FAQ
4800. Elmúlt 20 éves a geocaching.hu - Mecsek (GC20ME)

Orfű, vízimalom

 Orfű, vízimalom

Orfű, Forrásház

Orfű, Forrásház

Orfű, Vízfő-forrás vízbőség idején

Orfű, Vízfő-forrás vízbőség idején

A 2. pontnál az erdő

A 2. pontnál az erdő

Ahol megpihenhetsz

Ahol megpihenhetsz

Ahol legközelebb megaludhatsz

Ahol legközelebb megaludhatsz

Nehezített útszakasz

Nehezített útszakasz

A 3. pont rejteke

A 3. pont rejteke

A 4. pontot itt találod

A 4. pontot itt találod

Az 5.-et pedig itt

Az 5.-et pedig itt

Szomjad itt is olthatod

Szomjad itt is olthatod

Keskeny ösvény tavasszal rengeteg medvehagymával

Keskeny ösvény tavasszal rengeteg medvehagymával

Itt már kényelmes a járás

Itt már kényelmes a járás

Kapaszkodó fa

Kapaszkodó fa

A végláda felé menet

A végláda felé menet

Az utolsó pont rejteke

Az utolsó pont rejteke
Szélesség N 46° 8,343'
Hosszúság E 18° 9,729'
Magasság: 206 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2021.06.24 00:00
Megjelenés időpontja: 2021.06.24 00:00
Utolsó lényeges változás: 2022.12.30 23:50
Utolsó változás: 2022.12.30 23:53
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H+2V)
Elrejtők: Strombus és Péter60
Ládagazda: Strombus
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 20000 m
Megtalálások száma: 99, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente


2021-ben ünnepelte 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 évvel korábban, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelent meg: családi és túrázós kategóriákban. Ez a rejtés a túrázós kategória egyik tagja volt, ahol a teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kellett gyalogolni. Ez a láda 2022. június 24-ig volt kereshető az eredeti koncepció szerint.

Néhány túra továbbra is teljesíthető, a lenti leírásból kiderül, hogy ez a láda is közéjük tartozik-e.

Röviden

Az első 2 állomáson 7x8 cm-es táblácskát keress táblán, a további 4 ponton hagyományos ládát üregben! A végláda 1 l-es, 19x11x8,5 cm-es, téglatest alakú négyfülű. a többi változatos alakú és méretű, inkább ennél kisebb.
A jelszóképzés mikéntjéről a logbookban olvashatsz.

Megközelítés

Ha kocsival érkezel, kiindulópontnak Orfű (Mecsekrákos) központját javaslom, a községháza környékén tudsz (ingyenesen) parkolni:
 N 46° 8,909' E 18° 8,797' 258 m [GC20ME+parkoló]
Bár az útvonal nagyobb része alkalmas kerékpározásra, a biciklis teljesítést nem javaslom.

Útravaló

Élvezd a táj és az erdő szépségeit, a keresés izgalmát, a gyaloglást, a kütyü nyomkodását! Szánj rá 5-6 órát, engedd, hogy kitöltse ez a túra a napodat, úgy mint a kezdetekben, amikor még nem hintettük tele az egész országot ládákkal és be kellett osztani a rendelkezésre állókat, hogy minden hétvégére jusson úticél. Akkoriban még nem volt elvárás a szájbarágósan megírt ládaoldal, a GPS-ek sem kényeztettek csili-vili térképekkel és nehezített körülmények között is elég jó pontossággal. Több kitartásra és leleményességre volt szükség egy-egy láda becserkészéséhez. Ennek a hangulatát szeretném felidézni ezzel az ünnepi ládával, ezért nem foglak kézen fogva vezetni. Hagyd magad meglepni vagy ha akarod, a rendelkezésre álló információ alapján derítsd fel, merre visz majd a körtúrád! Kérlek, a logodban ne írd le részletesen!
Bakancs, túrabot erősen ajánlott, szúnyog- és kullancsriasztó is jó, ha van nálad.
A túra során, kisebb-nagyobb kitérőkkel, több ládát is begyűjthetsz és több helyen is kényelmesen megpihenhetsz, hogy a magaddal hozott étkedet elköltsed. Két pontnál elvileg forrásvízzel olthatod szomjadat, de aszályos időben azért inkább készülj innivalóval!

Amit az útvonalról tudni érdemes

A 20 km-es távon 717 m szintkülönbséget fogsz leküzdeni. Haladásodat néhol patakmeder, máshol kidőlt fák fogják nehezíteni, de a legtöbb szakasz könnyen járható, csak a szint okozhat pár izzadságcseppet.
A parkolókoordinátáktól majdnem az első pontig, a Vízfő-forrásig, üdülőterületen, majd a malommúzeum mellett visz az utad. Ha környékbeli vagy, biztosan ismerős ez a hely, de olyan sok változatos látnivaló található itt egy kupacban, nem hagyhattam ki. Talán szívesen látod ezeket Te is ismét. Elálmélkodik az ember a fák között felbukkanó, Csete György tervezte, virágforma épületen, amely 1988-ig szivattyúházként funkcionált, Komló vízellátását szolgálta. Ma barlangász pihenő, amellett egy kis kiállítás és a gépház található benne. Jeles alkalmakkor, például a Fishing on Orfű rendezvény ideje alatt előfordul, hogy látogatható. Azonban ilyenkor is előzetes bejelentkezés szükséges (info@fishingonorfu.hu).
A Vízfő-barlang szájából ömlő Vízfő-forrás a Mecsek legbővizűbb és legnagyobb vízgyűjtő-területtel rendelkező forrása, az Orfűi-tórendszer fő táplálója. A Vízfő-barlang a harmadik leghosszabb barlang a Mecsekben. Vízzel kitöltött szifonja körülbelül 20 méter mély, sokáig Magyarország legmélyebb szifonjaként ismerék. A forrás éves vízhozama ingadozó. 1,5 millió m3 és 4,7 millió m3 közötti értékeket mértek.
Ha kigyönyörködted magad és megtaláltad a táblán a következő pont koordinátáit és az első jelszórészletet, indulj tovább, vár az erdő!
A 2. pont közelében tudsz vizet venni a kulacsodba. Itt még lehet, hogy találkozol emberekkel, de a következő három ponton át alig-alig és előfordulhat, hogy térerőd sem lesz. Húsz évvel ezelőtt természetesnek vettük, hogy egy erdő közepén nem telefonálgathatunk, most van, akit szorongással tölt el ez a gondolat. Te be mered vállalni?
A 3. pontig egyre nehezebbé válik az utad. A láda megtalálása után könnyebb lesz.
A 4. pont egy szép kis gerincre visz.
Az 5. pont felé menet kb. félúton választanod kell egy jelöletlen egyenes és egy jelölt, ívet leíró útvonal között. A jelölt sokkal szebb és kevésbé meredek, kényelmesebben esik rajta a járás, javaslom, hogy azt válaszd!
Az 5. pontnál forrás, padok, esőbeálló fogad.
A 6. pontig a túra legszebb szakaszán haladsz tovább. Az utolsó láda egy ici-picivel több fizikai erőfeszítést kíván, mint a korábbiak, bízom benne, hogy méltó zárása lesz a túrádnak.
Innen már könnyű sétával érsz vissza a faluba, ahol búcsúzóul fáradt testedet megmártóztathatod a Pécsi- vagy az Orfűi tó vizében és különböző étkezdéket is találsz.

Zárszó

Megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a ládával, mintegy házigazdaként, részese lehetek közös ünnepünknek. Fogadjátok szeretettel! Minden játékostársnak azt kívánom, hogy legalább annyi élményt, örömet, új ismeretet, készséget, kedves ismerőst adjon neki a geocaching, amennyit nekem adott az elmúlt 12 évben, amióta véletlenül az interneten rátaláltam!

Kérlek, ne feledd, hogy a rejtők munkájáért a ládák gondos visszarejtése és az élménygazdag log a köszönet!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (31 db): környezet: 4.95 rejtés: 4.92 web: 4.80 átlag: 4.89

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Judit és Béla 2022.09.03 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 4.48
Megtaláltuk.
Hát megcsináltuk ezt is, ezzel készen van a hússzor húsz kilométer!

Zerind HUN 2022.09.03 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.22
Mivel előzetesen úgy tűnt, ez egy viszonylag nehéz láda a többihez képest, ezért mindig csak halogattuk, pedig elég közel van Kaposvárhoz. Aztán le is telt a határidő, és le is mondtunk róla, hogy meglegyen. De mivel úgy láttuk, tovább élt, hát akkor végül mégis kihasználtuk, és eljöttünk megkeresni. Viszont be kell vallanunk: ,,csaltunk'' egy kicsit, mert megnéztük az egyik korábbi megtaláló által feltöltött útvonalat, és az alapján már könnyű volt az egészet végigjárni (bár nem pontosan az ő lépéseit követtük le végig). Biztos vannak, akik jobban szeretik a nehezebb, ismeretlen útvonalakat, de nekünk azért jobb volt így.

A nyári nagy szárazság után most az utóbbi 1-2 hétben egész sok eső esett, főként tegnapelőtt, így az a sok gomba, ami nyáron nem tudott előbújni, most aztán egyszerre jelent meg. Igen változatos színű és méretű gombákban gyönyörködhettünk, köztük olyanokban is, amiket még sosem láttam. Talán ez tetszett az egész ládában a leginkább, mivel a helyszínek többségét már ismertem korábbról (de azért azokban is volt újdonság).

Az eső viszont szerencsére annyira nagyon nem nehezítette meg a gyaloglást: a Zselicben megszokott mély sár itt nem jellemző, talán csak a zöld jelzés amúgy is nehezebb terepét tette kicsit kihívóbbá ez a (másfajta) mecseki sár. Érdekes volt az is, hogy például a Vízfő-forrásban csörgedezett egy kis víz, és a Cserkész-forrás is egész bővízű volt, de mondjuk a Lóri-forrás teljesen ki volt száradva és az alatta levő patakban sem folyt semennyi víz.

Nekem az utolsó pont rejtése is tetszett, bár valóban egy picit több erőfeszítést igényelt az oda fel- és az onnan lejutás, de nem volt annyira vészes. Az egész körtúra szintemelkedését viszont nem éreztem túl soknak, és igazán el sem fáradtunk a végére.

FraktálgombaVakítóan sárga
Pomisa 2022.08.10 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Az első 4 pontot még 2021.06.25-én kerestem meg a 36 fokban. Aztán azóta folyamatosan tolódott a maradék két pont megtalálása. Ma szerencsére volt időnk, így egy hosszabb túra alatt megkerestük az utolsó két pontot. A forrás és a patak teljesen kiszáradt. Összegezve az egész multi nagyon tetszett, simán megtalálhatóak a pontok.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Szilkó76 2022.07.03 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
A jubileumi ládák sorozatában a "meglepetés" útvonal miatt eddig egyre csak halogattam ezen kört, és a logok alapján is eléggé megosztónak tűnt.
Ma viszont már győzött a kíváncsiság, célbavettem, bár a leírásban nem találtam utalást, hogy él-e tovább a láda, de kereshető mivolta miatt úgy gondoltam, érdemes egy próbát tenni.
Teljesítve azt mondom, mindenképp jó gondolat volt. Az egymás után felfedésre került pontok alapján az útvonal egyértelmű volt végig, egy pici kis rövid szakasz kivételével végig jelzett, járható turistaútvonalakon. Mivel Apuval már viszonylag sokat jártunk korábban a Mecsek ezen részén, nagyjából elő is jöttek az emlékek, hogy az épp következő szakaszon nagyjából mire számítsak. A pontok nekem rendben voltak, nem kellett sokat keresni őket, a végládával sem volt gondom.
Szóval én egyértelműen a "tetszett!"-oldalra állok a véleményezésnél.

Köszi a rejtést!

vakond87 2022.06.24 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.13]

TúraBocs 2022.06.22 23:59 - Megtaláltam
Madwe és Zsuzska, valamint TopJoy társaságában.

TopJoy 2022.06.22 23:59 - Megtaláltam
És még ez is...

sirgalahad 2022.06.21 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.62
Ez a túra kecsegtető
Vár rám néhány Mecsek tető
Orfűnek a forrásháza
Olyan, mint egy formás váza

Büdös kútnál volt sok sátor
Ám egy lovag olyan bátor
Úgy olvasta le a táblát
Nem zavarta senki álmát

Sok fatörzsön által hágva
Kis barlangban várt a láda
Vágotpusztán egy lélek se
Volt, ki várt a Szentlélekre

Vasízű volt Lóri nedve
És alig volt folyni kedve
Végládafül szépen pattan
Köszi Strombus, Péter60!

BouLache 2022.06.19 18:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
A multi útvonalát több szakaszra bontottam, így négy szép túra kerekedett ennek a sorozatnak a felkeresése során. Remekül reprezentálja a közép Mecsek látnivalóit, célszerű lenne a 20 éves jubileum után is elérhetővé tenni. Köszönöm a lehetőséget! :) [Geoládák v3.12.10]

johnnycache 2022.06.18 18:15 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt! :-)

19izsi73 2022.06.11 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Kokó 2022.06.11 17:05 - Megtaláltam
GC20ME bejárása volt a mai nap fő attrakciója.
Nekem nem jött át. Úgy tűnt hogy, ez csupán egy ajánlott útvonal néhány korábban megjelent doboz pontjainak összeszedéséhez. Nem láttam a "hozzáadott értéket". Az utolsó pont rejtése pedig nagyon nem tetszett. Felesleges szo.....nak gondolom.

NapóraTanösvényen
ForrásházMásik forrás
Kép a falonAblakok és intelmek
Elfáradtunk 
Ancs 2022.06.11 17:00 - Megtaláltam
Napi fő csapásirányként...
Alapjában véve jó helyeken vezet a túra, közben 6 másik ládát is összeszedtünk, minimális kitérőkkel.
Az 5. ponton nem értem, miért kell átmászni a patakon, a 6. meg ennyi eső után eléggé veszélyes helyen van. Megcsúsztam, nem kellett sok, hogy leessek.
Séta után az ajánlott parkolónál lévő egységben frissítettünk.
Köszi

IMG_20220611_094153IMG_20220611_100229
IMG_20220611_100835IMG_20220611_102057
IMG_20220611_112240IMG_20220611_120114
IMG_20220611_122354IMG_20220611_133505
IMG_20220611_135501IMG_20220611_141441
IMG_20220611_151935IMG_20220611_155040
IMG_20220611_163257IMG_20220611_165410
Koszt Andi 2022.06.11 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Mikulás 2022.06.11 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.71
Egy nagy kellemes nap..., igazi felüdülés! Nekem tetszett a multi, a picit felázott talaj sem szólt bele a teljesítésbe. Végeztünk, majd elmerültünk az Orfűi-tó frissítő vizében. Hogy ne legyen kilométer hiányunk, egy Pécsi-tó kerüléssel megfejeltük, melyet szép naplementében élveztünk, amit egy kis vacsora követett Pécs belvárosában. Egy azon napok közül, amiért megéri felkelni... ;-)

Köszi a rejtést!
Mikulás

88DCA694-6828-4AE3-B231-D124180C548728C3187C-300A-4BB7-B17E-5355F3E3DECF
354BBDBE-F820-4B1E-8562-ADBF419FD538FFC808B2-0A7D-4C26-9625-3084A59BAF33
B6A21073-A1DC-4782-BDA8-3371281DE5A729BF2197-464E-40C8-8AD4-A59C323CDFA3
EDE56231-B0CA-4B12-B83A-805F1A513B1EFBA17FFA-E818-4B25-934C-AE9710DFAE6F
E40F06EB-31B4-4A3D-83FC-4D005A18D346 
g-tabe 2022.06.08 19:04 - Megtaláltam
Ez is megvan! 20/20, a legközelebbit legutoljára hagytuk.
Nagyon köszönöm!

xegox 2022.06.05 23:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

james 2022.05.20 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Ez volt a 16. jubileumi 20km-es ládám, amely a végén 32km-esre sikerült. Úgy voltam, ha már erre járok, akkor a környék ládáit is begyűjtöm. A ládaoldal és pár korábbi log nem javasolta a kerékpáros leküzdést, főleg a 3. pont miatt, de mivel a 3. ponthoz én nem onnan terveztem érkezni, így bevállaltam. Az út során felkeresett ládát, illetve ládapontok az alábbiak voltak:
GM20ME-1, GCMMVF-1, GCBICO-3, GCBICO-2, GC20ME-2, GCDBKF3-2-1, GCVMNY, GCHU-1-2, GCKOFU, GCNMVK1-2-3, GCNMVK4-3, GC20ME-3, GCNMVK1-2, GC20ME-4, GCVAPU, GCAPUT, GC20ME-5, GCTOPL-2, GC20ME-6, GCTOPL-1, GCORHS, GCBICO-4, GCMMVF-2.
A terep nem volt túl nehéz (bár ebike-al voltam...), 15-20 helyen kellett a bringát kidőlt fatörzseken átemelni, és összesen 2-300m-t tolni vagy mert a patakban kellett szinte menni, vagy mert olyan meredek volt. 7:15-kor indultam és 12:45-re értem vissza a kocsihoz.
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.8.9]

akosgy 2022.05.08 18:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
A hétvége második 20-as túrája, a tegnapi geresdivel ellentétben ma gyalog, bicók a kocsiban pihentek. Az elején, mikor az aszfaltozott bringaúton elindultunk, még bántuk ezt, később már nem annyira. :) Mi a Mecsek Háza előtt tettük le a kocsit, az már ismerős környék volt.

A koordináták a szűk völgyekhez képest szerintem nem rosszak, a spoilerképek segítettek a megtalálásban, de mindenhol adták magukat a pontok, jó helyekre lettek rejtve. Tetszett a sok naplófüzet, egyszerre ennyit még egy 20-as körön sem logoltam. :)

Nagy kitérőket nem tettünk, a vége mégis kb. 22 km körül lett, Mecsekrákoson a kertek alatt (és kerteken át) vágtuk már le az utat, hogy rövidítsünk, és hogy minél kevesebb aszfalt legyen a körön.

Összességében szép és számomra ismeretlen tájakon vitt a kör, néhol a rengeteg erdőirtás volt kissé lehangoló látvány (különösen a TVT tábla mellett, annak tövében eldobált olajoskannával), de hát a fa még mindig az egyik fő tüzelőanyag. Jó volt megismerni a Mecseknek ezt a részét is. Tetszett, köszi! :)

hitamas 2022.05.05 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.52
Megtaláltam ... de biztos, hogy az ősládászatban a rejtések a koordinátákhoz képest a patak/völgy/turistaút másik oldalán voltak? Ács Tamás mondta egyszer ... így volt érdekesebb. A sziklás végláda volt még az egyik legegyszerűbb ... mentem az egyetlen lehetséges irányban és egyszercsak ott volt a szemem előtt. :)

rianas 2022.04.24 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

N.Zs. 2022.04.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Izgalmas volt.
Az ajánlott parkolóban már nem volt szabad hely, mert rendezvényhez pakoltak ki éppen, és elirányítottak, de hamar találtunk másikat. A kezdeti aszfaltos rész ismeretlen volt számunkra, de ma jól jött, mert az utóbbi idők esőzései, felhőszakadásai miatt felázott talajt itt még elkerülhettük. A szép, rendezett házikók mentén nem volt unalmas. Útközben megtaláltam a kedvenc kerítésemet, egy szép napos-holdas képet és egy míves iskola táblát. A Barlangkutatók-forrását érintve folytattuk utunkat a 2. pontig, ahol már máskor is megpihentünk, így most is ezen a jól bevált helyen ettünk, ittunk. A 3. pont felé kezdett izgalmassá válni a terep. Egy szakaszon az "egyszemélyes" ösvény patakká változott képében volt jelen. A "lehetőleg ne legyünk nagyon sárosak" elhatározásunk itt teljesen megdőlt, elengedtünk ... viccesre vettük. Számomra nagyon kedves része a Mecseknek ez, már a negyedik alkalom, hogy végigmegyünk rajta. A 4. pont és gerinc új felfedezés volt, ennek nagyon örültünk. Először azért, mert egy darabig olyan meredek út vezettet oda, hogy nem maradt meg a víz rajta és a patakban letisztított cipőnk nem lett megint sáros, utána azért, mert szépen odasütött a nap, és a pont megtalálása után találtunk egy eldugott ebédelőhelyet. Eddig sem találkoztunk sok emberrel, de itt senki nem volt rajtuk kívül, csak a csönd. Az 5. pontnál jártunk már korábban "önszorgalomból", de most működés közben láthattuk. A 6. pontig megint meseszép rész következett, ahol 9 éve jártunk, éppen ideje volt újra látni. Minden pontot azonnal megtaláltunk, és mindegyiken látszott, hogy szívvel lélekkel készült. A doboz előtti néhány méternél észnél kell lenni, de a "kőlépcsők" segítenek. Itt megint sikerült vidám hangulatot csinálnom a balkezes doboz átadással. Köszönjük, szuper volt.
21.1 km 733 m fel, 733 m le

Orfűi hangulatizgalmas turistaút
izgalmas turistaút 2egy töbör a sok közül
medvehagymák közöttvölgyrészlet
benne vagyunk....letisztult ösvény
betűz a napkidőlt fák színezik a tájat
rumlia természet rajzolta
megunhatatlanfelkanyarodik
hullámzikitt a vége..
busmannn 2022.04.20 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

szentvik 2022.04.20 17:21 - Megtaláltam
A 13. megtalált ládám a GC20XX sorozatból.

A tegnapi zselici 20as volt a bemelegítés a mai mecseki túrára. Mivel a szállásunk nem messze volt az ajánlott parkolótól, így házból kilépve el is tudtuk kezdeni a túrát.
A túra elején eléggé túlsúlyban van az aszfalt, de a 2. pont felé közeledve ez elmaradt és szerencsére nem is tért vissza a nap hátralevő részében. A 2. és 3. pont környéke nagyon szép, zöldell a medvehagyma mindenfelé (mondjuk ez a túra nagy részére igaz volt), szedtünk is belőle egy kicsit a túra vége felé. Nagyon sokat haladtunk völgyben, így túl látványos kilátás talán egyszer sem adódott...viszont végre elkezdett kizöldülni az erdő, ami nagyon üdítő volt az elmúlt hónapok szürke túrái után. Pár közeli láda miatt tettünk kitérőket, így kicsit több mint 9 óráig tartott abszolválni a kört...de ez alatt 7 extra láda is meglett, valamint a kilométerszámláló is felkúszott 27,7km-ig.
A rejtések a fényképeknek hála können meglettek (bár kettőnek is a koordinátája a túraútvonal másik oldalára mutat mint a tényleges objektum), és az utolsó ponthoz eljutni se volt olyan küzdős mint amennyire pár korábbi log írja...pedig esett eső a napokban bőven, nem porolt a lábunk.
Köszönjük a túrát, kellően elfáradtunk a végére!
[Geoládák v3.12.7]

fehérkút 2022.04.20 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Jó kis túra volt
[g:hu+ 2.8.7 dev]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (99 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]