geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

qtatomhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.19 21:10:56 (19345)
Kedves Pupu!
Először is minden tiszteletem minden múltbéli és jelenlegi sportteljesítményedért. Valóban örömmel fogadtam a lehetőséget, hogy veled vihetem tovább a kékládát. Nagyon csíp(t)em humorod, stílusod.
Igen, haza is hoztál, én pedig illedelmesen megkérdeztem, mivel tartozom. Te mondtál egy összeget, amit én szó nélkül ki is fizettem neked. (Szerencsére akkor még nem számoltál fel nekem amortizációs költséget. ;)) Nincs ezzel semmi gond. Nem vártam ingyen, hogy potyafuvarral keressek aznap további ládákat, pláne olyan szép helyeken, mint a Szádelői-völgy, vagy Krasznahorka vára, stb. Ugyan kicsit lerohanásnak éreztem az egészet, de tudtam, hogy korán keltél és hosszú út várt rád hazáig.
Készültem a közös vereckei túrára is, amit sajnos a nyári sorozatos rossz idők miatt nem tudtunk összehozni. Nem felejtkeztem el róla, októberben írtam is neked levelet, amire mai napig nem kaptam választ. Talán nem jól sikerült az "összeszoktató túra"?

Nem értem, miért vetted személyes támadásnak soraim. Se megsérteni, se megbántani nem szerettem volna senkit. Főleg nem Téged!. Én egy dologról beszéltem, ami mellett mindenki csak elment, vagy félreértette. De nem tartom fanyalgásnak. Ha talán még egyszer elolvasnád (meg mások is), hogy miről írtam és mit szerettem volna elérni, akkor nem kellene most ezt a választ írnom.
Amit írtam vállalom, szerintem ha valakik olvassák a mozgó ládák logjait, akkor tudják miről beszélek. Senkit nem néztem le, nem irigykedtem. Abba a táborba szeretnék tartozni, akik nem a ponthajhászatért tesznek meg km-eket, hanem azért, hogy szép helyekre jussanak el, és legyen is idő szétnézni.
Te magad mondtad, írtad, többször is a nagy "autós ámokládázások" közepette: "ide még visszajövök". De mikor Pupu? Én nem mindenhova mehetek még egyszer vissza. :(

Még nem mondtam le Vereckéről! Bízom benne, hogy még együtt is eljuthatunk oda!

Szeretném ezzel a sorral lezárni fórumban való további szereplésem. Kérlek Téged (is) Pupu, ha bármi hozzáfűznivalód van és választ is vársz rá, küldd el privátban. Én is így akartam, de úgy éreztem, a fenti soraim között van olyan is, ami nem csak kettőnkre tartozik.
[előzmény: (19303) Pupu, 2007.01.19 17:34:28]

Pupuhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.19 17:34:28 (19303)
Válasz qtatomnak:
Rosszul estek a következő mondataid:

"Mindenki annyi pénzt költ, fektet időt ebbe a játékba, amennyit nem sajnál, ill. amennyit megtehet. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik tényleg úgy tudják űzni ezt a "sportot", ahogy egyesek megtehetik. És amiről én is csak álmodom. Mert ez a játék tényleg sok mindenre jó, még arra is, hogy vitát szüljön. :(
Így ha valaki úgy látja, én is a "fanyalgók" közé tartozom. Pusztán azért, mert "nem kevésbe kerül". Szerintem ez elég indok arra, hogy egy másik táborba tartozzak."

Mégpedig azért nem tetszik, mert örömmel elfogadtad, hogy Budapestről indulva bemenjek érted Miskolcra, biciklistül elvigyelek Forróig, hogy együtt továbbítsuk a Kéktúrázót, majd hazaszállítsalak. Miért nem akkor mondtad, hogy nem tetszik "egyesek" sokat autózó stílusa, Te másik táborba tartozol, köszönöd, nem kérsz a bajtársiasságomból? Én nagyon sok játékossal - Kyrától egészen olyan, az autózást többé-kevésbé elutasító, vagy mellőző kesserekig, mint Freddy, Tüdő és VP - osztottam már meg azt, amit jó sorsomnak és sok munkámnak köszönhetek. Te vagy az első, aki fanyalgó bejegyzéssel veszi el utólag az örömömet, hogy segítettem neki.
[előzmény: (19253) qtatom, 2007.01.18 21:24:48]

qtatomhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.18 21:24:48 (19253)
Ha már mozgóláda javaslatoknál tartunk, páran már alkalmazták és nekem szimpatikus 5let volt:
hogy ha az illető tudja, hogy márpedig Ő ma (holnap/akármikor) tutira ráugrik 1 mozgóra, akkor tehetne egy egyéb logot a mozgóláda oldalára, amiben csak annyit kellene írnia, hogy Ő ma azt el szeretné vinni ekkor és ekkor, netán még azt is, hogy kb. hova (nyilván nem koo.). És akkor nem lenne annyi csalódott kesser, aki lyukra fut. Szinte mindenki járt már így, akár "megtalálás vadász" (Mákos rulez! ;), akár nem.
Szinte minden "élmezőny"-ös rendelkezik min. wappal, mégsem emléxem, hogy túl soxor alkalmazták volna ezt a "csekélységet".
Bár az üzemanyag és a szabadidő valószínűleg nem olyan drága, mint a fanatizmus, vagy akár 1 wap üzenet ;)
Ha más nem (net- , wapnélkülieknek), annyi jóbarát van már itt, hát mi történik, ha megkérem telefonon: kedves "erőkesser"testvérem, ugyan írd már be helyettem, hogy elviszem/elvittem, ne keressék feleslegesen a "vadásztalanabbak".
No csak ennyi, ha csak néhányan megteszik ezt, már megérte.

>19227
Végre volt egy ember (19158, aki ha jól látom mellékesen elég jó barátja is az illetőnek és akitől 1 sör mellett talán további jó tanácsokat is kap6na), aki felvetette ezt a problémát. De ahogy olvasom hozzászólásokat, nem mindenki erre akar neki reagálni... Hiszen annyi más érdekesebb dolog van, mint nyamvadt mozgóláda hiányban szenvedő és fair szabályokat létrehozni próbáló fórumozókat olvasni.

Mindenki annyi pénzt költ, fektet időt ebbe a játékba, amennyit nem sajnál, ill. amennyit megtehet. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik tényleg úgy tudják űzni ezt a "sportot", ahogy egyesek megtehetik. És amiről én is csak álmodom. Mert ez a játék tényleg sok mindenre jó, még arra is, hogy vitát szüljön. :(
Így ha valaki úgy látja, én is a "fanyalgók" közé tartozom. Pusztán azért, mert "nem kevésbe kerül". Szerintem ez elég indok arra, hogy egy másik táborba tartozzak. Bármennyire is szeretnék "feljebb" kerülni. De engem az is boldoggá tesz és büszke vagyok rá, amit eddig találtam és találni fogok. Meg ha nem is tudok akkora távolságokat bejárni bicajjal, mint nagy példaképem Tüdő! Aki talán az egyik legsportszerűbben és legtisztábban játszó Top10-es kesser! Félreértés ne essék, senkit nem nézek le!

Álljon itt végül egy barátom magánnyilatkozata:
"A pontvadász potyaloggerekkel az alábbiak lehetségesek:
- beszólsz nekik a fórumon és a logjaidban, és le$@rod, hogy mit gondolnak illetve ignorálod a reakcióikat
- nem szólsz be nekik, de le$@rod a GC-s tevékenységüket
- komolytalannak ítéled a magyar geocaching tevékenységet
Ez utóbbi kettőt nehezebb megtenni, ráadásul ettől még nem lesz jobb játék."
[előzmény: (19228) Kokó, 2007.01.18 19:46:11]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.18 19:46:11 (19228)
Már látom szerencsétlen FeFt sorsát. Amint Magyarországra ér, elkezd felpörögni. A főváros környékén majd harcolnak érte, és szitkozódnak mert lemaradtak róla. Kicsivel lejjebb lelassít egészen az országhatárig. Onnantól megint csak dekkolni fog.
Talán tényleg be kellene vezetni egy olyan "szabályt", hogy Magyarországon kívűl max. 20km, Bp 50km-es körzetében max. 1km, Bp határai+10km-es körzetben max 350m. Persze 2 megtalálás között min. 1 hónap pauza.
[előzmény: (19226) Bal3, 2007.01.18 19:33:48]

Bal3hozzászólásai | válasz erre | 2007.01.18 19:33:48 (19226)
Áve Pupu!

Talán szervezzünk egy kis expedíciót? .. 100 km ládatovábbítás, négy embernek élmény, ... Kit érdekelne?
***Húzz be kérlek egy strigulát!
Szerintem az se baj ha 8-12-16... embert vonz.

Üdv Bal3
[előzmény: (19224) Pupu, 2007.01.18 19:25:40]

Pupuhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.18 19:25:40 (19224)
GCFEFT: régóta gondolok rá... Egyszer, 1983-ban, feleségemmel és kislányunkkal túrakenuban leeveztünk Donaueschingentől Bécsig (azért csak addig, mert ha átlépjük a határt, csak minimum egy év múlva mehetek vissza a Trabantért - Kádár-korszak, gulyáskommunizmus). 900 km, 54 zsilip, illetve átemelés, 24 nap - nagy élmény volt! Spekulálok egy újabb kenuzáson vagy partmenti biciklizésen, de alapos tervezést igényel, mert bonyolult a logisztikája, és nem kevésbe kerül. Talán szervezzünk egy kis expedíciót? Mondjuk, kimennénk négyen, egy autóval, és a felfújható kenummal (vagy akár a műanyag kenuval, ugyanazzal, mint annak idején). Felváltva ketten eveznek, ketten a parton viszik lejjebb az autót. Két nap, kb. 100 km ládatovábbítás, négy embernek élmény, négyfelé oszló költség. Kit érdekelne?
[előzmény: (19211) álomfogók, 2007.01.18 16:30:01]

álomfogókhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.18 16:30:01 (19211)
Tessék kicsinyég mozgatni a GCFEFT ládát is. Egy-két újabb állomás után azért sem kell sokkal többet menni, mint most a GCHUN-ért, főképp a nyugatabbra lakóknak (aztán meg jöhetnek az ország közepén élők, meg a déli végek lakói etc.).

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]