geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Noddyhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.20 21:24:59 (34815)
Teljesen igaza van Bal3-nak. Az a nagy szerencse, hogy a játék igy is működik. Mindenki hálás lehet azoknak, akik ezt lehetővé tették nekünk, viszont Nekik is észre kellene venniük, hogy mások véleménye is lehet jó, előremutató.
Nem értem, miért mennek bele a "szar a KHT" vitába és miért nem tesznek apróságokat azért, hogy jobb vélemény alakuljon ki a vezetőségről. (pl: köv. verseny időpontjánál lehetőségkre szavazással (mint geoszilveszter), jelentések nyilvánosságra hozása, vagy ezer más dologgal)
Nem hiszem, hogy homokba szabad dugni a fejüket és nem észrevenni, hogy van "konkurencia", lehetőség hasonló játékra.


Egy új, még lelkes, a belső súrlódásokról nem tudó, optimista ember

ui: Amugy valaki felhomályositana, hogy kik is a tagok? Nem mintha fontos lenne a játékhoz, de furdal a kiváncsiság... :)
[előzmény: (34810) Bal3, 2008.06.20 18:18:08]

Bal3hozzászólásai | válasz erre | 2008.06.20 18:18:08 (34810)
Áve!

Megfogadtam kedvesemnek, hogy nem reagálok a gc fórumokon olvasottakra, de most úgy érzem még is írnom, kell. Kérem azokat akik _még_ olvassák a fórumot, szintén tegyenek így, merjenek véleményt alkotni.

Mudman!
Februárban leültünk 8-an beszélgetni Kolesárral és Kuminnal, felajánlottuk az erőforrásainkat, hogy az egyesület, ez által a magyar geocaching hasznára váljunk. Lényegesen többen lettünk volna ott, de ugye ez nem közgyűlés volt, csak egy beszélgetés. Már akkor is kiderült, hogy Kumin csak egy szemüvegen keresztül szűrve jut a gc információihoz, meg is lepődött pár dolgon.
Semmi az égvilágon az óta jó nem történt. Kár!
Nem kertelek, magam az egyenes beszéd híve vagyok, szerintem 3 embert el kéne távolítani az egyesületből és egy személyt hallgatásra bírni. Az _én_ véleményem szerint ez javíthatna a jelenlegi helyzeten. Ami elég súlyos és lehangoló. A máról, s egyben a lehetséges jövőről beszélek.
Adott egy remek játék, remek web felülettel, programmal. Aktív, a játékban örömüket lelő emberekkel.
Mi az ami hiányzik?
Egy, az egészet összefogó, jó irányba mozdító aktív vezető/vezetés.
Mint az életben szinte bárhol, itt is szükség van az irányításra (család - csoport - gazdasági szervezet - népcsoport - ország...)
Irányítani azok szoktak, akik szellemi képességeikkel, tudásukkal, tapasztalatukkal többek, jobbak az átlagnál = eredményes működés (család - csoport - gazdasági szervezet - népcsoport - ország...)
A "szocializmus hibája is az volt, olyanok irányítottak, hoztak döntéseket, akik erre nem voltak alkalmasak. = rossz működés.

Kuminnak a következő példát hoztam fel, adott egy KFT, van egy 10 éve megbízható, Laci bácsink, az éjjeliőr. A cég első napja óta ott ül, nem lop, szereti a céget, stb. Őt nevezné ki kereskedelmi igazgatóvá?
Csak ha a csőd lenne a cél.
Bizony nehéz dolog embereket elmozdítani a helyükről, nem hálás feladat. Viszont meg kell néha tenni, mert a többség érdeke ezt követeli!
Volt akváriumom, 3 darakóros halat fedeztem fel benne, a legöregebb tenyészpéldányok voltak, egy vagyonba kerültek. Kivettem őket és a vizükbe lassan szódavizet adagolva átsegítettem őket az örök vizekre.
Megtettem, mert még a vízben szeretett volna élni 50 szép, egészséges hal.
Itt 3-4 ember 15-ből (igen tudom, párat már sikerült kiutálni) okoz gondot 10-nek, 3000-nek. Ja kérem, lehet mondani, hogy itt minden szép és jó, de csak fejben játszunk el a gondolattal mi lehetett, volna, lehetne itt ha nem lennének a "fékek"?
Egységes gps játékos közösség, rendezvények, más, akár profitorientált cégekkel, játékosokkal, szervezetekkel... Nem is sorolom, "hosszú lenne leírni a lehetséges jövőt".
Jelenleg a játék folytonosságát az új, még lelkes, a belső súrlódásokról nem tudó, optimista emberek biztosítják!
Ők fizetnek tagdíjat, adják az 1%-ukat. (mekkora is lehetne az 1%? ha….)
Csak én ismerek 10 olyan elkötelezett, okos intelligens, a játékot szerető embert, aki sokat, nagyon sokat tehetett volna ezért a közösségért. De nem teszik, nem kérnek belőlük, sőt!
Vajon visszajönnek még? Ki tudja, szerintem nem. Nagyon nagy kár értük, emblematikus, példaértékű emberekről beszélek.
Lehet ezt is kimoderálják, hogy az újak még véletlenül se érezhessék, itt bizony a felszín alatt nagy fortyogó büdös kaka lapul. Nem baj.
Sajnálom, hogy itt is, mint az élet más területén is, néhány idióta képes sok, sok ember örömét elvenni. (politika, állami cégek, ….)
Az egyik "volt geocachinges” öreg barátomra hallgatva, talán nekem is itt kéne hagyni a fórumot, sőt talán a játékot is, ez lenne a könnyebb út. Hisz, mint tudjuk:
_"Az élet túl rövid, hogy szar borokat igyunk!"_

Szebb jövőt!

Üdv Bal3
Ui.: Neked üzenem, aki most olvasva epét hánysz a dühtől, ha 300 ember utál egyet, akkor nem a 300-ban van a hiba!
[előzmény: (34769) mudman, 2008.06.20 10:17:19]

mudmanhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.20 10:17:19 (34769)
Kíváncsi lennék, ezt még rajtunk kívül hányan érzik hasonlóan. Talán egy szavazást is megérne a kessersztorin, hogy ki tudná érdemben - kapcsolatokkal, egy százalékkal, egyéb munkával - támogatni az egyesületet, illetve a GC körüli munkát, ha a vezetőség összetételében, felépítésében komoly változások következnének be. Komolyan érdekel, kik választják még a passzív rezisztenciát ezekben a furcsa időkben.
[előzmény: (34725) Yoss, 2008.06.19 22:20:09]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 22:20:09 (34725)
Gondoltam, leírom a véleményem erről az egészről, de aztán rájöttem, hogy valszeg nemhogy kimoderálnák, de sztem még a gc.hu-ról is kitiltottak volna érte.
Figyelembe véve a tervezett hozzászólás tartalmát, igazából nem is lett volna túlzó a büntetés.
Akkor így lazán csak annyit:
Figyelj Kulisz! Nem gondolod, hogy az általad 'állítólag' szeretett/védett/támogatott -nem kívánt törlendő- szervezet (itt most az MGKE-re gondolok!) érdekében akkor tennéd a legtöbbet, ha eladnád a pc-det, lemondanád az internet előfizetésedet és csak a túrázással foglalkoznál? Ha esetleg valami jó ötleted támadna valami rejtéssel kapcsolatban - már csak azért is, mert ilyen fordult elő a múltban is - akkor kérj meg valakit, hogy regisztrálja a helyedben, meglátod meglesz az eredménye, a régi név megint szép lesz méltó régi nagy híréhez. De amit te itt most csinálsz, azzal lejáratod az egyesületet és ne feledd, hogy vannak, akiknek ez az egyesület fontos és magasabb pozícióban vannak mint te. Egy idő után azonban a viselkedésed óhatatlanul rossz fényt vet rájuk is és ha nem lépnek akkor úgy tűnhet, hogy egyetértenek veled, így inkább lépni fognak. És itt zárul be a kör. Egy további lehetőséget nem vettem számításba, nevezetesen, hogy megváltozol. Ez ugyanis lehetetlennek tűnik.
[előzmény: (34721) SylverRat + Bogee, 2008.06.19 21:50:21]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 21:50:21 (34721)
ne feledd, kuliszról van szó. ez a "meggondoljuk" nem rá vallott volna. biztos rögtön azon gondolkodna mindenki, ki írhatta a nevében...

@kulisz:
ha már lehet tudni időpontot, legyetek szívesek azt minél korábban velünk is tudatni.
én személy szerint nem szeretném, ha ütközne bárki számára a két dolog.
de biztos vagyok benne, hogy egy kis átszervezéssel meg tudjuk oldani a dolgot. (kicsit alakítunk a szakaszokon, hogy aznapra ne legyen...) ez az én ajánlatom. ha a többiek is beleegyeznek, akkor megoldódott a probléma.
és köszönet a konstruktív, segítőkész ötleteidért a megoldáshoz!
[előzmény: (34720) yoggi, 2008.06.19 21:41:06]

yoggihozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 21:41:06 (34720)
Tökéletesen megosztod ezzel a kessertársadalmat.

Elég lett volna annyit írnod, hogy meggondoljuk. Aztán vagy marad az időpont, vagy találtok egy kompromisszumot, ahol esetleg egy nagy fesztivált össze lehet hozni. Lehet ennek a versenyt kell beáldozni, de hozhat végre ismét összetartást. Ez is egy alternatíva, de ha ő ütött elöször stilusban kerül minden terítékre akkor sose lesz se béke, se egyetértés.

Részemről ennyi.
[előzmény: (34718) kulisz, 2008.06.19 21:36:13]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 21:36:13 (34718)
Képzeld, ezeket tudom!

Ha ennyi a szerepe az egyesületnek, akkor nem szóltam. De akkor nem kéne például keresztbeszervezésről nethuszárkodni.

üdv: kulisz
[előzmény: (34717) yoggi, 2008.06.19 21:30:07]

yoggihozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 21:30:07 (34717)
Nyugodtan moderáljatok ki de mostmár leírom.

Kulisz! Ha nem lennél Téged ki kéne találni.

Legalább 2 hete( lehet hogy jóval több) zajlik az orrod előtt a szervezkedés, tárhelyet, netcímet adtok a dologhoz. Ezek után a hozzászólásod kicsit furi...

Üdv Yoggi.
[előzmény: (34716) kulisz, 2008.06.19 21:26:12]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 21:26:12 (34716)
Utolsó ismétlés: a gc versenyek kissé nagyobb múltra tekintenek vissza, mint a GeoKék, ennél fogva ismert minden magára valamit is adó kesser számára - így az ún. "ti" számotokra (nem tudom ugyanm hogy miért fogalmazol ilyen megosztóan) is - ismert, hogy mikor szokott lenni. Ha olyan igény volt, hogy kerüljön összehangolásra a gc versennyek, akkor azt figyelembe kellett volna venni a tervezéskor, illetve jelezni az egyesületnek.

Azt is szeretném jelezni, hogy András nem egyenlő MGKE. Továbbá megjegyezném, hogy az egyesület a világon semmit nem tud az egyeztetésetekről GeoKék ügyben, lévén hogy egyik résztvevő sem tartotta fontosnak tájékoztatni az egyesület. Így aztán azt sem tudni, hogy ki mit vállalt, kinek mi lenne a feladata, satöbbi, satöbbi. Így viszont nehéz együttműködni bármiben is.
[előzmény: (34715) SylverRat + Bogee, 2008.06.19 21:11:15]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 21:11:15 (34715)
ebben igazad van.
minden lehetőségetek megvan, hogy felvegyétek velünk a kapcsolatot. ha már ez került előbb nyilvánosságra, és már biztosak az időpontok is...

talán András lenne erre a legalkalmasabb, ő ugyanis mindkét rendezvénybe belelát.
[előzmény: (34712) kulisz, 2008.06.19 20:53:18]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 20:53:18 (34712)
A tények nem zavarnak a vélemény-nyilvánításban - nem vagy ezzel egyedül a fórumokon, sőt.

No de: az esetleges időpont-ütközések elkerülése érdekében érdemes felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel, és ez is csak lehetőség, nem kötelezettség. Ilyen kapcsolatfelvétel hiányában keresztbeszervezést kiáltani minimum csacsiság.

A gc versenyek májusban, és szeptemberben szoktak lenni. Tavaly októberben jött össze, be is bizonyosodott hogy ez túl kései időpont. Így idén valószínűleg szeptemberben lesz - ahogy KiVi is utalt rá.
[előzmény: (34711) SylverRat + Bogee, 2008.06.19 20:23:31]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 20:23:31 (34711)
..., 999, 1000.

csak meglepődtem, hogy ISMÉT keresztbe akartok szervezni egy másik rendezvénynek... :-/
bár igazad van, csak azokat érinti, akik aznap mennének.
bíztam benne, hogy megint olyankor lesz, mint tavaly.
sőt, bennem még az is felmerült, hogy a végén a "fesztivál" lehetne a xiv...
[előzmény: (34710) kulisz, 2008.06.19 20:09:36]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 20:09:36 (34710)
"egyenlőre annyi köze van a geocaching-hez, hogy az oldalhoz csatlakozva található a neten.
tudtommal."
[előzmény: (34709) SylverRat + Bogee, 2008.06.19 19:56:02]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 19:56:02 (34709)
geokék alatt? egész biztos?
[előzmény: (34708) KiVi, 2008.06.19 19:39:52]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 19:39:52 (34708)
Fix nincs, a szokásos környéken. Ez még áll: "A valószínű időpontunk szept. 13 vagy 20. De nagyon bizonytalan még."
[előzmény: (34707) Kokó, 2008.06.19 19:33:09]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 19:33:09 (34707)
Ja! Időpont?
[előzmény: (34706) Kokó, 2008.06.19 19:32:37]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 19:32:37 (34706)
Csak hogy lehessen tervezni ... :)
[előzmény: (34703) KiVi, 2008.06.19 19:02:13]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 19:02:13 (34703)
Ilyen korán?
[előzmény: (34702) Kokó, 2008.06.19 18:56:07]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.19 18:56:07 (34702)
Közelebbi koordináták? Esetleg időpont?
[előzmény: (34390) KiVi, 2008.06.06 15:37:23]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2008.06.06 15:37:23 (34390)
Köszönjük, de a hagyományoknak megfelelően a következő versenyünk keleten lesz, azon belül is jó eséllyel az Alföldön.
[előzmény: (34388) Schaf, 2008.06.06 15:34:20]

Schafhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.06 15:34:20 (34388)
Az ajtónyitás jegyében....

Mivel lassan majd elkezdjük összerakni a "VI. Veszprémi"-t, és a felsőörsi pályában bőven hagytunk lehetőségekett, illetve a környék önkormányzatai igen élénk lobbyzása kezdtek, egy esetleges ott lebonyolításra kerülő őszi 2 napos rendezvény ügyében....


...ezért a következő ajánlattal élnék az MGKE felé:

Hogy ne legyen "keresztbe szervezés" és egyéb pobléma, ezennel felajánlom a közös szervezés és lebonyolítás lehetőségét. Mi szervezők hozzátesszük amink van, az MGKE pedig amit tud és amit akar...
Természetesen értem ezalatt részünkről a szponzori hátteret, a szaktudást és a megszokott minőséget. Mailban várom az érdemi reakciókat.

Üdv:
Schaf

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]