geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4617. Barlangolások a Bükkben 2/11. (GCBB02)

A Bronzika-barlang bejárata távolról

A Bronzika-barlang bejárata távolról

A Bronzika-barlang bejárata

A Bronzika-barlang bejárata

A Bronzika-barlangból kitekintve

A Bronzika-barlangból kitekintve

Bronzika-barlang térkép

Bronzika-barlang térkép

Foltos szalamandrák a Bronzika-barlangban

Foltos szalamandrák a Bronzika-barlangban

Cseppkövek a Bronzika-barlangban 1.

Cseppkövek a Bronzika-barlangban 1.

Cseppkövek a Bronzika-barlangban 2.

Cseppkövek a Bronzika-barlangban 2.

Felső-forrási barlang bejárata

Felső-forrási barlang bejárata

Felső-forrási barlang belülről

Felső-forrási barlang belülről

Kitekintve (Forrás:TUHU)

Kitekintve (Forrás:TUHU)

Felszakadás 1.

Felszakadás 1.

Felszakadás 2.

Felszakadás 2.

A Felső-forrási barlang felülnézeti térképe

A Felső-forrási barlang felülnézeti térképe

A Lilla-barlang alaprajza

A Lilla-barlang alaprajza

A Lilla-barlang bejárata

A Lilla-barlang bejárata

A Lilla-barlang kiépített bejárata

A Lilla-barlang kiépített bejárata

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 1.

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 1.

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 2.

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 2.

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 3.

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 3.

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 4.

Cseppkövek a Lilla-barlangban (Forrás:Nat. Geo.) 4.
Szélesség N 48° 7,311'
Hosszúság E 20° 36,676'
Magasság: 392 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.03.05 10:00
Megjelenés időpontja: 2020.03.07 06:39
Utolsó lényeges változás: 2020.10.15 20:13
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Attibati
Ládagazda: Attibati
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1800 m
Megtalálások száma: 95 + 1 sikertelen, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente


Röviden

1. N 48 07.311 E 20 36.676
Bronzika-barlang: a barlang lejáratától balra kőszikla tövében orvosságos dobozt keress!
2. N 48 07.314 E 20 36.731
Felső-forrási-barlang: sziklarepedésben kövekkel takart orvosságos dobozt keress a barlanggal szemben állva bal oldalt! Nem kell sziklát mászni.
3. N 48 07.252 E 20 36.554
Lilla-barlang: kőszikla tövében kővel takart 20*15*10 cm-es műanyag dobozt keress a barlang bejáratával szemben állva bal oldalt!

A Bronzika-barlangot csak a kutatók látogathatják, a Felső-forrási-barlang szabadon látogatható, a Lilla-barlang engedéllyel, barlangi vezetővel látogatható.
A BARLANGOKBA MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE MENJEN BE. LEGYEN NÁLATOK FEJLÁMPA, VAGY KÉZILÁMPA. MIELŐTT ELINDULNÁL A BARLANGBA MINDENKÉPP TUDASD VALAKIVEL CÉLODAT, HOGYHA BALESET ÉRNE TUDJÁK, MERRE KERESSENEK.
AZ ESETLEGESEN ELŐFORDULÓ BALESETEKÉRT A REJTŐ SEMMIFÉLE FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL.


Megközelítés

Parkolni a Hámori-tó nyugati végében található kb. három autó befogadására alkalmas parkolóban lehet. N 48° 6,674' E 20° 36,884' 317 m [GCBB02+Parkoló]
A Z sáv Zöld sáv jelzésű turistaúton mintegy másfél kilométer gyaloglás után érjük el a Lilla-barlangot, majd a  N 48° 7,313' E 20° 36,608' 406 m [GCBB02+P+ elágazás] P+ Piros kereszt jelzésen kelet felé fordulva és hamarosan a jelzett útról letérve könnyen járható erdőben érünk a multi első és második pontjához.

.
A bükki barlangok

A Bükk igen változatos földtani felépítése, vízvezető, karsztosodó triász időszakból való mészkövek és a vízrekesztő agyagpalák sűrű váltakozása következtében hiányoznak a nagy keresztmetszetű, több kilométeres barlangok kifejlődéséhez szükséges előfeltételek, így nem tudott nagyobb területen összefüggő, egységes karsztvízrendszer kialakulni.

A csapadékvíz a Bükkben igen sok víznyelőn keresztül tűnik el a mélyben és számos forrás alakjában jelenik újra meg. Erodáló és korrodáló hatását ezért nem tudja összpontosítva kifejteni, mint pl. az Aggteleki-karsztvidéken, hanem barlangképző erejét szétforgácsolva számos kisebb, de tudományos értékben annál jelentősebb barlangot hozott létre.

A Bükkben nyilvántartott barlangok, sziklaüregek száma megközelíti a háromszázat. Nagy részük ugyan kisméretű, de vannak közöttük olyanok, amelyek vagy ősrégészeti vagy más, barlangtani szempontból világhírre tettek szert.

A Bükk jelentősebb barlangjait már bemutatja egy-egy geoláda, ezzel a sorozattal a kevésbé ismert barlangok egy részén szeretném végigkalauzolni a játékosokat.

Bronzika barlang

A Bükk-fennsík Kis-fennsíkján, a Felső-forrás felett 180 méternyire, dél-délnyugatra nyílik a P+ Piros kereszt turistaút közelében. A Felső-forrási-barlanggal egy szintben, attól 80 méternyire nyugatra van a bejárata, egy sziklákkal szegélyezett beszakadás közepén. A bejárata csak egészen közelről vehető észre. A bejárati teremben található a további járatokat lezáró ötszögletű vasajtó. Felső triász mészkőben alakult ki. Valószínűleg a Felső-forrás vize egykor a barlangon keresztül ért ki a felszínre, amit a két homokos szifonja bizonyít. Ennek ellentmond a barlang viszonylag nagy mélysége. Jelenleg inkább víznyelőbarlangra hasonlít.
Az elágazó barlang formakincse változatos. Megfigyelhetők benne eróziós, oldásos és hasadékjellegű járatok. Két barlangszintet lehet elkülöníteni egymástól. A barlang járataiban nagyon sok cseppkő található, mint a közelben található Lilla-barlangban is, mert járatai közel helyezkednek el a felszínhez. Gyakori a barlangban a függőcseppkő, az állócseppkő, a cseppkőlefolyás, a cseppkőkéreg, a barlangi gyöngy.

A barlang Keleti-szifon nevű része körülbelül 10 méterre megközelíti a Felső-forrási-barlangot. A Keleti-szifonban és a Nyugati-szifonban folytatott feltárással van a legtöbb esély új járatok felfedezésére. A barlang Grand-kanyon járata régi patakjának medréből barlangi medve szemfog, különféle meg nem határozott csont és minden bizonnyal egy barlangi hiéna alsó állkapocs került elő. A rendszeresen itt telelő denevéreken kívül egy kisragadozó (lehet hogy nyest) is fel szokta keresni. A lezárt barlang csak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével, kutatási céllal és kutatócsoporttal látogatható. Barlangjáró alapfelszereléssel járható.
Nevét az 1973-ban benne talált bronzkori női koponyatetőről kapta.
A barlang geodéziai felmérés alapján 337,5 méter hosszú, 27,16 méter függőleges kiterjedésű és 66,5 méter vízszintes kiterjedésű.
A lezárás a barlang bejáratától nyolc méterre van, tehát a barlang előterébe be lehet menni.
A barlang lejáratától balra kőszikla tövében orvosságos dobozt keress!  N 48° 7,311' E 20° 36,676' 392 m [GCBB02-1]

Felső-forrási-barlang

A bükk-fennsíki Kis-fennsíkon, a Forrás-völgyben nyílik. A Felső-forrás felett, körülbelül 26 méterre, egy sziklafal aljában található. A Bronzika-barlanggal egy szintben van a nagy, körülbelül hat méter széles és körülbelül négy méter magas bejárata. A barlang egy pusztuló forrásbarlang. Belül 15 méternyire is kiszélesedik. Az elágazó barlang nagyon feltöltődött törmelékkel és nyolc helyen nyílik a felszínre a bejáratán kívül. Ebből a nyolc kürtőből három nagy átmérőjű, ötnek pedig szűk a keresztmetszete.

Triász mészkőben jött létre. A kialakulásában valószínűleg a Kaszás-kúti-patak is szerepet játszott, amelynek vize a Lilla-barlang kialakulása előtt, a Felső-forrási-barlang kürtőin keresztül jutott be a föld alá és a Forrás-völgyben került a felszínre megint. A függőleges kiterjedése és a magassága 15 méter, a vízszintes kiterjedése 34 méter. A csarnokszerű járatban jól megfigyelhető a barlangfejlődés, de leginkább a barlang pusztulása. Szabadon látogatható.

Az ásatásakor sok újkőkorszaki, a bükki kultúrába sorolt cserépedény töredéken kívül, egy barlangi medve ujjperc is előkerült. Egy szürke, kalcedonból készült, jól megmunkált, őskőkorszaki vakarót is találtak az ásatáskor
Sziklarepedésben, a bejárattól balra, kövekkel takart orvosságos dobozt keress!  N 48° 7,314' E 20° 36,731' 391 m [GCBB02-2]

Lilla-barlang

A Lilla-barlangot 1978-ban tárták fel. Bejárata mesterségesen kibontott, vasajtóval lezárt és terméskővel kirakott. A feltáró munkákon kívül számottevő tudományos kutatás nem folyt, így a barlangról kevés információ áll rendelkezésre.

A triász időszaki mészkőben kialakult járatok formálásában feltehetőleg a korábban magasabb szinten folyó Kaszás-kúti-patak játszhatott jelentősebb szerepet. A járatok mai alakját főként a befolyó vizek szállította törmelékanyag eróziója alakított ki.

A barlang legtöbb részét változatos, érintetlen képződmények jellemzik: jelenleg is aktív cseppkövek, "szalmacseppkő-erdő", valamint bükki viszonylatban nagyméretű állócseppkövek (pl. a Gólem 3-4 méter átmérőjű, 4-5 magas). A barlang nagy mennyiségű agyagkitöltésében a feltáró munkák során több, barlangi medvétől származó csontmaradványt is találtak.

A Lilla-barlang látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnál. A Bejárat - Remény-terem - Nagy-terem - Bejárat útvonalon zajló kb. 40 perces szakvezetéses, könnyű barlangi túra akár felszíni öltözékben is látogatható, sisakról és fejlámpáról a túravezető gondoskodik.
Kőszikla tövében kővel takart 20*15*10 cm-es műanyag dobozt keress!
 N 48° 7,252' E 20° 36,554' 394 m [GCBB02-3]

Forrás: Wikipedia: Bronzika-barlang
Wikipedia: Felső-forrási-barlang
magyarnemzetiparkok.hu

Ládatörténet:
2020.10.15 Az első pont eltünt ládáját pótoltam.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (32 db): környezet: 4.87 rejtés: 4.82 web: 4.83 átlag: 4.84

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


szemlédi 2021.10.16 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Laci és Timike 2021.10.16 12:08 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

047053
058 
Julcsi7 2021.09.26 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Barlangászós túra eredménye. :D

james 2021.09.26 08:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.12.1]

1NSN 2021.09.23 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

SirLes 2021.07.25 21:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

P1130834P1130839
P1130841P1130843
Compo 2021.07.18 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Réka és Szonja

[Geoládák v3.11.3]

vakond87 2021.07.15 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Miskolcon jártam munkaügyből kifolyólag, és a munka végeztével gondoltam nem megyek egyből haza, hanem kicsit ládázok Lillafüred környékén. A Tiszai pályaudvartól 1-es villamossal Felső-Majláthig utaztam, majd 15-ös busszal Középgaradna megállóhelyig. A GCbk09, GCBB03, Gcbk08, GCBB02, GCFlf, GCMEEE ládákat kerestem meg. Köszönöm a rejtést!

IMG_20210715_132836IMG_20210715_131153
IMG_20210715_131243IMG_20210715_132555
IMG_20210715_132736 
GYEZegzug 2021.07.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.52
Mai napon ismét Lillafüreden és környékén ládázunk, nagyszerű időben. Jó volt feljönni a nagy hőségből. Ezeket a helyeket én is kereshetem
Köszi szépen a lehetőséget.

Adams88 2021.06.28 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Nagy túra volt, de megtaláltuk!

nonow22 2021.06.06 14:16 - Megtaláltam
Spanyesszel megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

spanyesz 2021.06.06 14:16 - Megtaláltam
Beszedtük nonow22-vel, köszi a rejtést. Izgalmas lehet belülről is, de most csak a ládát szedtük be.

v4nd4 2021.05.08 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

elvont 2021.05.08 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

izsolt 2021.05.08 14:25 - Megtaláltam
közeli élmények:

-visszafolyó
-holdviola mező illatbombája 1-es és 2-es pont között
-nomeg a fényjáték a beszakadt tetejű barlangban

TAKOB 2021.05.01 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Lili és Balu 2021.04.17 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

pliptai 2021.04.16 11:30 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Csoki2 2021.03.26 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

eszluzsu 2021.03.21 09:50 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Ich.. 2021.03.20 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

20210320_121007IMG_20210320_121025
20210320_12062520210320_114729
IMG_20210320_11232120210320_112139
20210320_11211120210320_111527
20210320_111421 
ddalma 2021.03.15 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Pipaaa! :D [Geoládák v3.9.6]

pwz 2021.03.15 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ddalma-val közösen :) [Geoládák v3.9.6]

Rozlin 2021.03.15 12:40 - Megtaláltam
Sokan kirándultak errefelé, de sikerült idejében megtalálni a rejtéseket.

IMG_0317IMG_0319
IMG_0320 
5N 2021.03.15 12:40 - Megtaláltam
Az első két pontnál,felette voltunk,így mászhattunk le.

DSC04295DSC04298
ládavadász Pisti 2021.03.15 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

EmesESE 2021.03.06 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.40
Megtaláltuk! 🙂
A barlangászás nem az én világom, a mai túránk fénypontja azért a korábban megtalált Kecskelyuk barlang volt, ahova fejlámpával én is be mertem menni.
A mai túránkon olyan helyeket sikerült végigjárni amik kimaradtak korábban szervezett természetjárásaink során.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.9.0]

Postasandi197 2021.02.28 17:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.48
Köszönjük a rejtést!

BarnaGyuri 2021.02.27 11:59 - Nem találtam meg
Koszonom a rejtest :) Valamiert nem fogadja el a jelszot, fotom van :)

[Jelszót tartalmazó képet töröltem, Admin(Fazék), 2021.3.2 9:14]

[Elutasította: Attibati, 2021.03.05 09:53]

sovi85 2021.01.16 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

ha8je 2021.01.04 20:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

akoca 2021.01.02 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.9]

Mr. Fülixáj 2020.12.27 12:06 - Megtaláltam
Most lett meg a láda. TFTC Fülix.

hungrie 2020.11.20 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

PSZE 2020.11.12 11:43 - Megtaláltam
Köszönöm!

cserpaktomi 2020.11.07 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

csirepanna 2020.10.31 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Zsu. 2020.10.26 15:42 - Megtaláltam
Mikulas társaságában

Mikulás 2020.10.26 15:42 - Megtaláltam
Köszönet!

xandra.nemeth 2020.10.23 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
Szerintem ez volt a legemlékezetesebb multi geoládánk. Nagyon szép barlangokhoz vitt el, amelyekről eddig nem is tudtunk. Köszönöm a rejtést!

picuresnagyur 2020.09.11 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Ismert helyek számomra, de örömmel jöttem vissza.A Bronzika negtréfált, rejtői segítséggel lett jelszórészlet. Köszönöm a rejtést

Fajta Csabáné 2020.08.29 10:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

dobozipatikus 2020.08.15 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ésKata 2020.08.05 13:45 - Megtaláltam
Bánkútról Zöldsportosokkal.

Zergi 2020.08.05 13:45 - Megtaláltam
Fogtam!
Itt fordultunk a Csanyik felől a Csanyik felé. Jó kis helyek, köszi!

IMG_7742IMG_7743
IMG_7744IMG_7745
IMG_7746IMG_7747
IMG_7748IMG_7749
IMG_7750IMG_7751
IMG_7752IMG_7753
IMG_7754IMG_7755
IMG_7757IMG_7758
IMG_7759IMG_7760
IMG_7761IMG_7762
IMG_7764IMG_7765
IMG_7766IMG_7767
IMG_7768IMG_7771
kobcikrajci 2020.08.02 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

beczhyke 2020.08.01 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Meglett! Köszi, kellemes, hűvös séta volt.

nmárti 2020.07.28 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.54
Köszi a rejtést, részletek később.

sanzi89 2020.07.24 10:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

Mathau 2020.07.11 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
Egy rendkívül kellemetlen szúnyoginvázió közepette sikerült körbejárnunk a barlangos ládákat hol bicajjal, hol autóval és gyalog.

jutics 2020.07.04 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok barlang van itt a Bükk északi részén. Köszönöm, hogy megmutattad ezeket a helyeket!

IMG_20200704_114249IMG_20200704_114239
IMG_20200704_114704IMG_20200704_120816
IMG_20200704_114947IMG_20200704_124434
Hegedüs Zsuzsa 2020.07.04 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Köszönöm a rejtést.

kupec 2020.06.22 11:53 - Megtaláltam
Remélem azért, hogy mind a 300 bükki barlanghoz nem kerül láda.

SandorCsaba 2020.06.15 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

cav004 2020.06.06 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Nagyon izgalmasak ezek a barlangok, egy másik világ rejtőzik a lábunk alatt.

Vértes 2020.06.06 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

bzslt 2020.05.30 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Csaba & családja 2020.05.27 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
Négy nap barangolás a Bükkben. Főleg az új Attibati ládák felkeresése volt tervbe véve, és igen jó választásnak bizonyult mindegyik. Szebbnél szebb helyeken jártunk, és főleg Zolikával nagyon élveztük a barlangok felfedezését. Így a séta sem volt olyan fárasztó alig vártuk a következő barlang milyen "titkokat" rejt számunkra. Köszönjük.

sirgalahad 2020.05.23 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
Na vajon mit rejt e kő?
Egy bronzkori fejtető!
Ebből persze sejthető
Elég vén vagy ej, te nő

lelcache 2020.05.23 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

kivancsifancsi 2020.05.23 15:52 - Megtaláltam
Kitúrtam

Fidorka 2020.05.23 15:52 - Megtaláltam
lelcache társaságában

htibi80 2020.05.22 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Haverokkal egy elég kalandosra sikerült erdei bringázas közben kerestük meg:) [Geoládák v3.3.2]

Kosnyider család 2020.05.22 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

becko 2020.05.19 09:15 - Megtaláltam
A három napos bükki ládászás 3. napján egy 16km-es körön keresgéltem BB01, 02, 03, és Flóra forrás ládáit.

Mary Lou 2020.05.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltuk.
Lillafüred környéki túra során.
Jó túra volt , sok szép látnivalóval.
Köszönjük!

silboy & Zsóka 2020.05.11 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Első helyszinMásodik helyszin
Harmadik helyszin 
belus01 2020.05.11 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Bigyu 2020.05.10 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Bicajos megtalálás :) [Geoládák v3.3.2]

Hey-ho 2020.05.10 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

dedesi 2020.04.22 18:18 - Megtaláltam
ugyes

vándor székely 2020.04.22 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

alucifer 2020.04.18 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


20200418_10292320200418_102940
20200418_10294720200418_103049
20200418_10413520200418_104226
20200418_10441620200418_104812
Kakesz 2020.04.04 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

erdei.laszlo 2020.04.01 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

aknitram 2020.03.28 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.03.28 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

N.Zs. 2020.03.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Mai mottó: Két hét "zárt osztály" után kifelé valahová, ahol jó a levegő és kevés az ember.
A Sanofi parkolójában álltunk meg, ahol ma meglepően sok autó volt. A Piros kereszt-en indultunk GCBB01 pontokhoz, először a Király-kúti-sziklaüreghez. Idáig több családdal találkoztunk, de amint letértünk a Büdös-pest felé már senki nem volt rajtunk kívül az erdőben. Jó kis emelkedőt kellett itt leküzdeni. Ezután megint letértünk az erdőbe az "izom útja" nevű ösvényre, és felkerestük a Középső-forrást. Igen érdekes, ahogy a szikla alól csordogál a víz. Tovább mentünk a Flóra-forráshoz (GCFlf) egyre sűrűbb aljnövényzet között úttalan utakon. A ládaoldal szerkesztése óta a forrásházat nagyon szépen rendbe tették. A láda rejtek nagyon jó, rendben van a tartalma is. Innen továbbra is az erdőn át közlekedtünk, és szembesültünk a hatalmas területen lévő erdőírtással. A GCBB02 pontokat fordítva kerestük fel. Az erdőn át először a Lilla-barlanghoz, majd Felső-forrási-barlanghoz végül a Bronzika barlanghoz mentünk. Minden ponton nagyon gyorsan megtaláltuk a jelszót. A Felső-forrási barlangnál egy magányos sziklamászóval találkoztunk gyakorlatozás közben. Tisztes távolságból jót beszélgettünk, majd mindenki folytatta a szabadidős tevékenységét. Visszatértünk a jelzett útra a Piros kereszt-ra és útba ejtettük az Udvarkői barlangot (GCUDVA), ami az egyik leglátványosabb barlang szerintem. Végül megkerestük a GCBB03 pontjait. 1. a Csókási-barlang. Sosem mennék le oda.... Itt elkezdett esni az eső. Felnézve az égre nem tűnt komolynak, ezért el sem kezdtünk az esőkabátok előkotorászását. 2. Ördög-kúti zsomboly, amit megint jelöletlen ösvényen értünk el, és közben megnéztük a Sánta-tehén-barlangot. Nagyon látványos a környezete. Kicsit később pedig a Szabadkai Béla bácsi szerszámosládája barlangját. A környéken annyi fát kivágtak, mintha nem lenne holnap... És végül a nap csúcspontja a Lambrecht Kálmán-barlang volt. Mi felültről érkeztünk, így előbb a láda, utána a barlang lett meg és Anti nem is akart lemenni a sárgára, szóval visszafelé is felfele távoztunk. Így végül a Zöld sáv, Zöld kereszt útvonalon sétáltunk vissza a parkolóba. Remek útvonal volt, és meseszép idő. 19 km és 680 méter szintemelkedés.

IMG_4138IMG_4139
IMG_4143IMG_4145
IMG_4156IMG_4169
Judit és Béla 2020.03.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megtaláltuk.

kissss 2020.03.22 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Varbói indulással egy körtúrára felfűztem négy barlangolás ládát (1, 2, 3, 10). Köszönöm a lehetőséget!

Ancs 2020.03.22 12:08 - Megtaláltam
Séta a barlangok mentén 3/4.
A Bronzika-barlang ládája hamar előkerült. Innen tovább kellemes, kicsit vadregényes szűk ösvényen jutottunk el az impozáns Felső-forráshoz. Nekem valamiért az rémlett, hogy itt Bükk forrásai kódot kellett volna találnom, de itthon néztem, hogy Bükk barlangjai. Ezek szerint a 2. pontnál kellett volna? Hát ez most kimaradt...Bár nem rémlik, hogy a Felső-forrási-barlangnál láttam volna.
Ha már itt tartunk, hatalmas az üreg. Itt jó sok időt eltöltöttünk a kereséssel, a leírás végig pörgetése segített, ahol ott van, hogy bal. :) Érdemes lenne ezt az infót a WAP részben is beleírni.
A Lilla-barlang körül is matattunk némileg sokat. A "bal" infó itt is sokat segítene, mielőtt a kesserek széttúrják a teljes környéket.
Összességében tetszett, eldugott és szép helyekre jutottunk a láda által.
Köszi

20200322_11122420200322_112250
20200322_11225720200322_112337
20200322_11274820200322_112851
20200322_112941_HDR20200322_120815
20200322_120824_HDR 
ChefBogi 2020.03.22 12:08 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.3.2]

Aniko & Gyuri 2020.03.21 10:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

rianas 2020.03.20 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Lempike és Sándor 2020.03.16 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

valti 2020.03.15 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :-) [Geoládák v3.3.2]

kilali 2020.03.14 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszönöm a lehetőséget

szijamijau 2020.03.14 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Szép helyeket mutattál meg, köszönöm!

VP 2020.03.12 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.64
Bükki barlangok, 2. rész: Chinoin - GCBB01 - GCBB02 - GCBB03 - Chinoin. Élveztem a sok úttalan iránymenetet, az érdekes sziklákat és barlangokat, a nyárias időt és a rengeteg virágot.

MJANEZ 2020.03.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltuk! A leírás szerint kerestük fel a barlangokat és a rejtési pontokat is az adott sorrendben.
Jó a leírás!
Köszönöm a rejtést!

-1-2
-1-2
-3-4
-5-6
Zéboy 2020.03.08 14:47 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. A leírás sokat segített a második pontnál. A GPS vétel nem volt valami jó.

Zéboy logó 
Berián 2020.03.08 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Gyönyörű helyszínek, jó rejtések. A GPS sokszor ugrál, pontatlan, ezért a leírás nagy segítség.

ÁrpiKJ 2020.03.07 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Drótszamaras találat! :)

gyetger 2020.03.07 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :)
Meglett volna az első hely is, de inkább megkerestük a tegnapi ládát előtte, meg bementünk a barlangba.
[g:hu+ 2.0.31]

qtatom 2020.03.07 11:30 - Megtaláltam
Közös találalat Rudi Teammel.

Rudi Team 2020.03.07 11:25 - Megtaláltam
Közös találat Qtatommal.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]