geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3607. Tarpai Szárazmalom (GCTSZM)

Tarpa nagyközség címere

Tarpa nagyközség címere

Szárazmalom és gólyafészek (2013)

Szárazmalom és gólyafészek (2013)

Szárazmalom és gólyafészek (2020)

Szárazmalom és gólyafészek (2020)

Malomház és kerengősátor

Malomház és kerengősátor

Tölgyfa zsindely, ez alatt keresgélj

Tölgyfa zsindely, ez alatt keresgélj

Kerengősátor a lovak bejárata felől

Kerengősátor a lovak bejárata felől

Kerengősátor a malomházból

Kerengősátor a malomházból

Pásztor Károly gondnok úr a malomházban

Pásztor Károly gondnok úr a malomházban

Felső kő és etetővályú

Felső kő és etetővályú

A kis-orsó és a nagykerék

A kis-orsó és a nagykerék

Eredeti zár és kilincs

Eredeti zár és kilincs

Felnőtt: 200 Ft, Diák és nyugdíjas: 150 Ft

Felnőtt: 200 Ft,  Diák és nyugdíjas: 150 Ft

Református templom

Református templom

Bejárat, felette a Báthory család címere

Bejárat, felette a Báthory család címere

XV. századi gótikus freskók

XV. századi gótikus freskók

Templombelső

Templombelső

II. Rákóczi Ferenc lovasszobra

II. Rákóczi Ferenc lovasszobra

II. Világháborús emlékmű

II. Világháborús emlékmű

Bajcsy-Zsilinszky Endre szobor

Bajcsy-Zsilinszky Endre szobor
Szélesség N 48° 6,126'
Hosszúság E 22° 31,552'
Magasság: 116 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2013.08.17 16:00
Megjelenés időpontja: 2013.08.17 18:57
Utolsó lényeges változás: 2013.08.17 18:57
Utolsó változás: 2020.08.14 21:34
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: LionDaddy, Karate Kid, Anita és Vivi
Felhasználó: LionDaddy
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 15 m
Megtalálások száma: 249 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


WAP
Egy 6 x 10 x 20 cm méretű műanyag tároló dobozt keress a malom zsindely-tetejének széle alatt, kb. fejmagasságban a tetőlécek takarásában. FIGYELEM! A malom oldalról, a tető és a rejtek pedig alulról nyitott, szabadon hozzáférhető. VIGYÁZZ A MŰEMLÉK ÁLLAGÁRA, A TETŐT NE BONTSD MEG és PONTOSAN ÚGY REJTSD VISSZA, AHOGY TALÁLTAD!

Amennyiben nem tudod a ládát gond nélkül elővenni, pótjelszót találsz a ~ 50 m-re a főút mellett lévő ismertetőtáblán egy kis alumínium táblácskán.


A láda Travelbug-ot NEM fogad.


Megközelítés

Magyarország ezen távoli, de annál szebb és vadregényesebb tája autóval az M3 autópályán érhető el a leggyorsabban és legegyszerűbben. Az autópálya végétől a 41 főutat javaslom Gergelyiugornyáig. Átkelve az új vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon a Jánd-Gulács falvak által jelzett alsóbbrendű úton közelíthető meg Tarpa. Parkoló közvetlenül a Műemlék malom előtt található.  N 48° 6,112' E 22° 31,537' [GCTSZM+Parkoló]

Nyitva tartásai idő:
10 - 16 óra
Belépődíj:
Felnőtt: 200,-Ft; Diák, nyugdíjas: 150,-Ft
Infó és bejelentkezés:
Pásztor Károly gondnok, Tel.: +36203582938


(Pásztor úr ígérete szerint alkalmanként nyitvatartási időn kívül is a látogatók rendelkezésére tud állni egy rövid bemutató erejéig.)

Tarpa, a tiszaháti kuruc nagyközség

A település nevét először 1299-ben említik László pap levelében. A XIII. században már népes községet képez, birtokosa a Tarpai család volt.
Tarpa történelmi múltja a Rákóczi szabadságharc kapcsán ismert. Esze Tamás, a kuruc hadsereg ezredese és a Rákóczi szabadságharc tette híressé illetve segítette abban, hogy mezővárosi majd hajdúvárosi kiváltságot kapjon, ami a fejlődését elősegítette. A szabadságharc után a Habsburg hatalom háttérbe szorította. A településen nem voltak grófi, illetve uradalmi birtokok, mindig kis és középparasztok lakták.
Tarpa a Beregi-síkságon található a Tisza ölelése, a Kárpátok lába és az Alföld találkozásánál, tehát jó kereskedelmi útvonalon. A nagyarányú állattenyésztés és gyümölcstermesztés mellett igen sok népi iparos járult hozzá a gazdagodásához, híres volt a tarpai zsindely, a lisztes-, és a boroshordó.

A Tokaji-féle szárazmalom

Az Észak-Tiszántúl egyetlen, eredeti helyén megőrzött szárazmalma Tarpán, az Árpád és a Kossuth utca találkozásánál kialakult téren (Tóhát) áll. A XIX. század elején készült -ma már műemlék- szárazmalom az ún. Tokaji-féle malom. A járókerekes, általában lóval működtetett szárazmalom két egymással szorosan összeépült részből, a kerengősátorból és a malomházból áll. A kerengősátort tizenkét tölgyfaoszlop és az ezekre helyezett tizenkétszögű, gúla alakú, sátor formájú tető alkotja. A malomházban van elhelyezve a kőpad, az őrlőkővel és a szerkezettel. A malomház épülete favázas, zsilipet szerkezetű, anyaga tölgyfa. Tetőszerkezete kontyolt nyeregtető, a kerengősátor tetőszerkezetéhez két vápaszaruval kapcsolódik. Mindkét épületet tölgyfa zsindelyfedés borítja. A kerengősátorban a járószínben áll a malom hajtására szolgáló nagykerék, a kerengő, a sugárirányú küllők (karfák, rédelyek) csapolással kapcsolódnak a bálványtengelyhez. A rédelyek végei fecskefészkes csapolással illeszkednek a nagykerék karfájához. A nagykerékhez húzatórúd kapcsolódik, ennek végén vannak a hámfák (kisefák), a vonóállatok befogadásához. A járókereket általában két lóval húzatták, egyenletes tempóban. Egy kört egy perc alatt tettek meg az állatok. A lovak körbe-körbe járása igen fárasztó volt, ezért nevezték a szárazmalmot "lónyúzónak" is.
A malomházban történik az őrlés. Az őrlökő függőleges szálvastengelyére erősített kis-orsó fogai kapcsolódnak a nagykerék fogaival, így jön létre a forgómozgás. A kőpad aljában négy szorítógerenda között helyezkedik el rögzítetten beépítve az alsó kő, melynek középső nyílásásban van a nyaktőke. A nyaktőke fogja körbe a függőleges száltengelyt, melynek felső végére, a balancfejre illeszkedik a forgatható felső kő. A száltengely a szabályozótalp csészéjében ül, melynek felfelé és lefelé történő mozgását faékek biztosítják. Így állítható a két kő őrlőfelülete közötti távolság, az őrlőrés. A daráskő garatjából a mag egyenletes adagolását szabályozó szerkezettel ellátott etetővályú (tolyka) biztosítja. A daráskő kifolyónyílása felől van a darásláda.
A nagykerék fontosabb paraméterei: körátmérő 13 m, a nagykerékre 384 fogat faragtak, a kis-orsó fogszáma 12. A kerengő anyaga kocsányos tölgy, a fogakat akácfából készítették.

Történelmi háttér

A szárazmalmok Magyarországon a középkorban terjedtek el, elsősorban vízben szegény vidékeken épültek. Sok helyen a szárazmalmok egész utcákat alkottak (pl.: Kecskemét, Cegléd). A XIX. század előtt a malomipar jellegzetesen népi iparág volt. A malmokat faragómolnárok készítették, akik nemzedékről nemzedékre örökítették a malomépítészet tudományát.
Az 1800-as években a keleti országrészben is megindult az intenzívebb földművelés. A fellendülő gabonatermelés a gabonaőrlő szárazmalmok felvirágzását eredményezte. Az Észak-Tiszántúl minden falvában épült szárazmalom, még akkor is, ha vízimalom vagy szélmalom volt a közelben. A nagyobb falvakban általában több malom is működött, így Tarpán 6 szárazmalom és egy szélmalom.
A műemlék szárazmalom eredetijét a Hegyi család építette a XIX. század első felében. 1855-ben ifj. Tokai János és felesége, Bede Julianna vásárolta meg.
A szárazmalom a társas élet egyik színhelye is volt abban az időben. Amíg a gazdák sorukra vártak, volt idő a beszélgetésre. Ilyenkor megvitatták a falu eseményeit, beszélgettek az időjárásról és a termelés problémáiról. A gőzmalmok XIX-XX. századi elterjedése miatt a szárazmalmok fokozatosan kiszorultak a termelésből, kezdték elveszíteni jelentőségüket, végül teljesen háttérbe szorultak. A tarpai szárazmalom 1929-ben őrölt utoljára. 1930-tól közösségi célra használták (mozi, bálok, lakodalmak, stb.), ezért a kerengősátorból a gépészeti berendezéseket elbontották. A kerengősátor oszlopainak közeit vályogtéglákkal befalazták, a zsindelyfedésre bádogfedést tettek. Az 1950-es években még a malomházat is lebontották.
Az Országos Műemléki Felügyelőség 1975-ben elhatározta, hogy az igen értékes ipartörténeti emléket megmenti. Első lépésként elkészítette a helyreállítási tervet. A Szabolcs-Szatmár megyei Gabonaforgalmi ás Malomipari Vállalat a szárazmalmot megvásárolta, ás vállalta a helyreállítás költségeit. A munka 1980-ban kezdődött el. A kivitelezést a Vásárosnaményi Vegyesipari Szövetkezet végezte. A felújított szárazmalom műszaki átadására 1981. december 15-én került sor. Ez alkalommal az újjáépített szárazmalom újból búzalisztet őrölt.
A felújított szárazmalom, ma eredeti pompájában eredeti helyén látható.

Látnivalók és rendezvények

1. Református templom -  N 48° 6,259' E 22° 31,604' [GCTSZM+Református templom] A XV. századi gótikus stílusú műemlék református templomot a Várdayak és a velük rokon Báthoryak építtették. A terméskőből faragott bejárat felett ma is ott díszlik teljes épségében a Báthory család címere: farkát szájába fogó sárkány, közepén három hegyes sárkányfoggal.
A templom eredeti, XV. századi ajtaja figyelemre méltó ritkaság, mert alig maradt meg Magyarországon ilyen ajtó: 127 cm széles, 253 cm magas, egyetlen tölgyfából készült erős vaspántokkal és díszes zárral.
A templombelsőben, az északi falon 1981-ben feltárt, a XV. században festett gótikus freskók láthatók.

2. II. Rákóczi Ferenc lovasszobra -  N 48° 6,249' E 22° 31,643' [GCTSZM+Lovasszobor]

3. Esze Tamás szobor -  N 48° 6,252' E 22° 31,708' [GCTSZM+Szobor]

4. Park II. világháborús emlékművel és Bajcsy-Zsilinszky Endre szoborral N 48° 6,187' E 22° 31,623' [GCTSZM+Park]

5. Szilvaút melynek Tarpa az egyik állomása.

6. Tarpai Szőlőhegy Tanösvény Ajánlom a hegyen található GCTARP felkeresését is.

7. Szatmár-Beregi Szilvanapok - Az új pálinka ünnepe

Források:

Tarpa nagyközség honlapja
Wikipedia - Tarpa szócikk
Wikipedia - Esze Tamás szócikk
Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

Élményekben gazdag túrázást és jó keresést kívánunk!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (109 db): környezet: 4.61 rejtés: 4.67 web: 4.76 átlag: 4.68

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Kimberli1 + Imi30 2021.02.28 12:46 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

sereszaki 2020.09.26 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Négy napos Zemplén-Tokaj-Nyírség körutazásunk harmadik napjának 6/3. találata.
Miután jól megnéztük a malmot és sok érdekeset megtudtunk róla, finom lekvárokat is vettünk a szomszédban.
Köszi a rejtést!

Szejbi 2020.09.10 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Ich.. 2020.09.06 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

IMG_20200906_114252IMG_20200906_113839
IMG_20200906_113723IMG_20200906_113714
vocsok 2020.09.04 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszönöm !

hacsate 2020.09.01 19:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Kerékpáros túrán jártuk be Bereget. Tisza, Tur, és műtárgyaik, Öreg templomok, kedves emberek, szép táj. Mi kell még egy jó túrához. Ja, egy-két geoláda. (-:

Páratlanpáros 2020.08.20 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

smico50 2020.08.20 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

driszko 2020.08.18 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Kuruczok 2020.08.16 18:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Gyömi 2020.08.16 12:14 - Megtaláltam
Köszönjük!

mmadarassy 2020.07.18 17:41 - Megtaláltam
családi kirándulás Gacsalybol Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.14 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pumba9 2020.07.14 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Judith 2020.07.14 12:32 - Megtaláltam
Megcsíptem!

Reggel 2020.07.02 15:39 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

szollosi73 2020.07.02 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Megvan!
Gyors találat volt. Nagyon jó, hogy ez a szárazmalom így fent maradhatott, és megőrizték az utókor számára.
Köszi a rejtést!

Tarpai Szárazmalom-1Tarpai Szárazmalom-2
Tarpai Szárazmalom-3 
LionDaddy 2020.06.16 18:37 - Egyéb
Az e-mail-ben küldött fotó alapján a "JNM"-t elfogadtam.

Le Snoblè 2020.06.16 18:36 - Megtaláltam
Érdekes volt látni, hogy egy ilyen sík terepen milyen ötletesen oldották meg az őrlést.
A falut a sok-sok gólya miatt is érdemes meglátogatni.

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2020.06.23 20:20]

emmis 2020.06.06 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

sergio 2020.05.27 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.69
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést KisVacak&Sergio

Fehér Márton 2020.01.12 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

FLAC 2020.01.12 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Robogo 2019.11.17 11:02 - Megtaláltam
East End ládázós hétvége utolsó napján kerestük fel a ládát kitkat0123, Liberty és R.Guszty társaságában.
Köszönöm a rejtést!

R.Guszty 2019.11.17 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.07
EastEnd Trip közben. Hasonlót már többször megnéztem a szentendrei skanzenban. Ügyes rejtés, köszönöm.

kitkat0123 2019.11.17 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gyildarefo 2019.10.19 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

329B193A-6522-4313-9440-472CA9D9B6452BC1E137-FE77-4FAF-8108-B8790BC3DAC3
szekelya 2019.09.24 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Wilka74 2019.09.21 12:00 - Megtaláltam
Szia LionDaddy! Beszéltünk telón, végül nem találtam meg. A logban jelzett tábla már nem ott van, hanem a főút mellett és szerintem nincs rajta az alternatív jelszó tábla, vagy én nem találtam meg. A 200 Ft-ot befizettem a cipős dobozba és elég sokáig keresgéltem, de már a fél utca rajtam röhögött, nem akartam a ládát felfedni. Kérhetek egy elfogadást?

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2019.09.23 08:09]

50262_20130522_003529IMG_4276
IMG_4278 
RékaésAdrián 2019.09.19 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfeco 2019.09.18 20:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Köszi a rejtést.

atipapa 2019.09.11 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
köszi

Pantya 2019.08.25 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2019.08.25 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lustadick123 2019.08.22 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

turoczy 2019.08.20 17:59 - Megtaláltam
Beregi barangolas soran

VP 2019.08.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.63
Háromnapos biciklizés után hazafelé kis beregi kör.
Épp vezetés volt, a molnártól kaptunk segítséget. :-)

Toro_001 2019.07.30 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. TORÓ MARCSI Dani Berti [g:hu 1.6.4]

GréJuBé 2019.07.21 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

Ajtony 2019.07.18 13:03 - Megtaláltam
Sajnos a pótjelszó felszívódott. Szeretném a találat elfogadást Zerind HUN leírása alapján.

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2019.07.22 17:22]

Zerind HUN 2019.07.18 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Az az igazság, hogy mi már voltunk itt, amikor még nem volt láda (sőt, én kétszer is), ezért most nem akartunk belépőt fizetni (még ha a 200 Ft nem is sok fejenként). Ezért a pótjelszót kerestük volna, de a közeli információs táblán nem volt semmilyen pótjelszó. Szeretnénk kérni az elfogadást.

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2019.07.21 22:29]

Itt jártunk. 
VaVi 2019.07.14 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Doki99 2019.07.06 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bakmarek 2019.07.05 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.07.05 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.07.05 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lopakodó 2019.07.05 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pötyimiki 2019.07.05 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Iván19 2019.06.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Köszönöm a lehetőséget. Érdekes látnivaló, szakszerű vezetéssel.

P6080611P6080612
P6080614P6080615
softi 2019.05.11 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.61
ok

Szandidani 2019.03.30 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eszluzsu 2019.03.23 16:47 - Megtaláltam
Közös találat ládavadász Pistivel

ládavadász Pisti 2019.03.23 16:47 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük.

Liberty 2019.03.22 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
2013-ban már jártam Tarpán, de akkor még nem volt rejtés a malomnál. Jó volt újra itt lenni, köszönet a rejtésért.

Tarpa címere
Attibati 2019.03.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
109+14 kilométeres kerékpártúra a Nyírségben. Hajnali kettőkor keltem, reggel hat órakor már el tudtam indulni a fehérgyarmati parkolóból az első láda felé.
Településen belüli rejtés egy negy területű objektumban: a láda felé tekerve útközben arra gondoltam, hogy csak az alternatív pontot fogom megkeresni, nem akarom magamra vonni a figyelmet.
Az alternatív jelszót tartalmazó tábla viszont eltűnt, így kénytelen voltam nekilátni a kutatásnak. Köszönhetően a pontos koordinátáknak első kísérletre a ládához mentem. Kell egy kis trükk a láda elővételéhez, de megoldottam.

aknitram 2019.02.16 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.1x]

kingajani 2019.02.16 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

AlanTheWild 2018.11.17 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Rokonlátogatás után/közben megkerestem ezt a ládát. Tetszett a rejtés, köszönöm!

micimaci 2018.11.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Klassz emlék.

mulder2197 2018.11.02 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

alcala76 2018.10.31 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

KálmánCsalád 2018.10.22 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Köszöni a rejtést a KálmánCsalád!
Útban a 100. ládánk felé...

DSCF6032DSCF6029
sirgalahad 2018.10.20 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Gondolkoztam már azon
Hogy őrölnek szárazon
Kerek tető, alá ló
Forog már a daráló

BoGár 2018.09.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
Megtaláltam. Szilvafesztiválra érkeztünk, és ládáztunk is egyet a családdal. (Mai 2. láda.)

DSC01119_resizeDSC01117_resize
DSC01122_resize 
Váradi Csaba 2018.09.29 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kisscsaba.repair 2018.09.29 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Dodó és Malvinka 2018.09.25 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Molli 2018.09.15 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Köszönöm a rejtést!

BékaBütyök 2018.08.06 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Tücsökkel közös ládázás :)

kutyi 2018.08.06 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
BütyökBékáékkal közös ládázás a hagyományos Olvaapáti nyaralásunk keretében.
Már voltunk itt korábban, de akkor még nem volt láda...
Tücsök és Béka

180806-0097 
coteacote 2018.07.25 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Viszonylag könnyen megtaláltuk, kiváló ismertetőt kaptunk a gondnoktól a malom működéséről, történetéről.

GyKatalin88 2018.07.24 10:30 - Megtaláltam
Nagyon köszönjük a gondnok úr segítő és érdekes tájékoztatását a malomról. A belépő egységesen 200 Ft, de megéri. A láda szépen gondozott, könnyen elérhető helyen van, gyermekekkel ideális a hely meglátogatása.

epés remete 2018.07.23 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

baggio 2018.07.23 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

czegledia 2018.07.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Bozsernyikusz 2018.07.23 00:00 - Megtaláltam
Nagyon otletes rejtes egy nagyon szep helyen! Koszonjuk szepen :)

Lempike és Sándor 2018.07.19 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Masni 2018.07.13 10:11 - Megtaláltam
Drive in rejtéseket előtérbe helyező ládatúra keretében családi találat Ircsi mamával.
A helyszínen a belépő megfizetése után részletes tájékoztatást kaptunk a malom működéséről az érkezésünkre odasiető készséges úriembertől. Nem láttunk még ilyet, nagyon érdekes volt. Köszönjük a rejtést.

nmárti 2018.07.05 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.44
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4] Az alternatívra hajtottunk, de a doboz a bejárattól már jól látható volt. A jelszóval kicsit megygűlt a bajunk, de aztán csak sikerült. Hosszas ismertetőt kaptunk a falu és a helyi kisebbség életéről és a rendőrség ténykedéséről :) Amúgy a malom is érdekes :)

-1-2
Péter60 2018.05.27 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.49
Na ilyet se láttam még, nagyon tetszett.
Ötletes a kis láda helye.

Strombus 2018.05.27 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
A malmok mindig lenyűgöznek, legyenek is bármilyen meghajtásúak, működési elvűek, így ennek az igazán ritka fajtának is nagyon örültem. Az érdekes látnivaló egy igényes rejtéssel társul.
A láda kitűnő állapotban, az egyedi logbookba öröm volt írni. Az ajándékok közt itt is (egy korábbi ládában is) megcsodáltam csipet_csapat gyönyörű fülbevalóját.

Szárazmalmot először Orfűn láttam, de az nem az eredeti helyén van, hanem a XIX. században épült mekényi malmot építették fel itt újra. Egészen más mint ez, egy normál ház kinézetű épület beljesében rejtőzik.

2018 05 27 Tarpai szárazmalom épülete GCTSZM2018 05 27 Tarpai szárazmalom PÉter visszarejt GCTSZM
Anymen 2018.05.20 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Megtaláltam, köszönöm!
Anymen

ShellGuards 2018.05.17 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Berián 2018.05.04 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zéboy 2018.05.04 15:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
V_Gabor 2018.04.08 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Igen alapos tárlatvezetést és bemutatót kaptunk a malomról.
Nagyon tetszenek az ilyen helyek! :)

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-04-08 11.13.57R2018-04-08 11.14.42R
2018-04-08 11.26.04R2018-04-08 11.26.28R
2018-04-08 11.32.57R2018-04-08 11.34.24R
2018-04-08 11.42.01R 
ha2 2018.03.23 09:15 - Megtaláltam
Ilyet is ritkán látni.

fercsipeter 2018.03.23 09:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hey-ho 2018.03.17 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Qxzc62 2017.12.27 11:03 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!!

tabletta 2017.11.26 08:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20171126_083307 
Göde 2017.11.06 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Ritka ipari műemlék, valószínűleg kimaradt volna az élménytáramból. Köszönöm.

Tekergő 2017.10.30 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Szuper hely, nagyon otletes rejtes. A hideg szeles ido miatt nem idoztunk sokaig.

20171030_11172220171030_110416
20171030_110234 
EmesESE 2017.10.22 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Norbee97 2017.10.18 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Maga a malom nekem annyira nem tűnt túl különlegesnek, mindenesetre látványos. Sikeresen terveztem a napba egy plusz ládát, így itt sietnem kellett. Ügyes rejtés amúgy, keresni kellett rendesen mire előkerült. :) Mondjuk belülről érdekesebb a malom mint kívülről, de nem nevezném kedvencnek a helyet, de örülök hogy ide is eljutottam. :) [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
792.

IMG_20171018_142200IMG_20171018_142222
IMG_20171018_142453IMG_20171018_142707
IMG_20171018_142728IMG_20171018_142732
IMG_20171018_142829IMG_20171018_142954
csipet_csapat 2017.10.06 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.33
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_0704IMG_20171006_121727
takacsimre 2017.10.06 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.21
OK

pliptai 2017.10.02 22:07 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Bőrharisnya 2017.09.12 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést!

ocsike78 2017.09.08 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

GCTSZM_20170908_111451 
Fazék 2017.08.29 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.52
Szatmári barangolós nap - 7. láda.
A malom mellett éppen egy autóból pakolgattak ki, kicsit vártunk utána kerestük a ládát.

IMG_8192 
Mary Lou 2017.08.23 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ládázgatás alatt.
Köszönjük!

Paul 2017.08.20 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szemán 2017.08.20 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.08.04 10:30 - Megtaláltam
Köszönjük! Nagyon élvezetes volt a vezetés!

kriszna73 2017.07.20 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.07.20 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IREBA 2017.07.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

FHD0107FHD0114
Emese62 2017.07.17 08:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Az Országos Kerékpáros Kör Szabolcsi szakasza teljesítése közben. Megnéztük, és nagyon tetszett.

IMG_5174IMG_5180
IMG_5202 
skj 2017.07.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
OK

DSC_0995DSC_0999
ahhoj 2017.07.08 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

elina 2017.07.08 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nyíregyházáról indultunk kirándulni és levadászni a szatmári ládákat. Nem sokkal nyitás után értünk oda, így meghallgathattuk a száraz malom történetét,nagyon érdekes volt. A ládát simán megtaláltuk! Köszönjük!

wirtha 2017.07.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
KÖSZI A REJTÉST, NAGYON TETSZETT A MALOM.

katika 2017.06.11 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
Dr.Lada 2017.06.05 16:58 - Megtaláltam
Fa-Petivel elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

fa-peti 2017.06.05 16:55 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

segoy 2017.06.04 15:10 - Megtaláltam
A reformáció 500 éves évfordulója jegyében szerveződött "Középkori templomok útja Reformáció örökségtúra" kerékpártúra keretében. Köszönöm a rejtést.

urbanj 2017.04.30 18:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

tivi2007 2017.04.26 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Ok.

BT_pro 2017.04.16 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam ,köszönöm! Nagyon érdekes hely , érdemes keresni!

nbalazs2 2017.04.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Meglepően sokszínű és értékekben gazdag település. Köszönet a rejtőnek!

Bugár-orienteering 2016.12.28 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
December 27-31 között Nyíregyházán és környékén ládáztunk.
Pótjelszóval.

 
tapisomi 2016.11.13 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam. Köszönöm, hogy itt lehettem. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

alecar 2016.10.09 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tepertő 2016.09.26 21:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Még augusztus 24-én kerestük fel, de csak most jutottam oda, hogy beregisztráljam. Köszi!

Süni1966 2016.09.19 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

CsKaroly 2016.09.19 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2016.09.16 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Köszönjük, hogy elhoztál ide!

SAM_1276SAM_1277
Pepe 2016.09.03 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Hétvégi Szatmár-Bereg bringatúra, 1. nap 1. láda. Jókor jó helyen: nagyon érdekes és élvezetes "tárlatvezetésben" volt részünk, a rejtés pontos és példaszerű. Köszönöm!

Judit és Béla 2016.08.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Megtaláltuk.

krisztinagyorgy 2016.08.20 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
köszi

Borbolya06 2016.08.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megtaláltuk!Köszönjük!

edo 2016.08.18 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
köszönjük a rejtést :)

vaktyúk 2016.08.10 08:30 - Megtaláltam
Olsennel találtuk meg, köszönöm

tapiapi 2016.07.30 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Köszönjük a rejtést.
Bölcsesség 260.: Van akinek végtelen menetelés, van akinek haszonnal kecsegtet. Nem mindegy, melyik ajtón mész be.

S-A 2016.07.24 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

jleo60 2016.07.23 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.93
Köszönjük!

vileda 2016.07.13 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

atomfrici 2016.07.11 15:00 - Megtaláltam
köszi a rejtést

Farekék 2016.07.10 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Érdekes szerkezet. Köszönjük a lehetőséget.

DSC06485 
Párduc50 2016.06.13 15:47 - Megtaláltam
Hú, a jelszó miatt nagyon izgultam :-) Köszi!

Attilacska 2016.06.02 08:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zlosonci 2016.05.21 09:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2016.04.28 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.2xd] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2016.04.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
11/4. Nagyon erdekes ez a malom. Utoljara hasonlot Angliaban lattam Wight szigeten a Carisbrook-i varnal. Koszi a rejtest.

Bróthág 2015.12.29 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

placc 2015.12.12 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lóri 2015.10.25 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zsu. 2015.10.23 16:39 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.10.23 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Beregsurányból - a kastélyvizitek után - érkeztünk Tarpára, ami már csak pár kilométerre van Kisartól, a szálláshelyünktől, ahonnan a holnapi bringatúránkat indítjuk. A szárazmalom útbaesett. Tetszett nagyon a szerkezet és a rejtés is tökéletes. Érdekes színfoltja ez a falunak, nem láttam még ilyet. Köszönjük, hogy bemutattad!

Mikulás

2015-10-23 16.29.082015-10-23 16.30.08
2015-10-23 16.31.192015-10-23 16.31.41
2015-10-23 16.32.22 
vaterlo 2015.10.07 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Ezt is megtaláltam. Köszi a rejtést.

fjocy és manka 2015.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltam, köszi!

GYEZegzug 2015.10.04 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszi szépen a lehetőséget.

aztakutyafáját 2015.09.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszönet a rejtésért!

feherg 2015.08.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.04
Köszönjük a rejtést. Aranyos úr a szárazmalom őrzője.

Kiscsigusz 2015.08.21 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Köszi a rejtést!

Tesztelo.hu 2015.08.21 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lavami 2015.08.20 17:11 - Megtaláltam
Köszönjük szépen. Varga Család [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

sanya002 2015.08.18 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.65
Megtaláltam :)

tavidir 2015.08.15 08:41 - Megtaláltam
A ládikó találatot kapott!!! Köszönjük!!!

Sly&Tündi 2015.08.11 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vighv 2015.08.01 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Köszi!

Holnap 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam
Görtábor 39. találat

delfin 2015.07.04 13:40 - Megtaláltam
Csoportos találat. Köszi a rejtést.

mato 2015.07.04 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!
Bővebb log és értékelés később, ha utolérem magam... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szabbr 2015.07.04 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

fattila 2015.07.04 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

geoAtti 2015.07.04 13:20 - Megtaláltam
Csoportos ládázás alkalmával megtalálva.
Köszönöm a rejtést!

h.krisz 2015.07.04 12:25 - Megtaláltam
érdekes....

kópé1993 2015.06.29 07:03 - Megtaláltam
Reggeli ládázás a környéken. Köszi a rejtést!

kobcikrajci 2015.06.06 09:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.41
Szatmár-Bereg bicajos nap vásárosnaményi indulással. Ez a malom már szintén gyermekkori ismerős, így leginkább a falu szépülését, illetve a láda elővételét tekinthettem feladatnak. Ez a közben érkező iskoláscsoport mellett is megoldható, a jelszó karakterhalmazát viszont felesleges bonyolításnak, plusz hibalehetőségnek gondolom.

sztyopa13 a páratlan páros 2015.05.27 14:15 - Megtaláltam
Egy hetes Szatmár,beregi ládázásunk során ezt is megtaláltuk.Köszönjük a rejtést!

M.Sasa 2015.05.26 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Ok.

kazevo 2015.05.24 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mazsy 2015.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszi a rejtést. Könnyű volt.

akolang 2015.05.01 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Aniko & Gyuri 2015.04.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
köszi

BiEr91 2015.04.04 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Köszönjük a rejtést! :)
Kezdő cachingelőként első közös ládáink egyike.

ricsivivi 2015.01.31 14:37 - Megtaláltam
köszi

Fillér Team 2015.01.24 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk

martonjozseffgy 2015.01.24 15:36 - Megtaláltam
Nagyon szép ez a műemlék, megmutattam a lányomnak is, és egyúttal megkerestük a ládát is. Köszönet a rejtésért. A leírás alapján könnyen megtalálható.

 
Madym 2014.11.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Megvan. Harmadik ÉK-magyarországi geós túrám 9/14 állomása. Már többször jártam Tarpán, a malomnál is jártam már, kétszer be is indították, így most kifejezetten a ládát vetem célba. Nagyon pontos koordináták mellett először nem nagyon tudtam előszedni a ládát, de aztán csak sikerült. Köszönöm a lehetőséget!

A malom belsejeA malom teteje. Jó bonyolult építmény
A teljes építmény. A villanyvezeték ezúttal is bezavart.Malom
Hegedüs Zsuzsa 2014.11.08 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszi a rejtést.

jutics 2014.11.08 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Beregi ládázás 14/7. Köszönöm a rejtést! :)

 
katika59 2014.11.08 11:20 - Megtaláltam
Köszönjük.

 
SirLes 2014.10.27 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szabóék 2014.10.26 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltuk, köszönjük!

Gyombi 2014.10.25 13:10 - Megtaláltam
Érdekes hely [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2014.10.25 13:00 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Érdekes a malom, jó volt meghallgatni az ismertetőt. A dobozt könnyen megtaláltam, merész a rejtés.

szemanzl 2014.09.27 16:53 - Megtaláltam
Trükkös rejtés, de szuper!

Vironia 2014.09.27 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Köszönöm a rejtést! :)

cipollino 2014.09.27 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
A Tarpa Trapp túra befejezése utáni találat. A Szatmár Beregi pálinkalovag avatási ceremónia végén sétáltunk el a malomhoz.

sagabi 2014.09.27 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.75
Tarpa trapp

Csizmások 2014.09.22 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2014.09.20 06:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

carmin 2014.09.15 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
A malom már ismerős volt, most a láda kedvéért álltunk meg. Köszönjük a rejtést.

imre.j 2014.09.14 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Ezidáig ilyen lóval hajtott malmot nem láttam, csak bányában. Köszönöm rejtőnek a lehetőséget!

marsoka 2014.09.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Meegvan.

logolás 
zalajaro 2014.09.13 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.27
.

ésKata 2014.09.13 16:34 - Megtaláltam
Bereg bicaj-túra

Zergi 2014.09.13 16:34 - Megtaláltam
Fogtam!

 
Lujzi 2014.08.17 13:37 - Megtaláltam
Ráróval.

Ráró 2014.08.17 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Szabolcsi rokonlátogatás alkalmával Lujzival.

Lacipap 2014.08.09 02:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
A gondnok úr már messziről kiszúrta, hogy a ládát keresem. Mondotta is , hogy merre keresgéljek.
Köszönet a rejtésért.

 
kia71 2014.07.27 18:21 - Megtaláltam
A malom felújítás miatt zárva volt, de a doboz megvan. Köszönet a rejtésért.

szappan 2014.07.19 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Andi-Fanni-Emese-Dávid-Szabi. Dominó hadművelet. ;) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCTSZM_20140719170801.jpgGCTSZM_20140719170830.jpg
GCTSZM_20140719170843.jpgGCTSZM_20140719170915.jpg
LionDaddy 2014.07.17 20:50 - Egyéb
Az elveszett láda a mai napon pótlásra került, a pótjelszó mellett most már újra kereshető a láda is. A pótláda leszállításáért és elrejtéséért hatalmas köszönet Ancsnak.

StiviG 2014.07.17 15:05 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2014.07.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
GCVT04-re menet a negyedik, kötelező megálló.
Már az Erdélyi geotúrán megkért LionDaddy, hogy ha ismét vízitúrázásra adjuk a fejünket, pótoljuk a csészét.
Természetesen a kérésnek eleget tettünk, cserébe a Gondnok Úrtól ingyenes tárlatvezetést kaptunk. Pótjelszó is rendben.
A malom érdekes színfoltja a környéknek.
Köszi

 
Levin 2014.07.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
.

GyEdit 2014.07.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Sajnáljuk, hogy a láda nem kereshető! Érdemes a pótlást megtenni! Köszönet a rejtőnek!

Puzzle Apartman Gyula 2014.07.13 17:40 - Megtaláltam
A hiánytüneteket enyhÍtő ládázás 19. állomása.
Nagyon sajnáltuk, hogy nincs láda. Nagyon tetszett a malom. Ilyet még nem láttunk. Köszönjük!

Csuek 2014.06.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.96
A pót jelszót találtuk meg.

Nyúl 2014.06.21 13:12 - Megtaláltam
Sajnos eltűnt a láda, de a pótjelszó, no meg egy helyi lakos, aki rögtön úgyközelített meg, hogy az biza eltűnt, segített

EdeZ 2014.06.20 10:21 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PKH2000 2014.06.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam az FMG Kerékpártáborának tagjaival és MarciMilánBálinttal.
(Pótjelszóval)

MarciMilánBálint 2014.06.16 00:00 - Megtaláltam
Körbepókhálóztuk a malmot, de semmit sem találtunk (csak egy mumifikálódott vakondot a GPS által jelzett helyen, itt alaposabban kutattam :) Így maradt a pótjelszó. (FMG kerékpártúra 4. találata) Köszi a rejtést!

álomfogók 2014.06.09 11:35 - Megtaláltam
Pünkösdi sokládás szatmár-beregi kirándulás 24. állomás.
Talán előbb-utóbb részletekre is jut majd időm.
Igen hosszan elbeszélgettünk névrokonommal. A végén a láda eltünte is szóba került.

benist 2014.05.07 14:00 - Megtaláltam
A malom GPS által jelzett helye körül elég alaposan átnéztük a tető szélét, de csak jó adag pókhálót sikerült begyűjteni, ládát nem. A pótjelszó hanyatt fekve kiválóan olvasható.

mantaboy 2014.05.02 17:40 - Megtaláltam
Sajnos csoport volt a malomban, így nem kockáztattam a ládàt. Maradt a 2. Opció. Köszi!

izsolt 2014.05.01 18:25 - Megtaláltam
a malom király, időnk nem sok volt, úgyhogy rövid ládakeresés után a pótjelszóra fanyalodtunk
köszi

Döfi 2014.04.25 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
DEocachingre menet itt is megálltunk. Régi vágyam volt ide eljutni, nagyapám ebben a faluban született.
Köszönet!

bgecco 2014.04.25 00:00 - Megtaláltam
Döfivel közösen elkövetett garázdálkodásunk eredménye:) Köszönet.

galgo 2014.04.20 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
szerencsére tájékoztatót is kaptunk a gondnoktól.

Köszi

galgo és era

kanyazoltan 2014.04.19 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2014.04.19 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.49
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]
Egy helyivel találkoztunk a ládánál aki tud róla, de sajnos azt kellett közölje hogy pár hónapja már nincsen láda. Sajnos több vész-készlet nem volt nálunk ezért ezt a ládát nem tudtuk hirtelen pótolni. Következő arra járó ha tud vegye fel a rejtőkkel a kapcsolatot és vigyen másikat, addig marad az alternatív!

 
dendeocse 2014.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megvan.

Marakess 2014.02.11 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Megtaláltuk

A pótjelszónál maradtunk, mivel két néni a közelben a járdán nagyon beszélgetett és azt figyelték mit is csinálunk mi a zárt malomnál :)
Nem is járt arra rajtunk kívül más ezen a februári napon!

Köszönjük!

KörbejártamBekukkantottam
kl 2013.12.26 15:16 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]
Csak a pótjelszót találtuk...

zaskl 2013.10.28 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Puszkany 2013.10.24 15:48 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Baby-m 2013.10.24 15:48 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Ercsizsolti 2013.10.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53

Beregdaróci pihenésünk közben ládáztunk.Jó ládák.Köszönjük.pajika 2013.10.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
megvan

er&esz 2013.10.14 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
A malom megtekintése után meglátogattuk egy volt munkatársam anyukáját, ennek kapcsán néhány szomszéddal is elbeszélgettünk, jól éreztük magunkat. Köszönjük a rejtést!

befi 2013.10.13 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2013.10.09 15:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

kupec 2013.10.07 13:25 - Megtaláltam
Érdekes.

Pogacsa1 2013.09.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A Szilvanapok alkalmából ládázva és túrázva. Színpadon a főszereplők. Pót jelszóval. Köszi a rejtést!

kép1kép2
kép3 
Manka. 2013.09.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Klassz volt

Berci és Rózsa 2013.09.26 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Megtaláltuk. A malom ajtaja nyitva volt, de embert nem találtunk. Körbenéztünk,majd a láda is meglett.
Köszönjük a rejtést.

alucifer 2013.09.14 07:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Éci és Gabi 2013.09.08 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. köszi a rejtést!

FTom 2013.09.07 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Hétvégi kirándulás a Beregi-Tiszahátra.

ßeŁŁ 2013.09.03 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Köszönöm a rejtést! =)

 
haywire 2013.09.03 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
PrimadonnaGirl-el ládáztunk a mai nap a környéken. 2/12
A láda hamar meglett, előtte meghallgattuk a malom történetét. A találós kérdés érdekes, nem jöttem volna rá egykönnyen a válaszra.
Köszönjük a rejtést! :)

 
Wsky 2013.08.31 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Ha nem lehettem első akkor jöttem most.
Köszi.

karathl 2013.08.29 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.34
A Vas megyei Múzeumbarátok Természetjáró Szakosztályának kerékpáros túráján kerestük fel Tarpát. A község megtekintése után kerestem meg a ládát a malom gerendázata között.

palika 2013.08.25 17:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

pozoli1 2013.08.22 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

matheus 2013.08.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.52
Első megtalálója voltam a ládának! Hurrá! :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]