, a MÁV szabványainak megfelelő állomásépületet 1885-ben építették. Az épületet 1937-38-ban Gábor Lajos (1886-1947) kalocsai festőművész tervei alapján átépítették és népművészeti motívumokkal díszítették. Az építkezést Rökk Károly (1881-1970) kalocsai építész, festőművész végezte. A népművészeti motívumokkal díszített állomásépület egyik, korabeli bútorokkal berendezett, falait kalocsai falpingálással díszített váróterme látogatható. (Nem része a túrának)

- Trikolorszínű forgók sora volt látható a főút mellett. Ezeket mára lebontották. Ezek a forgók díszítették a 2003. március 15-én a Dunán megépített pontonhidat.

- Schöffer torony. A Malatin téri autóbusz-pályaudvar előtt álló, Chronos-8 nevű fénytorony a Párizsban élő, kalocsai születésű Schöffer Miklós (1912-1992) szobrászművész tervei alapján készült 1982-ben az ÉPGÉP V. közreműködésével. A fénytorony váza 4 db 23 m magas &127 keresztmetszetű acéloszlop, melyek között az oszlopok kör alakú, emelt talapzatán 5 db nagy fényszóró, a torony négy homlokzati síkján 23 db színes, kisebb méretű fényszóró található, melyek 49 db 80 és 60 cm átmérőjű forgó tükrökre vetítik fényüket. A forgó tükrök közül 40 db motorral meghajtott, 9 db pedig szabadonfutó. A fényszórók be- és kikapcsolását, valamint a tükrök forgását a torony melletti közút gépjárműforgalmának zaja irányítja hangérzékelők és számítógép közvetítésével. A fénytornyot 1982. nov. 26-án avatták fel.

- Szent István király út: A Kalocsa városképi jelentőségű főutcája. Északi részén több műemlék épülettel, a Művelődési Központ és Ifjúsági Ház barokk épületének déli szárnya; mellette a földszintes klasszicista Szent István Ház (egykori kanonoki ház), melynek pincéje középkori eredetű; a Művelődési Központ és Ifjúsági Házzal szemben az egyemeletes egykori barokk nagyprépost ház (ma hivatali épület); tőle néhány száz méterre lévő Dunapataj és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjának földszintes klasszicista épülete. Az utca északi részének többi emeletes épülete túlnyomóan eklektikus és klasszicista stílusban épült. A páros oldalon a Belvárosi Általános Iskola egyemeletes (egykori Kisszeminárium), a Gyermekotthon és a Szent István gimnázium kétemeletes (egykori jezsuita kollégium és rendház) épülettömbje. A két épület között az első emelet magasságában zárt átjáró húzódik, amelyet a kalocsai köznyelv Sóhajok hídjának nevezett el. A gimnázium épülete mellett a neogótikus jezsuita templom áll, majd a Kalocsai Fegyház és börtön kétemeletes épülete (egykori törvényszék) következik. A páratlan oldalon az egykori Magyar Király Szálloda egyemeletes copfstílusú (ma iskola és irodaház), a Viski Károly Múzeum egyemeletes (egykori Belvárosi Elemi Iskola), az egykori Korona Szálló erősen átépített egyemeletes épülete (ma üzletház) és a városháza három utcára nyíló épülettömbje következik. Az utca középső részén egymást váltják a régebben és a kilencvenes években épült, többnyire egy- és kétemeletes épületek. Az utcának ezt a részét 1999-2000-ben sétáló utcává alakították, ahol hét jelentős kalocsai érsek szobrát állították fel.

- Sétáló utca. A városi önkormányzat elhatározta, hogy a Szent István király út középső, a Grősz József utca és az Ady Endre utca közötti részét sétáló utcává alakítja, és itt hét jelentős kalocsai érsek szobrát állítják fel. A sétáló utca kialakítása 1999-ben kezdődött.

- Szentháromság tér: Az ország egyik legszebb barokk tere a barokk főszékesegyházat körülvevő Szentháromság tér, amelyet egy- és kétemeletes barokk és copfstílus épületek szegélyeznek. A tér északi részén áll az U alaprajzú, kétemeletes barokk érseki kastély. Jelenleg itt található a Magyar Fűszerpaprika Múzeum a Szentháromság tér 2-3. szám alatt. Látogatható 04.01-10.31. között.

- Beta Hotel Kalocsa épülete. (Jószágkormányzóság) (Szentháromság tér 4.) A kalocsai érsekuradalom jószágkormányzóságának szimmetrikus elrendezésű copfstílusú egyemeletes épülete 1775-ben épült. Itt kaptak helyet az érsekuradalom hivatalai, a gazdasági levéltár a jószágkormányzó, a főszámvevő és a pénztáros lakása.

- Érseki Kastély (Szentháromság tér 1.) A középkori kalocsai vár maradványait felhasználásával épült a jelenlegi rezidencia. A Nagyváradról Kalocsára került Patachich Ádám érsek (1776-1784) építtette. A Patachich érsek nagyváradi püspöki palotájához hasonlító kétemeletes, U alaprajzú barokk kastély terveit Kronowetter Antal Lipót, az uradalom mérnöke készítette. A kastély középső része 1776-ban, a keleti szárny 1781 elején készült el. A kastélyhoz gyönyörű park tartozik, melynek egy része ma közpark.

- Főszékesegyház. (Szentháromság tér.) 1735 és 1754 között épült olasz barokk stílusban, egy fő- és két mellékhajóval, két toronnyal és nagyon magas homlokzattal. A főszékesegyház építését Patachich Gábor érsek (1733-1745) kezdte el. A terveket minden valószínűség szerint Mayerhoffer András (1690-1771) készítette. A templom építésében kalocsai kőművesek mellett a pesti kőfaragó céh tagjai is részt vettek. Az építéssel párhuzamosan készültek a belső berendezési tárgyak. A székesegyházat 1754-ben szentelték fel, de külső és belső díszítőmunkák később is folytak. A templom 64 m hosszú, 24 m széles, a főhajó belső magassága 19 m. A tornyok magassága 65 m.

- Egy nem közismert látványosság volt, inkább érdekességnek nevezném: Kalocsán volt egy "harckocsi-temető". A város egyik laktanyájának sportpályáján volt található az összes, a Magyar Honvédségből kivont harckocsi, innen szállították tovább bontásra. Természetesen be nem lehetett menni, egy kép erejéig megőriztem az emlékét. (Nem része a módosított túrának, mivel mára elszállították ezeket.)

És még sorolhatnánk!
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (222 db): környezet: 4.47 rejtés: 4.07 web: 4.43 átlag: 4.32

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

balazsnoe 2023.01.01 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Panni, Panni és Márta
Boldog Új Évet Kívánunk!!!
[Geoládák v3.12.10]

Fonte 2022.12.29 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
De jó! Meglett! [Geoládák v3.12.10]
Hosszú autóút után jólesett kiszállni az autóból, és egyet sétálni.
A 2. ponthoz mnetem autóval, utána a 3. pont közelében kerestem parkolóhelyet.
Onnan aztán gyalog mentem.
A kordinátaképzés módszere volt a kedvencem, de a séta szép vol!
Tollat tettem a dobozba, de zacskó nem colt nálam megfelelő méretű, azt gondoltam, a logbooknak kell.

Órák20221229_145147
20221229_14532120221229_145354
20221229_145550Adventi hangulat
20221229_15044120221229_150710
20221229_150938De jó! Meglett!
MiGabor 2022.10.23 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

radicsék 2022.10.23 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

a zacskó sajnos elég rossz állapotban van már, és toll sincs benne. sajnos most nálam sem volt,hogy hagyják ott.
[Geoládák v3.12.10]

Roxy1256 2022.10.01 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
???? [Geoládák v3.12.10]

bondi3 2022.09.17 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

g-tabe 2022.09.17 12:57 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!
Tetszett a város és a rejtés! Egész izgalmas volt felkeresni a pontokat!

Apuska 2022.09.10 19:43 - Megtaláltam
Szuper lada volt, otletes es jo kihivas. A vege sotetben lett meg Edda koncert elott. (Csiplek Kalocsa). koszonjuk [Geoládák v3.12.10]

edusanya 2022.09.10 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

lelcache 2022.08.30 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.58
Két napos, Kalocsa környéki nyaralásunk második napjának második találata. A többiek még a szálláson próbálták kipihenni az előző napi fáradalmakat, így egyedül néztem meg a várost.

A multi első pontját még tegnap kerestem meg, míg a többiek a közeli gyrososnál tömték magukba a vacsorát. A maradék pontokat ma reggel abszolváltam.

Az első pontnál kicsit elakadtam, mert mindenáron egy rejtő által készített táblácskát akartam megtalálni, ami nem is létezett. Miután telefonon felhívtam a rejtőt, akivel már nagyon rég nem beszéltem, egyből kiderült, hogy azt a bazi nagy táblát kellene keresnem, amit vagy 20-szor körbejártam már, és nem saját készítésű kis eldugott valamit.

Ezzel a tudással felvértezve már gyorsan meglettek a további pontok, és jelszórészletek. Egy rézét kocsival jártam be, de volt benne elég sok séta is.

Tetszett a multi. Nagyon szép épületek vannak a városban.

Köszönöm, hogy megmutattad!

lelcache

B425F59C-E104-44E2-891E-131054C35A4ECA7CB0E5-2AE7-4A91-8523-60214422D0BF
IMG_732871127637-3086-4997-B817-EEE1E48DBABF
3CA1C696-29EA-4B7E-961D-BEBA77363191C80669E0-068E-4785-8A2B-0685D9543609
7943E840-5571-4C2B-B4CC-EA294782DD72IMG_7336
0853CBDE-A583-469D-B952-F218829DE016F7E2B90C-6CE4-440C-BAF6-7A86444EA858
20220830-2435IMG_7341
20220830-2439 
Törpe 2022.07.31 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük!
Törpe

hitamas 2022.06.28 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.53
A láda kivételével már korábban megtaláltam a pontokat, de a negyedik ponton elkerített táblához kellett Google barátunk segítsége, ezért a ládáért a pécsi kirándulás hazaútján "ugrottam el". A láda sajnos eléggé jellegtelen helyen, az aljnövényzet takarásában, nekem 15 méterre a koordinátától lapul. Szóval elég nagy területen kellett felzaklatni a szúnyogokat, mire a fakéreg takarást megláttam a borostyán között egy fa tövében. A bokor se olyan nagyon bokros ... A megtalálás után a 21 óráig nyitva tartó Érsekkertből csak egy munkásember segítségével tudtam kijutni. Merthogy vegyszerezés miatt ezen a napon a kert 20 órakor zárt ... amiről lehet, hogy a Kalocsai Hírmondóban volt információ, de a bejáratnál semmi. (Az jó kérdés, mennyivel gyorsabban találom meg a ládát, ha tudom, hogy 20:00-ig ki is kell érnem a kertből ...) :)

Bianca008 2022.06.25 19:12 - Megtaláltam
Meglett.

csehipest 2022.06.25 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.13]

eazs 2022.06.19 12:58 - Megtaláltam
Köszönjük

infernus 2022.05.01 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

jonap_csalad 2022.04.17 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.17]

Zsoland 2022.03.15 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

gym 2022.03.15 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Az utolsó tábla (4. pont) el van kerítve. A rejtő biztosan segít.

utigabi60 2022.03.12 18:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Tanohun 2022.03.12 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

kertimi 2022.03.12 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Erika81 2022.02.27 11:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Katona55 2022.01.17 14:25 - Megtaláltam
Közös ládázás stmesterrel, Wilka74-el.

Wilka74 2022.01.17 14:25 - Megtaláltam
Stmester igazi Kalocsa fan, ezért én rábíztam a túrát és nem kellett csalódnom. Szép város, érdekes látványoságokkal. Köszönet a rejtésért![Geoládák v3.12.5]

GCKALO-1GCKALO-2
GCKALO-3GCKALO-4

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (354 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]