FAQ
4810. 20 éves a geocaching.hu - Cserhát (GC20CS)

Útvonal

Útvonal

Ilyen utakra is számíts!

Ilyen utakra is számíts!

Visszapillantás Alsópetényre

Visszapillantás Alsópetényre

Falusi hangulat

Falusi hangulat

Kékesi vadászház

Kékesi vadászház

Hangulatos pihenőhely

Hangulatos pihenőhely

Kőbabák

Kőbabák

Ideiglegenes terelés (június 30-ig)

Ideiglegenes terelés (június 30-ig)

A Prónay-kilátó nem nagy kitérő

A Prónay-kilátó nem nagy kitérő

Emlékhely

Emlékhely

Erdei pihenő

Erdei pihenő

Romhányi kipillantó

Romhányi kipillantó

Bereczki Máté emlékhelye

Bereczki Máté emlékhelye

Egyedi reklám

Egyedi reklám

Elhagyott palóc házikó

Elhagyott palóc házikó

Van egy rövidebb út is...

Van egy rövidebb út is...

Cserháti hangulat

Cserháti hangulat

Teljes nyugalom

Teljes nyugalom

Szépre nőtt

Szépre nőtt

Együtt a két sárga

Együtt a két sárga

Felhő a lombok közt

Felhő a lombok közt

Kilátás Legéndre

Kilátás Legéndre

A jelet még tartja

A jelet még tartja

Cserháti erdő

Cserháti erdő

Egy sárga elf? :)

Egy sárga elf? :)

Szemnyugtató

Szemnyugtató

Mint egy háttérkép :)

Mint egy háttérkép :)

A Cser-tó partján

A Cser-tó partján

Rackák

Rackák
Szélesség N 47° 53,293'
Hosszúság E 19° 14,850'
Magasság: 336 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2021.06.10 10:00
Megjelenés időpontja: 2021.06.24 00:01
Utolsó lényeges változás: 2021.06.24 00:01
Rejtés típusa: Esemény geoláda
Elrejtők: Gyombi
Ládagazda: Gyombi
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 18800 m
Megtalálások száma: 121 + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 2.5 megtalálás hetente


Idén ünnepli 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 éve, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelenik meg: családi és túrázós kategóriákban. Ez a rejtés a túrázós kategória egyik tagja, mely 2022. június 24-ig lesz kereshető.

 

A túrázós ládák teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kell gyalogolnod egy-egy tájegységünkben. A körtúrának csak az első pontját ismerheted meg a leírásból. Ezt megtalálva jutsz a következő pont koordinátájához és az első jelszórészlethez. Majd így tovább, egészen az utolsó pontig, összegyűjtve a jelszó minden darabját.

 

Röviden
Ötpontos multi egy közel 20 km-es körtúra mentén a Cserhát lankáin, 400 méter szintemelkedéssel és sok szeretettel :) Az első 4 ponton egy-egy szelet fán keresd a következő ponthoz szükséges információkat, az ötödik ponton pedig 18 x 12 x 6 cm négyfülű műanyag ládát!

Első pont: Mellmagasságban, fa őrzi
Második pont: Fatönk
Harmadik pont: Soktörzsű fa
Negyedik pont: Combmagasságban, három törzs között
Ötödik pont: Fatönk odvában, talajszinten

Megközelítés
Alsópeténybe tömegközlekedéssel Vácról juthatunk el busszal (menetrend). Ha autóval érkezünk, a posta előtti parkolóhelyek egyikében hagyhatjuk azt.  N 47° 52,503' E 19° 14,656' 213 m [GC20CS+Parkoló]. A kerékpáros megközelítés jól megoldható szintén Vácról, magának a túrának a teljesítése megfelelő felkészültség és körülmények mellett úgyszintén lehetséges, bár a túra elsősorban gyalogosok számára készült.

A túra útvonala
A falut észak felé hagyjuk el az Országos Kék jelzésen Kék sáv (együtt haladva a sárga sávval), rögtön egy emelkedővel melegítve be izmainkat, amit egy szintbeli szakasz követ, visszatekintve remek kilátással a falura. Az első kiépített szusszanási lehetőség a hangulatos Kékesi vadászháznál kínálkozik asztalokkal és padokkal - valamint a multi első pontjával  N 47° 53,293' E 19° 14,850' 336 m [GC20CS-1]. A szelet fán találod a második pont helyét. (Tartalék információ az OKT tábla alján.) Útközben egy comos ládát is megtalálhatunk.

A második pont helyének ismeretében folytatjuk utunkat tovább az OKT-n Kék sáv, de nem okoz gondot, ha a szinte párhuzamosan haladó sárga sávot Sárga sáv választjuk a Prónay-kilátó felé. Itt (szerencsés esetben) a kilátás mellett GCROMK geoláda is vár ránk, majd tovább kanyarogva a kék sávon, érintjük a romhányi kötődésű Balázs Ádám posztumusz hadnagy emlékhelyét, aki 2016-ban veszítette életét tűzszerészeti mentesítés közben a Hortobágyon, három bajtársával együtt. A vegyes erdő ritkulásával, mielőtt a szántóföldek közé érnénk, egy újabb kiépített pihenő- és bográcsozóhelyre érünk, ahol a második pontot is megkereshetjük: a következő pont helyét ismertető szelet fát fatönk rejtekében találhatjuk (tartalék az építmény nyugati sarkánál).

A szebb napokat látott, kétezer fős, a kerámiagyára és a megszűnt vasúti kapcsolata miatt egyszerre ipari, építészete és hangulata miatt azonban továbbra is falusi jellegű Romhányba beérve elhagyjuk az OKT-t és ismét a már látott sárga sáv Sárga sáv jelzést követjük. Sokáig emelkedünk a sittel (stílusosan hihetetlen mennyiségű csempedarabbal) borított szekérutakon, változatos erdei szakaszokon keresztül. A harmadik pontot (soktörzsű facsoport kb. 10 méterre az úttól) követően elfordulunk és a sárga körtúra Sárga körtúra - sárga sáv Sárga sáv jelzések közös szakaszán haladunk kevesebb szintvonalat érintve dél felé. A negyedik pont (háromtörzsű fa ölelésében) mellett tiszta időben szép kilátásban gyönyörködhetünk Legénd felé (látszik a szintén ünnepi GCXX13 eseményláda is a családi kategóriából).

A multi utolsó, hagyományos pontjával búcsúzunk az erdőtől, és szép réten átvágva érjük el a gyorsan fejlődő alsópetényi Cser-tavat, ahol akár utolsó megállónkat is megejthetjük, mielőtt besétálnánk Alsópetény központjába, a körtúra kiindulópontjára.

Ha még pár kilométerrel megtoldanánk a távot, jó kitérő lehet a GCSAT geoláda a Kő-hegyen. Emellett a túra egyben remek kéktúrázási lehetőségét is jelent, ha először járunk a környéken és magunkkal hozzuk az igazolófüzeteket.

Alsópetényről
A túra végeztével, ha van rá lehetőség, érdemes magát a falut is felfedezni, nem minden nap vetődik erre az ember. Az ötszáz lelkes, jelentős szlovák ajkú közösség által is lakott Alsópetény egy nyugodt, csendes, rendezett cserháti falu. Látnivalói közül kiemelendő a római katolikus templom, melynek kőtornya külön áll a templom épületétől (itt megtalálhatod GCAPET virtuális ládát), valamint a hajdani uradalmi lakok: az exkluzívan felújított Prónay-kastély és az Andreánszky-kúria. Mindenképpen meg kell említeni továbbá a régió egyik legkiemelkedőbb falusi éttermét, a Hármaskönyv Fogadót, ahol emlékezetesen zárhatjuk cserháti túránkat.

Zárszó
Boldog születésnapot kívánok ezzel a túraládával is a geocaching közösségünknek, további szép élményeket ezen a túrán és más ládák keresésével, valamint köszönöm Scele ünnepi ládákat összefogó munkáját!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (40 db): környezet: 4.81 rejtés: 4.89 web: 4.91 átlag: 4.87

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


TopJoy 2022.05.22 19:59 - Megtaláltam
Köszi!

TúraBocs 2022.05.22 19:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Madwe és Zsuzska 2022.05.22 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.9]

geooszi 2022.05.20 06:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Szilkó76 2022.05.15 18:35 - Megtaláltam
A hetedik.:)

Köszi a rejtést!

povyagi 2022.05.15 11:10 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan!
[g:hu+ 2.7.17]

Mathau 2022.05.15 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.61
Bíztam benne, hogy ez könnyebb lesz mint a tegnapi Börzsöny, de csalódnom kellett. Itt sátraztunk a falu szélén, így már reggel 8-kor el is tudtunk indulni. Az első pontig jó szar volt az út minősége, de azért tekerhető. A kilátóhoz tettünk egy kis kitérőt majd legurultunk Romhány irányába a kéken. Ez volt az egész túra egyetlen (kerékpárral) élvezhető része. Jelzetlen úton indultunk el felfelé a sárga helyett, de volt egy magánterület tábla, meg sorompó. Elosontunk mellette és ezen a jelzetlen úton araszoltunk fel a sárgáig. Jó meredek és magas aljnövényzet, mérsékelten volt élvezhető és nagyon nehezen tekerhető. A 3. pont után már azt hittem nem lesz több emelkedő, de megint csalódtam sajnos. A negyediknél ugyanezt eljátszottam, ismét sikertelenül. Egyébként innét (mármint a 4-től) remek volt a kilátás a kis "kilátóból", lehet egy önállód dobozt is megérne. Legurultunk a néhol igen szar úton az utolsó pontig, majd vissza az autóhoz a faluba. Összességében montis szemmel nem sok jó volt ebben az útvonalban (nem szemrehányás, tudom, hogy nem is bicajosoknak készült). A felfelék a rossz útminőség vagy a magas aljnövényzet miatt éppen hogy tekerhetőek. Elfáradtunk a végére, 3 óra 10 percet mentünk 19 km-et és 562 m szintemelkedést.

Ancs 2022.05.08 14:57 - Megtaláltam
Decemberben túráztunk utoljára ekkora távot Tomi kutya miatt. Most már kezd nagyobbacska lenni, ezért bevállaltunk egy hosszú sétát vele.
Jó meleg volt, a nyílt részeken izzadtunk rendesen. Kullancs akad.
A kéket ismertem, a sárgát csak részben. Az OKT-n pecsételtem is a második füzetembe. Nem volt életem túrája, de jól esett egy kis kikapcsolódás.
A sárgát éppen újrafestik, sok helyen most csak a jelzésalap látható.
Minden pont a helyén.
Köszi és boldogat GC!

ChefBogi 2022.05.08 14:57 - Megtaláltam
Chef Bogi ezt is megfőzte, köszönöm a rejtést!!! [Geoládák v3.12.8]

Endresz_család 2022.05.08 13:37 - Megtaláltam
876.

Ez volt a tizennyolcadik megtalálásunk a GC20-as túrázós sorozatból, mind gyalogosan. A Garmin szerint 20 kilométeren 560 m szintkülönbséget küzdöttünk le.
Romhányban a GPS alternatív útvonalat tervezett, nem a sárgán mentünk, ahogy kellett volna. Nem volt rossz az út, de a jó nem ilyen. :-D Egy ponton magánterület tábla és sorompó fogadott, amúgy simán járható volt, Ahogy olvasom a korábbi logokat a csempeút kihagyása miatt viszont mégis jól jártunk talán.
Ettünk volna egy kései ebédet a falu közepén a fogadóban, de nem volt asztalfoglalásunk így nem engedtek be.

Klassz volt, köszönjük!

IMG_2652IMG_3950
IMG_3952IMG_3959
IMG_3960 
kobcikrajci 2022.04.30 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.17]

beneboto 2022.04.19 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam barnanyával, köszönöm a rejtést! 2 részben kerestük meg. Az első részét OKT közben, a másodikat pedig ma. Egyszer a 8:38-as busszal jöttünk ki, de a szakadó eső miatt csak 300 métert mentünk. A pontok viszonylag könnyen megtalálhatóak voltak, a láda rendben volt. [Geoládák v3.12.7]

barnanya 2022.04.19 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam benebotoval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

norko 2022.04.18 13:24 - Megtaláltam
Húsvéti kirándulás a Cserhátban. Tetszett a kör. Köszi a rejtést.

gabortel 2022.04.18 12:00 - Megtaláltam
Húsvéti séta, locsolással, sonkával, tojással.

vaslemez 2022.04.15 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Klassz túra, köszönjük. Minden koordináta pontos, jók a rejtések.
A 3. ponthoz menet váratlanul sorompó és 'Belépni tilos' tábla fogadott, de akkor már nem volt visszaút. ????

kilali 2022.04.15 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.17]

Párduc50 2022.04.13 17:19 - Megtaláltam
Kemény túra volt, főleg, mert összekötöttük négy másik ládával!
A rejtő nem telefonaktív, pedig elkelt volna a segítség :-(

A két Sanyi 2022.04.13 17:19 - Megtaláltam
Ok

kicsiscele 2022.03.27 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

scele 2022.03.27 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

KP1965 2022.03.22 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Ez volt a kilencedik 20 év - 20 km túrám. A túra útvonalához közel eső ládák már mind megvannak, így semmi kitérőt nem "kellett" tennem. Az ajánlott parkolóból indulva és oda érkezve a QR kódok alapján pontról pontra haladva nekem 17, 6 km volt.

GC20CS - 2022.03.22.20220322_080315
20220322_08162220220322_083454
20220322_10172320220322_110501
20220322_11092820220322_112914
20220322_114037 
Zéboy 2022.03.19 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

rianas 2022.03.19 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Berián 2022.03.19 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

vajasfok 2022.03.19 09:28 - Megtaláltam
Megvan a kör, köszönöm!

radpeter 2022.03.15 14:01 - Megtaláltam
Jó szuszogtatós! \o/
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

james 2022.03.15 07:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, ez volt a 11. jubileumi 20-as köröm.
Köszönöm a lehetőséget.
Azt akartam, hogy a talaj még fagyott legyen, így biciklivel indultam a megadott parkolóból 6:30-kor, amikor is -5 fok volt. Az útvonal jól tekerhető, így a szilárd talajon, de látszik rajta, hogy olvadtan, eső után egyes részei igen sárosak lehetnek. A 2. és 3. pont között próbáltam a tuhu térképen jelzett szekérúton rövidíteni, de nem jött be, mert jó pár száz méteren tüskés bozótban kellett tolni a bringát. Mikor kivergődtem a S jelzésre láttam, hogy az jól járható. Ezt kivéve az utam eseménytelenül, jó tempóban telt, 6:15-re már a kocsinál voltam.

James
[g:hu+ 2.7.16]

álomfogók 2022.03.06 15:05 - Megtaláltam
Jó kis séta a kellemes késő téli/kora tavaszi időben lényegi sárdagasztás nélkül. Nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne a Cserhát legszebb vagy akár leginkább reprezentatív útvonala, de a 4. ponttól tényleg szép volt a kilátás és az Alsópeténybe levezető utolsó rész is határozottan tetszett.
Ezzel teljesítettük az 5. jubileumi túrázós multinkat. Folytatás következik.

griffs 2022.03.02 16:15 - Megtaláltam
Ebike futam, Legenddel együtt, 40 km. Simára eltolt, száraz föld és agyagos utak. Kevés látványos objektum, de igazi bringás paradicsom, nyáron visszetérek. Köszi !!

napvirág 2022.02.26 14:20 - Egyéb
...... és után.

DSCN9656DSCN9658
DSCN9659DSCN9660
DSCN9662DSCN9664
DSCN9671DSCN9674
napvirág 2022.02.26 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
A lapocskák ott voltak ahova a GPS vitt bennünket (kivéve a 2. állomásnál, de a pótjelszó megmentett minket), a leírások pontosak és informatívak voltak, az útvonal pedig amolyan "cserhátosra" sikeredett.

Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni!

Romhány előtt....

DSCN9645DSCN9647
DSCN9649DSCN9650
DSCN9651DSCN9652
DSCN9653DSCN9655
Maratonos Maci 2022.02.26 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Napvirággal ....

Ibolka 2022.02.26 13:54 - Megtaláltam
Nbokannal közösen, kösz a rejtést. [Geoládák v3.12.6]

nbokan 2022.02.26 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Kellemes, napsütéses időt sikerült kifogni ehhez a túrához. Sárral csak Romhány határában találkoztunk, de ha az ajánlott útvonalon megyünk, akkor ezen sem kellet volna átkelni. Nem mentünk be Romhányba a kék csík és sárga csík találkozásához, hanem egy földutat követve mentünk fel a 3.ponthoz ami szép lassan elfogyott és kb. 500 métert tüskés bozótoson kellett átvágnunk, de e nélkül túl egyszerű lett volna :) Remek túra volt jó rejtésekkel (a 2.ponton kerestük a legtovább a faszeletet, de végül az is meglett), 19,5km és 680m szint lett a végére. Tetszett, köszönjük.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
-15-16
-17-18
-19-20
-21-22
SirLes 2022.02.19 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]
9/20
Egy 20 kilométeres túrázós ládát szerettem volna begyűjteni az egész heti számítógép előtti ücsörgés után. Feleségem azt mondta ő is jön velem, így a korai indulás nem jöhetett szóba. Valami nem túl távoli és remélhetőleg nem túl dagonyázos ládát akartam, így jött szóba ez.10:30-ra sikerült megérkeznünk a kiinduló ponthoz és kényelmesen meg-meg állva, illetve a tó parton ücsörögve 5 óra alatt visszaértünk a kocsihoz. Sár leginkább Romhány után van, de nem volt vészes.

P1160549P1160553
P1160554P1160557
P1160558P1160562
P1160567P1160570
P1160575 
Szabó família 2022.02.13 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

erdei csiperke 2022.02.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Végek 2022.02.06 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

znasz 2022.01.29 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Köszönet a munkádért. A rejtések teljesen korrektek. Szép körtúra volt, némi sárdagasztással.

fa-peti 2022.01.22 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

tabletta 2022.01.22 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Tetszett! [Geoládák v3.12.5]

20220122_111800 
reprocesszor 2022.01.15 15:15 - Megtaláltam
Jó kör volt. köszi!
[g:hu+ 2.7.16]

Brown Anikó 2022.01.15 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

navigaator 2022.01.03 00:00 - Megtaláltam
-

Vincenzo65 2021.12.29 14:49 - Megtaláltam
Meglepően sár mentes volt ma a Cserhát. Eső se jött meg. Erdő csendjét Erdőcsendje kessertárssal törtük meg. 2.póttal. Romhányba nem mentünk be a túristaút elágazásig. GPS ajánlása magánterületre vitt volna. Így a Disznó-völgy másik oldalán mentünk fel a S-ra. Igazi túrázós láda. BUÉK!

ErdőCsöndje 2021.12.29 14:49 - Megtaláltam
Ma csak dél körül tudtam indulni, szerencsére a letaposott vékony hó jól járható volt, három és fél óra alatt meglett a teljes kör. A második pontnál találkoztunk Vincenzo65-tel, onnan együtt jöttünk. Remek túra volt, köszönöm!

SagiK 2021.12.28 14:40 - Megtaláltam
(Lazy wapon beküldve)

nszk 2021.12.28 14:40 - Megtaláltam
SagiK társaságában

urbanj 2021.12.19 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Végig csúszós, jeges, itt ott inkább sáros úton jártuk végig a túrát golyostollal. A 2. ponton mi is csak a pótjelszót találtuk meg, a többi pont rendben volt. Az út során egyetlen teremtett lélekkel sem találkoztunk. Köszönjük a kiránduláat.

golyostoll 2021.12.19 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kicsit jeges, havas, sárdagasztós kör volt, de jó időben, jó levegőn jót jártunk. [Geoládák v3.12.4]

akosgy 2021.12.12 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Cserháti tüdőedző séta. Alsópetény környékén már nem sok hó maradt, a túra elején aggódtam is, hogy tengelyig érő sárdagonya lesz, de szerencsére a turistautak nagy részén még megmaradt több-kevesebb hó, a 3. és 4. pont környéke pedig kifejezetten télies volt.

Szinte ugyanezt az útvonalat kb. 1 éve már lejártuk, így most kihagytuk a látnivalókat (pl. kilátó), és célirányosan jártuk a kört.

A táblácskák a hó ellenére is könnyen megtalálhatók, egyedül a 2. pontot nem leltem, pedig pár fatönköt kiástam a hó alól, de a tartalék pont itt is a helyén volt.

A kései indulásból adódóan a ládát már félhomályban találtam meg. Délután 5-re, töksötétben értünk vissza Alsópeténybe, ahol a Hármaskönyvben átvettük a túra elején megrendelt 2 személyes elviteles tálat, majd hazaérve jól bevacsoráztunk. :) Köszi, szép túra volt, tetszett.

Havas Cserhát 
SzantoA 2021.12.04 15:52 - Megtaláltam
OK

Lopakodó 2021.11.27 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Dr.Lada 2021.11.27 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Lopakodóval elkövetve.:-)

Log később.
[g:hu+ 2.7.15]

A mai kicsit ködös időbe nekiugrottunk Judittal ennek a multinak. Az adott parkolóból indultunk, majd jött az emelkedő aminek az eleje teljesen sár mentes volt, meg is lepődtem mert sárra a tegnapi eső és a Cserhát ismeretéből számítottam. Aztán a meredeken már megvolt a sárdagasztás. Itt egyet léptünk előre miközben felet csúsztunk vissza.:-) Prónai kilátóhoz tettünk egy kis kitérőt, bár nekem az ottani láda megvolt már, de én míg Judit a ládát kutatta felmásztam körbenézni. Innen Romhányig elég jól megúsztuk sár nélkül, majd ahogy a településről kijöttünk ismét jutott belőle. Itt közben belefutottunk egy muflon csapatba, szerencsére még fényképezni is sikerült őket. Aztán jött egy kis hullámvasút és már a ládánál is voltunk. Végül a tó mellett begyalogoltunk a kocsihoz. Egy egy pillanatra a nap is kisütött, de főleg szürke időben jártuk végig a multit.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
-15-16
-17-18
Mikulás 2021.11.23 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.70
Egy nagyon kellemes, magányos séta a Cserhátban, ismerős helyeken és ismerős útvonalon. Nem olyan régen teljesítettem a KÉK ezen szakaszát, így elég frissek voltak az emlékek. Ettől függetlenül bármikor szívesen jövök a Cserhátba, mert szeretem ezt a vidéket! Őszies időben remek kis fejszellőztető séta! Köszönöm szépen!

Mikulás

IMG_2328IMG_2329
IMG_2333IMG_2335
IMG_2337IMG_2338
IMG_2339IMG_2343
IMG_2345IMG_2351
IMG_2352 
carmin 2021.11.21 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[g:hu+ 2.7.15]

A reggeli köd felszállt mire felértünk a hegyre és szép napos időben folytattuk a túrát. Romhányig ismerős volt az útvonal, a sárgán még nem jártam, így mutatott újat is ez a láda.

Remélem, hogy sok eseményládából lesz maradandó láda!

IMG_5482IMG_5484
IMG_5488IMG_5493
IMG_5503IMG_5505
IMG_5512IMG_5527
IMG_5531IMG_5536
IMG_5537 
N.Zs. 2021.11.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Szülinapi túra Öcsémmel.
A túra eleje számomra ismerős volt már korábbi kirándulásokból, de az erdő minden évszakban/évben mást mutat, így élmény volt most is. A Romhányi kilátás - Prónay kilátó (GCRomk) ládát is beiktattuk a Kékesi vadászháznál lévő az első pont után, ami nem csak a doboz, de a kilátás miatt is jó ötlet volt. (új logbook van, a régi bejegyzésünk nincs benne ) A kilátótól tovább menve találtunk egy meredek, de jól járható ösvényt, ami becsatlakozott a kékbe, majd azon folytattuk utunkat. A 2. pontnál néhány fatönköt átnéztünk, de végül a pótjelszóhoz folyamodtunk, majd a kényelmes, napsütötte padok egyikén eszegettünk, és megbeszéltük a világ dolgait. Romhányba érve alternatív útvonalon jutottunk el a sárga turistaútra, közben mi is "megcsodálhattuk" a csempézett utat, ami egy magánbirtokig vezet. Egy elágazásnál sikerült teljesen rossz irányba menni, és jót nevettünk az amatőrségünkön, hogy nem tudunk beszélgetni és irányt tartani egyszerre. A következő plusz helyszín a Szív alakú tó a Kőhegyen (GCSAT) pont volt, ahol Laci látni vélte a szív alakot a ládánál, pedig a névadó tó kicsit arrébb van... ha van egyáltalán. A 10 éves logbook lenyűgözött. Itt a 2013-as bejegyzésemet is megtaláltam. Innen egy keskeny erdei ösvény csábított megint új útvonalra. Egy motoros is próbálkozott erre az ösvényre feljutásra, de megbokrosodott a motorja és elesett. Mikor rossz irányt kezdett venni az ösvény, akkor leereszkedtünk a turistaútra és legnagyobb meglepetésemre, ásványokra bukkantam. Nem emlékszem, hogy a Cserhátban valaha találtam ilyesmit. Rögtönzött geológia szakkört hoztunk össze, majd továbbálltunk. A túra végén a rackákkal is találkoztunk, elhaladtunk a horgásztó mellett, és hipp-hopp, az autónál voltunk. Ragyogó idő volt, egy szál hosszú ujjú pólóban is kellemes volt a hőérzet.

IMG_6628IMG_6634
IMG_6638IMG_6641
IMG_6647IMG_6648
IMG_6656IMG_6660
IMG_6671IMG_6677
IMG_6678IMG_6694
IMG_6697IMG_6700
IMG_6706IMG_6709
IMG_6710IMG_6716
lábas 
zalajaro 2021.11.20 09:02 - Megtaláltam
Aki keres, az talál! :)

szentvik 2021.11.19 15:31 - Megtaláltam
Az 5. túra a GC20 sorozatból!
Úgy adódott, hogy nincs munka pénteken és mivel az előrejelzés jó időt mondott, túrara adatam a fejem...ezúttal egyedül, hisz hétköznap viszonylag kevesen érnek rá (ezt megerősítvén egyetlen emberrel sem találkoztam egész nap az erdőben).
Nagyjából fél 9-es indulás az ajánlott parkolóból és irány a kék! Lehet, hogy az előrejelzés nem hazudott a °C-t illetően, de egész nap felhős idő volt hideg széllel társulva, így nem nagyon kellett réteget levenni.
Az út eljén jó sok kapaszkodó a Prónay-kilátóig (ide mindenképp megéri kitérni), majd kis lejmenet Romhány felé. 10 óra tájt pihenés és étkezés egy kéktúrás pihenőben, majd nem sokkal a tovább indulásom után jöttem rá, hogy a pihenő egyben a 2. pont is volt. Itt rengeteg időt eltöltöttem a kereséssel, de mint előttem oly sokan én is a pótrejtéshez folyamodtam. Utána még egszer végignéztem a tuskókat...és nyilván most már megtaláltam az eredeti rejtést is...úgyhogy rendben mindkettő. Romhány felé kicsit letértema javasolt útról, hogy a GCrfka-t begyűjtsem...szemeztem kicsit a GCRCS-vel is de azt már túl soknak éreztem, ugyanis tervben volt, hogy a túra második felében kitérek Legéndre.
Romhányt elhagyva a sárga jelzésű "kerámiaút" és később erdei utak már jóval kevésbé vannak felfestve és a meglévő jelek is eléggé megkoptak...úgy tűnik mindenki az OKT-t járja errefele. A 4. pont begyűjtésénél én hiába meresztettem a szemem, de Legéndet nem láttam, pedig elég jó látási viszonyok voltak. Utána kicsit visszakövettem utamat, majd letértem Legénd felé. Nem sokkal később egy mezei esőbeülőben elköltöttem ebédemet (amúgy a sárga túraút egyetlen "problémája" számomra, hogy semmi pad/pihenő nincs ahol kicsit leülhetne az ember és falatozhatna egyet...persze lehet menet közben is, de attól még nem lenne rossz). A legéndi 6km-es hosszításommal két extra láda is meglett (köztük a GCLGND gyógyítva is), viszont jól elment velük az idő, így már 14 óra után indultam vissza jelen túra nyomvonala felé.
Visszaérve a sárga útra már csak nagyjából 1 órányi menetelés maradt hátra a túrából. Fél 4 fele meglett a végláda is, úgyhogy már csak kocsiig kellett visszaérni. Az erdőből kiérve még találkoztam két nyájnyi racka juhhal. Én jól megnéztem őket, ők is engem, ennyiben is maradtunk én meg továbbálltam. Az utolsó fél órára aztán már kezdett erősen hűlni a levegő. végül nem sokkal 16 óra után értem vissza a parkolóhoz.
A legéndi kitérővel végül kicsit több mint 26km jött össze, nagyjából 670m szinttel.
Nagyon kellemes vonalvezetésű túra, néhol kicsit meredekebb részekkel, de összességében semmi komoly. Kifejezetten élveztem! Köszönet!
[Geoládák v3.12.2]

g-tabe 2021.11.14 13:33 - Megtaláltam
Megvan! Köszi a szervezést és a kivitelezést!
'Könnyed' séta az előző napi GC20BO-s éjszakai bóklászás után ;-)

gyildarefo 2021.11.09 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

20 km 580 m szint két kitérő ládával és egy eltévedéssel

9B81C2E7-13FF-4279-A2A9-2DC136403A9E008FA1DC-7093-4F8B-B5B0-CB67DA57D61A
05B58AA8-D4F5-44A4-A878-7AEB3319D67C6CE7373D-D84F-4864-A598-C97B373F5E9E
B2C47510-AFA2-4F53-8B6A-C1A04CBCA75B92198192-3BB1-4215-BCEB-7B88B8719143
Attil@ & Réka 2021.11.01 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Szép időben, csodás helyeken járhattunk.
Réka és Attil@

Strombus 2021.10.31 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
Kerékpárral, aranyló őszi erdőben. Nagyon élveztük, bár többször csodálkoztunk, hogy még mindig, még mindig van felfelé. De minden szakasz kitekerhető, még ha néha fogcsikorgatva is. Reménykedtünk a végén egy jó nagy gurulásban, de a lefelé szakaszok valahogy észrevétlenebbek voltak, mint a felfelék. Sebaj, ez nem egy bringás multi! Tetszett az útvonalveztés és az informatív ládaoldal. Az ajánlott közeli ládákat is mind megkerestük és így majdnem 27 km és 700 m szintemelkedést sikerült teljesítenünk. Bobby Holmes napszemüvegével sajnos nem találkoztunk, de meglepően sok turistával igen.
1-es pont: hangulatos épület ez a Kékesi vadászház. A pont gyorsan meglett.
A 2. pontnál sokáig köröztünk mindenféle gyanús tuskót megvizsgálva - aztán a pótjelszóhoz folyamodtunk.
Tetszett a 3-as pont elhelyezése, szép, érdekes a fa.
A 4-es helyszínére érdemes volt felhívni a figyelmet, tiszteletet parancsolók az öreg tölgyek és szép a panoráma is.

651D6F2F-51F1-4AE6-8365-73D7D3DBABB276103562-AA2B-4EA9-81DE-E83BB88EAC32
0F70A5BD-7991-46D6-AF97-665CEBCE144EFECFC175-3BD5-4BC1-BB89-BE6CFE08E5F8
2EBBF0F8-98A6-427C-AB41-FA7AC90DFA7DF79A21BF-FF21-488D-BE8A-08C806F85D81
Péter60 2021.10.31 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
Bringával teljesítettük, nagyon jó vonalvezetésű kör. Az eleje bizony szuszogtatósan indul, de utána igazi örömtekerés kerekedett belőle.
Kifejezetten tetszett a Prónay-kilától való ereszkedés Romhányba meg a 4. pont környéke. A 2. pontot jó ideig keresgéltük, sajnos nem lett meg itt a pótjelszót vettük igénybe.
Szuper túra volt, köszönet érte!

anettx 2021.10.31 13:40 - Megtaláltam
TFTC!
Nahát mennyire találó a jelszó:) Nagyon szép errefelé a táj, a túra eleje és vége volt ismerős, minden más újdonság volt számomra. Minden tetszett még úgy is, hogy autóval próbáltam a pontokat megközelíteni.
Ami emlékezetes számomra, hogy 2018-ban a kilátó felé menet a Kékesi vadászházhoz raktunk ki egy mozgóládát, és akkor itt lettem abban biztos, hogy szeretnék létrehozni egy erdei házak mozgóládát!
[Geoládák v3.12.2]

GC20CS-collage 
NemKrisz 2021.10.30 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

VaVi 2021.10.30 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

"J&J" 2021.10.27 16:38 - Megtaláltam
GC20 túráink hetedik találata.
Igazi szép őszi erdő, napsütés.
A pontokat könnyen megtaláltuk, a koordináták pontosak. A korábbi leírások szerint a 2. ponton probléma volt a megtalálással, mi rendben, a fatuskóban találtuk a kódot.
Túratársaim (7-en voltunk) megdicsértek a szép túráért, de meg kellett mondanom, hogy Gyombit illeti a dicséret!
Köszönjük a rejtést :).

GC2020 
Bobby Holmes 2021.10.27 15:43 - Megtaláltam
Na ez megint egy hosszú log lesz, mint mindkét eddigi 20 km-s túrámnál. Alapból nem szoktam (szoktunk, ha többen vagyunk) 20 km-t túrázni, a 10 km-re szoktunk hajtani, mert GCKUPA-hoz annyi kell (meg édesapámnak annyi a lélektani határa). A Cserhátot eddig nem annyira szerettem, túlságosan széttagoltnak tartottam és úgy volt meg a fejemben, hogy nincsenek különösebben magas hegyek. Hát de. Elég kemény volt a túra, főleg, hogy jó sok szint került a második felébe (talán több, mint az elsőbe), bár ez lehet azért is volt, mert szerintem Romhány után rossz fele mentem. Ráadásul ez a szakasz ellopta a napszemüvegemet, Romhányra beérve még megvolt, aztán valahol az Isten háta mögötti, sáros, ocsmány szakaszon eltűnt. Innentől nem sok minden történt, rengeteget kaptattam a 3. pontig, de emberrel se találkoztam, meg még állattal se. A 4. pont után nem sokkal aztán belefutottam egy furcsa esetbe: egy 60+-os néni jött szembe, mindenféle felszerelés, hátizsák, bármi nélkül, megkérdezte, telefonálhat egyet meg mondta, hogy egy autót keres (mindez kb. 4 km-re Alsópeténytől az erdőben?), gondoltam visszakísérgetem, nehogy eltévedjen vagy bármi baja essen, végül a szív alakú tóhoz vezető út elején ott állt az autó, amit keresett. Tettem egy kitérőt a "tóhoz" (mocsár), onnan meg gondoltam átvágok a V alak másik ágára, ahol az utolsó pont lesz. Jó 250-300 métert küzdöttem lefele a susnyában, láttam szarvasokat, majd kb. 50 méterre a turistaúttól egy jó mély, 15-20 méteres árok állta utamat, de átküzdöttem magamat és onnantól sima volt az út. Érdekes 20 km volt, az biztos, köszönöm a rejtést!

U.i.: ha valaki arra járna amerre én, legyen szíves figyeljen, hátha meglátja a napszemüvegemet. Nem valószínű, de hátha :-)

Fixis 2021.10.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
A pontokkal minden rendben. Jó túra volt!

Zolas21 2021.10.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
remek körtúra, mait összekötöttünk az OKT -vel.

Katona55 2021.10.23 15:50 - Megtaláltam
Közös túrázás barátokkal.

stmester 2021.10.23 15:50 - Megtaláltam
A jelszó nagyon találó, nem is kicsit.

Wilka74 2021.10.23 15:49 - Megtaláltam
3. évfordulós láda, ez is gyalog teljesítve. Mivel még a GCROMK és a GCSAT sem volt meg, így a kellemest és a hasznost is összekötöttük, ráadásul a kéktúra itteni Romhány Felsőpetény közötti szakaszát si bepecsételtem. Nagyjából tartottuk az útvonalat, érdekes volt Romhánynál, hogy az erdei utat csempe zúzalékkal szórták be vagy 3 km-en. Nagyon szép hely, szép az erdő, az időjárás is szuper volt. Köszönet az élményért! [Geoládák v3.12.2]

IMG_9678IMG_9685
IMG_9686IMG_9687
IMG_9692IMG_9693
IMG_9694 
Fazék 2021.10.16 11:21 - Megtaláltam
Korai keléssel még hideg reggelen indultam kerékpárral Alsópetényből. Már az elején jöttek az emelkedők, meg az idő is melegedett, így hamar lekerültek a hosszú ujjú felsők. Az út első fele ismerős volt az OKT-ből, a kéken többször is találkoztam túrázóval, visszafelé a sárga inkább csak a sportos tekerésről és a magányos erdőjárásról szólt. Minden pont rendben a helyén, köszönöm a rejtést.

2021-10-16 08.49.252021-10-16 09.00.45
2021-10-16 09.24.552021-10-16 09.46.56
2021-10-16 11.08.342021-10-16 11.27.50
Ambró 2021.10.10 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

nmárti 2021.10.09 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.60
Visegrád után végigjártuk. sok az ismerős pont, ahol többször is voltam már. A jelszóval egyetértek :)Köszi a rejtést!

Csaba & családja 2021.10.04 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Ezzel az összes ünnepi eseményládát megtaláltam. Nagyon köszönöm a rejtőknek, a sok befektetett munkát, és a sok szép napot amit a pontok gyűjtögetése során átéltem.

Páratlanpáros 2021.10.04 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Dudu 2021.10.01 13:25 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

Kokó 2021.10.01 13:25 - Megtaláltam
Váratlanul lehetőségem nyílt egy kis kirándulásra, így ezt a kényelmesnek gondolt túrát választottam. Sok meglepetés nem ért, csak a közelmúlt esőzései rontottak az út minőségén. A rejtések egyszerűek és jók. A másodikon is a tuskónál lévő került a kezembe. A harmadiknál megzavarodtam, mert gépelési huba miatt bemásztam a csalitosba. A korrekció után azonnal előkerült a keresnivaló, azonban a határozottabb utat követve kimentem a rétre. A látvány kárpótolta tévedésemet, amit szerencsére időben észrevettem.
A tó vizét nem csak a szél borzolta. Sok hal fickándozott a vízben.
Ma külön örömet okozott, hogy Dudu ismét velem tartott.
Kis kitérővel GCRomk dobozát újrarejtettem. Érdekes, hogy reggel még megvolt, délutánra viszont eltűnt. Vajon kinek kellett?

Alsópetény látképHáz
BográcsozóPihenő
Romhányi látképCserepes úton
Eltévedt-rétVillannyal édett mező
Kilátás 
Ekarp 2021.09.26 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Az első ponton nagyon tetszett a vadászház. A Prónay-kilátóra nagyon megérte felmászni, majd a Rákóczi-fa következett - de előtt a második ponton eleve a pótjleszót kerestük csak. Romhányból kifelé furcsa volt a cserepekkel felszórt út. A negyedik ponton is nagyon tetszett a kilátás. A szív alakú tónál és a végládánál már erősen szürkült, de azért könnyen meglett a végláda is. Összesen 21 kilométert sétáltunk. Köszönjük a rejtést!

kupec 2021.09.25 12:23 - Megtaláltam
Kellemes kör. A 2. ponton valóban nincs a tönkben semmi, szerencsére az épület sarkán megvan a QR-kód. A 4. ponton remek a kilátás, üldögéltem ott egy darabig.
[g:hu+ 2.7.14]

GC20CS_20210925_090839GC20CS_20210925_114713
GC20CS_20210925_084806 
sirgalahad 2021.09.25 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.60
Útburkolat zúzott csempe
Volt itt bőven termék selejt
Ahogy a nap tűzött szembe
Rájöttem, hogy ez mégse lejt

lelcache 2021.09.25 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

20210925-2205820210925-22060
20210925-2206420210925-22066
20210925-2206820210925-22083
20210925-2208520210925-22086
20210925-2208720210925-22089
20210925-2209220210925-22093
20210925-2209420210925-22099
20210925-22106 
kivancsifancsi 2021.09.25 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Erre a hétvégére megörököltük Zsebit megőrzésre, így egy olyan túrát néztem ki, ami viszonylag kevés autózással elérhető és a kutya kompatibilis is. Erre az évfordulós körre esett a választásunk. Remekül kitalált karika, köszönjük a lehetőséget.

Fidorka 2021.09.25 11:20 - Megtaláltam
lelcache társaságában

ellfelek 2021.09.18 18:18 - Megtaláltam
Ma nem tekertem sokat nagy távot, de azért rendesen megéreztem hogy ezen a hullámvasúthoz hasonló vidéken jártam... Szerintem nagyon jó az útvonal, amit bemutat a láda... Az utolsó pont előtt tértem csak le az ajánlott ösvényről. Így sikerült megint két esemény ládát begyűjteni. Cserhátban idén többször jártunk, de azt hiszem ez jövőre is kedvenc tájegység marad...
Köszi a rejtést!

IMG_20210918_134625IMG_20210918_135954
IMG_20210918_142157IMG_20210918_142516
IMG_20210918_142549IMG_20210918_153220
IMG_20210918_182319IMG_20210918_182751
IMG_20210918_183558 
K.L. 2021.09.18 16:40 - Megtaláltam
Elért a "pontról pontra" rejtés átka: a 2. ponton nem találtam sem a fő- sem pedig a tartalékrejtést. A rejtő gyorsan kisegített, köszönöm!
Útba ejtettem a "Rományi csata" pontjait is, ezzel kb. 25 km lett a körtúra hossza.

kópé1993 2021.09.18 10:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Stüszi vadász 2021.09.12 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Lásd fkmaster!

fkmaster 2021.09.12 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.40
Szeptemberi poros nyárban jártuk végig a pontokat a környező geoládák érintésével. Szép időben, békés környezetben igazán jól esett a kirándulás, köszönjük a ládát.

Bence2009 2021.09.12 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

KremesEmber 2021.09.11 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyalogosan száraz időben, néhány útbaeső ládával együtt. A QR kódos módszer szépen működik. A fogadó sajnos csurig volt, oda majd legközelebb. Második GC20-as találat. [Geoládák v3.12.1]

johnnycache 2021.09.05 11:55 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt! :-)

5N 2021.09.04 17:45 - Megtaláltam
Immár az 5. ládánk is meglett a jubileumi húszasokból,plusz egy rövid kéktúra szakasz is,ha már azon visz az út.Az első ponthoz pont akkor értünk oda,amikor mások is,így nem is kerestük a faszeletet csak az alternatívot használtuk.A 2.pontnál sem nagyon próbálkoztunk mással az előző logok alapján valószínű az nincs meg.Nem tudom miért fáradtunk el a kelleténél jobban,de a Hármaskönyv Fogadóban mindenre gyógyír volt a bőséges és finom vacsora.

DSC05325DSC05327
DSC05329DSC05333
DSC05337DSC05339
DSC05341 
Rozlin 2021.09.04 17:45 - Megtaláltam
Kellemes időben, sármentes körtúránkat gyalogosan teljesítettük. A Kék jelzésen több kirándulóval találkoztunk, a sárga jelzésen már elfogytak a túrázók. A "metlachizott" út annyira nem nyerte el a tetszésemet, vajon honnan szereztek ennyi járólapot? Túránk végeztével a Hármaskönyv Fogadóban vacsoráztunk kétszemélyes tálat, amelyen hihetetlen mennyiségű finom étel volt. Szívből ajánlom mindenkinek a fogadót!

DSC05312DSC05324
DSC05326DSC05328
DSC05330DSC05334
DSC05340 
molka 2021.09.04 14:30 - Megtaláltam
Köszi!

4B730B42-164B-4AA3-BBCE-54B484ABDCD1C41887FC-0022-438F-AE09-4B3FDE42E685
6A54EE6C-0111-41C7-9528-2689F59A4B847F07AC09-547C-4DD5-9EF8-413B2E1EA570
AF4D7302-998B-4A3D-B7D5-CDF74EF1D3AE72EF64AC-6590-4692-8A7C-A5D2464A98C7
94BF81E7-4048-4ED7-9839-D840C25783668B1B4D39-4D2B-4AC3-A0C6-F070FD65142E
pliptai 2021.09.04 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

LionDaddy 2021.09.04 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
A 20. évfordulós ládasorozat egy újabb tagjának begyűjtésére szervezett túra keretében megtaláltam molka és pliptai társaságában.
Alsópetényből indultunk egy OKT bélyegzés után, ahol egy helybéli néni azzal adta meg az alaphangulatot, hogy "Vigyázzanak, a kilátónál medve van!" Innentől minden vadnyomban azt kerestük, vajon a titokzatos macié-e? Szóval a jókedv és az ideális túrázó időjárás már adott volt és a löszös-agyagos talaj is éppen annyira volt már csak nedves, hogy nem ragadt a bakancsainkhoz. Kellemes túra elé néztük...
Felfelé kaptatva a gerincen először jó kilátást élvezhettünk Alsópetényre, majd elhaladtunk a meglepetésre nyitva talált Kékesi vadászház mellett is. Következett a GCROMK, a Prónay kilátó, ahonnan egy kis rövidítéssel tértünk vissza a kék jelzésre.
Romhányban kis kitérőt tettünk a Rákóczi fához, majd folytattuk utunkat az igen kellemetlen és valószínűleg a helyi csempegyár összes selejtjével leszórt sárga jelzésen.
A multi 4. pontja nagyon tetszett. Egy kisebb rét, aminek széle egy letörésben végződött és nagyon szép kilátást nyújtott Legénd irányába. Még a GCXX13 is látható volt.
Az eddig megmászott kicsivel több, mint 600 m szint után innen igazából már csak lefelé kellett mennünk. Kis kitérővel a GCSAT is meglett és végül a Cser-tó partján végigsétálva fejeztük be 20 km-es körtúránkat.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.14]

OKT 18. szakasz bélyegzésAlsópetény látképe
Kékesi vadászházKékesi vadászház
Mini "tó"Prónai kilátó
Ny-i panoráma K-i panoráma
DK-i panoráma D-i panoráma
Rét valahol a Kék jelzés mellettPihenőhely
Molkával és PliptaivalRomhányhoz közeledve
Rákóczi faA gyűlöletes csempetörmelék
"Alpesi rét" feeling7 pettyes
Kilátás Legéndre
Kilátás LegéndreGC20CS ládája
HáttérképCser-tó
mandrew 2021.08.28 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
A 20 kilométeres évfordulós ládákból az első.
Pár évvel ezelőtt jártunk már a környéken, a kéken, akkor Romhány felől Alsópeténybe, úgyhogy most külön élmény volt az ellenkező irányban is végighaladni rajta. Jók a rejtések, szép a környezet, kellemes kis nyár végi túrázást sikerült összehozni kis csapatunkkal.
A kettes ponton mi sem találtuk a ládát, de az alternatív megoldás rendben a helyén volt.
Köszönjük a lehetőséget, egy élmény volt. Már csak 19-et kell kipipálni, ha sikerül. :)

Aniko & Gyuri 2021.08.28 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
A túrát kerékpárral jártuk körbe, itt-ott toltuk, de jól döntöttünk amikor bicajosra terveztük ezt a multit.
A második ponton mi is csak az alternatív rejtéssel tudtunk továbbjutni. A további pontokat hamar megtaláltuk, pontosak a koordináták.
Tetszett a kör, apró kitérőket is tettünk az út közelében levő ládákat is begyűjtögettük ebben a kellemes időben. [Geoládák v3.11.3]

Discover 2021.08.22 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Az első kettő keresését hamar feladtam. Az alternatívok a helyükön, a többi rendben megvolt. Remek körtúra volt, megfűszerezve a Legéndi kilátóval.
Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.11.3]

_DSC3546_DSC3548
_DSC3550_DSC3552
_DSC3557_DSC3560
_DSC3562_DSC3564
_DSC3568_DSC3571
_DSC3573_DSC3575
_DSC3598_DSC3602
macikupac 2021.08.22 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.55
Szülinapi túra - Cserhát 2.

Pár éve egy évindító Romhány - Alsópetény OKT-szakasz bejárásakor már ismertté vált előtem az útvonal jó része. De ezzel együtt is igaz, hogy a kiinduló falu egy nagyon takaros és rendezett település. Ha meg úgy érünk vissza, akkor a Hármaskönyv fogadóban bőven lehet pótolni a kiiizzadt kalóriákat. Ehhez a kezdeti hosszú kaptató nyújt segítséget. Azért érdemes megállni és a "magasból" visszanézni az alant megbújó falucskára. Az erdészház jó helyen van, az emelet kínálja, hogy aludjanak rajta. A kilátóhoz már enyhébb emelkedő visz tovább, utána meg lejt az út. Itt a GCM001 mozgó is a zsákomba került.. A katona emlékét őrző emlékmű nekem új volt. Romhány szélén érdemes a temetőnél kulacsot tölteni, mert utána nem lesz erre lehetőség. Innen én nem az ajánlott útvonalon mentem a 3-as ponthoz, hanem egy jelzetlen úton. Jóval rövidebb volt, ugyanakkor járatlanabb is. 2 napja ilyenkor még Szlovénia hegyei között túráztam, ezért is volt nagy a kontraszt ezzel az útvonallal. A csúnya, jellegtelen akácerdők, a semmilyen látkép, a fejem körül repkedő bogarak és az ingerszegény környezet (meg a tudat, hogy anettnóri nem sokkal járhat előttem) mind a nagyobb sebességre ösztökélt. A kollégát végül a kilátással bíró 4-es pontnál értem utól. Innen meg kitértem vele egy - nekem már meglévő, de tulajdonképpen útbaeső - ládához, majd közösen logoltunk a túra utolsó pontjánál. Beszélgetve értünk ki a főúthoz, ahol elköszöntünk egymástól és mentünk dolgonkra. A pontokról: csupán a 2-es nincs a helyén (köszönöm a rejtő segítségét), a többi gyorsan meglett. Macekkal ücsörögtünk még egy darabig a buszmegállóban a túra után.

(Lazy wapon beküldve és később kibővítve)

 
anettnori 2021.08.22 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Megvan!
[g:hu+ 2.7.14]

Az ajánlott pakolóban ettem egy jó tízórait, felszerelkeztem, aztán nekiindultam. Gyalogos teljesítést terveztem, ha2 előző logja alapján.
A vadászháznál megtaláltam GCM001 mozgót, amit akilátó után rejtettem el. A multi első pontja hamar meglett, indultam tovább.
A comos találat után kis kitérőt tettem GCRomk rejtéshez, majd elértem a második állomást. Jó 20 perc keresés után (az összes tönköt átnéztem 30 méteres körben - sikertelenül, van belőlük bőven) az alternatív már 5 percen belül meglett.
A falu szélén a temetőnél lévő csapnál megmosdottam egy kicsit, aztán mentem tovább. Engem a sárga helyett egy másik ösvényre vitt a kütyü. Hát, aki erre jön, ne kerékpárral tegye! Akáccal és szederindával gazdagon benőtt, 1-2 helyen eltűnő ösvény volt. A harmadik pont hamar meglett.
A negyedik ponthoz kisebb kitérő kell az úttól. Éppen az új koordinátákat könyveltem, amikor Macikupac kolléga is megérkezett. Innentől kettesben haladtunk tovább.
A zárópont után kimentünk a tóig, onnantól ő balra ment a buszra, én meg jobbra a faluba hagyott autóhoz.

Összességében jó kis körtúra volt, gyalogos teljesítéssel nekem 18,5 km lett 4,2 óra alatt. Tetszett!

-1-2
-3-4
-5-6
ha2 2021.08.20 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]
Ő a 10. megtalált húszas.
Nagyon kellemes, kissé felhős időben tudtam végig haladni a túrán.
A Volánbusz menetrendje miatt éppen 5 órám volt a táv teljesítésére.
Végül még kétszer negyed óra pihenés, evés-ivás is belefért.
Sajnos a két legéndi ládát már nem tudtam felfűzni a mai napba.
Minden elismerésem a kerékpáros teljesítőké.
Sár, vízmosások,vihar után az utakra kidőlt fák fogadják most a bringásokat.
Az első pont közelében kirejtettem a magammal hozott gcm001 mozgót.
A Kékesi Vadászház felső teraszán egy kéktúrázó pár éjszakázott. Odaérkezésemkor csomagolták össze a hátizsákjaikat.
Tovább az emelkedőn az ajánlott comos- ba is logoltam.
Romhány előtt megálltam egy főhajtásra az elhunyt tűzszerész emlékkövénél.

Haloványan, de látszanakAkadálypálya
Vadász ül hosszú, méla lesben.....Nézzünk a lábunk elé!
Eső is volt errefeléA 10. húszas
Emlékezés.Emlékezés
Kékesi VdászházIdén lenne 40 éves.......
Attibati 2021.08.14 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
Kerékpáros találat, 64 km 1250 m szint.
A túrát tervezgetve azon is elgondolkodtam, hogy Dunakesziről autós rásegítés nélkül csinálom meg a cserháti kört, de aztán győzött a józan ész: höségriadó idején a betervezett egyéb ládákkal együtt éppen elég lesz ez a kör az alsópetényi indulással is.
A posta előtt hagytam az autót, majd mindjárt jó kis meredek emelkedővel kezdődött a kör. Szerencsére az utak mindenütt csontszárazak voltak, így csak a szintekkel kellett küzdenem, még a harmadik pont utáni "benőtt" szakasz is könnyen teljesíthető volt, a nyomokbó ítélve az arra járók kicsit kitisztították.
Az alsópetényi bekötőútra kiérve Nézsa felé fordultam, ahol még a Gcvshg ládát szerettem volna felkeresni.

juhturo 2021.08.07 12:16 - Egyéb
Ha már erre jártunk, megnéztük az elejét, elvégre nagykorú kesserek lennénk vagy mi (18 éve...). A többség fáradt vagy sántikál, úgyhogy a Prónay-kilátóhoz megyünk. [Geoládák v3.11.3]

Puzzle Apartman Gyula 2021.07.31 23:59 - Megtaláltam
.

becko 2021.07.30 10:38 - Megtaláltam
A tegnapi mátrai túra után hajnalban szeltem át Nógrádot, mára GCXX13, GCVSHG, és GC20CS volt a terv, délre sikerült is végezni.
A 2. pont csak pótjelszóval lett meg.
A 2.-3. pont között a GPS nem a leírt utat tervezi, aki nem olvassa a leírást (mint én) azt elég vacak útra, meg magántulajdonba navigálja magát, de megoldható így is.

P1070094P1070102
P1070109P1070111
vakond87 2021.07.29 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

golyakr 2021.07.28 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Boldog születésnapot Geocaching és geoládászok! Második huszas ládám.
Vasárnapi láda.. lett volna, de a közlekedés egyáltalán nem engedte. Egy órát ültem helyben két vonaton, aztán realizáltam magamban ma nem lesz gc20. Szerdán viszont más volt a helyzet. A hét legmelegebb napja. Hajnalban kelés, jobb csatlakozások. Délelőtt folyamán sikeresen abszolváltam az érkezést. Kezdésnek és hangolódásnak egy virtuálissal kezdtem, GCApet ládával. Innen már látszott, hogy kb mit kell leküzdeni. Kellemes kilátás volt a templom mellől. A lépcsőzés tekinthető melegítésnek, szóval felkészülés vége. Lefelé lépcsőkön már éreztem, kevésbé jó az idő, és abban reménykedtem többnyire árnyékban fogok haladni. Sajnos nem így történt. Jó kis emelkedős rész felfelé a vadászházig, a napsütötte részek sok energiát kivettek belőlem. Gyors találat, qr kód működik, gyerünk tovább. De ha már a közelben egy kilátó, érdemes megtekinteni. GCRomk becserkészése után még több lépcső, de mindenképpen érdemes. Lombszint feletti a hely, van látnivaló. Szerettem nagyon, napom egyik fénypontja. Ezen a ponton váltott át árnyéktalan, félárnyékosból árnyékosba a szakasz. Közben picit benéztem az utat, gyors letérés és visszatérés a kékre. Erős lefelé szintezésnél arra gondoltam meglesz a böjtje. A második pontnál átnéztem amiket kellett, meg majdnem mindent is, de csak nem találtam. Rejtőt telefonon elértem, de a várt siker elmaradt. Aztán a rejtői tipp alapján (ami nagyon hasznos volt) csak meglett, így nem vártam a koora. Qr itt is jól működött. GCrkfa felé tűző napon tettem kitérőt, és bementem egy szódára az útbeeső presszóba. Borzasztó volt az idő, nagyon utáltam. Alig vártam, hogy beessek a vadonba. Ez azonban váratott magára. A cserepes út felfelé inkább riasztó volt számomra. Nehezen árnyékba értem. A harmadik ponton túlmentem, és picit másra számítottam. Tudva, hogy a második pont is jól rejtett, alaposan keresgéltem. Kódolvasás rendben. Az út innen sokkal gazosabb, enyhén felfelé vezet. Negyedik ponthoz érve rendesen elfáradtam. Realizáltam, hogy ráérek, hiszen nem lesz csatlakozásom semmihez. Iker fatönk táskatámasztóval kitűnő pihenőhelynek tűnt. A panoráma-szelet jóféle, kicsit időztem a helyszínen. A kód itt is jól működött. GCSAT ládáért még elugrottam. Mivel úgy tűnt hogy a végpont és a hagyományos láda útvonala nem egyezik, így csak a dobozért mentem. Picit visszagyalogolva végig a lejtésen. A végpontnál nálam nem volt se térerő se net. Itt már nagyon kiment belőlem az erő. A tó mellett megpihentem, nem kellett sietnem. Majd egy óra várakozás a megállóban. Összesen 23.2 km lett.

A leginkább erdei környezetben történő séta hosszas napos részekkel fedett. Majdnem a teljes útvonalon szekérnyom vagy keréknyom jelenti a haladást. Kilátásokból akad útközben, és a szint sem teljesíthetetlen. Köszönöm!

emiGrant 2021.07.28 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Végre sikerült egyet a hosszú szülinapi ládákból elcsípnem. Ezt kötelező volt, több okból: Szűkebb hazámban nem lehet egyet sem kihagyni; jóbarátom Gyombi ládája, hát azokat is illik megkeresni :) és végül azért mert ez volt egyike azoknak, amit két adagban lehetett teljesíteni. Mindkét napomon istentelen kánikula volt, így a mai adag végén majdnem beugrottam a horgásztóba. Persze a jó korai kezdés is segít, de sajnos a hűvös nem tartott sokáig. És az nyilvánvaló, hogy az ilyen részekben való teljesÍtéshez egy olyan kezes sofőr kell, mint Roy, aki lerak egy helyen, aztán összeszed a másik végén. Több része ismerős volt, de azért voltak újdonságok is. A benőtt részeknek nem örültem, pláne sortban. De hát ilyen hőségben a hosszú nadrágot ki kell hagyni. Köszönöm szépen a rejtést, élveztem a zömét, leginkább az erdőt, ami mindig a kedvencem. Boldog szülinapot a magyar geoládázásnak!!!

-1
-1
-2-3
-4
mura 2021.07.24 12:22 - Megtaláltam
Egy Romhányból indított körtúra keretében 3-4-5-1-2 sorrenden jártam végig a pontokat. Indulás előtt úgy voltam vele, hogy ha koordináta nélkül, csak leírás (és Évi&Zoli track-je) alapján meglesz a 3. pont jó, ha nem az se baj. Meglett, a többi meg már könnyen ment. A pontok miatt kicsit módosítani kellett az eredetileg tervezett nyomvonalon, de annyi még épp belefért. A legjobban a 4. pont tetszett, ahol amíg a panorámát fotóztam, egy fél szarvú muflon sétált el mögöttem. Nagy köszönet a rejtésekért! Boldog születésnapot geocaching.hu!

DSC04798 
VP 2021.07.10 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.67
A két új láda után délután jártam végig a kört. Szárazság van, porosak az utak. Voltam már itt nagy sárban is: ezek a széles, járművekkel is járt utak sajnos általában nem kirándulóbarátok. Talán télen, hóban ...
Köszönet a 20 kirándulós ládáért. Ezek nekem valók!

 
kerol 2021.07.10 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! 2/20 [Geoládák v3.11.2]

bgyuru 2021.07.10 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, brigával tekertem végig! A harmadik rejtek után a sárga jelzésű utat pár száz méteren elkezdte benőlni a szeder. Kerülni nem akartam ezért összekarcolta kezem-lábam. Az út többi része teljesen rendben van. Innen megyek még Csővárra az új ládát begyűjteni. Köszönöm a rejtést, jó kis karika volt! [Geoládák v3.11.3]

Évi&Zoli 2021.07.04 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Ma folytattuk a születésnapi eseményládák teljesítését, a Cserhátban túráztunk. A táv első felét az OKT teljesítése kapcsán már ismertük, a második része ismeretlen volt számunkra. Jól el is kóvályogtunk egy párszor. így is fantasztikus volt! Köszönjük a rejtő munkáját! Happy Birthday to Geocaching!

20210704_09054620210704_102054
20210704_10554120210704_111030
20210704_13030620210704_134513
20210704_13471220210704_140629
Mr Zerge 2021.07.04 11:40 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Ezzel a ládával elkezdtem a GC20 túrázós ládáinak bejárását. Alsópetényben a már régebben bevált parkolónál tettük le a kocsit, a temetőnél, árnyas helyen lehet megállni: N47 52.468 E19 14.842.
A túra eleje elég ismerős volt a kilátó miatt, és a vége is a szív alakú tó régebbi megkereséséből következően. A túra közepe volt igazán új terep. A kora reggeli indulás jó ötlet volt, a túra nagyobb részét, az emelkedőket viszonylag hűvösebb időben teljesítettük. A rejtéseket könnyen megtaláltuk.

emmerwald 2021.06.30 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Nem volt teljesen ismeretlen a környék számomra. A régi és az újabb ládák kapcsán, az OKT bejárásakor és a GCKUPA menetekben is többször jártam már itt.
Legemlékezetesebb kirándulásaim a régi, jó cserháti teljesítménytúrákhoz köthetők, melyek lelkes szervezője szép emlékű kessertársunk Vagdalthús, közismert nevén Forgács Péter volt. Sajnos nagyon fiatalon eltávozott közülünk, de a Cserhátban több helyen emlékezhetünk rá. A Kő-hegyen például a Kuruc emléktúra 3. ellenőrzőpontjának közelében van az Őróla elnevezett pihenőhely egy klassz kilátópont közelében. A végláda felkeresése közben beilleszthető a hely érintése is pár száz méteres kitérővel.

A pontok egyébként gyorsan előkerültek, a láda is jól álcázva a helyén volt.
Köszönöm az élményt!

IMG_20210630_155512IMG_20210630_171029
IMG_20210630_151347IMG_20210630_154126
V_Gabor 2021.06.28 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Boldog szülinapot geocaching.hu!
GC20: 4/20
Minden pontot QR-kóddal olvastam be.

Bringával. Ó Gyombi, emlegettelek! :)

Eddig ez volt a legerősebb menet. Úgy éreztem, hogy szinte mindig csak emelkedő van előttem. Persze volt két jó gurulás, de az gyors és rövid volt. Majd rögtön emelkedő következett. Monoton, meredek.

Ahogyan a leírás is említi, felfelé azon töprengtem, hogy ki és hogyan juttatta ide ezt a hihetetlen mennyiségű csempedarabot. Ami még jobban foglalkoztatott, hogy lesz-e közte olyan, ami a bringám gumiját kihasítja? Megúsztam, pedig a tubeless XC gumi nem túl vastag.

Egy szakaszon pedig - a jó sirgalahad után szabadon - szederindán lambadáztam. Készüljetek, lesz egy szakasz sűrű a sárga sávon! Defekt nélkül, pár karcolással a karomon megúsztam.

A rejtések jók, könnyen meglett mindegyik.

Köszönöm!
[g:hu+ 2.7.9 teszt]

2021-06-28 13.30.15R2021-06-28 13.52.52R
2021-06-28 14.09.03R2021-06-28 14.41.17R
2021-06-28 14.41.22R2021-06-28 14.54.23R
2021-06-28 15.14.27R2021-06-28 15.15.19R
2021-06-28 15.51.03R2021-06-28 15.57.34R
2021-06-28 16.00.28R2021-06-28 16.01.07R
2021-06-28 16.03.04R 
Viktor33 2021.06.24 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

Rájöttem hogy még tartozom ide egy beszámolóval. Elősször is a "technikai" dolgok: Sajnos nálam nem működött a QR kódos beolvasás de lehet azért mert az első pontot elhagyva frissítettem az appot és a második pontnál így már nem tudta értelmezni az app a beolvasást.
A 3 ponton valami megbolygathatta az eredeti rejteket, hosszas keresgélés után a (szerintem) eredeti rejtektől pár méterre egy szerencsés véletlen folytán rúgtam fel a megkeresendő tárgyat, pont mikor már a rejtő elérhetőségét kerestem... :D Visszaraktam a sejtésem szerint eredeti helyére és egy kis segítséget is raktam a közelbe, kesser szemmel tudni fogod mit keress (de már látom van új megtalálás úgyhogy bejött a dolog).
Vízvétel: Alsópetényen a buszmegállóval szemben működik a kékkút, Romhányon a falu előtt a temető sarkában ugyancsak van egy csap.

És akkor egy kis beszámoló hamár én lettem az első megtaláló. Az év eddigi legmelegebb napján indultam el a P1-ért Pestről, munka után délután 3kor, reménykedve benne hogy rajtam kívül senki nem volt olyan elmebeteg hogy nekiinduljon a nagy melegben... Szerencsére Alsópetényt elhagyva az erdőben érezhetően hűvösebb lett a levegő, gyorsan tudtam haladni és viszonylag könnyen meglett az első pont (szúrós bokrokkal vigyázz, viszont kárpótlásként finom piros gyümölcsöt lehet találni talajszinten ha jókor jársz erre ;)) Gyönyörködtem egyet az útvonalról kis kitérővel elérhető kilátóból, meglátogattam az erdő közepén lévő katonai emlékművet, majd megpihentem Romhány határában lévő pihenőhelyen. Visszafelé a sárga jelzésen csodálatos kilátás van Legénd felé. Alsópetény határában egy hatalmas fekete juh-csordába futottam bele, alig fértek el az úton, gomolygó porfelhőt hagytak maguk után.

Nekem nagyon tetszett ez a multi-láda, nagyon ötletes a rejtés, szép helyeken halad az útvonal, a nagy meleg ellenére is nagyon élveztem ezt a túrát.Köszönöm a rejtő munkáját és hogy elhozott erre a vidékre!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]