FAQ
2133. Korotna vára (GCKORO)

Várárok

Várárok

Vízzel telt várárok

Vízzel telt várárok

A rejtekhely

A rejtekhely

A várat védő vízivilág

A várat védő vízivilág

Noszlopy-kúria

Noszlopy-kúria

"Somogy közepe"

"Somogy közepe"

A két sarj összenövéséből képződött törzs

A két sarj összenövéséből képződött törzs

A 19 éves "Megbékélés Fája", előtérben az "Európa-fa"

A 19 éves "Megbékélés Fája", előtérben az "Európa-fa"

Emlékkő bronztáblácskával

Emlékkő bronztáblácskával
Szélesség N 46° 25,255'
Hosszúság E 17° 34,728'
Magasság: 155 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.06.28 00:00
Megjelenés időpontja: 2008.07.01 12:32
Utolsó lényeges változás: 2008.11.09 09:48
Utolsó változás: 2021.04.05 17:30
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony & Zerind HUN
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 600 m
Megtalálások száma: 228 + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


Korotna vára

A láda (mérete 25 cm * 12 cm * 8 cm) az egykori Török-vár területén egy mélyedés oldalában, nagy hársfa tövén vár a Megtalálóra. A Török-vár föld védműveinek maradványai Nagybajom határában Újvárfalva felől megközelíthetően, erdős területen rejtőznek a dél-dunántúli kék turistajelzés útvonalától kis kitérővel. Az általában gyenge műholdvétel miatt segítségképpen fényképet találsz a rejtekhelyről.
Az időszakos vizesároknak az év nagyobb részében vízzel fedett részén világháborús aknákat találtak. Scorpio játékostársunk intézkedett, hogy a tűzszerészek végezzék el a mentesítést, és ennek megtörténtét jelezte. Tudni kell, hogy nincs messze a közismerten elaknásított Margit-vonal területe. Azóta újabb aknát is találtak, amelynek mentesítése szintén megtörtént, de a fokozott óvatosság továbbra is szükséges! Ha számotokra ismeretlen, gyanús fémtárgyra bukkantok, ne nyúljatok hozzá és a pontos koordinátákkal értesítsétek a tűzszerész ügyeletet az 1-410-9790 telefonszámon.

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

Korotna (neve több változatban is él: Korokna, Koroknya) középkori falu, amely a török hódoltság során nyomtalanul tűnt el, és területe Nagybajom határát növeli ugyanúgy, mint a hódítóknak áldozatul esett környékbeli Balogd, Besenye, Betlen, Csiszár, Kak, Kandaly, Karácsonykútja, Lencsen, Lók, Szöszle és Szudas falvaké.
Korotna ezek közül erős vára miatt nevezetes.

A várat az 1400-as években építtette Korothnay János, Somogy megye főispánja. A várnak már a végvári harcok előtt kalandos sorsa volt: 1512-ben Erdődi Péter erőszakkal elfoglalta és elrabolta a Korothnayak itt felhalmozott kincseit; a vár csak 4 év múlva, királyi közbenjárás nyomán került vissza jogos tulajdonosához, Korothnay Katinkához. A török invázió idején végvárrá alakították. Kaposvár eleste után (1555) egyetlen kardcsapás nélkül a töröké lett, mivel őrsége a török közeledtére megszökött; kapitányuk, Horváth György egyedül maradván, kénytelen volt követni őket. Az üresen maradt erősségbe hamarosan bevonult Tojgun pasa, és őrséggel látta el. A megszállásnak ez a szakasza hamarosan végetért.
A török offenzíva miatt fenyegetően induló 1556-os év ugyanis végül keresztény sikereket hozott, és ezek elsősorban IV. Zrínyi Miklós horvát bán, a későbbi szigetvári hős nevéhez köthetők.
Ali budai basa tavasszal Szigetvár ostromára indult, amelynek védelmét Stancsics Márk kapitány irányította. Nádasdy Tamás nádor, Sforza Pallavicini császári tábornok és Zrínyi Miklós Kanizsánál 16 ezer fős magyar és német felmentő sereget gyűjtött, és hogy a török erőket megossza, ostrom alá vette Babócsa várát. Július 20-án Ali meg is jelent itt seregeivel, és megütközött a keresztény csapatokkal. A törökök tüzérségi fölénye ellenére az ütközet Zrínyiék győzelmével végződött, akik következő lépésként kora ősszel Korotna viszavételét határozták el. A kockázatos vállalkozás fő alakja ismét Zrínyi Miklós lett.

A Zrínyiben vakon bízó, fellelkesült csapatok rohamainak nem tudott ellenállni a korotnai vár 500 fős török őrsége, és elsőként Zrínyi zászlóhordozója, Tompa István meg a vitéz Patacsics Péter hadnagy törtek át a védőkön. A korabeli leírások szerint a lovagias (és a foglyok ejtése révén váltságdíjra is számító) magyar harcosok elborzadtak a Nándor (Ferdinánd) király szövetséges csapataiban szolgáló német katonák harcmodora miatt, amely foglyot nem ejtett; a már legyőzött ellenség teljes elpusztítására törekedett, és a zsákmányolás visszataszító, alantas formáitól sem riadt vissza. Ezekről a régi dolgokról olvashatsz itt.
Korotna visszavétele már fenyegető volt a törökök számára, ezért Szigetvár alól elvonultak, ugyanígy sikerült Szenyér váránál (GCKKSZ) is visszaverni a török ostromot.
Ezek a hadi sikerek 1566-ig, a szigetvári vár elestéig egy évtizednyi könnyebb időszakot hoztak a sokat szenvedő déli végeken.
A végvári harcok időszaka után a vár jelentőségét vesztette; köveit a lakosság lebontotta és széthordta, építkezéseihez felhasználta. Mára a vár kettős falára és építményeire csak elszórt törmelékek és a félig vízzel telt mély várárok-rendszer emlékeztet. A vár egykori, nagyjából négyszögletes területe csak az árok aljáról nézve "várdomb", eléggé elhanyagolt és beerdősült terep. A fák között évszázados tölgyfa óriást is találhatsz a várárok délkeleti külső lejtőjén:  N 46° 25,250' E 17° 34,764' 150 m [GCKORO+öreg tölgy].

A láda keresése
Somogysárdról Újvárfalva felé haladva a dél-dunántúli nagy kék Kék sáv jelzésről (amelynek ez a szakasza az országúttal egybeesik) nyugat felé indulva az elhagyott homokbánya mellett térünk le a  N 46° 25,302' E 17° 35,080' 145 m [GCKORO+leágazás] pontnál. Itt parkolni csak az országút padkáján lehetséges; a legszélesebb a padka 6-os számú útjelző kőnél. Légvonalban a láda csak 400 méter, de a szántóföld szélén haladó elhanyagolt mezei úton kissé kerülni kell, mert a szántóföldön nem mindig lehet átvágni. Rövidesen elérjük a beerdősült várdombot, amelyet nyugatról tavacskák és vizenyős rétek határolnak. Az erdőlátogatási és közlekedési korlátozásokat tekintve ez a segédlet hasznos lehet.

Vrácsik szülötte, Noszlopy Gáspár
A közel fekvő Újvárfalva új keletű név: vagy száz éve egyesült Nadalos és Vrácsik falvakból. Szélső háza a Noszlopy-kúria, ahol Noszlopy Gáspár, a legendás szabadságharcos született 1820-ban.
Noszlopy Somogy megye szolgabírájaként 1848-ban szabadcsapatot szervezett a délszláv intervenció ellen. A Habsburgok által biztatott délszláv beavatkozást először Jellačič reguláris csapatainak bevonulása majd bukása jelentette. Megjelentek a szedett-vedett martalóc csapatok is, akik addig folytatták a fegyvertelen polgári lakosság elleni hadjáratukat, amíg fegyveres erővel nem találták magukat szemben. A Dél-Dunántúlról Noszlopy csapatai űzték el őket. Az öregek sok helyen máig őrzik a "rácfutás" nemzedékről nemzedékre hagyományozott töredékes emlékeit, amelyek a falu lakosainak a betörő csapatok előli menekülését jelenti erdőbe, mocsarakba. Ezek után Kossuth Somogy-Tolna megyei, majd dél-dunántúli kormánybiztosaként Noszlopy Gáspár vezette a népfelkelők 3000 főnyi, most már komolyabb hadműveletekre is alkalmas csapatát. A tavaszi hadjárat idején kiverték Nugent tábornok hadait a környékről és bevonultak Kaposvárra. Noszlopyék a világosi fegyverletételig folytatták gerillaharcukat, majd Veszprémben feloszlatták csapatukat és Noszlopy három évre illegalitásba vonult. Rövidesen fogságba került, ahonnan sikerült a halálos ítélet elől megszöknie. Sajnos 1852-ben ismét elfogták, és életét kellett áldoznia a Hazáért. Legendák szerint -a hősök köré szőtt legendák nem mindig ragaszkodnak a kiábrándító valósághoz- elfogása úgy történt, hogy az Alföldön kocsikaravánnal átutazó Ferenc József ellen merényletet kísérelt meg. A császár erős kísérete miatt eleve öngyilkos akciónak indult hőstett nem járt sikerrel, mivel a legdíszesebb hintóban csak a császár dublőre -mások szerint császárt formázó bábu- tartózkodott. Történelmi tény, hogy árulás lett a hősök veszte, mivel egy titokban királyhű nemestől szerettek volna támogatást szerezni akciójukhoz.

Noszlopy Gáspár szépen felújított szülőháza (Noszlopy u. 7.) a 18. századi barokk jegyében épült. Közelében füves parkolót találsz:  N 46° 26,002' E 17° 34,761' 145 m [GCKORO+parkoló].Udvara millenniumi park, itt áll a Somogy közepét jelző határkő. Itt van az Írott-kőtől Szekszárdig 565 km-en át vezető "Rockenbauer Pál" dél-dunántúli nagy kék Kék sáv jelzésű turistaút bélyegző állomása.
Érdekes története van a "Békesség fája" elnevezésű kis tölgynek. A 2002-es választások idején a faluban barátok, mi több rokonok között is erős szembenállást szült a politikai megosztottság, és ezt később igyekeztek a Békesség fájának ültetésével enyhíteni. Sajnos egy éjszaka a kis fát valaki tőből kifűrészelte. Szimbolikus jelentésének kell annak lennie, hogy a kifűrészelt fácska új sarjakat hozva életben maradt, most már két sarj-eredetű törzzsel.
2021.04.04 Talán jót jelent, hogy a két sarj összenövéséből egy törzs képződött...

Várak Magyarországon
Somogyi várak
Állapot: kereshető

KRW értékelés (125 db): környezet: 4.39 rejtés: 4.44 web: 4.65 átlag: 4.49

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


hitamas 2023.01.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.55
:)

james 2022.12.28 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.12.10]

toroki 2022.09.19 08:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
RPDDK túrázás közben. Köszönöm szépen a rejtést!

Green Eye 2022.09.19 08:45 - Megtaláltam
Megtaláltam RPDDK járása közben, köszönöm a rejtést!

remekkelek 2022.09.11 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

guppik 2022.09.02 16:00 - Megtaláltam
Egy kis betyárkodás Somogyban.
Gyorsan megtaláltam, köszönöm a rejtést!

gst76 2022.07.29 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]
Mesztegnyőről indult kerékpártúra utolsó állomása. 79,1 km a mély és puha homokban,majd aszfalton.
A gps általjelzett út megszűnt, beszántották.
Toronyiránt jutottam el a ládához, majd vissza az aszfaltra.
Arra már nem volt energiám, hogy tópartig eljussak.

A2M 2022.07.12 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

pwz 2022.07.07 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kicsit megszenvedtem vele, de csak megadta magát! :) [Geoládák v3.12.10]

EmesESE 2022.06.08 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.44
Megtaláltuk! 🙂
A reggeli esőzés, felázott föld, és a magas aljnövényzet megnehezítette a volt vár megközelítését. A toronyirány szerinti út a bevetett mező miatt megszünt.
Végül a várárok állta utunkat, amiben szerencsére víz most nem volt, és csak visszafelé indulva találtuk meg a belső várba bevezető töltést.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.12.10]

Cicki 2022.03.15 08:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

mézespuszedli 2022.03.14 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

vepor 2022.03.14 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

erdei csiperke 2022.03.14 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

szirtes 2022.03.14 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Rozlin 2022.02.26 11:10 - Megtaláltam
Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrázásról kitérve megkeresett ládánk. A rejtés messziről látszódott, nem volt rajta semmi álcázás. A környezet hangulatos.

DSC05930IMG_1452
IMG_1454IMG_1462
5N 2022.02.26 11:10 - Megtaláltam
Többekhez hasonlóan RP-DDK-ról tértünk le megkeresni a ládát.Az eltűnt várakhoz nem sok képzelőerőm van,rendszerint semmit nem tudok kivenni.Itt legalább egy várárok látható,bár ha nem tudnám,nem tudnám,hogy az.A ládán semmi álca nem volt,de nyugodtan pihent a fa védelmében.Mondjuk nem vagyok biztos benne,hogy a kép szerinti fa,de otthagytuk ahol találtuk.

DSC05925DSC05926
DSC05928DSC05932
proti92 2021.11.29 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Cicapapa51 2021.11.21 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
A RP-DDK nyomvonalán Somogysárd felé haladva természetesen kötelező volt megkeresni ezt a helyszínt. Az oda vezető szekérút utolsó egyharmadát beszántották, kerülni a szántóföld szélén lehet.
A láda rendben van.
Köszönöm a rejtést.
Cicapapa51

fercsipeter 2021.10.03 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Ashmelia 2021.10.03 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Webber 2021.10.03 16:27 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.12.1]

Cerberus 2021.10.03 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.44
Megtaláltam! Háromnapos terepjárós somogyi ládászás Ashmelia, fercsipeter és Webber társaságában. 22/38

A szántóföldig autóval, utána toronyiránt gyalogosan támadtunk. Ez inkább most csak pontvadászat volt, de arra tökéletes.

Köszönöm a rejtést!

IMG_4644 
Hucul 2021.10.03 14:08 - Megtaláltam
DDK közben megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Ambró 2021.09.27 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

izsolt 2021.08.28 15:30 - Megtaláltam
DDK közben

Wilka74 2021.08.06 14:38 - Megtaláltam
A főúton félreálltunk és besétáltunk az úton. De nem. A susnyán átverekedtünk magunkat, majd a szántóföldön légvonalban. Kalandos volt, GC nélkül soha nem jöttünk volna ide. Köszi a rejtést! Az üdítős dobozt kihoztuk, a ládát összepakoltuk, mert valahogy csak félig voltak visszapakolva a cuccok, de a teteje rajta volt. [Geoládák v3.11.3]

IMG_9088 
morph 2021.07.27 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

FreeRP 2021.04.18 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.4]

horimilan 2021.04.17 15:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, érdekes helyszín, szép környezettel.

buksika 2021.04.05 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Ajtony 2021.04.04 14:00 - Egyéb
A közelben lévő gc.com ládát kerestük, közben ládaellenőrzést tartottam. Nem lett túl jó kedvem, a láda ott hevert messziről láthatóan, minden álcázás nélkül. Szerecse, hogy nem jártak arrafelé illetéktelenek...

GeoFox 2021.04.03 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.9.6]

Bennnybenő 2021.04.02 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kissdaniel991 2021.04.02 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

grudi 2021.03.13 19:55 - Megtaláltam
Köszönöm!

KP1965 2021.03.03 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
A mai nap a Dél-Dunántúli Kéktúra Mesztegnyő és Újvárfalva közötti szakaszának teljesítésére volt felépítve, természetesen az útbaeső ládák megkeresésével. 32,4 km lett a vége és 5 láda, amiből ez volt volt az ötödik.

Bass 2021.02.21 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Simonpitta 2021.01.10 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Robogo 2020.12.27 14:56 - Megtaláltam
Somogysárdi karácsonyozás alatt kerestük fel a ládát kitkat0123-mal. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Ebéd után tettünk egy kis egészségügyi sétát a környéken. Érdekes a hely, szeretem a várakat. Kár, hogy nem maradt meg több belőle.
Köszönöm a rejtést!

BRita72 2020.11.28 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Totht737 2020.11.28 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Stacee 2020.10.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
DDK közben.
Köszönjük a rejtést!

pstrx 2020.10.24 12:20 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

BouLache 2020.10.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
A DDK teljesítése közben kis kitérővel kerestem fel a ládát. A mezőgazdasági táblát már learatták, így légvonalban sikerült megközelítenem a helyszínt. Este meglepetten olvastam a ládaleírást, hogy az aknákra is figyelnem kellett volna. Szerencsére nem tanultam meg tőlük repülni! :D

kaldigeza 2020.08.23 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

akarair 2020.08.23 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

szalaij 2020.08.23 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

csg69 2020.07.31 18:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.41
Megvan :)

gabor03 2020.07.16 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pantya 2020.07.16 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

vakond87 2020.06.28 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.19
A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Abaliget - Zalakomár szakaszát jártam be négy nap alatt, nagy zsákkal, sátorban aludva. A harmadik nap Kaposmérőről indultunk. Somogysárdig az eddig megszokott zselici dombokhoz képest, meglehetősen sík terep fogadott. Somogysárd és Újvárfalva között a nagyzsáktól megszabadulva egy 2x700 méteres oda-vissza kitérő várt rám a ládáig. Lövések hallottam a láda felől, de bátran indultam a keresésére. A térképen egyenesen odavezető út be volt szántva, így követtem az egyetlen lehetőséget. A földvár olyan volt, mint amire számítottam, a láda könnyen meglett. Köszönöm a rejtést!

IMG_20200628_113408IMG_20200628_115356
IMG_20200628_115417 
Pongi 2020.06.13 09:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Én megkerültem a napraforgó táblát, nem vágtam át rajta. Nem nagy kerülő. A ládát nagy nehezen találtam csak meg. Természetesen a rejtek hamar meglett, de nem volt benne láda. Körbejártam minden nagyobb fát a környéken és semmi. Már elkészültem a jszn-hez a képekkel, amikor megláttam. Nem a rejtekben volt, hanem kb. 5 méterrel arrébb simán a földre ledobva. Biztos egy kisállat kihalászta a gyökerek közül majd rájött, hogy ő nincs is regisztrálva a .hu-n. :-) Visszarejtettem a fényképen látható fához és korhadt fadarabokkal álcáztam.

Még jó, hogy a korábbi megtalálók megemlítették az ágyú lövéseket, különben lehet, hogy inamba szállt volna a bátorságom. A láda rejteke mellett így is ugrottam egyet, amikor hosszú szünet után ismét lőtt egy hármas sorozatot, mert onnan közel lévén nagyon hangos volt. Vár az már nincs, de az ágyúlövések még megvannak! ;-)
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

P6138162P6138164
Niki&Zalán 2020.05.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.76
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

petheovacka 2020.05.04 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Májusi láda aranyat ér! Másfél millió tekergés Somogyországon program keretében meglelve! Kösszi a rejtést! ---- Jobbról puskalövés/ balról motorosfűrész: tipikus erdei hangok a bájos Somogyban!

N.Zs. 2020.05.01 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Hú de jó hely.
Mondjuk én majdnem frászt kaptam, amikor besettenkedtünk az erdőbe és hatalmas dörrenést hallottunk. A következőnél már rájöttünk, hogy karbidágyúból leadott időzített lövések a tónál, hogy elriasszák a madarakat. Meg is néztük a szerkezetet közelebbről. Ilyet sem láttunk még. A vár árkot is bejártuk, majd a dobozt is megkerestük. Élmény volt. Elállt az eső.
A szemetet (keksz, gumicukor, teafilter) kidobtam a dobozból.

IMG_4983IMG_4986
IMG_4988IMG_4989
IMG_4990IMG_4994
IMG_4999IMG_4998
Kántorék 2020.03.01 14:24 - Megtaláltam
Korotna vára! A Sárdiak csak Törökvár néven emlegetik, gyerekkorom legnagyobb játszótere volt. Örülök ennek a rejtésnek mert már nagyon régóta terveztem visszatérni ide, hogy a családomnak megmutathassam ezt a varázslatos helyet, és a ládának hála így végre visszatértem...
Köszi a rejtést!
ui: a leírás elolvasásakor már tudtam, hogy hol lesz a láda, és ott is volt ahol gondoltam... nem kellett gps...

IMG_20200301_142951_7IMG_20200301_143514_7
IMG_20200301_204643 
ukata79 2020.02.16 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Bolisz 2019.11.16 11:10 - Megtaláltam
Túratársaim segítségével találtam meg.
Érdekes egy hely. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Hev 2019.11.16 11:08 - Megtaláltam
Megtalaltam. [g:hu 1.6.4]

Szisz1976 2019.11.16 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nmárti 2019.10.26 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5 Liberty logjának köszönhetően a kukoricást céloztuk meg. Meglepően simán jutottunk el a ládáig. Hangulatos volt az erdő, még gombát is találtunk, Kár, hogy a várból alig látni vmit.

Liberty 2019.10.19 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Somogyi barangolásunk újabb érdekes helyszínét a kukorica tábla közötti szekérúton közelítettük meg. Ma már csak várárkokat lehet látni, igyekeztünk a lábunk elé nézni, szerencsére gyanús fémtárgyakat nem láttunk. Érdekes a hajdani vár története, tetszik a ládaoldal ismertetője. A Noszlopy-kúriához, Noszlopy Gáspár szülőházához rejtettük a GCHIRE ládát. A láda könnyen meglett, köszönet a rejtésért.

Újvárfalva címereÚtban a láda felé
pappcsalád 2019.10.19 11:18 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

marciq 2019.10.05 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csabiq 2019.10.05 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

g-tabe 2019.09.27 17:31 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

markovicsa 2019.09.12 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Kéktúra közben megkerestem.

DSC00130 
kissss 2019.08.19 08:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
DDK közben megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

anettnori 2019.07.01 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

Rövid séta az országúttól.
A rejtést kerestem egy ideig, számos alkalmas rejtek van néhány méteren belül. Logoltam, amikor elkezdtek lövöldözni a közeli tó felől. Hát, nem sokat időztem ezután.

IMG_20190701_135903 
zaskl 2019.05.26 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Korigumi 2019.04.17 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

margabat 2019.03.02 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Köszönöm a rejtést! Szép és nyugodt hely. [Geoládák v2.2.5]

Úton a vár feléA várárok
Bejárat 
Dóri&Viktor 2019.02.17 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Köszönjük a rejtést!

Goldenbay 2019.02.17 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

KataJani 2019.02.17 10:15 - Megtaláltam
Zöldsportos DDK alatt. [g:hu 1.6.1x]

Zolas21 2019.02.16 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu 1.6.1x]

Fixis 2019.02.16 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
RP-DDK.

lovagias 2019.02.08 12:45 - Megtaláltam
:)

tabletta 2018.11.02 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Nyeta101 2018.09.09 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Kinga & Nyeta101 [Geoládák v2.2.4]

lamúrtuzsúr 2018.08.25 21:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A frász jött ránk, amikor mentünk a várhoz felfelé, hogy "lőnek", de aztán találkoztunk egy vadásszal, aki fepllvilágosított minket, hogy ez időzített lövések a tónál, hogy elriasszák a gémeket, hogy ne egyék meg az összes halat :) Emellett a kedves vadász felhívta a figyelmünket, hogy a kukoricásból 19:00-kor elkezdik riasztani és kiterelni a vaddisznókat kilövésre, úgyhogy szedjük a lábunkat... hát belehúztunk :) [Geoládák v2.2.4]

Göde 2018.08.09 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Igen érdekes hely! Köszönöm.

Secc 2018.07.14 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Koosesty 2018.05.21 00:00 - Megtaláltam
Gyönyörű helyen sok szúnyog között.

navigaator 2017.07.14 00:00 - Megtaláltam
-

Attibati 2017.07.06 11:20 - Megtaláltam
105 kilométer kerékpározás Marcali környékén sok terepezéssel.
Egy darabig földúton haladtam a vár felé, majd az út egy szántóföldbe torkollot. Ha jól láttam repce volt itt eredetileg, szerencsére már learatták, így nem kellett nagyot kerülnöm. Éppen a szántóföldön dolgozott egy traktor, a repce maradékát tárcsázta be. Jól jött, mert a levágott mintegy 30 centi magas szárak közt se volt kényelmes a bringát tolni.
A szántóföldön átérve már csak egy csalánoson és az egykori várárkon kellett átküzdenem magam és máris a ládánál álltam.

laszloze 2017.04.04 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Egy régen kiszemelt ládát leltem meg ezzel a a ládával. Épp Újvárfalvára tartottam, mikor gondoltam, megállok ennél a ládánál.
Kissé ijesztő volt ugyanis érkeztemkor épp propán ágyú dördült, azt hittem vadászok járnak arra, közben pedig csak a madarak riasztója volt.
Érdekes hely, jól kivehetők a régen állt falak, várárok. Minden kessernek ajánlom.

Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [Lenovo_V_S1] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2017.03.29 15:40 - Megtaláltam
Fogtam!
Én is hallottam a lehet, hogy csak a kessereknek szóló lövéseket! Nem volt megnyugtató:(

IMG_9869IMG_9870
IMG_9871IMG_9872
IMG_9873IMG_9874
IMG_9875 
GeoMelinda 2017.01.11 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Szép lassan a somogyi és baranyai ládákat is vadászgatjuk amikor épp Kaposváron tartózkodunk. Tökéletes választás volt ez a hely ebben a gyönyörű napsütésben, a ropogós havon. :) Bár mikor beértünk a ládához a fák közé, akkor szinte a közvetlen közelünkben hármat is lőttek, úgyhogy nagyon igyekeztem kifele a gyerekekkel onnan a fák közül. :( Nem mondom, hogy nem ijedtem meg. Kerestem azóta, de nem látok erdőlátogatási tilalmat? Akárhogy is gyönyörű helyen járhattunk ismét! Nyáron ide még visszatérünk, akkor remélem kicsit nyugodtabban szemlélődni. :)

20170111_10394720170111_104515
20170111_10530820170111_110724
20170111_11081120170111_110814
takacsimre 2017.01.09 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2016.12.27 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Gyönyörű itt-ott befagyott tó. Köszönjük.

IMG_20161227_140813IMG_20161227_140841
IMG_0119IMG_0127
IMG_0129 
padler 2016.12.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A szántóföldön át közelítettünk, hatalmas a várárok.

efemm + padler

DSCN60116DSCN60118
Lia & Zotya 2016.11.05 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.09
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

nagyi11 2016.04.23 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :D

SAM_0694 
öfi és nufi 2016.01.01 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Köszönjük a lehetőséget.

vbr 2015.12.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszönjük a rejtést!

Mr Zerge 2015.10.25 09:30 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A várhoz vezető utat a mezőn beszántották. Szerencsére a lesimított szántás elég száraz volt, könnyen lehetett rajta menni. Az erdő szélén kell majd kerülni, ha így marad jövőre is.
A földvár sáncai nagyon jól láthatók az erdőben, érdekes hangulatú helyszín.

kobcikrajci 2015.10.03 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.46
Somogyi bicajozgatás során felkeresve. Az aszfalttól egy kis földút, majd a szerencsére száraz szántás jelentette a megközelítési útvonalat. Valaki járt erre nem sokkal előttem, az ő nyomait használtam a laza rögök között. A vársáncok már sejtelmes homályban, fák között, meglepően nagy méretben mutatták magukat. A rejtés is korrekt, a leírás szokásosan igényes!

carmin 2015.08.23 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Köszönjük a rejtést.

 
vajasfok 2015.04.30 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, bomba nem volt! :)
Köszönöm!

Ajtony 2015.03.12 00:00 - Egyéb
Felújítva! Kérlek rendesen álcázd, ne csak úgy legyen odadobva.

Bubuka 2015.03.10 12:50 - Megtaláltam
Szerencsénk volt, nem volt sár a szántóföldön.
A ládába nem tudtunk logolni, annyira vizes. Sajnos nem volt nálunk pótláda.

zalajaro 2015.03.10 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A láda felújításra szorul ,a logbook elázva.

eTiGeR 2015.03.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Megtaláltam! :) A megközelítés izgalmas volt: Át a szántóföldön, majd az árkon, s végül a láda is könnyedén meglett... :) Nem volt véletlen, hogy most kerestük meg ezt a ládát: Vegetáció idején gondolom nehezebben lehet megközelíteni a helyet + ürügyként nálunk volt a GCMVV is... :) A doboz sajnos tényleg beázott; a vizet kiöntöttük belőle, de karbantartásra szorul. Szerencsére a jelszó még olvasható, de logolni már nem tudtam. Köszi a lehetőséget, érdekes hely.

u.i.: Örömmel jelentem be, hogy általam ma a GCMVV mozgó geoláda meglátogatta ezt a várat! :) A fix láda környékén (bizonytalan ideig) megtalálhatjátok ezt a mozgót is... :)

Bacsó 2015.01.17 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Sikeresen megtaláltuk Fehérkúttal. Sajnos a láda csupa víz, így a logbookba nem tudtunk írni. Az egész cserére szorul.

fehérkút 2015.01.17 14:07 - Megtaláltam
A láda teljesen szétázva, beírni nem lehet. A jelszó még olvasható. A környezete tele eldobált műanyag flakonnal.
Közös találat Bacsó-val.

AtinA 2014.12.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
megtaláltuk

Schlégl 2014.10.09 12:14 - Megtaláltam
Sajnos a láda teljesen szétázva, kiborítva hevert szanaszét. Igyekeztem rendbe hozni. Log füzetem nem volt, az cserére szorul. A hely egyébként jó, érdemes volt érte a szántáson begyalogolni. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
reprocesszor 2014.08.05 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Fonyódról hazafelé alternatív utakon.
Connect link
Elég nagy kitérőt tettem, főleg mert erre még sose jártam, és kíváncsi voltam mit rejtenek Somogy ezen eldugott kis szegletei.
Ez a láda egyértelműen a nap fénypontja volt. Remélni sem mertem, hogy ennyire szép állapotú várat rejt az a kis erdőrészlet!
tavat épp kotorják, így a mellette lévő út járhatatlan, de a tarlón át meg tudtam kerülni.
Köszi!

Fazék 2014.07.31 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Pár száz méter unalmas séta után meglepően izgalmas a rejtek környezete. Elsétáltam a tóig is, az viszont éppen kiszáradt (vagy újjá építik).

2014-07-31 13.29.17
 
arnoldlaszlo 2014.07.21 14:52 - Megtaláltam
Nem is akartunk ládázni....
Aztán mikor Somogysárdra értünk addig vitatkoztunk túratásammal míg elindultunk a láda felé. Elmentünk Újvárfalvára és megnéztük a Noszlopy kúriát és onnan indultunk a vár felé. Majdnem elsírtam magam.... tengelyig érő por után tengelyig érő sárban caplattunk és vittük a hátunkon a bicikliket. Visszafelé a szántást választottuk... ott kellett volna befelé is menni.
A láda könnyen meglett, de odajutni nem volt leányálom.
Köszönjük, hogy megmutattad a helyet! Nagyon szép lehet ősszel és télen. Nyáron sajnos nem sokat mutat magából a gazdag növényzet miatt.

Szab 2014.07.20 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

befi 2014.04.13 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

jspanyik 2014.04.11 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.27
DDRKT felé 11/16.

Gyönyörű és búg (zümmög) a repceföld!

Köszönöm a lehetőséget!

viragtapso 2014.02.17 15:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
A+I

fille.de.l.est 2014.02.17 15:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Megtaláltuk :)

Amras 2014.01.03 10:41 - Megtaláltam
A DDK-n turazva utbaejtettuk Hildaval es az ismeretlen negylabuval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2013.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megvan.

vándorViktor 2013.10.27 00:00 - Megtaláltam
TB bele költözött a várba.

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

kitkat0123 2013.10.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon élveztem ezt a ládát, köszi a rejtést!

Rudi Team 2013.09.27 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2013.09.20 15:59 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2013.09.20 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.33
Patcai geoverseny 7.

Ez a hely még a látványosabb castellum-ok közé tartozik. Bár - szerintem - sokan csalódásként élik meg a helyet. Igazi, kőből épült várra számítanak, de helyette "csak" egy részben vízzel borított árkot, külső sáncot és látnivalóktól tökéletesen mentes, erősen bolygatott belső várat kapnak. Aki azonban elolvassa a ládaoldalt és valamelyest járatos a hasonszőrű építményekben, az örömmel jön ide - ahogy én is. Bár a szakirodalom említ téglatöredékeket, mi nem találtunk. Gyakorlatilag nyomát sem találtuk az egykori kőfalaknak. A közelmúltban jártam a Kási-várnál. Az is egy nagyon hasonló, de ennél épebben megmaradt erődítmény. Sokkal markánsabbak a formák, talán mert kevésbé pusztult el. A közeli duzzasztott tó is kedves volt. Láttunk pár gémet is. Egy nagyot sétáltunk ezért a látványért Kokóval és Duduval.

[wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

Kofola BT 2013.09.20 15:51 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Zsukabu 2013.09.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
köszi! :)

Hrvatska 2013.09.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Autós túránk. A 6os kőnél parkolva indultunk el. A szántóföld teljese csupasz volt, át tudtunk rajta gyalogolni. "Bent" valóban gyenge volt a műholdjel, de azért egy kis keresgélés után meglett. A sánc valóban megdöbbentő méretű.

Strombus 2013.08.31 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Érdekes, szép környezet. Több ládarejtésre alkalmas szép fát is megvizsgáltunk, mire meglett a megfelelő.:-)

A gyenge minőségű láda erősen nyirkos volt és köszönhetően egy korábbi megtaláló "okos" ajándékának, egy szem cukorkának, minden ragacsos. A ládát kitörölgettem, a tönkre ment ajándékokat begyűjtöttem, csakúgy mint a pár méterrel arrébb talált sáros reklámszatyrot, ami, gondolom, valamikor szintén a rejtéshez tartozott. :-(

Péter60 2013.08.31 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Nem vagyok egy földvár rajongó, de ez a látványosabbak közé tartozik, tetszett, meg a szinvonalas ládaoldal is.
Sajnos a gcspir-ről lemaradtunk.

Párduc50 2013.08.30 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Meglett. A szomszédba helyezett mozgót hiába kerestük. Mi is a szántáson át közlekedtünk. TFTC!

Molli 2013.08.29 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Megtaláltam

lacsz 2013.08.29 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
DDK teljesítése közben kerestük fel a ládát.

Csa.Csi87 2013.08.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Megtaláltam, és hoztam neki egy társat.
GCSPIR

 
dabcsi 2013.08.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.13
A szántáson át meglett. GeoGabi győzött a keresésben, azaz android a pda felett. A múlt szelleme jelen volt a várban, egy holló pár körözött a méltóságteljes fák felett.

eltájoló 2013.08.04 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi.

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2012.11.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.70
Köszönöm a rejtést. Hihetetlen, hogy egyszer itt vár állt! Ez is nyomtalanul eltűnt,mint már annyi minden ebben a hazában!!! :(

CSS Team 2012.10.23 09:05 - Megtaláltam
Megvan!

fkmaster 2012.09.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.18
Kellemes séta az erdőben, kár, hogy több nem maradt a várból.

ÉnBalázs 2012.07.28 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.20
DDK közben

fotón a gyerekek által talált "leletek". a vas alkatrész ki tudja melyik korból származik és mi lehetett; a kövön sajnos nem túl felismerhetően, de faragás látható.

 
ADML 2012.06.02 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Sikerült!

Judit és Béla 2012.04.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltuk.

Abelito 2012.03.03 14:00 - Megtaláltam
megleltem :)

TaoDavid 2012.03.03 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Megtaláltattatott! :)

apo69 2012.01.21 14:39 - Megtaláltam
Ide sem találtam volna Ajtony rejtése nélkül. Eribellel csodáltuk meg a helyet, köszönjük!

yano6ard 2011.10.15 16:00 - Megtaláltam
Csapatos csapatás. :-)
(ld.: Mákos és Ikejapipi bejegyzését)

Ikejapipi 2011.10.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Még jó, hogy nem a középkorban értem ide, akkor biztos a levesben végeztem volna.

(rá)Betojás! 
Mákos 2011.10.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.79
4x4 túra Csuhás-ékkal és yano6ard-ékkal. Nagyon jó hely, egész szépen megmaradt a várárok. Ilyet ritkán látni. Ny-ról közelítettünk. A tavak le vannak csapolva, sajnos nem túl szép látvány a dagonya az aljában.

VP 2011.09.23 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.36
A verseny felé menet ládázás sok kisebb sétával.
A félig leeresztett halastó felől.
Megkerestem az öreg fát is (a leírásban a koordinátái el vannak írva, helyesen: N46° 25,250' E17° 34,764').

Paul 2011.09.22 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.04
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

rosie 2011.09.01 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Nargoth 2011.09.01 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.96
Köszönjük!

sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltuk.Tetszett a hely.A kukoricás széléről közelítettünk.Meglepő milyen mély ma is a vár árok.Köszönjük hogy megmutatta.

-Mese 2011.08.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Nagyon figyeltünk a lábunk elé :-))

ghiago 2011.08.09 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Köszönjük.

lalat 2011.06.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Jó volt a hely! 9 éves fiunk nagyon élvezte a keresést! Első ládánk volt!

znasz 2011.06.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Kár, hogy a végvárainkból szinte semmi nem maradt meg. A láda megtalálása előtt pár órával találkoztunk a rejtővel a GCMEV keresése közben. Nem gondoltuk volna akkor, hogy a következő keresendő ládánk az ő rejtése volt.
Köszi, hogy elhoztál erre a szép, nyugodt helyre.

Hörcsög 2011.05.15 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.27
Megtaláltuk! Hihetetlen! Teljesen olyan volt, mint egy időutazás! Anita & Árpi

zsotie 2011.05.07 12:34 - Megtaláltam
Powertrail közben tettünk egy kis kitérőt. A tó mellett sétáltunk végig.
Beszélgettünk egy kicsit a munkásokkal, akik a füvet nyírták. Egy hattyú volt a tavon, és sok-sok ebihal a tóban.

fodor8peter 2011.04.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Hangulatos hely, tavasszal könnyű megközelíteni a szántóföldön át.

aDoc 2011.04.19 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Ilyen óvatosan GCMAVO óta nem lépdeltem.

aristo 2011.03.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Megtaláltam! Köszönjük a rejtést.

jageeer 2011.03.05 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Köszi a rejtést!

Farekék 2011.01.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
A ládához a halastó töltésén indultunk, de mert átszakadt, visszamentünk a 6-os útjelző kőhöz. Innét a szántóföldön keresztül közelítettünk, így pár perces séta volt a vár. Eddig ez a földvár tetszett a legjobban, impozáns a várárok és szép a környezet, háttérben a tóval.
Köszönjük a rejtőknek, hogy megmutatták.

aPPle29 2010.12.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Egy kis kaposvári túra után hamar meglett!
Köszönjük a rejtést!

Pomisa 2010.11.14 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.59
A kukoricáson át közelítettük meg a ládát.

sirgalahad 2010.11.04 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.29
Nagyon vigyázz akkor ott, ha
Lábad fémpöcökre bukkan
Aknát rejthet a Korotna
Ami bizony nagyot pukkan

vár állottelágazások
veszélyes terep 
laszloistvan 2010.10.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Fene gondolná, milyen helyzetek voltak itt, most ásítóan nyugodt... Még szerencse, hogy van ez az aknás sztori. :-)
Jó hogy nem volt víz az árokban, nem tudom, hogy mennénk át akkor.

Tonykopter 2010.10.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Felleltük az éjszaka leple alatt! Imádom a fejlámpám! Neki köszönhetjük, hogy élünk!

orangebrotherz 2010.10.30 00:00 - Megtaláltam
1/2
Vadász srác vad(dissznó)nak remélt minket ahogy a kukoricáson átcsörtetve elértük a ládát :)
Sötétedett erősen, így értékelést nem adok.

Mathau 2010.09.23 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.25
A hely annyira nem fogott meg. Az odavezető út sem. A tuhun van egy poi. Letérés, azt hiszem. Innen mentünk a ládáért. Később már problémás lesz, mert egy kukoricás állja az utunkat. Most még a fiatalok közt el tudtunk menni.

19izsi73 2010.09.23 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.94
Kukorica Jánosként sétáltunk a ládához, amely egy kis érdekességet adott a találatnak. Sajna már elképzelhetetlen, milyen élet is lehetett itt anno...

Dr.Lada 2010.09.23 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
19izsi73-al és Mathau-val közös találat! Log, képek később.

Hampi 2010.09.16 17:59 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Petyóó 2010.07.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.57
Bringatúrán kerestük meg, nagyon király, jóval tekintélyesebb méretű, mint ahogy a képek mutatják. Szúnyogból sok van, és kukoricamezőn kell átvágni, de megéri. Köszönjük.

BRAVO2.0 2010.06.28 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Darek barátom segítségével mai első ládánk. A szúnyogok az előzőekhez képest kevéssé elviselhetőek :) . Kösz a rejtést!

hadidoki 2010.04.20 18:52 - Megtaláltam
Többnapos DDK túra során megtaláltam. A hely csodálatos!
(A szúnyogok még éppen elviselhetőek.)

 
Eszti és Robi 2010.04.18 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Megtaláltuk! Már kezd sok szúnyog lenni a láda körül.
Viszont ennél a földvárnál érezhető, hogy hol voltak a sáncok.

M_ákos 2010.02.06 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.09
DDK-zás közben megtaláltuk. Friss hó, rengeteg vad a környéken. (őz, szarvas, nyúl, róka)

mufurc 2010.02.06 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
megtaláltuk :)

Atmosz&Zozmosz 2010.02.05 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Megvan :-) Nem volt egyszerű megközelíteni a helyet. A letérő mellett parkoltunk, majd onnan gyalog be a földúton - de csak az első 100 métert, mert valami nagy jármű teljesen összevágta az utat, így jobbnak láttuk inkább a szántón keresztül közelíteni. A láda is meglett. Köszönjük a rejtést!

szikizso 2009.12.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
A jól felázott talajon nem volt egyszerű bejutni, de sikerült.

harisj 2009.12.06 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.45
Nekem "somogysárd szülöttének" könnyű találat volt. Gyerekkoromban sokat csavarogtunk itt, most a gyerekeimet hoztam el ide. :)
Örülök, hogy szülőfalum közelében is lett egy láda, és így sokan megismerik ezt a maga nemében szép helyet.
Köszönjük a rejtést!

A megtalálás után, a várárok elött... 
Terdik Család 2009.10.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.84
Megtaláltuk

bonisbela 2009.09.27 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Ha nem is a koordinátákkal megjelölt leágazáson, de találtunk egy földutat, ami a jelenleg leeresztett tavacskákhoz vezetett. Itt leparkoltunk és gyalogosan kerestük fel a ládát. Az idő szép volt, köszönjük a rejtést!

kamzik 2009.09.26 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Megvan.

agecse 2009.08.22 07:40 - Egyéb
A 08.07-en talált aknát elvtavolitották ezt a napokban a körzeti megbízott megerősítette.
A tűzszerészek igen elfoglalt emberek, nem érnek rá akár pár száz négyzetméteres helyen sem aknakeresésre, pláne nem olyen tüzetestre, mint a kesserek a ládák tekintetében. A protokoljuk szerint az akna 1-2 méteres környezetében keresgélnek csak (http://bocs.hu/lbc/lm-csap.htm).
Ez alapján aknamentesnek nevezni a környéket nem lenne helyes. Úgyhogy továbbra is óvatosság szükséges, illetve 18-as karika...

agecse 2009.08.07 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 2 átlag: 3.00 súly: 2.63
Köszönjük a rejtést, igéző a hely.
A napi betevő ládakeresés előtt még ugrattam a feleségemet, h. aknamezőn hogy kell viselkedni.. de a poén délutánra valóságos képet öltött kb 8 m-re egy fa tövében a ládától. Szóltunk a rendőrségen, hogy intézkedjenek az aknamentesítésről..

SZÓVAL ISMÉT AKNAVESZÉLY!

A lehúzott értékelések ennek szólnak, fontosnak tartanám még jobban kiemelni, hogy veszélyes lehet a környéken téblábolni.

G. Áron, Enikő, Boti, Álmos, Gábor, Vali, Ircsi

akna-mine 
nogacsalad 2009.07.30 10:45 - Megtaláltam
Jelszópróba,
képfeltöltés,
részletek és log később...

fodordav 2009.07.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Rekkenő melegben gyors találat, szerencsére, mert a várvédő légierő túlerőben volt. Sajnálom viszont, hogy nem tudtam jobban bejárni.
D.
ui: A szántóföld szélén mentem át, de a 40-60 cm-es, karóként felmeredő száraz szárak között ez elég gyötrelmes volt, hosszúnadrág kötelező!

Baggio10 2009.07.20 18:47 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2009.07.20 18:47 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.00
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Nem volt egy egyszerű megközelítés.

katika 2009.07.19 13:59 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

 
"J&J" 2009.06.29 16:50 - Megtaláltam
Geokék DDK-n erre vitt az ut, ki se lehetett hagyni. A várbol kevés látszik, sajnos.
A DDK-n készült fotokat itt láthatjátokGeokék2008-9

zsakar 2009.06.16 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Nagyon sok aszúnyog a rejtek közelében. Az odavezető ut sem egyszerű a nagy dzsindzsán át.

ballasz 2009.05.24 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Csúcs szuper ez a ládarejtek, de azért az utat egy kicsit kaszálhatnák! Óriási a dzsindzsa. A családdal akartam megkeresni, de szerencsére kislányom elaludt már a kocsiban odafelé menet, így kimaradt a gazban való gyaloglásból. Ő ki se látszott volna! Nem tudom kik és mit szoktak itt csinálni a várárokban, de nagyon sok ösvény van. Jó kis játszóhely is lehetne...

Bütyök+Zulu 2009.04.17 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Mivel nekem még nem volt meg ez a láda, megkértem a csapattársakat, ejtsük útba. Bogee újra besétált velem. A földúton mély árkok vannak ásva, fák keresztben. Felmentem a lépcsőn is...:) Szép sárga répcemező mellett ballagtunk befelé, elmentünk egy tó mellett. A várárokban volt víz, gondolom remek hely a szúnyogoknak, mert elég nagy haddal védték a várat. Iszkoltunk kifelé. Találkoztunk egy őzzel is, de mire lefotóztuk eltünt a repcésben.

 
KJ & GM 2009.03.18 11:05 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

m6sport & Linda 2009.03.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Linda,Zsolti

Varga Gábor 2009.02.28 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Ok! Az ajánlott parkolóban parkoltam az út mellett. Innen tudo lábnyomait követve jutottam el a földvárig, majd a ládát is megtaláltam.
Nem tudom elképzelni, hogy kinek ilyen fontos az odavezető út bevezető szakasza, hogy szabályos barrikádokkal akadályozza a továbbhaladást.

tudo 2009.02.28 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
130 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Fonyód - Csisztapuszta - Buzsák - Somogyfajsz - Szörnyepuszta - Somogysárd - Kiskorpás - Nagybajom - Böhönye - Mesztegnyő útvonalon 5.5 :-) új ládával. Reggel szakadt, délutánra kisütött a Nap, az út elején volt egy defektem, szembeszéllel kínlódtam több szakaszon, voltak húzódások, kergettek kutyák, volt vagy 30 km terepezés, de voltak gyönyörű templomok, keresztek, tanösvények, földvárak, elhagyatott falvak. Igazi somogyi kerékpáros GC nap volt.

GCSIDO után a keskeny aszfaltúton Somogysárdra tekertem, majd a Kék sáv mentén ráfordultam az elágazás pontra. Az erdős rész eleje még hagyján; a szántóföldtől azonban minősíthetetlen a föld. Nem sokat próbálkoztam kerüléssel: átsétáltam a szántóföldön - sarasabb ott sem leszek, a csenevész, szétfagyott növényeknek meg úgyis mindegy. Beérve a fák közé azonnal meglett a láda. Megnéztem a tavakat, frissítettem, aztán ahogy bejöttem, visszamentem az országútra. GCALFA 1. része következett.

Tavaszi szél vizet áraszt...Borzalmas somogyi utak
BarkákÚtmenti kereszt - Somogyfajsz
VízfolyásKilátás a ládától
TalálatVárárok 1.
Várárok 2.Útmenti kereszt - Somogysárd
Csuhás 2009.02.15 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.28
Volt egy földút amin be lehetett volna menni a vár közelébe, de árok, kidöntött fa, és útra vonszolt lépcső akadályozta a behajtást. A földvár árka remekül kivehető, szép környék, köszönöm hogy megmutattad!

Csuhás, Vándor

Behajtani tilos 1Lépcső az úton
Az egyik horgásztóVizes árok
Tó és árokSzáraz árok rész
Dió kikötő :-) 
kl 2009.01.10 10:06 - Megtaláltam
A Geocaching nelkul nem jutottam volna el ide! :-) [wapon beküldött szöveg]

Bluemax4012 2009.01.04 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 1.00
volt segítség...GPS nélkül

[Jóváhagyta: Ajtony, 2009.03.31 19:50]

zsorzs 2009.01.01 16:28 - Megtaláltam
Ezúttal GPS nélkül kerestem, de most is tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

keva 2009.01.01 12:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

farkasék 2009.01.01 12:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2008.11.17 11:00 - Megtaláltam
A világ végén ... "Ide sem jöttem volna ..." Köszönöm.

 
readdeo 2008.11.08 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.85
Köszi a rejtést

Scorpio 2008.11.08 14:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Scorpio 2008.11.02 16:30 - Egyéb
AKNAVESZÉLY!!! A láda környékén II. világháborús fel nem robbant aknát és lövedéket találtunk. Szerintem a leírás képein vízzel telt árokban ami most ki van száradva. Óvatosan a környéken mert lehet ilyesmi a föld alatt is. A GPS-em pontatlansága és a sötétedés miatt most nem kerestük tovább a ládát, majd legközelebb meg lesz.

Bejelentettem a leleteimet, elvileg a tűzszerészek intézik a dolgokat.

2008.11.08 14:10 A helyszínen ellenőriztem. Mentesítve.

AknaLövedék
Mentesítve_akna helyeMentesítve_lövedék helye
LiLa Ti-Sza 2008.10.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.82
Klasszak ezek a hajdan volt várak (GCSIDO után ejtettük útba), csak a képzelőerejét ne hagyja otthon senki az elképzelésükhöz :) Köszi a rejtést!

targonczas 2008.10.26 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Vadászok puffogtattak, így gyorsan loggoltam és tűztem.

SuperGeo 2008.10.14 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.51
Ládázós napot csináltunk a testvéremmel a szabadságán. Start reggel 6-kor, 499km, 10 láda. Kényelmesen haladtunk fotózgattunk.
Ez volt a nap ötödik ládája.
Tetszett a láda környéke.

Köszi a rejtést!

Csaba & családja 2008.10.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
ok

peterpan 2008.10.05 10:18 - Megtaláltam
Nembiztosantalaltammeg:) [wapon beküldött szöveg]

bgecco 2008.10.04 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Eddig szinte semmit sem tudtam a régi elhagyatott földvárainkról. Hála Zerind és Ajtony mesternek, meismerhetem őket.

Mikulás 2008.08.24 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.31
Egy kellemes séta az úttól (kb. 500 méter), igaz szántóföldön keresztül. Érdekes módón a föld nem ázott fel, pedig rengeteg eső esett az elmúlt 12 órában. Könnyedén átmentem a szántáson. Az erdőben már igazán szépen kirajzolódtak a földvár sáncai. Élveztem az "átkelést" rajtuk! A rejtek könnyedén meglett: előszedtem a ládát, mikor észleltem, hogy van ott mégegy... Azt is előszedtem. Kiderült az anomália: GCAKT költözött ide :D Helyes! Azt is szépen belogoltam! Sylverratnak köszönet!

Mikulás

SylverRat + Bogee 2008.08.23 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Odafelé megkerültük a szántóföldet, visszafelé átvágtunk keresztbe. A műholdjel kicsit rossz, így fotó alapján kerestük és találtuk. Virított a fehér nylonzacsi. Kapott egy új feketét és melléköltözött a Magyar Várvándor láda. Erről a területről el tudom képzelni, hogy valamikor földvár volt, ellentétben néhány másik hasonló hellyel.

Puszkany 2008.08.21 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
A leágazásnál parkoltam, onnan bringával közelítettem a szántóföldön keresztül, nem egyszerű... Cache Hauler TB bekerült, puss and boots TB pedig eljött velem.

szakica 2008.08.07 18:20 - Megtaláltam
OK

szabitaxi 2008.08.07 18:20 - Megtaláltam
OK

Mihul 2008.08.07 18:20 - Megtaláltam
ok

angyalkriszti 2008.08.07 18:14 - Megtaláltam
köszi, a ládika megvan..

kupec 2008.08.03 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Jó hely.
Most simán át lehetett vágni a földeken, miután learatták a búzát.

Patikus 2008.07.30 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.61
ok

Geo-Ke-Csing 2008.07.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
RP-DDK alatt
Azt hittem, olyan lesz, mint a Jakab-hegyen, de ez is jó. Odafelé megnéztük a távolabbi halastavat.

Kadorca 2008.07.13 00:00 - Megtaláltam
+

new will 2008.07.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.76
köszi

Zerind HUN 2008.07.02 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Rejtőtársként bejelentem a megtalálást. Többször is jártunk itt felmérni a terepet, talán amikor tavasszal jártunk itt, akkor volt a legszebb. De most is érdekesek a vízzel telt árkok! Sajnos néhány hét múlva sok lesz a parlagfű az odavezető úton!

Old Fairy 2008.07.02 09:13 - Megtaláltam
:-) 3. [wapon beküldött szöveg]

tosza73 2008.07.01 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.13
A búzamezőn átvágva közelítettük meg a várterületet. A ládát kicsit keresgéltük, majd logolás után (2. hely) végigjártuk a várdombot. Mint minden vár és vármaradvány, ez is tetszett mind nekem mind a fiamnak.

rkertesz 2008.07.01 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megvan az első 1. megtalálás! Dobogós és ahhoz közeli hely már volt, de ez az első ilyen! A vidék nyugodt, a tavak is hangulatosak. A várról: elhiszem, hogy valaha ott állt.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]