geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1746. Szlovénia teteje: Triglav csúcs (SLO) (GCTrgv)

Csúcsdísz

Csúcsdísz

Lassan maradnak el a növények

Lassan maradnak el a növények

Itt már szédítő a magasság

Itt már szédítő a magasság

Oda kell majd felkaptatni

Oda kell majd felkaptatni

Ki korán kell, mozizhat egy darabig

Ki korán kell, mozizhat egy darabig

Lelátás a Kredaricáról

Lelátás a Kredaricáról

Valami színes tosz :)

Valami színes tosz :)

Havas

Havas

Segít a felhő. Tiszta időben elég rémisztő a mélység

Segít a felhő. Tiszta időben elég rémisztő a mélység

Ez már a lefelé menet vége

Ez már a lefelé menet vége
Szélesség N 46° 22,675'
Hosszúság E 13° 50,267'
Magasság: 2818 m
Megye/ország: Szlovénia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.07.03 08:50
Megjelenés időpontja: 2007.07.26 16:40
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Mudman, Dóri és a Békaember
Felhasználó: mudman
Nehézség / Terep: 1.0 / 4.5
Megtalálások száma: 80 + 3 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


A jelszó a csúcs előtti gerincen található egyik nagyobb tábla harmadik sora és a negyedik sorban szereplő évszám.

Több városi multi után ezúttal, - hasonlóan a GCFoga ládánkhoz - ismét a keményebb terepek rajongóinak készítettünk egy kis keresnivalót. Ezúttal Szlovénia legmagasabb csúcsára, a Triglavra invitáljuk azokat, akiknek nemcsak a pont számít, hanem valami izgalmat is szeretnének átélni a túra során. A 2864 méter magas Triglav nekik remek választás lehet. :-)

Előre szólunk, hogy nem veszélytelen a túra. Többnyire magashegyi környezetben kell igen komoly, kb. 1900 méteres szintemelkedést leküzdeni. Itt az időjárás szinte percek alatt képes megváltozni, tehát esőkabát, meleg holmi, étel ital nélkül senki ne vágjon neki a csúcsnak.

Mi, a Dóri hasában lakó hathónapos Aliennel kétnaposra terveztük a túrát, de az igazán keménylegények akár egy nap alatt is lezavarhatják. Kiindulópontnak Moistranát javasoljuk, ahol aránylag olcsón lehet szállást találni. (napi 33 eurót fizettünk ketten egy klassz kis apartmanért) Innen egy 10 km hosszú, durva emelkedőkkel tarkított autózható úton jutunk el az ajánlott parkolóig. Itt 2,5 euró kiperkálása után magunkra aggathatjuk a túracuccot és irány a hegy. (Pénzt csak június 15 és szeptember 15 között szednek, 05 és 17 óra között) Az Aljazev Dom után pár perc séta következik, majd elérkezünk egy bazinagy szögön fityegő karabinerhez. Fotózkodás után eljön az első döntéshelyzet, ugyanis el kell dönteni, merre tovább.


Az egyik út innen azonnal nekimegy a hegynek, a másik még sokáig, lankásan folytatódik a völgyben és csak pár kilométer megtétele után fordul a hatalmas csúcsok felé. Mi mindkét utat bejártuk és az első variációt ajánljuk, majd később kiderül miért.

Itt a tájékoztató tábla 6 órányi távolságra jelzi a Triglav csúcsát, de ne dőljünk be ennek az optimista szövegnek, nagy valószínűséggel nem fogjuk ennyi idő alatt megmászni. Az ajánlott út meredeken megy neki a kőtömbnek, de a növényzet csak lassan ritkul, majd végre eltűnik. Hamarosan előtűnnek a lánccal biztosított részek is, a félősebbek via ferrata cuccot is vihetnek magukkal, de ez inkább csak nehezíti a mászást. A kilátás egyre vadabb lesz, az alant tekergő patak fokozatosan elvékonyodik, majd már a hangja sem hallatszik. Fejünk felett újra és újra valószínűtlen méretű csúcsok bukkannak elő, amiket bármilyen hihetetlennek tűnik elsőre, de szép lassan magunk alá gyűrünk.

Mielőtt kiérünk egy lankásabb fennsíkra, még összefutunk a kettes számú úttal. Innen már nincs messze a Triglav ház, ahol rossz idő esetén meghúzhatjuk magunkat. Itt lehet éjszakázni is, négy-, illetve kétfős szobák is vannak, de megéri a ház spéci teáját is megkóstolni. A csúcstámadást másnap hajnalban érdemes megkezdeni, mert így van esélyünk a kilátásra is. Ekkor mindössze kb. 300 méter szintet kell letudni, szintén többnyire jól biztosított úton. Mázsás cuccainkat ne vigyük magunkkal, okosabb azokat a ház egy félreeső szegletében letámasztani.

Elsőként a Kis-Triglavra kapaszkodunk fel, ami 139 méterrel marad csak el a nagy testvértől. Itt vesztünk majd némi szintet, és egy igen keskeny, emléktáblákkal gazdagon telerakott gerincen érünk át a főcsúcsra. Az emléktáblák főként a villámcsapások áldozatainak állítanak emléket, így ha nem akarjuk, hogy nevünk hasonló formában maradjon fenn az utókor számára, viharos időben kerüljük az itt lófrálást.

A Triglav csúcson a kis bódéban történő fényképezkedés, pecsételés, csokievés, kilátás, szörnyülködés után időben induljunk el visszafelé. A visszaút sem lesz gyerekjáték, pláne, ha a másik utat választjuk. Itt a végtelen, zsírozott csapágygolyóként viselkedő törmeléklejtő szomorítja a túrázót, de a meredekebb szakaszokon a rossz minőségű, lefelé hajló jeges vasak sem jelentenek túl nagy segítséget. Bár a változatosság gyönyörködtet, mi mégis inkább a már bejárt utat javasoljuk.

Sok sikert, és szebb időt, mint amilyen nekünk jutott!
/Levezetésképpen érdemes még felugrani a 2678 méteres Mangart-ra is. ;-) /

Kinyomtatható térképrészletet itt találsz.

Letölthető tracket pedig itt.

Hasznos koordináták:

 N 46° 27,633' E 13° 56,394' 650 m [GCTrgv+apartman]

 N 46° 27,658' E 13° 56,326' 652 m [GCTrgv+kozert]

 N 46° 26,293' E 13° 53,738' 832 m [GCTrgv+vizeses]

 N 46° 24,764' E 13° 50,792' 1010 m [GCTrgv+parkolo]

 N 46° 24,341' E 13° 50,477' 1021 m [GCTrgv+elag1]

 N 46° 23,420' E 13° 50,146' 1202 m [GCTrgv+elag2]

 N 46° 23,410' E 13° 51,048' 2095 m [GCTrgv+elag3]

 N 46° 22,737' E 13° 50,910' 2505 m [GCTrgv+haz]

 N 46° 22,696' E 13° 50,203' 2864 m [GCTrgv+csucs]
Állapot: kereshető

KRW értékelés (51 db): környezet: 5.00 rejtés: 4.41 web: 4.73 átlag: 4.71

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 + speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


kitkat0123 2020.08.19 23:59 - Megtaláltam
A Voje hegyi kunyhóból (Planinska koca na Vojah) a Hét-tó völgyén keresztül indultunk hétfő reggel és egy hihetetlen kétnapos túra után a harmadik napon, a Triglavski domból támadtuk korán reggel a csúcsot. A csúcstámadást eredetileg az előző napra terveztük, de az esős idő és erős szél miatt az időjárás nem volt túl kedvező. Reggelre kiderült, így fantasztikus napsütéses időben indultunk el felfelé, rajtunk kívül felfelé szinte senkivel nem találkoztunk, a csoportunk egyedül volt a csúcson is. A csúcscsoki elfogyasztása után ereszkedtünk vissza egészen az autónkig majd irány vissza Magyarországra! Az egyik - ha talán nem a legfárasztóbb nap volt eddig életemben, de minden percét megérte a reggeli látvány miatt.

Köszi a rejtést!

Triglav
 
GeoEvike 2019.10.12 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletes leírást lásd: Totinál

Toti 2019.10.12 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Tökéletes időjárás ígérkezett erre a hétvégére így a Triglav megmászását tűztük ki célul. Péntek este elautóztunk a Vrata völgybe, megaludtunk az autóban és a szombat, vasárnapot a hegy látnivalóira szántuk. Hivatalosan már zárva volt a menedékház, de azt megígérték, hogy ha fűtés víz és étel nem is lesz, de ágyat és takarót biztos kapunk, ha eljutunk a Triglavski domhoz. Így reggel nagy zsákokkal, étellel, vízzel és ruhákkal felszerelkezve vágtunk neki a mászásnak. A nagy karabínertől a Tominskova úton indultunk el a meredek emelkedőn. Ebben a magasságban csodálatos a hegyek és a táj változatossága. 1000-1500m között a lomberdő, 2000 méterig a törpefenyők, e felett pedig a kopár mészkő sziklák látszanak. Nézelődve, fotózva nagyjából 6 óra alatt feljutottunk 2500 méterre a Triglavski domhoz, ahol letettük a zsákokat és elindultunk a Triglav csúcsára. Ferrata felszerelés nem feltétlenül szükséges, mert inkább lánccal biztosított útnak mondanám az ösvényeket. Aki kicsit bizonytalanabb az azért inkább vigyen. Nagyjából 1 órás út a keskeny gerincen a Triglav csúcsa a menedékháztól. A naplementét a csúcsról csodáltuk meg. Körben látszott az összes hegycsoport felhőben vagy felhők felett, amiket az elmúlt években sorban megmásztunk. A Grintovec oldalán pedig épp ekkor kelt fel a telihold. A csúcsról a házhoz már fejlámpával ereszkedtünk vissza, ami barlangászként nem okoz nehézséget. Az éjszakát az igen kellemes menedékházban töltöttük, majd reggel 7 órakor megcsodáltuk az ablakból a Triglavot a napfelkeltében. Később az északi oldalát már nem süti a nap, de azért mégegyszer megmásztuk délelőtt is, hogy ebben a fényben is újra megcsodáljuk a környező hegyeket, Júliai-alpokat és a Dolomitokat. Visszafelé megkerestük a környék .comos ládáit és a Veronika menedékház felé mentünk a lefelé vezető úton. Itt is volt lehetőség bőven a szinteket mászni, nem sok vízszintes résszel találkoztunk. Összesen a 2 nap alatt 3600m szintet másztunk meg felfelé és lefelé is mindössze 25km alatt. A szlovén hegyeket sem lehet megunni, csak az elmúlt pár hónapban ötször tértünk vissza: Évi, Toti

vaterlo 2019.08.19 08:43 - Megtaláltam
Reggel viharos szélre ébredtem, de szerencsére ez indulásra elállt. Így jó időben és a hétköznapnak köszönhetően viszonylag kevés mászóval sikerült a csúcshódítás. Már a Kis-Triglavról lefelé jutott eszembe, hogy nem néztem meg a jelszót. Ha lehetséges, a képek alapján kérek egy elfogadást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.10.07 19:41]

20190818_14071020190819_084355
20190819_083504 
kiralyek 2019.06.30 13:45 - Megtaláltam
Végre megcsináltuk!

C33E2BD1-CE88-43C8-9E8E-51B40C61EB43A2A3A1A9-4F7A-47EE-B212-93E4F4575BE0
BCCE1989-5469-43F2-8CA2-57209834D664 
Nikicsu 2018.08.20 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Chubby 2018.08.20 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Huba, aztak. Nem hiszem el, hogy megcsináltuk. [g:hu 1.5.4]

Még a nyár elején vett rá egy barátnőnk, hogy augusztusban töltsünk egy hetet Szlovéniában, ahova a párja valósi. Ennek a nyaralásnak a csúcspontját (haha) jelentette a Triglav. Reggel fél 6-kor indultunk nem messze Trieszttől, két óra autózás után érkeztünk a Krma-völgy parkolójához, és egyből el is indultunk felfelé. Délután fél 1-re már fel is értünk a szállásunkra, a Dom Planikára. Miután letettük a holmi nagy részét, és megpihentünk egy kicsit, folytattuk is az utunkat a csúcs felé. Elég nagy tömeg volt, lassan haladtunk fölfelé, és még lassabban lefelé. Sok időnk nem volt fent sajnos, az időjárás egyre kevésbé mutatta a barátságos arcát. Legalábbis ha van valami, amit nem akarsz hallani a Triglav vasalt útjain, akkor az a mennydörgés. Összességében szerencsénk volt, hogy még délután felmentünk, másnap reggel még rosszabb körülmények voltak, és a csúcs ki sem látszott a felhők közül.

Még mindig nem sikerült felfognom, hogy megcsináltuk, hónapokig képeket sem mertem nézegetni a hegyről, mert pusztán a fotóktól is izzadni kezdtek a tenyereim. Jó érzés túl lenni rajta, de személy szerint nem fog hiányozni a tömeg, a dehidratáltság (nekem 5 liter víz is kevésnek bizonyult), és a kopár sziklás vidék.

Nervas 2018.08.09 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönet a rejtésért.

Csaba és Kati 2018.07.29 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.01
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük!
Részletek és képek később. [Geoládák v2.2.4]
Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület szervezésében, annak tagjaként vettem részt a Triglav meghódításában. A túrán a túravezetőkkel együtt 15 fő vett részt, amely 2 napos volt. Az 1 napon leutaztunk, és felgyalogoltunk a Dom Planikába, hogy másnap reggel innen induljunk tovább a csúcsra.
Hétvége révén nagyon sok túrázó volt a hegyen, és mások is ezt a taktikát választották, mivel vasárnap reggel már kora hajnalban indultak a kisebb-nagyobb csoportok felfelé. Mi reggel 06.30 -kor indultunk, de fent már szemben visszajövő csoportokkal is találkoztunk. Az időjárás reggel még velünk volt, viszonylag szép és tiszta idő volt. Délben indultunk vissza a menedékháztól le, ekkor három alkalommal kisebb zápor keresztezte utunkat, de mindegyik nagyon rövid ideig tartott. Délután már a hegycsúcs is többször felhőbe burkolózott.
Nagy élmény volt, és azt gondolom felértem a csúcsra a geocaching rejtések megkeresése és megtalálása során! Talán itt kéne abbahagyni!
Persze még nem fogom, de ezek után már nem keresem a kihívásokat, így 60 évesen már csak az éppen szembe jövő rejtések megtalálásával foglalkozom.
Szép túra volt, nagyon elfáradtam, de így utólag azért megérte!
Nagy élmény volt!
Köszönöm!

A csapat, lentIndulás előtt, még lent
ÚtbaigazításDom Planika
ÚtbaigazításVasárnap reggel
FelfeléFáradtan
Hamarosan ...Emlék a szlovénoktól
Nyomot hagytunk 
csehipest 2018.01.26 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Csodálatos ez a hely, bár így télen csak nagyon tapasztaltaknak ajánlom a felkeresését.

tabletta 2017.09.17 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Első nap végig eső, második nap hó és villámlások.
Nem volt tegezős kedvében a hegy.

IMG_20170917_103005IMG_20170917_113604
deblin 2017.08.12 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
A késői csúcstámadás miatt már nem időztünk a jelszó megtalálásával, de amennyiben lehetséges a képek alapján kérném a láda jelszó nélküli megtalálásának engedélyezését!
Köszönettel: deblin

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.09.17 18:14]

IMG_20170812_165725IMG_20170812_171317
IMG_20170812_173002IMG_20170812_161915
IMG_20170812_165342IMG_20170813_071435
IMG_20170812_165710IMG_20170812_165713
picuresnagyur 2017.08.09 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Köszi, az Alacsony-Tátra volt eddig a csúcs, amire képes voltam. Nem tudom, hogy a zergelelkű embereknek hogy megy, nekem lefelé gáz mindig :)

Kokó 2017.07.15 07:55 - Nem találtam meg
Nagyon vágytam erre! A kezdeti lelkesedésen a felfelé vezető - nem börzsönyi - két kilométernyi szint ejtett némi csorbát. Az esti nézelődés csak mélyítette a barázdákat a homlokomon. Reggel, a ház előtt fújta el megmaradt reményeimet a hideg szél. Így jártam.
Lent, a ház mellől kísértük végig társaink sikeres hódítását. Már ez megérte hogy itt lehettem! Amint a hegy mögé bújó Hold előtt elsétál szervezőnk ... ez még nekem is tetszett! (Bár fentről ezt nem láthattam volna.)
Utólag - látva a többiek képeit - nagyon kevés kellett volna. Emlékeztet a napfogyatkozásra. A 99 és a 100 között nem 1 százalék a különbség!
Talán majd egyszer ismét nekivágok, és akkor feljutok a csúcsra!

EsősaszfaltosEmlékhely
PaciIrány
ZuhatagVirágok
Köves"Benzinkút"
ElöttemMellettem
ZsákutcaKiút
NyeregbenCigiszünet
OldalazásFelfelé
SzálláshelyJúliusi havas
MeredekEddig jutottam
povyagi 2017.07.15 07:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

macikupac 2017.07.15 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.47
Balkán Tour 3.0 - Fel a Triglavra! 6.

Az egész túra terve még márciusra, a DBK szalagozására nyúlik vissza. A pár órája megismert Heni felvetette, hogy jó lenne eljönni. A rekkencses branccsal már évek óta készültünk ide. Volt, hogy már foglalt szállásunk is volt, de indulás előtt 2 nappal átterveztük a túrát a Pádisra az időjárás miatt. Az igényt jeleztem az Ancs Tours illetékese felé és leböktük az időpontot. A terv a két autónyi ember volt, amire szerencsére gyorsan megtaláltuk a társakat is. A déli irányból történő megközelítést választottuk. Reggel 8-kor még Stara Fužina-ban tipródtunk, mert az eső már órák óta kilátástalanul esett. Majd a parkolóórával gyűlt meg a bajunk. De így legalább nem sokkal indulás után elállt az eső. De ennek ellenére az elején az aszfaltutat részesítettük előnyben. Szerencsére az eső hamarosan teljesen elállt. Tettünk egy kis kitérőt a Mostnice-vízeséshez is, ami után az emelkedő sokkal markánsabb lett. Nagyjából itt hullott ketté a csapat. Ágival, Henivel és Lacikával mi lettünk az előőrs. A folyamatos emelkedés mellett a táj és a terep is változatos, a párába burkolózó erdő meg sejtelmes volt. Kb. 1800 méteren kezdett előbb csak kékleni felettünk időnként az ég, majd hamarosan egy csapásra napsütötte helyen jártunk, ahol az út mentén számtalan színes virág nyílt. És innen már látható volt "A hegy" is. Hamarosan elértük a Vodnikov dom-ot, ahol pihentünk egy nagyobbat, mert bevártuk a csapat másik felét is. Eddig erdőben jártunk, innentől viszont eltűntek a fák. Felemelve fejünket láthattuk a felső házakat is, melyek közül a magasabbikba terveztünk megszállni. Az út folyamatosan emelkedett és mielőtt az első sodronyköteles részhez értünk volna, átrohant előttünk egy mormota is. Alig 2000 méter felett egy nyeregben (Konjko sedlo) mi úgy döntöttünk, hogy élből a szállást, a Triglavski dom-ot célozzuk meg. Itt még egyszer ködbe borultunk egy időre és pont megint sodronyköteles résznél jártunk, ami ott és akkor a 10 méteres látótávolsággal kissé parás volt, de nem tartott sokáig. A kisebb-nagyobb hófoltokat elérve már a szállás is közel volt. Kb. 1,5 órát vártuk a többiekre és pont akkorra értek fel, mire megalkudtunk egy igen kedvezményes szállásárban. A kora reggeli indulást tűztük ki tervnek, s én ráhangolódás gyanánt felmentem egy közeli gerince és a The Killers 2009-es római koncertjét hallgatva gyönyörködtem a felhők vonulásában és a fény/árnyék változásaiban. Rég éreztem ilyen nyugit és egyensúlyt. Közben egy zergével is nagyon közeli ismeretséget kötöttem. Az éjszaka hirtelen jött el és szelet, meg hideget hozott. Előző délután a teraszról néztük, hogy merre mennek felfelé a népek és kissé hihetetlennek tűnt az út, de biztosak voltunk benne, hogy nem hátrálunk meg. Reggel pazar időben már csak hatan vágtunk neki az utolsó 1,5 km felfelé vezető útnak. Minimális cuccot vittünk csak magunkkal. Ám Dezső hamarosan meggondolta magát és visszament Kokóékhoz. Mi Lacikával közrefogtuk a lányokat és nyugodt tempóban másztunk egyre feljebb és feljebb. Ha kellett meg-megálltunk kicsit szusszanni. A Kis-Triglavon találkoznak a Triglavski és a Planika dom-októl a csúcsra vezető utak. Innen már az Adriai-tengert is láttuk. A két csúcsot összekötő gerinc keskeny, de jól járható és ott van biztosításként a sodronykötél is. Az út ezen szakaszát különösen élveztem, mert mindenfelé csodát láthattam. Előttünk-mögöttünk emberek és mi csak mentünk felfelé. A csúcs előtt közvetlenül kicsivel meredekebbé válik az út és itt van a hu-s "láda" is, ami egy tábla. Szerintem tökéletesen olvasható... Alig pár perc és már a csúcson voltunk. Szinte pontban 8 órára értünk fel, s ezzel Szlovénia lett a negyedik ország (Magyar-, Lengyel- és Görögország után), amelynek jártam a legmagasabb pontján. Kivártuk a sorunkat a csúcskunyhóhoz, hogy elkészüljenek a csúcsfotók, majd pihentünk, örültünk és gyönyörködtünk. Anccsal hivatalossá tettük csúcshódításunkat egy-egy oklevél formájában is, majd megkerestük a com-os dobozt. (Igazából nem is értem, hogy miért nem valódi dobozt kell a hu-n keresni. Hely lenne és még a karbantartással sem nagyon kell vacakolni, mert az évi 6-8 logtól nem egy hamar telik meg a füzet.) Jó fél óra után indultunk el lefelé, mert még aznap szándékunkban állt leérni a Bohinj-tóhoz. Felfelé 1,5 óra volt a csúcs a háztól, lefelé csupán 1. Ittunk egy forró teát, majd megkezdtük az ereszkedést. Alig hagytuk el a házat és köd borította be a hegyet, ami csak késő délután tisztult ki. A lefelé út ugyanaz volt, mint a felvezető, csak eleinte jobban, később lassabban haladtunk. A meredek részen - túrabot ide vagy oda - Heni térdei nagyon beálltak, így a többiek könnyen behozták tetemes előnyünket. De végül mindenki szerencsésen és épségben leért. Lacikával ketten nem fáradtunk el, de a többiek nagyon. Elsősorban a szint kért sokat, hisz' a két nap alatt több, mint 3000 métert mentünk felfelé. Erre a nem mindennapi túrára Dudu mackómat hoztam el. Köszönet az ötletért, a megvalósításért és a remek társaságért! Büszke vagyok erre a csapatra, hogy veletek (Anccsal, Ágival, Henivel és NPL-lel) jutottam (f)el ide!

Egy kis általánosság: mi vittünk sisakot és KS-szettet is, de utóbbiakat (Ancs kivételével) a kocsiban hagytuk. Egyetlen egyszer sem használtuk. A sisak is inkább csak az esetlegesen potyogó kövek ellen volt, de ilyennel sem találkoztunk. Fent a házban van konyha, de csak este 7-ig. A szobákat (2 emeletes ágyas) reggel 8-ig el kell hagyni.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Ancs 2017.07.15 07:55 - Megtaláltam
Triglav túra 6.
Utunk fő célja a Triglav meghódítás volt. Tavaly már volt egy kísérletem, de bizonyos okokból 1900m-en visszafordultunk.
Start Stara Fuzinaból, miután megküzdöttünk a parkoló automatával, és az eső is elállt. Vodnikov Dom érintésével 16 km és 2000 m szintemelkedés után megérkeztünk a Triglavski Domba, ahol az estét töltöttük.
Reggel f7-kor indultunk a csúcstámadásra, verőfényes napsütésben és erős, hideg szélben.
A csúcs előtti utolsó 1,5 km lentről rémisztőnek tűnt, de közelről nem volt annyira vészes. A drótok mentén kényelmesen, másfél óra alatt elértük Szlovénia tetejét. Kb fél óra ámulkodás, csúcscsoki fogyasztás, ládázás és oklevél vásárlás után kezdtük meg az ereszkedést vissza a házhoz. Szerencsénk volt, leérés után fél órával már ködbe burkolózott a csúcs.
Mára egy dolog maradt, visszatérni az autókhoz.
A 2 napos túra számomra kimerítő volt, még soha nem menten ennyi szintet egyben, s ezt a térdeim is érezték.
A Triglav gyönyörű, az időjárás igazán változatos és fentről még az Adriát is látni.
Köszönöm túratársaimnak, hogy elkísértek és segítettek az úton!
Köszi

20170714_13324520170714_135558
20170714_13560320170714_150449
20170714_15054020170714_160712
20170714_16125220170714_161332
20170714_171116_HDRDSC02895
20170715_07001720170715_070212
DSC0290520170715_072320
20170715_07242420170715_072832
20170715_07304820170715_075110
20170715_08132320170715_081535
20170715_08153920170715_082016
20170715_08232220170715_082453
20170715_082459csúcs
Webber 2016.08.13 15:43 - Megtaláltam
Meglett, a jelszo nehezen olvashato.

Vértes 2016.08.07 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.09
Harmadszor jártam már itt. Szép időnk volt, körpanorámával.

cav004 2016.08.07 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2016.08.07 18:00 - Megtaláltam
Gyönyörű időben üres csúcson hesszeltünk. :) Részletek később..

20160807_181259 
sixtus 2016.07.07 11:50 - Megtaláltam
Megtalálva!!!! :)))
Egynapos túra keretében megmászva a csúcs. Rudno Polje - Vodnikov - Planika - Triglav és vissza. 27,5 km, szóval nem egyszerű 1 napba besűríteni, de sikerült :)

IMG_4069 
Nyunyesz 2015.08.22 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Fénykép alapján kérjük az elfogadást.
Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.09.27 13:27]

Csúcson 
lovagias 2015.07.28 10:00 - Megtaláltam
:)
4 napos túra 2. napján fehérkút, és kekenj társaságában.

kekenj 2015.07.28 10:00 - Megtaláltam
egy nagyszerű csapattal, négynapos túra 2. napján másztunk fel (fehérkúttal közösen)

 
fehérkút 2015.07.28 10:00 - Megtaláltam
Köszönöm, hogy egy nagyszerű csapattal feljuthattam!

 
zsoltkoto 2015.06.12 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.94
A Krma völgy - Dom Planika - Mali Triglav - Triglav 5 és fél óra alatt.

ZoLiza 2014.09.27 00:00 - Megtaláltam
ok

szabcy 2014.08.18 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
+

hesim 2014.08.18 17:16 - Megtaláltam
Megvan

dendeocse 2014.08.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megvan.

 
tanker007 2014.06.08 10:58 - Megtaláltam
.

UltraCachers 2013.09.28 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Második nekifutásra meglett! Elsőre a eleredt az eső az elején, de másodszorra már nem volt kecmec. Lefele jövet tisztult az idő, talán jobb is így, nem láttuk mi van alattunk :)
Talán egyszer még visszatérünk szép időben a Tominsek úton felfelé, mert most oda-vissza a Prag-on jöttünk.
Hja, és a rakettyába a csúcson nem tudtunk bemenni mert foglalt volt: egy párocska ott éjszakázott, hát melegük nem lehetett...

ZászlónkkalA Csúcshódító csapat
A Hegyhódító csapat 
gabortel 2013.08.31 12:00 - Megtaláltam
Anitával és Tamással 3 nap alatt jártuk meg a hegyet délről, nagyon kényelmesen. A Bohinyi tó partján levő ukanci kemping volt a kiindulópontunk, felfele a Triglávi tavak, lefele a Vodnikov menedékházban aludtunk. Mindenkinek bátran ajánljuk ezt az útvonalat is. Egyszer lehet, hogy majd északról is felkapaszkodunk...

A mi útvonalunk. 
Kata&Dani 2013.08.18 18:00 - Megtaláltam
Az aug. 20-i hosszú hétvégére terveztük a már régóta áhított Triglav megmászását. Néhány éve már volt egy kísérletünk, de a vihar miatt hamar visszafordultunk. Most tökéletes időben, az Aljazev dom - Prag út - Triglavski dom - Triglav útvonalon jutottunk fel Szlovénia tetejére, majd a Triglavski dom-ban éjszakáztunk.

Sajnos a GPS és a ládaleírás lent maradt a Triglavski dom-ban, ezért kérném a rejtőt, hogy a képek alapján fogadja el a találatunkat.

Köszönjük!

[Jóváhagyta: mudman, 2013.09.20 13:31]

kitett csúcsgerincmászás a csúcstömbre
csúcson 
Katka 2013.08.18 17:30 - Megtaláltam
A 2009-es sikertelen kísérlet után végre az időjárás is kedvezett a Triglav meghódítására. Egy nap alatt kb. 2000 méter szintemelkedést leküzdve jutottunk fel a csúcsra. Éjszakánkat a Triglavski dom-ban töltöttük, majd visszaereszkedtünk az Aljažev dom-ig.
A Triglav meghódítása tényleg egy nagy kihívás, viszont annál felemelőbb felérni a tetejére.
Dani a tábla megtalálásához szükséges eszközöket lent hagyta a házban :) így kérem a rejtőt, hogy a képek alapján fogadja el a megtalálást.
Köszönöm előre is!

[Jóváhagyta: mudman, 2013.09.20 13:31]

Hepur 2013.08.13 10:13 - Megtaláltam
Régóta tervezett túra volt, rengeteg élménnyel, szuper idővel. Két nap alatt másztuk meg. Második nap délutánjára esőt jósoltak, de szerencsére megúsztuk, már leértünk a kocsihoz amikor elkezdett szemerkélni. Első nap: Aljažev-dom (1015 m) - Tominškova út - Triglavski dom (2514 m). Második nap: Triglavski dom (2514 m) - Triglav (2864 m) - Prag út - Aljažev-dom (1015 m).

 
pancserzoli 2013.08.13 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Hosszú ideje - évek óta - készültünk az útra, és most minden remekül összejött.

A kocsit koradélután a Savica vízesés parkolójában hagytuk (szerény díjért), és innen a Hét tó völgye felé indultunk. 1000 m emelkedés után a Koca pri Triglavskih Jezerih-ben (1685m) aludtunk - remek hely! Ennél még remekebb a Zasavska Koca (2071m), tízóraira éppen odaértünk. Gondoltuk, a felső turistaház, a Dom Planika (2400m) már nincs messze, de az egyik legátverősebb szakasz várt ránk délutánra. A Kanjavec lábától még legalább háromszor hullámvasutaztunk többszáz métert fel-le, mire felértünk a Planikához. Reggel csúcstámadás, felhőből ki-be - végül remek napsütés (2864m).

Lefelé Stara Fuzináig egyvégtében ereszkedtünk 2200m-t, térdszorító és bot nélkül még most is csillagokat látnánk. Negyednap reggel befejezve a körtúrát, a tóparton vissza a kocsihoz, szakadó esőben.

(Sajnos nem jó táblát néztem, nem áll össze a jelszó, kérem, a képek alapján fogadd el a megtalálást!)

[Jóváhagyta: mudman, 2013.08.21 17:11]

Dom Planika egy óra mászás után
Nekik már jóFent
Fentebb
Triglavski Dom fentről 
geooszi 2013.06.29 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Becserkészve!
Indulás a Krma völgyből a Pri Lesi parkolóból reggel 6-kor. Irány a Planika ház, onnan a kis-Triglav, majd a nagy testvére.
Visszafelé a Triglav-ház felé jöttünk és onnan vissza a parkolóhoz, ahová este 7-negyed 8 körül értünk vissza.
Klassz túra volt! :)

Dom Planika 
kissss 2012.09.17 09:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Az elmúlt években mindig felmerült bennünk, hogy ideje lenne már felcsücsülnünk Szlovéniai tetejére, de valahogy a tettek elmaradtak. Tavaly már térképet is beszereztünk, és az útvonalat is pontosítottuk... de így sem sikerült elindulni. Idén is egy hajszálon múlott... Az eredetileg tervezett nap éjszakáján ítélet idő közepette, erős havazás volt a hegyen, ezért három nappal eltoltuk a startot. A nyárutó erős napsütése pár nap alatt felszárította a több tíz centis hóréteget. Kiinduló pontunk Rudno Polje volt, a Planika házban aludtunk, majd másnap ragyogó napsütésben hódítottuk meg a csúcsot (amit ottlétünk alatt elkezdtek bontani... :)))
Köszi a lehetőséget! g

LAK 2012.09.09 08:01 - Megtaláltam
MegtaláltaLAK!

Néhány év után, most másodszor is sikerült feljutni a csúcsra, ragyogó időben. Kiindulópont: Rudno Polje (1345 m), majd Planina Konjscica felé mentünk, rövidesen elértük Jezerce üstvölgyét. Innen a Studorski preval (1892 m) nyeregbe jutottunk. 1800-1900 méter körüli magasságban szintbe haladtunk három vagy négy kilométert, megkerülve a Tosc hegyhátat. Eljutottunk a Vodnikov domig (1817 m). Itt megtöltöttük kulacsainkat jéghideg forrásvízzel. Majd folytattuk utunkat a Triglavski domig, ahol az éjszakát töltöttük. Hajnali hat órakor fejlámpáink fényénél kezdtünk mászni. Megnéztük a napfelkeltét a Kis-Triglavon (2725 m), végül a keleti gerincen felértünk a 2864 méteres Triglav csúcsára

Vodnikov dom
A csúcs
2864 m 
davesopron 2012.08.22 06:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Bledi alvással, első nap Tominskova-út felfele a Triglavski Dom-ig, második nap Triglav, majd lefele a Prag úton. Mi azért használtuk a klettercuccokat néhány helyen :)
A lefele útra is vigyetek sok vizet, nekünk ezzel gyűlt meg a bajunk.
Aki szereti a hegyeket, azoknak kihagyhatatlan a hegy és a hozzá tartozó életérzés :)

KarabínerGerinc
A csúcsonTriglavski Dom
skiccpausz 2012.08.05 18:21 - Egyéb
Már fenn a hegyen, de sajnos még messze a csúcstól....:(
Visszajövünk!

becko 2012.06.30 00:00 - Megtaláltam
Idén először 2000 felett.

PPLLJ 2011.09.09 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Gyönyörű volt! Az előrejelzettnél is szebb időnk volt a csúcson. Szikrázó napsütés.
Sem ládaleírást, sem kütyüt nem vittem fel. A csúcsfotó alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: mudman, 2011.09.28 10:51]

 
Dalmácska 2011.08.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Felmásztunk a Triglavra!
:)

sirgalahad 2011.08.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.34
Kis szikláról nagy sziklára
Fel is másztunk a Triglavra
Fölös minden polémia
Följebb nincs már Szlovénia

Meg volt hát a fenekelés
Helyén támadt ferde kelés

indulása cél
fölfeléhegyek és mi
hófoltokcsúcsközelben
fenekelési szertartáscsókák és hegyek
nyomot hagytunkkukucskálás
gerinckövek közt
jellányok
szigeten 
trainux 2011.08.14 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Az Aljazev domtól indultunk a Plemenicén keresztül másztunk, és itt alszunk a Triglavski domban :) Idefent harmónika szól, az emberek táncolnak, és isszuk a sört :) Iszonyúan szép!
Edo, Imi, Tamás

csúcson
 
Attil@ & Réka 2011.08.13 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Csütörtökön indultunk, bemelegítésnek megkerestük a Bledi-, illetve
Bohinj- tónál lévő ládákat.
Pénteken 7.30-kor indultunk el a parkolóból, és 14.30-ra értünk fel a menedékházhoz.
Szombaton 6.20-kor irány a csúcs! -> 7.50 fent vagyunk!
Csúcsfotók elkészítése után elindultunk vissza a menedékházhoz.
Egy kis pihenés és erőgyűjtés következett, majd a "2-es" köves szakaszon ereszkedtünk le a hegyről. 15.30-ra értünk le a parkolóba.

Szerencsére szép időnk volt mindkét napon.
Köszönjük a "rejtést"!
Attil@

 
akosgy 2011.07.17 07:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Két-( és negyed) napos rapid Triglav-túra. :) Péntek este kiutazás, este 11-kor megérkezve az Aljazev Dom-ba. Másnap reggel még esett, így erre tekintettel hanyagoltuk a meredek útvonalat és a Krma-völgyben sétáltunk fel. Az eső elállt és estére szépen kitisztult a Kredarica környéke.

Vasárnap reggel csúcstámadás, fotózgatás főleg a Kis-Triglavról, mivel a nagytestvért a nyugati szél folyamatosan fújta nedves trutyóval, így onnan nem sok minden látszott. A koordináták otthon maradtak, így emlékezve a magasságadatra tájoltam be a jelszó helyét, így végülis GPS nélküli találat. :) Megtekintettük Jakob Aljaž híres bódéját, fotózás, .com-os láda és séta le. Aznap végig gyönyörű időnk volt, este még hirtelen ötlettől vezérelve a bledi tóban is fürödtünk egyet alsógatyában. :)) Köszi!

Egy-két hasznos link:

Kredarica meteorológiai állomás a Triglavski Dom mellett.

Webkamera kép ugyanonnan a szlovén OMSZ oldaláról.

Este a Kredarica-nNem is olyan kis Triglav :)
FentrőlCsaládmodell :)
Felhők felettFelhőbe hanyatlott...
rkertesz 2010.08.22 15:00 - Megtaláltam
Kis családommal megmásztuk a hegyet - gyermekeim először, mi ketten a párommal ötödször.
Fantasztikus a hegy!!! Csodaszép időnk volt.... Minden csak leg-leg-leg...
A com-os ládát is megkerestük.

sosi 2010.08.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Másodszor jártam a csúcson: ezúttal 4 barátomat hoztam el, hogy belekóstolhassanak a viaferrátába, illetve megcsodálhassák a Triglavról nyíló fantasztikus panorámát. Szédületesen szép a hely!

Skali&Margó 2010.08.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nem voltunk még ilyen magasan, és kletter szakaszok is újdonságnak számítottak. Edzésnek kiváló volt a két hét múlva esedékes Mont Blanc mászáshoz. Mi használtuk a kletter-cuccot néha. Inkább, mint a fotónk ott legyen a bakancsunkban egy mécsessel az egyik sziklán. Lásd képek.

 
yamael66 2010.08.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
hat igen, kislanyos zavaromban kicsit tulfutottam a tablacskan. a csucsfoto es a gps-track alapjan kerem a talalat elfogadasat. gyonyoru szep idonk volt, a Palinka dom felol masztunk fel, le pedig a M.Triglav erintesevel a Kredarica fele.
koszonom a rejtest.

[Jóváhagyta: mudman, 2010.09.13 21:41]

nyuzsges a csucson 
Crox 2010.07.20 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Ági, jeti-matterhorn, Crox

jeti-matterhorn 2010.07.20 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Ági,Crox,jeti-matterhorn

sziamang 2010.07.17 06:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Aljazev dom - Tominsek út - Triglavski dom útvonalon sikerült teljesíteni a túrát 2 nap alatt. A klettersteig felszerelés ott lapult végig a zsákban, lefelé jövet majdnem elővettük. :)

 
kukk 2010.07.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Nem vittem GPS-t így nem tudtam a jelszót összeszedni. De a csúcs megvolt, ez alapján kérném az elfogadást!

[Jóváhagyta: mudman, 2010.07.29 12:50]

Isten újja
csúcsfotó
homeros 2010.07.04 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Mivel a Plemenice nevű kletterúton közelítettünk, nem is vittem GPS-t, mivel nem volt tervben a tábla melletti elhaladás. Aztán a közelgő vihar miatt a csúcsról a Triglavski Dom felé vettük az utat, így elhaladtam valamennyi tábla mellett, csak nem tudom melyik kellett volna. Mire este nyolckor leértünk a parkolóba kiderült, hogy a kocsikulcs valahol fennmaradt. Én visszafutottam a luknjo-i bivakházba, de ott nem volt, így a csodás túrát autófeltöréssel, kábeles indítással és kormányzárszétszereléssel koronáztuk. Hamarosan feltöltöm a csúcsfotót, ez alapján kérném az elfogadást...

[Jóváhagyta: mudman, 2010.07.29 12:50]

Köszönet a jóváhagyásért!

csöpp kis vízeséseste a bivakházban
Plemenice-úta csúcson
már lefelé..pihenő
trainux 2010.06.20 10:00 - Nem találtam meg
Néztük mi a neten, hogy havazás lesz, dehát mit nekünk egy kis hó. 19.-én reggel még sütött a nap az Aljazev háznál. 2000m-en már a felhőben jártunk szakadó esőben, 2500-on már a hó esett. A Triglav háztól 200m-re jártunk, mikor az előttem 5m-re lévő útjelző oszlopba belecsapott a villám. Ekkor kezdtem izgulni. A házban fejcsóválva fogadtak minket, és rögtön hozták is az emlegetett teát :) Itt aludtunk, remélve hogy másnap jobb lesz az idő. Nem lett. Az éjjel vagy 30cm hó esett, és ugyanúgy nem láttunk semmit. Úgy döntöttünk, nem megyünk fel a csúcsra, hanem a Krma völgyében megyünk le. A Kovinarska Koca házhoz érkeztünk, ahol nagyon kedvesen fogadtak minket, rögtön teával és saját készítésű almás sütivel kínáltak. Annyira rendesek voltak, hogy elfurikáztak minket vissza az Aljazev domhoz, hogy ne kelljen még 25km-t gyalogoljunk. Sajna a csúcsra nem jutottunk fel, de az élmény mindenek feletti volt :)
Ja és ha Szilsárkányon jártok, mindenképpen álljatok meg a Micheller fogadónál. (Nem az étterem, hanem mellette!) Olyan fogadtatásban lesz részetek, és olyat fogtok reggelizni, hogy azt megemlegetitek :)

Indulás elött a vízesés mögöttItt még jó idő volt, bár a felhőt már láttuk a fejünk fölött
2000m felett hóban, ködbenMásnap reggeli fogadtatás
Triglav házIndulás után
puhanyuszi 2009.10.04 00:00 - Megtaláltam
:)

bgecco 2009.10.04 00:00 - Egyéb
Két év után ismét a csúcson! Ismét klassz túra, most is a 7 tó völgye felől. A leghoszabb és legszebb útvonalon.

 
Robogo 2009.09.19 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Két napos túra alatt másztuk meg a Triglavot. Első nap felmentünk a Triglavski Dom-ba. Második nap felmentünk a csúcsra, majd vissza Bohinjba.
Korán reggel indultunk, mire felértünka Vodnikov Dom-hoz, már túl voltunk egy 3 órás szakadó esőn. Egy forró leves után döntöttünk, hogy folytatjuk a túránkat. Ezután szinte végig ködben mentünk. A szállásunk felé már a felhők fölé kerültünk.
A reggeli látvány lenyűgöző volt. A szállást elhagyva leereszkedtünk a felhőszint alá és átmentünk Dom Planika-hoz és onnan támadtuk meg a csúcsot.
Köszönöm a rejtést!

P1000312P1000322
P1000357P1000383
P1000395P1000417
P1000426P1000507
P1000546P1000556
P1000562P1000567
P1000595P1000610
P1000631P1000645
P1000659P1000663
P1000674P1000683
P1000737 
csucsur 2009.09.12 10:25 - Megtaláltam
ködös-szeles időben másztuk meg a csúcsot, a panoráma ezúttal elmaradt, de sebaj! A Vodnikov Domból délután, illetve másnap reggel még sokáig nézhettük Szlovénia legmagasabb csúcsát :-) Papírkutyák forever!

csúcstámadó bandakiérünk a gerincre
ködben a gerinc (talán jobb is?)Papírkutyák a csúcson1
Papírkutyák a csúcson2 
partizán 2009.09.05 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Megvan! A többit később...

bandita 2009.08.29 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Szakadó esőben/ködben korántsem ideális időjárási viszonyok között sikerült feljutni a Triglav csúcsára. Ott vettem észre, hogy a (virtuális) láda jóval lejjebb van, így kénytelen voltam visszamászni.

bandita

KataJani 2009.08.24 07:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
11 nap a Paradicsomban Zergi és csapatával. Volt magashegyi túrázás, vízesések, erődök, hágók, cseppkőbarlangok, városok látogatása, Vintgar szurdok bejárása. Már jártunk erre, de még biztosan visszajövünk. Az utolsó 3 nap lementünk az Isztriára teljesen ellazulni. Nagyon jó, napos időnk volt végig, csak kétszer esett, akkor is éjszaka.
Az Aljazev-háztól indultunk, és onnan a Prag-úton mentünk. Ez egy kicsit nehéz, kezdő vasalt út volt. Egy helyen 10m-t kellett függőleges falon felfelé menni. 7 óra 20 perc alatt értünk fel a Triglav-házhoz. Ott elfoglaltuk szállásunkat, megvacsiztunk, majd lepihentünk. Másnap korán, 6:30-kor kezdődött a csúcstámadás, minimális felszereléssel. A csomagok a háznál maradtak. Ekkor még hideg volt, meleg kabát, sapka, kesztyű alapfelszerelés volt. Ilyenkor állítólag kevesen vannak még, de már most is sokan tartottak a csúcs felé. A háztól 1 óra 15 perc alatt értünk fel Júlia Alpok tetejére. A csúcs meghódítása, majd egy rövid csúcsmámor után indultunk vissza, volt még 2000m, szintben lefelé. Találtunk egy könnyebb utat a Koviranska ház felé. A Triglav-háztól a csapat egy része arra tartott, míg a sofőrök a Prag-úton mentek vissza.
Nagyszerűen éreztük magunkat. A végére jól elfáradtunk.

Aljazev parkolóbólAljazev-ház
KezdetekFellépés
KőmosásSzikla
A csapat egy részeOda fel
Csúcsra felCsúcspihi
CsúcsérzésCsodaszép
CsúcsforgalomTriglav-háznál
Felhők felett ragyog a hegyKRMA völgy
Csúcs csapat 
ésKata 2009.08.24 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A csúcs, az mégiscsak csúcs!

Zergi 2009.08.24 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Fogtam!
Szlovén utunk állomásai KataJaniékkal, ésKatával, meg a hegyekben a zergékkel a következők.
Kamniki Alpok: Grintovec (ládarejtés)
Pihinap: Vintgar-szurdok, Bled, Bohinj
Júliai-Alpok: Triglav
Pihinap: Kobarid ládái
Raftingos nap: Bovec környéki ládák
Barlangos nap: Postojna
Fürdés: (Vrsar-)Valkanela
Látnivalók: Vrsar, Rovinj, Zlatni Rat, Pula
Hazafelé: Skocjan barlang, Ljubljana, Jeruzalem

Mojstranán sátraztunk, majd az Aljazevig autóztunk. Onnan a Prag-úton kepeszkedtünk fel még a reggeli enyhet adó árnyékban. Másnap hajnali 7-kor indult a csúcstámadás néhány század magunkkal. A jelszót tartalmazó táblát csak lefelé sikerült értékelhetően lefotózni. Fent csúcsöröm-csúcscsoki, kisebb lökdösődés, bélyegzés, majd ereszkedés a Triglav házig, onnan a csapat fele a Prag-úton a kocsikhoz, a másik fele pedig a könnyebb úton a másik völgybe a Kovinarska házhoz ereszkedett le.
Az egész mászás hangulatát nem igazán tudom szavakba önteni, a képek sem mutatnak sokat.
97-ben a Vodnikov háztól jöttünk fel, az azért könnyebb volt:)

 
L@zy 2009.08.20 17:55 - Egyéb
Alig egy év után ismét fent a Trigláv csúcson!

Már tavaly tudtam, hogy ide vissza fogok térni, mert csodálatos ez a hely. Pont kapóra jött Mikulás megkeresése, hogy felkísérném-e. Miután Kíra (nagyobbik lányom) jó pár klettersteig túrára elkísért az utóbbi időben, és nagyon megtetszett neki, így ő is vállalkozott erre a nem minden napi túrára. Augusztus 20-i hosszú hétvégét néztük ki, de az előre jelzések nem kecsegtettek minket nagyon. Péntek du. vihart, szombat egész napra esőt mondott. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy még szerda este megindulunk Szlovénia felé, hogy már csütörtökön neki tudjunk esni a mászásnak, és pénteken a vihar előtt leérjünk a hegyről. Csütörtök hajnali 3-kor érkeztünk meg az Aljazev dom-hoz, ott a parkolóban aludtunk 3 órát, majd pakolás és reggelizés után fél 9 felé neki vágtunk a hegynek. Többszöri rövidebb/hosszabb pihenők ellenére sikerült du. 3 körül felérni a Triglaski domhoz, így úgy döntöttünk, hogy még aznap letudjuk a csúcsot is. Bár a 8 éves lányom kissé elfáradt a végére, de hősiesen felmászott végig és örömmel vett részt a Szlovének beavatási szertartásán, és fenekeltette el magát Mikulással együtt. Nagy teljesítmény volt tőle, hiszen 1000 méterről mászott fel aznap 2864 méterre, majd vissza 2500-ra a turistaházhoz.
Másnap korán leindultunk a hegyről végig szikrázó napsütésben jöttünk. A vihar, amit jósoltak csak szombat hajnali 2 körül érkezett meg, de reggelre már semmi nyoma se volt, így a további programokat semmi se zavarta meg.

 
Mikulás 2009.08.20 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megmásztuk [wapon beküldött szöveg]

Felfelé a triglavski Dom-ig: Tominsek-Steig (A/B)
Triglavski Dom-tól a Csúcsra vezető Klettersteig (B/C)
Lefelé: Pragweg Klettersteig (A/B)

Bővebben L@zy logjában :-)

Mikulás

 
nmárti 2009.07.29 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Még valamikor ifjúkoromban sikerült abszolválni. Köszi, hogy" megmutattad".

BBálint 2009.07.24 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Kis csapatunk a Krma-völgyből - a magam részéről napi rekordot jelentő - kb. 2000 métert leküzdve jutott fel 900m-ről először a Dom Planika menedékházig (2408m), majd kis pihenőt követően a Kis-Triglavon keresztül magára a csúcsra. Bár a tengerig és a Dolomitokig nem láttunk el, nagy szerencsénk volt az idővel.
Lefelé menet már egy másik csúccsal, a Rjavinával szemeztünk. Annak megmászása a következő napi program volt.
Köszönöm!

Bálint

 
kefe 2009.07.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Egy nap alatt felmentünk a csúcsra, majdnem 2000 méter emelkedés. Nagy volt, köszönöm, kellett hozzá a jó társaság is. Szerencsénk volt az idővel, napos volt végig, mire leértünk akkor kezdett beborúlni 100 km/h-ás szél, jégeső stb. Gyönyörű az egész környék, kedvesek az emberek.

Fröhlich 2009.07.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.90
Nagyon király!!!

 
@david 2008.09.29 14:30 - Megtaláltam
abszolút téli magashegyi túra, hó, hideg, jég, csúszás,
- péntek éjszaka érkezés - Dovje kemping 6.5 eur
- szombat du fel Aljazev dom - Stanica házig (Tominska út /via ferrata)
- vasárnap csúcstámadás: Stanica - Triglavski dom - Planica - Triglav (majd ugyanez visszafelé, csak más utakon)
- hétfőn le Prag út - Aljazev dom

minden házban 1 éjszaka 20 eur (és ez még csak a dormitory ára), a téli szállások ingyenesek, télen csak triglavskidom van nyitva

via ferráta szett, hágóvas, jégcsákány, sisak, sok víz, meleg ruha, etc.. javasolt.

A triglavon gyönyörű kilátás, alig volt kiránduló ilyenkor, nincs villámveszély, ez a legjobb idő erre. István, és Panka társaságában.

pavlog 2008.09.06 09:30 - Megtaláltam
Tegnap Rudno Polje-n hagytuk az autót, de még kb. 15 percet lehetett volna spórolni, ha a murvás úton feljebb megyünk (itt is volt táblával jelzett parkoló). A Sztrovacsek által 07.05-én leírt kőomlást már eltakarították. Az éjszakát a Triglavski Dom-ban töltöttük, ide - főleg hétvégén - célszerű előzetesen szállást foglalni. Este és éjszaka esett az eső de szerencsére reggel napsütésre ébredtünk, így felmásztunk a csúcsra. Visszafelé a Planika turistaház - Vodnikov dom útvonalon mentünk, sajnos a felhők miatt a tájból nem sokat láttunk.

 
SylverRat + Bogee 2008.08.08 00:00 - Nem találtam meg
Esett az eső, már kb. éjfél óta, a hegyek felől folyamatos villámlás látszódott, és mennydörgés visszhangzott a völgyben.
Eredeti terveink szerint ezen a reggelen kellett volna a menedékháztól felmásznunk a csúcsra. Azt hiszem, szerencsének könyvelhetjük el, hogy csúsztunk 1 napot, különben csücsülhettünk volna a menedékházban a vihar végéig (másnap reggelig)...

Részletek

L@zy 2008.07.19 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Lazy hülye helyeken. [wapon beküldött szöveg]
Sikerult bebizonyitani, hogy pacallal igenis fel lehet jutni a Triglavra. :)))

 
pover 2008.07.05 16:35 - Megtaláltam
Ok.

sztrovacsek 2008.07.05 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Puhány módon a könnyebbik utat válaszottuk a csúcs megközelítéséhez (Rudno Polje), bár az út egy részét ideiglenesen lezárt terepen tettük meg a Studorski preval és a Vodnikov dom között (kőomlás miatt), ott nem volt egyszerű átkelni.
A csúcson viszonylag jó időt fogtunk ki (másnap reggel még jobb lett volna, de ezt előre nem sejtettük). Nagyon szép a kilátás!

Ja, és a mi útvonalunk trackje innen szedhető le (Garmin Mapsource formátum).

Irány a gerinc!
A gerinc
Emelem "poharam"...Egy kis kultúra
Jól látszik a "három fej"Túránk útvonala
Shadow76 2007.09.23 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.17
Ok!

Bővebben majd később :)

Gál Péter 2007.09.23 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.90
Szép környék volt majd meghaltunk mire felértünk a legrövidebb hátsó út felöl.

mudman 2007.09.23 08:50 - Egyéb
Hát, ez sajnos így kevés az elfogadáshoz. :-) Legalább pár képet küldhetnél e-mailben. Ha már fotóztál jó sokat.
----------------------------------------------------
Oké, képeket megkaptam, így rendben. Remélem azért előbb-utóbb ide is feltöltesz majd párat. :-)

bgecco 2007.09.23 08:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Fantasztikus!!! Most előszőr vagyok itt! A Hét Tó völgye felől érkeztünk, az első nap a Planikáig. Második nap jött a csúcstámadás. A leirást előre kinyomtattam, de nem arra jöttünk amerre rejtőink, ezért nem is használtam. A látvány annyira elvarázsolt, hogy csak a csúcson vettem elő... :( Ott jöttem rá, hogy elhagytam a táblát, és nem jegyeztem fel a fontos infót. Visszafelé nem a gerinc felé mentünk, hanem a másik irányba le a Dolic házhoz. A gerincen még odafelé a sok tábla közül le is fotóztam párat, és reménykedtem, hogy meglesz a jelszó. Itthon csalódottan láttam, hogy nincs.....
Most úgy érzem vissza kell mennem....

[Jóváhagyta: mudman, 2007.10.29 21:31]

Köszönöm a jóváhagyást, cserébe pár kép. Felejthetetlen!

Ulci 2007.08.13 13:38 - Egyéb
Majd megütött a guta, amikor hazaérve Szlovéniából, valamelyik cacher feltette a kérdést: És ha már megmásztátok a Triglavot, megkerested a ládát is? Eszembe sem jutott, hogy lehet fent láda... :-) Utólag megnézve, nem régen került fel.
Bár ládát nem kerestünk, Triglav életem egyik legjobb élménye volt (így utólag), ezért teszek fel kedvcsinálónak pár képet.
A Via ferrátát nem érdemes kihagyni, nagyon jó élmény, bár viharban lefelé inkább félelmetes volt, mint izgalmas a drótkötelek mentén haladni. Lefelé már csak a necces helyeken akasztottunk.

Indulás hajnalbanItt vezet az út
Kilátás, nem a csúcsról
Fenn a csúcsonGerincen lefelé
katica 2007.08.05 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Szeretem a Triglavot, ennek megfelelően évek óta rendszeresen látogatom :) Túravezetőként csoporttal mentem fel ma délelőtt, miután a Triglavski dom-ban megszálltunk az este. Aztán délután ismét várt a csúcs, miután a csoport két tagja délelőtt még pihente a tegnapi nap fáradalmait, de délutánra sikerült regenerálódniuk, és az idő is kegyes volt hozzánk (egész nap nem volt egyetlen felhő sem az égen). Aztán még éjjel szerettem volna újra felmenni, csodás volt a csillagos ég és a távoli városok fényei - csak arra már sajnos nem akadt lelkes jelentkező. Biztos nem tudják, hogy egy jó adag mogyorókrém micsoda csodákra képes :)

immáron a csúcson :) 
fruzsa 2007.08.01 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.40
A Dolic házban délben már csak azért kaptunk szállást, mert vki visszamondta a foglalását. Akit tudtak, elküldtek, de így is aludtak a téli szálláson, a folyosókon, az étkezőben, mindenütt (gyerekek is). Ha főszezonban mentek, hétköznap is FOGLALJATOK SZÁLLÁST - a legtöbb városban található TIC (turista információ)-ból hívassátok fel őket telefonon.
Hétfőn esett, úgyhogy kedden indultunk neki a hegynek - kb még százezer másik emberrel. Most könnyebb utat választotunk, mint tavaly - Dom na Komni, Crno jezero - tóvidék, itt aludtunk. Másnap Hribarice -Dolic ház - Triglav csúcs. Ebből az irányból sokat kell felfele kutyagolni, 2500m-től kezdődik A HEGY. Ez az út kevésbé kitett, mint a Triglavski Dom felől, de kevésbé is vasalt. Ahogy a kép is mutatja, SOKAN VOLTAK. Utána lekocogtunk - jól tettük, mert péntek reggel újra esőre ébredtünk.

a tóvidékCsúcsforgalom!
Zergi 2007.08.01 11:46 - Egyéb
Mi a bohinji tó kempingjétől a Vodnikov (ha jól emlékszem a nevére) ház felől másztuk meg. Nagy élmény mindenkinek ajánlom!

Magnes50 2007.07.27 14:16 - Egyéb
Kétszer voltunk már a Triglávon, először a Hét tótól, másodszor az Aljazev háztól. Csodás csúcs, gyönyörű panoráma, viszonylag könnyű (már akinek) via ferrata (vasazott út), de terhes kismamának azért nem ajánlanám :-)). Mindenesetre gratulálok a megmászásához, a baba is biztos nagy túrázó lesz!

fruzsa 2007.07.26 19:51 - Egyéb
Megyünk! Már pakolunk, vasárnap indulunk! Tavaly is megmásztuk északról, most délről kerülünk. Bár az túl szép lenne, ha benne lennénk az első 3 megtalálóban...

Kezdőknek ajánlom, hogy a déli oldalról közelítsék meg a hegyet. A turistaházakig ez az irány hosszabb, de lankásabb. A házaktól a csúcsig vasalással biztosított meredek út vezet, inkább pszichésen nehéz. Északi oldalon a középső, Prag út a legkönnyebb, de útálatos kőgörgeteg. A nyugati, Tominsek út drótkötéllel biztosított, izgalmasabb, klettersteig cuccal hozzám hasonló nyuszik is feljutnak rajta. Az igazi kihívás a keleti Plemenice (Bambergova) út végig a gerincen; ezt csak edzettek válasszák.
A táblákon megadott szintidő szlovén hegyikecskére vonatkozik, átlag magyar adjon hozzá 30%-ot.

ha nem tudnád: erreKredarica ház: 2500m
Bugár-orienteering 2007.07.26 17:01 - Egyéb
két évvel ezelőtt voltunk a Triglávon, mindenkinek ajánlom, könnyű megmászni (én 12 évesen megtettem):-)
mi is az egyes úton mentünk fel és a kettesen le. az a törmeléklejtő rettenetes volt. egyébként az ilyen túrákon nem a felfelé nehéz, hanem a lefelé. a csúcsot máshonnan is meg lehet támadni.

a csúcsonaljazev dom, vlmelyik kis pont


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.