FAQ
2516. Kontra Mátra-bérc (GCKMB)

Az 1. pont közelében

Az 1. pont közelében

A Bérc (Ágasvárral) és a Muzsla északról

A Bérc (Ágasvárral) és a Muzsla északról

Galya-tető

Galya-tető

Sokszor változékony az idő (Ágasvárról keletre tekintve)

Sokszor változékony az idő (Ágasvárról keletre tekintve)

A felhők felett haladunk

A felhők felett haladunk

Markaz és Visonta

Markaz és Visonta

Oroszlán-várnál - Jack London után szabadon

Oroszlán-várnál - Jack London után szabadon

Az utolsó szakasz: lefelé azokon a szép, kékeszöld hegyeken :-)

Az utolsó szakasz: lefelé azokon a szép, kékeszöld hegyeken :-)
Szélesség N 47° 53,244'
Hosszúság E 19° 45,541'
Magasság: 805 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.06.06 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.07.24 20:58
Utolsó lényeges változás: 2022.01.06 09:13
Rejtés típusa: Multi geoláda (8H)
Elrejtők: Fairy
Ládagazda: Fairy
Nehézség / Terep: 4.5 / 4.5
Úthossz a kiindulóponttól: 57800 m
Megtalálások száma: 84 + 25 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


NoDriveIn

WAP ON
(Mega)multi geoláda a Mátra legszebb bércein át. A 8 ponton többnyire "fás" rejtésű mikrók vannak (henger: d=8.5 cm, m=8 cm, 0.4l).
FIGYELEM! A 3. pont koordinátája "sajtóhibával" szerepel. A nullát cseréld kilencesre!
WAP OFF

Bevezető
Eleged volt már az egyhangú, szürke aszfaltból? De még a családi személygépkocsival is könnyen járható murvás szekérutakból is? Unod már az ötperces laza drájvineket? Szeretnél már egy igazi kihívást, egy megtalálást, amelyért meg kell küzdeni - esetleg meg is kell szenvedni? Akkor pakolj (legalább) egynapi hideg élelmet a zsákodba és vágj bele: járd be úgy a Mátrát, ahogy még kevesen tették! Sok helyen remek kilátásban gyönyörködhetsz, másutt szarvast, őzet, vaddisznót (esetleg muflont) láthatsz. És az út nagy részén kb. tízmillió hazánkfiánál magasabban leszel :-)
Annak, hogy ez a multi létrejött meglehetősen összetett a célja, de kettőt mindenképpen szükséges kiemelni:
- egy túra során átfogó, egységes képet nyújtani a hegységről;
- geoládászok számára is betekintést nyújtani a teljesítménytúrázók kicsit rokon, de azért mégis más világába egy ilyen tradicionális rendezvény útvonalának bemutatásával.

Rejtés
A multi "kényszerrendezett": a kiindulási ponton  N 47° 53,244' E 19° 45,541' 805 m [GCKMB-1] levő ládában találod a 2. láda koordinátáit, abban a 3. láda koordinátáit, és így tovább - egészen a 8. pontig.
Az 5. pont kivételével az összes rejtés fához kapcsolódik: talajszint közelében valamilyen üregben, odúban, résben vannak az egységes formátumú mikro-ládák: 8.5 cm belső átmérőjű, 8.5 cm magas, 0.4l-es henger alakú dobozkák. A jelszó nyolc részletből áll, összesen 16 karakter.
A ládába TravelBug nem helyezhető.

Az útvonal túlnyomó része a Mátrai Tájvédelmi Körzet védett területén halad. A megközelítés és a keresés során a jelzett turistautakat kell használni.
A növények, állatok, természeti formák, kőzetek gyűjtése tilos.

Az eredeti irány megfordítása (és az előre nem ismert koordináták alkalmazása) szándékos: el szeretnénk kerülni azt, hogy a teljesítménytúrával egyidőben keresd meg ezt a multit. Ugyanis azt tapasztaltuk, hogy ez a TT nem alkalmas a ládázásra: sok a résztvevő, szoros a szintidő - a rejtések pedig - éppen természetvédelmi okokból - az úthoz egészen közel vannak. Így vagy a túra teljesítése vagy a láda épsége kerülne veszélybe.

A Mátra-bérc
A tulajdonnév eredetileg Hazánk legmagasabb hegységében, annak is a legmagasabb részén, a Központi-Mátrában 700-800 m-re emelkedő fennsíkot jelölte.
Azonban turistakörökben az utóbbi években egy másik jelentés is hozzákapcsolódott: így nevezik (igaz, kötőjel nélkül írják) az egyik kultikus hazai teljesítménytúrát:

Mátrabérc
A gyöngyösi székhelyű Hanák Kolos Turistaegyesület 1987. óta rendezi meg évről évre ezt a túrát. Bár minden évben (az egy helyszínre, egyidőben szervezett különböző távokat egybeszámolva is) jóval száz felett van a lelkes önkéntesek által megszervezett teljesítménytúrák száma - mégis szinte páratlan (és töretlen) a "Bérc" népszerűsége.
Ez számos tényező szerencsés (vagy profin megválasztott?) kombinációjának tudható be. Hiszen nem ez a leghosszabb túra, nem is itt van a legtöbb szintemelkedés és a szolgáltatások terén sincs semmi extra "kényeztetés".
Néhány szempont azért körvonalazható:
1. A környezet. Lehet, hogy nem ez az abszolút legszebb magyarországi táj, hiszen Trianon után is maradt pl. Dunakanyarunk, Tapolcai-medencénk, Tihanyi-félszigetünk - de nem sokan lehetnek, akik a Mátrát kihagyják az első tízből tájképi szépségeink rangsorában. Felemelő érzés órákon keresztül a kilátásban gyönyörködve gyalogolni.
2. Kerek egész. A túra végighalad a Mátra legmarkánsabb, legjellemzőbb részein: a keleten sorakozó 650-750 m magas csúcsokon, a központi rész fennsíkján és ebből kiemelkedő vulkáni kúpcsoportokon, majd nyugaton a Muzslán és előhegyein.
3. Sportteljesítmény. Ez nem egy laza szombati délelőtti séta. Az 55.6 km-es táv a 2930 m összes szintemelkedéssel párosítva - 13 órás szintidőn belül nem sikerülhet bárkinek: ehhez sportember kell.
4. Következetesség. A szervezők szinte hírhedt következetessége, miszerint "1 perccel a szintidő után érkezve nincs oklevél" hozzájárul az erdeményes teljesítés értékéhez. Hiszen így tudni lehet, hogy nem a rábeszélő-készséget, hanem csakis a "túra-készséget" jelzi az oklevél és a kitűző megléte.
5. Összehasonlíthatóság. Érdekes, hogy évek múltán is összehasonlíthatók az elért eredmények. A túra útvonala ugyanis annyira állandó, hogy például a Cartographia turistatérképe piros 'Mátra-bérc túra' felirattal jelzi.

Megközelítés
Előre bocsátanám, hogy megfelelő edzettség nélkül ne csak egy napra tervezz: útközben több helyen is találsz szálláslehetőséget.
A multi első pontjának megközelítése Pásztóról a Piros háromszög (P3) jelzés mentén, de inkább a hagyományos, a túra útvonalát követő irányt javaslom: Szurdokpüspökiből a Piros sáv (P) jelzést követve.

Ládatörténet
2022.01.06 09:13 A 3. jelszórészletről ezúttal Wilka74 játékostársunk küldött helyszíni fotót, így annak megfelelően visszaírtam az előző változatra.
2021.11.01 13:31 A 3. jelszórészletet james játékostársunk által küldött helyszíni fotó alapján átírtam a rendszerben.
2018.10.21 Ma kiderült, hogy az 2. pontot nem pontosan szerepel a 3. pont koordinátája. Erről figyelmeztetést helyeztem el a leírás elején.
2018.06.13 Ládagenerál. Hét darab multiponton új dobozt helyeztem ki új naplófüzettel (belefűzött nyomtatott, laminált lap tartalmazza a jelszórészletet és a következő pont adatait, utóbbit QR-kódként is).
2009.07.24 20:58 A láda kereshető.
2010. Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 1599-2/2010. ügyiratszámú határozatában, az Egererdő Zrt 43/9/2010 ügyiratszámú engedélyében a geoláda elhelyezését engedélyezte.
2009.07.28-07.29 Megjelenés előtt végigjártam a multit, pótoltam a rejtés óta elveszett pontokat.
2008.06.07 A ládatervet a moderátorok egyhangúan (+9/-0) jóváhagyják. Megindul a környezetvédelmi engedélyeztetés.
2008.06.06 Benyújtom moderációra a ládatervet.
2008.04.20 Elhelyezem a multi első pontját a Muzslán.
2008.04.19 Mátrabérc teljesítménytúra közben kihelyezem a multi hét pontját.

Forrás
A Mátra. Turistaatlasz és útikönyv. Cartographia, Budapest. 2004.
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (52 db): környezet: 4.97 rejtés: 4.69 web: 4.82 átlag: 4.83

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Ancs 2023.01.07 16:38 - Egyéb
Road to 3000!

2023.01.07.
Szurdokpüspöki-Mátraszentistván
Ma elkezdtük a multit, tervek szerint ez lesz a 3000. megtalálásom. 8:50-kor indultunk el Szurdokpüspökiből. A pincesor nagyon tetszett, aztán jöhetett a röpke 700m szintemelkedés 7km alatt a Muzsláig. A januári tavaszt nagyon élveztük, s persze lihegtünk rendesen. A Koncsúron elfogyott az energia, megálltunk hát egy kis utánpótlásra. Utoljára 2018. márciusában jártam itt, akkor többnyire ködös volt az idő. Most semmi nem zavarta a kilátást. Muzslán találalt után elkészült a csúcsfotó, majd célba vettük a GCGRTV-t egy kis extra szintemelkedésért. :) A kilátóból visszanéztük, s megkezdtük az ereszkedést Mátrakeresztesre. GCLYVZ után már csak egy ugrás volt és kávéztunk is. Itt már látszott, hogy sötétben lesz a befutó, mivel 3-kor hagytuk el az egységet.
A Csörgő-patak völgye most is tetszett, s nemsokára az utolsó jelentősebb emelkedőn kaptattunk Ágasvár felé. Zárás előtt még odaértünk :) Itt előkerültek a kéktúra füzetek is egy gyors pecsét erejéig, s már szedtük is a lábunkat.
GCNHMM és egy .com-os láda után a 2. pontot már fejlámpa fényénél kerestük. Az első volt a jó gondolat, csak nem nyúltunk eléggé mélyre elsőre.
Mátraszentistvánra negyed 6 körül érkeztünk. Jó kis nap volt, folytatás februárban.
21,5 km, 1400m szintemelkedés

IMG_20230107_085247IMG_20230107_085258
IMG_20230107_085307IMG_20230107_092111
IMG_20230107_101830IMG_20230107_111252
received_691448489141277received_5827176084015171
IMG_20230107_121050IMG_20230107_140114
IMG_20230107_140941IMG_20230107_152126
IMG_20230107_152144IMG_20230107_154715
IMG_20230107_155242IMG_20230107_160636
IMG_20230107_171455 
ha2 2022.09.10 12:55 - Megtaláltam
Laza, könnyű séta.
Nagy segítség volt a korábbi log bejegyzések tanulmányozása. Plusz szerintem néha a szerencse is kell.
Egy korábbi Mátra túra és geoláda keresés közben véletlenül megtaláltam az egyik pontját. De csak idén augusztus végén szántam rá magamat a teljesítésre.
1.-2.pont oké
3. pont Túra bottal kotortam ki a korhadó, vastag fatörmelék alól.
4. pont Igen, a legkisebb tuskó, közvetlenül az ösvény mellett.
5. pont oké
6. pont Élő fa talajszinti üregében. Ha a Kékes felől érkezel, jobb o. a kidőlt fa előtt, 7-8 m.
7-8 pont oké

IMG_20220910_123729IMG_20220910_115657
F81B09E7-6214-4ADE-B7D9-CEAE0D15447283E90185-6380-4CE1-84C8-C1370B6F5FCD
B1C1D799-5D4A-4DDC-860F-30A8136FEBAEC1238680-2BE5-44C6-AF60-0EF7741035C5
675516BF-74CC-4663-8FDB-FC241E31EB213753F8F8-249A-4677-86CA-BEB55EECB308
94867EEC-8CA6-4D9B-ABCD-D11E19F4C24C8EEB8FEE-ADFF-4C3F-85D8-9C132D43E0C2
IMG_20220910_130317IMG_20220910_124951
stikli08 2022.08.17 07:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Mivel az első pont kivételével végig a kéktúra útvonalán vannak a pontok így, két "legyet" egy csapásra :-) viszont hiába volt meg minden pont, a harmadik pont nekem se stimmelt! Valószínű egy régebbi jelszót találtam meg, ami azóta megváltozott...
Hálás köszönet az előttem megtalálóknak a segítségért!

anettx 2022.08.12 17:58 - Megtaláltam
TFTC!
Több évszakos túra:)
Ez a giga-multi is megmutatja, hogy mennyire szép és vadregényes a Mátra. Némely pont keresése nekem nagyobb kihívást okozott, mint a sok szint és a terep bejárása. Segítség az utánam jövőknek:
1.: oké, hamar meglett
2.: oké, de mélyebben/beljebb kell kotorászni
3.: hosszas keresés után sem találtam az egyértelműen leírt helyen, de azóta már látom, hogy utánam megtalálták
4.: alapos keresés után, már majdnem feladtam, végül a legkisebb tuskó volt a nyerő
5. oké, egyértelmű
6.: a legtovább kerestem eredménytelenül, utóbb kiderült nem a kidőlt fában van
7.-8.: oké, egyből meglett
Korábbi megtalálók segítségét köszönöm a továbbjutáshoz.

[Geoládák v3.12.10]

gckmb-collage 
ErdőCsöndje 2022.06.19 20:45 - Megtaláltam
Tavasszal teljesítettem a Mátrabérc túrát, ez meghozta a kedvemet ehhez a ládához.

Pünkösdkor családi kirándulás keretében kerestük meg az első pontot, aztán most egy nap alatt végigjártam a többit. Az egyik kihívás ebben a logisztika volt: a túra végén valahogy az autóhoz is vissza kellett jutni. Mátraházán parkoltam, onnan busszal át Mátraszentistvánra, visszamentem a 2. pontig, majd végig a túra útvonalán a hetedikig. Innen visszamentem az autóhoz, és az utolsó pontot már Sirok felől közelítettem meg. Érdekes volt visszafelé haladni, a nagy mászások helyén lefelé döcögni, a Kékesre viszont a meredeken kapaszkodni.

Minden pont megvolt, de azért a pontok többségénél töltöttem egy kis időt a keresgéléssel. Az első ponton félreolvastam a jelszót, köszönöm a rejtő segítségét. Összességében hatalmas élmény volt, köszönöm!

Wilka74 2022.01.05 15:35 - Megtaláltam
Több menetben kerestem fel a ládapontokat. Az egész november elején kezdődött, amikor a GCTOBU keresése közben egy fánál megtaláltuk a 8. pontot ebből a sorozatból. Ezek után nem volt más hátra, mint a maradék hét pontot begyűjteni.
Az első négy pontot KP1965-tel kerestük fel, az első pontot nagyon sokáig kerestük az üvöltő szélben, mert betemette egy csomó falevél. A 2-3-es pont könnyen meglett, de a 3. ponton nem a többi rejtéshez hasonló dobozt találtam és a logfüzet sem olyan volt, mint a többi. Sajnos már csak a logoláskor derült ki, hogy eltérés van a rendszerben. A lényeg, hogy most a hármas ponton egy fehér hengerben, négyzet alakú papíron van a tuti. Az 5. pont egy külön keresés eredménye volt, ahogy a 6-7-es pontért is egy külön időpontban mentem. Ez a környék már jól ismert rész volt, így legalább az OKT ide vonatkozó része is be lett pecsételve :)
Köszönöm a rejtést és a többszöri rejtői támogatást, emlékezetes és szép helyek, nekem a 6. pont környéke nagyon nagyon tetszett! [Geoládák v3.12.5]

GCKMB1GCKMB2
GCKMB3GCKMB4
GCKMB5GCKMB6
james 2021.10.31 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Öt kirándulás során jártam végig a multi pontjait:
- 2020.09.11. 1. pont
- 2020.12.29. 2-3. pont
- 2021.06.13. 4. pont
- 2021.08.20. 5. pont
- 2021.10.30. 6-8. pont
Sok szép helyen jártam, de a legemlékezetesebb az első, a harmadik és az utolsó volt, ahol egy-egy hosszú túrán, több ládával összekötve kerestem a pontokat, de ezek közül is kiemelkedett az utolsó Kékes-Sirok szakasz. Minden elismerésem azoké akik egyben képesek a Mátrabérc teljesítésére.
Köszönöm a lehetőséget, illetve a rejtő segítségét az első, elhagyott jelszórészletért.

James
[g:hu+ 2.7.14]

pliptai 2021.05.29 14:20 - Megtaláltam
Ez egy sokfelvonásos őrjöngés volt a Mátrában kópé1993-al!

kópé1993 2021.05.29 14:20 - Megtaláltam
Jó hosszú sorozat, Köszi a rejtést!

Aniko & Gyuri 2021.04.17 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.4]

Már 2021 január 17.-én próbálkoztunk először, a segítség ellenére sem sikerült, akkor a nagyobb hóra fogtuk az ügyetlenségünket.

Április elsején folytattuk a keresést. Másodjára is segítségkéréshez folyamodtunk, hiszen az előzőleg kapott információk alapján szintén kudarcot vallottunk.A rejtőt keresve már újabb információval és fotóval segített, ami azonnali találathoz vezetett. Ez olyan 8 méterrel nyugatabbra az út mellett egy jellegzetes fához vitt, a tövében a láda avarral takarva. Ennek a sorozatnak a folytatását későbbre halasztottuk. Túráztunk még a közelben, több más ládát is felkerestünk. GCPMR GCMUZS GCMagn GC7KOP GCGRTV GCNyik GCVKB

Április 11.-én ujra folytattuk a túránkat, a koordináták alapján a második nem okozott gondot.

A harmadik ponton a láda, a koordináta által jelölt fa megtalálása ellenére sem került elő, a leírt üreget kikotortuk tisztára, de nyomát sem leltük. Ekkor újból segítséget kértünk és felajánlottuk a pótlás lehetőségét. A segítséget megkaptuk, információ birtokában pótoltuk egy hengeres dobozzal és a szükséges adatokkal.

A negyedik pont szintén hamar előkerült, habár a jelzett fatuskó nemsokára az enyészeté lesz...

Az ötödik pont könnyű találat az egyértelmű leírása végett. Kis szünet és folytatjuk.

gabortel 2021.03.27 12:01 - Megtaláltam
Kicsit nehezen indult 2018 tavaszán, de a aztán belehúztam, és ma TOBU napján meglett az utolsó pont is. Hat túra alkalmával 1+1+2+2+1+1 pont megtalálásával, ahogy adódott. A rejtő kicsit komolyan és szigorúan veszi a dolgokat, de a láda amúgy jó. Most irány vissza nyugatra, M115 nyomán...

hitamas 2020.09.04 10:40 - Egyéb
Muzslapusztáról felmásztam az első pontért (meg utána a Koncsúr ládáért). Meredek ... Visszaúton rövidítést terveztem, de kiderült, hogy az jelzett út (P+, csak út nincs). Folyt. köv. :)

johnnycache 2020.08.22 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
A rejtések láthatóan régen voltak utoljára bolygatva, a 6os meg inkább odúban lakik. Köszönöm az élményt! :-)

melinya 2019.12.01 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtő munkáját :-) [g:hu 1.6.4]

fkmaster 2019.10.21 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.31
Meggyűlt a bajom ezzel a multival. Míg a Totálbrutál pontjai viszonylag könnyen adták magukat, itt az 1.,2. és 6.ponthoz is kétszer kellett visszamennem, mert vagy pontatlanok voltak a koordináták, vagy az előző állomáson lévő tipp már nem volt aktuális. A 2.pontnál én nem kerestem elég alaposan a ládikát.
A lényeg, hogy legalább kétszer annyi kilométerbe került a bejárás, mint amennyi az eredeti táv, de a szép környezet kárpótolt a többszöri sikertelen keresésért.

Köszönöm a rejtő és Fazék segítségét és türelmét a találathoz.

Zergi 2019.10.01 13:00 - Megtaláltam
Fogtam!

Zéboy 2019.09.21 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Második nekifutásra.

Zéboy logó 
Berián 2019.09.21 17:00 - Megtaláltam
Gyönyörű őszi napon második nekifutásra meglett. Köszönöm a lehetőséget.

h.krisz 2019.04.21 21:12 - Megtaláltam
Kètnapos èlmènydús szupertúra kettesben...

Fazék 2019.03.09 08:52 - Megtaláltam
Korai keléssel 8-körül parkoltam le a sípálya parkolóban. A GCCSPV pontjaival remek körtúra lett a még egyedül hiányzó második pont megkeresése. A logbookba is beírtam, hogy a 0-t 9-re kell cserélni.
És akkor egyéb logból a korábbi találatok:
-------
Első: 2016.08.24
3. pont - rejtettem új mikroládát, fa tövében kő alatt
4. pont - rejtettem új mikroládát, fa tövében kő alatt
5. pont - doboz rendben, de egy kis celluxozott cetlin jobban olvashatóan is otthagytam a koordinátát.
--------------------------------------
Update: 2016.9.4
6. pont - hibátlanul megvan az eredeti doboz és füzet. A koordináta kicsit pontatlan, az ösvénytől felfelé, logikus helyen, kényelmes rejtés
7. pont - nem az eredeti rejtés, de rendben megtalálható, egy kis celluxozott cetlin jobban olvashatóan is otthagytam a koordinátát.
8. pont - a doboz nyitva volt, minden szétázott. A meztelencsigákat és penészes logbookot kidobtam, tettem bele új logbookot.
--------------------------------------
Update: 2018.11.2
1. pont - GCKON után megtaláltam, a doboz rendben.
--------------

*Moka* 2018.10.21 21:45 - Megtaláltam
Páromnak logolom a ládát, köszi
*Vica*

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.12.02 18:58]

*Vica* 2018.10.21 21:45 - Megtaláltam
Nézegettem egy ideje ezt a ládát. A teljesítménytúra oldalán 13 órát mért szintidőnek, gondoltam két nap alatt kényelmesen megvan. Négyen indultunk el, reggel 8-kor találkoztunk Kőkútpusztán. Az egyik autót otthagyva átmentünk Szurdokpüspökire (1 óra) és elindultunk. Eddig 27 km volt a legnagyobb táv amit egyhuzamban megtettem, ezt az első napon megdöntöttük, mégpedig milyen terepen!! Borzasztó nehéz volt a folyamatos emelkedő. A Mátrabérc túrát végig gyönyörűen jelölték. A láda első és a második pontját is sikeresen megtaláltuk, azonban a füzet szerint a harmadik pont nem az útvonalra esett. Haladnunk kellett, mert sötétedett és közben pecsételtünk a Kéktúra igazolófüzetébe is. Galyatetőn a turistacentrumban aludtunk, weboldaluk szerint 19:30-ig oda kell érni, ezért előre küldtük a fiúkat, nekik épphogy sikerült ez. Mi 20 perccel később értünk oda. Borzasztó éjszakánk volt, egy részeg csaj a mellettem lévő ágyban könnyített magán...

A reggeli után felhívtam a rejtőt akivel sikeresen egyeztettünk, kiderült, hogy egy karakter rosszul szerepel a második ponton. Elárulta a harmadik helyét, amit nyugtáztam, hogy előttünk van még. A ponthoz elérve bemértem a helyet és akkor derült ki, hogy még tegnap elhaladtunk mellette. Sajnos hiába hívtam a telefonján, nem csörgött ki. Ezért bízva a jóindulatában, miszerint elfogadja a megtalálást, indultunk tovább egy jó kis ebéd után. A második nap is embertpróbáló volt, 38,2 km lett a táv. Benne egy Kékestető, két eső és persze vaddisznóval is csak sötétben az erdőben találkoztunk. 21:45-kor értünk az autóhoz, innen 1 óra a másik kocsihoz, majd 1,5 óra haza. Kiújult a 7 évvel ezelőtti porckopás fájdalma, a vállamat megnyomta a hátizsák és a lábizmaim is fájnak. Valahogy így érezheti magát a 80 éves is akinek már fáj mindene. :-)
De megérte, csodálatos a Mátra ilyenkor!

63,6 km

Ui: Még fotótöltés közben jött az infó a rejtőtől, hogy már nem fogad el egy jelszó nélküli megtalálást sem... Hát döntsön a logbíró. :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.12.02 18:58]

Köszönjük!

GCKMB1
2Galyatető
Galyatető utánM
Buzgár az úton
Kékestető 
Pilis50 2018.07.14 17:00 - Egyéb
Első pont letudva. Kiszárítottam a dobozkát. Görbe toll nem volt benne ... innen már csak 10 km.
:-))

20180714_140033 
vaterlo 2018.05.21 11:30 - Egyéb
Az első pont egy korábbi Mátrabérc során lett meg. Most OKT közben folytattam. A 2. pont rendben. A 3. pontnál viszont a logfüzetet és a jelszóhordozót teljesen szétázva találtam (zacsi nélkül), és a szaga is elég penetráns volt. A rejtővel egyeztetve itt egy lapon meghagytam a következő pont koordinátáját, viszont a jelszórészletet elfelejtettem megkérdezni. Sajnos zárható tasak sem volt nálam, így jobb híján takarítás után egy normál zacskóban hagytam ott a lapot. A 4. pont rendben volt, de szerintem hamarosan ez is karbantartásra fog szorulni. Az 5. pont rendben volt.

Blue Mali 2018.05.20 08:33 - Egyéb
Nekem már több, mint 8 éve megvan a láda, de egy másik láda nyomvonala erre halad, így ránéztem a végládára, meg másik 2 pontjára!
Sajnos a végládában lévő füzet elázott, a logbook penészes, szétmállófélben van! :(
7-es pontja OK! 6-os pontja nyirkos volt belülről, azt kitakarítottam, de a logbook jó állapotban van!

Végládának kellene egy új doboz+füzet, s ha lehetne nagyobb!

GCKMB 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (109 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]