geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
734. Kalocsai városnézés (GCKALO)

Főszékesegyház

Főszékesegyház

A temlom orgonája

A temlom orgonája

Szentháromság tér

Szentháromság tér

Érsekkert

Érsekkert

Sétáló utca az érsekek szobraival

Sétáló utca az érsekek szobraival

Tájház

Tájház

Schöffer-torony

Schöffer-torony

Szélforgók

Szélforgók

"Harckocsi-temető"

"Harckocsi-temető"

Ha ezt látod, jó helyen jársz

Ha ezt látod,  jó helyen jársz
Szélesség N 46° 31,917'
Hosszúság E 18° 58,953'
Magasság: 94 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.09.27 20:36
Utolsó lényeges változás: 2020.07.27 14:24
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Phoere, Clip
Felhasználó: Phoere
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 271 + 7 sikertelen + 19 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


2020.07.27. A láda új rejtekhelyet kapott, a koordináták ide mutatnak.
Köszönet V_Gabornak, aki rendbe tette a ládát 2020.02.29-én!

FIGYELEM!!! A Kalocsa Szíve felújítási program munkálatai miatt előfordulhat, hogy egyes pontok vagy maga a láda nem megközelíthető! Ezt vegyétek figyelembe, ha ide terveztek kirándulást! 2018.09.09-ei állapot szerint minden pont megközelíthető leolvasási távolságba.
Az első pontnál leszerelték az emléktáblát, így a multi állomásainak száma eggyel csökkent!! A túra az egykori második ponttól indul, a koordináták már ide mutatnak, de a pontok számozásán NEM változtattam, így megőrizve az eredeti állapot emlékét.

Köszönet sirgalahadnak, aki rendbe tette a ládát!

A multiláda az autós kesserek panaszai miatt, no meg az idő múlása miatt megújult. Azért gondolom, hogy az autós városnézők panaszkodtak zömében, különben nem jött volna olyan észrevétel, hogy pl. a Paprika Múzeumot kihagytam. Ugyanis gyalogosan ott vitt el az út múzeum előtt. Persze aki autóval ment, az könnyen elkerülte.
Az már a jogos észrevételek közé tartozott, hogy nem mindenki szeret lefolyócsöveken koordinátákat keresni.

A multi most (6 helyett) 5 pontos. Mivel a .com szabályainak is meg kell felelnie, így továbbra is az egyes pontokon lehet megfejteni a következő pont koordinátáit.
Minden helyen egy táblát kell keresni a koordináta közelében (remélem, mindegyik hosszú életű lesz).
A túra javasolt megvalósítása:
- kerékpárral végig bejárható, az utolsó pontnál is látótávolságban hagyható a kerékpár
- teljesen gyalogosan - ez esetben aki autóval érkezik, az hagyja az autót a kiindulási helyen.
- mivel az indulási pont és a következő állomás között viszonylag nagyobb a távolság, ugyanakkor ezen a szakaszon nincs különleges látnivaló (egy kisvárosi séta), ezért az első szakasz leküzdhető drive in, majd ezután érdemes leparkolni az autóval a Szent István király utcában.
- aki autóbusszal érkezik, annak érdemes a Kórház megállónál leszállni, ez van legközelebb a kezdőponthoz.

Az alábbi szabály alkalmazásával lehet megfejteni a következő pont koordinátáit. Ennek szabályai:

- A leírásban figyelmesen olvassátok el, hogy a tábla hányadik sorát kell figyelembe venni! Nem feltétlenül tartozik ugyanaz a sor a koordináta pár mindkét tagjához!
- Nézzétek meg a leírásban a megoldókulcsot. A feladat: az adott sorban megszámolni, hogy hányadik helyen szerepel az adott karakter először! A soron belül a szóközöket, vesszőket, kötőjeleket, számokat stb. figyelmen kívül kell hagyni, csak a betűket vegyétek figyelembe számoláskor! A sorok számolásakor minden sort számoljatok bele, függetlenül a tartalmától!
- Ha egy betű nem szerepel a sorban, akkor a megoldás a 0.
- A jelszó részleteket a sor/betű kód alapján kell megfejteni

Példa:
A tábla szövege: "Geo emléktábla"; a megoldókulcs: N 48° 38,LMV', akkor a megoldás: N 48° 38,650'.
A jelszó kulcs 1/4, 1/2, 1/9, akkor a jelszórészlet eet

A multi első pontja (ezt elárulom) a kalocsai vasútállomás volt, 2015.03.22-g.
Sajnos, a vasútvonalon felfüggesztették közlekedést, emiatt az állomás is zárva van jelenleg. Mivel az állomást a kalocsai asszonyok pingálták ki kalocsai motívumokkal, így az állagmegóvás miatt jelenleg körbe van kerítve. De remélem, a közeljövőben ismét közelebbről megtekinthető lesz, ezért vettem bele a multiba.

Akkor tehát a megoldókulcsok:

1. pont megszűnt!! Az itteni jelszórészlet: ASZ
(1. állomás táblája alapján a 2. pont koordinátája:
N 46° 31,917
E 18° 58,953 - Ez a jelenlegi indulási pont koordinátája

2. állomás táblája alapján a 3. pont koordinátája:
N 46° 31,URG' - 2. sor
E 18° 59,ZID' - 2. sor
Jelszókulcs: 1/11, 3/13, 1/12.

3. állomás táblája alapján a 4. pont koordinátája:
N 46° 31,EER' - 5. sor
E 18° 58,TIH' - 3. sor
Jelszókulcs: 3/1, 3/17.

4. állomás táblája alapján a 5. pont koordinátája:
N 46° 31,ELÉ' - 8. sor
E 18° 58,ASÉ' - 10. sor
Jelszókulcs: 4/9, 2/2.
(Figyelj a sorok számára!)

5. állomás táblája alapján a láda koordinátája:
N 46° 32,ÖAA' - 3. sor
E 18° 58,NZI' - 4. sor
Jelszókulcs: 1/8, 2/7.

Figyelem! Hídon, folyón, patakon stb. NEM kell átkelni az utolsó két pont között!

A jelszó többi része a ládában található.
Éjszakai vagy esti keresést nem javaslom, de ha mégis erre vállalkoztok, akkor elemlámpa feltétlenül szükséges az adatok leolvasásához!
A túra során elképzelhető, hogy az Érsekkertbe is be kell mennetek. FIGYELEM! Az Érsekkertet éjszakára bezárják, emellett a felújítás során biztonsági kamerákat helyeztek el. Ha valaki nagyon elszánt, zárás után is be lehet jutni a parkba kerítés mászás nélkül és a kamerákat is el lehet kerülni, de ezt mindenik csak saját felelősségére tegye!
A végén hogy ki mennyire találja pontosnak a koordinátákat, az jelentősen függ a műhold viszonyoktól. Nem biztos, hogy mindig a rejtő GPS-e pontatlan!
A rejtéskor 600 méréses átlagolás eredménye 10 méteres pontosság. A leírás legvégén találhattok némi segítséget, ha szükségetek van rá. :)
2018.09.09-ei ellenőrzéskor 4 m pontossággal vitt a GPS a dobozhoz, ahol már "kesser"-szemmel felfedezhető a rejtés.

A láda története:
A láda eredetileg egy másik helyen, egy fa odvában volt. Azonban onnan kétszer is eltűnt, először 2004. december 30-át megelőzően, ezt 2005. január 30-án BiharyG pótolta, köszönet érte! Így kénytelenek voltunk egy kicsit elhagyatottabb helyet keresni.
A láda a 2005. július 12-én pótlásra került egy új helyen. Módosult egy kicsit a túra útvonala is, mivel az egyik pont közelében megszűnt a látványosság. Helyette egy másik pont került kijelölésre. A jelszó képzése is változott.
Az újrarejtést Clip-pel közösen oldottuk meg.

Kalocsa:
Kalocsa a Solti-síkság déli részén elterülő Kalocsai Sárköz központja, a Duna-Tisza köze legrégebbi városa. A történeti korok településeinek régészeti emlékei egyaránt megtalálhatók a városban és a környező településeken. A város területén talált legrégebbi leletek az. i. sz. 300 körüli kelta település nyomait idézik.

Kalocsa nagyjából egyidős a magyar állammal, habár már a honfoglalás idején is lakott hely volt. Mint a Duna menti területek nagy része, Kalocsa környéke is a fejedelmi nemzetség szállásterülete lett. Kalocsa az államalapítás előtt az Árpád nemzetség fontos családi tanácskozó helye volt, mivel Kalocsa környékén volt több Árpád-fi szállásterületének közös határa. Az államalapítás és Szent István király egyházszervezése hosszú időre meghatározta a város történetét. A király 1002 körül kalocsai székhellyel alapította meg az ország második, déli térítő érsekségét, érsekévé a koronát hozó pápai legátust, a pécsváradi apátot, Asztrikot tette. Ebben az időben épült fel Kalocsa első székesegyháza, amelyet, ugyanezen a helyen további kettő építése követte 1220 körül és 1380 körül. A székesegyház mellett épült fel a kalocsai érsekek rezidenciája, a földsáncokkal körülvett kalocsai vár a 11. század elején. A tatárjárás után az elpusztult várat kőből építették újjá. A 11. század folyamán a déli irányba terjeszkedő országgal együtt terjeszkedett a kalocsai egyházmegye is, és a kalocsai érseki központ a megnövekedett egyházmegye északi perifériájára került. Az egyházmegye jobb kormányozhatósága érdekében Szent László király az 1080-as években a mai jugoszláviai Vajdaságban lévő Bácsban megalapította az érsekség második központját. A kalocsai érsekek a középkorban gyakrabban tartózkodtak Bácsban, mint a kalocsai székhelyükön, ezért Kalocsa középkori fejlődése egyenetlen volt.

Akit bővebben érdekel Kalocsa története, az látogasson el Kalocsa város honlapjára!

A város nevezetességei, látványosságai, amelyek nagy részét érinti városnéző túránk:
- Népművészeti Ház. (Tompa Mihály utca 5-7.) Gábor Lajos (1886-1947) festőművész javasolta, hogy a mezőkövesdi Matyó Ház mintájára Kalocsán is rendezzenek be egy jellegzetes Kalocsa környéki parasztházat, amit kalocsai népművészeti motívumokkal díszítenek és a berendezése is eredeti.

- Vasútállomás épülete. (Kossuth Lajos utca 64.) A Kiskőrös - Kalocsa vasúti szárnyvonal 1882. dec. 5-én nyílt meg. Az első állomásépület ideiglenes jelleggel épült, a MÁV szabványainak megfelelő állomásépületet 1885-ben építették. Az épületet 1937-38-ban Gábor Lajos (1886-1947) kalocsai festőművész tervei alapján átépítették és népművészeti motívumokkal díszítették. Az építkezést Rökk Károly (1881-1970) kalocsai építész, festőművész végezte. A népművészeti motívumokkal díszített állomásépület egyik, korabeli bútorokkal berendezett, falait kalocsai falpingálással díszített váróterme látogatható. (Nem része a túrának)

- Trikolorszínű forgók sora volt látható a főút mellett. Ezeket mára lebontották. Ezek a forgók díszítették a 2003. március 15-én a Dunán megépített pontonhidat.

- Schöffer torony. A Malatin téri autóbusz-pályaudvar előtt álló, Chronos-8 nevű fénytorony a Párizsban élő, kalocsai születésű Schöffer Miklós (1912-1992) szobrászművész tervei alapján készült 1982-ben az ÉPGÉP V. közreműködésével. A fénytorony váza 4 db 23 m magas &127 keresztmetszetű acéloszlop, melyek között az oszlopok kör alakú, emelt talapzatán 5 db nagy fényszóró, a torony négy homlokzati síkján 23 db színes, kisebb méretű fényszóró található, melyek 49 db 80 és 60 cm átmérőjű forgó tükrökre vetítik fényüket. A forgó tükrök közül 40 db motorral meghajtott, 9 db pedig szabadonfutó. A fényszórók be- és kikapcsolását, valamint a tükrök forgását a torony melletti közút gépjárműforgalmának zaja irányítja hangérzékelők és számítógép közvetítésével. A fénytornyot 1982. nov. 26-án avatták fel.

- Szent István király út: A Kalocsa városképi jelentőségű főutcája. Északi részén több műemlék épülettel, a Művelődési Központ és Ifjúsági Ház barokk épületének déli szárnya; mellette a földszintes klasszicista Szent István Ház (egykori kanonoki ház), melynek pincéje középkori eredetű; a Művelődési Központ és Ifjúsági Házzal szemben az egyemeletes egykori barokk nagyprépost ház (ma hivatali épület); tőle néhány száz méterre lévő Dunapataj és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjának földszintes klasszicista épülete. Az utca északi részének többi emeletes épülete túlnyomóan eklektikus és klasszicista stílusban épült. A páros oldalon a Belvárosi Általános Iskola egyemeletes (egykori Kisszeminárium), a Gyermekotthon és a Szent István gimnázium kétemeletes (egykori jezsuita kollégium és rendház) épülettömbje. A két épület között az első emelet magasságában zárt átjáró húzódik, amelyet a kalocsai köznyelv Sóhajok hídjának nevezett el. A gimnázium épülete mellett a neogótikus jezsuita templom áll, majd a Kalocsai Fegyház és börtön kétemeletes épülete (egykori törvényszék) következik. A páratlan oldalon az egykori Magyar Király Szálloda egyemeletes copfstílusú (ma iskola és irodaház), a Viski Károly Múzeum egyemeletes (egykori Belvárosi Elemi Iskola), az egykori Korona Szálló erősen átépített egyemeletes épülete (ma üzletház) és a városháza három utcára nyíló épülettömbje következik. Az utca középső részén egymást váltják a régebben és a kilencvenes években épült, többnyire egy- és kétemeletes épületek. Az utcának ezt a részét 1999-2000-ben sétáló utcává alakították, ahol hét jelentős kalocsai érsek szobrát állították fel.

- Sétáló utca. A városi önkormányzat elhatározta, hogy a Szent István király út középső, a Grősz József utca és az Ady Endre utca közötti részét sétáló utcává alakítja, és itt hét jelentős kalocsai érsek szobrát állítják fel. A sétáló utca kialakítása 1999-ben kezdődött.

- Szentháromság tér: Az ország egyik legszebb barokk tere a barokk főszékesegyházat körülvevő Szentháromság tér, amelyet egy- és kétemeletes barokk és copfstílus épületek szegélyeznek. A tér északi részén áll az U alaprajzú, kétemeletes barokk érseki kastély. Jelenleg itt található a Magyar Fűszerpaprika Múzeum a Szentháromság tér 2-3. szám alatt. Látogatható 04.01-10.31. között.

- Beta Hotel Kalocsa épülete. (Jószágkormányzóság) (Szentháromság tér 4.) A kalocsai érsekuradalom jószágkormányzóságának szimmetrikus elrendezésű copfstílusú egyemeletes épülete 1775-ben épült. Itt kaptak helyet az érsekuradalom hivatalai, a gazdasági levéltár a jószágkormányzó, a főszámvevő és a pénztáros lakása.

- Érseki Kastély (Szentháromság tér 1.) A középkori kalocsai vár maradványait felhasználásával épült a jelenlegi rezidencia. A Nagyváradról Kalocsára került Patachich Ádám érsek (1776-1784) építtette. A Patachich érsek nagyváradi püspöki palotájához hasonlító kétemeletes, U alaprajzú barokk kastély terveit Kronowetter Antal Lipót, az uradalom mérnöke készítette. A kastély középső része 1776-ban, a keleti szárny 1781 elején készült el. A kastélyhoz gyönyörű park tartozik, melynek egy része ma közpark.

- Főszékesegyház. (Szentháromság tér.) 1735 és 1754 között épült olasz barokk stílusban, egy fő- és két mellékhajóval, két toronnyal és nagyon magas homlokzattal. A főszékesegyház építését Patachich Gábor érsek (1733-1745) kezdte el. A terveket minden valószínűség szerint Mayerhoffer András (1690-1771) készítette. A templom építésében kalocsai kőművesek mellett a pesti kőfaragó céh tagjai is részt vettek. Az építéssel párhuzamosan készültek a belső berendezési tárgyak. A székesegyházat 1754-ben szentelték fel, de külső és belső díszítőmunkák később is folytak. A templom 64 m hosszú, 24 m széles, a főhajó belső magassága 19 m. A tornyok magassága 65 m.

- Egy nem közismert látványosság volt, inkább érdekességnek nevezném: Kalocsán található egy ún. "harckocsi-temető". A város egyik laktanyájának sportpályáján található jelenleg az összes, a Magyar Honvédségből kivont harckocsi. Természetesen be nem lehet menni, de egyáltalán nem lehetetlen látni őket. (Nem része a módosított túrának, mivel mára elszállították ezeket.)

És még sorolhatnánk!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (209 db): környezet: 4.46 rejtés: 4.04 web: 4.42 átlag: 4.30

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Laci és Anita 2020.07.26 20:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Ötvös család 2020.07.21 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.85
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

IMG_20200721_123849_1IMG_20200721_124431
IMG_20200721_124436IMG_20200721_124804
bagolyvera 2020.07.18 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

Ignis9 2020.07.18 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Bagolyverával 3 napos Bács-Kiskun túra keretében, köszönjük! :)

breimanne 2020.07.16 08:59 - Megtaláltam
Szépen helyreállítottak nagyon sok épületet a belvárosban! Én is nagyon nem szeretem a pontok megadását ilyen módon, főleg, hogy egy jó hosszú multiról van szó! De különbözőek vagyunk! Megcsináltuk, köszönöm a lehetőséget!

nmárti 2020.07.16 08:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 4.54
Újratöltve, breimanne-vel közös dobozolás keretében. még mindig lenyűgöz a székesegyház...is. Szépen alakul a tér, hangulatos a kert, jó volt visszatérni.

tabletta 2020.07.11 08:49 - Megtaláltam
Már a láda oldal olvasása is fizikai fájdalmat okozott!
Nehéz ezt leírni, de most azt kell, hogy mondjam, tetszett :)
A füzet hiányzik, de a rejtővel egyeztetve ráírtam a láda fedelére az utolsó részletet.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

stickmangreen 2020.07.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Félig megtaláltuk Csutizolival, de sajnos az utolsó helyszínen a ládát szétesve találtuk, és a szúnyogok miatt nem időzhettünk sokáig, így a jelszó vége és a logbook nem lett meg :( A jelszó eleje van csak meg, ha gondolod privátban (ha van itt ilyen) meg tudjuk írni, illetve örülnénk, ha a képek alapján elfogadnád, mert ritkán járunk Kalocsán. A ládát amennyire lehetett összeraktuk. Egy ötletes városnéző túra, köszi a rejtést.

[Jóváhagyta: Phoere, 2020.07.05 11:29]

IMG_6827 
csutizoli 2020.07.04 11:09 - Megtaláltam
Tök jó séta.... jó játék... agyalás... idáig jutottunk Stickmangreen-el... a láda is meglett kiborítva.... a többit írta ő. szúnyog milló....órát nem engedi beírni a telóm..... 17 óra körül...

[Jóváhagyta: Phoere, 2020.07.05 11:29]

M.Sasa 2020.06.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

EmesESE 2020.06.01 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.36
Megtaláltuk ! 🙂
Régóta szemezek ezzel a ládával, kicsit én is féltem tőle, de végül sikerült egy könnyed Kalocsai sétával letudni.
A második ponton vált egyértelművé hogyan kell megfejteni a tovább haládáshoz szükséges koordinátákat, itt már be is néztük egy jelszó betűkarakterét.
Az 5-ös ponton a felújítás miatt a lezárt területre be kellett lógni, most, hogy nem dolgozott itt senki ez könnyen ment.
A ládához fontos információ az átkelés tiltása, mert Gárminom arra vitt volna.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.2.2]

CE41AB5D-7F74-4767-A43B-6B186EAEBE01A04225DA-8F93-4D5F-A2AF-B49F9FEFF088
C5DEDE2D-8C4A-4241-B448-DAC56F862DA45A1934AB-9DF6-470F-A5F4-6395F44ED6D6
A51456A7-7FD8-4264-9B78-7EF88C39665B06A7A71F-1634-4567-A2EC-3F070DE1A344
BD9E2721-700A-457A-A35B-7086F650CEDCD6005F7C-62F3-4141-8A47-BA4D0C24740A
82E5C34E-40F4-4693-BD44-B98BDC03ED6B6978E168-1722-4B6C-B091-8A25216DE5F2
aknitram 2020.05.24 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Első olvasásra (sőt, első 15 olvasásra) reménytelennek tűnt, de végül meglett :) Az utolsó előtti pont körbe van kerítve, de elmozdítva a kordont sikerült leolvasni a feliratot. Kalocsa egyébként nagyon szép kisváros, érdemes volt ide eljönni.
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.05.24 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Az ötödik állomáson építkezés zajlik! Csak éles szemmel,vagy épp "belógva" lehet a táblát leolvasni!
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

viad 2020.05.11 10:21 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

tfmb 2020.03.08 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.71
Köszi a rejtést!

Phoere 2020.03.07 22:15 - Egyéb
N.Zs előző logjához válasz:
Hogy miért ilyen felépítésű ez a multi, elmondtam a telefon beszélgetésünk során. Nyilván, van akinek ez bejön, van akinek, nem.
Ami a leíráshoz fűzött észrevételeket illeti, köszönöm. A betű/karakter értelmezés nekem nem tűnt problémának és másoktól sem kaptam erre jelzést, de el tudom fogadni, hogy valakinek félreérthető - konkrét problémát számára a magyar nyelvben lévő kettős betűk kezelése okozta, azt most hogyan kell számolni. Módosítottam a szövegben karakterre a betű szót, ahol ez számított.
Az említett pont jelkulcsánál lévő "Nem működik" kifejezés tévedésből maradt a leírásban, egy korábbi wapos megoldáshoz tartozott, törléskor ez a két szó kimaradt. Köszönöm a jelzést, töröltem.
Egyébként pont azért van figyelmeztetés a táblákon lévő sorok számára, mert lehet/van több tábla is a hibahatáron belül egyes pontoknál.

N.Zs. 2020.03.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 4.47
A leírást szerintem aktualizálni kellene. Miért kell benne hagyni olyan pontot, ami már nem létezik? Így a 2. pont az első, a harmadik a második és így tovább. Ezt még bonyolítjuk a betű számolgatással. A rejtővel menet közben tisztáztam, hogy a "betű" itt karaktert jelent.
A koordinátákon többször is hibahatáron belül két tábla is van. Pl. a "Nem működik" segítség félrevezető, mert a kút, ami fölött a tábla van, tényleg nem működik, de szerencsére a tábláján nem volt elegendő sor. :-)
Ennek ellenére próbáltuk viccesre fogni...
V_Gábor jóvoltából új ládát nyithattunk ki. Köszönjük.

IMG_3694utcarészlet
IMG_3701IMG_3706
IMG_3707IMG_3714
IMG_3716IMG_3718
V_Gabor 2020.02.29 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.46
Rejtővel egyeztetve pótoltam a végládát.
Új helye a régitől 5 méterre (a belváros irányába), félig kidőlt fa tövében.

A szemetet kidobtam. Ld. utolsó kép (EXIF törölve a képből).

Köszönöm!
[Geoládák v3.3.2]

2020-02-29 12.07.04R2020-02-29 13.00.41R
2020-02-29 13.01.11R2020-02-29 13.01.36R
2020-02-29 13.02.13R2020-02-29 13.04.40R
2020-02-29 13.16.24R2020-02-29 13.17.23R
2020-02-29 13.17.49R2020-02-29 13.18.17R
2020-02-29 13.18.29R2020-02-29 13.20.27R
2020-02-29 13.29.11R 
Nars 2020.02.07 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

halaszkiraly 2020.02.06 23:59 - Egyéb
Kedves Phoere,
Erre a KILENC hónap betegállománban töltött időre gondolok, aminek a képét ide kattintva megnézheted.
Köszönettel V_Gábornak, hogy pótolta a ládát!
Üdv: hk

A tények bizony makacs dolgok... 
Phoere 2020.02.05 07:18 - Egyéb
Nem teszem adoptálhatóvá. Januári közepi bejegyzés alapján tűnt el a láda, nem értem milyen 4 hónapról beszél tisztelt halászkirály.
Türelem és majd rendbe lesz téve.

halaszkiraly 2020.02.04 23:14 - Egyéb
Piros kereszt Sajnos nem sikerült ellenőrizni/javítani a rejtést (vagy nem jelezte a rejtő annak megtörténtét sem az oldalon, sem emailben) rendelkezésre álló időtartamon (max 4 hónap) belül...(?)
Javaslom adoptálhatóvá tételét,
Köszönettel az eddigi gondoskodásért!
Üdv:
halaszkiraly

Janer6328 2020.01.18 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Nagyon tetszett ez a fajta rejtvény. Csak elsőre bonyolult.
Valóban a város kifejezetten szép részein setalhattunk.
Sajnos a ládá továbbra is beteg, mi is csak a helyét találtuk meg.
Köszönjük a rejtést, ez egy nagyon jó láda lesz, ha megjavitjak!
Edina és Jani

20200118_114140 
GAMANO 2019.07.27 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Későn olvastuk, logfüzetet nem hoztunk. [Geoládák v2.2.5]

znasz 2019.06.12 08:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszi a rejtést.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (297 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.