FAQ
4898. Turistajelzések (GCTJEL)

Induló helyszín: Karancs

Induló helyszín: Karancs

Jelzések táblán

Jelzések táblán

mezőn

mezőn

vagy sziklára festve

vagy sziklára festve

Mátra jel a háromszög alatt

Mátra jel a háromszög alatt

Többirányú jelzések

Többirányú jelzések

Háromszög, ami a csúcsra visz

Háromszög, ami a csúcsra visz

Háromszögek együtt

Háromszögek együtt

Mária jelzés

Mária jelzés

Kápolna

Kápolna

Z egyedi jelzés

Z egyedi jelzés

Tanösvény jelzés

Tanösvény jelzés

Barlang jelzés

Barlang jelzés

Lovasút és piros négyzet

Lovasút és piros négyzet

Ha kör, akkor forrás

Ha kör, akkor forrás

Rom jelzés

Rom jelzés

Tanösvény

Tanösvény

Kerékpáros útvonal

Kerékpáros útvonal

Jelzések nyílformában

Jelzések nyílformában

3-féle

3-féle

4-féle

4-féle

5-féle

5-féle

A tanösvény névadó jelzése: Jane Goodall

A tanösvény névadó jelzése: Jane Goodall

Keresztúri erdő tanösvény jelzése

Keresztúri erdő tanösvény jelzése

Mecsekben bánya-jelzés

Mecsekben bánya-jelzés

Mecsekben Házaspárok-útja tanösvény jelzése

Mecsekben Házaspárok-útja tanösvény jelzése

Öreg Bükk Tanösvény jelzése

Öreg Bükk Tanösvény jelzése

Futóösvény jelzése

Futóösvény jelzése

Gemenci erdő tanösvény

Gemenci erdő tanösvény

Bélyegzőhely jelzése

Bélyegzőhely jelzése

Liberty fotómontázsa

Liberty fotómontázsa
Szélesség N 48° 14,220'
Hosszúság E 20° 26,966'
Magasság: 420 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2022.06.28 14:40
Megjelenés időpontja: 2022.02.13 07:45
Utolsó lényeges változás: 2022.06.29 12:20
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: anettnori
Ládagazda: anettx
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 3500 m
Megtalálások száma: 34 + 1 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 1.7 megtalálás hetente


A mozgóláda 18x13x6 cm méretű doboz, melynek célja, hogy bemutassa Magyarország kiterjedt, jelzésekkel gazdagon ellátott turistaút-hálózatát, valamint ismert és kevésbé ismert turistajelzéseit, és ezáltal kirándulásra vagy akár hosszabb túrára ösztönözze a játékosokat.

Szabályok röviden

- kötelező tovább vinni

- olyan ÚJ turistajelre ahová az utolsó 3 elrejtő nem vitte, nézd meg a listát (bővebben 6. pont)

- megtalálás napján vagy másnap ki kell rejteni

- megtalálás 3 havonta

- legalább 1 km légvonalban

- országon belül, de lakott területen kívül

Részletekért kérlek, olvasd el a lenti leírást, mielőtt útnak indulsz!

Turistajelzések-kisokos

Egész biztosan mindenki találkozott már turistajelzéssel, de talán sokan nem is tudják, hogy a különböző formáknak és színeknek milyen jelentésük, tartalmuk van.
A gyalogos-turistaúthálózat 1930 óta használja a turistajelzéseket: ezek 4 színhez és 11 alapjelzéshez kapcsolhatók, az egész országban egységesen.
A színek: kék, piros, sárga, zöld - ezekkel a színekkel találkozhatunk egy kirándulóösvényen, többnyire sávok / fektetett csíkok formájában. A színek sorrendje - éppen betűrend szerint - hagyományosan tehát rangsort is kifejez.
A kék sávjelzés Kék sáv az országos jelentőségű útvonalakat jelzi, mint például az Országos Kéktúra GCKEKL vagy az Alföldi Kéktúra GCAK és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra GCDDK2, a piros sávjelzést Piros sáv több hegységen, de legalább egy hegységen átvezető utak jelzésére (pl. Közép-dunántúli Piros GCRED, Dél-dunántúli Pirostúra, Rákóczi turistaút), a sárga Sárga sáv és a zöld sávjelzést Zöld sáv pedig (az ún. Északi Zöld kivételével) az előbbieken kívül, helyi jelentőségű, hegységi vándorutak jelzésére alkalmazzuk (pl. a bükki Jubileumi Körtúra, Mecseki Zöldtúra).

A legfontosabb formák

Vízszintes sáv Kék sáv: a turisztikailag fontosabb kiindulási pontokból más, hasonlóan fontos pontokig terjedő és a tájegységeken általában keresztül vezető turistautak, "vándorutak" jelölésére szolgál.
Kereszt Kék kereszt: a fő jelzéseket összekötő, azokat rövidítő (esetleg hosszabbító), vagy azokból kiágazó és a fontosabb tereptárgyakhoz vezető utak jelölésére. A kereszt jelzést helytelenül pluszként is emlegetik.
Háromszög Kék háromszög: a hegytetőkre, a csúcsokra, a kilátópontokhoz vezető rövid leágazások jelölésére (ha a leágazás 2 km-nél hosszabb, ezt szöveges táblával jelölni kell).
Négyzet Kék négyszög: a különféle turista szálláshelyekhez, lakott helyhez vezető rövid leágazások jelölésére (ha a leágazás 2 km-nél hosszabb, ezt szöveges táblával jelölni kell).
Kör Kék kör: a forrásokhoz, a kutakhoz, az egyéb ivóvízvételi helyekhez vezető rövid (legfeljebb 2 km) leágazások jelölésére.
Omega Kék barlang: a barlangokhoz vezető rövid (legfeljebb 2 km) leágazások jelölésére. A szimbólum a barlang bejáratára utal.
L-jelzés Kék rom: a romokhoz, műemlékekhez, az ásatásokhoz vezető rövid (legfeljebb 2 km) leágazások jelölésére. A szimbólum onnan ered, hogy az L betű egy romra, templomromra emlékeztet (csúcsosabb rész alacsonyabb romokkal, ill. templomtorony hajóval).
Kerékpáros Kék kerékpár: kerékpáros útvonalak jelölésére.
Nyílheggyel bővített jelzésalap: az elágazások, (szokatlan) kanyarok jelzésére szolgál. A nyílhegynek a legpontosabban kell mutatnia az útvonal folytatását.

Egyéb, speciális formák

Irányított kör Kék körtúra: autós pihenők, a forgalmasabb kirándulóhelyek és turistaházak körüli körsétautak jelölésére.
Fektetett D-jelzés: emlékműhöz vezető utak jelölésére.
Kápolna: templomhoz, kápolnához vezető utak jelölésére.
T Kék T vagy átlós sáv Kék ferde sáv: tanösvényt jelöl. Általában ismeretterjesztő állomásokból álló rövidebb útvonalak, melyek tartalma az adott helyhez, tájegységhez kötődik.
A "T" vagy az átlós sáv helyett a tanösvények gyakran egyedi jelzéssel rendelkeznek, ez általában az adott helyre jellemző állat- vagy növényfaj stilizált képe.
A Mária-zarándokútnak GCM01 külön jelrendszere van. 2009-ben kezdték meg az egységes turista-jelzésrendszer kialakítását. A Mária-utat Mária út középső szárán keresztté alakított m betű szimbolizálja. Az Európában szokásos turistajelzés színeken (kék, piros, sárga, zöld) felül a lila (vagy viola) szín jelenik meg, illetve a hagyományos motívumok a kegy- és pecsételőhelyek jelzéseivel egészülnek ki.

Ha ismersz különleges, speciális turistajelzést akkor ez a mozgóláda jó alkalom annak a bemutatására is.

A megtalálás és az újrarejtés szabályai

1) A láda többször is megtalálható, de nem egymást követően és két megtalálásod között legalább 3 hónapnak el kell telnie. A ládát kötelező továbbvinni és a megtalálás napján vagy másnap ki kell rejteni.
Mielőtt a mozgóláda keresésére indulsz ezt a lényeges szabályt kérlek vedd figyelembe!

2) Csoportos megtalálás, illetve csoportos újrarejtés is lehetséges, ha a feltételek érvényesülnek. Rendezvényen nem jelenhet meg a láda, mert akkor a mozgóláda célja nem teljesül.

3) A láda megtalálásakor, hagyj egy "bocsi cetlit", hogy az utánad érkezők ne keressék feleslegesen (ha fogyóban van, kérlek jelezd a logodban, vagy ha tudod pótold! Köszönöm!)! A cetlire írd rá az időpontot és a nevedet (esetleg telefonszámodat is)!

4) A lehető leghamarabb jelentsd be a találatot! Az utolsó megtaláló te leszel, ekkor tudod az oldalt szerkeszteni.

5) Az "Adatok és fényképek szerkesztése"-re kattintva a láda állapotát állítsd át: "BETEG"-re!

6) Keress egy új turistajelzéssel ellátott helyet a ládának, de nem mindegy, hogy éppen milyen jelhez viszed! Olvass tovább a részletekért!
Figyeld az előző helyszínek listáját, mert csak olyan jelzéshez viheted a mozgóládát, amelyik turistajelzéshez a legutolsó 3 elrejtő még nem rejtett. Vagyis indulás előtt nézd meg a listát, mert ugyanaz a szín és forma nem lehet. pl. kék sávról egy másik tájegység kék sáv jelzésére nem vihető, de kék négyzetre, vagy piros sávra igen. (Értelemszerűen, ha azok nincsenek a legutóbbi 3 elrejtőnél.) Ha előzőleg valaki többes jellel (2, 3, akár 4 jellel) ellátott útra vitte, akkor mindegyik jelet figyelembe kell venni a következő jelzés kiválasztásakor. De: ha szintén többes jelre viszed, de ezek közül legalább 1 eltér a többitől, akkor az már érvényesnek számít.
Ezen kívül csak Magyarországon lévő turistajelzéssel ellátott útvonalra rejthető, de csak lakott területen kívülre. Az új helyszín bármilyen távolságra, de légvonalban legalább 1 km-re legyen a megtalálás helyétől. Sőt messzebbre is viheted, vagy akár egy másik tájegységbe is, de fontos, hogy legkésőbb másnap rejtsd el az új helyén!
A magyarországi turistajelzések hálózata szerencsére olyan sokféle és szerteágazó, hogy ez egy vérbeli mozgóláda keresőnek nem jelenthet gondot!

Rejtés előtt a főlapon található koordináta-ellenőrzővel megnézheted, hogy egy adott koordináta védett területre esik-e.
Az erre vonatkozó leírás

7) Rejtéskor írd be a logfüzetbe a nevedet, a dátumot és az új jelszót!

8) Az új adatokat a lehető leghamarabb add meg a láda oldalán! Ezek: szélesség, hosszúság, magasság, megye, elhelyezők (telefonszámod is), nehézség, terep nehézség, úthossz a kiindulóponttól, állapot (= kereshető), elhelyezés időpontja, geoláda jelszó, valamint jobb oldalt pipák módosítása a ládára illő jellemzők szerint.
A lenti listába írd be a következő jelzés(ek) színét és formáját és a tájegység nevét!
Turistajelzések beszúrása link

9) Megtaláltam logodba is írd be az új turistajelzés(ek) színét és formáját, és ugyanide tölts fel egy fotót a jelzésről és esetleg a környezetéről és a rejtésre vonatkozó információval adj segítséget a következő keresőnek!

A megtalálás és újrarejtés szabályait - a játék öröme és korrektsége miatt -, próbáljátok betartani, hogy ne kerüljön sor megtaláltam log törlésére.

Remélem sikerült egy újabb és érdekes tematikájú mozgóládát létrehozni, ami sok, szép és tartalmas kirándulásokat fog minden megtalálónak nyújtani. Jelekre fel!

Forrás

MTSZ jelképek szabványa
welovebudapest.com
tekeregj.hu
turaoldal.hu
turautak.com

Jelek listája
1. Piros háromszög piros háromszög, Piros sáv piros sáv a Karancs-csúcs közelében
2. Zöld sáv zöld sáv, Sárga sáv sárga sáv, Piros kerékpár piros kerékpár, Zöld kerékpár zöld kerékpár, Sárga kerékpár sárga kerékpár a Medves-fennsíkon
3. kék csík, kék kereszt, kék háromszög és piros csík a Bükkben (Őrkő-rét)
4. kék csík piros csík ésPiros kereszt a Bükkben.
5. Kék kerékpár Sárga kerékpár Szőlő-kő Kilátó közelében.
6. Kék sávkék sáv, Sárga sávsárga sáv, Kék körkék kör Bükk Vár-forrás
7. Zöld sáv zöld sáv és Kék kereszt kék kereszt a Béke-barlang bejáratának közelében az Aggteleki-karszton
8. Piros sáv Piros sáv, sárga kereszt Sárga kereszt és kék barlang Kék barlang jelzések a Szelce-völgyben (Aggteleki karszt).
9. zöld barlang Zöld barlang, sárga sáv Sárga sáv Aggteleki karszt
10. Zöld kerékpár Zöld kerékpár (Aggteleki karszt)
11. Kék sáv Kék sáv (Aggteleki karszt)
12. Zöld sáv Zöld sáv és zöld borostyánlevél - Tokaj, Kopasz-hegy
13. Lila Mária út Mária út - Alföld, Nyírség: Nyírszőlős Sóstógyógyfürdő között
14. Piros sáv Piros sáv, Sóstói erdő
15. Kék sáv Kék sáv, Bükk

16. sárga háromszög Sárga háromszög Bükk Kemesnye-hegy
17. Zöld tölgy Zöld tölgylevél Budapest, Keresztúri-erdő
18. Piros kereszt Piros kereszt, zöld béka, Bp. Merzse-mocsár
19. Piros futó körBudapest, Nagy-Hárs-hegy
20. Piros négyszög Piros négyszög Pilisborosjenőt a Nagy-Kevélyre vezető Piros sáv Piros sáv jelzéssel köti össze.o
21. Zöld háromszög Zöld háromszög Epöl - Öreg-lyuk barlang
22. kék sáv Kék sáv, zöld sáv Zöld sáv Bp. Tök-hegy
23. Sárga háromszög Sárga háromszög Tök-hegy, Kálvária
24. Sárga tanösvény jelzés Sárga T Bükkalja Pajdosi Kaptárkövek
25. Sárgaromjelzés Sárga rom
26. Sárga sáv Sárga sáv Miskolctapolca mellett
27. Sárga kerékpár Sárga kerékpár, piros kereszt Piros kereszt Bükkszentlászló közelében
28. Zöld kör Zöld kör a Bükkben
29. 15. Kék sáv Kék sáv, Upponyi-hegység
30. Kék kereszt Kék kereszt, Upponyi-hegység
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (14 db): környezet: 5.00 rejtés: 4.86 web: 4.93 átlag: 4.93

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


anettnori 2022.06.28 08:58 - Egyéb
Új hely kék plusz jel, facsonkban. N 48 14,220 E 20 26,966. Magasság 420 m.
[g:hu+ 2.8.13]

anettnori 2022.06.28 08:19 - Megtaláltam
Megvan! Vittem.
[g:hu+ 2.8.13]

fulpes 2022.06.11 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Másodszor találtam meg, most is a Bükkben. Korábban az Aggteleki-karsztra vittem, most az Upponyi-hegységbe. A Fekete hegyi-nyeregnél a Háromkő-felé tartó elágazásnál a jelzett fa közelében vékony faágak csomója alatt van.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.13]

20220611_08012720220611_080151
20220611_08021820220611_081212
20220611_08131720220611_084508
20220611_10590920220611_115814
anettx 2022.05.14 10:29 - Megtaláltam
TFTC!
GC42FV Bükkszentlélekre igyekezvén megtaláltam. 3 hónapja volt a kezemben utoljára a láda, amikor útjára indítottam.
Viszem tovább, és aznap újrarejtve zöld kör (mert ez még nem volt) a GCBB03 útvonalán. Jelzett fa út mellett, mohás fatuskóval álcázva.
[Geoládák v3.12.9]

Innen vittem: Miskolc környékeIde vittem: Bükk
Lili és Balu 2022.05.03 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Elvittük.
——————————————
Újra rejtve csakhogy maradjunk mi is a sárgánál, ezért Sárga kerékpár és Piros kereszt útvonal mellett egy elhagyatott villanyoszlop tövénél.

45515ECD-BD0D-492A-8257-5AF826C30FB3866FECB4-0800-404E-A3BA-761CFE8E5CB2
D80C3E0F-934E-4D57-A925-7B551D23898625B3DA75-4747-42DA-A93C-4222B66A41E0
gyetger 2022.05.03 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Pontos volt a koordináta, így rögtön meglett.
Néhány órán belül újra kereshető lesz.
---------------
Maradva a sárgánál, most a Sárga sáv jelzésre került, Miskolctapolca közelében. Futószalag mellett (természetesen a kerítésen kívül).

zalajaro 2022.05.01 14:32 - Megtaláltam
Vittem!
--------------
Újrarejtve:
GCGORI-2 közelében, a sárga rom jelzésen, korhadt tuskóban

20220502_13274820220502_132334
20220502_13230820220502_131711
Nikicsu 2022.04.29 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) Vittem magammal tovább. Új helye: Bükkalja Pajdosi Kaptárkövek sárga tanösvény jelzés mellett nagy fa talajmenti odvában.

received_297644285856499received_371635118062942
Fil 2022.04.29 11:28 - Megtaláltam
LeFILelve!
Köszönöm a lehetőséget!
Elvittem.
[g:hu+ 2.7.16]

A láda légvonalban 1400 métert utazott a 142-es Bp-i határkőtől a piros kerékpár úton és végül a sárga háromszögön kötött ki, Krisztus szeme előtt.

142-es határkőSárga gyönggyel is találkoztam
Itt az új rejteke 
Ambró 2022.04.25 07:44 - Megtaláltam
Budapest határánál.
A 141-es határkő közelében rejtettem el.

20220426_161321 
naszia 2022.04.22 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltuk köszönjük a rejtést!
visszük tovább

A ládát Pilisborosjenőn megtaláltuk zuhogó esőben köszönet érte (nem az esőért :) ) KIP1965-nek

A ladát ma újrarejtettük a zöld háromszög jelzés mentén lévő öreg lyuk barlangnál.
A ládát a barlang bejáratától balra a harmadik és a negyedik szikla között kőrejtekben keresd.
Sok sikert!

naszia [Geoládák v3.12.8]

20220424_14203820220424_142154
20220424_14291020220424_142401
KP1965 2022.04.21 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Épp beültem a kocsiba hazafelé csütörtök délután, mikor megláttam a láda új helyét a Hárs-hegyen, 6 km-re tőlem. Gyors újra tervezés és fél óra sem telt el, a kezemben volt a doboz.
A szigorú rejtési szabályok miatt pénteken még a munkába indulás előtt tettem a ládával egy 700 méteres sétát (100 méter szint!) otthonról a Pilisborosjenő feletti mini sziklakatlanba és a Piros négyszög jelzés mentén, egy nagy kő mellé rejtettem el. Avarral jól betakartam, de segítségképpen tettem rá egy kis rőzsekupacot is.

20220421_17443520220421_174416
20220422_06381220220422_063915
20220422_06445120220422_064423
ha2 2022.04.20 19:35 - Megtaláltam
Megvagy! Munka után, még világosban. Először találtam meg ezt a mozgót.
Budapest belterületén, de vidéki hangulatban. Lovak, tehenek, birkák útközben. A rejtés közelében pedig őzeket láttam.
Újrarejtve a Nagy-Hárs-hegy oldalában található futókörön. Piros futó piktogramnál. Szikla+kidőlt fa.
Korábban itt jelzett sifutóút volt. Aztán hó és karbantartás hiányában megszűnt.

IMG_20220420_193527IMG_20220420_193436
IMG_20220420_193147IMG_20220420_192648
IMG_20220420_192625IMG_20220421_061637
IMG_20220421_061552IMG_20220421_061428
IMG_20220421_061531 
csehipest 2022.04.20 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.17]

Munka közben láttam, hogy a közelbe jött a láda és gondoltam ha már itt van a szomszédban rá is repülök. Siettem ahogy tudtam, épp hogy odaértem a tanösvény bejáratához és láttam az appban, hogy petiba megelőzött. Néztem az időpontot épp csak néhány percen múlt a dolog gondoltam felhívom és megkérdezem, hogy hova és mikor szeretné elrejteni. Szerencsére még ott volt a közelben és volt olyan rendes, hogy megvárt engem amíg oda érek és tudtam így én is logolni. Mégegyszer köszönöm. :) Mondta, hogy a Merzse-mocsárhoz szeretné rejteni, igazából ott is meg tudtam volna találni, még helyben közelebb is lett volna hozzám, de így megadatik a lehetőség ott másnak.

petiba 2022.04.20 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
elvittem [Geoládák v3.12.7]
...közben felhívott Csehipest, így megvártam, ha már idáig jött. Én vittem tovább rejteni.

-----------------------------------------

Új rejtekhelye a Merzse-mocsár tanösvényen egy piros keresztet és zöld békát is tartalmazó kőkút mögött. (Igyekeztem gyorsan elrejteni (15:40), mert holnap nem leszek ennyire szabad...)

a Lőrinci kiserdő határkövéhez közel találtam...a Merzse-mocsár kútjánál van a rejtés
Merzse-tanösvény 
hitamas 2022.04.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Elvittem. GC20BK után elmentem a ládáért, mert elállt a havas eső és kisütött a nap (és mert ezt a mozgó ládát még nem találtam meg). A rejtés nem volt nehéz. de az odajutás igen (20+ km után feltétlenül) ... pontosan az Isten háta mögött, meg még 200 méter ... Kár, hogy el kellett hozni (juthatna másnak is ez az élmény). Még nagyobb kár, hogy 24 órán belül el kell rejteni. (nem lehetne inkább 48 vagy 72 óra, akár Pannonhalmára is kerülhetett volna a láda, így marad Budapesten ...) Ahogy qtatom is írta: GCTJEL 2022 :)
----------------
Újrarejtve egy kicsit egyszerűbben megközelíthető helyen, Budapesten a Keresztúri-erdőben mohás földszintes fatönk mellett hasonló takarással, ha már a főoldalon külön képet kapott ez a speciális turistajelzés (és most éppen egy szintben van a bejegyzéssel!). Lehetett volna közelebb is a parkolóhoz, de miért csak nekem legyen nehéz (szint itt nincs!). Van viszont egy régi határkő a rejtés helyszínén, továbbá állandóra telepített tájfutó pálya (térkép a "főbejáratnál"), mini-maraton futópálya, piknikező hely(ek), focipálya és repülőgép megfigyelési lehetőség. Kivételes esetekben vadakat is lehet itt látni, nyulat biztosan, mert ide rakta le a budapesti nyusziládát, még kereshető. :)

qtatom 2022.04.17 15:15 - Megtaláltam
Légvonalban 1,8 km utazott tovább a Kemesnye-hegyre Sárga háromszög.
Kidőlt fa üregében keresd (utolsó fotó).

A mozgó ládákat évente csak egyszer keresem meg, idén már ezt sem keresem többé.

IMG_20220417_153908IMG_20220417_161439
IMG_20220417_1616092022-04-17
IMG_20220417_163400IMG_20220417_162344
Atmosz&Zozmosz 2022.04.16 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget. Vittük! Bővebben később! :-)
[g:hu+ 2.7.17]
-----------
Újrarejtve 2022.04.17. 11:20 OKT K-jelzésen, a dédesi Vár-forrás közelében, a turistaúttól kb. 15 méterre, fa tövében (kidőlt fa mellett).

er&esz 2022.04.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Kicsit szeles az idő, 20 csepp eső, nincs hideg, így jó volt az erdei séta. Köszönjük a rejtést. Az új rejtek a Sóstói erdőben a piros túraúton található, egy fatönkben mohával álcázva.

P1250475P1250468
P1250460P1250470
P1250467P1250466
Hegedüs Zsuzsa 2022.04.15 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, vittem.
Dobozipatikussal egyszerre találtuk, beszélgettünk a ládánál egy jót, majd én vittem tovább.

A Mária Zarándok út Nyírszőlős és Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő közé eső szakaszán várja a megtalálást többágú fa tövében száraz fűvel álcázva.

IMG_6583IMG_6573
IMG_6581Rejtek a 88 mögötti többágú fa tövében
dobozipatikus 2022.04.15 09:49 - Megtaláltam
Hegedűs Zsuzsával megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ő vitte tovább ! [Geoládák v3.12.7]

895D288F-4488-4138-8EC3-F8BF96F6883E7F0AB0D0-DCBF-4720-ABC5-C08EA8DF2904
0ED2B1F2-D0F3-44C2-827E-676A94BED97B 
kobcikrajci 2022.04.11 10:57 - Megtaláltam
Milyen jó, hogy csütörtök után nem szombat következik, így maradt a láda a nyugis aggteleki karsztvidéken, ahol egy Aggtelek-Trizs vándorlás során megtaláltam ezt a mozgót. Nagyon keresni sem kellett, mert a földön hevert, állat kaparhatta ki a sekély mélyedésből. Szép a táj, kezdenek zöldülni a fák is, jó kikapcsolódás volt munka után. Hazafelé tartva kitettem a ládát a tokaji vasútállomástól induló Borostyán tanösvényen, ami a kezdetén egyben a z- jelzés is. A tematikus út nagy előnye, hogy a táblák információja még mindig olvasható. :) A rejtek egy út melletti kőfalban van, oda nem illő két kisebb kő mögött érdemes kutatni, melyben kép is segít.

Aggtelek -Trizs között kékenBorostyánlevél jelzés
Tokaji zöldKözépen a két árnyék között a láda
Norbee97 2022.03.25 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Vittem!
A Kék sáv kék sáv jelzés viszonylag közel volt, így ide hoztam. A ládát egy fa talajszinti odvában találod, avarral álcázva. [Geoládák v3.12.1]

IMG_20220325_153754IMG_20220325_155226
IMG_20220325_155239IMG_20220325_155336
IMG_20220325_155348IMG_20220325_155934
IMG_20220325_160326 
Csaba & családja 2022.03.24 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, tovább vittem.
A Zöld kerékpár jelzésen rejtettem el fa tövébe avarral takarva. Ma még van hazáig 350km, holnap pedig dolgozok. Szombaton jobb helyet is találtam volna.

Micra73 2022.03.15 14:03 - Megtaláltam
Elkövetve Dr. Ladával. Visszük. [Geoládák v3.12.6]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (35 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]