FAQ
1558. Nádasdi erdő (GCNAER)

Héraklész

Héraklész

Gugyuló Jézus

Gugyuló Jézus

Fel a hegyre

Fel a hegyre

Szent Donát-kápolna

Szent Donát-kápolna

Kilátás a Som-hegyre

Kilátás a Som-hegyre

Nádasdi erdő

Nádasdi erdő

Emlékmű

Emlékmű

Graffitik

Graffitik

Lónyelvű csodabogyó (Ruscus hypoglossum)

Lónyelvű csodabogyó (Ruscus hypoglossum)
Szélesség N 46° 19,105'
Hosszúság E 17° 50,156'
Magasság: 170 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.02.03 11:30
Megjelenés időpontja: 2007.02.05 15:20
Utolsó lényeges változás: 2012.11.15 11:25
Utolsó változás: 2020.12.21 19:04
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Ajtony
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 188 + 1 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Segítség a valós rejtőhelyhez (a szűk völgy miatt nincs mindig jó műholdvétel):
A geoláda felé vezető út majdnem végig a kaposvári vasútállomástól induló sárga turistajellel Sárga sáv van jelölve. Ezután a S+ Sárga kereszt, majd a SO Sárga kör rövid szakaszán haladunk.
Az emlékfaltól indulva, nyugatra nézve az emlékfal bal kézre essen. Nyugatra indulunk a szekérúton, ekkor az út jobboldalán az első fa egy vastag, összenőtt kettős törzsű bükk, a másodikat és harmadikat kivágták. Az egykori harmadik fa tuskójának közepén lévő üreg a rejtőhely.
Jelszó képzése: három jelszórészlet egybeírva az alábbi sorrendben:
1. 46° 21,059' 17° 48,547' Gugyuló Jézus-szobor: a kétszavas feliratból az első szó, egy név. 46° 21,059' 17° 48,547'
2. 46° 20,819' 17° 49, 370' Szent Donát-kápolna: a műemlék tábla feliratából az első sor második szava, egy név.
3. 46° 19,105 17° 50,156' Láda: mérete 10 cm * átm. 4 cm. Jelszórészlet a logfüzetben.
Főbb koordináták:
Rosseb bakák emlékműve:  N 46° 21,205' E 17° 47,709' 135 m [GCNAER+indulás]
Egykori kaszárnya:  N 46° 21,173' E 17° 48,064' 135 m [GCNAER+útpont]
 N 46° 21,059' E 17° 48,547' 135 m [GCNAER-1]
 N 46° 20,819' E 17° 49,370' 200 m [GCNAER-2]
Leágazás:  N 46° 19,214' E 17° 49,916' 185 m [GCNAER+útpont]
Láda:  N 46° 19,105' E 17° 50,156' 145 m [GCNAER-3]


A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

6 km-es séta városunk központjától a Nádasdi-erdő történelmi nevezetességű pontjáig az első szakaszon a sárga sáv Sárga sáv jel mentén.
Az útvonal számos pontján városunk történelmének egy-egy jellegzetes momentuma tárul fel - a leíráshoz felhasználtam a "Kaposvár és környéke" c. könyv segítségét (Dávid kiadó, Kaposvár, 2000. Szerkesztő Dávid János).

"Somogyi rosseb"
Mindjárt az állomással szemben a somogyi "rosseb bakák" emlékműve található. A szobor Héraklészt ábrázolja, aki puszta kézzel küzd az oroszlán ellen. A 44-es gyalogezred iszonyú vérveszteségek és újraszervezések során bizonyította haláltmegvető bátorságát az első világháborúban.
A Baross utcán keletre indulunk.
A parkot elhagyva, bal kéz felől az új szakközépiskola egy régi kaszárnya átalakításával jött létre. Az eredeti épületegyütteshez egy kedves történet kapcsolódik.
Annak idején József főherceg látogatását várták, aki késett - nem tudták, hogy Kaposújlaknál lerobbant az autója és most lóháton közeledik. A kapuőrhöz több ízben is szalajtottak a tiszt urak egy őrmestert, hogy mi a helyzet. Végre belovagolt a főherceg. Tudatta az őrszemmel, hogy ő kicsoda. Mire a baka: Nem szeretnék a maga bőrében lenni! Az őrmester úr már háromszor is kereste!

Kapos
Nemsokára átkelünk a Kapos hídján. Az először idelátogatónak nagy csalódás lehet: a híres-nevezetes Kapos keskeny patak, egyelőre eléggé elhanyagolt partokkal - de hát mi akkor is szeretjük.

Gugyuló Jézus
Dél felé tartunk a Béla király utcán. A Csalogány utca kiágazásánál találjuk Kaposvár legrégebbi szobrát, egy guggoló Jézust ábrázoló festett szobrocskát, amelyet az 1721-ből származó tabernákulum-oszlop rejt (a kaposváriak elnevezése szerint Gugyuló Jézus). Ezt a fából készült szobrot 2006 elején ellopták, de nagy megkönnyebbülésünkre megtudtuk, hogy csak egy hiteles másolatról van szó, az eredetit biztonságban őrzik, és annak alapján hamarosan sikerült a pótlás.
A jelszó első része az oszlopon található kétszavas feliratból az első, egy név (5 betű).
A Béla király utcát annak egy éles bal kanyarjánál hagyja el a sárga sáv Sárga sáv jel, amelyen utunkat folytatjuk.
Kisvártatva rátérünk egy keskeny útra, amely jó kis kaptatóval a domb tetejére vezet.

Szent Donát-kápolna
A domb tetején találjuk a Szent Donát-kápolnát. Eddig a virtuális ládáig városi autóval is jöhetünk; az út egyautónyi széles, tűrhető állapotban lévő aszfalt burkolata esős időben is autózható. A kápolnánál ugyan nincs kialakított parkoló, de két-három autó biztonságosan elfér. Tovább is lehetne autózni, de akkor nem lenne részetek a szép kultúrtáj élményében!
A jelszó második része a műemléktábla első sorának második szava, szintén egy név (5 betű).
A kápolna a XVIII. század első felében épült, a pontos évszám ma nem ismert, mivel a hegyközségi évkönyv már korábban elveszett. Itt minden a helyi jelentőségű, de nagy múltú szőlőkultúrára emlékeztet. A kápolna ajtaja zárva, de az ajtózár melletti kémlelőnyíláson beleshetünk.
Szent Donát a szőlőtermesztők védőszentje, és az oltárképen szőlők között láthatjuk. Az oltár feletti kupolán egy korábbi renováláskor a vakolat alól korabeli freskómaradvány került napvilágra, amely Jézust ábrázolja, egyik oldalán a korabeli Kaposvár, másik oldalán a valahai kaposvári vár ábrázolásával. A szőlőág erről a képről sem hiányzik. A Jézusra utaló szalagfelirat: Ego sum vitis vere, azaz "én vagyok az igazi szőlőtő".

Ivánfa-hegy
Délnek fordulva végigmegyünk az Ivánfa-hegy keskeny gerincén, és valóban megkapó kilátásban gyönyörködhetünk. Északra a város egy részének látképe, jobbra-balra a mély völgyekkel elválasztott, párhuzamosan futó hosszú dombgerincek; körös-körül a gondosan kezelt szőlőskertek kis hétvégi házakkal. Az ilyen hobbikertek a XX. század 70-es és 80-as éveiben élték fénykorukat; nem is számított komoly polgárnak, akinek ilyenje nem volt. Ma már egyre több az elhanyagolt, elvaduló, többnyire reménytelenül eladásra kínált kert is.
A terület alapját képező, mélyen eltemetett, földtörténeti ókorból származó kristályos kőzetekere a Pannon-tenger homokos-agyagos üledékei, majd lösz települt; ezek a "sárgaföldből" álló dombok főleg a víz eróziós munkája nyomán változatos felszínnel jöttek létre.
A kerteket elhagyva (most már semmi esetre se menjünk tovább autóval!) kis erdős részben haladunk, majd kiérünk a nyílt terepre. A jel a szántóföld szélén keletre, majd délnek tart; rövidesen a Nádasdi-erdőbe ágazik ki kelet felé a sárga L Sárga rom jel, amelyen megközelíthetjük a ládát.

Természetbarátoknak:
Még a sárga L Sárga rom túristaút leágazása előtt 330 m-rel egy vadászles közelében egy kis kitérőt téve keletnek a lejtőn lefelé vezető szekérúton, egy kis szerencsével rátalálhatunk a lónyelvű csodabogyó (Ruscus hypoglossum) nevű örökzöld védett törpecserje kisebb telepeire, amely sokkal ritkább, mint a szintén védett, de errefelé közönséges szúrós csodabogyó (Ruscus aculeatus).

Latinca-forrás
A sárga L Sárga rom jelből kiágazó sárga kör Sárga telikör jelen érünk a forrás völgyébe.
A kis rejtett völgyben kiépített forrás és Latinca-emlékmű található. Korábban több évtizedig kultikus hely volt; ma már az emlékmű és forrás elhanyagolt. A forrás vizét ivásra nem javasolnám. Ebben a festői szépségű környezetben lőtte agyon a Prónay-féle különítmény a kommün alatti tevékenységük alapján Latinca (sokan Latinka néven ismerik a helyi direktórium vezéralakját) Sándort és 4 vádlott-társát a Tanácsköztársaság bukása után, 1919. szeptember 17-én.
Az elhanyagolt, és oda nem illő ábrákkal "díszített" emléktábla előtt elgondolkodhatunk a szerencse forgandóságán.
A ládika rejtekhelye az emlékműtől nyugati irányban, az út jobboldalán egy nagy kivágott fa tuskójában található az N 46° 19,105' és E 17° 50,156' koordinátákon. Ha továbbmegyünk a sárga L Sárga rom jelen kelet felé, majd északra, a város területére visszaérve begyűjthetjük a bencés apátságnál elhelyezett geoládát.
Egy jótanács: ha nem megyünk az apátság felé, akkor a visszaútnál nem javaslom azt az újítást, hogy a sárga sáv Sárga sáv jel elkanyarodásakor egyenesen északra haladjunk a jelöletlen úton az Ivánfa-hegy gerincére történő visszakanyarodás helyett, mivel a város egy elhanyagolt, barátságtalan részébe jutnánk.
Ha nem hagytuk az autót a kápolnánál, akkor az Ivánfa-hegy gerincén visszavezető útról egy másik mélyúton is leereszkedhetünk a  N 46° 20,389' E 17° 49,418' 185 m [GCNAER+útpont] pontnál balra kiágazva.
Az erdős környezet látogatásakor két tanács, főleg ha a ládától tovább folytatjuk utunkat a sárga L Sárga rom jelzésen:
1. A kullancsok elleni védekezést javaslom.
2. Az erdőlátogatási és közlekedési korlátozásokat tekintve ez a segédlet hasznos lehet.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (115 db): környezet: 4.34 rejtés: 4.28 web: 4.56 átlag: 4.40

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


csehipest 2022.10.06 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

Az első két pont könnyen meglett, de a harmadik ponton nekem is az előző megtaláló segítségét kellett kérnem. Nem tudom, hogy régen is ekkora volt e ott a dzsindzsás, de én 15 perc keresgélés után csak két kullancsot szedtem össze meg egy rakás karcolást a kezeimen.

petheovacka 2022.09.24 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
"Toljad, babám, ha szeretsz (bringázni)!" mottó alatt véghezvitt zselici geotekerés a 4FA-túra keretében, kisebb kitérőkkel. Kösszi a rejtést! ---- Az első két pont már korábban meglett, most befejeztem. Oltári nagy a dzsindzsa a 3. pontnál.

IMG_20220924_123902IMG_20220924_125533
Madwe és Zsuzska 2022.07.21 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.11]
A harmadik pontnál Moncsiroli segített.
A pontnál akkora a dzsungel, hogy egy elefántot sem lehetne benne megtalálni, nemhogy egy tuskót... amire egyébként valószínűleg rádőlt az a fa, ami ott hever romokban.
Kérném a rejtőt, menjen ki terepszemlét tartani!

Moncsiroli 2022.06.04 14:09 - Megtaláltam
Köszönöm

fercsipeter 2022.05.17 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

ha2 2022.05.17 12:45 - Megtaláltam
Oké

navigaator 2022.04.13 00:00 - Megtaláltam
-

fehérkút 2022.03.24 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.6 teszt]

Jekeba29 2022.03.24 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

GeoFox 2022.03.15 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.12.6]

dendeocse 2022.03.12 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Az első két pont már régen megvolt (kb. 1 éve), de akkor nem találtam a ládát. Most már részletesebb a leírás, egyből meg is lett. Anno jó 30-40 m-rel távolabb, a meredek domboldalban keresgéltem.

baggio 2021.10.16 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Petrukkio 2021.10.16 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

zoll 2021.08.07 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Andi, Zoli [Geoládák v3.11.3]

Vitya77 2021.07.27 06:54 - Megtaláltam
Dél-dunántúli piros túra közben. A kápolnát és a gugyuló Jézust sötétben találtuk meg, az emlékművet másnap kora reggel. Elég érdekes és sajátos hangulatú helyek. Köszi a rejtést!

RUNiko 2021.07.27 06:54 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt!:) [Geoládák v3.11.3]

eltájoló 2021.07.27 06:53 - Megtaláltam
Az első két pontot este szedtük be. Nem jutott idő a harmadikra, így ezzel kezdtük a napot. Valóban nem volt pontos jel, így a leírás sokat segített.
A ládika rendben a helyén van. Köszi a rejtést.

Aniko & Gyuri 2021.06.16 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

scele 2021.05.13 11:52 - Megtaláltam
mögvan

Béla 53 2021.04.28 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9 teszt]

Bennnybenő 2021.04.19 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Kissdaniel991 2021.04.19 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Thedavid24 2021.04.18 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

fa-peti 2020.10.10 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

tabletta 2020.10.10 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A láda tíz méterrel odébb, de megvan épségben. [g:hu 1.6.4a]

GYEZegzug 2020.10.03 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
A GC39FV alkalmából kellemes ládázás.

stmester 2020.10.03 15:22 - Megtaláltam
Két év után ez is meglett.

homokfalhomokfal2
Katona55 2020.10.03 15:20 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel.

LionDaddy 2020.09.13 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.44
Kaposvári rövid hétvége, menet és jövet is ládázgatással múlattuk az időt.
13/7. találat
A GC7DOM pontjaival együttesen kerestük eme ládát is. Sok földút és szerencsére szinte senki nem akart szembe autózni velünk, de így is volt 1-2 érdekes pillanat.
Az 1. és 2. pont (pl. a Google Streetview-n) netkesselhető, időszerű lenne a rejtés átalakítása.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.3.4]

 
Elektromágnes 2020.09.05 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Kata81 2020.09.05 19:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

pliptai 2020.07.04 13:50 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

markovicsa 2020.06.20 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Kéktúrázás közben megkerestem. Kaposváron volt 3 éjszaka a szállásunk, így volt időm a napi szakasz gyaloglása után ládázni.
Az első két pont keresése nem okozott gondot. A harmadik pont, nagyon kiesik. Sok kutyával kellett küzdeni, szabadon kószáltak, néhányan rám támadtak. Ajánlom, egy furkós bottal készüljetek fel. Sajnos a harmadik pontot nem tudtam megközelíteni, mert a sárga útjelzést lezárta egy kapu, lelakatolva. A kerítés mellett elmenni nem lehetett, olyan sűrű a cserjés. Rövid nadrágban, szandálban, nem láttam értelmét tovább keresni. Felhívtam a rejtőt, készségesen segített. Köszönöm.

DSC00015DSC00017
Fazék 2020.05.16 14:24 - Megtaláltam
Alighanem egyéni csúcs: az első 2 pontot 2008. január 12-én találtuk meg, ... aztán egy "kicsit" várni kellett a harmadik pontra. Most a GCRPKU után kombinált autós, biciklis, gyalogos megközelítéssel cserkésztem be az utolsó pontot. Nekem tetszenek ezek a dombvidéki földutak, de végig gyalog talán sok lett volna. A ládát előbb GPS-sel próbáltam keresni, hiba volt, feleslegesen botorkáltam a túloldali dombon, a leírást elolvasva már egyértelmű a helyzet. A ládánál nekem 37 méter távolságot mutatott a GPS; az én mérésem szerint a 3. pont helye: N46 19.113 E17 50.129

2020-05-16 14.07.092020-05-16 14.59.23
avori 2020.04.25 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Szigorúan kesztyűben kerestük! :) Heni&Soma

JAck:66: 2020.03.15 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
Sajnálom, de nekem ez nem jött át.
2x3 km séta a zártkerti övezetben a semmiért. Szabadon engedett kutyák folyamatosan (5 kistestű, 2 nagyobb), utóbbiaknál jobbnak láttam visszavonulót fújni.
Sárga turistaút felől csak bottal és riasztóval/sokkolóval javaslom a keresést.
Hagyományos ládaként Zselicszentpál felől több értelmét látnám ennek a ládának.

[g:hu+ 2.0.34]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2020.03.16 07:22]

Ajtony 2020.02.23 16:30 - Egyéb
Ma kimentünk pótolni, de kiderült, hogy megvan még, csak más módon rejtve ugyanott. A harmadik, rejtő fát kivágták, de a favágók úriemberek voltak: a kivágott fa odújából kisett dobozkát a kifűrészelt tönk közepén lévő üregbe visszarejtették. Ellenőriztük a "Proti92" által máshová rejtett dobozt is. Kiderült, hogy Ők valami régebbi eldobált dobozt találtak meg, amely már régen újabbal lett pótolva. Elég rossz állapotban van, de pótládának megteszi, addig is, amíg ez a kettős törzsű fa nem kerül sorra... nagy a favágó aktivitás. EZ úton is köszönöm "Proti92" segítségét.

proti92 2020.02.09 14:24 - Megtaláltam
A harmadik pontnál sajnos kivágták a fát, melyben a láda lehetett elrejtve. Szerencsére kicsit odébb az avarban megtaláltuk az eldobott ládát, melyet új helyre rejtettünk.
A leírásnak megfelelő irányban állva haladj, majd fordulj be jobbra az útelágazódásnál. Bal kéz felé eső oldalon találsz egy két törzsű fát, mely törzsei között megtalálod a ládikát.
Kérnénk a rejtőt a leírásban is jelezze a változást. Egyébiránt pedig köszönjük a rejtést, jó kis séta volt. :) [Geoládák v3.1.2]

IMG_20200209_124550~2 
Kogerj 2020.02.08 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Jó kis séta volt.Köszönöm a lehetőséget!

Silva 2019.12.30 12:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

pappcsalád 2019.12.30 12:00 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

Liberty 2019.12.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
A kaposvári geoszilveszter előtt kerestük fel a szép helyszíneket, a harmadik pontnál köszönjük Ajtony segítségét, akinek ezúton is Boldog Új Évet és jó egészséget kívánunk!

Kaposvár címere
Szisz1976 2019.12.15 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

IMG_20191215_103458IMG_20191215_103447
IMG_20191215_103347IMG_20191215_103640
IMG_20191215_103705 
Bolisz 2019.12.15 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Szőkekapitány 2019.10.12 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Köszönöm szépen a rejtést. Kerékpárral. A sárga jelzés egy szakaszon le van kerítve, és teljesen gazos bokros részen lehet kikerülni ahol meg gyalog is nehéz haladni, nem hogy kerékpárral. Szép helyeken jártam a rejtések igényesek, és pontosak.

ukata79 2019.09.22 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

g-tabe 2019.08.24 10:39 - Megtaláltam
Megvan... illetve nincs.
A 3-as pontnál szigorúan a koordinátára mentem. Az felvitt a domboldalra, a cache pedig mint utólag a rejtőtől megtudtam, lent van a 'lapon'. Ha alaposabban elolvastam volna a leírást, meglett volna, de így a rejtő jóindulatára voltam bízva, ami adott ugyebár, így megkaptam tőle a 3. jelszórészletet.
KÖSZÖNÖM!

Pantya 2019.06.11 21:48 - Megtaláltam
Az első két pontot sikeresen megtaláltam, a harmadik ponton viszont nem boldogultam a nagy sár miatt. Kérem a kép alapján az elfogadást.
Köszönöm a rejtést! :-)

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.06.12 07:13]

IMG_20190606_202624IMG_20190606_202631
BRita72 2019.05.25 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk , köszönjük a rejtést! Szerencsénkre a Latinca- forrásnál előttünk kaszálhatták le a völgyben a tisztást mert minden szép rendezett volt

61602275_587934905028390_8548743106852290560_n 
Totht737 2019.05.25 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

carmin 2019.05.20 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Fordított sorrendben jártunk a pontoknál a GC7DOM 5. és 6. pontja közé ékelve. Még mindig jó saras volt a forráshoz vezető meredek út, pedig már 3 napja nem esett.

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

DSC04783DSC04787
DSC04791DSC04798
DSC04801DSC04808
DSC04809DSC04825
DSC04850DSC04844
DSC04851DSC04854
Pety84 2019.04.01 20:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Korigumi 2019.03.31 22:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csabiq 2019.03.04 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A ládika az emlékmű előtt hevert a földön, vissza helyeztem a fába, remélem jó helyre került. [Geoládák v2.2.5]

Paul 2018.10.21 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

EmesESE 2018.09.15 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2018.05.21 14:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés: a ládika a helyén van, ép állapotban.
Sajnos a S- jel kijárt útvonalát pár száz méteren át elkerítette a földtulajdonos, az új jelzés erősen bozótos részen vezet ezen a szakaszon. A borjú nagyságú őrző kutya (egyelőre) biztonságos kerítés mögül acsarkodik.

katika 2018.04.30 20:20 - Megtaláltam
2 napos ládázás utolsó állomásán nem jártunk szerencsével. Az első két pont gond nélkül meglett. A 3. pont felé vezető úton hatalmas felhőszakadás zúdult a nyakunkba.És közben ránk sötétedett. Ha elfogadod a megtalálást megköszönjük. Ha nem, akkor legközelebb megkeressük. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.05.01 07:54]

ésKata 2018.04.29 18:00 - Megtaláltam
4napos

V_Gabor 2018.04.29 16:15 - Megtaláltam
Az első két pont megvan, a harmadikkal nekünk sem volt szerencsénk
a hét domb láda közben kerestük meg ezt a multit is.

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.04.29 16:31]

Köszönöm!

2018-04-28 14.01.47R2018-04-28 16.05.38R
2018-04-28 16.16.30R 
laszloze 2018.04.13 17:15 - Megtaláltam
Hosszú történet, hogy hogyan találtam meg ezt a ládát, mert az egész szinte 3 évig nyúlik vissza. Egyszer ha több időm lesz, leírom.
A láda épségben egészségben.

Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.4]

vitibi 2017.09.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Az egy hetes kaposvári ládázás záró sétája volt.(hogy legyen egy kis túra is ) A kápolnánál hagytuk az autót., onnan bandukoltunk el a gerincen a forrásig. Sem vizet, sem ládát nem találtunk(sajnos a gps dobált jobbra-balra)Szeretnék egy elfogadást kérni a mellékletek alapján!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2017.10.04 07:16]

20170929_15190720170929_141136
20170929_14110920170929_141159
20170929_141147 
Zéboy 2017.08.03 09:47 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.08.03 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.03.31 16:53 - Megtaláltam
Tetszetős három ponttal.

Schlégl 2016.08.05 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Köszönöm a lehetőséget. A 3. ponthoz eljutás nem volt valami biztonságos.

Párduc50 2016.08.02 16:00 - Megtaláltam
Az első két pont hamar meglett, a kápolna nagyon tetszett. A 3. pont esetében nem, hallgattam Ajtony írásos intelmeire, és a sárga sávon közelítettem. Egy kerítésem akadtam fenn, ami az utat elállta, így maradt a dzsindzsa. Átvergődtem magam, hála az égnek, visszafelé találkoztam a tulajdonossal, aki átengedett. A forrás épp csak csurog-csepeg, a meredek jól kifárasztott, de az Ajtony ládáinál alap! :-). Köszi!

Ajtony 2015.12.05 14:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés. Mivel a füzet elázott, és a doboz is nagyon szutykos, ezért dobozka és füzet csere. Kérlek, visszarejtéskor a doboz száját töröld tisztára és a fedelet jól csavard rá, így vízálló maradhat. Ezt otthon 24 órás víz alá merítéssel ellenőriztem. Kérlek, levelekkel álcázd, utána kis gally-darabokkal biztosítsd, hogy a szél a leveleket ne fújhassa le.

vbr 2015.11.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszönjük a rejtést!

kilali 2015.09.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Köszönöm a rejtést.
A 3. ponton a ládát a feltehetően rejtekadó fától távol, egy gallykupac alatt találtam meg. Lehet, hogy az erdő ápolását végző munkások "helyezték" át. A logbookszétázott, de a jelszó olvasható.
A ládát visszatettem a vélhető helyére.

zalajaro 2015.03.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.32
Minden rémisztő log ellenére elhatároztam : a mai napot ennek a multinak szentelem. Nem bántam meg.
Kazdtem Ajtony legújabb rejtésével. GCNAIM , aztán neki a hegynek.

1. 2. pont nem okozott gondot.. Útközben találkoztam elhagyott , de szépen művelt kertekkel is. Problémamentes volt az utam , végig a SÁRGÁN. Igaz a tetőn kerítés állta utamat ,de hála a kora tavaszi természetnek, nem kellett bozótharcot vívnom.
A végcél elbűvölő volt számomra.
Mély völgy , sűrű erdő ,medvehagyma mező, csak a láda nem akart megkerülni, ezért a rető segítségét kellett kérnem, utólag ,mert a vögyben nem műkdött a technika , nem volt térerő.

Visszafelé a városba menet még felkerestem a GCrobe,GCVILL és a GCKVRO ládákat. A végeredmén 21 km séta , öt ládával.

Köszönet az élményért és segítségért !

 
Piroskaa1 2014.11.15 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Köszönjük szépen a rejtést, és a segítséget!
Párom leírt mindent!

Szép hely!

Blue Mali 2014.11.15 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Köszönöm a rejtést, és a Rejtő segítségét!

Kupázni, ládázni jöttünk ide Kaposvárra!
1-es, 2-es pont rendben volt, de a végládát több perc próbálkozás után
sem találtuk meg. Akkor a Rejtő kisegített minket a 3. jelszórésszel, de nem
éltünk vele időben, utána pedig vírusos lett a merevlemez, így az összes jelszó, fénykép, track odalett:(

A Rejtő viszont kedves volt, és kisegített az összes jelszórésszel, amit ezúton is köszönünk neki!

Szép helyekre kalauzolt el, de sajnos látni lehet, hogy elég szegénység van a környéken. :(

Mi beleütköztünk egy kerítésbe, ami a sárga turistautat zárja el, úgy 120 méter hosszan, így a szúrós bozótosba kellett kerülnünk.

Köszönjük a rejtést, és a megmutatást!
Blue Mali

eTiGeR 2014.07.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.39
Megtaláltam! :) A januári próbálkozásunk (2014.01.11.) ugyan nem sikerült, de mivel kaposváriként ez "kötelező találat" volt, így nem akartam olyan könnyen feladni ezt a ládát. Olvasgattam a logokat, és most Zselicszentpál felől közelítettük meg a 3. pontot. Autóval azért így se volt olyan egyszerű; talán biciklivel vagy motorral jobb lett volna. Elég szomorú, hogy ennyire nem törődnek a forrással és az emlékművel... Talán jobb sorsra lennének érdemesek. Köszi a lehetőséget, ezzel a ládával most "bezártam a kört", hiszen ezzel a jelenlegi összes GC:HU-s kaposvári ládát "letudtam"... :)

Ajtony 2014.01.11 17:35 - Egyéb
Sajnos nem fogadhatom el találatnak. Ugyan sok fotó van az útvonalról, de a ezek közül a végrejtéshez legközelebbi is legalább 500 méternyire van, ahogy nézem (légvonalban...). Nem ragaszkodom a ládika megtalálásához, mert a rejtő völgyben a GPS néha nagyon béna, de kérnék egy olyan olyan fotót, amelyen vagy az emlékmű romjai, vagy a forrás szerepel.

eTiGeR 2014.01.11 14:15 - Nem találtam meg
Az első két pontot már pár hete megkerestük, ma pedig be akartuk fejezni az utolsó pontot; de sajnos nem sikerült. A végládát a logok alapján nem a sárga útról, hanem a Lonkahegy felől közelítettünk meg. A helyenként rossz minőségű földes úton kívül nem is volt gond, a bajok inkább az erdőben kezdőtek... Helyenként sajnos sárfoltok voltak, egyszer meg is csúszott az autó, emiatt nem mertünk mégjobban lemenni a lejtőn... Gyalog pláne nem mertünk, és a kocsit se akartuk otthagyni a környéken... Fájó szívvel, hiszen több km-t tettünk meg a földes úton emiatt; de bölcsebbnek láttuk, ha inkább megfordulunk. Az első két jelszórészlet rendelkezésemre áll ill. csináltam pár képet. Tekintettel ezekre a dolgokra, elfogadnád?

[Elutasította: Ajtony, 2014.01.11 17:33]

Rendben, köszönöm az indoklást.

Gugyoló Jézus (1)Gugyoló Jézus (2)
Szent-Donát kápolna (1)Szent-Donát kápolna (2)
Nádasdi erdő... (1)Nádasdi erdő... (2)
Nádasdi erdő... (3)Nádasdi erdő... (4)
A mezőn át... :) (1)Nyíl - Erre kell menni
A mezőn át... :) (2)Tábla2
KilátóSzentpáli út felé
breimanne 2014.01.01 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Több részletben, köszi a rejtést! :)

dabcsi 2013.12.30 15:30 - Megtaláltam
Ne menjetek a sárga úton! Szomorú túra volt ez a mai. A kápolnától a pusztulás mementói kísértek. Sehol egy négyzetméter felásott kert (úgy is ellopnak minden terményt), sehol egy bort fejtő, házát rendezgető ember. Csend, rideg csend mindenütt. Valamikor itt szorgalmas emberek munkálkodtak, esténként nótáztak, barátkoztak. Most elhanyagolt kertek közt néhány szögesdróttal, árammal, láncravert vagy szabadjára eresztett csahos toportyánnal, őrző-védő kft táblákkal "védett" szőlő és a hideg csend. Ámbár láttam egy kéményt vidáman füstölögni - tető már nem volt a házon az bent égett a kályhában... Ha felélt mindent a hívatlan "vendég" majd tovább áll egy másik házba. Tavasszal majd szitkozódik, vagy befelé sír a gazda vérmérséklete szerint. Ne menjetek a sárga úton. Amúgy is elveszik a jel a kereszt után. Az erdőgazdaság kiépített egy új utat a Róma-hegytől a Nádasdi erdőbe. A gugyuló jézus után menjetek fel a Róma-villa ládához onnét szebb lehet a túra.

 
Zsiráf 2013.11.30 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
A történelem micsoda darabja rejtőzik az erdőben...

R-Gyu 2013.10.15 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.78
Nagy nehezen megtaláltam. A gps felvitt a dombra, pedig nem is ott volt, hanem az emlékműhöz közel. Kutyákat megúsztuk, mire kijött a kerítésen, már távolabb voltunk.

Nádasdi túraútvonalAz emlékmű
Csa.Csi87 2013.09.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Reggel fél 10kor indultam és du. 3kor végeztem a betervezett 3 multival
- GC7DOM
- GCNAER
- GCKAKE

Rengeteg erő, kitartás és akaraterő szükséges egy ilyen túrához.
Az erőm már a kecelhegynél elfogyott.
A kitartásom a nádasdi erdőnél fogyott el - ott már minden bajom volt.
De az akarat erőm tovább vitt és végül sikerült teljesítenem a kitűzött célt.

(az első két pont jelszó részlete rendelkezésemre áll, azonban a végládát hiába kerestem a rengetegben, vagy egy órán át kutakodtam hiába)

[Jóváhagyta: Ajtony, 2013.09.23 16:03]

nmárti 2013.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Útközben. Sajnos a képeim elszálltak, de visszatérek a maradék ládákért...majd akkor. Köszi a rejtést!
Visszatértem január elsején:) Fotóztam:))

arnoldlaszlo 2013.08.22 17:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.43
Két részletben kerestem fel a pontokat. Először néhány hete indultam neki a nagyvilágnak, de akkor sajnos meghiúsult a végláda fellelése, mert a sárgán egyszercsak összeborultak a fák és nekem nem volt kedvem a biciklit végigerőszakolni a lombalagútban. Inkább visszafordultam... a kutyák közé... mert azok bizony vannak! A Szent Donát kápolnától a sárgán elindulva a házak között sajnos lehet találkozni néhány eszeveszett hülye kutyával. Az egyik pl be van ugyan zárva de a kerítésen van egy akkora lyuk, amin kifér. Mész mellette vicsorog, ugat a kerítés mögül aztán a következő pillanatban már kint van az úton. Szóval csak óvatosan!

A végládára ma került sor. A fentebb említettek miatt a Lonka hegy felöl indultam neki az erdőnek. Nem volt egyszerű megtalálni azt a fát amiben el van rejte, mert sajnos elég jelszegény a környezet.
Kár, hogy a forrás nem "üzemel".
Az meg mégnagyobb kár, hogy ha már kihordanak annyi betont, téglát az erőbe, akkor ugyan miért nem tartják karban? Értem én, hogy nem lehet a városból idvezető utat viacolorral kirakni, de hogy még egy kasza, meg néhány drótkefe és egy ember nincs a városban akit meg lehetne bízni a rendberakásával? (hangárdomb dettó)

Hazafelé a Nádasdi utca felé vezető földutat választottam.
Háááááááát...... A földesen még csak szállingóztak az odavalósiak (medve méretű kutyákkal kísérve), de a Nádasdi utcában már tömegével rajzottak az utcán! Somogy Olaszliszkája az a hely! Még véletlenül se keveregjetek arra!

"önmagukban egyenként nem érnek meg egy geoládát."
Szerintem meg egy mikrót kaphatna mindegyik.
Az már más kérdés, hogy győzné a rejtő pótolgatni.....

Ajtony 2013.08.06 07:43 - Egyéb
Péter60 játékostársunk nem érti, hogyan kerülnek egy multiba eltérő mondanivalójú pontok, aztán ugyanazzal a lendülettel mégis megmagyarázza, hogy miért. Igen, pontosan azért, mert a sárga jelek mentén lehet elérni a végládát, így komplett egy kirándulás a városközpontból a Zselic egy jellegzetes részébe, és így mutatja be városunk olyan részeit, amelyeket a szokványos turistalátványosságokhoz szokott Megtalálók messze elkerülnek. Az egyes pontok (legalábbis lokálpatrióták érzése szerint) megmutatásra érdemesek, de önmagukban egyenként nem érnek meg egy geoládát. Hát így. (Egy kis apologetika: Első rejtésem volt, és nagyon szerettem volna sok mindent belesűríteni városunkról. Ma már lehet, hogy másképpen oldanám meg.)

Péter60 2013.08.02 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.17 súly: 4.00
Nehéz mit mondani, mert jobbhoz vagyok szokva a rejtőtől. Hogy kerül egy lapra a gugyuló Jézus a komcsi Latinkával? Csak mert mindketten a sárga jel mentén vannak?
A szellemi töltet, amit amúgy kifejezetten élvezek az Ajtony-ládáknál most nagyon hiányzott!
Azért bringakupa tekerésnek nem volt rossz.

Strombus 2013.08.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.99
Nekem ez egyáltalán nem tetszett. Még jó, hogy biciklivel mentünk, mert anélkül nagyon unalmas lett volna a sokáig poros földúton a hosszú caplatás. (A fejlécben nem szerepel az út hossza, csak a törzsszövegben.) A pontoknak semmi közük egymáshoz. A végláda egy völgyben, nagy fák között van, GPS-szel nem lehet megtalálni, mert a jel 20 m-ket ugrik, csak a leírás segített. A forrás üzemen kívül, a forrásház alatt folyik el a víz, nem a kifolyócsövön. A jelszóképzés fantáziátlan.

A Gugyuló Jézussal sajnos senki nem törődik, kis helye üvegházként működik, nagy növények nőnek benne, így Jézus a fű között guggol és kukucskál.
A löszbe vágott út magas, gyökerekkel átszőtt fala szép, érdekes.

szemzoj 2013.04.26 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Kakukkos és Hajszál 2013.04.19 00:00 - Megtaláltam
+

karlo.p 2013.03.03 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
szép útvonal köszönjük a rejtést!

viad 2013.01.01 23:59 - Megtaláltam
Ok.

koszta 2012.10.22 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Fakitermelés folyik a forrásnál, de a rejteket adó fát szerintem megkímélik.

kobcikrajci 2012.08.30 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Bicajos ládavadászat Kaposvár környékén. Nem voltak illúzióink a hegyre való felkapaszkodást illetően a perzselő napsütésben, de a kápolnától már viszonylag egyenletes terepen tekerhettünk tovább az erdei pontig, pár bozótos foltot leszámítva jól járható az út. A teljesen kihalt völgyben megindult a ládakeresés főleg GPS alapján, ami hiba volt, mert a láda kb. 50 méterrel arrébb, közvetlenül az út mellett található, nem a domboldalon. (Ahol egyébként jópár fát ki is vágtak pár hete.) A rejtőt elérve sikerült ezt tisztázni, innen már könnyű volt a vadászat. Visszafelé próbáltuk elkerülni a túlzott emelkedést, így a sárga rom jelzésről letérve ipari földúton haladtunk tovább - még nem tudtuk, de - a város barátságtalan része felé. A szeméttelep nem jelentett gondot, és szerencsére a nemzetiségi soron is sikerült zálog itthagyása nélkül átvágni. Köszönjük a kalandos túrát! :)

ADML 2012.05.05 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Sikerült!

Mr Zerge 2012.04.08 09:00 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...[wapon beküldött szöveg]
A városi pontjait előző nap felkerestük.
Reggel a ládához mentünk. Kellemeset sétáltunk az erdőben, bár kicsit sáros volt az előző napi esőtől.
Üdv Mr Zerge.

kószálók 2012.04.07 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Köszönjük

Hajo 2012.04.07 12:19 - Megtaláltam
Köszi. Késôbb... [wapon beküldött szöveg]

Áron csapata 2012.04.07 12:19 - Megtaláltam
Jöttünk, láttunk, győztünk :-) [g:hu 1.4.5] [wapon beküldött szöveg]

zeus 2012.03.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
szerencsénk volt, mert az utolsó ponton pont tetten értük a rejtőt, így nemhogy nem futottunk lyukra, de még friss, meleg ládát is találtunk!

az utolsó pont nekem nagyon tetszett!

Ajtony 2012.03.18 00:00 - Egyéb
Ez már a negyedik láda, az elődök sorra eltűntek. "Ez nem véletlen, ez a vélet" (Karinthy). Kezdjük únni a pótlást, ezért új helyre költözött. Sajnos az adottságok miatt csak kis méretű "láda" jöhetett szóba.

Hörcsög 2012.03.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Megtaláltuk! Anita & Kyra baba & Árpi

misksomo 2011.11.27 14:10 - Megtaláltam
Sajnos a láda nem volt a helyén, valószínű újra kell rejteni. Köszönet Ajtonynak a jelszóért.

Hoodlum 2011.11.05 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Sajnos a láda közvetlen közelében fatolvajok ténykedtek, így nem szívesen keltettük volna fel az érdeklődésüket iránta... Kérem a képek és a 2 jelszórészlet alapján a megtalálás elfogadását. Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2011.11.08 07:13]

Farekék 2011.09.25 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
A láda pontjait vasárnapi bringázás keretében találtam meg a gyerekekkel. Nagyon tetszett a túra, főleg a szőlőhegyi rész a kápolnától. Az emlékmű és a forrás rendkívül elhanyagolt állapotban van. Visszafelé a Lonka hegy irányába vezető útvonalat választottuk. Arra is szép a panoráma.
Köszönjük a rejtőnek a kellemes túrát.

 
sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.30 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Valahogy ódzkodtam ettől a ládától. Tavaly kihagytuk,az idén is az utolsó napra halogattam,az éjszakai csillagtúra elé.(talán a 6 km munkált bennem).Jó kis túra volt,ameddig címzetes terepjárónk a Hyundai elviselte elmentünk a kápolnától tovább a sárgán.Jó,hogy a kápolnán van kémlelő nyílás és be lehet kukucskálni.Hasznos segítséget adtak a hobbikertek közt járőröző rendőrök.Korábban méhészkedésre használt üres telken jól lehetett parkolni.A forrásnál a kidőlt fa felső végén kezdtük a láda keresését,van már tapasztalatunk Ajtony rejtésekben.Persze hogy lent volt.:-).Összességében kellemes út volt.Köszönjük!

rosie 2011.06.12 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Nargoth 2011.06.12 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk, a láda közvetlen közelében fakitermelés, erdő tisztítás zajlik, a láda is kitakarva, zacskó nélkül volt.
Kapott új zacskót és ugyanannál a fánál, de kicsit feljebb rejtettük vissza.

easy123 2011.05.21 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.20
Köszönet Ajtonynak!

Judit és Béla 2011.04.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Megtaláltuk.

Ajtony 2011.04.22 14:15 - Egyéb
A rejtőhely közvetlen közelében a favágók szállító útvonalat képeztek. Egyúttal a ládát eltüntették. Már másodszor. Most még egyszer rejtettem oda, de ajándékkal már nem töltöttem fel.

Cerberus 2011.04.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Ez a láda volt az egyetlen a mai napon, amit nem sikerült megtalálnunk, pedig a legnagyobb erőfeszítést ez igényelte. Az első két virtuális pont könnyen meglett, bár a kápolnához elég izzasztó volt felmászni. Ezek a helyek tetszettek. Innen a sok km-es séta után elértük a végső pontot, ahol maga a borostyánnal benőtt emlékmű hangulata nekünk kifejezetten tetszett. A ládát azonban kb. 1,5 órás ittlétünk alatt sem sikerült megtalálni. A kis völgyben nem volt térerő, így sem wapozni, sem telefonálni nem tudtunk segítségért. A koordináták közvetlen közelében friss favágás nyomai voltak láthatóak. Az egész környéken látszott, hogy itt nemrégen erdészeti munkákat végeztek. Minden korhadt fát többször is átnéztünk, de csak fekete zacskómaradványokat találtunk. A ládában található jelszórészletet - fotók alapján - köszönjük a Rejtőnek.

Balu83 2010.12.30 13:33 - Megtaláltam
+VAN

szalergabor 2010.12.27 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.50 súly: 2.26
Meglett, bár nem egyszerre kerestem meg a pontokat. A végső láda szép helyen van!

kismecus 2010.11.13 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 2.00 súly: 1.95
Megtaláltuk a ládát. A láda törött volt.

sinus90 2010.11.03 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Cserénfa felől jöttünk. Eredeti szándékom szerint beballagtunk volna Kaposvárra. A fosztogatós láda után az erdészeti útra érve járművekkel és emberekkel találkoztunk. Igazából nem akartunk stoppolni, de egyik megállt, megkérdezte hová tartunk, majd talán 2 km-t előbbre vitt az úton. /Ezzel fuccs a gyalogos kupának./ A pilóta meglehetősen furcsán szemlélt bennünket. Jelzetlen úton értük el S rom jelzést. Azon aztán mintha sosem jártak volna. Hál Istennek jól felfestették, jelzéstől-jelzésig mentünk, míg egy tisztességes erdei útra nem értünk. Az emlékművet lassan benövik a bokrok, a forrás is elhanyagolt. Épp fényképeztem, mikor észrevettem, nem vagyunk egyedül... /GCSPIR/
A láda törött, próbáltuk kicsit rendbe rakni. Tovább indultunk a sárgajelzésre, de elkezdett esni az eső. Teljesen beborult. Fenn úgy döntöttünk inkább bemegyünk Zselickispálra, csak akad valami busz... No hát az nem nagyon. Ezért kimentünk a 67-re szerencsét próbálni... Ott hiányzott a menetrendi tábla, a büfés sem tudott felvilágosítást adni, stoppolni kezdtünk mert egyre jobban esett az eső. Végül felvettek bennünket. Így Kaposvárra is jutott egy kis idő, ott nem esett. A Nádasdi erdő 2 pontja már 1 hónappal ezelőtt meglett, csak a láda hiányzott. A vonaton két hölgyet megtanítottam teaorigamit hajtogatni.

 
Ancsa & Taja 2010.10.31 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.34
Megtaláltuk!

Jó kis séta kerekedett belőle. Nem mondom rendesen elfáradtunk,de meglett.A rossz vétel miatt kicsit keresgéltük a ládát. :)

Ancsa & Taja

Mathau 2010.09.23 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Az első két pontot autóval gyűjtöttük be és a harmadikért is azzal indultunk fent a szőlőhegyen. Az út egy idő után járhatatlanná vált, innét még másfél kilométer séta várt minket a ládáig. A végláda helye túlságosan nem ragadott magával, de az oda vezető út szép és hangulatos volt.

 
19izsi73 2010.09.23 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.94
Két pontját autóval teljesítettük, majd némi gyaloglás után értünk el a ládához. Nekem mindig meglepő az ilyen emlékművek látványa; nosztalgia (?), nem tudom, de az biztos, hogy nagyobb élet lehetett itt '69.-ben...

Dr.Lada 2010.09.23 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
19izsi73-al és Mathau-val közös találat! Log, képek később.

Gi.Ni 2010.08.23 00:00 - Megtaláltam
:) Nagyon élveztük az utat, különösen én. :))))

befi 2010.08.02 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Kerékpáros kupa: 72 km

nogacsalad 2010.07.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Egyszerű kis multikának indult, de a végládikáért bizony vérre mentem a szúnyogokkal! No meg a rossz vétel, és a bénaságomból eredő tétováskodás miatt veszítettem 0,5l vért. Szóval kalandos volt, de éppen így volt jó!

pinyoe 2010.06.27 11:10 - Megtaláltam
Köszönjük

Hófehér 2010.06.14 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.45
Míg Zsuzsi a HIVATALban töltötte idejét én az üzleteket fosztogattam. Gyors ebéd, aztán indultunk az erdőbe. Nagyon jót sétáltunk. Útközben a flóra(meggy, szeder, borsó, eperfa) és a fauna(ló, kutya, szúnyog...:( ) egyedeivel találkoztunk. A fényképek nehézkesen készültek, mert vagy a modell vagy a fényképész csapkodta a szúnyogokat. :) Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük!

Hófehér és szepzsuzsi

 
szepzsuzsi 2010.06.14 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.42
A Kaposvár környéki ládák akkor kerülnek sorra, amikor meghívásom van a hivatalba. Kicsit elhúzódott az ügyintézés, de amint tehettem bakancsra cseréltem a tűsarkút és irány az erdő. Sajnáltam az autót, inkább bevállaltuk az alakformáló sétát a kápolnától a ládáig 32 fokban. Nem bántuk. Útközben gondozott kertek, kutyák, lovak, meggyfa, zöldborsó, szeder... Hmmm... Az erdő gyönyörű, a rejtek környéke már nem annyira. ( Térdig érő csalánban ezer szúnyog támadása közben próbáltam fotót készíteni az emlékműről. Nem sikerült, bemozdultam:). Néhány km-t mentünk önszorgalomból is, mert annyira beszélgettünk és csodáltuk a tájat, hogy... De ez nem gond, megszoktuk már, hogy el-eltévedünk:) Köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Hófehér

öfi és nufi 2010.04.25 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.80
Vasárnap reggeli gyalogtúránk első pontja. Nem a legszebb környezet, paráztunk is kicsit néhány kutya miatt az Ivánfahegyen. Mégis lakókörnyezetünk közelében van kevéssé ismert tercián és elgondolkodtató a hely, nekünk tetszett a rejtés.

Petyóó 2010.04.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Bringatúra során kerestük meg. Köszönjük a rejtést.

BRAVO2.0 2010.04.23 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Ödi barátommal ráleltünk. Szép helyen van és bár kiesik azért nem gondoltam, hogy ennyire elhanyagolt... Kár érte!

kiss52 2010.04.11 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.26
Megtaláltuk!

Hev 2010.01.16 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Megtaláltam. Pontosabban kb. 15 percig kerestük és sikeresen kikapartuk a hó alól :-)

Pilis50 2009.11.15 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Szép az erdő, szegény Latinca Sándor --- 25 év után igazán megváltozott a megítélése, a hely ma már nagyon elhagyatott, akkor még a környék kiemelt kirándulóhelye volt.
Tetszett a Tuszkulánum épülete is. . . .

Nivabibi 2009.11.06 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.03
A láda közvetlen környezetében (hibahatáron belül) 6 db mohos és korhadt fatörzs van, de meglett.

Eszti és Robi 2009.09.24 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Ez volt a nagy ládamumus, aminek már többször nekiugrottunk, csak mindig este, hagyományosan felkészületlenül, ámde most Terdik család ötletétől vezérelve ma este meglett. A 3. pont már keményen sötétben :). Eszti örül, hogy ezt is kipipáltuk, így a kaposvári ládák kivégezve jelentem tisztelettel!

A 3 pont megközelítéséhez egy kis hasznos info az autós ládászoknak: a zselicszentpáli aszfalttól 1,72km-t lehet menni még kocsival minden gond nélkül. És még innen 600m gyalog le és fel.

Terdik Család 2009.09.24 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Egy kicsit ránk sötétedett, és a szárazságban jól kiizzadtunk. Szép hely lenne, ha volna ki gondozza.

Logolás villanyfényben. 
Hampi 2009.09.19 16:24 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2009.09.19 00:00 - Megtaláltam
Igazán érdekes helyszín.
Sajnos a fényképezőt a kocsiban hagytam :((( pedig sok fotótéma akadt.

lacsz 2009.08.27 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.49
A láda első két pontját Kaposvárról közelítettük meg. A harmadik pontot pedig - idő hiányában - autóval Zselizszentpál irányából. Kb. 500 méterrel a ládától leparkoltunk, onnan pedig gyalog tettük meg a hátralévő utat. Eléggé igyekeznünk kellett, mert az este rohamosan közeledett. A sietséget segitette az a rengeteg szúnyog is, ami támadásba lendült ellenünk.

Molli 2009.08.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Megtaláltam

Atmosz&Zozmosz 2009.04.26 14:00 - Megtaláltam
Megvan :)

Dzsozy 2009.04.21 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Remek séta. A rejtés módját én egy picit megváltoztatnám (hagyományosra) mondjuk, de ez másodlagos. A végláda helyszíne nagyon jó. Tiszta dzsungel, amit most pozitív értelembe értek. Néhány hét múlva a megkeresését csak hosszúnadrágba ajánlom, mert a rejtés közelébe sűrű a csalán.
Köszönjük a rejtést!

Gyros 2009.04.21 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Tekergés Kaposvár körül 3/12

Menet közben más ládákat is útbaejtettünk.

Kettes pontA forrás
50. évfordulóra, szép ajándék :)logolás
KútképVisszafelé
Hz 2009.04.21 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.01
Kaposvár környéki szemezgetés.
[wapon beküldött szöveg]

Erdei Hős 
fodor8peter 2009.04.13 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
A virtuális részek kicsit megkéstek...

margaréta2 2009.04.12 00:00 - Megtaláltam
Ez az első!!

Puszkany 2009.02.25 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Az első két pontot hamar megtaláltam. Az utolsó pont felkutatását Zselicszentpál felől tettem meg. Utólag jó döntésnek bizonyult, mert a Sárga sáv, Sárga rom elágazásnál az "ajtónálló" figyelmeztetett, hogy vadászat folyik és Kaposvárról ki sem tudtam volna ide gyalogolni. A rejtek környékén sok hóvirág bujkál, óvatosan lépkedj.

 
gabor03 2009.01.31 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.40
Megtaláltam!

aDoc 2008.12.12 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Az első két rész több héttel korábban. A láda Sántos felől, nem túl vészes csúszkálással és szint eltérésekkel, túlnyomó részt gyalog. Akit illet: Köszönöm az engedélyt.

Aki ilyenkor jár errefelé: nem árt előtte tudakozódni van-e vadászat a környéken.

Az erdő egy részén fakitermelés folyik, de már látható az új telepítés.

rolandar 2008.08.28 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.34
Az utolsó pontot nehezen találtam meg, mert rosszul írtam be a koordinátákat, így kb 200mrel elvétettem a helyet, de végül csak megtaláltam. A keresést nehezíti, hogy térerő nincs a láda környékékén. :o)

 
khibus 2008.08.09 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Zergi 2008.06.26 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Fogtam!
Idén Kaposváron volt a Vasutas Természetjárók Találkozója. Innen csillagtúráztunk a ládákhoz. A kocsi tetején a kerékpár, ha kellett levettem és azzal folytattam az utat. ha már azzal sem mehettem tovább, akkor uzsgyi gyalog a közel 30 valahányfokban.
A két virtuális résszel semmi probléma sem volt. Bezzeg a láda! Két legyet próbáltam ütni egy csapásra: engedéllyel az erdészeti úton felmentünk kocsival a Vecseg-hegyig. Onnan kerékpárral dél felé a zöldön, majd északra a sárgán, aztán ereszkedés a meredeken. megvan a láda és jön a fekete leves: kelet felé senkinek sem ajánlom semmilyen formában sem a sárga L-en történő helyváltoztatást!

 
Csaba & családja 2008.06.11 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
+

LiLa Ti-Sza 2008.05.24 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Az út szépen indult és szépen ért véget. Közben a kertek közti menet viszont nem nyerte el a tetszésünket. A leírás negyon jó volt, így a gps-t nem kellett bekapcsolnunk. Köszi a rejtést!

KisG 2008.05.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Jó rejtés volt a táj nagyon szép volt igaz kicsit monoton volt a házak között menni de megérte elmenni! köszi a rejtést!

rkertesz 2008.05.22 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltam - most már tudom, hogy nem Zselicszentpál felől kellett volna menni biciklivel...
Egy borzzal kölcsönösen szívbajt hoztunk egymásra!
Kösz a rejtést!

reprocesszor 2008.05.19 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
Bringával hazafelé "útbaesett" :-)
Megjegyzés két szó: csalánerdő, szúnyogfelhő...

kamzik 2008.05.10 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Megvan.

bgecco 2008.05.03 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
(240) hat, nem volt konnyu... Előző nap a kápolnától autóval meg asszonnyal, meg bébivel megpróbáltuk becserkészni, de 900m-re tudunk megközelíteni a dobozt. Bébi elaludt, így esélyem sem volt rá, hogy kimenőt kapjak a ládáig, mivel már megint késésben voltunk. ezúttal egy vendégségből. Másnap Zselicszentpál felől próbálkoztam a GCZS67-től jövet, és 250m-re siekrült letámasztanom az autót a végállomástól. Gyors dzsungelharc és gyors találat. TB-t kivettem.

Baggio10 2008.05.02 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Hosszú gyaloglás után célt értünk. Útközben vaddisznó, őz, kígyó! Minden ami egy ilyen szép helyen kell.

SirLes 2008.05.02 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
GCCSFA felől érkeztünk és nagyon megküzdöttünk ezért a ládáért. A sárga L jelzésen jöttünk le a völgybe, amit nagyon benőtt a természet, főleg a derékig érő csalán dominált. Lent a völgyben találkoztunk egy vaddisznó családdal, tíz kis csíkos malac rohangált a koca körül. Mi is jót dagonyáztunk a sárban.

VP 2008.04.06 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.18
Vasárnap délelőtti séta. A lónyelvű csodabogyóra nagyon fentem a fogam, de a megadott helyen egy hatalmas tarvágás fogadott néhány kiszáradt csodabogyóbokorral.
Szombaton a patcai Katica-tanyán rendezték az országos hosszútávú tájfutó bajnokságot. Pénteken, leutazás közben néhány drive-in láda mellett sok kis (1-3 km-es) kirándulás. Szombaton délelőtt verseny, délután 17 km a Zselicben. Vasárnap reggel levezető futás, délelőtt egy kisebb kirándulás, aztán haza. Végig szép tavaszi időben.

szpemes 2008.03.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Szép környék, jó rejtés. Köszi!

ballasz 2008.03.01 01:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Hát nagy nehezen megtaláltuk. Jó nagy a fa

Nem a fát szedtük szét, de már majdnem ott tartottunk! :) 
Target DC 2008.03.01 00:00 - Megtaláltam
Hát kellett vagy negyed óra mire megtaláltuk, mert a közelben nem csak egy kidőlt mohás fa volt abban az irányban. Meg természetesen éjfél környékén a fejlámpák fényében sem a legegyszerűbb a keresgélés, bár aki ilyenkor indul útnak az ne is csodálkozzon ha nem megy elsőre. A környezet biztosan nagyon szép, ezért majd nappal is visszalátogatunk. A láda "kifosztása" fényképezkedés, majd a rejtés után elindultunk a GCCSFA ládát megkeresni Cserénfa irányába.

Varga Gábor 2007.11.10 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A virtuális pontok autóval könnyen meglettek. A láda keresésénél ugyan úgy jártam, mint autogaz & családja. Repce, majd búza vetéseken, bokáig sárban, majd be az erdőbe, leereszkedés gatyaféken. A völgyben én hamar megtaláltam a ládát, de a visszafelé út sem volt semmi!

banyóka 2007.10.05 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.91
A láda és közvetlen környezete a völgyben tetszett, de az oda vezető út a kerteken át túl hosszú és egyhangú volt.

kiskapitány 2007.09.30 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
...l

autogaz 2007.09.30 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.31
Hétvégi kirándulásunk vasárnapi 3. állomása volt ez a rejtés. A virtu pontok nem okoztak semmi gondot. A láda megtalálása viszont jól megdolgoztatott bennünket. Mivel gyalogolni nem nagyon szeretünk a kisebbik geomobillal megcéloztuk a dombot a löszfalak között és mentünk a köves, murvás úton felfelé amerre a GPS vezetett. Fent a szántóföldet megkerülve egészen az erdő széléig mentünk. Az erdőbe tovább nem tudtunk bemenni, oltári nagy sár fogadta a kisgeomobil & család csapatot... Na jó, -gondoltuk, menjünk tovább gyalogosan. A sár akkora volt, hogy a család apróbb fele nem is tudott jönni. A sarat az erdő szélen kerülve kijutottunk egy szántóföldes tisztásra egy sor magasles mellett. A tisztás szélén bandukolva egyszer csak a GPS derékszögben az erdő felé mutatott 110 métert. Nosza, mi ott bementünk az erdőbe és egy kis ösvényen elindultunk a láda felé. Egyszer csak oltári mélység következett, ahol nem láttuk a völgy alját, csak a magas fák lombját. Mi ott leereszkedtünk a mélybe. Lent a völgykatlanban a GARMIN 60 beadta a kulcsot, nem volt műholdjel. A PDA-GPSTuner duó még talált műholdjelet, de ott lent 70 métert mutatott nyugat felé a láda koordinátáig. Elindultunk arrafelé és kb 30 métert mentünk, amikor éppen ellenkező irányba mutatta a 70 métert. Mondtuk, ez megbolondult. Még jó, hogy az autó helyének koordinátáit bemértük. Elindultunk visszafelé, mivel a ládát nem találtuk. Újra hegynek fel, kiértünk a tisztásra. Már majdnem feladtuk, (bár a 200 megtalálás alatt egyszer sem volt még a gondolatunkban sem, hogy feladjuk) a keresést amikor még egy esélyt adtunk magunknak a láda fellelésére. Megindultunk az erdőt megkerülve azt a túristautat megtalálva, amelyet a rejtő javasol a leírásban. Mentünk két kilómétert már amikor egyszer csak azt vettük észre, hogy újra a völgyben vagyunk ugyanazon a helyen ahol már jártunk... Húúúú, a betyárját, jó maflák voltunk. Ott ugyanis elővettük a leírást és elolvastuk a ládaleírást ahol világosan le van írva hol a láda. Kiderült hogy a láda mellett mentünk el 3 méterre akkor amikor a GPS megbolondult műholdjel hiányában lent. Megtalálás és logolás után szomjasan, fáradtan visszagyalogoltunk az autóhoz... Mint az autó előtt kiderült még a fiam a nadrágján még potyautast is cipelt egy jól kifejlett kullancs személyében amit azonnal eltávolítottunk a számára illetéktelen területről... Ez egy kemény megtalálás volt az "alföldi kessercsapat" számára..., de utólag visszaemlékezve tök jó buliként végződött ...:-)))

peterpan 2007.08.26 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.12
A sárga L jelzés Cserénfa felé frissen ki van tisztítva. Sajnos az ottani ládát egy nappal korábban már meglátogattam.
Iszonyú sok a szúnyog az erdőben de kiváltképp a forráshoz lekanyarodva. Persze sikerült elfelejtenem hosszú nadrágot venni, erre a hibára a szúnyogok és a csalán példaértékű együttműködésben emlékeztettek.
Kaposvári lévén a rejtés virtuális részeit is végigjártam, könnyen mentek, de az alacsony pontot nem ezért adtam, hanem a erőfeszítés nélküli netcachelhetőségnek! Egészen közel ezekhez a pontokhoz lenne nem, vagy sokkal nehezebben megszerezhető jelszórészlet is.

...segíts!Itt még nem jártam a 26 év alatt.
Zerind HUN 2007.08.10 11:00 - Egyéb
Semmi dolgom nem volt itthon, így felkerestem másodszor is ezt a ládát, hogy elhozhassam belőle az új-fundlandi Geoérmét. El is hoztam. Sokat változott a hely tél óta. Az odavezető út most is szép, de lent a völgyben embermagasságú csalánok és egyéb gazok nőnek...

Attibati 2007.06.29 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Kaposvár környéki kerekezés 102 km
Kapovárról - a Rippl-Rónay villa útbaejtése után a hosszabbik úton a S jelzésen indultam el a láda felé.A S jel jó hosszú szakaszon elég jellegtelen területen halad, hétvégi házikók sorakoznak az út két oldalán.
A táj a S rom jelzés elágazása környékén kezd megszépülni , itt végre gyönyörködhetünk a jellegzetes zalai dombok látványában.
A ládához vezető S forrás jelzés egy embermagasságú csalánokkal teletüzdelt réten át vezet. Mint később kiderült ez csak bemelegítés volt a S rom jelzés Cserénfa irányába vezető ágán uralkodó állapotokhoz. A jelzés itt méteres aljnövényzettel borított úton vezet. Sok helyen nehéz felismerni a követendő irányt mert szemmel láthatóan nem sokan szánják rá magukat arra hogy átvergődjenek ezen a részen. Szerencsére a jelzések frissen festettek.

tosza73 2007.05.27 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
A nagy melegben kicsit többnek tűnt mint 6 km, de azért meglett!
A végén a csalánerdő volt a hab a tortán. Köszönjük!

james 2007.05.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
A végpontnél lévő forrás már elapadt, benőtte a gaz és a csalán, így az odavezető túristaút sem járható, a párhuzamos erdőben baktattunk odáig.
A második ponttól kocsival továbbmenve a láda 1300 m-re megközelíthető.

Judit és James

Gabeszosz 2007.05.12 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.13
GCvill, GCNAER-2 >>

Dél magasságában végre kiértem a városból, immár nagyon figyelgetve, lesz-e valahol egy vegyesbolt, vagy kis ABC, mert ma még nem ettem, és se kaja, se víz nem volt nálam. Bal oldalt közben elhagytam egy pizzázót, ahová majdnem be is mentem, de a pizzát macerás útközben megenni, és az is idő, amíg elkészítik. Szóval kockáztattam, hátha van egy kisbolt. Hát, nem volt. :)

Kis kapaszkodás, és a második pont begyűjtése után a gerincen sétáltam tovább, ahogy az a nagykönyvben (amely inkább kis, összehajtogatott papír volt a zsebemben) meg van írva. Nincs körpanoráma, meg hasonlók, de volt egy-két jó hely, ahonnan nagyon szép rálátás nyílt a környékre. Ezzel kezdődött tulajdonképpen a túra igazán szép szakasza - itt készítettem néhány fotót is, mielőtt a fényképezőgépet, amely eddig koloncként lógott rajtam, végleg elraktam a hátizsákba.

A cache előtti utolsó 200 m-t elég sűrű csalános védi, szerencsére a túrázók letapostak belőle valamennyit (ehhez egy oda-vissza úttal én is hozzájárultam). Logolás után kicsit elüldögéltem a rejtek-fatörzsön, és elgondolkodtam a szerencse forgandóságán. Egyrészt, hogy politikai témában mennyire nem lehet objektív, állandó értéket alkotni, másrészt pedig, hogy az amúgy is ihatatlan vízű forrásból miért épp most nem jön a víz (persze lehet, hogy így egy kiadós gyomorrontástól menekültem meg).

Innen a sárga L-en tovább:

>> GCCSFA

KápolnaKilátás a Som-hegyre
Ismét kilátás a Som-hegyreMég mindig kilátni a Som-hegyre
Ezt láttam a rejteken ülve 
rotty 2007.04.28 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.53
Cserénfától jöttem a zöld, majd a sárga jelzésen a harmadik ponthoz. Tetszett az idevezető út és a völgy! Vadregényes hely, a csalán már térdig ér, és a szúnyogok is jól érzik magukat a kút közelében, a ládáért nyúlva majdnem hanyatt löktek, ahogy kiröppent egy kis felhőnyi belőlük...
Az emlékműn látható évszám sejteti: a helyi betongyár utolsó felajánlása lehetett ez a "szocialista kúltúra" javára. Azért a felirat nem valami hiteles: a felállítás után hamar elmúlhatott a "kegyelettel emlékezés", azóta senki sem érzi magáénak az emlékművet (vagy csak nem érzi vállalhatónak?)...
Innen az út az első két ponthoz nem túl tetszetős, és kicsit témájában meredeknek érzem a két katolikus kegyhellyel egy multiban a tanácsköztársasági "kegyhelyet".

 
K.L. 2007.04.09 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
ok

Mihul 2007.04.08 15:02 - Megtaláltam
elég macerás volt

Csuhás 2007.04.08 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.08
Lacinak már megvol néhány pont, így én fordított sorrendben jártam be a multit. Érdekes volt az elhagyatott pusztuló emlékmű, egy zűrzavaros kor maradványa...

Köszi!

Csuhás, Vándor

KápolnaKőfülke
MélyútEmlékmű
Az enyészeté márForrás
Erdei hangulatVándor
kupec 2007.04.07 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.02
A rejtő másik 4 ládája nagyon tetszett.
Ez az ötödik nekem nem jött be.

Bütyök+Zulu 2007.04.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.53
04. 01-én 13/16 találat + 3 km futás Kaposváron. Szegény autómmal nem közöltük előre, hogy terepjáró lesz. Magunkkal sem, mielőtt leereszkedtünk a meredélyen. Mindannyian megküzdöttünk a ládáért.
Utána jól esett a megérdemelt, hazai, sült csirkecomb. Az ebédidővel is spórolni kellett, hogy teljesíteni tudjuk a mai napra kiszemelt kereséseket.

Kár érte,sép hly 
SylverRat + Bogee 2007.04.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
T-Com Vivicittá Kaposvár és Zselici ládázás Bütyökkel, 13/16. találat.
A 3. pont kivételével szerintem semmi különleges, eldugott helyek. Az viszont... földúton, löszfalak között mentünk, amíg tudtunk, akkor parkolás búzamező szélére, és toronyiránt a ládáig. Szúrós, kullancsos erdő, csúszós lejtők, érintetlen táj. Visszafelé kerestünk egy utat.
Az emléktábla elhanyagolt, nem ezt érdemelné...

SylverRat és a tábla 
laszloistvan 2007.03.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
A kápolnáig autóval, onnan gyalog mentünk, sőt innen még a cserénfai ládához is az erdőn át.
Lehangoló állapotú az emlékmű, nem ennek van most ideje, úgy látszik. Rosszízű hely, ahol embereket végeztek ki, de azért jó kis túra volt idáig a szép tavaszi napsütésben.

sobela 2007.03.16 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.90
Az odautat kutyák tették kalandossá, a gerincről szép a kilátás, az út végén völgy szintén szép.

keva 2007.03.15 15:08 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kl 2007.03.15 14:57 - Megtaláltam
a leíráson nem könnyű elmenni [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2007.03.15 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.17
Semmi különös.

Mikulás 2007.03.15 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Zselici kirándulás Fűkockával. 8/11. Kalandos volt. Az első pont könnyű, a többiért meg kellett dolgozni. Azért tetszett, szeretjük a kihívásokat! Kösz!

Mikulás

BiharyG 2007.03.15 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.90
A városi részből a második pont utáni keskeny nyereg tetszett, a többi felejthető. A szántóföldi séta sem dob fel nagyon, de az erdő megint szép volt. Web értékelése: a leírásban lévő színes-szagos-csicsás turistajelzés kint a terepen a fekete-fehérben nyomtatott leírást nézve kimondottan bosszantó (nem, nem fogok rohadt drágán színesben nyomtatni, lézerrel tizedébe kerül).

BiharyG + Zsuzsi

 
lepke 2007.02.25 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Nagyjából ismerem Kaposvárt, mert ide jártam főiskolára, de a színházat és a parkjait kivéve nagyon nem szerettem. Igaz, azóta kicsinosodott a város, ám a mai séta sem győzött meg róla, hogy de jó lenne itt élni.
A rejtés koncepciója nem igazán érthető, mi több, az elnevezés sem teljesen fedi a valót, mivel az erdei szakasz mindösszesen 500-600 méter, pedig az a legjobb.
(Elnézést kérek, de az emlékmű engem is egy sarkos megjegyzésre indít, ám ha a rejtő úgy gondolja, ez nem ide való, készséggel letörlöm.
Nekem Latinca Sándor az egykor róla elnevezett művelődési otthont jelenti, ahol láttam néhány emlékezetes előadást.
Prónay Pál pedig a fehér terror legkíméletlenebb gyilkosa volt, akinek semmi nem mentheti gyalázatos tetteit.)

Minden csupa hóvirág volt.Talán pettyegetett tüdőfű ez?
Az áldozatok emlékére
Csodabogyó 
Majtika 2007.02.21 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Szép az erdő, jólenne ha gondozottabb lenne az emlékmű és környéke. Szuper kis kirádulóhely lehetne újra. Ha fáj is ez a múlthoz tartozik.

Útban rátaláltunk álmaink pasijára. 
freddy 2007.02.18 07:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.18
Az utolsó pont volt a legjobb a multiban, de a kápolna is tetszett!
Jót loholtam a ládához a nagy sárban és hidegben.

 
tudo 2007.02.17 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Balatonlelle és Kaposvár között 125 km kerékpár edzés 1500 m emelkedéssel a Balatonlelle - Látrány - Visz - Andocs - Nágocs - Igal - Kaposvár - Cserénfa - Sántos - Kaposvár szakaszon 5 ládával. Részben ismert terület, mindenütt sár, az utak vonalvezetése minden földmunkát mellőz. Ami tetszett, az a mérhetetlen mennyiségű hóvirág, az apró templomok, a kis falvak. A nap végére a jellegzetes somogyi sárból és a kimondhatatlanul rossz utakból végképp elegem lett.

Az apostoli kereszttől gurultam át a városon az 1. ponthoz. Jegyzetelés közben 3 hatalmas kutya torkuk szakadtából ugattak - szerencsére a kerítés túloldaláról.

A 2. ponthoz tekerve először túlgurultam a Sárga sáv-on, majd vissza. Sebaj, még több hóvirágot láttam :-). Mellesleg az löszfalas kivezető rész nagyon alkalmas volna prológnak vagy befutónak egy kerékpárversenyen - hasonlóan Szekszárdhoz.

Tetszett a kápolna is. A gerincen a Sárga sáv szépen kerékpározható, a saras részek is lendületből kikerülhetők. A szántóföldtől azonban a hátra lévő 900 m viszont csapnivaló. Csúszós vastag sárga sár az egész, a jelzés is. A Sárga rom-tól inkább az erdei aljnövényzettel küszködve közelítettem meg a dobozt, mert a jelzett út járhatatlan. A láda szerencsére azonnal meglett, mert ugyan gyönyörű volt a rengeteg hóvirággal teleszórt mohás völgy, de a völgy alja süppedős fekete sár.

Az emlékhelyet elérve egyenesen folytattam tovább a sárháborút GCCSFA felé.

RügyfakadásGugyuló Jézus szobor
Szent Donát kápolna 1.Szent Donát kápolna 2.
Hóvirág csokorMandula virág
HóvirágocskaTalálat
EmlékhelyItt a tavasz
dc3 2007.02.14 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.84
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Dunántúli tekergés Pupuval(köszönöm a fuvart) és Fűkockával. Remek társaság, csodás idő.

Sok új láda a vidéken, köszönhetően a Rejtőnek és "tartozékainak". Remélhetően nem állnak le, hiszen mindegyik láda értékes.

Gyönyörű napsütésben, de még vizes, saras talajon közelítettünk, először a ládához. Át a csodás erdőn, a völgy még hunyorgott a surló napfényben. A rejteknél csodás hóvirágmező.

Visszafele próbáltam volna fakopáncsot fotózni, de nem adták beleegyezésüket. Kár. Kopp.

A két virtuális pont érdekes, de izgalmasabb volt maga a láda.

Leírásban érdemes a turistajelzést leírni is, a wapon nem látszik a grafikus jel.

Kösz a rejtést.

dc3

Fűkocka 2007.02.14 08:30 - Megtaláltam
wap [wapon beküldött szöveg]

Pupu 2007.02.14 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.17
Dunántúli csipegetés DC3 és Fűkocka társaságában, téli tavasz közepette. Autóztunk vagy 850 kilométert, de hárman együtt 31 megtalálást regisztráltunk, így egész jó lett az arány. Jó hangulatú, kellemes túra volt, sok szép hellyel.

Kicsit csapongó tematikájú multi. Leginkább az erdei része tetszett, a mély völggyel, a rengeteg hóvirággal, a narancspiros kelyhű csészegombával. A történelmi vitában én Prónayék pártját fogom: a Tanácsköztársaság egyesülésre törekedett a Szovjetunióval, ezért az én felfogásom szerint militánsan hazaáruló szervezet volt.

padler 2007.02.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Cserénfáról indultunk, először a GCCSFA-t gyűjtöttük be, majd az SL jelzésen értünk a Latinca-forrás völgyébe. Útközben rengeteg hóvirágot és szúrós csodabogyót láttunk.
Az emlékmű környéke sajnos nincs karbantartva, a láda könnyen meglett, ajándékot is cseréltem. A jelszó képzése nem tetszett.
Innen az ajánlott útvonalon mentünk Kaposvárig, azonban a szántóföldön való átvágáskor vigyázni kell, nincs mire festeni. A zártkerti rész tényleg elég vegyes hangulatú, nyugatra Kaposvár rendezett utcáira lehet rálátni, a másik irányban elhanyagolt településrész van. A kápolna szépen fel lett újítva, a Gugyuló Jézus jelszavát már a buszról néztem meg, korábban közelről megtekintettük.

Zerind HUN 2007.02.08 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Nem bírtam az itthon üldögélést, muszáj volt elmennem megkeresni. Ma nagyon sütött a Nap, de tegnap eső volt, úgyhogy óriási sárdagasztássá változott a ládakeresés. Az Ivánfa-hegy az egyik kedvenc helyem Kaposváron, meg az egész idevezető út szép, de a láda környéke nagyon elhanyagolt, pedig jó kis kirándulóhelyet lehetne ide csinálni egy kis munkával. Azért egy sajátos hangulata így is van neki.

Kilátás az Ivánfa-hegyről 
andr@s 2007.02.06 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Megtaláltam. Amikor fél kettő körül megnéztem a láda leírását, még nem láttam az előző bejegyzést, így a láda megtalálásakor az üres logbookot látva azt hittem én vagyok az első. Elnézést kérek az igazi első megtalálótól, nem állt szándékomban elorozni az elsőségét.
A leírás alapján viszonylag egyszerű volt a láda megközelítése és a megtalálása is.
A távot gyalog tettem meg oda vissza, de sajnos az időjárás nem fogadott kegyeibe. Elég sokszor nekieredt az eső útközben. Az eső miatt fényképek sem készültek. Így egy kissé nedvesen, de egy újabb ládával a tarsolyomban értem haza. Köszönöm a rejtést.

ncs001 2007.02.05 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
16.00 körül néztem meg a honlapot, észrevettem az új ládát, meló után, 18.45 körül tudtam autóba ülni (egyedül), 165 km - 1ó20perc alatt. Végre sikerült, első lettem. Az erdő este elég ijesztő... Amíg lehetett autóval mentem. Jó kis sztori sikerült, és sajnos a logbook-ba sem volt időm beírni (legközelebb, ha arra járok), de megvan !!! Készítettem pár képet a helyszínekről, de a gép vakuja nem valami nagy teljesítményű. Köszi Ajtony !

Az első jelszó "kifestve" 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]