geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4800. 20 éves a geocaching.hu - Mecsek (GC20ME)

Orfű, vízimalom

 Orfű, vízimalom

Orfű, Forrásház

Orfű, Forrásház

Orfű, Vízfő-forrás vízbőség idején

Orfű, Vízfő-forrás vízbőség idején

A 2. pontnál az erdő

A 2. pontnál az erdő

Ahol megpihenhetsz

Ahol megpihenhetsz

Ahol legközelebb megaludhatsz

Ahol legközelebb megaludhatsz

Nehezített útszakasz

Nehezített útszakasz

A 3. pont rejteke

A 3. pont rejteke

A 4. pontot itt találod

A 4. pontot itt találod

Az 5.-et pedig itt

Az 5.-et pedig itt

Szomjad itt is olthatod

Szomjad itt is olthatod

Keskeny ösvény tavasszal rengeteg medvehagymával

Keskeny ösvény tavasszal rengeteg medvehagymával

Itt már kényelmes a járás

Itt már kényelmes a járás

Kapaszkodó fa

Kapaszkodó fa

A végláda felé menet

A végláda felé menet

Az utolsó pont rejteke

Az utolsó pont rejteke
Szélesség N 46° 8,343'
Hosszúság E 18° 9,729'
Magasság: 206 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2021.06.24 00:00
Megjelenés időpontja: 2021.06.24 00:00
Utolsó lényeges változás: 2021.06.25 13:32
Utolsó változás: 2021.12.28 11:18
Rejtés típusa: Esemény geoláda
Elrejtők: Strombus és Péter60
Ládagazda: Strombus
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 20000 m
Megtalálások száma: 52
Megtalálások gyakorisága: 1.7 megtalálás hetente


Idén ünnepli 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 éve, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelenik meg: családi és túrázós kategóriákban. Ez a rejtés a túrázós kategória egyik tagja, mely 2022. június 24-ig lesz kereshető.

 

A túrázós ládák teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kell gyalogolnod egy-egy tájegységünkben. A körtúrának csak az első pontját ismerheted meg a leírásból. Ezt megtalálva jutsz a következő pont koordinátájához és az első jelszórészlethez. Majd így tovább, egészen az utolsó pontig, összegyűjtve a jelszó minden darabját.

 

Röviden

Az első 2 állomáson 7x8 cm-es táblácskát keress táblán, a további 4 ponton hagyományos ládát üregben! A végláda 1 l-es, 19x11x8,5 cm-es, téglatest alakú négyfülű. a többi változatos alakú és méretű, inkább ennél kisebb.
A jelszóképzés mikéntjéről a logbookban olvashatsz.

Megközelítés

Ha kocsival érkezel, kiindulópontnak Orfű (Mecsekrákos) központját javaslom, a községháza környékén tudsz (ingyenesen) parkolni:
 N 46° 8,909' E 18° 8,797' 258 m [GC20ME+parkoló]
Bár az útvonal nagyobb része alkalmas kerékpározásra, a biciklis teljesítést nem javaslom.

Útravaló

Élvezd a táj és az erdő szépségeit, a keresés izgalmát, a gyaloglást, a kütyü nyomkodását! Szánj rá 5-6 órát, engedd, hogy kitöltse ez a túra a napodat, úgy mint a kezdetekben, amikor még nem hintettük tele az egész országot ládákkal és be kellett osztani a rendelkezésre állókat, hogy minden hétvégére jusson úticél. Akkoriban még nem volt elvárás a szájbarágósan megírt ládaoldal, a GPS-ek sem kényeztettek csili-vili térképekkel és nehezített körülmények között is elég jó pontossággal. Több kitartásra és leleményességre volt szükség egy-egy láda becserkészéséhez. Ennek a hangulatát szeretném felidézni ezzel az ünnepi ládával, ezért nem foglak kézen fogva vezetni. Hagyd magad meglepni vagy a rendelkezésre álló információ alapján derítsd fel, merre lesz az utad! Kérlek, a logodban ne írd le részletesen!
Bakancs, túrabot erősen ajánlott, szúnyog- és kullancsriasztó is jó, ha van nálad.
A túra során, kisebb-nagyobb kitérőkkel, több ládát is begyűjthetsz és több helyen is kényelmesen megpihenhetsz, hogy a magaddal hozott étkedet elköltsed. Két pontnál elvileg forrásvízzel olthatod szomjadat, de aszályos időben azért inkább készül innivalóval!

Amit az útvonalról tudni érdemes

A 20 km-es távon 717 m szintkülönbséget fogsz leküzdeni. Haladásodat néhol patakmeder, máshol kidőlt fák fogják nehezíteni, de a legtöbb szakasz könnyen járható, csak a szint okozhat pár izzadságcseppet.
A parkolókoordinátáktól majdnem az első pontig, a Vízfő-forrásig, üdülőterületen, majd a malommúzeum mellett visz az utad. Ha környékbeli vagy, biztosan ismerős ez a hely, de olyan sok változatos látnivaló található itt egy kupacban, nem hagyhattam ki. Talán szívesen látod ezeket Te is ismét. Elálmélkodik az ember a fák között felbukkanó, Csete György tervezte, virágforma épületen, amely 1988-ig szivattyúházként funkcionált, Komló vízellátását szolgálta. Ma barlangász pihenő, amellett egy kis kiállítás és a gépház található benne. Jeles alkalmakkor, például a Fishing on Orfű rendezvény ideje alatt, 2021. augusztus 25. és 28. között minden nap délelőtt 10 órakor meglátogatható. Előzetes bejelentkezés szükséges (info@fishingonorfu.hu).
A Vízfő-barlang szájából ömlő Vízfő-forrás a Mecsek legbővizűbb és legnagyobb vízgyűjtő-területtel rendelkező forrása, az Orfűi-tórendszer fő táplálója. A Vízfő-barlang a harmadik leghosszabb barlang a Mecsekben. Vízzel kitöltött szifonja körülbelül 20 méter mély, sokáig Magyarország legmélyebb szifonjaként ismerék. A forrás éves vízhozama ingadozó. 1,5 millió m3 és 4,7 millió m3 közötti értékeket mértek.
Ha kigyönyörködted magad és megtaláltad a táblán a következő pont koordinátáit és az első jelszórészletet, indulj tovább, vár az erdő!
A 2. pont közelében tudsz vizet venni a kulacsodba. Itt még lehet, hogy találkozol emberekkel, de a következő három ponton át alig-alig és előfordulhat, hogy térerőd sem lesz. Húsz évvel ezelőtt természetesnek vettük, hogy egy erdő közepén nem telefonálgathatunk, most van, akit szorongással tölt el ez a gondolat. Te be mered vállalni?
A 3. pontig egyre nehezebbé válik az utad. A láda megtalálása után könnyebb lesz.
A 4. pont egy szép kis gerincre visz.
Az 5. pont felé menet kb. félúton választanod kell egy jelöletlen egyenes és egy jelölt, ívet leíró útvonal között. A jelölt sokkal szebb és kevésbé meredek, kényelmesebben esik rajta a járás, javaslom, hogy azt válaszd!
Az 5. pontnál forrás, padok, esőbeálló fogad.
A 6. pontig a túra legszebb szakaszán haladsz tovább. Az utolsó láda egy ici-picivel több fizikai erőfeszítést kíván, mint a korábbiak, bízom benne, hogy méltó zárása lesz a túrádnak.
Innen már könnyű sétával érsz vissza a faluba, ahol búcsúzóul fáradt testedet megmártóztathatod a Pécsi- vagy az Orfűi tó vizében és különböző étkezdéket is találsz.

Zárszó

Megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a ládával, mintegy házigazdaként, részese lehetek közös ünnepünknek. Fogadjátok szeretettel! Minden játékostársnak azt kívánom, hogy legalább annyi élményt, örömet, új ismeretet, készséget, kedves ismerőst adjon neki a geocaching, amennyit nekem adott az elmúlt 12 évben, amióta véletlenül az interneten rátaláltam!

Kérlek, ne feledd, hogy a rejtők munkájáért a ládák gondos visszarejtése és az élménygazdag log a köszönet!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (14 db): környezet: 4.93 rejtés: 4.86 web: 4.90 átlag: 4.90

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


szalaij 2022.01.02 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Attibati 2021.12.21 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.59
22 km -es kirándulás Orfűről. Az utolsó előtti jubileumi túra a gc20me, már csak a zselici van hátra.
A kijelölt parkolóban hagytam az autót, majd emlékezve a néhány évvel ezelőtti gctourra, az akkor követett útvonalon értem az első ponthoz.
A 2-es pont felé menet még kicsit sajnáltam, hogy nem bringával jöttem, bár a minusz 1-2 fokban nem lett volna leányálom a kerekezés. A 3. pont felé ment viszont már örültem, hogy nem bringával jöttem: a szurdokba bedölt fák miatt gyalogosan is nehéz volt haladni, nemhogy kerékpárt is cipelni. A szurdok előtti szakaszon a fakitermelést végző gépek tették tönkre teljesen az utat, szerencsére fagyott volt a föld, különben elnyelt volna a sár.
A 3. pontnál jól jött a segítő kép, a vastag avartakaró alatt csak kitapogatni tudtam a ládát. A nehezen járható völgyből kiérve meglepődve láttam, hogy már jártam itt ládakeresés miatt. A 4. pont felé vezető gerincutat elvétettem - két jelzés vezet itt egymás mellett, a letérést benéztem - visszamenni nem akartam, ezért a meredek hegyoldalba harántolva kapaszkodtam fel a gerincre. Ez a gerincút tetszett a legjobban, szépen sütött a nap is, a megtalálás utám meg is ebédeltem.
Az 5. pontnál bizony le kell ereszkedni a patakmederbe, ami most teljesen száraz volt, de a rejtekhelyet már messziről kiszúrtam.
A 6. pontnál elő kellett szednem a segítő képet is, nem akartam elhinni, hogy fel kell mászni a sziklákon. Ez szerintem feleseleges nehezítése a túrának, bőven lett volna remek rejtekhely a könnyebben megközelíthető részeken is.

geri83 2021.12.19 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, két részletben egy-egy novemberi és decemberi gyaloglással. Összekötve egy kis kék és piros túrával. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

D.D.Anna 2021.12.02 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Több részletben kerestem fel a pontokat. Az utolsó láda megközelítése valóban nem egyszerű, főleg egy magamfajta tériszonyosnak, de erőt vettem magamon és leküzdöttem :D Az egyik ládához kétszer is visszakellett mennem a "térerőtlenség" miatt, másodszor már a letőltött fotó segített :)

GeoEvike 2021.11.27 14:59 - Megtaláltam
Pécsi nagy ládász szabadságunk fénypontja volt ez a láda, és nagyon megérte minden perce. Pontosan egy éve jártuk végig a Zsidó-völgyet és gyűjtöttünk pár ládát. Csodás volt a terep, a kb. 750-800 m szint egyáltalán nem tűnt fel, mértani pontossággal érkeztek egymás után a multi pontok, szerintem méterre kiszámolta Strombus :) Tetszett, hogy több helyre is rejtettél ládát, bár ez kicsit lassította a begyűjtést, mert nem akartunk Alexa és Tomi agyára menni a bíbelődéssel, de jól viselték, nekik is nagyon tetszett. Biztos nem kísérleteznék bringával :) GCVMNY, GCVAPU, GCORHS is belefért a túrába. Sajnos a források és patakok nem voltak aktívak.
Nagyon köszönjük a profi rejtést!
Évi, Toti, Alexa, Tomi

Toti 2021.11.27 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

kerol 2021.11.20 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.76
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! 13/20

kobcikrajci 2021.11.20 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.15]

 
lelcache 2021.11.20 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.56
Háromnapos Pécs környéki ládakeresgélős kirándulásom egyik fő fogása. Leginkább a hamarosan megszűnő esemény ládák felkeresése volt a cél, de ha már ilyen messzi és ládagazdag helyre vetődik az ember, akkor legalább három nap kell, hogy ne legyen hiányérzet. Sikerült 35 találattal, és a hozzájuk kapcsolódó élményekkel gazdagodni.

A második nap ez volt a fő program. Kora reggel indultam. Napkeltkor már a parkolóban voltam, indulásra készen. Korán kellet indulni, mert a körre felfűztem még egy rahedli másik ládát is. A túra összesen, a nem kevés kitérővel 29km hosszúra sikeredett.

Az indulásnál nagyon hideg volt. Még szerencse, hogy betettem az esőkabátomat, bár esőre nem volt szinte semmi esély. Viszont most nagyon jól jött, mert az első emelkedőig melegített kicsit.

Tetszett az útvonal. Szép, és érdekes helyeken vezetett. Élveztem nagyon. Több kisebb-nagyobb kitérőt is tettem az útvonal közelében lévő egyéb ládákhoz. A rejtések ötletesek voltak, de épen ezért többször is hosszabban kellett keresgélnem. A végére kezdtem kiismerni a rejtőt, és sikerült a fejével gondolkoznom. Erre leginkább a végső rejtésnél volt szükségem. Normál esetben eszembe sem jutott volna oda felmászni, mint ahol a láda várt, de az előző rejtésekből sejtettem, hogy nem adja magát könnyen a záróláda, így nekiindultam a kissé nyaktörő mászásnak. Nem okozott semmi problémát, de szerintem sokak nem ezen a véleményen lesznek. Igazából még tetszett is, csak az átlagembernek kicsit nehéznek tartom.

Összességében tetszett a túra. Gyorsabban be is fejeztem, mint terveztem, így még maradt időm némi pécsi belvárosi ládázásra.

Köszönöm a rejtést!

lelcache

20211120-2281120211120-22813
20211120-2281420211120-22829
20211120-2283720211120-22848
20211120-2285320211120-22867
20211120-2288520211120-22888
20211120-2289020211120-22895
ha2 2021.11.09 14:30 - Megtaláltam
20/16. A Zemplénben történt szeptember eleji szerencsétlen balesetem után nem is reméltem,hogy 2021-ben még tudok a 20 km-es eseményládákból gyűjteni. De nem adtam fel. Gyógytorna, szoba kerékpár és gyógykenőcs bevetésével sikerült a térdemet terhelhető állapotba hozni. Sőt a 20 kilométeres körön felül tettem még kitérőket néhány hiányzó ládához.
Szeretem a kihívásokat, de a végén fáradtan, a csúszós, mohás sziklákon mászkálni már nem volt vicces.
Lehet, hogy egy nagyobb kerülővel lehetne könnyíteni.

IMG_20211109_084610IMG_20211109_083106
IMG_20211109_102922IMG_20211109_124705
IMG_20211109_124443IMG_20211109_115503
erdei csiperke 2021.11.07 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]
Később indultunk mint terveztem, tartottam a szinttől, de szépen egyenletesen emelkedett az útvonal nem volt megterhelő. A pontok könnyen meglettek, egyedül a gerincen bénáztunk. 20 perces keresgélés után mikor már épp feladatuk, elkeseredésemben megnéztem a másik oldalt és azonnal megtaláltam. Boldogság. A 6. Pontnál már ránk sötétedett és elkezdett esni intenzíven az eső. Ennek ellenére a dobozt hamar megtaláltuk, mintha vonzott volna minket. Nagyon szép helyeken jártunk tartalmas változatos útvonal.

IMG_20211107_131819IMG_20211107_155236
Zahy 2021.10.31 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

"J&J" 2021.10.31 15:23 - Megtaláltam
GC20 túráink nyolcadik találata.
BEAC túra Mecsekben, Piroska, Zahy és nagyp181 társaságában.
Hát ezt nem szeretném biciklivel :)
Minden pont a helyén, a kritikus 3, pont is könnyen meglett, a végládához sem vol nehéz eljutni, igaz, hogy felülről közelítettük, de lemászni sem volt nagyon nehéz.
Kösz a rejtést

GC2020 
piroska 2021.10.31 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

nagyp181 2021.10.31 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Madwe 2021.10.30 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

anettnori 2021.10.29 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Megvan!
[g:hu+ 2.7.14]

Hát, ez a túra benne van nálam az első háromban, a túrázós 20-asok közül.
Orfűről 9 után indultam, majd szépen fűztem fel a multi pontjai mellé a még meg nem talált, de elérhető távolságban lévő vagy annak tűnő más rejtéseket mindkét játszótérről:
GC88KZB - GC20ME-1 - GC20ME-2 - GVBDKF-1-2-3 - GC1H7CQ - GCHU-2 - GCVMNY - GCHU-1 - GCMNVK-4 - GC20ME-3 - GCMNVK-3 - GCMNVK-1 - GCMNVK-2 - GC20ME-4 - GCVAPU - GC20ME-5 - GC20ME-6.
Ami a túra paramétereket illeti: gyalogos teljesítés (beledöglöttem volna a kerékpárosba ezen a vonalon, amin mozogtam) 24 km táv, 7 óra menetidő, a szint a végén egyre többnek tűnt...
És igen, szerintem extrém időben (havas vagy/és ónos esős csúszós időben) nehogy nekiinduljon valaki!

-1-2
-3-4
-5-6
Vincenzo65 2021.10.25 16:24 - Megtaláltam
A kör minden részén már jártam. Most geosan. A végláda nagyon nehéz megközelítésú. Kíváncsi vagyok egy téli keresésen, hogy tudják megszerezni. Kőlyuk betérőben egy finom babgulyással gyűjtöttem erőt.

kivancsifancsi 2021.10.24 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
A tapasztalat azt mutatja, hogy október második fele minden évben nagyon szép időt hoz, sok a napsütés, kellemes a hőmérséklet, gyönyörűek az erdők. Így hagyománnyá vált, hogy ilyenkor kiveszünk pár szabadnapot. Most is így tettünk, eltöltöttünk 3 tartalmas napot Eszterrel kettesben a Zselicben és a Mecsekben.
Kirándulásunk második napján került sor erre a körtúrára. A szállásunkon elfogyasztott finom és kiadós reggeli után ráérősen átgurultunk Orfűre és a megadott parkolóból kezdtük a kört. Útközben tettünk pár kisebb nagyobb kitérőt olyan ládákhoz, amelyeket én már korábban megtaláltam, de Eszter még nem járt ott. Volt amelyik így 10+ év távlatából nekem is újra új volt :) Nagyon jó a túra vonalvezetése, látványos és változatos helyeken vezet. A kedvencem az a pont volt, mikor a völgyből meredeken kikapaszkodtunk egy nagyon látványos gerincre, valamint az is tetszett, hogy több helyen volt láda és nem csak a kis tábla. Összességében nagyon jó kör, az eddig teljesített 20-asok közül nekem ez tetszett a legjobban. Köszönöm az élményt.

Fidorka 2021.10.24 14:29 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

VP 2021.10.18 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.67
Két OB a hétvégén Lengyel Anna-fürdőn. Meghosszabbítottam egy nappal, hogy megkeressem a környék új ládáit.
Nagyon szép kör jól ismert helyeken. (Az Orfű feletti töbrösben nagyon sokszor futottam versenyeken, még éjszaka is. Az útvonal sok részletét pedig már korábbi ládakeresések során is bejártam.)
Nekem a 2. és 3. pont közötti szakasz tetszett legjobban. Nem is a legnehezebben járható, jelzett szakasz, hanem a völgy felső, jelzetlen-úttalan része.
Az tetszett, hogy nincs előírt útvonal. Így aztán nyugodt lelkiismerettel mentem a saját fejem után. :-)

Patri321 2021.10.17 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Rozlin 2021.10.03 17:20 - Megtaláltam
A Mecsek mindig is a szívem csücske lesz. Az útvonal tetszett. Sajnos a források nem voltak vízben gazdagok, és a patakok is jelenleg kiszáradtak. Bár így könnyebbek voltak a "patakokon" átkelések. A rejtések könnyen meglettek, csak az utolsót kellett tovább keresnünk.

Őszi kikericsIMG_0971
IMG_0973DSC05373
GombákIMG_0969
IMG_0970DSC05381
5N 2021.10.03 17:20 - Megtaláltam
Végre nem későn indultunk,de a "szorgalmi feladatok" miatt(GCSUSU,GCORKI),így is 11 óra lett,mire az első ponthoz értünk.Szerencsére már nem kellett a korlátozásokhoz igazodni,csak a napnyugta szabott határt.Ezen láda pontjai még világosban meglettek,de a hátralévő úton bizony ránk sötétedett.Azért jó,hogy az utolsó pontnál még nem kellett sötétben bukdácsolni,talán azt fel is adtam volna abban a környezetben.Terveink között szerepel,hogy minden kirándulós jubileumi ládát megkeresünk,hogy sikerül az majd kiderül,de ezzel egy újabb élménnyel gazdagodtunk és közelebb is jutottunk a célunkhoz.Köszönet az útért!Még annyit muszáj leírnom,hogy nem szándékosan,de ez lett az 1300. találatom.

DSC05361DSC05366
DSC05369DSC05371
DSC05372DSC05376
DSC05380 
Kuesztia 2021.10.02 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (52 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]