geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1381. Kissikátori körtemplom (GCKKOT)

Domaháza felöl érkezve, már az útról látszik

Domaháza felöl érkezve, már az útról látszik

Arra kell menni

Arra kell menni

Felérkezés a templomhoz

Felérkezés a templomhoz

Ezen az úton jöttünk fel

Ezen az úton jöttünk fel

Egy másik szemszögből

Egy másik szemszögből

A rejtektől így látszik

A rejtektől így látszik

Esti megvilágításban

Esti megvilágításban

TB nem elhelyezhető

TB nem elhelyezhető
Szélesség N 48° 12,046'
Hosszúság E 20° 7,480'
Magasság: 248 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.05.11 00:00
Megjelenés időpontja: 2006.05.14 17:22
Utolsó lényeges változás: 2016.08.05 09:15
Utolsó változás: 2018.03.26 02:20
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Togo
Ládagazda: Togo
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 290 m
Megtalálások száma: 225 + 1 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetenteA ládába TravelBug nem helyezhető.

WAP:
A láda a templomtól 230 méterre, fa tövében, egy 10*15*5 cm-es konyhai tárolóedény.2007.10.21.
Mikulás és Zsu a mai napon újrarejtették a ládát. Ez úton is köszönöm nekik a szíves közbenjárásukat.

Kissikátorba, a Kisboltdogasszony tiszteletére szentelt körtemplomhoz invitálom meg a játékostársakat.  N 48° 12,116' E 20° 7,632' 225 m [GCKKOT+templom]

A templomról:

Kissikátor Római katolikus temploma a falun kívül, északnyugatra, mintegy 800 m-re, a ,,Kápolna laposa" dűlőben van a temetővel együtt. Barokk stílusban épült körtemplom. Eredetileg Szent Miklós tiszteletére szentelték, újabban Kisasszony napján (szept. 8-an) tartják a faluban a búcsút. Régebben Várkonyhoz, a XVIII. századtól Domaházához tartozik, mint filia.

Csikvári, Borsod vármegye monográfiájában a templomról ezt írja: "valószínű az Örsúr nemzetség építette kerek templomát, mely átépítés után is a románkor stílusát sejteti." Fényes Elek 1851-ben így emlékezik meg róla: "A falutól távol, egy hegy élén régi kerek idomú templomka." Pesty az 1864. évi összeírásban "Kis gömbölyű kápolnaszerű templomka"-nak jegyezte fel. Genthon, a templom építését a XVIII. Századi kialakítással, román eredetűnek tartja. Csomor Ernő, Szentsimon történetében írja, hogy festett kazettás mennyezete a vakolat alatt ma (1966) is megvan.

A falut 1746-ban mindössze 42 személy lakta. Ezek katolikusok voltak. Soós István az egri egyházmegye plébániák történetében így ismerteti a templomot: "A falu földesura ekkor a jászói premnontrei prépostság volt. A kis körtemplom a XVIII. század közepén romosodni kezdett, de Balogh Bernát domaházai plébános 1764-ben helyreállíttatta. A század végére igen szűkössé vált, a hívek ezért új templom építését kérték. Ezen alkalommal, (1797-ben) a kiküldött megyei bizottság a következőket jelentette a helytartótanácsnak: "Sikátor helységének temploma oly kicsiny, hogy egész kerek formára építve belső bősége csak 15 öleket tészen. Mely kápolnácska az helységtül majd egy fertály órányi messzeségbe, egy alkalmatlan járó hegyen ugyan kőből, de sárral és csekély fundamentomra vagyon építve, mely miatt ugyanannyira beszállott a földbe, hogy régebbiek a kápolnácskábul a földet kihordáván, most négy lépésnyi garádicsokon le fele, mint valamely pinczébe járnak be, azért is egészségtelen. Mivel Sikátor helységének fele el töröltetett szerzeti jószághoz tartozna, ezen jószágnak jövedelmibül az esedezőknek számokhoz alkalmatos templom építetne". De a költség hiányában a templom nem épült fel.

Az újjáépítés során találtak egy 1312-es évszámmal ellátott kagyló alakú, ötvös által domborított ezüst keresztelő edényt, melyet ma a domaházai plébánián őriznek. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a templom valóban Árpád-korabeli alapokra épült. Egyetlen Árpád-korabeli kör alaprajzú templom hazánkban.

A régi templomnak tetejét a visszaállított premontrei rend 1829-ben javíttatta. 1833-ban az összeomlott régi oltár pótlására megvették a pásztói templom használaton kívül helyezett oltárát, kijavították a Szent Miklóst ábrázoló képet. 1865-ben a templomot felújították, padlóját kikövezték, tornyát bádoggal befedték. A védőszentje a hívek kívánságára ettől kezdődően a Havi Boldogasszony lett.

A templom alapja szabálytalan kör. Régen fazsindely tetőzet fedte. 1965-ben a kis toronytetőt borító lemezt lebontották és vörösréz lemezzel borították. 1966-ban a külső vakolatát leverték és a falazatát XVIII. századinak ítélték. Új vakolattal látták el. A külső falánál leástak, hogy az alap mélységét megállapítsák. Több mint két méterig lementek, míg az alap alját megtalálták. Ilyen mélyre süllyedt le évszázadok alatt. Alapja a föld alatti külső oldalon lépcsőzetes középkori, a román korból.
1983-ban a műemléki helyreállítás során műemléki palával fedték be. A mennyezeten a felújítás során festett deszkamennyezetet találták, melyet tartósítás és restaurálás végett Budapestre vittek, de költség hiánya miatt az még nem történt meg.

A külső területről a templomba három lépcsőn kellett lemenni. A felújítás során a templom körüli területből lefaragtak és elegyengették. Az ajtót lesüllyesztették és a belső területet kissé megemelték, hogy a lépcsőt eltüntethessék. Csak az oltár előtt hagytak meg egy részt, hogy az eredeti zsaluzsányi téglaalapot látni lehessen. De az balesetveszélyessé vált, s ezért azt is feltöltötték. A régi karzatot avultsága miatt felújították. Új oltárt állítottak és a régi padokat új ülőhellyel, párnázott székekkel cserélték fel, körben a falak mellett is székeket helyeztek el.
A régi oltárképet, - mely Szent Miklóst ábrázolta - lecserélték a Mária születését ábrázoló olajfestménnyel, melyet Z. Biskó Béla budapesti festő festett. A régi oltárkép az 1960-as években elkallódott.

A szentély nem különül el a hívek helyétől, csak az oltár és a mögötte lévő terület van 20 cm magasan négyzet alakban kiemelve. Az oltár mögött egy igen réginek tartott Szűz Máriát ábrázoló faszobor áll egy konzolon, restaurálva, újból festve. Ugyancsak fából faragott a búcsúkereszt korpusza is. Gobelinnel hímzett fehér miseruha értékes egyházi emlék.
Jelenleg az elhalt domaházai plébánost a hangonyi plébános helyettesíti.

A lakosság elbeszélése a templom építéséről:

Réges-régen a Havi Boldogasszony (aug. 8.) rendkívüli időjárás volt. A temető egy részére kör alakú foltban hó hullott. Ennek a rendkívüli jelenségnek emlékére, mint egy figyelmeztető égi jelre határozta el a kis falu népe, hogy oda egy temetőkápolnát épít. Az alapot ott raktak le ahol a hó széle volt. Így lett az kör alakú.

Megközelítés és a láda:

Kissikátor egy zsákfalucska, amit Domaháza és Hangony közti útról lehet egy hídon át megközelíteni. A templom Domaháza felől érkezve már az útról látszik. A faluba nem is kell bemenni a felkereséséhez.

A templomhoz egy szépen kikövezett úton lehet feljutni innen:  N 48° 12,017' E 20° 7,645' 211 m [GCKKOT+parkoló-1]
Mióta bekerítették a temetőt innen közvetlenül csak akkor lehet eljutni a templomtól a ládához, ha a temető hátsó kapuja nyitva van. Ha ez a kapu nincs nyitva, akkor a mögötte lévő földutat amin a ládához lehet eljutni, ezen a ponton lehet elérni:  N 48° 12,115' E 20° 7,682' 211 m [GCKKOT+parkoló-2]
A megadott két pont között az út szélén a padkán lehet parkolni az autóval.

Miután a templom a falu temetőjének a szélén áll, így itt nem lett volna ildomos rejteket keresni, mert a sírok körül ügykezelő emberek nehezítették volna a logolást, ezért a doboz kicsit arrébb, a templomtól 230 méterre egy fa tövében található, egy 10*15*5 cm-es konyhai tárolóedény személyében.A láda kutyával is felkereshető.


free counters
Állapot: kereshető

KRW értékelés (147 db): környezet: 4.49 rejtés: 4.11 web: 4.50 átlag: 4.37

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


kissss 2021.08.08 10:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Szlovákiai csatangolásra indultunk, de csavartam egy kicsit a dolgon, eltértünk a megszokott útvonalunktól. Első nap Salgótarján felé vettük az irányt, hogy ritkán járt hazai tájakat, látnivalókat csodáljunk meg. Így tévedtünk ide is. Köszönöm a rejtést!

tura7en 2021.08.04 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Pincehegyiek 2021.07.18 21:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

eltájoló 2021.07.02 06:48 - Megtaláltam
Fél 6-kor indultam Bükkszékről, ahol pont elállt az eső. Na mire ideértem, itt már szakadt. Kb. 20 percig álltam a ravatalozóban, hogy elálljon. Közben volt időm jól megnézni a templomot. Szép. Érdemes volt ide ládát tenni.
A hátsó kaput könnyen ki lehet nyitni, nincs zárva. A hátsó út viszont csak a ládáig nagyjából félútig volt lekaszálva. Így sikerült a reggeli mosakodást is letudni. A láda nem volt a fészkében, visszatettem. Egyébként jó állapotban van. Köszi a rejtést.

Gyombi 2021.06.03 05:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Hajnali séta során találtam meg a harmatos fűben, én sem tudom, találnék-e közelebbi rejteket. A templom érdekes és szép, köszönöm, hogy megmutattad!

K.L. 2021.05.22 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

skiccpausz 2021.05.11 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Kopacs86 2021.04.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Kissikátor
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Zolnai 2021.04.01 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

szeles 2021.03.27 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

pliptai 2020.10.23 14:01 - Megtaláltam
Tetszenek a körtemplomok, ez sem volt kivétel! A környezet is nagyon rendben volt a dimbes-dombos tájjal! Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2020.10.23 14:01 - Megtaláltam
A temetőben a közeledő halottak napja miatt sokan voltak. A rejtek környékén épp egy tehén csorda legelészett. Köszi a rejtést!

IMG_20201023_135240IMG_20201023_135249
IMG_20201023_140016IMG_20201023_140159
IMG_20201023_140644 
Bőrharisnya 2020.09.18 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Köszönjük a rejtést.

targonczas 2020.08.23 06:36 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

Votom 2020.08.20 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

nmárti 2020.07.31 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.55
Körnek kör, de simán elmentünk mellette, mert a fáktól semmi nem látszott. Épp temetéshez készülődtek, így gyorsan elhúztunk, köszi a rejtést!.

-1
-2 
Iván19 2020.07.22 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.51
Köszönöm a rejtést. Ez a láda nagy csalódás volt. A templomba nem lehetett bemenni, de még egy telefonszám se volt kifüggesztve. A rejtés helyét pedig végképp nem értem.

P7226261P7226260
P7226258P7226266
Lempike és Sándor 2020.06.16 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Judit és Béla 2020.05.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Megtaláltuk.

Aniko & Gyuri 2020.05.10 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Szemán 2020.04.12 17:30 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

Murmogoek 2020.02.09 09:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Csapdoki 2019.09.15 09:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Verseny után itt is jártam.Köszi.

Katona55 2019.09.14 15:15 - Megtaláltam
Közös keresés stmesterrel, EmiGrant-tal, GYEZegzuggal.

stmester 2019.09.14 15:15 - Megtaláltam
Szép kis templom, a temető is gondozott.

GYEZegzug 2019.09.14 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.46
Jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190914_150728IMG_20190914_150108
IMG_20190914_150457IMG_20190914_151101
IMG_20190914_150935IMG_20190914_151235
IMG_20190914_151309 
emiGrant 2019.09.14 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Szép és nem mindennapos templom. Mint mások, nekünk is keresgélni kellett a ládához vezető utat, ami az útról láthatatlan, pedig a GPS jelezte. Végül megtaláltuk a kapun keresztül az utat, azután már könnyen meglett a láda. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
geoládászok 2019.09.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

szikizso 2019.09.13 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 610. láda. [Geoládák v2.2.5]

Lustadick123 2019.08.21 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Attil@ & Réka 2019.07.26 12:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

Évi&Zoli 2019.06.26 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
A fene sem megy ebben a kánikulában dolgozni! Adtunk magunknak egy jutalom napot, melyet megosztottunk a ládázás és egy kis lubickolás között. A ládához csak kemény közelharc árán jutottunk mert bősz hangya-sereg őrizte. Átköltöztettük a fa másik oldalára, kövek oltalmára bízva, talán itt békén hagyják. Szép a hely, láda érdemes, története is érdekes, a templom figyelemre méltó ( a rejtő Tőle megszokott művészi drón-videójával fűszerezve ), remek a kilátás - de ismerve a kesser-társadalom csípős nyelvét - azt gondoljuk a rejtésnek még sok negatív kritikát kell átvészelnie! Köszönjük!

IMG_20190626_125105IMG_20190626_125628
IMG_20190626_130051IMG_20190626_130119
znasz 2019.04.10 07:30 - Megtaláltam
A temetőből nem tudtam a ládát megközelíteni. Mivel nagyon nehéz és hosszú túra előtt álltunk, nem volt időm a temető megkerülésével eljutni a rejtekhez. Kérlek a képek alapján fogadd el megtalálásnak. Köszönet a rejtésért.

[Jóváhagyta: Togo, 2019.04.14 20:18]

IMG_20190410_070215IMG_20190410_070253
IMG_20190410_070617 
BT_pro 2019.04.02 18:29 - Megtaláltam
Megvan,köszönöm a játékot!

VenTOmi 2019.03.15 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A doboz üres volt de raktam bele ajit! :) [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2018.11.01 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.40
A GCTerr után levezetőnek két templomos pontot néztem ki. Rengetegen voltak a temetőben gyertyát gyújtani, ezért jó volt, hogy messzebb volt a doboz. Egyébként egy temetőben is lehet ügyesen rejteni...
A templomba is be tudtunk kukkantani.

IMG_2317templombelső
IMG_2318IMG_2321
11.01érdekes csőkeresztek
a szemben lévő domboldal 
Tibi1983 2018.10.30 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

kenau 2018.10.23 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sir Pajszer 2018.10.18 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
Köszi!

Frankie Family 2018.10.07 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Caldera 2018.10.06 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zergi 2018.09.14 09:40 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Biciklitúrán előbb a láda :), majd a tetszetős templom.

IMG_4160IMG_4161
IMG_4162IMG_4163
IMG_4164IMG_4165
IMG_4166IMG_4167
bigmick 2018.08.26 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza
A ládát szabadon, a földön heverve találtuk. Logbok ép, amúgy a láda üres volt. [g:hu 1.6.0f]
A ládát a feltételezett eredeti helyére visszarejtettük.

GCKKOT_20180826155627.jpg 
sinter 2018.07.28 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam! Toll nem volt a ládában, így nem tudtam beírni a logbookba.

A láda 
Norbee97 2018.03.02 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.93
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Eléggé kijöttem ide a "sarokba", meg is lett életem egyik legemlékezetesebb találata. :D Megérkeztem a busszal, aztán elsétáltam a templomhoz, megnéztem, és mivel semmilyen utat nem találtam, így a betonúttól indulva fel a fák között indultam, a hóban semmilyen út nem látszott. A csúcsra érve szintén egy nagy adag havon kellett átvergődni, a láda gyorsan meg is lett, majd elindultam vissza. Találtam egy kis földutat, ami megkerüli a temetőt, jöhettem volna itt is, de nem láttam odafelé menet. Szóval elértem a buszt, Ózdon pedig átszálltam az egri buszra. Itt kezdődtek a bajok, nem volt valami túl biztonságos az út, emiatt a sofőr lassan ment, és egy "laza" 20 perc késéssel meg is érkezett Egerbe, miközben nekem negyed órám lett volna átszállni. :D Szóval ottragadtam. Kint az utcán nem éjszakázhattam, ezért sürgősen kellett szállást találni, Kerecsenden sikerült is egy olcsó és jó szállást találni, nem volt tervben, kényszer volt, de maradandó élmény lesz, az tuti. :) [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
847.

IMG_20180302_152123IMG_20180302_152203
IMG_20180302_152616IMG_20180302_152717
IMG_20180302_152729IMG_20180302_153840
IMG_20180302_153844IMG_20180302_155304
IMG_20180302_155311 
nfmate 2017.12.27 14:11 - Megtaláltam
Másodszorra meglett immár gyerek nélkül. A temetőből nehézkes a kijutás, én viszamentem az útra , és megkerulten a temetot.

Csg12 2017.11.26 16:42 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

bakkerman 2017.10.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :-) Ági & Laci

kupec 2017.09.17 11:08 - Megtaláltam
A temetőt körbekerítették vadkerítéssel, szóval onnan nem lehet a ládát megközelíteni. A körtemplom kazettás mennyezete nagyon szép.

pczinder 2017.09.02 15:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Hey-ho 2017.08.12 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Wsky 2017.06.12 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Szép hely, köszi

izsolt 2017.04.30 16:15 - Megtaláltam
Szép hely!

westmark 2016.12.26 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Discover 2016.10.30 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.21
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC5645_DSC5648
_DSC5649_DSC5647
_DSC5651_DSC5654
_DSC5655_DSC5656
Bajuszcica 2016.08.07 09:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Ládagyógyítással egybekötött megtalálás, bár nem volt beteg státuszú, de ráfért a kúra!

cila 2016.08.07 09:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
ládakarbantartás :)

20160807 - 002kicsi20160807 - 008kicsi
20160807 - 011kicsi20160807 - 017kicsi
kobcikrajci 2016.07.23 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.52
Ózd környéki bicajos kesselés. Ládakeresés miatt szívesen járok temetőkbe, itt is jól esett körülnéznem, persze a templomot csak kívülről tudtam megszemlélni. Kár, hogy a láda jócskán odébb került a névadó objektumtól, ráadásul a kerítés sem könnyíti meg az odaporoszkálást. Később láttam, hogy a sírkert északnyugati oldalkapuját használva rövidíthettem volna.

benist 2016.05.12 16:15 - Megtaláltam
Eresztvényi nyaralás kapcsán. A temető főbejáratán a templomhoz. Szép, felújított épület. A hátsó kapun keresztül a ládához. A dobozból kiöntöttem egy adag vizet, a jelszó is halványul már.

Dokes 2016.03.27 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltam. Köszi a rejtést. A ládában lévő logbook eléggé el van ázva. Valószínűleg rosszul viselte a telet...

Hegyi túra 2015.08.13 08:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

piroska 2015.05.24 08:00 - Megtaláltam
Szép a templom, picit be tudtunk nézni, de aztán elmentünk a térden fölül érő vizes fűben caplatni - korán reggel.

 
"J&J" 2015.05.24 07:52 - Megtaláltam
Éppen pünkösdi mise volt, inkább csak kivülről láttuk ezt a szép kis templomot, de a kilátást semmi sem zavarta.
Piroskával és Zahyval közös találat.

 
kingajani 2014.11.09 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vakond87 2014.11.01 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Mai nap ez a láda fért bele a gyertya égetések közötti autókázásba, mivel ez is temető mellett volt, így "illett" a mai nap programjai közé. A templom gyönyörű, tetszik kicsi mérete és igényes belseje is. Köszönöm, hogy megmutattad. A láda már csak nyirkos volt, a logbook száraz, így ha nem jön újabb csapadék, akkor a telet már túléli. Köszönöm a rejtést!

sandor.andris 2014.10.30 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Csodálatos őszi időben találtam meg az ötletesen elrejtett ládikát. (sajnos állt a víz benne) Köszönöm a lehetőséget.

Lassu 2014.08.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Ok.

Kapucni 2014.04.17 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PSZE 2014.03.31 09:18 - Megtaláltam
Köszönöm.

emmerwald 2014.03.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Köszönöm a rejtést!

A Gyümölcsoltó Boldogasszony
Geoléda 2014.03.15 23:59 - Megtaláltam
+1

Jud72 2014.03.15 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Párduc50 2014.03.15 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.77
Gyönyörű a templom, és a környező hegyek! Köszi

Göthő 2014.02.25 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

 
Zéboy 2014.02.15 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.78
Köszönöm a lehetőséget.

 
Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.02.15 16:22 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy, Csiperke62 és Zéboy.

Csiperke62 2014.02.15 16:22 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Cseliboy 2014.02.15 16:22 - Megtaláltam
köszi a rejtést

Berián 2014.02.15 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.57
Köszönöm a lehetőséget.

Secc 2013.11.03 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Szakadó esőben !Köszi!

sirgalahad 2013.10.03 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.43
Áhítatot felsrófolta
Egyház és a csöndes néphit
Kis kápolnát e hófoltra
Égi jelre rögvest épít

lelcache 2013.10.03 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

20131003-02520131003-026
plecs 2013.06.22 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Értem én, hogy a temetőbe nem...de azért a templomhoz sokkal közelebb is lehetne, rengeteg lehetőség lenne rá!

BubaGC 2013.06.22 16:16 - Megtaláltam
:-)

Skalp 2013.04.28 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Gyönyörű a kápolna!

 
Csaszi 2013.04.27 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Jó ötlet volt ide ládát rejteni!
Köszönjük!

Évi és Csaszi

Paul 2012.10.23 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.09
Köszönöm a rejtést.

 
Gabeen 2012.10.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Ózdról indulva, lovastúra "csak" a láda miatt. Köszönöm a rejtést!

carmin 2012.10.20 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Kb. 15 éve jártam itt, akkor sikerült belülről is megnézni a templomot és akkor még kerítés sem volt. Köszönjük a rejtést.

Gyömi 2012.09.30 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A rejtektől szép a kilátás. Köszönjük!

mewwe 2012.07.31 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.59
Sajnos a templomba minden igyekezetünk ellenére sem jutottunk be, pedig nagyon kíváncsiak voltunk rá. A bocsok egyértelmű véleménye szerint ez a láda nagyon unalmas helyen van. A tűző napon tényleg nem volt lélek emelő odakommandózni, bár gondban lennék, ha nekem kellene jobb helyet találni. Nincs valami jó tipp a körtemplom megtekintésére? Telefonszám, gondnok, ilyesmi? A leírás és a többiek fotója alapján érdemes lenne.

 
aknitram 2012.07.22 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Alba Regia 2012.06.26 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! Csakúgy, mint Szentsimonban, itt is szerencsénk volt, mert a temetőben dolgozgató nénik szívesen kinyitották az egyébként gyönyörű templomot. Még a leírásban említett keresztelő tálkát is volt szerencsénk a kezünkben tartani, az ugyanis - a ládaleírással ellentétben - ismét visszakerült Kissikátorba.

 
csillagt 2012.06.22 19:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

hollozso 2012.06.22 19:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

zsagerist 2012.06.17 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.90
Először a temetőben bolyongtunk, mikor rájöttünk, hogy a kerítésen kívül lesz az a bizonyos fa. :) Közönjük a rejtést!

attbuda 2012.05.27 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Nigi543 2012.05.18 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Sajnos nem tudtuk a templomot belülről megnézni, de a környezete is szép és rendezett volt. Köszönjük!

csg69 2012.04.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Megvan :)

pildi 2012.04.28 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 2.83 súly: 2.70
Nagyon szép, érdekes és kincs ez a templom. Szerencsénk volt, éppen takarították, ezért meg tudtuk nézni. Még a keresztelőkor használt kis edényt is a kezünkbe foghattuk, ami 700 éves. Gyönyörű és nyugalmas hely. Köszönjük a rejtést.

andertomi 2012.03.24 11:11 - Megtaláltam
Kerékpáros Kupa
Megtaláltuk !

rallymax 2012.03.24 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.69
Kerékpáros kupa
keretében ezt is megkerestük. Szép kis templomocska.

3rinaldo 2012.03.16 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk!:)) (megmenekült a tűztől) Köszönjük!

Atmosz&Zozmosz 2011.12.26 15:15 - Megtaláltam
Megvan :-)

humvan 2011.12.24 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Nagyon hideg volt, de könnyen megtaláltuk a ládikát jó állapotban. Sajnos a toll be volt fagyva (nem csoda -2 fok volt és esett a hó). Saját tollal megoldottuk. Szép hely, érdemes volt elmenni. Kellemes karácsonyt!

Megvan!Csapatkép így...
...meg így. 
becko 2011.12.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.69
Decemberi napsütéses késő őszben élmény volt, köszönöm

gyusz_58 2011.10.29 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.75
A rejtés gondolom a tájra vonatkozik:) a templom és a sírkert nagyon szépen ápolt.
Mi a templomhoz mentünk, majd a kerítésen lévő kapun ki a ládához. ez könnyebb, mint hegyetmászni:)
Köszönjük a rejtést

pozoli1 2011.10.09 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltam.

Yoe 2011.09.28 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
ok

qtya 2011.08.24 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Ez ám a nyugalom szigete ! Köszi !

oldbike 2011.08.15 00:00 - Megtaláltam
váraszó-hosszú völgy-szalajkaház-vaskapu-hangony völgy-kissikátor-asztag völgy-vállóspuszta bringás karika.....

gyulacy 2011.08.06 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Köszi a rejtést :)

Adamsfamily1 2011.06.12 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Megzavartunk egy őzikét pihenés közben, a derékig érő fűben!
1-2 méterre szaladt el mellettünk!

Köszönjük!

Adamsfamily

EmesESE 2011.06.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Megvan.
Az új logbookba mi voltunk az első bejegyzők.
A rejtés mellett majd méteres fűben közelítettük meg a ládát, egy őzet is megijesztetünk.
Köszönet a rejtésért

Togo 2011.05.07 07:00 - Egyéb
A ládát ma karbantartottam. Kitakarítottam, újra van benne logbook, kiszanáltam a szemetet. Újra várja a látogatókat.

Panoráma a ládától
CsKaroly 2011.04.25 10:45 - Megtaláltam
A ládát megtaláltuk, de füzet nincs benne. Kérnénk a találat elfogadását.

Mónika, Péter, Károly

[Jóváhagyta: Togo, 2011.05.05 22:12]

cseta 2011.01.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Éjszakai találat!
Még a polgárőrséggel is összefutottunk a temető lábánál...

Hz 2011.01.11 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.11
ÉK magyarországi turné, I. nap.

Ködbe burkolózva 
tusy 2010.11.13 14:00 - Megtaláltam
Gyönyörű időben(+20°C) kerestük fel ezt a ládát. Köszönjük a rejtést.

molnarbalazs 2010.11.13 00:00 - Megtaláltam
ok

KJ & GM 2010.10.19 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Donika 2010.09.05 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Ok.

Csaba és Kati 2010.08.07 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.43
HEURÉKA!
A falubeliek a másnapi "barlang" (Ök nevezték így) felszentelésre készülődtek, így a templom bemutatásából egy alapos tájékoztatóban részesülhettünk.
Nagyon szép templom.
Köszönjük rejtést.

A templomTemplombelső
TemplombelsőKazetták
TájékoztatóVisszafele a szívárvány írányába
atgaspar 2010.07.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.30
Ok

tamapo 2010.07.19 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.82
Megvan! Köszi a rejtést!

Bob&Bobek 2010.07.17 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
A feladatot balesetmentesen megoldottuk!
:-)
Köszönjük a rejtést!

Attibati 2010.07.10 14:00 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 158 km 1550 m szint
Salgótarján-Etes-Salgótarján-Zabar-Ózd-Salgótarján
A hőségben nem élveztem annyira a kisült réten a kerékpár tologatást.
A rejteknél levő fának brutális tüskéi vannak. Az egyiket lefejeltem a másik meg a hátamba állt bele.

tila21 2010.07.10 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megvan

alkatel 2010.05.30 15:30 - Nem találtam meg
Az első megtalált láda! Nagyon jó program volt a délutáni eső előtt. Bónosz ajándék is volt, két hatalmas csiperke gomba. Igazság szerint gombászni indultunk és hátha találunk ládát is. Minden össze jött.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.07.01 21:15]

Stn72 2010.05.25 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
+Van!

ganajtúró 2010.04.24 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
A világ egyik legszebb helyére megyünk-mondta a párom, mikor elindultunk, és igaza volt. Tündérország! Nagyszülőkkel kerestük fel a helyet. Jó lett volna üldögélni a fa tövében a rejtek mellett, de hát az öregek nem bírnak nyugton ülni. Papa találta meg, azt a boldogságot!
Pár óvszeres csomagolás és rengeteg hangya vigyázta a ládát, utóbbiakat jól megfigyeltük.
Köszönjük a rejtést, élmény volt!

vitibi 2010.04.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Sötétedés után, de meglett! Kivilágítva nagyon jó mutat a kápolna a dombtetőn.

Milán&Enikő 2010.04.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.23
A templom nagyon szép, érdemes felkeresni. A rejtés korrekt.

zayd 2010.04.03 12:20 - Egyéb
Ismétlés a tudás anyja:).
Kerékpáros kupa: 56,7 km

csk1 2010.04.03 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltuk!
Szép templom, és jó rejtés.
A láda közelében a domboldal nemrég leégett, de a láda szerencsére épségben maradt.
Érdekes a kis templom kör alakja, kár, hogy belülről nem látható.

krisamasa 2010.03.15 10:00 - Megtaláltam
Második ládánk körtemplom közelében! Köszönjük!

Szabó Család 2010.02.24 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
A köd miatt a kilátásból nem sokat láttunk. A templom szép. A láda új zacskót kapott.Köszönjük.

Gyeta 2010.01.23 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Gyerekkoromban jártam itt utoljára, kellemes meglepetés volt számomra, hogy a falu nagyon takaros, dolgos emberek lakják. Szerencsére nem igen láttuk nyomát az enyészetnek, pusztulásnak, ami valóban nagy szó a mai világban.
Tél lévén a favágás és szállítás kötötte le az itteniek idejét, energiáját.
A kápolnát csak kívülről néztük meg: igazi gyöngyszem.
Köszönet a rejtőnek.

A rejtektől visszafelé 
Keti 2010.01.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
A boltban mondták hol lakik a néni, akinél a körtemplom (rotunda) kulcsa van. Épp otthon volt és szívesen eljött. (a kulcsot senkinek sem adja oda) Majd egy órát voltunk bent, nagyon sokat mesélt a templomról és a településről. Fantasztikus a templom, érezni, hogy szívvel-lélekkel gondozzák a helyiek.
Az ilyen ládák miatt szeretek annyira ládázni. Köszönet a Rejtőnek, hogy megmutatta ezt a helyet!

SirLes 2009.11.21 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.06
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Körbejártam a templomot, megtaláltam a ládát, de sokat nem láttam a köd miatt.

koszta 2009.11.14 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Találkoztunk egy nénivel, aki beengedett a templomba.

 
Csizmások 2009.11.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
ok

Csaba & családja 2009.10.28 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Valószínű a falu lakossága 80%-ban polgárőr, mert tele volt velük a temető.

fejvadász 2009.10.25 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
mai 3/5 .
Tökivel és Bilbóval
köszi a rejtést

bilbo 2009.10.25 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
megtaláltam

töki 2009.10.25 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
:D

Ich.. 2009.10.17 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.45
Nagyon tettszett a templom és a környezete. A ládát hamar megtaláltuk, már messziről lehetett sejteni, hogy ott lesz. Visszafelé menet a gps valahogy kicsusszant a zsebemből amit észre sem vettem, csak a kocsinál. Így a végén még kocogtam egy kellemeset vissza a készülékért, ami türelmesen várt a földön. :) Szerencsére a környék nem túl forgalmas.

 
mjdgm 2009.10.06 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Bélapátfalvai nyaralásunk(?) harmadik napjára is beterveztünk néhány rejtek felkeresését. A ládaoldal tanulsága szerint ennek a helynek viszonylag alacsony a látogatottsága még a szép fényképek ellenére is, nekünk viszont a képek alapján megjött hozzá az étvágyunk. :-)
Az ajánlott parkolóból indulva a templom felé egy hatalmas testű kutyust láttunk besuhanni a temetőbe, páromat azonnal a frász kerülgette, így egyedül mentem tovább.
A templom érdekes volt, sajnos nem tudtam bemenni. A láda pedig azért van ott, ahol van, mert közelebb valóban nem lehetne biztonságos helyet találni neki.
Köszönjük, hogy megmutattad ezt a helyet.

Szeleburdi család 2009.08.16 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Nagyon tetszett ez a különleges templom! Köszönjük!

KörtemplomDani a rejteknél
A templom a rejtektől 
agecse 2009.07.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.54
Szép fekvésű hely ez! Köszönjük a rejtést!
G. Áron, Enikő, Álmos, Boti, Vali, Gábor

Wladin 2009.06.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.50 súly: 3.19
A templom is és a környezete is gyönyörű. A domboldalon kaszáló emberektől megtudtuk, hogy be is lehet jutni, csak a kulcsot kell elkérni hozzá. A gondnok hölgy nagyon kedves volt, sok mindent mesélt. Megmutatta, sőt kezünkbe is adta a kagyló alakú keresztelőtálat. Végül az is kiderült, hogy a templomról képes, ismertető kiadvány is vásárolható. Ha jól tudom a leírással ellentétben számos árpád-kori, kör alaprajzú templom látogatható kis-magyarországon is (pl. Öskü)
Összességében nagyon köszönöm a rejtőnek, hogy felhívta a figyelmünket e helyre.

 
berobi 2009.05.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Megvan, egyik kedvenc környékem!
Köszi a rejtést!

Kriszti és Robi

sztrovacsek 2009.04.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.99
Ózd irányából Cered felé útba ejtettük ezt a kis templomot. Szerencsénkre egy fás kocsit tologató bácsitól megtudtuk, hogy be is tudunk menni, csak el kell kérni a kulcsot egy, a faluban lakó nénitől. Míg megkerestem a ládát, fel is ért a többiekkel. Pár szóban mesélt is a templom történetéről. A fakazettás mennyezetről érdekesen nyilatkozott. pl.: "Mink nem értékeljük ezeket" vagy "Ott van valamilyen virág, nem tudjuk.":) Mindenesetre mutatott egy szép áldozótálat (vagy keresztelőtálat?) is.

waneqr 2009.03.03 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Nagyon tetszett a templom és a ládától a kilátás is, ahogy már az idevezető út is nagyon izgalmas volt még ebben a borús télvégében is.

Cowboy1986 2009.03.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!

Nagyon szép helyen van, könnyű volt megtalálni. Szép napos időben érkeztünk a helyszínre.
Köszönjük a rejtést!

Szandi és Gábor

KörtemplomLádával
urajizold 2009.02.21 13:00 - Megtaláltam
Végre eljutottam az első ládához egy kedves GPS-es segítő révén. A koordinátáit hónapok óta magammal hordtam és egy kellemes Golotkai túra végén sikerült megtalálni. THG

Desert 2009.01.26 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

Puszkany 2009.01.07 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.21
Felsétáltam a templomhoz, majd a domboldalban a rejtekhez. Kicsi, de takaros építmény.

katonal 2008.12.28 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
életem legszebb láda rejtekhelye.
csokkantás

fkmaster 2008.11.08 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Nem gondoltam volna, hogy ma még Borsodba is eljutok, de Kissikátornak köszönhetően így lett. A templom nagyon szép, a temetői virágárus néni és a sírokat gondozók el nem tudták képzelni, miért fényképezgetek itt. Érdeklődtek is, hogy kinek a sírját keresem, de közöltem, hogy csak a templomfényképezés végett jöttem:)
A mező sűrű - tehenek általi - aláaknázással veszélyeztet, így legalább 1,5-es a terep:)

luckyl 2008.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Ez volt az első láda amit megtaláltam. Azt hiszem ráéreztem a játék ízére. (A ládát "rejtő" fát kétszer is körbesétáltam :-)))

Mackka 2008.10.13 15:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

GJoe 2008.08.03 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Csodálatos környék, kedves borsodi emberekkel. Éppen a vasárnapi miséből tartottak haza a helybéliek, amikor odaértünk. Rögtön mondták, siessünk, mert még talán ott találjuk a sekrestyés nénit, és megmutatja a templomot. Így is lett, kedves idegenvezetést kaptunk, köszönjük a rejtést!

zem 2008.07.14 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Barlangok hétvégéje utáni vadászat. Csodás fények fogadtak, vihar közeledett, így a gyerkőcökre eleve esőkabátot adtam. Alig értünk a templomhoz - már egymást sem láttuk a zuhétól. A láda szép, de a jelszó... sajnálom. :-( Miután a láda visszakerült a helyére, gyönyörűen kisütött a nap, hatalmas szivárvány nőtt. Milyen jó is megbékélni... Köszönöm a hely bemutatását!

aroney 2008.06.25 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Ez a láda érdekes helyen volt, persze, ne legyen a templom mellett, de ilyen időszakban a terep inkább 4-es. A jelszót meg a hely tekintetében teljesen nem értem...

nogacsalad 2008.06.14 08:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.82
Szombati, magányos, egyedül sétálok a gondolataimmal című ládázgatásom 8/2 állomása volt.
Ide már kellőképpen vizes ruházatban érkeztem. Átvágva a mező derékig érő gizgazán, ez, a mai napra jellemző átázott állapotom csak fokozódott :o)
Szégyen és gyalázat, de felautóztam a templom bejáratáig. Innen kb 1 perc séta a ládika, és 20 perc nézelődés az Ojjektumnál.
Pofás kis templom, hétköznapi rejtés, átlagos temető, kihízott kullancsokkal teli mezővel. A ládikánál nagy ügyesen rányúltam egy kb. 15 cm-es tüskére. Ezt haza is vittem a kezemben. Végül otthon végeztem el az eltávolító műtétet magamon, amúgy érzéstelenítés nélkül, kapával-kaszával.
Első nekibuzdulásra a jelszó második betűjét kihagyva wapoltam volna be, mert ékezetek nélkül, így is értelmes :o) Aztán jót nevettem a dolgon, és pótoltam a hiányt...
A ládikából kivettem egy jelvényt, betettem egy zizegős matricát.

TemplommalOjjektum
ÁhitatLádikó
Morcipók 2008.06.02 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Morcipók és Robocop 2008.06.02 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Aranyos volt, kis pici eldugott település, de a környezete szép!

Lacipap 2008.04.13 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Csodálatos vidékre látogattam el ezért a ládáért, nagyon megérte! Olyan nyugalom árad az egész környékből, hogy még a megfáradt vándorokat is megnyugtatja.
Nézelődtünk sétálgattunk és élveztük a tavaszi est fényeit.
Köszönet az elrejtőnek a csodás élményért!

 
Bezol 2008.04.05 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam Bad barátommal. Köszönjük a rejtést, kár hogy a templom zárva volt. Érdekesek ezek a kis zsákfaluk, be is mentünk, mert Bad még nem volt ilyen helyen. :) Ha egyszer nyerek a lottón, akkor ilyen helyen szeretnék egy nyaralót! :) Az eső sajnos itt is csepergett, de továbbra sem vette el kedvünket, s tovább robogtunk a fagyos kordináták felé.

GS-t hagytam.

er&esz 2008.03.30 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Helyes kis templom.

zahako 2008.03.23 11:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

fogo 2008.02.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Szép a templom, a ládát egyszerű volt megtalálni, bár a rejtek nagyon jó!

katica 2008.02.17 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Nagyon tetszik ez a vidék, már most látom, hogy keresztbe-kasul fogom egyszer bringázni.
A templom is nagyon szép, igazán megérte ide eljönni, köszi!

Csuhás + Vándor + katica

Grizzlymókus 2008.02.16 16:34 - Megtaláltam
Ez könnyű volt.

Balogh Család 2008.02.16 16:34 - Megtaláltam
Túl könnyű hejen van szerintem , úgy fújt a szél majd meg fagytunk, de a láda hamar megvolt

nyüstetéze 2007.12.30 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.85
Egy körben fedeztük fel a zabari ládával. Nem jártunk még ezen a vidéken, kellemes, emberi léptékű dombok között sétáltunk.

Nyüstetéze és Eszter

alucifer 2007.11.06 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Ma 3/2
Csodálatos és szelíden lankás dombok között vezet az út
nagyon megéri erre felé is eljönni, Ózd - Hangony - Kissikátor.

A rejtekA templom
Látkép az útról 
doriszbálint 2007.10.28 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
eZ VOLT A MÁSODIK KERESETT ÉS EGYBEN AZ ELSŐ MEGTALÁLT LÁDÁNK!!!

Zsu. 2007.10.21 13:00 - Megtaláltam
Újratelepítve! Kereshető. [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2007.10.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Újratelepítve! Kereshető. [wapon beküldött szöveg]

Bükki hétvége Zsuval. Második nap. Ma bokros teendőink voltak, ugyanis csomagtartómban három előre elkészített geoláda várt kihelyezésre: a két ellopot láda pótlása: Arlói-tó és kissikátori körtemplom, valamint a régóta "megszűntre" állított Köröslyuk-barlang nevű geoláda újratelepítése céljából. A GCKOLY felélesztésével indítottuk a napot, majd a Szalajka-völggyel folytattuk. Utána Visnyára vezett utunk. Innen a két "eltűnt" láda pótlása következett. Először az Arlói-tónál lévő csészét helyeztük újra üzembe, majd a kissikátori körtemplomnál lévőt Arlóról Ózdon keresztül jöttünk ide, Kissikátorba. A körtemplom már messziről impozáns látványt nyújt! Nagyon szép kis hely, és az ideút is kifejezetten tetszett. Jó környék nagyon, kár, hogy számomra ismeretlen, a geocaching által némileg "hanyagolt" ez a térség... Helyi ládászok, hajrá, rejtésre fel!

Mikulás

valti 2007.10.15 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.00
Mint ahogy korábban Vasg írta nincs ládikó! Gyakran járok erre, most volt időm felmenni és megkeresni a láda hűlt helyét! A kövek legalább még ott vannak. Szép dimbes-dombos vidék, érdemes erre kirándulni. A települést(Kissikátort) folyamatosan szépítgetik, a falu középen frankó kis játszótér található, kis gyermekes családoknak ajánlott!

[Jóváhagyta: Togo, 2007.10.16 00:32]

VasG 2007.06.17 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Érdekes a kis körtemplom, és maga a település is. Nyugodt kis zsákfalu, szépen kialakították a főterét, érdemes megnézni.
A ládát nem találtuk meg, de attól tartok a hűlt helyét igen. A rejtekfa tövében láttam egy kis mélyedést, két lapos követ, de mást sajnos nem.

[Jóváhagyta: Togo, 2007.06.17 22:08]

KörtemplomÚrnapi stáció helye
Rejteket adó faKilátás a ládától
Itt kellett volna ládát találni?Napozó gyík
VP 2007.04.22 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.07
Tíz éve bicikliztem erre (Gönc - Csrehát - Aggtelek - Salgótarján - Pásztó egy nap alatt 215 km). (Akkor a Zabar - Domaháza út még szórtköves volt.)
A templom zárva.
Az éjszakai tájfutóverseny után Somoskőújfalun aludtam a barátaimnál. A reggeli alagút - Karancs kör után hazafelé még néhány láda, sok szinttel.

dzsalasz 2007.04.22 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
csodálatos kis templom, csodálatos vidéken. Borsodi létemre először jártam erre, de valószínűleg nem utoljára.
Dzsalasz, Virág, Soma

klo 2007.04.09 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Ok. Bár lehetett volna közelebb is a láda. Bne - Klo

zayd 2007.04.08 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Már jártam itt korábban is, de most a ládát is levadásztam.

álomfogók 2007.04.06 17:10 - Megtaláltam
Azt terveztem, a Láva hólyag barlanghoz tett kirándulás után még belefér a kiruccanás ehhez a "közeli" ládához. Azért egy kicsit tovább tartott az ide való eljutás, mint gondoltam. Bár meg kell adni, nagyon tetszik ez az észak-nógrádi a táj. Viszont nagyon későn értünk ide, ahhoz képest, hogy 6-ra Mátrafüreden kellett lennünk. A láda megtalálásán és a templomon kivük így másra nemigen maradt időnk (így is majd háromnegyed órát késtünk). Kár, mindenesetre köszönjük az invitálást.

henkeee 2007.04.01 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Már régóta szemeztem eme ládával, most meglátogattuk. Tulajdonképpen maga a település keltette fel érdeklődésemet, egy a turista társadalommal foglalkozó havilap korábbi cikke alapján, melyet zsomi-ék írtak "Északi zöld" határjáró túrájuk kapcsán.
A kis település nagyon hangulatos, cseppet sem kihalt és barátságtalan ellentétben sok hasonszőrű magyar faluval. A falatnyi játszótéren nagymamák és anyukák felügyelete alatt játszanak a gyerekek, egy idős bácsi kedvesen üdvözöl minket, ahogy végig haladunk a hosszú főutcán,a pékség előtt vasárnap délután is folyik a munka, friss árut rakodnak, egy aranyos kislány épp hazafelé tart, kezében tollas ütők.
A helyi iskolába alig jár pár gyerek, de a polgármester pénzt áldoz a fenntartásáért, Ózdról külön tanárok járnak ide tanítani történelmet, németet és számítástechnikát. Sajnos szeptembertől ezt az iskolát is bezárják.
A település összképe és az ott lakó emberek viselkedése, értékrendje példaértékű a mai magyar viszonyok között. Amit itt láttunk és tapasztaltunk az szöges ellentétben áll a sajtó és a média híreszteléseivel, melyek elsősorban a "befeketített" Ózddal és környékével foglalkoznak. Néha az ilyen kicsiny, fennmaradásukért küzdő falvakat is illene bemutatni!
Ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el Kissikátorba!

gyuric 2007.03.18 19:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.98
1104km, 37láda. 37/31

Mennikék 2007.03.16 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
A négynapos hétvége ideje alatt, egy délutáni kirándulás keretében levadásztuk az egész család részvételével.

Mr Zerge 2006.12.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Érdekesek ezek a kis körtemplomok szerte az országban.
Üdv Mr Zerge.

Bóta család 2006.12.09 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.00
"Északi zöld" határjáró túramozgalom során ejtettünk egy kis időt erre a szép helyre. A rejtekhely már messziről "ordított". Könnyen megtaláltuk. Köszönjük.

Zsolt és Attila a ládávalláda tartalom
a rejtekZsolti a templomnál
Fűkocka 2006.12.01 16:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

 
ikrieger 2006.11.12 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Kétnapos heves-borsodi-dombsági túránkból hazafelé autókázva tettünk egy kitérőt macikupaccal.

macikupac 2006.11.12 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
2 napos, a Heves-Borsodi-dombságban elkövetett túrázásból hazafelé.

Miután végigjártuk többé-kevésbé a "Partizán út" elnevezésű túramozgalom útvonalát, elindultunk hazafelé. A temető és a kis templom már a főútról hívogatott minket. Egy-kettőre meglett a láda. Reméljük, hogy a főúton autózókat egyáltalán nem érdekli, hogy ott matatunk. Macekkel és ikriegerrel kerestem meg. Szívesen megnéztük volna belülről is. Legközelebb talán sikerül.

Erre indulj!Szűz Mária
Kereszt és körtemplomA körtemplom hátulról
Macek a dobozzal 
Csuhás 2006.11.12 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Szuper ládika. Érdekes templom, lenyűgöző környék, tanitandó rejtés, igényes gazdag doboz, tartalmas leírás.. Mit mondjak még: Szóval a nap legjobb ládikája! De beszéljenek a fotók...

Köszönöm!

Csuhás

Néhány új kép 2008-ból.

KörtemplomFelhősávok
A ládika feléTemplomképek
Valami szépet ma is...
2008
kl 2006.11.04 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Nappal már láttuk, de este még szebb!

Gyáva Oroszlán 2006.10.24 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Észak Magyarországi kirándulásunk során a GC elhozott minket erre a kedves településre, amelyik - úgy gondolom - hazánk "egyik ismeretlen kis értéke". Ez az alig őtszáz főt számláló falú szép természeti környezetben kellemes meglepetés annak, aki nem ismerte.
Nevezetessége a falú szélén, kis dombon álló temploma.
Szerencsénk volt; a templomot felügyelő kedves hölgy éppen a temetőben szorgoskodott. Kérésünkre, - hogy szeretnénk a templomot megnézni - biciklire ült és rövid idő alatt elhozta a kulcsot és mindent megmutatott, elmagyarázott.
A végén a "honoráriumot" nem fogadta el, hanem bedobta a templom perselyébe! Itt még ilyen nép lakik!!!
A láda könnyen és jól megtalálható. Köszönjük, hogy itt lehettünk!
Tamás, Jutka, Magdi, István.

Itt voltunk. 
Tócsa 2006.10.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Nagyon aranyos, szépen felújított kis templom, próbáltunk bekukucskálni is , de nem sok sikerrel.Jó , hogy itt jártunk!

Shakespir 2006.10.14 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megvan! Mai napi kirándulás utolsó állomásaként értünk ide. A kövezett út aljánál parkoltunk, innen kellemes sétával jutottunk fel. A templom impozáns, a rejtek hamar meglett. Örömmel konstatáltuk, hogy a rétet lekaszálták.

 
robatko 2006.10.07 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Igaz hogy sötétben jöttünk,de így is tetszett.Van valami hangulata az egész vidéknek ami nekem nagyon bejön.A kanyargós út a hideg völgy,meg ez az egész ISTENHÁTAMÖGÖTTISÉG.

A ládaA szomszéd
LogolVisszarejtés
ÉjszakaA Vadkörtefa
KörtemplomA temető
guess.who 2006.09.23 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Az ajánlott útvonalon közelítettünk (nem volt túl bonyolult, még táblával is jelzik :D), és szerencsére éppen nyitva volt a templom, egy kedves öreg néni beinvitált, és elmagyarázott mindent - annak ellenére, hogy előtte állította, hogy sajnos nem tud annyit, mint a művészettörténészek és a régészek. :) Sorban megmutogatta az érdekesebb festett fakazettákat, mondta, hogy menjünk fel nyugodtan a karzatra fotózni, sőt a templom legnagyobb kincsét, a kagyló alakú keresztelő edényt is megmutatta. Ezután vettünk a képeslapból és az információs anyagból is, körbefotóztuk a templomot, majd elbúcsúztunk, és szépen nyugodtan elindultunk tovább. :) Szerencsére még időben eszünkbe jutott, hogy a ládát el is felejtettük megkeresni, úgyhogy átsétáltunk a dombon a vackorfához. Semmi bonyolítás nem volt benne, odamentünk és megtaláltuk. (A fa száraz ágcsonkjaira vigyázzatok, nagyon kellemetlenül tudnak horzsolni és szúrni...)
De pont így volt tökéletes, nagyon kellemes élmény volt a templom, és a kedves "idegenvezetőnk" is. :)
Köszönjük, hogy itt járhattunk! :)

Nivabibi 2006.09.17 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.84
Szép kis templom, sajna nem lehetett bejutni Könnyű találat.

zsalaber 2006.09.16 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
A környéke nagyon tetszett. A templomot csak kívülről láthattuk, így az nem nyújtott nagyobb élményt. A láda szabadon az eredeti rejtektől kicsit távolabb volt. Mivel a rejtők kialakítottak egy kis helyet ,jó lenne, ha mindenki figyelmesen visszarejtené, mert lehet hogy egy állat vitte odébb. Most néztem az EndeiTeam képeit, így már a templomba is benézhettünk! :-)
köszi: A+R

tudo 2006.09.02 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.01
Ideális időjárárási feltételek mellett 145 km kerékpározás 1600 m emelkedéssel és 3 ládával a Gyöngyös - Markaz - Recsk - Szajla - Pétervására - Arló - Kissikátor - Ózd útvonalon. A BNPI által éppen engedélyezett láda felkeresését nem jó halogatni, mert esetleg megint bevonják; ha már Recsk felé jó az út lefelé, akkor azt is ki kell használni. Így adódott, hogy észak felé folytattam az utat, egészen Ózdig, csatlakozva az 1 évvel ezelőtt, ősszel gyűjtött Mátra környéki területhez.

Arló (GCARLO) - Ózd - Hangony felől érkeztem a gyönyörű, dombsorral övezett és műemlékekben gazdag falvakkal ékesített völgybe. Kissikátor falu kerek temploma a temetővel együtt messziről látszott. A templomhoz simán fel lehet tekerni. A neheze ezután jött.

A szorosan egymás mellé telepített sírok között nehézkes volt a bicó cipelése; meg égő is volt. Ráadásul sírásók dolgozgattak a sírok között, ferde szemmel nézve rám :-(. A láda meg a temetőn túl, méteres viszketős elefántfűn keresztül, természetesen cipelve a kerékpárt. Miért kellett elrontani ezt a szép környezetet dzsindzsászással...

Logoltam, megnyugodtam, elkezdtem nézegetni a templomot. Érdekes kialakítása vajon milyen mondanivalót hordozhat? Bicóra ültem, elkezdtem nyomni vissza Ózdra, de közben megnéztem Hangony és Szentsimon falut és templomait is.

A mai 3 észak-magyarországi láda is szépen teljesíthető kerékpárral, sőt a jó időnek köszönhetően teljesen tiszta maradt a felszerelésem és a kerékpárom. A magashegy, a tó és a templom a maguk nemében egyedülállóak, ugyanakkor szép emlékeket ébresztenek. Megérte a fáradság!

Őszi füvekEz már az ősz színe
TalálatA templom a temető felől
A körtemplom 1.A körtemplom 2.
Gyönyörű völgy :-)Ózdszentsimon
Virág, de már hervadNyári lepke
Jutka 2006.08.29 20:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Topolya 2006.08.29 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.51
Jó lett volna megnézni a templomot is, de ebben a kései órában ez nem jött össze.

lili02 2006.08.27 17:25 - Megtaláltam
Anyuval

bolyak 2006.08.27 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Mellig ért a gaz a réten, de tényleg a temetőnél mindig van valaki.

EndreiTeam 2006.08.26 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Ok. [wapon beküldött szöveg]
Mai 5/5. ládánk. Szerencsések voltunk, mert éppen összefutottunk a templomot takarító nénikkel, akik sok érdekes történetet meséltek a templomról, és a menyezet felújításának viszontakságairól. Beszélgetés közben előkerült az 1312-ben készült ezüst keresztelő edény is. Egészen különleges érzés volt a kezünkben tartani!
Köszönjük szépen a néniknek és persze a rejtőnek is!

Osztrák címer és hold
Magyar címer és napKeresztelő edény
K-55 2006.08.17 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.15
A kanyargos ut odaig hangulatos, a templom valoban kerek. Bovebben kesobb... [wapon beküldött szöveg] MikiCache ládája után ebéd Mátranovákon, azután irány Kissikátor. A szemközti domboldalról kis rókakölyök figyelt, a nap lemenőben, a kánikula is enyhült. Hangulatos vidék.

0102
REViZorZ 2006.08.16 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.85
A közelben lakunk, ismerős a vidék, de mindig szép!
A rejtés jó, bár a lányokkal voltunk, és a pici nem látszott ki a fűből, de megoldottuk. Jó ötlet a láda, köszönjük!

kilali 2006.07.15 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Szeretem ezt a völgyet, szép a táj, jó az út és alig van forgalom. Sokszor jártam a templomocskánál, de belülről még nem láttam. Bíztam benne, hogy a láda kapcsán bejutok, de most sem sikerült.

qtatom 2006.06.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Camel trophy to GCKKOT ;)
Szombatra terveztem a "bevetést", de az eső visszatartott. Vasárnap reggel indulás előtt 15 perccel vettem észre, hogy a GCSPIR-t előző nap "lenyúlták" előlem. De már annyira bennem volt a mehetnék, hogy az se érdekelt ha csak 1 ládáért kell eltekernem. Miskolc - Lillafüred - Jávorkút - Nagymező - Olaszkapu - Szilvásvárad laza 35 km-es guriga volt :) Ott 2 palacsinta és 1 kóla kiséretében nekivágtam a maradék 33 km-nek. Aztán jött az izgalom, Járdánházán megláttam 1 kék(?) jelzést és a helyiek szerint azon egész jó minőségű erdőgazdasági aszfalt úton áttekerhetek a Hangonyi-tóig. Az eleje tényleg szuper volt, szerpentinen fel, le, aztán sorompó... és vége lett az útnak. Hmmm. Gondoltam akkor marad a toronyiránt, a GPS szerint ekkor már csak 7 km-re voltam a ládától. 2 zsákutcába (vadetető, útvége) futás után, kezdtem morcos lenni, amikor is megtaláltam vmi régi halvány piros jelzést, amit erősen áthúztak :) Innen aztán jött a hullámvasút, vegyes minőségű erdei utak (sáros, száraz, füves, faleveles). A kulacsomban meg csak fogyott a tea. Mikor már majdnem úgy éreztem, hogy célnál vagyok, akkor meg persze, hogy a GPS ellenkező irányt kezdett mutatni. Aztán egyszercsak megérkeztem a tóhoz. Onnan már végre aszfalt, a tervezett 68 km-ből csináltam 80at, amiből legalább 40 volt a terep. Ládázás és fotózás után irány a falu, ott feltankoltam magam vízzel, ami arra volt jó, hogy hazafele azzal locsoltam a sártól kiszáradt láncot :)
Mivel úgy éreztem, Szilvásvárad felől megmászni a Bükköt ilyen nap után állatkínzás, így gyors km számolás után irány Ózdnak a 26-oson. Nem tom melyik volt gyilkosabb, folyamatosan tekerni hazáig 70 km-t, vagy fel a Bükknek. Útközben kaptam az infót, hogy GCSPIR-t közben újra elrejtették, ráadásul pont útba esett, így napvégére csak összejött a 2 láda. Csodás környezet. Zsiráf biztos a középkorban járt erre...

Az a bizonyos "piros" jelzésVégre! Innen már csak 3 km volt légvonalban.
Hangonyi-tóCélban
A GCSPIR-ről itt még lemaradtam.Don(t)Go ;)
Virágok köztKeresztek
Lourdes-i szűzanyaLourdes-i szűzanya #2
Zsiráf 2006.06.11 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.88
A templom zárva. Úgy rémlik a középkorban, mikor ezek az építmények fontosak voltak jellemző volt rájuk a hosszú nyitvatartás... Kívülről nem sokat mutat...

softi 2006.06.10 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.22
Megvártuk még egy zivatar elhúz felettünk, aztán egyszerű volt megtalálni.
Még látszott az előző kesser csapása.
GCSPIR-t elvittük.

Rudi Team 2006.06.01 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Ok!

zsorzs 2006.05.28 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.11
A templomnál parkoltunk, aztán toronyirányt a vízes fűben meneteltünk a ládáig. A völgy nagyon tetszett! A rejtés (földbe süllyesztés) nem tetszett. Társbérletbe költözött a GCSPIR.

freddy 2006.05.28 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
Már szerencsére nem esett az eső. Ide rejtettük a GCSPIR-t a láda mellé. Jó a templom, de zárva volt.

keva 2006.05.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Helyes a kis templom.keva

jalso 2006.05.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Érdekes és szép templom, az adottságokhoz képest jó rejtés. A templomot sajnos csak kívülről csodálhattam meg. Szép a temető is. Innen indultunk mihullal a HUN láda becserkészésére.

Mihul 2006.05.23 13:20 - Megtaláltam
Itt is jártunk [wapon beküldött szöveg]

 
katika 2006.05.20 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
GCHUN megtalálása után kerestük fel ezt az új ládát. A templomot a helyi nénik éppen takarították, ezért bemehettünk. Belülről is nagyon szép. A néni sok mindent mesélt, pl. azt is, hogy most 344 lakosa van a falunak. Sokan jöttek a temetőbe is, és a közeli kis kápolnát is rendbetették. Gyönyörű a templom belseje, főleg a kazettás menyezet fogott meg.
Az a szerencse, hogy a láda messzebb van a templomtól, mert legalább 15 ember jött hirtelen a környékre. De még így is kicsit szem előtt van, hisz a szembelévő dombról jól látszik a "fa". Köszi a rejtést! Jól éreztük magunkat. Irány GCArlo.

Pupu 2006.05.20 06:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.09
Észak-magyarországi kerülés, négy új és egy mozgó ládával. Fülledt, borús idő, néha esővel, de nem áztam meg. Átlagos helyeken jártam.

Nekem nem volt semmi különös ez a hely, de jól össze tudtam kombinálni a GCHUN továbbításával.

eness 2006.05.14 22:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 1.48
lemaradtunk, de ez felért egy első megtalálással. csak azt sajnos sehol nem jegyzik. álljon itt vigaszul, a templomról készült éjjeli képünk. szerintem szebb, mint a Végek képe. ők túl korán érkeztek.:-) ha legközelebb este erre járok, állvánnyal jövök.

templom ellenfénybenbsanyi a harisokat hallgatja
megszívtuk, hurrrá 
bsanyi 2006.05.14 22:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Az állapotunkat a jelszó nagyon jól körvonalazza. De legalább harist hallottunk. Szomorúan tapasztaltuk, hogy a templom kivilágítása szépen lassan hogyan fogja elfogyasztani a környék bagolylepkéit.
bsanyi, eness

Végek 2006.05.14 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Nem sokkal este 6 óra után vettem észre, hogy megjelent a láda. Mivel nincs túl messze tőlünk, úgy gondoltam még belefér felkeresni sötétedés előtt.

Először a templomot akartam megnézni, néhány képet készíteni. Szerencsém volt, épppen kint volt két néni a temetőben lévő kegyhelynél imádkozni és megmutatták a templomot belülről is. Szépen helyre van állítva. A festett famenyezet restaurálása is megtörtént már, ez is egy különlegessége a templomnak. Akinek hasonló lehetősége lesz benézni a templomba, semmiképpen ne hagyja ki!
Amíg odakint zuhogott az eső, a nénikkel elbeszélgettünk, néhány fényképet is sikerült készíteni belülről.

A néniknek nem akartam a ládáról beszélni, így együtt jöttünk le a hegyről, a kocsival egy kicsit távolabb álltam és egy másik irányból közelítettem meg a rejteket.
Az eső szerencsére ekkor már csak szemerkélt, így a láda felkeresésekor nem áztam bőrig, csak alulról sikerült átáznom egy kicsit a vizes fűben. Viszont keresgélnem nem kellett, a rejtés szinte felkínálja magát a megtalálásra.

Egy jól sikerült esti kirándulás volt. Köszönet a rejtőnek!

Gábor

Körtemplom kívülrőlMennyezet részlet 1
Mennyezet részlet 2Mennyezet részlet 3
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]