geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1987. Kulisz-kockák a Kelet-Mecsekben (GCKKKM)

Magasan a legjobb

Magasan a legjobb

Tengerszem(szerű :-)

Tengerszem(szerű :-)

A "Nagy testvér" messziről figyel

A "Nagy testvér" messziről figyel

Réka-völgy felé

Réka-völgy felé

Szezonális látványosság

Szezonális látványosság

Jogos... :-)

Jogos... :-)

Balra nézek: ott is kocka, jobbra nézek: ott is kocka

Balra nézek: ott is kocka, jobbra nézek: ott is kocka

A legszebb: még sminkje is van :-)

A legszebb: még sminkje is van :-)

Kreatív, ugye?

Kreatív, ugye?

A legkisebb

A legkisebb
Szélesség N 46° 12,162'
Hosszúság E 18° 23,239'
Magasság: 533 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.03.14 19:33
Megjelenés időpontja: 2008.03.15 09:59
Utolsó lényeges változás: 2019.06.26 16:38
Rejtés típusa: Multi geoláda (8H)
Elrejtők: Fairy,schwEster,time2go
Ládagazda: Fairy
Nehézség / Terep: 4.5 / 4.5
Úthossz a kiindulóponttól: 22900 m
Megtalálások száma: 95 + 1 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


NoDriveIn

WAP ON
(Mega)multi geoláda Kisújbánya körül. A pontokon "fás" rejtésű mikrók vannak. (10 * 10 * 5 cm, 0.25l).
WAP OFF

Bevezető
Eleged volt már az egregyi Vár-völgy aszfaltjából? Unod már az ötperces drájvineket? Akkor pakolj félnapi hideg élelmet a zsákodba és vágj bele: járd be úgy a "Kelet-mecseki magasföldet", ahogy még kevesen tették! Lesz, ahol remek kilátásban gyönyörködhetsz, másutt szarvast, őzet, vaddisznót láthatsz. Néhol előfordulhat egy kis légszomj, de átlagos fizikummal teljesíthető a multi - ha van Benned kitartás.
A nehézség és terep nehézség osztályzatait csak a megteendő távolság, a leküzdendő szintkülönbség és a megtalálandó dobozkák nagy száma indokolja. Túl trükkös rejtésekre nem kell számítanod és speciális felszerelésre sincs szükség.

Rejtés
A multi "kényszerrendezett": a kiindulási ponton  N 46° 12,162' E 18° 23,239' 533 m [GCKKKM-1] levő ládában találod a 2. láda koordinátáit, abban a 3. láda koordinátáit, és így tovább - egészen a 8. pontig.
Az összes rejtés fához kapcsolódik: talajszint és onnan számított 1 m-es magasság között valamilyen üregben, odúban, résben vannak az egységes formátumú mikro-ládák: kb. 10 cm * 10 cm tető, 5 cm magas. A jelszó nyolc részletből áll, összesen 16 karakter.
A ládába TravelBug nem helyezhető.

A kiindulási pont megközelítése során az ajánlott parkolótól a  N 46° 12,125' E 18° 22,914' 474 m [GCKKKM+SZIGORU] pontig a turistaútról (Kék négyszög (K4)) letérni tilos.
Ugyanígy az utolsó ponttól a parkolóig csak jelzett turistautakon szabad haladni.

A túra teljes útvonala a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén halad. Az itt található növény- és állatvilágot, földtani értékeket megőrizni, azok zavartalanságát biztosítani mindenkinek kötelessége, aki e világba lép. A növények, állatok, természeti formák, kőzetek gyűjtése tilos, azok csak itt, a tájban képviselnek igazi értéket, az innen való "kivitelük" értelmetlen.
Kérem, hogy ahol lehetséges, a jelzett turistautakat, ahol nem, az erdészeti ("szekér-")utakat használjátok - így minimalizálva a bolygatás és taposás okozta kárt. Köszönöm.


A Kelet-Mecsek
A Dél-Dunántúl legmagasabb középhegységének a hagyományos felosztás alapján a Mánfa-Pécsszabolcs vonaltól keletre eső része a Kelet-Mecsek sugarasan kiemelkedő sasbércek sorozata lepusztult tetőszinttel és jól megfigyelhető hegyláblépcsőkkel.
A felszínen a jura időszaktól láthatóak kőzetek: korábbról márgák, mészmárgák, homokkövek, későbbről a fő hegységalkotó tömör, kovás, tűzköves mészkövek. A kréta időszakban ezen a területen jelentős alkáli típusú vulkanizmus is zajlott, bazalt, trachidolerit és fonolit képződött. Az ekkor zajló intenzív hegységképző mozgások töréses, gyűrt, sőt pikkelyes szerkezeteket hoztak létre. A földtörténeti középidőben még két tenger-elöntés -kiemelkedés fázis következett, az ehhez kapcsolódó üledékképződési - lepusztulási folyamatokkal. Az újidőben már inkább csak a hegység peremein alakultak ki új kőzetek - a legnagyobb része ugyanis végig szárazföld maradt.

A "Kelet-mecseki magasföld"
Előrebocsátom, hogy ez nem hivatalos megnevezés: ilyen fogalom a földrajzkönyvekben nem létezik. Viszont nagyon jól jellemzi a területet, hiszen a hegység legnagyobb átlagmagasságú részén járunk. A fennsík tömbjéből szigetként emelkednek ki 500-600 m-es csúcsok, helyenként kibukkan a krétában keletkezett bazalttelér, némelyik völgy az alapkőzetig bevágódik... Éppen mint az Etióp-magasföld - nyolcszoros kicsinyítésben. (Az analógiát ad absurdum folytatva: Kisújbánya, ugye, Addisz-Abeba megfelelője :-))

További látnivalók, érdekességek
A terület turistáskodásban betöltött jelentőségét jól mutatja, hogy az összes nagy mecseki túraútvonal érinti:
1. Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kék Túra.
A Kőszegi-hegység legmagasabb pontjától, az Írott-kőtől Szekszárdig tartó, a Dél-Dunántúlon végigvezető 565 km hosszú útvonal a Hidasi-völgyből érkezik ide és az Óbányai-völgy mélyén halad tovább.
2. Dél-dunántúli Piros Túra. A Szekszárdtól Siófokig tartó 318,5 km hosszú útvonal az Óbányai-völgy északi oldalában közelíti meg a területet és az egregyi Vár-völgyön keresztül folytatja kelet-mecseki útját.
3. Mecseki Zöld Túra. A legfiatalabb útvonal: 2001-ben, a jelzésváltozások során, három, egymástól külön álló, zöld sáv jelzés összekapcsolásával hozták létre. 90 km hosszan vezet végig a Mecsek tájain. Az Óbányai-völgyet, majd a Vár-völgyet délről határoló gerincen halad.
4. Sárga sáv.. A hegységet Kárász-Köblény és Pécsvárad vasútállomások között, nagyjából észak-déli irányban átszelő útvonal a Vörösfenyő kulcsosház irányából érkezik a területre és Püspökszentlászlón át a Zengő csúcsa felé folytatódik.

Megközelítés
Személygépkocsival a Kisújbánya határában található  N 46° 12,683' E 18° 21,956' 444 m [GCKKKM+PARKOLO] parkolóig érdemes menni, így teljesíthető a multi a legkevesebb többlet-kilométerrel.
Autóbusszal legjobban a Mecseknádasdon át Óbánya, szövetkezeti bolt megállóhelyig közlekedő járatokkal közelíthető meg a kiindulási pont - sajnos csak munkanapokon.
A környéken számos forrás biztosít víz-utánpótlást, de ez az optimális útvonalhoz képest némi kerülőt jelent. A Somosi-kút
 N 46° 13,701' E 18° 20,960' 464 m [GCKKKM+SOMOSIKUT] vagy a Pásztor-forrás  N 46° 13,096' E 18° 21,554' 444 m [GCKKKM+PASZTORFORRAS] egész évben megbízhatóan jó minőségű vizet ad.

Ládatörténet
2019.06.21 16:32 Ládaellenőrzés az 1. ponton.
2017.05.10 Az eredeti tervekhez képest pár nap késéssel sikerült a teljes multit felújítani:
- Minden pontra új doboz került ki, új naplófüzettel.
- Néhány ponton új rejteket kellett választani a régi alkalmatlansága miatt.
- Az újrahasznosított rejtekek koordinátáit újramértem.
- A terepen fellelhető régi dobozokat begyűjtöttem.
2017.03.12 Az eltelt közel egy évben senkit nem sarkallt tettre a hiátus, nekem pedig javultak némileg a ládakarbantartási lehetőségeim, így adminisztrátori segítséget kértem a láda "megszűnt" státuszának megszüntetéséhez. ;-)
2016.05.24 A ládát az MGKE funkcionáriusa betegre állította. Mivel nem látok esélyt arra, hogy a rendelkezésemre álló három hónap alatt a hiányzó részeket színvonalasan pótoljam, a ládát megszüntetem. Nem adoptálható, az aktuális moderációs szabályok és trendek alapján rejthető új láda a felszabadult helyekre.
2009.10.26 A leírást módosítottam, hogy tükrözze a helyszíni állapotokat: a 4. és az 5. pont kulisz-kockában van, nem fás rejtés. Köszönet Puszkányéknak és kl-nek az utóbbi pótlásáért!

Források:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Etiópia
http://www.baranyatermeszetbarat.hu/a-mecsek-kislexikona
http://matrahegy.hu/termvede/termvede.php
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (62 db): környezet: 4.79 rejtés: 4.46 web: 4.70 átlag: 4.65

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


kekenj 2021.06.05 13:15 - Megtaláltam
kösz a rejtést, ideális időben egy remek (21km/650m) túra lett belőle az ajánlott parkolóból, egy régi túratárssal (Szilvi);
amúgy az 500-ik megtalálásom!
a 2 szétázott, és az 1 repedt dobozt előttem már említették!

eltájoló 2021.05.04 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Végre sikerült ezt is abszolválni. A mai napot ennek a láda pontjainak a felkutatására szántam. A megadott kezdőponttól indultam. Az útvonalválasztás elejét egy kicsit befolyásolta a két hiányzó, környékbeli láda felkeresése. Egyébként igyekeztem a gerincutakat választani. Így viszonylag sok szintet lehet spórolni. A vége 29 km lett, plusz vissza az indulópontra. Nagyon szuper kis multi ez.
Az előttem szólók felvetései jogosak. A 2. és 7. ponton el van ázva a füzet. A 3. ponton ugyan száraz belül minden, de a doboz alja repedt. A koordináták mindenhol olvashatók. A jelszórészletek is nagyjából. Én az "U" betűket "V"-nek néztem. A 7. ponton nem találtam kockát, de még magassági pontot sem. Köszönöm a rejtést.

202105041202105042
202105043202105044
202105045202105046
202105047 
Tisztisz és Csabi 2021.05.02 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

Phuxi 2021.04.12 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Megtaláltam! Két menetben bringával jártuk le a kört. Nagyon tetszett köszi, a lehetőséget! Két láda viszont be van ázva, a koordináták is nehezen kivehetőek. [Geoládák v3.9.6]

embera 2021.04.12 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Két fogásból bringázva. Az utolsónál azt hittük lesz valami jutimeglepi :) [Geoládák v3.10.3]

Tőkésréce 2021.03.12 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

fehérkút 2020.12.29 16:59 - Egyéb
Két túratárssal két év után ismét végigjártam ezt a multit. Kiváló túraidő, jó társaság más nem is kell !
Két évvel ezelött ezt írtam:
Kezdeném azzal, hogy az újonnan elrejtett kis dobozkák a silány minőségük miatt nem fogják megérni a következő évet ! A benne lévő összehajtott golyóstollak igénytelenek ( és nehezen használhatók) Sajnos a koordináták több helyen is pontatlanok ( két GPS-el mértünk !), van ahol 20 méterrel arrébb lett meg a doboz. A hozzávaló leírások gyógyszerészi képzettséget feltételeznek, mert egyszerűen olvashatatlanok !

Mi változott két év alatt! Annyi, hogy a "jóslatom" bejött. A ládák egy része beázott, a füzetek vizesek, a szövegek nehezen olvashatók! az első láda már cserélve lett ! ( Gondolom egyesületi ládára)A pontatlan leaírások most kevésbé okoztak gondot mert a helyszineken beugrott hol is van rejtve az adott dobozka!
Itt mindjárt megjegyezném, az elöttünk beíró kereste a 2. ládát , mi megtaláltuk, csak úgy az erdőben és megpróbáltuk oda tenni ahol volt!
Ennek ellenére mindenkinek ajánlom járja végig ezt a multit.(amig lehet) Gyönyörű túrát lehet belőle kerekíteni!

12
2020 12 29 GCKKKM (14)2020 12 29 GCKKKM (33)
Béla 53 2020.12.29 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.3 teszt]

Szőkekapitány 2020.12.29 13:18 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést. Közös találat Béla 53-mal.

ha2 2020.12.08 10:40 - Megtaláltam
Ezért a találatért is sok kilométert tettünk meg, négy keréken és két x két lábon egyaránt.

Az első kocka! 
anettx 2020.12.08 10:39 - Megtaláltam
TFTC!
Több részletben, pontosan nekünk 4 klassz túranap kellett. Téli ködös, párás, hideg időben kirándultunk minden alkalommal.
Érdekes koncepció ez a túra, sokszor toronyiránt mentünk, és út sem volt a kockákhoz. A 2. pontot nem találtuk, innen segítséggel tudtunk továbbmenni, a többi rendben a helyén meglett.
[Geoládák v3.7.6]

gckkkm-collage 
TanEra 2020.07.05 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam! Minden ládát megtaláltam. Első ponton "elnéztem" egy számot, 5km kerülő. 10 óra alatt értem vissza a parkolóba. Nekem nehéz volt, de én átlag alatti fizikumú vagyok! :)

aceespepee 2020.03.20 19:58 - Megtaláltam
Zsotkával hóban indulva majd némi kihagyás után tavaszba érve végigjártuk a pontokat :)

Zsotyka 2020.03.20 15:12 - Megtaláltam
Aceespepeevel közösön 2 részletben. Az első négyet nagy hóban. Második 4 tavasszal [Kesser 2.5.2]

Attibati 2020.03.18 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.56
32 kilométeres kirándulás a Mecsekben 1600 méter szintemelkedéssel. Régóta terveztem már a Gckkkm multi bejárását, öt éve már egyszer balavágtam de a hiányzó pontok miatt fel kellett függesztenem a keresést.
Most öt év után ismét belevágtam a teljesítésbe látva, hogy a láda meggyógyult és az előző megtalálók sem említették, hogy valamelyik pont hiányozna. Óbányán parkoltam és útközben még kisebb nagyobb kitérőkkel megkerestem a Gcdori, gcmkap, gctome ládákat is.
A multi pontjai viszonylag könnyen meglettek, az előző pontokon a segítségek - ha el tudtam olvasni őket :-) - sokat zámítottak. A 7. ponton a doboz nagyon mélyre került az üregbe, alig értem már el, ezért kicsit kitöltöttem az üreget faágakkal, hogy könnyebben el lehessen érni.
Útközben több helyen is remek kilátásban gyönyörködhettem, különösen a 2 és 3. pont közötti hosszú gerincről nyílik reme panoráma. A 3. pont közelében favágók dolgoztak, visszhangzott az erdő a láncfürészektől.
A túra nagyban emlékeztet a Gcb900 ládámra csak ott rövidebb az útvonal és több az off road szakasz. Remek élmény volt a túra, örülök, hogy visszatértem.

szamosszamoca 2020.01.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Apa-lánya találat :). Nem tervezték az összes pontot, aztán hívott a lányom fél négy előtt megtaláltuk mind anya. A 4. pont után a kocsihoz útba esett az 5. és 6; akkor meg miért maradjon ott az utolsó 2 pont? 4 perc híján 6 óra alatt sikerült teljesíteni. Kisújbányán a Klumpásnál parkoltak.

foxfoxfox 2019.05.19 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
1-2. pontok - 2019.01.12 - 9 km
3. pont - 2019.01.18 - 9.14 km
4. pont először - 6,35 km
4. pont másodszor - 7.19 km
5. pont - 2019.04.21 - 6,36 km
6-7. pontok - 2019.05.01 - 5,55 km
8. pont - 2019.05.19 - 5,58 km

7 csodás túra, összesen: 49,17 km

Január 12. - A start.Január 18. - Vadászat volt, lelőtték az anyját!!! :(
Május 1. - PihenőMájusban, már a vége felé.
BouLache 2018.12.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Ennek a multinak a különlegessége a randomitás. Nagyon tetszett, hogy a véletlen faktor végig ott volt az útvonal során, nem tudod merre mész, csak a következő pontot látod. Egyszerűen zseniális! :) Jól bemutatja a Kelet-Mecseket ezen részét. Külön érték, hogy nem egy könnyen megszerezhető, hanem egy gigantikus rejtés, meg kell dolgozni érte. Én 3 ütemben jártam végig és minden percét élveztem! Köszönöm! ;)

jonapet 2018.08.07 15:41 - Megtaláltam
A multiláda megtalálásának kettőször futottunk neki. Először a "legénybúcsúmon" fogtunk bele a ládavadászatba. Az első pontot este fél hét körül találtuk meg és aznap az 5. pontig jutottunk el érintve az utunkba eső cigány-hegyi és Dobogó pontokat. A 4-5 pontok közötti átmenet alkalmával még az otthonunk, Kaposvár felett cikázó villámokat figyeltük egy irtás széléről, az 5. pont megtalálását követően már a saját bőrünkön érezhettük a nyári éjszaka kitörő zápor hűsítő cseppjeit. Kicsivel később meg már az erdei utakból hegyi patakot varázsló felhőszakadás cseppet sem kellemes élményét éltük át, így inkább az autónk irányába indultunk el. Ennek ellenére köszönet az estéért fodor8peter-nek és ballasz-nak, illetve Benedeknek. A 6-7-8 pontok begyűjtésére már friss házasként indultam. A csapat összetétele kicsit változott, fodor8peter hegyet mászni indult ezért ballasz családjával és az én Kis Feleségemmel, Szilvivel teljesítettem a multi maradék pontjait. Mindkét alkalommal nagyszerűen éreztem magam, a túratársaim, barátaim társaságában.
Szép emlékek egy nagyon szép helyről!
Szeretlek Szilvi! :-)

pixlr_20180808112257570[1] 
ballasz 2018.08.07 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Érdekes sétálgatni itt a "fennsíkon".

fodor8peter 2018.08.03 16:45 - Megtaláltam
Első nekifutásra 24-én éjszaka kimosott bennünket a vihar a Mecsekből.
Ma sikerült meglelni a maradék hármat.
Keményebbre számítottam, a túlélő versenyeken szoktunk ilyen típusú feladatokkal találkozni. Illetve hasonló a Gyapjaszsák TT is.

johnnycache 2018.04.24 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Jó móka volt, köszönöm az élményt! :-)

Párduc50 2018.04.21 13:30 - Megtaláltam
Igeeeeeeeeeen! Végre ez a multi is az enyém. Az u és a V engem is megzavart, sokszor kellett próbálkoznom a sikerhez. A túra egy élmény volt, kár, hogy egyesek logja itt megtalálható, de a logfüzetben egyik ponton sem. Ez a láda nem ezt érdemli!

kobcikrajci 2018.02.14 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.59
Szinte hihetetlen, de egy hónap híján négy éve kezdtem el a multi felgöngyölítését, el is jutottam az első három csúcsra. Aztán a cache megszűnt, majd szerencsére újraéledt, így én is újra nekifutottam, persze ismét az elejétől. 01.31-én verőfényes, enyhe napon keltem át a hegységen Zengővárkonytól indulva, Kárászra érkezve. Az első öt ládát simán megtaláltam, a szöveg bogarászása sem okozott nehézséget. A folytatás 2 hét múlva következett szeles, havas, borús téli napon. Ekkor a Kövestetőt választottam indulásként, és Mecseknádasdon végeztem a vártnál nagyobb, szűz hóban taposva. Egyedül a 6. ponttal gyűlt meg a bajom, mert a gerinctől É-ra van a rejtek, nem pedig K-re. Itt a homály, és a hófúvás is rontott az esélyeimen, de aztán meglett! Összességében nem olyan nehéz az útvonal, szerintem rettentésképpen az első hegy a legmeredekebb, a többi könnyebben elérhető. A legnagyobb távolság a 2. és 3. kocka között van, a többi cél már az előző helyről látótávolságra esik! Végül a jelszót raktam össze, és darabonként visszakonvertálva őket az eredeti, nagyon ötletes jelszó is visszaköszönt! :)

Itt még napos, tavaszias az időHókirálynő birodalmában
Hókirálynő birodalmábanHókirálynő birodalmában
Hókirálynő birodalmábanHókirálynő birodalmában
Hókirálynő birodalmában 
fehérkút 2018.01.24 13:36 - Megtaláltam
Már régóta fenem a fogam erre a ládára, de évekig gond volt vele és egy ekkora ládatúrának csak akkor indulok el, ha minden rendben! Mert az ötlet kiváló!
Összeszerveztem egy öt fős kis csapatot, hogy a túra közben népszerűsítsem is a geoládázást!
Óbányáról indulva (és érkezve) 25 km ( 830 m szinttel) még egy átlagos téli napba is belefér a bejárása (7:50 óra alatt sikerült)!
Annak ellenére, hogy a túralehetőség és a környezete is kiváló sokszor mérgelődni kellett a rejtések miatt.
Kezdeném azzal, hogy az újonnan elrejtett kis dobozkák a silány minőségük miatt nem fogják megérni a következő évet ! A benne lévő összehajtott golyóstollak igénytelenek ( és nehezen használhatók) Sajnos a koordináták több helyen is pontatlanok ( két GPS-el mértünk !), van ahol 20 méterrel arrébb lett meg a doboz. A hozzávaló leírások gyógyszerészi képzettséget feltételeznek , mert egyszerűen olvashatatlanok !
Túratársaim az elején még mondták meg kell tanulni olvasni, de a menet közbeni állandó rejtvényfejtés miatt a végére Ők is elismerték, hogy a leírások nehezen olvashatók és még a tetejébe egy-két helyen megtévesztőek is ! ( Pl. a K felé egyértelműen Északi irányban volt!).
Ezek ellenére is egy gyönyörű túranapot könyvelhettünk el !
És köszönjük a rejtést!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (105 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]