geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1034. Szondy - Csitári (GCSzCs)

A Csitári kápolna

A Csitári kápolna

Oltár

Oltár

Hálálkodók

Hálálkodók

A kút melletti zarándokhely

A kút melletti zarándokhely

A csodatévő víz

A csodatévő víz

Lovas- és lámafarm, a kápolna szomszédságában

Lovas- és lámafarm, a kápolna szomszédságában

Az alagút egyik vége

Az alagút egyik vége

Aki bújt, aki nem

Aki bújt, aki nem

Földalatti útelágazás

Földalatti útelágazás

A hegy gyomrában - irány a vár!

A hegy gyomrában - irány a vár!
Szélesség N 48° 2,644'
Hosszúság E 19° 0,654'
Magasság: 156 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.07.14 15:03
Megjelenés időpontja: 2004.08.13 18:55
Utolsó változás: 2013.01.16 16:07
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Anikó és Miklós
Felhasználó: MikiCache
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 531 + 3 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


A fejlécben megadott koordinátánál levő márványtáblára vésett szöveg második sorának első két szava képezi a jelszó első felét. A jelszó második fele, az alacsonyan letört fatörzsbe, felülről behelyezett 19x10x7 cm-es geoládában van, aminek a koordinátáit szintén megtalálod a leírásban.

Drégelypalánk és Hont között a 2-es főútról, az  N 48° 3,180' E 19° 0,991' [GCSzCs+Utelagazas] pontban kezdődő déli irányú aszfaltúton lehet megközelíteni a Csitári-forrást és a Drégely-Hont-Csitári kegyhelyet, mely a forrás miatt, ismert zarándokhely. Történetírók szerint a Csitári források közelében már a középkorban két szép kápolna állt, s állítólag Drégely várából is ide jártak imádkozni a "titokzatos alagúton" át. Fő búcsúideje: Áldozócsütörtök.
Gyönyörű környezetben áll a Csitári kápolna. A legenda szerint a kápolna melletti Csitári-forrás csodatévő vizétől már sokan meggyógyultak. Messzi földről zarándokolnak ide a hívők. A forrástól és a kápolnától pár méterre az  N 48° 2,644' E 19° 0,654' 156 m [GCSzCs-1] pontban találjuk a márványtáblát, melyen megtaláljuk a forráshoz kapcsolódó legenda leírását és a geoláda jelszavának első részét, ami a szöveg második sorának első két szava.

Na de lássuk csak közelebbről is azt a "titokzatos alagutat":-)
A Szondy-alagút az előbb említett csodatévő Csitári-forrástól nem egészen 200 méterre délre, a vulkanikus eredetű Börzsöny hegység északi pereméhez kapcsolódó "hegységperemi dombsági" öv területén nyílik, a Csitári-patak völgyének keleti oldalán, mintegy 160 méter tengerszint feletti magasságban, az  N 48° 2,549' E 19° 0,640' 162 m [GCSzCs+Alagut] pontban. A járatok egykor 80 cm - 1 méter szélesek és embermagasságúak voltak ugyanúgy, mint a mára megtakarított szakaszok. Az alagút bizonyos szárnyai, a járhatatlanságig szűkülnek össze.

A bejárattól egy kb. 40-50 méteres egyenes szakasz végén, egy rá merőleges, észak-dél irányú másik járatba jutunk. A bal oldali, északi ág kb. 30 méter után kettéágazik, majd egymás felé kanyarodva, nagyjából egymással párhuzamosan, északi irányba továbbhaladnak. A baloldali járat hamarosan véget is ér, de a jobb oldalin még nagyon sokat lehet menni, mi nem is mentünk el a végéig.

A kb. 40-50 méteres bevezető szakasz betorkollásától jobb kézre, azaz déli irányba vezető másik ág erősen kanyarog, de végeredményben határozottan DK felé, a Drégelyi-várhegy irányába halad. (Ezen a szakaszon is legalább 50 métert haladtunk és nem értünk a végéhez.)

Az alagút pillanatnyilag szabadon látogatható. Például ilyenkor tesz kiváló szolgálatot a fejlámpa. GPS jelre persze idebent nem lehet számítani, úgyhogy előkerülhet a jól bevált ősi módszer, a cérnagomolyag:-)

Aztán ha kibolyongtuk magunkat a föld alatt, jöhet a láda, ami az alagút bejáratától kb. 130 méterre van elrejtve az  N 48° 2,487' E 19° 0,592' 156 m [GCSzCs-2] pontban, benne pedig - többek között - a jelszó második fele.

A geoláda telepítésekor feltűnt a környezet tisztasága. Reméljük ez a jövőben is megmarad. A csalánt pedig nem rövidnadrágban és erőből kell legyőzni, hanem ésszel, azaz meg kell kerülni. A szúnyogok ellen már kitaláltak mindenféle, pl. kenőcsöket, melyekkel bekenve halvány testünket, nagy eséllyel túl fogjuk élni a vérszívók támadásait. Ha pedig netalán tán vénasszonyok potyognának az égből, húzódjunk az alagútba:-)

Egy kis történelem
Hont, - az egykor jelentős Hont vármegye névadó községe, - a Börzsöny északi lábánál található. Nógrád megye legnyugatibb települése.

Az Ipolymenti kisközség ősidőktől lakott hely, korát a régészek - egyes leletek szerint - 8000 évesre becsülik. A Hunt és Pázmány nemzetség ősi fészkét még Géza fejedelem idejében alapították. A faluban Hunt vezér, a falu melletti Kukucska-hegyen pedig Pázmány lovag épített várat. Valószínűleg mindketten Gizella királyné kíséretében jöttek Magyarországra. Ezek a várak a XIII. században elpusztultak. A birtokot Albert király 1436-ban az esztergomi érsekségnek adományozta, amely egészen 1945-ig birtokolta.

A Szondy-alagút kialakítási időpontja nem ismeretes, de a vésési technika igen régi eredetről vall. Csúcsíves keresztmetszetű oldalfalán jól látszik a készítők szerszámának kb. 4 centiméter széles nyoma. A méretekből ítélve valószínűleg igen rövid nyelű kézicsákánnyal bonthatták ki. A még kitakarítatlan járatok alját kitöltő tömör, eredeti kőzettől eltérő anyagú, és színű üledék, barlangiagyag-szerű. A néhol méteresnél is nagyobb vastagsága több száz éves képződési időtartamot valószínűsít. Az alagút bejáratánál és az eddig feltárt részen, a kőzetanyag egységesen a börzsönyi andezit feküjét képező és vastag pleisztocén kori löszös talajtakaróval borított alsó-miocén kori kárpáti (régebbi nevén helvéti) agyagos-homokos, sekélytengeri slir. A Szondy-alagút eddig ismert szakaszát ebbe a slirbe vágták.

Elágazás, terem, raktározás céljára szolgáló kiszélesedés nincsen az alagútban, kézenfekvő, hogy csak közlekedés céljára szolgált. A szakirodalom szerint, - mivel más objektum nincs a közelben - feltételezhetően az alagút a várba vezet, a nagy, kb. 3 kilométeres távolság és 250 méteres szintkülönbség ellenére. További helyreállítási munkálatok esetén az eddigihez hasonló puha kőzetre kell számítani, és mivel az alagút a vár felé halad, kemény, állékony andezit csak távolabb, a vár közelében várható.

Az eddigi régészeti feltárások során semmilyen régészeti leletet nem találtak, csupán néhány friss, recens állati csontmaradvány hevert a talajon. Minden bizonnyal, a jelenleg ismert alagút a Drégelyvárból kifelé vezető alagútrendszer egyik ágának legkülső szakasza. További bontással, az omladékos szakaszok biztosításával, be lehetne jutni az alagút további részeibe is.

Kívánjuk, hogy a forrás vize veletek is csodát tegyen. Kellemes bolyongást a föld alatt és sikeres geoláda-vadászatot,

Anikó és Miklós
Állapot: kereshető

KRW értékelés (375 db): környezet: 4.56 rejtés: 4.43 web: 4.63 átlag: 4.54

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Viktor33 2021.04.25 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Tünde&Attila 2021.04.25 14:59 - Megtaláltam
Megvan, köszi! :)

pemar 2021.04.25 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

BereznaiMiki 2021.03.27 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

EVANDU 2021.03.21 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Koszonjuk, kevesbe ismert kellemes kirandulo hely

Telijatek 2021.03.13 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

FreEve 2021.03.04 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk mindkét jelszórészletet a házigazda macska segítségével. Nagyon tetszett a kis híd, az alagút pedig igazán egyedülálló és izgalmas élmény. Köszönjük!

Szuper szülinapom volt az átveréssel együtt..is! :-)

Toti 2021.02.28 12:30 - Megtaláltam
A parkolónál rengeteg állattal találkoztunk. A farmon a lámák, birkák, szamarak, tehenek jópofák, a macskákat pedig meg is etettük. A kápolna nagyon szép és rendezett a környezete. Az alagút bejáratát könnyű megtalálni. Barlangkutatóként nem okozott nehézséget a teljes bejárása fejlámpával. A vár felé vezető, déli járat végében most állt a víz, ezért ott nem tudtunk elmenni a végéig. nagyon tetszett ez a mesterséges járatrendszer. A ládát könnyen megtaláltuk.
Innen egy nagy körrel a sárga mária úton felmásztunk Drégely várhoz, majd lefelé Honton keresztül zártuk a 15 kilométeres kört. Köszönjük a rejtést!

tengelic 2021.02.27 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

krino30 2020.12.06 12:46 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést :)

Balear 2020.12.06 12:44 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést :)

Szejbi 2020.11.05 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

undici 2020.11.01 12:09 - Megtaláltam
Nagyon szép gondozott a kápolna és a kertjében a nemrég elkészített stációknak külön varázsa volt.

mike andros 2020.10.31 11:37 - Megtaláltam
Megvagy!!! [Geoládák v3.7.6]

kekati 2020.09.20 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Köszi

[Jóváhagyta: MikiCache, 2021.04.21 18:29]

sinus90 2020.08.28 14:24 - Egyéb
Még kép, azért készültek:

-1
-2fa halmok itt is
sinus90 2020.08.28 14:24 - Megtaláltam
A másik multi 3 pontja után jöttünk busszal a Csitári megállóig. A forrás és a kápolna környéke ápolt gondozott, tetszett! Az állatfarm is érdekes. A láma nem köpött le, a fehér csacsi eldobta magát a napon...
Az alagútba bementünk és gomolyaggal is készültünk!!!!!
A patak alagút felőli oldalán maradtunk, de nem az a jó oldal!
Szerencsére a láda hamar meglett a jó oldalon.
Köszi a rejtést!

-1-2
-1
-2-1
-2Készültünk!
stikli08 2020.08.23 20:51 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést! Hont felől tettem egy nagy kört, mert erre még nem jártam... Börzsöny ezer arca, imádom! [Geoládák v3.5.0]

MSS 2020.07.26 18:05 - Megtaláltam
Meglett!

piroska 2020.06.13 14:00 - Megtaláltam
Jó hely és még gévagombát is találtunk.

"J&J" 2020.06.13 13:59 - Megtaláltam
A meteorológusok fenyegetődzése ellenére szép időben túráztunk a környéken, Piroskával közösen.
Az alagutat is megnéztük, baloldali ága zsákutca, illetve van egy hosszú kiágazás, amit nem követtünk végig. Jobbfelé is hosszan vezet, de csak addig tudtunk továbbmenni, amig el nem árasztotta egy patak.
Tényleg rejtély a célja, de az alig hihető magyarázat, hogy a várbeliek ezen a sötét, szűk járaton tettek volna meg oda-vissza 6 km-t a Csitári forráshoz, amikor lóháton kényelmesen és gyorsan lejöhettek volna az erdőn keresztül....

Wilka74 2020.05.21 16:44 - Megtaláltam
Bringás keresgélés Péterrel a Börzsönyben. Egyik legmeghatározóbb GC élményem volt a mai nap egésze. Nagyon tartottam tőle, nem tudtam mennyire fogom bírni, lesz e technikai vagy egyéb gond, végül egy tökéletes, egész napos élmény lett belőle. Nagyorosziból indultunk a Nagy-völgyön át, majd visszafelé a Bernecebaráti, Hont, Drégelypalánk útvonalon tekertünk. Közben az előre eltervezett pontokat kerestük fel.
Felkerestük a pontokat, nekem a második kicsit indokolatlannak tűnt, de csak mert elfelejtettem a fáradtság miatt az alagút felkeresését. Nem baj, majd legközelebb. Köszi a rejtést!

IMG_5837IMG_5839
IMG_5840 
KP1965 2020.05.21 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
A Nagy-völgyi kerékpárutat tekertük végig Andrással Nagyoroszitól Bernecebarátiig, majd vissza Honton és Drégelypalánkon keresztül. Néhány gyalogos kitérővel elérhető és az útba eső, valamint a hazaúton drive-in felkeresettel együtt épp tíz ládát találtunk meg. Ez volt a hatodik.
A csodatevő kút vizéből sajnos nem ihattunk, mert a vírusveszély miatt le volt zárva. Ettől függetlenül a mai utunk egy csoda volt! :)

20200521_16343620200521_165149
nfmate 2020.05.10 11:52 - Megtaláltam
családi séta. Köszönet [Geoládák v3.3.2]

csomix 2020.04.10 21:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

eleem 2020.03.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
köszi.

IMG_20200315_125949IMG_20200315_125911
IMG_20200315_130010 
katnorbi 2020.03.15 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

cosinus0 2020.03.13 17:00 - Megtaláltam
Ok.

20200313_16425020200313_165608
tcsa 2020.03.01 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

kisember 2020.03.01 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

VINAX 2020.02.15 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Felvidéki séta 8/3

Eldugott kis hely, szeretjük az ilyeneket :-)
A patakon átkelve teszteltük a kis terepjárónkat, a teszten átement, de a rendszámtáblát ott hagytuk a sárban. Még szerencse, hogy időben észrevettük, hogy hiányzik, így visszzamentünk és meg is találtuk. Csak a sarka lógott ki a sárból. Sajnos a rendszámtábla tartó eltört, de az első szlovák benzinkúton tudtunk venni újat 1,5 euróért, amit a parkolóban gyorsan ki is cseréltünk.
Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★

[Geoládák v3.3.2]

Screenshot_20200216_110455_com.huawei.himovie.overseasScreenshot_20200216_110440_com.huawei.himovie.overseas
IMG_20200215_094324IMG_20200215_104217
ystray 2019.12.31 15:50 - Megtaláltam
megvan :)
(a tábla nem márvány...)

Judit és Béla 2019.12.31 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.38
Megtaláltuk.

Brumi 2019.12.30 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

anettx 2019.12.27 10:05 - Megtaláltam
TFTC! Klassz, tetszett!
[Geoládák v3.1.2]
10 perc hiábavaló keresés után esett le, hogy a patak másik oldalán van a láda.

nonow22 2019.12.08 11:55 - Megtaláltam
Spanyesszel megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

spanyesz 2019.12.08 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.58
Köszi a rejtest. Nonow22-vel levadasztuk autós ladazas alkalmával.

csg69 2019.11.17 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Megvan :)

fa-peti 2019.09.15 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Mary&Advent 2019.08.25 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Evila 2019.08.25 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
A kápolna mellett van egy kis "állatfarm", csacsikkal, szarvasmarhákkal, lámákkal. Nagyon aranyosak voltak, különösen a lámák.
A forrás környékén sokan kirándultak a Felvidékről. Az alagutat végigjártuk, az ifjúság kétszer is. A felhőszakadást itt épp csak megúsztuk.
Tetszett a multi, köszönjük!
Evila, Dani, Mary és Advent

kupec 2019.07.11 18:17 - Megtaláltam
A hangulatos kápolna és forrás gyorsan letudva, az alagút viszont nagyon tetszett.

IMG_20190711_174815IMG_20190711_175004
IMG_20190711_175638 
Kertész család 2019.07.09 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést.

Zsofka_Tom 2019.04.02 15:11 - Megtaláltam
Madárdalban, virágos tavaszban. Köszönjük! [Geoládák v2.2.5]

Zozó és Edus 2019.03.16 14:27 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Zsoland 2019.03.16 14:27 - Megtaláltam
Hallottunk már a csodakútról, ezért is szerettük volna felkeresni a helyet, sikerült. Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mura 2019.02.24 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

tommyta 2018.12.31 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Mesi, Kati, Tomi [Geoládák v2.2.5]

Hagreed 2018.11.02 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést. Zs

ha2 2018.10.28 09:45 - Megtaláltam
A Börzsöny északi lábától az Ipolyig kerékpárral.
GCOLAJ után egy újabb barlangjárás, igaz itt nem a ládáért csak az adrenalin kedvéért mentem be.

Egy pásztorfiú szobor527
529530
532533
534 
mravikek 2018.10.21 16:00 - Megtaláltam
Meglelve eme remek rejtek! [g:hu 1.6.0]

zalajaro 2018.08.11 08:59 - Megtaláltam
Aki keres, az talál! :)

IMG_20180811_155331 
tileschg 2018.07.30 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

molka 2018.07.20 16:00 - Megtaláltam
Nagyon zuhogott, amikor ideértünk. Szép templomocska, nagy sár. Köszi!

imageimage
imageimage
image 
Sir Pajszer 2018.06.17 12:18 - Megtaláltam
Köszi!

Ancs 2018.06.16 18:07 - Megtaláltam
Másfél nap a Kelet-Börzsönyben 3/11.
Az első pont mellet parkoltam, s megcsodáltam a nagyon kellemes és szépen kialakított emlékhelyet.
Innen sétáltam át először a barlanghoz, majd a ládához. Érdekes módon nekem a rét tetszett a legjobban az egészben.
Köszi

20180616_17504420180616_175146
20180616_17521420180616_175226_HDR
20180616_17530720180616_175600_HDR
20180616_17582620180616_175830
20180616_17591720180616_175940
katica 2018.06.10 11:44 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2018.05.06 19:30 - Megtaláltam
Tetszett a környék és a kegyhely.

Szab 2018.04.30 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A barlangban is voltunk Danival! :) Köszönjük! [g:hu 1.5.4]

husk 2018.04.29 17:00 - Megtaláltam
Hú, de sok szúnyog volt!

aldarion109 2018.04.18 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Göde 2018.04.16 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Az eső ugyan nekikezdett, de azért kitartottunk.

Cerberus 2018.02.24 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.36
Megtaláltam! Az első ponttól hatalmas sárdagasztás árán jutottam el az alagúthoz, mely számomra e multi fő attrakciója volt. Elég sokat mászkáltam a járatokban, néha néhány centiméterre az itt telelő denevérektől. Szuper érdekes, hangulatos helyszín.

Köszönöm a rejtést!

IMG_2663IMG_2664
IMG_2665IMG_2667
IMG_2669IMG_2672
Petya25 2018.02.17 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.40
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést.

katanora 2018.02.17 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SzMartzy 2018.02.17 14:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

segoy 2017.12.31 17:20 - Megtaláltam
!

hitamas 2017.12.20 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
:)

Paul 2017.11.25 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

HrK 2017.11.12 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Köszönjük a rejtést!

DSC_0135 
lacc 2017.10.14 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük!
Ildike+Laci és Ildi+Laci

navigaator 2017.10.02 00:00 - Megtaláltam
-

skiccpausz 2017.09.02 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Pm tábor keretében erre jártunk.
A járatokat végigjártuk, így summa nem annyira végtelen:)
skiccpausz

-1-2
-3-2
-3-1
-2 
Adalbrecht 2017.07.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Évről-évre visszajárunk ide, jó látni, hogy a kápolna és környéke folyamatosan fejlődik, szépül. Magasabb vízállás esetén azért a keresés nehezebb (sárosabb) lehet.

peti04 2017.06.22 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.86
Megtaláltuk!
Bár az aktuális kánikula nem volt a segítségünkre.

Sajnos a környék nem igazán alkalmas egy kényelmes kellemes kirándulásra.
Az itt levő állattartó cég működése miatt.
Finoman fogalmazva: az egész környék úszik a trágyában.
Az ember vagy a már megszáradtba vagy a frissbe lép. Mindenhol ez van!!!
Nyilván az itteniek autóval közlekednek és nem zavarja őket.
Sajnálom, mert amúgy egy nagyon szép környék lenne.....

Wulka2 2017.06.03 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Köszönöm a rejtést!

dildi 2017.06.03 12:10 - Megtaláltam
Wulka2-vel vadásztuk le a ládát kerékpártúrázás közben. Izgalmas volt a Szondi alagút, szép hatalmas pókok vannak benne! :)

IMG_7369IMG_7408
Blackthorn 2017.05.20 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltuk!
Köszönöm!

sárkányi 2017.05.12 11:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma 10/V osztályával közös találat.

baberlevelke 2017.05.01 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Gyönyörű hely, kápolna maga a nyugalom szigete. Ide visszatérünk és hozunk flaskát a csodatévő forráshoz. Köszönjük, hogy ide is eljuthattunk!

kilali 2017.04.14 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

lakkanto 2017.04.03 19:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon szép hely.

dabcsi 2017.02.27 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

má-csa 2017.02.27 12:22 - Megtaláltam
Kis csapatunk mai 3. találata.

Schlégl 2017.02.27 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

petili 2017.02.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Köszönjük a rejtést!

Strombus 2017.02.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.42
Nagyon klassz hely, "geocaching nélkül soha" élmény.
Különösen tetszett az alagút és a patakon átívelő ötltes, biztonságos, új gyaloghíd.

Jó a végláda helyszíne és rejtése. Kár, hogy a rejtő sosem jár feléje. :-( A ládát kitisztítottuk, tettünk új logbookot, egyéb kellékeket.

Az első pontnál márványtábla nincs, csak gránit. A jelszórészlet az első sorban van (a cím nem sor, kedves rejtő!).
"csupán néhány friss, recens állati csontmaradvány" - úgy érted friss, friss?

Péter60 2017.02.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.41
Mint szinte valamennyi mikikess láda:
Klassz helyszín párosítva gondozatlan ládával.

zem 2017.01.29 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Tetszett a helyszín, a láda tematikája és a kaland. :-) Köszönöm a rejtést!

zferke 2017.01.29 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Téli környezetben jártuk be, nagyon tetszett: a járat "végtelen hosszú", fantasztikus.
Találtunk benne denevéreket is, nem háborgattuk őket.
nagyon tetszett, köszönöm a rejtést!

dendeocse 2016.11.07 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megvan.

Liberty 2016.10.18 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
7/5. Nógrád megyei ládatúra.

Gyönyörű környezetben található a kegyhely, szívbemarkoló a csodatévő forrás és a kegyhely állításának a története. Útban az alagút felé, szépséges legelésző szürke marhákat láttunk. Köszönet a rejtésért.

Csitár címere
stmester 2016.10.18 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Libertyvel közös ládázás

ErdőCsöndje 2016.08.09 19:00 - Megtaláltam
Biciklivel a gyerekekkel Bernecebarátiból.
Köszönjük!

Csg12 2016.07.31 20:00 - Megtaláltam
Különös hangulatú a kápolna kertje.
A barlang nagyon érdekes.

Ķöszönjük, hogy megmutattad ezt az érdekes helyszínt!

Macusa 2016.07.10 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.11
A hétvége utolsó találata, gyönyörű környezetben.

bfabry 2016.07.09 17:08 - Megtaláltam
Ha a bejáratnál lenne öt vödör, és mindenki látogató csak egy vödör homokot kihozna, lassan a várig érne az alagút... :) Izgalmas volt!

zsolty23 2016.06.26 12:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Répa Rézi 2016.05.29 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.52
Gyönyörű, festői környezetben találtunk rá a kápolnára és a gyógyító forrásra. A barlangba bemerészkedtünk. Igazán lenyűgöző volt ez az ember alkotta labirintus. Kutyuka patak vizében megmerítettük a lábunkat.
Köszönjük, hogy ide is eljuthattunk általatok!

GCSZCS1GCSZCS2
GCSZCS3GCSZCS4
GCSZCS5GCSZCS6
GCSZCS7GCSZCS8
gerpetya 2016.05.21 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

kétbakancsos 2016.05.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Szép időben, kellemes kirándulás Drégelypalánktól Hontig. A csorda inni jött a Csitári patakhoz. Köszönjük a rejtést!

Csitári kápolnaA forrás
A csorda inni jönLemaradtunk
Az AlagútbanLogolás
GYEZegzug 2016.04.04 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
Rövid pihenő Tarsolyosékkal, nekem nagyon bejön az ilyen csodálatos hely. Megebédeltünk, finom a forrás víz. Köszi szépen a lehetőséget.

P1080401P1080402
P1080405P1080406
P1080408P1080409
P1080410 
pczinder 2016.03.20 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Köszönjük a rejtést!

nmaria 2016.02.27 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

vajasfok 2015.11.12 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Szép a hely.

b.monika 2015.10.24 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Köszi! nagyon szép és érdekes hely! tetszett az alagút!

hab14 2015.10.24 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Tetszett a környék, köszi a rejtést! :)

bpeti68 2015.10.04 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2015.10.04 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Mirtt 2015.10.04 13:19 - Megtaláltam
Megtalálva [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Mars3696 2015.10.03 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.75
Mint kiderült, elírtuk a jelszót. :)
A rejtő annyira szívélyes és segítőkész volt telefonban, hogy inkább ismeretlen kessertársakat kerestünk meg segítségért!

Nekik ezúton is köszönjük a mosolygós fejecskét!

MoMaszter 2015.10.03 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Meglett. Kessertárs segítséggel! :)

Laciatyu 2015.09.11 10:23 - Megtaláltam
Megvannak:) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vViktor 2015.09.10 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

Gy.fulop 2015.08.14 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

fiiszek 2015.08.01 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Köszi!

sio 2015.07.07 12:00 - Megtaláltam
Meglátogattuk ezt a tényleg szép kis kápolnát, és az alagutat is. de a kápolna előtti márványtáblánál rögtön az elején szembesültünk a ténnyel, hogy nem kell keressük a végládát, mert a tábla mögött van (már messziről látszott a tábla alatt a doboz teteje.)
készítettünk fényképet a beírt jelszóról és a márványtábláról is, de itthon nem fogadja el a rendszer a három szavas jelszavat.
Lehet hogy két doboz is van, más-más jelszóval? Ha igen akkor minket jól átvert, de lehet hogy egy régi dobozt találtunk meg, de az biztos, hogy a dobozra ennek a rejtésnek az adatai voltak felírva.
Kérem a rejtő mérlegelését, és utánajárását, mi történhetett a rejtéssel.
köszönettel: Árpi

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.08.13 14:48]

 
Falcao 2015.06.27 17:22 - Egyéb
Pontosabb koordináta a ládához: 48°02'29.5"N 19°00'35.5"E [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Falcao 2015.06.27 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Dallos család 2015.06.14 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Megtaláltuk

Nikolics 2015.05.20 15:40 - Megtaláltam
Gyönyörű környék. Sajnos a GPS feladta a szolgálatot és magára a ládára nem jutott időnk, ezért kérem a képek alapján az elbírálást! Remélem hamarosan lesz alkalmunk visszatérni ide.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2015.06.25 09:07]

 
Süni1966 2015.05.01 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Csodálatos ez a béke és nyugalom helye.

asusoney 2015.04.19 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtalálva, köszönöm!

Szabó família 2015.03.29 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

znasz 2015.03.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Köszi a rejtést.

ellfelek 2015.03.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
A túra harmadik pontja. Ide már csak az elszántabbak jöttek... Lemorzsolódva, de csak ide értünk... A tervezett 18 kilométer helyett26 lett :) De megérte, nagyon szép hely. Az alagútba is be tudtunk nézni... A kút vízéből ittunk. Persze mi a dagonyázós rész felől jöttünk, úgyhogy jól esett egy kis pihenő és a friss víz...
Köszi a rejtést!

 
Tibicsi 2015.03.15 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszi :)

adorjan85 2015.03.15 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
no

dev86xr 2015.03.15 14:15 - Megtaláltam
Köszi :)

bzz 2015.03.15 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltuk, köszi!

kópé1993 2015.02.22 15:16 - Megtaláltam
A 2p. olyan jól volt rejtve hogy alig találtam meg. Az alagút elég félelmetes. :)

kobcikrajci 2015.02.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.37
Drégelypalánkról gyalogosan, sáros mezőgazdasági úton ide-oda forgó traktorok között. A pataknál már csendesült a környezet, gond nélküli ládatalálat. A kápolnánál pedig olvashattam a bőséges infókat.

zöldek 2015.01.26 14:30 - Megtaláltam
ok

Laminsio 2014.12.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Köszönöm!

Hofeherlupa&Nrb1 2014.11.23 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk! köszönjük a rejtést [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bubbantó 2014.10.31 11:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm.

soroseger 2014.10.26 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
köszönjük a rejtést!

Access Denied 2014.10.25 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
A GCWALK előtt bemelegítésképpen...

Meglehetősen nagy sárban, de azért meglett.

Kösz a rejtést!

 
sheriff 2014.10.23 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.64
Nagy meglepetésünkre összefutottunk a kápolna előtt egy húsz éve nem látott ismerőssel. Pont itt és ekkor! Milyen kicsi a világ!

somga 2014.10.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Tipikusan olyan hely, amelynek létezéséről eddig nem tudtunk. Pedig elvarázsolt kis pontja az északi Börzsönynek. Az alagút kissé félelmetes, de jópofa. Nehezen hihető el, hogy egykor ilyen járatokon keresztül eljuthattak a várig. Mi a felszínen mentünk inkább tovább..

Takács család 2014.08.20 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

majeri 2014.07.20 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget: Emes és István; Terka és Gyuri alkalmi segedelmével [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCSzCs_20140720113716.jpg 
sezoli 2014.07.03 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk.

Ivett & Zoli & Fanni & Máté

Busko58 2014.07.02 19:39 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2014.08.03 22:40]

kismaczu 2014.07.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Most nem volt SÁR.csak sok tehén SÁR.

 
K.L. 2014.06.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
ok

EmesESE 2014.05.10 14:00 - Megtaláltam
megvan

TothTi 2014.04.05 10:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

vakond87 2014.03.27 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Reggeli vonatozás után gyalog jöttem Sahy(Ipolyság felől). Tetszett a láda, bementem az alagútba is izgalmas volt. Köszönöm a rejtést!

kectam 2014.03.04 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Eldugott kis kápolna a Börzsönyben a nyugalom kis szigete. A ládához nem egyszerű most eljutni, hihetetlen nagy sár van, csak a levéllel borított részekre léptem, mert egyébként elsűllyedtem volna. A barlanig meg senóm kiséreltem eljutni, mert nem tudtam átjutni a patakon. Visszafelé a kútnál megtöltöttem a nálam lévő flakonokat.
Köszönöm a rejtést!

Szemán 2014.01.19 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszönjük!

MPeter71 2014.01.01 11:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Bazsa69 2013.11.23 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Köszönet érte! :O)

fury 2013.10.28 15:20 - Megtaláltam

Megtaláltuk, köszönjük.SzantoA 2013.09.28 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Meglett.

0ffhu 2013.08.18 12:52 - Megtaláltam
Bicajjal mentem a Nagyboldogasszony-búcsúba, aztán megkerestem/megtaláltam. A logbook kezd szétesni. Köszi

nrudi 2013.08.10 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [ER] [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Walterhal 2013.07.22 12:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett! Segédkesser még patakátugrásra is vállalkozott az alagút miatt. Valami lehet a várhoz vezető alagút legendában, hiszen fontos volt, hogy ostrom alatt is lehessen vizet szerezni. Nem is tudom, volt-e ott kút. Az Arany ballada pedig örök emlék, újból megemlékezem Schramm Marci bácsi magyartanárunkról. Büntetésből kellett megtanulni egy nap alatt, egy rettenet foghúzás után. Jegy csak kettő létezett 1, 5. Ha valaki egy betű hibát ejtett, 1. Persze otthon maradt az ellenőrzőm, így nem is kellett elmondani. Ugyanígy nyelvtanból szinte napi röpke, átlagos beszédsebességgel, hasonló osztályozással. Nem is volt gondom az egyetemen a jegyzeteléssel.

tanker007 2013.07.14 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.63
Esküvőről hazaútban, kellemes frissítő séta a mulatozás másnapján. Tetszett a hely! :)

egocaching 2013.07.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Szép időben, kellemes keresés volt. Utána a dombtetőn piknikeztünk és élveztük a kilátást és a szombat délutáni semmittevést. :)
Nincs a láda környezetével semmi baj. Az erdőben, agyagos talajon folyó patak környéke már csak ilyen. :) Szerencsére rég nem esett már eső, mert különben valószínűleg gondban lettünk volna a dagonya miatt.
Köszönöm!

Csapdoki 2013.05.26 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Nagyon érdekes hely jó hogy ide is eljutottam.Köszi.

alecar 2013.05.26 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
A kút és a kápolna környéke nagyon csinos volt, ellentétben a barlang és a láda környezetével. Köszi!

Lukács Imre 2013.05.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Nógrádi túrán.Ez a láda volt a túra célpontja a forrásvíz miatt.
Hajnival Mamával és Pankával. Nagyon jól sikerült a túránk és rengeteg forrásvizet hoztunk. A patak és a barlang kicsit őshonos.... De ne csodálkozzunk mivel állatokat legeltetnek a környéken.KÖszönjük az invitálást,és remélem ,hogy a víz is hasznos.Mighty Moose is velünk jött.

Piroskaa1 2013.05.25 18:35 - Megtaláltam
Köszönöm.

Kedvesemmel Blue Malival geoverseny után.

Aleph & Rita 2013.05.25 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Klassz hely nagyon, tetszett még az állatfarm is. Köszönjük, hogy a rejtés által eljuthattunk ide is!

geo-fonixek 2013.05.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Megvan!
Nagyon kedves kis kegyhely, láthatóan sok, Pünkösd lévén még több zarándokkal. A patak mentén haladva, szerencsére a gps tuhu-s térképe a pataktól nyugatra jelölte a ládát és itt meg is lett a rengeteg állat által hagyott dagonyán átgázolva. Már éppen töprengtünk, hogy nem a túlparton van-e mégis, de tíz éves lányunk meglátta.
Visszafelé egy nagy fatörzsön átkeltünk az alagúthoz. Tényleg döbbenetes elképzelni, hogy idáig elástak. Sajnos a feltárás, az elhivatott szakértő halálával abbamaradt (mint GCDPAL-nál megtudtuk), de így is csodálatos. Az első elágazásig jutottunk némi denevér keltette riadalom után, de ott már bokáig érő víz, és egy döglött rágcsáló állta utunkat.
A lényegében üres ládát feltöltöttük. Ja, és a doboz szögletes, narancs tetővel ld:csillagvadász képe.
Köszönjük a rejtést!

Scoundrel 2013.05.05 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Hát... ott voltunk, de sajnos követett minket egy szürke marha csorda, és igen, pont ott voltunk már,de nem mozdultak. Nem volt merszünk bátornak lenni a marhákkal, és nem volt időnk kivárni, míg este lesz és hazaindulnak. Ez most így alakult...:)
De a barlang tök érdekes, sokáig nem tudtunk menni, mert nagy víz volt benne.
Köszönjük a rejtést! Nekünk nagyon nagy élmény volt!
Zoli és Kati

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.06.23 21:38]

krupiz 2013.04.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Drégelypalánki kirándulás során....

emmerwald 2013.01.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Nem voltunk messze...

Egyébként feltűnően sok föld ki lett termelve az alagútból, ami a bejárat két oldaláról indulva szinte körülöleli a dombot, mint egy töltés.
A jobb oldali járat sajnos gumicsizmában sem volt járható.
Balra viszont jól megfigyelhetők az évszázados(ezredes?) hordaléklerakódások.
Már sokszor jártam itt, de mindig ámulatba ejt ez a hely.
Köszönöm, hogy ismét eljöhettem!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.01.16 10:02]

A cél felé...Gumicsizma kötelező!
Még itt is kerestük....A töltés
A pásztor és a "nyáj"Méteres lerakódás
malevil 2012.12.30 20:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Glac 2012.10.22 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

benderék 2012.10.16 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.81
Megvan.

comp@ss 2012.10.07 00:00 - Megtaláltam
kedves emberek gyereket neveltek e kertben

Susi 2012.09.29 10:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam. Kedves hely gyönyörű a kápolna, hűsítő a kút vize, ajánlom mindenkinek aki erre jár mindenképpen látogassa meg. Köszönöm a rejtést.
Egyébként tudom a jelszót csak itt valamiért nem fogadta el a rendszer :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.30 20:30]

Pásztorfiúkápolna
A láda 
JAck:66: 2012.09.21 14:25 - Megtaláltam
685, megérett a bodza.

jeleny 2012.09.08 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.48
megtaláltuk, köszönjük

h725 2012.09.08 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Nagyon szép, nyugodalmas hely. Lámpát meg csak elfelejtettünk vinni, így csak pár méterre tudtunk bemerészkedni az alagútba:( Köszönjük a rejtést ! Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

A kápolnaLám!!!
Hangulat 
erdei csiperke 2012.09.01 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
OK

kompaktor 2012.09.01 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
A börzsönyi Forrástúrán jártam erre. Nagyon kellemes meglepetés volt ez a szép kis kápolna és ápolt környezete. Természetesen a "csodatévő" vízből is vételeztem, talán neki volt köszönhető, hogy a nap végén elértem a nap utolsó, Drégelypalánkról induló vonatát... :-)

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, köszönöm a rejtést!

csillagvadasz&kiralylany 2012.09.01 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Forrástúra alatt.
Köszi a rejtést!

fn 2012.09.01 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.56
Forrástúrán a Börzsönyben, első találat.

porgesz 2012.08.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
A kápolna és környéke nagyon tetszett, az alagút nekem nem tűnt biztonságosnak, Gabi azért beljebb merészkedett.

 
norbimoncsi 2012.08.28 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Megvan! Úton a Mátrába, kis kitérő az útba eső ládákhoz. Nagyon hangulatos a kápolna és környéke, főleg a reggeli friss, kellemes időben.

Köszi a rejtést!

SzomszédságNorbi
Pásztorfiú
bigmick 2012.08.21 17:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.22] [wapon beküldött szöveg]

szellem lovagok 2012.08.11 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.52
Köszönjük a rejtést az alagút tényleg nagyon érdekes volt. Mi is csak egy darabig jutottunk a jobbra vezető úton ugyanis nagyon nagy volt a talaj víz. A gyerkőcök nagyon élvezték.

*Moka* 2012.08.10 10:50 - Megtaláltam
Lásd *Vica*

*Vica* 2012.08.10 10:50 - Megtaláltam
Az első pontnál feltankoltunk két napi vízmennyiséggel. A második pont meg arra volt jó, hogy útközben észrevettük a barlangot. Be is mentünk. Kétfelé ágazik, a bal oldalinak bejártuk az elágazásait, a jobb oldalit nem lehetett, mert nem volt nálunk gumicsizma.
A füzet betelt és szétesett. Már blokkokra és különböző papírfecnikre írogatnak a kesserek.

jobb oldali
GB 2012.08.09 14:30 - Megtaláltam
ok

Andrys 2012.08.06 06:43 - Megtaláltam
:-)

mcfreeze 2012.06.30 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

diego 2012.06.30 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.75
Megyei multikessing egyik pontja.

 
kopepe 2012.06.30 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Szép hely, megnyugtató környezet!
Jól hangzik a forrás és az alagút meséje, kellenek az ilyen legendák. Bejártam a vájatot, reménykedtem legalább egy denevérben, de jöttömre elbújtak.
Kolával közös keresés.
Köszi a rejtést!

 
KoLa 2012.06.30 10:20 - Megtaláltam
Kopepével közös ládázás.

macska 2012.06.23 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
Köszönjük a rejtést!
Ibolya, Jenő

 
Pa 2012.05.27 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Érdekes hely.

Mikulás trágársága elüldözött 2012.05.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Tanulságos kirándulás volt.
Nyugalmat árasztó, rendezett kápolna, üde, zöld környezet, tisztaság, rendezettség és meglepően hosszú barlangrendszer
Köszönöm a rejtést !

És -ha majd magpet elfogadja a függőben lévő jelszónélkülit- ez a 200. megtalálásom !!! Élmény volt...

pliptai 2012.05.14 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Köszönet a rejtésért!

-Mese 2012.05.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Kemencéről kirándultunk gyerekekkel.

gnegyzet 2012.04.28 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Köszönjük a rejtést.

cheyenneszilagyi 2012.04.07 00:00 - Megtaláltam
Lenyűgöző a környezet, és döbbenetes a barlang.

TOM2005 2012.03.24 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Jó kis sár van a láda körül. :) Tetszett a környék, a zarándokhely csöndes, tele van pozitív energiával.

:V:G 2012.03.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.60
Hatalmas sár. Hatalmas élmény.

beuuu 2012.02.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.92
a Nógrádi várnál elhasználtam az eredeti cipőmet, itt a váltót is :)
iszonyat sár volt mindenhol - pl. a Drégely vártól félúton visszafordultunk (inkább visszacsúsztunk) - köszi a ládát - nagyon érdekes hely! most Selmecbányán szürcsölgetem a gyógyvizet :)))

a pásztorfiúa 2. pont felé
Gyuree88 2012.02.25 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Nagyon szép hely :) főleg az a kis tanya :) az nagyon szép volt :) köszi a rejtést :)

Kryx 2012.02.25 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Az előző napok olvadása és esőzése után, a teljesen felázott talajon nem kis fáradságba került a láda megközelítése. A föld alatti utat már meg sem próbáltuk megkeresni. :(

janzso 2012.01.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.11
Köszönjük a rejtést, megvan. Sajnos "magyar" szokás módra a szemét kezd gyűlni a kápolna kerítése mellett, nem használt mécsesek halomban, neylon zacskók, deszkák eldobálva. Ettől függetlenül a táj még mindig gyönyörű a kis patakkal, a barlang is szuper volt, és jóval melegebb, mint a környezet.

 
sziszisza 2011.11.05 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.84
Az alagútba sajnos nem tudtunk bemenni teljesen nézelődni...elemlámpát elfelejtettünk vinni. :/ De nagyon érdekes volt! :))

picuresnagyur 2011.10.30 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
A pesti napsütés elől menekülve :( köszi

BluEHourTeaM 2011.10.15 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Meglett...köszi a rejtést :)

B l u E H o u r T e a MB l u E H o u r T e a M
B l u E H o u r T e a M 
Jadrana 2011.10.15 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

teacher 2011.10.01 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük! :)

alexp 2011.09.10 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Köszönöm a rejtést

cincinek 2011.09.05 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Aznapi 1. ládánk és nagyon tetszett! Csend és nyugalom, állatok hada, melyek békésen legelnek, a kápolna és a forrás áhítata és tisztasága - üdítő testnek és léleknek! Az alagút hab a tortán! Elemlámpa persze Letkésen maradt, ám így is nagy élmény volt a denevéres csavargás! Köszönjük!

lumiksz 2011.09.03 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést! Elképesztő az alagút!

viskyg 2011.09.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Geoládás körútunk első állomása. A forrás vizéből ittunk egy picit, hátha segítene! Köszi a rejtést!

totedu 2011.08.22 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Egy éve a hatalmas sárban a gyenge kerékpáros felszerelésemben nem
jutottam be a ládához, most felkészülve /teljesen feleslegesen, mert a patak melletti terület száraz volt/ sikerült .
Idén a zseblámpa maradt otthon, az alagútba csak benéztem.
Csodálatos ez a környék!

LámákLovak
LádaDuzzasztó
lizzard és csapata 2011.08.21 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Csalán az volt de megérte, az alagútba bemerészkedtem kb. 20 métert de itt elfogyott a bátorság :-). Ha tényleg Drégely-várába vezet a földalatti járat akkor a METRO4 építőit el kellene ide hozni tanulmány útra. Csodák vannak ebben az országban, csak meg kell találni ezeket.A térkép jelez feljebb egy tavat ami sajna már csak dagonya.

Csuek 2011.08.16 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Érdekes a alagút, de zseblámpa hiányában nem mentünk be.

lajtmann 2011.08.11 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A kitáblázott kutya-veszélytől megijedtünk, pedig nem kellett volna. Érdekes a legenda.

becko 2011.08.08 08:44 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm

pezo77 2011.08.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Szép hely. Az alagút leírását félreérthettük, mert az északi elágazást nem ennyire merőlegesnek gondoltuk. Különben szenzációs. A láda kereséséhez mivel nem volt semmi más támpont, mint a koordináták, és egy érzéketlen PNA-val kerestünk, eltartott vagy negyed óráig, de élménydús volt a keresés... :)
Közben persze a jobbik kamerás telefon is lemerült, a roszabbikkal kép helyett csak ilyen krumplit sikerült készíteni...

kata1231 2011.07.30 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam

ge944cw 2011.07.23 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Köszönöm a rejtést.

gordogok 2011.07.15 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
ok

csipet_csapat 2011.07.04 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Nagyon hangulatos hely, sokat sétáltunk. Köszönjük.

zazu 2011.07.02 00:00 - Megtaláltam
Bernecebarátiból kerékpárral... Boldival, Bercivel és a többiekkel!
Az alagút szenzációs...(mi is az elágazásig mentünk).

atipapa 2011.06.23 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszi

mahone 2011.06.22 14:27 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

KJ & GM 2011.06.12 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
Antissimo 2011.05.29 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Szép környék, és az alagút is nagyon érdekes volt. Az elágazásig mentem be.

Piroska18 2011.05.29 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.00
Ez volt a századik ládánk! Szép hely, s az alagút is nagyon érdekes.

Dudika 2011.05.28 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Megtaláltam Köszönöm a segítséget.

papay416 2011.05.17 10:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

rétihéja 2011.05.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
A drégelypalánki ládák kudarca után eljöttünk ezt megnézni. Érdekes hely... Tetszett. Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy nyáron, eső után milyen lehet a végláda környezete (szúnyogok, sár). A lámák is érdekesek, de valahogy nem passzolnak sem a csodatévő víz, sem a titokzatos alagutak hangulatába. Köszi

nmárti 2011.05.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.24
Köszi a rejtést!

pihe 2011.04.22 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.70
A tavaszi szünetet kihasználva 3 napot töltöttünk el a festői szépségű Börzönyben és környékén.
Ötödik ládánk volt ez a csitári multi.
A drégelypalánki multi után érkeztünk ide. A farm környékén épp egy kanca és a kiscsikója legelészett. Pontosabban csak a kanca, mert a csikó még inkább az anyatejet részesítette előnybe. Meg is látszott a mamán, kicsit soványka volt.
Volt a közelben egy csődör is, aki hangoskodással és némi testbeszéddel értésünkre adta, hogy ne igazán akarjunk a közelükbe menni. Nem mentünk.
Az emlékhely szépen meg van csinálva, szinte életre kel a legenda...
A logbook betelt.
Köszönjük a rejtést!

 
L@zy 2011.04.20 12:02 - Megtaláltam
Útban Nagy-Fátra felé Kírával és Zoéval [wapon beküldött szöveg]

mayagabor 2011.04.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
Szép időben, kellemes túra keretében Drégelypalánk után, Drégelyvár előtt. A szomszédos farmon a láma különösen tetszett, állatkerten kívül még nem volt szerencsénk hozzá.

A logbook betelt, legfeljebb még egy bejegyzésre van benne hely!

A kápolnaA láma és barátai
Stefidzsi 2011.03.14 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.46
A tulaj vezetésével körbejártuk a farmot, megkóstoltuk a forrásvizet, majd az alagútba is benéztünk. A patakparton elkóricáltunk és közben arra gondoltunk, hogy milyen jó, hogy most és nem nyáron jöttünk (akkor biztos sok a szúnyog).
Szép környék, köszönjük a rejtést!

Ronin 2011.03.12 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Drégely vára után, a "tematikába illeszkedő" rejtés sem maradhatott ki, így erre vettük az irányt. A sok állat kisfiamnak igen nagy örömet okozott és csak erős unszolásra sikerült a ládakeresésre sarkallni ;))
A kápolna nagyon tetszetős és a forrás vize is ízletes, bár mindenhol nagy volt a sár.
A barlangrendszert én megvallom, nem tartottam behatolásra alkalmas biztonságúnak így csak a bejárattól pár métert eltávolodva - a kaland kedvéért - nyomultunk be, majd hátraarc és irány a ládakeresés.
A patakocskán a többszöri átkelés újjabb kalandokkal szolgált, de gondot nem jelentett. :)
Összességében egy nagyon tartalmas kis állomása volt ez a mai napnak, köszönet a rejtésért!

 
tea22 2011.02.27 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Gyönyörű környezetben nagyon jó helyen elrejtve :), köszönjük!!! :)

soma72 2011.02.12 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
A láda meg volt, de a jelszóval valami nem stimmel. A képek alapján kérem az elfogadást. Köszi.
A barlang klassz volt, és egy kicsit legalább melegebb volt bent mint kint

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.03.14 13:55]

 
Murus 2011.01.22 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
[wapon beküldött szöveg]
Az első pont tetszett inkább. A kápolna igazi kis gyöngyszem. a környéken rengeteg a ló, tehén és juh, sőt még egy láma, Cica szerint alpaka is van. Murus és Cica

 
galignum 2011.01.16 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
kellemes környezet, gyors megtalálás. Az alagút még mindig tele van szúnyogokkal, és a jobb oldali járat vízzel. A bal oldali járatba denevérek horkoltak ezért nem bojgattuk őket, inkább visszafordultunk. A következő megtaláló vigyen tollat a ládába.

Discover 2011.01.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Az első pont aránylag jól megközelíthető, de a ládához vezető út és terület talajvíz és sártenger keveréke.
Köszönöm a rejtést!

Palazsu 2011.01.08 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Börzsönyi autós kör része.

CacheFinder 2011.01.08 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Közös túra MGyöngyivel, Palazsuval és Levinnel.
A kápolna és környéke nagyon tetszett.
A helyszínen érdekes szőrű lovakon kívül mangalica malacokat és rackajuhokat is láthat a szerencsés arrajáró.
Az alagútba csak egy kis ideig voltunk bent, de a hideg időben itt uralkodó kellemes meleg igazán jólesett.
A halkan csordogáló patak hangulatos, igazán érdemes ellátogatni ide!
Köszönjük a rejtést!

Levin 2011.01.08 10:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

galgo 2011.01.02 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
4 nap a Börzsönyben, ma indulás haza. Az utolsó napi könnyű ládázás.
klasz hely, főleg aki szereti a fölalatti rejtelmeket. Végzetesen hasonlít a Telkibányai Teréz táróra. Bár az bánya volt.
Nagyon aranyos környezet, jó a hangulata.

Köszi a rejtést.

galgo és era

acsipapa 2010.11.07 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
.

Webber 2010.11.07 13:40 - Megtaláltam
később

Gábor és Edit 2010.10.23 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Már korom sötét volt, amikor a kápolnához eljutottunk. Miután ittunk a csodatévő kútból, a láda keresésére indultunk. Eléggé kilátástalannak tünt ebben a sötétben, gyenge fényű lámpáinkkal megtalálni, mégis, az egyik kis srác meglepően hamar rábukkant. Utána az alagút felé vettük az irányt, de attól kb. 30 m-re a társaság egyik fele úgy döntött, hogy inkább az Xfaktort részesíti előnyben, és haza indult. Sajnálhatják, mert 5 perc múlva mi már az alagútban jártunk. Sajnos, alig 20-25 m-t tudtunk csak megtenni, ugyanis hirtelen jelentős víz állta utunkat, a bakancsainkat pedig a kocsiban hagytuk. De egyszer még gumicsizmában visszajövünk!

Lucius 2010.10.23 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.66
A vízből ugyan nem ittam mert elég hideg volt, de ha Isten is úgy akarja akkor jövő nyáron visszatérek ide. Érdekes a történet a pásztor fiúról..
Ki volt helyezve egy parkoló tábla "atyák részére".. Megmosolyogtatott.. :)
Megnéztem az alagutat is (persze csak a bejáratát) és nagyon kíváncsi lennék hogy valójában hova, meddig vezetnek!
Köszönöm a rejtést és az élményt! :)

 
vitibi 2010.10.12 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Meglett!

Magnes50 2010.10.09 16:00 - Megtaláltam
A kápolnát és a Szondy-alagutat megtaláltuk, de a sáros patakparton a vélt fa meglett, bár a jel nagyon mozgott, de a láda nem, lehet hogy rossz helyen kerestük. A környezet szép a sok állattal és őszi kikericcsel.

A képek alapján kérné a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.10.14 23:28]

bohrmann 2010.09.28 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.55
Sajnos kifogtuk a legalkalmatlanabb időpontot, az hagyján, hogy hideg volt, de óriási sár. Eleinte neki sem mertem vágni, aztán gondoltam, ha már itt vagyok, egy próbát megér. Hát megpróbáltam, ott is voltam a helyszínen, ahol viszont nem találtam dobozt. Talán csak én voltam figyelmetlen, vagy túlságosan el voltam foglalva a sárdagasztással. Mindenesetre maga a kápolna és környéke festői, a farm pedig nagyon bejött a gyerekeknek.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.10.14 23:28]

 
alucifer 2010.08.17 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
Börzsönyi ládázgatáson.
Köszi a rejtést.

 
Stn72 2010.08.15 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.45
+van!

Bélu 2010.08.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.45
Egy kiadós eső után, jó kis dagonyában, de meglett.

Cicapapa51 2010.07.20 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.19
A kápolnánál csend és nyugalom. A béke szigete. A Szondy alagútnál szúnyogok és bögölyök hada várja a kalandéhes kessert. Menekülés be, egyre mélyebbre. 20 m után a fejlámpa fényében még mindig szúnyogok rajzanak. A láda rejtekhelyén sem jobb a helyzet.
Remélem nem riasztottam el senkit ezzel a bejegyzéssel. A hely szép és gondozott. Egy kedves hölgy tüntetett ki társaságával itt együtt ízlelgettük a csodatévő vizet.
Nem felejtem el ezt a helyet (sem) és ezzel a ládával elbúcsúzom a Börzsönytől három és fél kellemes - de meleg - nap után.

Cicapapa51

SirLes 2010.07.13 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.11
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
A forrás és környezete szuper, ittam belőle vagy egy liter vízet. A ládánál azonban rengeteg szúnyog van, futva menekültem onnan a ládával, majd egy sprint keretében rejtettem vissza. Gyanútlanul bementem a fák közé és feketéllettem a szúnyogoktól

ggyk54 2010.07.04 16:00 - Megtaláltam
Ez is meglett. A képek alapján gps nélkül. A második alkalommal.

Bajuszcica 2010.06.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megvan, szúnyogokkal hadakozva!

Oriza 2010.06.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Megtaláltuk!
Volt egy kis dagonya, meg sok-sok szunyog, de szép a hely.
Oriza csapat

Old Eye 2010.06.12 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Lógtunk a csapatépítőtréningről.
gckeka-gcetka-gcpero-gcteba-GCSZCS-gcdpal

FIGYELEM! A CSUDAVÍZ FERTŐZÖTT!

A kis kegytemplomVirágzik a jázmin
TehenekLáma a magyar ugaron
Bütyök+Zulu 2010.06.12 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Ismerkedés a Börzsönnyel Királyhaza bázissal. Felcsigázta érdeklődésemet a ládaoldal leírása. Szép a hely a két kápolnával. A forrás kútja kicsit meghökkentő...Jól lelocsoltam fájó tagjaim vele, a csuklóm ínhüvelygyulladása kevésbé fáj, viszont másnapra iszonyú torokgyulladásom lett. Preventive úgy látszik nem használ. Kimentünk a rejtekhez, jól befújtam magam újra szúnyogriszató sprayvel, és behatoltunk a ládáért. A szúnyogok újjongva vetették rám magukat, még Old Eye szúnyogterelő legyezgetése sem hatotta meg őket, iszonyúan belém harapott valami vérszívó a hátamon is. Futva menekültünk a tetthelyről.Ennek ellenére tetszett. Azt hiszem beleszerettem a Börzsönybe.

 
Alle 2010.05.24 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Szondis napunk 3/3

Sajnos a barlangokhoz nem tudtunk átmenni, mert a megáradt patak elvágta az odavezető utat. Bátyám azért átugrott, így ő legalább megnézhette :)

KápolnaKápolna
ugrásbarlang
Endre55 2010.05.22 16:45 - Megtaláltam
Alle-val együtt találtuk meg

sosi 2010.05.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
sorba kellett állnunk a vízért, ami tényleg nagyon frissítő volt

Zsiráf 2010.04.30 16:02 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 38.6km

Csizmások 2010.04.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A patak rossz oldalán kerestük, láda helyett fészket találtunk.

Itt kerestük
Csaba & családja 2010.04.18 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.21
Leginkább a megduzzadt patak tetszett, de az alagutat is kipróbáltam egy darabon.

McLee 2010.04.03 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Megvan :)

A 7 Mestervadász 2010.03.27 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Az alagút összes járatát megjártuk, amig el nem akadtunk. Szuper volt.

Köszi!

akosgy 2010.01.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Azt hiszem, rekordhosszú ideig kerestem ezt a multit. Közel 3 éve, 2007.03.15-én tettem egy felvidéki bicajtúrát és ekkor vadásztam le az első pontot, de a ládánál akkor éppen egy társaság piknikezett, meghiúsítva logolási ábrándjaimat. :) Aztán valahogy feledésbe merült. Most visszatértem és elszántan lecsaptam a ládára. Teljes siker. :) Az alagutat akkor bejártam, most siettem tovább, fel a "drégeli rom"-hoz.

Köszi a rejtést! :)

Turci 2009.12.31 15:35 - Megtaláltam
Biharis szilveszter, Drégelypalánk. 2/2

Peti85 2009.12.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Megvan! Sokszor járunk ide Szentmisére, eddig nem is tudtam, hogy van itt láda, de most megkerestem. A forrás vizében tényleg lehet valami, mert elég jó forgalom volt ameddig ott tartózkodtunk, pedig csak egy szimpla kedd délután.

Mr Bean 2009.12.04 23:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Megvan!

Dr.Lada 2009.11.08 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Blue Mali és Gábor75 barátaimmal közös találat. A kápolna és a forrás megtekintése után elsétáltunk a ládához. A visszaúton nem tudtuk kihagyni az alagutat. Mind a 3 járatát végigjártuk.

alagut
alagutban Blue Mali barátomalagut végefelé dúcolat
alagut végefelé dúcolatalagut vége
 
Blue Mali 2009.11.08 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.64
Köszi a rejtést!

A multit Dr.Lada és Gábor75 barátommal vadásztuk le, a ládakihelyezés előtt.
Szép kis kápolna, és az alagút, na az meg a kedvencem lett, így bementünk Dr.Lada barátommal, s végigjártuk mind3 járatát.
Továbbá tetszett az állatvilág is melyben részesültünk, bár egésznap nem hallgatnám a kolompok hangját:))

SzoborKápolnabelső
Birka
Alagút bejárataDr.Lada barátom az alagútban
Dr.Lada & Gábor75 barátom, az alagútbanAlagút
Gábor75 2009.11.08 10:59 - Megtaláltam
megvan:-) [wapon beküldött szöveg]

kunpar 2009.11.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.78
Megtaláltuk. Legközelebb zseblámpával megyünk. :)

Szabó Család 2009.10.25 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Nagyon szép kápolna, jó ládarejtés,sok állatot láttunk. Köszönjük.

zoli 2009.10.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Érdekes és misztikus helyre csöppentünk a rejtők jóvoltából. Tetszett a kápolna és a park, a csodatévő víz legendája, a rejtélyes alagút... Utóbbinak csak a bejáratát szemléltük meg, tovább nem mertünk merészkedni.
A ládához sárban dagonyázva jutottunk el, a rejtésnek ez a fele kevésbé tetszett. A dobozt egyébként a földön találtuk meg, így nem sokat kellett keresgélnünk.
A leírás csillagos ötöst érdemel!

Linda, Zolcsi és Zoli

A forrás névadójaKápolna
KegyhelyKi itt megpihensz...
Megvan a ládika!Érdekes fa útközben
Az alagút bejárataKözelebbről
Az alagút egyik végeSzarvasmarha
Láma és juhLáma közelebbről
Szeleburdi család 2009.09.27 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Vasárnapi családi kirándulás közben kerestük meg. A csalánnal kapcsolatban sokkal rosszabbra számítottunk!

 
dzoli1 2009.09.20 11:15 - Megtaláltam
Az előttem szólókkal. :)

urbanj 2009.09.20 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Nemzeti értékeink nyomában túra közben begyűjtve. :) A túrából különösen a Sárkány-törés tetszett.
A túra szervezéséért köszönet a BTHE-nek, a szakvezetésért a DINPI munkatársának.

PEx2 2009.09.20 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Nemzeti értékeink nyomában túra közben baráti társaságban...

DonRazzino 2009.09.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Egy elemlámpánk volt csak, visszajövünk még a barlangért :) aztán beszámolok!

Vándor Csillag 2009.09.09 09:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
A soha vissza nem térő, rendkívüli dátumra időzített találat. :)

Saláta Bogi & Sanya 2009.08.29 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Misztikus hely az biztos...

Stimm 2009.08.27 07:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Az Ipoly felé tartva begyűjtve. Sajnos az alagutat most nem volt időm megnézni, de pótolni fogom. A csalán és zsindzsa egyszerűen megkerülhető.

csapek69 2009.08.16 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.51
Bakacsin86-al túráztunk a környéken. Az alagút nagyon omladékos.

Bakacsin86 2009.08.16 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.15
Az alagút nagyon veszélyes, omladékos..... A ládát jpbb lett volna a hegyen (alagút fölött) elhelyezni. A gazos, csollánnyal benőtt hely eléggé visszataszító az egyébként szép környezethez képest.

a barlang omladékos 
sagit 2009.08.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Eddig ez volt a legszebb helyszín!

ottgyuri 2009.07.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.91
Megtaláltuk!

Geri89 2009.07.29 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Meglelve egy vártúra keretein belül. A kápolna gyönyörű, a kert is mesés, az alagút érdekes a ládához vezető út azonban vet némi kivetnivalót. Mindezt leszámítva remek láda, köszönöm a rejtést.
Üdv
Geri89

KápolnaA csoda kút
Szotyi25 2009.07.27 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.64
Megtaláltuk! A víztározót leengedték, a bűz elviselhetetlen és az alagút illetve a láda csak balettozva megközelíthető a bírkák miatt. A szúnyogokat és a legyeket a rovarriasztó nem zavarja, kár pocsékolni! Az alagutat csak óvatosan megnézni mert egyesek klozetnak használják. A csodavízről: hát nem tudom hogy jó e a vakság ellen, de a szorulást megoldja!:)))
Köszönet a rejtésért!

Üdv.: Szotyi25 & Martuca

csucsur 2009.07.18 10:47 - Megtaláltam
Batkamanóval börzsönyi bringatúra keretében megtaláltuk

BatkaMano 2009.07.18 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Drégelypalánki hétvége bringázós napjának első ládája. Köszönjük!

Tepiszellem 2009.07.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Kíváncsi lettem volna az alagútra, de időre kellett visszaérnünk
SZT. Orbán-ba, Nagyirtáspusztára.

zöldcsacsi 2009.07.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
forróság,nyugalom...

carmin 2009.06.28 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Még csepergő esőben kerestük fel ezt a szép helyet, de amíg sétáltunk egyet a nap is kisütött.

 
apacs 2009.06.27 16:40 - Megtaláltam
nagyon szép környék!

norko 2009.06.20 11:03 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a hely, az alagútba is bementünk. Egy denevérrel találkoztunk is.

Bíbicke 2009.06.14 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Fantasztikusan éreztük magunkat ezen a vasárnapi, ebéd utáni kiránduláson.Csodás, érintetlen táj, barátságos állatok, lámaetetés:-), bégető birkanyáj... s még további sok természeti szépség. Köszönjük a rejtést!:-)

Attilacska 2009.06.14 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

jasa2 2009.06.01 16:40 - Megtaláltam
megtaláltam

Zolnai 2009.05.30 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 1 átlag: 1.67 súly: 3.01
Megtaláltuk:)
A negatív értékelésnek az az oka, hogy egy ilyen szép helyen miért kellet a ládát egy ilyen mocskos, csalános sártenger közepére tenni(csalán, szúnyog, kullancs)??! nem értjük. :(

KÖDHegylakó
Hegylakó 
KEND 2009.05.10 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Agyon csípet a csalán, de megérte!
Köszi a rejtést. Még madárfiókát is láttunk.
Idei első ládánk.
A füzet betelt raktunk bele pótlapot.

KENDék

izsolt 2009.05.09 19:50 - Megtaláltam
jó az alagút, de nehéz elhinni hogy a várig vezetett volna valaha

Dream Theater 2009.05.04 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.27
A barlangba egyedül nem mertem bemenni, viszont a rejteknél már most rengeteg szúnyog volt!
Túrám végeztével megmostam kezem, arcom, szemem a csodatévő forrás vizével, és lőn csoda: hazafelé menet azonnal észrevettem Szendehelynél a trafipaxoló rendőröket!

 
pakrella 2009.05.02 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Petes20 2009.04.18 17:44 - Megtaláltam
ok

Eni 2009.04.18 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.84
Jól esett a forrásvíz. A láda nagyon nehezen lett meg mert a kis patak kiáradt és különböző faágakon próbáltunk átkelni rajta, vicces volt.

MonTri 2009.04.13 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Megtaláltuk! Ittunk a csodatévő vízből is, köszönjük a rejtést.

napvirág 2009.04.12 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Rendhagyó húsvétolás a nagyszülőkkel együtt 4/1

A zarándokhely mellett parkoltunk és a patak mentén egészen felsétáltunk a tóig. Nagyon kellemes a völgy, itt még láda nélkül is érdemes elidőzni, hallgatni a patak csobogását, bámulni a legelésző állatokat, nézni a nyíló virágokat, hűsölni a padokon, kortyolni a forrás vizéből, ...

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket!

Hogyishivják kuzin 2009.04.12 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Köszönöm!

gabortel 2009.04.04 12:03 - Megtaláltam
Teleki 50 teljesítménytúra kísérőjeként bringával.

gagarin 2009.04.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Nagyon jó a kápolna (forrás) parkja, az alagút pedig igazi csemege.
vissza kellett mennem lefényképezni a táblát, mert első felkereséskor a tábla második sora nem az volt, amelyiket én annak gondoltam. Jól el volt rejtve:)
Köszi a rejtést!

Attil@ & Réka 2009.02.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.00
Köszi a rejtést! Attil@

Vagdalthús 2009.02.14 15:07 - Megtaláltam
Évek óta visszajárunk ide, nagyon szeretem ezt a helyet. Második nekifutásra lett meg, rossz facsonkban kerestem decemberben. [wapon beküldött szöveg]

gyurgyalog 2009.02.08 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Először túlfutottunk az "utelagazas"-on, de aztán a sár ellenére ment minden mint a karikacsapás : hamar megtaláltuk a márványtáblát a kedves pásztorfiú szoborral, a kápolnát, a zarándokhelyet, ittunk a csatévő forrásból, elmentünk a víztározóhoz, amelynek vashídján állva élveztük a csendet és a táj szelíd szépségét. Visszafelé többször átkeltünk a patakon - szerencsére alacsony vízállást fogtunk ki - , bekukkantottunk az alagútba és megcsodáltuk a farm összes állatát: a lámákat, juhnyájat, a szürke marhákat, a mangalicákat és farm négy kutyáját. Idillikus táj köszönjük a rejtőknek.

vicaroka 2009.02.07 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Nagyon tetszett a kápolna és környéke, a barlang meg pláne! Az elágazásig mentünk be. Köszi a rejtést!

Evab 2009.02.01 11:56 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Robin13 2009.02.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Köszönjük a rejtést!

mszilvia 2009.01.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

Hz 2009.01.27 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Hu-s, games-es, com-os Börzsönyölés. 2/2.

TámaszkodvaLáda környezet
ozeki 2009.01.27 14:46 - Megtaláltam
Börzsönyjárás megnemtalált ládával, megtalált érdekességekkel...

magpet 2009.01.25 17:16 - Megtaláltam
Szép túra méltó levezetése. A megközelítés hazafelé menet kicsit drive-in lett, de a második ponthoz azért sétáltunk. :)
Köszönöm a rejtést!

Logbook olvasókAz utolsó árva fotonok befogása 15 másodpercben
"Statív mindenütt van, csak meg kell találni" (Sanyi) 
Ládafia 2009.01.25 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Fejlámpás megtalálás kiváló társaságban, egy remek börzsönyi túra befejezéseként. Sajnos az alagutat a sötétedés miatt nem láttuk, de sebaj, majd visszajövünk! Köszönöm a rejtést!

Apexsek 2009.01.25 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Nyolc fős csapatunk gésznapos GG, GC túránk utolsó közös pontja.

LCSOKA 2009.01.25 17:14 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

Dzsozy 2009.01.25 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Egy igen jól sikerült nap záróládájának terveztük. Már sötétbe értünk oda, de természetesen így is meglett. Kicsit mocsaras volt a terep, de nem voltunk meglepve, hiszen a tél közepén vagyunk, és nagyon meleg volt ma. A második sorral kicsit meggyűlt a bajunk, mert mi a cím nélkül gondoltuk, és hát nem úgy kellett. A jó szavakat összeolvasva, ki is derült, hogy ez lesz a megoldás.
Köszönjük a rejtést!

 
zsolie 2009.01.25 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Megtaláltam. Csodaszép környezetben van! Gratulálok az ötletességhez

Fazék 2009.01.25 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Csodaforrás, alagút, lámák, szürkemarha, patak, hegyoldal, nyugalom. Minden együtt van egy 5-ös környezethez. Igaz nyakig érő sár volt, de hát így jár, aki januárban megy kirándulni ahelyett, hogy a tévében nézne valami jó kis brazil sorozatot.

farkasszem & husk 2009.01.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, nagyon szép helyen van, főleg télen, amikor minden havas, ottjártunkor is hullott a hó :)
Ez volt az első geoláda találásunk, most már jöhet a többi is :o)

irány bemérvevalami elkapta a kezem
a rejteka megtatálók
evica75 2008.12.13 15:10 - Megtaláltam
Tetszett a környék nagyon, ládákat könnyű volt megtalálni

Rudi Team 2008.11.01 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Mindenszentek napján voltunk ezen a csodálatos helyen. Mi itt emlékeztünk meg a halottainkról mécsesgyújtással.
Éva, Rudi

soka9001 2008.10.29 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Megtaláltuk. Mi az ottlétünk alatt senkivel nem találkoztunk. Megkóstoltuk a kút vizét és megkerestük a ládát. Az alagútba csak egy rövid szakaszon merészkedtünk be. Tele van pókokkal és egyéb csúszómászókkal.

szakacse 2008.10.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.26
Kellemes vonzó környezet, érdekes alagút. Sajnos az alagút környezete nem valami felemelő. Köszönjük.

CsKriszti 2008.10.12 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

CsKaroly 2008.10.12 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Ott jártunkkor alig tudtunk parkolni,mert mise volt.A láda tartalma nagyon gyér ráférne egy feltöltés. Köszi a rejtést.
Kriszti, Mónika, Péter, Károly

Bacu 2008.10.11 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
A jelszó kicsit megtréfált, mert a tábla címét nem vettem bele :) Sok volt az idős mugli, így néztek is picit, mit sétálok arra.

sprok 2008.10.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Mar nagyon regota szemeztem ezzel a ladaval, de ma nem menekult. Dregelypalankrol setaltam nehez zsakkal, satrastul. Megpihentem a kis kapolnanal, majd irany a lada. Utana kb iranyban fel Dregelyvarra...

 
povyagi 2008.10.04 09:23 - Megtaláltam
Mathauval jártunk itt, kedves kis hely.

Mathau 2008.10.04 09:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.01
Sajnos az első pont nem olvasható le túl egyszerűen, de azért megoldható. A második pedig túl messze van az alagúttól:(

melinya 2008.09.14 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Amikor a friss hegyi levegő megcsapta az orrunkat, Hápival mi májkrém illatot éreztünk. Aztán megláttuk a legelésző birkanyájat. Tehát ott legeltek a "májkrémek". Semmi rossz illatot nem éreztünk. Nagyon finom volt a csodatévő forrásvíz. Az egyik kessertársunk vezeték neve a láda egyik neve. Ő kifejezetten örült ennek a helynek. A kutyuli minket is elkisért. Jót falatozott Béka sütikéjéből. A barlangnál sok kis aprónéppel összefutottunk, akik szerettek volna a barlang mélyébe jutni. Nagyon szép, kellemes hely.:-)

FIATalok 2008.09.13 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nógrád megyei ládázgatásunk alkalmából a mai negyedik ládánk.Csendes kis falu,és egy kutyus köszöntött minket,mikor odaértünk,elneveztük Fifinek. :) Apu percek alatt megszelídítette egy szál kolbásszal,ezért hálából mindenhova eljött velünk,idegenvezetést tartva.Ittunk a vízből,és hoztuk is egy üveggel belőle.A szentély előtt gyújtottunk egy gyertyát is hálánk jeléül a Szűzanyának.Apu folyamatossan kamerázott.Lassan visszaindultunk,és vagy 25 km után vettük észre:A kamerát ott hagytuk.Száguldoztunk vissza,remélve,hogy ott találjuk.Szerencsénkre volt ott egy idős házaspár,és náluk volt a kamera.Visszaadták.Köszönjük.Fifinek is adtunk még egy kis kolbászt,és indultunk Mikszáth múzeumához.A jelszó első részével bajban voltunk,ezért felhívtunk egy kessertársat aki segített nekünk.Köszönjük Neki is.
Láttunk még barlangot,be is mentünk az elejéig,mert nem volt nálunk lámpa.
A rejtőnek gratulálunk ezért a csodahelyért,és az élményért.Köszönet a ládáért.Marcsi,Gergő,Anyu,Apu,Janika

Útközben a láda feléFifi,mint idegenvezetőnk :)
KisfiúKegyhely
Kápolnában a családPad
Barlang 
Balda 2008.08.24 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.90
Az alagút lenyűgőző, megérné feltárni, hogy kiderüljön, merre is vezet. Az elágázás után jobbra kanyarodó alagútban addig mentünk, mig száraz lábbal lehetett, lefelé indult a járat és egyre mélyebb víz fordított vissza (holott a járat magassága nem változott). A balra tartó járat jobb oldali ága viszont annyira kezdett szükülni, hogy barlangász felszerelés hiánya és hason csúszást nem válalása miatt fordultunk vissza. FANTASZTIKUS !!!
A ládára a fiúnk talált rá a néhol sáros-csalános patakmeder szélén. A láda rejtés akkor is elérhető vajon, ha megárad a patak?
Betti, Marci, Repülős Papa, Gi, Baldax2

HZG_OR8 2008.08.18 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Kisgyerekekkel remek élmény és jó bátorságpróba. Mi nyolcan voltunk. (Rebeka 7, Áron 6, Gergő 4, Marci 3, Ajsa 1 éves, Sára anya pocaklakóval és Zolka apa). Ezen kívül csatlakozott hozzánk egy helybéli kutyus, akit a gyerekek Mócsing névre kereszteltek. Kitartóan szaladt a kocsi után, elkísért gyalog, még a járatokba is bejött. Induláskor a kápolna kerítéséig kísért, onnan nem jött tovább. Örültünk, hogy a játék kapcsán ide is eljutottunk, ezelőtt nem hallottunk erről, pedig drégelyt sokszor megmásztuk.

Ruttkay 2008.08.17 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.46
+

túráZoo 2008.08.10 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Remek hely a börzsönyi bóklászás befejezéséhez.
Az alagútból egy oda-vissza röpködő, egyre jobban beszoruló denevér kedvéért visszafordultunk.

Pétör 2008.08.05 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Az alagútba is bementünk, de nem túl mélyen, mert lámpát nem hoztunk. A mamáékkal (páros) voltunk.

 
páros 2008.08.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Pétörékkel. Filóztunk, hogy az emléktáblán levő szöveg címét gondolta-e a rejtő a szöveg első sorának.

Welsh 2008.08.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.76
Nem rossz hely, bár a Kápolna mellett elég kontrasztos a többi tanyaépület. Az árnyékban hűsölt egy csomó birka, jópofák voltak...

zozmo 2008.07.11 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Huhhh.. ennyi csípős legyet.. sokat nem ábrándoztunk, ellenben siettünk nagyon, pedig szép hely...
Mona & Zozmo

Remete 2008.07.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.19
Megtaláltuk.A forrás vize nagyon jól esett a melegben, de a láda környékén az intenziv állattartás miatt rengeteg légy volt sajna.

bambasanad 2008.06.29 15:30 - Megtaláltam
Ittunk csoda vízet - láttunk alaguta - talátunk ládát.
Köszönjük!

tarsolyos 2008.06.25 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Szuper a hely. Üdv.

N.Zs. 2008.06.21 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Tetszett a hely és a láda rejtek is. A nyári 35°C-os kánikulából a hűvös barlangba is bementünk. A póló szinte ránk fagyott. Tényleg nagyon rendezett tiszta hely! Szuper volt!

láma
kettesben
 
namreg 2008.06.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.59
ok

csabs 2008.05.28 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Eddigi legbalszerencsésebb ládánk. Első alkalommal megfelelő software hiányában nem sikerűlt a ládát meglelni. Második alkalommal sógórom fia a láda elött keresztben fekvő ágon esett el és törte el a kezét, természetesen inenntől kezdve mindennel foglalkoztunk csak ládával nem. Ma 3 hét után mentem vissza már egyedül a rossz emlékű helyre.
Természetesen ez nem a rejtők hibája, a hely nagyon szép és érdekes.
Köszi a rejtést. Üdv Cs.

petera 2008.05.23 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
SZép ,ismerős környezet, többszöri keresgélési kísérlet után végre meglett, erre a jelszó elírása miatt egy kis rejtői segítség. Élmény volt a keresgélés, köszi a rejtést (és a sgítséget)!

fkmaster 2008.05.18 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2008.05.18 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.83
A helyet már ismertük korábbról, a kápolna környezete most is szép volt. Kullancsveszély miatt gyors logolás majd indultunk további ládákhoz.

mape72 2008.05.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Kellemes családi kirándulás :csodattévő víz,barlang,tehenek,lámák,birkák,tisztaság és könnyű találat

SpiderKnight 2008.05.11 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.10
az alagutat csak kintről szemléltük meg, a sötétségbe elemlámpa hiányában nem mertünk bemenni. a gyógyító vízből ittunk és hoztunk is egy üveggel :)

álomfogók 2008.05.11 15:10 - Megtaláltam
Drégely vár után.

JuJó 2008.05.11 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Üldöztek a tehenek, na meg a bika, de ittunk a vízböl, mentünk a barlangba,
s nagyon tetszett.köszi

Égetö 2008.05.10 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Szép hely, csak a barlangra nem készültünk rá rendesen!

Maxi72 2008.04.27 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Köszönettel !

peterpan 2008.04.05 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Ezt a kis multit nekem rakták össze egy pont olyan sétálós nap zárására, mint a mai volt.
Ide már csak egyedül mentem. A kápolnába kedvesen beinvitált egy idősebb néni, aki épp a kertet tette rendbe. Még azt is meg tudta mutatni, hogy a gyógyulásért hálából melyik szobrot faragtatta az illető.
A héten foci közben pont belenéztem egy lövésbe, ezért volt miért kipróbálni a csodatévő forrást.
A láda hamar meglett, amit nem bántam, mert így több idő maradt a pincerendszerre. Jó sokat mendegéltem benne. Megtaláltam a vödröket is és közben alaposan megnézegettem a befoglaló kőzetet és a megmunkálás módját is. Jó lett volna még egy overall és néhány társ, akikkel a szűkületeken is átbújhattunk volna...
Pompás hely, hazafelé még megálltam a lámáknál néhány fotóra.

Kápolna kívülrőlA gyógyult szobra
Kápolna belülrőlHálaszobor
Földből jön és oda is megyLám a láma
Végvödör 
esztelneki 2008.03.30 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Nagyon kellemes meglepetés szép és érdekes, köszönöm

timi1994 2008.03.22 00:00 - Nem találtam meg
:D

[Elutasította: MikiCache, 2008.04.26 12:39]

Végek 2008.03.15 11:25 - Megtaláltam
Jo az alagut. [wapon beküldött szöveg]

valti 2008.03.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Sajnos a forrást és környékét két busznyi kiránduló csapat rohamozta meg, ezért idő hiányában és az időjárás(eső) miatt rövidre fogtam a nézelődést. Remélem legközelebb szerencsésebb leszek, szép a környezet, és tiszta minden! Köszi a rejtést! Valti

sz.v.endre 2008.03.09 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Szép, nyugodt környezet.

Noddy 2008.02.24 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Az alagút fantasztikus. Nem is gondoltam, hogy van ilyen...
Amig mentünk teljesen száraz volt.
Kifelé menet vettük észre, hogy az ingemre egy denevér ücsörgött.
Visszahelyeztük a sötét járatba.
Köszönjük a rejtést

szuper 2008.02.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
A jelszó harmadik felét elfelejtettem (a nagy izgalomban, - amit a fagyos zokni és cipő okoztak -) leírni, az első kettő megvan... (A patak igen fagyos és higeg volt, no meg sáros...)
:-))))
Tárgyat is cseréltünk így a miénk lett egy hupikék törpike...
A láda jó állapotban van, az alagúthoz mindenképpen kell: LÁMPA és GUMICSIZMA...

Szuper

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.03.16 17:51]

Katzer 2008.01.20 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Ez az első önállóan loggolt ládám. Korábban Jujuval mentünk sokat, de akkor még nem regisztráltam. Jót bolyongtunk a föld alatt, részletek és fényképek Juju logjánál.

Juju 2008.01.20 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Börzsönyi ládázásunk első állomása. Kávézás után ittunk a vízből, majd nekiindultunk a második pontot megkeresni. Előtte még bolyongtunk egy kicsit a föld alatt, mély vizes tócsák miatt nem jutottunk az alagút végére. Lehet, hogy a régiek munkáját most is folytatják: fémvödrök és bontószerszámok voltak az egyik végponton. Kint Nia kutya kicsit terelte a birkanyájat, amin jól szórakoztunk, majd megtalált egy dagonyát, és fekete sáros lett. A láda rejtése kedves, szép időnk volt, jó kezdése a napnak!
Katzer, Söli, Lindacu, Nia kutya társaságában.

Csüccs!Nia terel
Sáreb 
sirgalahad 2007.12.28 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Elágazó oldalszárnyak
Elsuhanó szellemárnyak
Óvatosan lépj, ha mész
Járat vége múltba vész

ott a múltlogolunk
kivancsifancsi 2007.12.06 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Az első pontot könnyen megtaláltuk, de a másodikért alaposan meg kellett küzdeni. Elég nehezen sikerült áktelni a megáradt patakon, egészen a majorig visszasétáltunk. A talaj végig nagyon sáros volt.
A föld alatti járatokra nagyon kiváncsiak voltunk, de a hátihordozóval nem fértünk el rendesen a járatban, így csak az elejét néztük meg.
A második pont környékén éppen birkák legeltek, a GPS pont a nyáj közepére mutatott. Lassan elindultunk, de így is nagyon féltek tőlünk, szanaszét szaladtak :)
A ládát hosszabb keresés után sem találtuk, ezért telefonos segítséget kértünk a rejtőtől, így végül sikerült megtalálni. Akkor telefonban elfelejtettem, ezért most leírom: Miki, boldog névnapot kívánunk!

KápolnaForrás
LámaAlagút kintről
Alagút bentrőlZsuzsi
HuhKápolna
A 2. pont feléA végére a kis ládász elfáradt
vocsok 2007.10.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Nagyszerű vidék. Érdemes lenne néhány napot ott tölteni.

kowik 2007.10.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
Megtaláltuk!

griga 2007.10.25 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Ezt a ládát először júniusban próbáltam megkeresni, meg is találtam, csak a jelszót felejtettem el felírni. Másodjára végre nem felejtettem el felírni a jelszót, viszont sikerült hibásan lejegyezni. :) Ezek ellenére nagyon tetszett a hely!

targonczas 2007.10.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
ok

Millimedi 2007.10.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Bár számtalanszor elhaladtunk már autóval a hely mellett, soha eszünkbe sem jutott volna megnézni (mert észre sem vettük). Nagy élmény volt még úgy is, hogy a barlangba nem mertünk bemenni. A közeli tanya két kutyája pedig hűséges utitársunk volt a keresésben :)

ésKata 2007.10.04 22:40 - Megtaláltam
Megleltem! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bortel 2007.09.30 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Igazán nagyon tetszett a hely! A kápolna szép, az alagút meg igen különleges.
Judit, Laci

GEOszi 2007.09.29 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.98
ok

OsiOsi 2007.09.22 21:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Annnyira jó hely és annnyira jó rejtés és annnyira jó jelszó. Ezért érdemes csinálni!

Gabeen 2007.09.22 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Szép környék, szuper a rejtek. Köszönöm!

farkas_e 2007.09.09 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Végülis, mit lehet várni MikiCache ládájától... :) Szépen kialakított környezet, kiváló rejtés és érdekes, pontos web.
Szlovák kiruccanás után a hazai első láda anyával, Anikóval és Gabival. Megkóstoltuk a vizet, a hatásról majd később számolunk be! :)
Némi kutyasimogatás után irány a láda, majd átkelés a patakon, és megkukucskáltuk a vájatot (sajnos elemlámpa nem volt nálunk). Én mentem volna még tovább is, de a többiek visszahívtak. Amikor megemlítettem, hogy denevér is lakhat bent, enyhén frászt kaptak, hogy én oda akartam bevinni őket... :) He-he!
Visszatértünk az autóhoz, jól lefotóztuk a lámákat. Az egyik amint megmozdult, Anikó úgy megijedt, hogy vissza is ugrott az autóba... :)
Köszönjük a rejtést!
Irány GCMIX.

útonfogadó tábla
akiről a legenda szól... + Gabi, anya és éngyökerek
kikericsekfarm
a láma, aki ijesztget... :) 
james 2007.09.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.90
A ládát kicsit keresgélni kellett, de meglett. Könnyű találat, nyugodt környéken.

Judit és James

Márta 2007.09.01 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
[wapon beküldött szöveg]
A kápolnánál egy motoros csapattal futottam össze, így elég nagy volt a nyüzsgés. Gyorsan elmentem az alagút felé és megkerestem a dobozkát, mielőtt a csapatból valaki erre kószál. Szerencsére már mentem visszafelé mikor jöttek az alagúthoz. A kápolnánál találkoztam azzal a nénivel akinek a családi birtokára épült a kápolna. A földalatti járatott most kihagytam, nem akartam " más élőlények" otthonában zavarkodni :-)). Nem ismertem ezt a helyet, így nagy köszönet, hogy ide is eljuthattam.

 
rongylab2 2007.08.21 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.65
a barlangot egy denevér őrizte, így nem hatoltunk be

a patak partján bokáig jártunk a birkaszarban

 
nogacsalad 2007.08.19 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Egyszerű, de nagyon jó kis multi.

Normális, laptopot és fénymásolót nem igénylő jelszóképzés, szép helyen, kalandos alagúttal.

Szemeinket megvizeztük ahogy kell, a hatást még várjuk...

Tetszett a gyerekeknek is. Természetesen jól bejártuk a földalatti utakat. A bal alagútban megharcoltunk Batmannal, Ő győzött, mivel otthon volt.
A jobb alagútban csak a biztonságos távolságig sétáltunk be. (vödrökig).
Felsétáltunk a tök üres víztározóhoz is. Itt elgondolkodtam, hogy miért üres? illetve a benne legelésző birkanyáj láttán azon, hogy vajon miféle csalival lehetne birkára horgászni?
Ezután eszegettünk 1-2 kenyeret, majd indultunk tovább...

Egyébként a láma szeme nem sötétkék, hanem barna! (lásd 2. fotó) Tehát a dal, miszerint "Lám a szeme, lám a szeme sötétkék....", hibás!

Köszi érte, nagyon tetszett....

Lámáknál...Barna a szeme!!
Szent hely...Szemet mostunk...
Erre jártunk...Kincsesládika...
Bejáratnál...Alagútban 1.
Alagútban 2.Száraz tónak nedves partján...
benist 2007.08.16 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
A kápolna és környéke szépen gondozott, a vízből biztos, ami biztos, kortyoltunk. Az alagút lenyűgöző alkotás, bár csak az első elágazásig jártam be (nejem nem mert bejönni). Birkanyáj a szokott helyén kolompolt. Kár, hogy a tározóban kevés a víz, szép fekvésű tó lenne. Érdekes a "farm", a lámák mutatták magukat, a szomszédok ismeretlen helyen tartózkodtak.

kutyi 2007.08.13 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Börzsönyi nyaralásunk (Drágelypalánk) első napján felderítettük a környéket és begyűjtöttük a könnyebbnek ígérkező ládákat. Mint például ezt.
A barlangban denevér lakik. A sötétben fotózott képeimet utólag végignézve, az egyikről egy denevér vigyorgott le! No, akkor aztán irány vissza. Bár vaksötétben nehéz fókuszálni, a lényeg látszik.
A forrásnál Matyi fiam elhagyta a hátizsákunkat. Este visszamenvén már nem volt ott. Szomorúan vettük tudomásul, hogy a szent hely sem "szent", de elhamarkodottan ítélkeztünk. Hazatérvén egy csomag várt bennünket, benne a hátizsák, feladó a Honti önkormányzat. Köszönjük!

Megtaláltuk! Kutyi [wapon beküldött szöveg]

 
bmarianna 2007.08.12 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nyugodt környezetben jó rejtés. A forrás vizével én is megmostam a szemem,hátha szemüveg nélkül is látnám a gps-t.(:

cila 2007.07.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Először is feltankoltunk a forrásvízzel, hátha tényleg csodát tesz. Majd az alagutat derítettük fel. A jobboldali járatot teljes egészében bejártam, a baloldaliból már inkább kifordultam, amikor megláttam az 50 db / m2 sűrűséggel a falon üldögélő óriásszúnyogokat, aztán a bejárattól kb. 20 m-re hűsölő békával ismerkedtem (nézzen mindenki jól a lába elé, nehogy rálépjen véletlenül vmelyik rokonára). A barlag egyébként lenyűgöző, kérdés, hogy tényleg Drégely váráig vezetett-e valaha, és ha igen, melyik járat (és hová vezetett a többi...)
Ezek után a patakparton megkerestük a ládát (a már sokak által emlegetett birkanyáj előzékenyen a barlanggal szemben telepedett le, úgyhogy gond nélkül nézegettünk). Nagyon jó az álca.

brekkmegvagy
szépvíztározó
Szeszuska 2007.07.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, amúgy is szerettem volna eljönni erre a tájékra, máskor is visszatérek, még alaposabban bejárni a környéket...

HertlikMiska 2007.07.23 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Nógrádi hévégénk befejezése.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.10.08 19:52]

NézelődésHelybéli, mókás segítőink.
Siker 
zöldfülű 2007.07.21 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Szondi TT 5/2. A hőmérséklettel fordított arányba próbáltam helyezni a túratávot, ám nem volt egyszerű, mert az a renezői buzgóságnak köszönhetően napról napra nőtt. És persze igyekeztem (az én fogalmaim szerint) korán startolni. Az út szélén szorgoskodó nem földmérő közegek nem díjazták ezt az igyekezetet, ill. nagyon is, de azt a díjat nekem kell majd befizetnem :( Így hát emelnem kellett a megtalált ládák számát, hogy legalább fajlagosan csökkentsem a költségeket :)
A váron (és a nyúlon) túlról jöttem, ahol a kecske bérceg (siettem is, mert ekkor már igen-igen sós voltam, hála a jó időnek) meg törik a sárkányokat és még a hegyek is dobognak. A pontőrök majdnem utánam szaladtak, hogy rossz felé indultam tovább :)
Köszönöm a rejtést

ErreMeg arra...
Végül emerre isÉs persze vele is találkoztam
warnew 2007.07.20 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Börzsöny, Kemence kerékpáros, gyalogos, családi, baráti kirándulásunk során kerestük fel ezt a ládát 7/12.

Csoki 2007.07.20 13:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zolt8 2007.07.18 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.04
Megvan! Nagyon szép környék! A csendet csak a közelben legelésző birkák bégetése törte meg. Az alagút is nagyon érdekes volt, nem is hittem volna, hogy ilyen létezik. Jó, hogy ez a láda felhívja rá a figyelmet. Köszönet a rejtésért!

Öregcsabi 2007.07.15 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A rekkenő hőségben megpihenni ezen az áranyas helyen, és friss forrásvizzel oltani a szomjunkat...hát ez a csúcs...
Köszönet az élményért! Közös Csabis találat.

Csabataxi 2007.07.15 17:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

csumali 2007.07.09 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.15
Az első pontnál forrást kerestünk de meg kellett elégednünk egy nyomós kúttal is. Biztosan meg van az oka, hogy miért ilyen formában él a forrás...Az alagútrendszert végig jártuk, minden ágát felderítettük. Nagyon szuper kis hely. A nagy melegben felüdítő is volt bent hűsölni.

 
Bugár-orienteering 2007.06.24 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
ha nem lett volna itt láda, nem is ismernénk a helyet. jóízű a csodavíz, köszönjük a rejtést.

még kintbent
fehér fény az alagút végén:-) 
erbeo 2007.06.22 09:30 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.06.22 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Nagyon szép, nyugodt hely. Finom a csodatevő víz.

An_Ga 2007.06.03 18:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Köszönjük a rejtést. Egy alkalmasabb időpontban fejlámpával visszatérünk a járathoz.

Romi 2007.05.18 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.18
Szép a környék.

gabor500 2007.05.07 11:42 - Megtaláltam
.

csiktor 2007.04.14 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.08
Csapattúra keretében megejtett ládácska. A kápolna nagyon szép és rendezett, az alagútban pedig még egy denevérrel is sikerült összefutnunk. A kútból jövő víz nagyon finom, sokkal jobb mint az üveges ásványvizek. A kápolna környékén lévő farmon megetettük a lámákat és integettünk a mangalicáknak.
Köszi a rejtést!

aroney 2007.04.14 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.85
ok.

levike 2007.04.08 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.08
megtaláltuk könnyen...

keep 2007.04.07 18:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Drégelypalánk-Drégelyvár-Kőkapu felől érkeztük. A kápolna és az alagút gyorsan meglett, de a láda körül nagyon sokat bizonytalankodott a GPS így elkeseredésben már fel kellett hívnom a rejtőt. Nagyon készségesen segített, át kellett menni a patakon, utána már gyorsan meglett.

A kápolnaAlagút denevérrel. Ott nem láttam :)
Az alagút vége 
Marcsi 2007.04.05 18:25 - Megtaláltam
Fontéval közösen.

Fonte 2007.04.05 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Csendes, nyugodt hely. Egy szép börzsönyi kirándulás méltó befejezeése.

Marcsi, Era

Törölt 2007.03.18 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.13
.

krisbálád 2007.03.18 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.87
A csodaforrás vize meggyógyította Ádám kezét, melyet csalán csípett.

pgyp 2007.03.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Nagyon nyugodt környék, ittunk a csodatévő kútból, láttunk legelésző birkanyájat, voltunk (nagyobbik lányommal) barlangászni és gyorsan meglett a láda is.

Ave 2007.03.13 20:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gyáva Oroszlán 2007.03.11 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Békés, csendes hely. A gyönyörű időben jól esett a kápolna padjain megpihenni és jót ebédelni.
Külön szám az alagút; kis ország vagyunk, de annyi ismeretlen érdekességet rejt, amit csak a GC. jóvoltából ismerünk meg.(Sablon szöveg, de igaz)!
A multika tetszik!
Zsuzsi, Tamás, Zoli.

Ott jártam.A kápolna.
Az alagút.Rejtek felé.
Soko 2007.03.08 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
Hazafelé még levadásztuk ezt a multit. Az első pontnál találtunk egy fals ládát is!

Steve07 2007.03.08 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Ez ma a második!

Barangoló alias elel 2007.02.24 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
lvida-val közösen kerestük meg a ládát. Könnyű találat volt. Érkezéskor hatalmas kutyák fogadtak, szájukban nyers hús, ez egy kicsit izgis volt, de nagyon békések voltak szerencsére. A kút vizéből ittam, ha többet nem logolok a következtetést tessék levonni, az alagút/barlang érdekes, pedig csak az első elágazásig merészkedtünk. A rejtés tetszett, köszi!

 
lvida 2007.02.24 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Könnyen meglett, bár a mocsáron való átkelés, nem sikerült valami szerencsésen :)
Köszi a rejtést!

handras 2007.02.18 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.48
Sajnos a magunkal vitt elemlámpa kevésnek bizonyult az alagút járáshoz, így kb. 15 m után feladtuk.

Oyabun 2007.02.17 16:56 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

KutaToll 2007.02.14 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.78
Felkutatva! 4/5
Nagyon varázslatos a környék, az ilyen ládákért érdemes játszani ezt a játékot! Annyiszor elautóztunk a hely mellett, de a GC-nek köszönhetően eljutottunk ide is.
1 hónap múlva megyünk Magas-Tátrázni, haza felé mindenképpen lekanyarodunk a gyerekekkel is. Most épp vidéki munka közben ejtettük útba.

fmin 2007.02.10 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.51
Igazi barlang járat. Találtunk alvó denevéreket, tettem fel róla képet.
Csoda egy hely. Sasa is élvezte. Grazie

ne ébrezd fel az alvó denevértÉbresztő
Mackka 2007.01.27 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Haushinka már hetek óta az alagútról küldözgeti a linkeket, szóval itt volt az ideje, hogy élőben is megnézzük a helyet. Haushinka és Zolka már pénteken szétnéztek, mi Péterrel sajnos csak péntek este tudtunk csatlakozni.
Szombaton először Hontra mentünk várkódokra vadászni :))), aztán vissza ide a Csitári forrásokhoz meg persze az alagúthoz.
Sajnos a csodatévő forrás télen nem üzemel :(((
A márványtábláról először le kelett vakarnunk némi jégpáncélt, hogy elolvashassuk a szöveget.
A láda is hamar meglett, habár így ide-oda ugráltunk a félig befagyott patak felett :)
Haushinkáék már pénteken bejárták az alagútrendszert, de most újra bejöttek velünk. Végigjártuk az összes ágat végig, az egyik nagyon-nagyon hosszú! A végén vödrök várják a szorgalmas kezeket, hogy még hosszabb lehessen :)
A közeli gát tetejéről nagyon furcsa a kilátás a tó helyére, vajon mikor volt benne víz utoljára?
Visszafelé még megnéztük közelebbről a lámákat is, és elsiettünk a helyről, amíg a zuhogó hóban még volt esélyünk a kocsival a lejtőn felfelé :)
Köszönjük a helyet, nagyon jó élmény volt!
Zolka & Haushinka & Péter & Mackka

Köszi Mikinek a segítséget, a jelszót kicsit elbénáztuk :)

katika 2007.01.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Ok [wapon beküldött szöveg]
A GPS-ben rosszul volt benne a láda koo-ja, ezért kissé elnavigált minket. A jó koo-k bepötyögése után már hamar meglett a láda. Szerencsére a patakon nem kellett átugrálni.
Az első pont hangulatos, tetszik a történet. Csodavízből ittunk, reméljük egészségmegőrzésre is alkalmas.

RIJO 2007.01.20 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Nagyon élveztem a helyet, varázslatos! Még visszajövünk!

Puszkany 2007.01.20 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Bár nem a ládához kapcsolódik, de a páromnak nagyon tetszett a "kis-állatkert". Benéztünk az alagútba is, mely a nógrádi vár irányába tart, de elemlámpa híján 40-50m után visszafordultunk. Amennyiben a fa tovább korhad (márpedig miért ne), akkor hamarosan kidől és a láda láthatóvá válik.

 
Ildióbuda 2007.01.20 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
A képek magukért beszélnek. Mint érdekesség az alagút és az állatok nyerték el tetszésünket.

jeti-matterhorn 2006.12.30 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Mint a Getszemani-kert

 
gyattis 2006.12.30 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Kellemes környezet, szép fás rejtés!

Útban a láda felé...Vár állott most kőhalom...
Crox 2006.12.30 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nagyon tetszett a környék. Igaz, hogy már sötétben értünk ide, de az alagútban ez nem számított.

lelcache 2006.12.28 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Mai ládavadászatunk harmadik állomása. A leírás alapján nagyon vártam már, mert igen figyelemfelkeltő és érdekes az oldal. Nem is csalódtam. Az alagútban való mászkálást különösen élveztem. Egyetlen probléma az volt, hogy a kinti -5 fokból behatolva a párás +10-be, a gépen egyből lecsapódott minden közelben lévő vízmolekula. Sajnos sok jó kép így nem született bent. Végigjártuk az egészet. A föld kihordására használt vödrökbe is belebotlottunk két járatnál is. Találkoztunk sok-sok állattal. Denevérek, pókok, szúnyogok téli telelője az alagútrendszer. A denevérekre nagyon vigyázzatok! Ne világítsátok telibe őket erős fényforrással, nehogy felébredjenek. Természetesen a csodatévő vízből is kortyoltunk. Várom a hatását! :-) Érdekes volt az állatfarm is, bár azt idő hiányában csak a kocsiból szemléltük meg. Köszönjük a rejtést, nagy élmény volt!

lelcache

A kápolnaA csodatevő vizű kút
Hála bodega :-)Az alagút bejárata
AlagútAlagút metróval
Harmatos lepke, finomVizes pókháló
Megtaláltuk!Eltévedt birka
scele 2006.12.28 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.66
ok

baxter 2006.11.11 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
meglett :)

xCsiga 2006.11.11 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.41
Megtaláltuk

Baxterrel vadásztuk le.

A barlanghoz visszanézünk majd még, felfedezni meg ilyesmi. De csak óvatosan.

Sokat kerestük a ládát.
Aztán, teljesen véletlenül lett meg. :)

dzsalasz 2006.10.28 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
A drégelyi vár után egy kisebb csapattal. Jót ittunk a forrásból, megnéztük lámpa híján a barlang első pár méterét, majd feljegyeztük Csanád első találatát. Majd Csanád annyira belejött, hogy a cache mellett 2 méterre abszolválta a GCGMBA-t is...
Dzsalasz + csapata

Elf 2006.10.28 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.83
Ok!

ququcs 2006.10.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Szép hely, izgalmas barlang ... tetszett

5N 2006.10.21 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Gerőnek izgalmas volt a barlang..,amíg be nem mentünk,utána félelmetes.Szerintünk ez egy nagyon jó láda!

 
K-55 2006.10.08 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Drégely várától jöttünk ide, a templomkertben éppen istentiszteletet tartottak, a rét tele volt személygépkocsikkal.
Bár elemlámpát is vittünk, a barlangrendszerből az elkhatalmasodó klausztrofóbia visszafordított minket.
A patak partján haladva könnyen előkerült a láda, tetszett a rejtése. Szép időben, kellemes érzésekkel távoztunk és meglátogattuk Drégelypalánkon a Várkapitányt.

0102
03 
NaSza 2006.10.03 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Egy kicsit még hideg, nyirkos idő volt, ahogy odaértünk. De annyira tetszett a környezet, hogy ezeket feledtette. Nagyon jó a rejtés, de persze elsőre a patak túloldalán keresgéltünk. Az alagutat kihagytuk több okból is.

WoFi 2006.09.10 22:09 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.28
Az alagútban nem fejlámpára, hanem fénykardra lesz szükségetek! Rengeteg a denevér!
Üdv.: WoFi

Kékfülű 2006.09.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Nagyon érdekes hely. Nem szabad kihagyni. A rejés is nagyon jó helyen van.

keva 2006.09.03 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Szép hely! Állatkert: tehén, birka, szúnyog, láma, ló, pók és malac.

Lassu 2006.09.03 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
Kemence felé, bemelegítésként. Birkánál csak szúnyog volt több, ezt leszámítva tetszett a hely.

Barátaink 
Anita&Gabi 2006.08.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Vasárnap délutáni ládázás. Nagyon szép hely, csendes, nyugodt. A birkák végigbombázták a területet, volt néhány megcsúszás :-) A barlangba az elágazásig merészkedtünk.

 
waneqr 2006.08.23 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Jót bujócskáztunk.

macikupac 2006.08.13 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Családi, autós ládázás keretében jöttünk Mityóval. Amíg a fiam aludt a kocsiban, addig gyorsított tempóban felderítettem a környéket. Jópár éve voltam már itt bringával. A jelszó első fele azonnal meglett. Így a második rész után néztem. Amikor kezdtem elbizonytalanodni, hogy jó helyen járok, meglett a láda rejteke is. Ötletes az egész multi. Én a közelben lévő, a turistatérképeken - helytelenül - Szondi-kápolnának jelölt kopjafát is belevettem volna. Az alagút felderítése miatt még vissza fogok jönni. Picit hihetetlen, hogy egész a várig menne, de ki tudja. Nyugalmat és békességet áraszt magából a hely. A lámák nagyon jópofák. Az egyik föl-alá kergette a rackákat.

KulcsfiguraA csodatévő forrás
KápolnaOltár
Akiken segítettMityó a ládával
PatakpartEz vinne a várba?
AlagútbanEbéd közben
ÖregTom 2006.08.10 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
"Kemencébe" befűtöttek, hát utána átjöttem és nem bántam meg. A barlang kicsit alacsony és nagyon sötét, így nyert a kolostor-érzésem. A vízből haza is hoztam, most egy-két napig ezt iszom, hátha nem kell szemüveg. ;-)
A legyeket Horpácsig kiűztem a para... akarom mondani autó(csom)ból.
Szép hely és érdekes, a tüzérségi zárótűz azonban elmaradt.

A kötelező sémaMária kegyelme
Szent kút gyógyító vize...és egy másik víz
A "félig" lezárt barlangA végén csak hason teljesíthető?
Nahát! Itt lőnek? 
Meira 2006.07.30 21:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.45
A kápolnát már ismertem.Tavaly ilyenkor egy szabadtéri misére hívtak meg ide.Akkor megcsodáltam.Most elsősorban a ládázás kedvéért jöttem,de ezen a héten ez volt a második iszonyatosan szúnyogos hely,ahol kincskeresést folytattam.Csalán is volt bőven. Nem vagyok kényes,de ez kicsit sok volt a természetből hirtelen.Ami még betetézte az egészet:a kocsim a lámák mellett hagytam nyitott tetőablakkal.A nógrádi legyek egész kolóniáját utaztattam Budapestre.Remélem valahogy majd boldogulnak itt is:)))
Az alagút csúcsszuper!!!

SagiK 2006.07.28 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Óóóóó hogy az a ...
Most olvasom, hogy barlangalagútba is kellett volna mennem. Minden szép és jó volt, de sajna a barlang kimaradt.

DC3!
Köszi az eddigieket is, de mikor megyünk megnézni a barlangot? :)))

MadárkaSzobor
Kápolnadc3
Kilátó :)Kilátó :)
Természet szépségeMegtaláltuk
Fa
dc3 2006.07.28 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
SagiK-kal túráztunk erre. Szép, nyugodt környék. Bónuszként még megtekintettük a fentebb lévő, jelenleg kiszikkadt tározót. Végre láttam egy hatalmas túlfolyót szárazon. Jól megvizsgáltam.

Kösz a rejtést.

dc3

Mercenary 2006.07.23 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Ahogy az írva volt csalán és szúnyog volt bőven. A rejtés nagyon jól volt álcázva, ennek leginkább a vérszívók örültek a legjobban. Az alagút tényleg szabadon járható..., mert a rács fel van feszítve. A jelszóval egy kicsit meggyűlt a bajom, szerintem túl van bonyolítva.

A templomA pásztorfiú szobra
Az alagút... 
gyöngyfűző és párja 2006.07.22 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Nagyon szép ez a hely, ha nem lett volna ennyi szúnyog, biztosan jobban élveztük volna. De sebaj, majd máskor visszajövünk!

Kápolna.Pásztor szobor.
A kápolna belülről.Kápolna.
Az alagút bejárata.A vár felé.
befi 2006.07.05 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Diósjenői nyaralás 6/22
A tegnapi kimerítő Csóványosi tekergés után egy pihenőnap. Árnyékon kívül mindenhol döglesztő meleg. A kápolna mellett a réten hatalmas bögölyök lepték el az autót, és minket is. Az árnyas kertben lestük ki a ládához az irányt, ahol pont egy birkanyáj legelészett - kutyákkal. Így az autós megközelítést választottuk, kápolnát megkerülve, balra be a földúton, majdnem az erdőszélig. Itt már nyugodtan lehetett mászkálni, és könnyen megtaláltuk a csalánmentes bejáratot is. A rejtekadó fáról egy hatalmas nagy ág letört. Azért esős időben itt egy jó nagyot lehet cuppanni, de most ilyen nem volt. [gps nélkül]
befi

KápolnaTele friss virággal (2 napja volt nagymise)
Szentkút. Biztos ami biztos, vittünk 5 l vizet belőle.Rejtek. Az egyik ág frissen letört.
Pazuzu 2006.06.24 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
A Szondi alagút nagyon tetszett, jó volt egy kis lélegzetvételnyi idő a szúnyogok nélkül.

Vértes 2006.06.24 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
szép hely, sok állattal körülötte.
Végigjártuk az alagút minden járatát, amíg lehetett, nagyon tetszett.

Elbénáztam a jelszót, kösz a rejtőnek a segitséget.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.06.28 22:39]

madarasz.peter 2006.06.18 21:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
A jelszót én kicsit túlzásnak érzem, már ami a hosszát illeti, de egyébként minden pompás volt. Árnyas padok a pumpáskutas forrás mellett, a csalánt tényleg érdemesebb megkerülni, egy bazi nagy faág leszakadt amikor megkapaszkodtam bele de szerencsére nem vert fejbe és az alagút is tetszett.

Csapat: Máté és én meg Erika+ aki a forrásnál hűsölést választotta

TehénTehenek
Topolya 2006.06.03 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.44
Megvan, bár a patak igyekezett keresztbetenni útton-útfélen.

Jutka 2006.06.03 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.84
Nagyon vizes és sáros volt minden :( Egyébként nem rossz itt, bár hasonló kegyhelyekből láttam már szebbet/érdekesebbet is.

 
19izsi73 2006.05.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Szlovákiába mentem bringázni,még jó hogy eszembe jutott,hányszor mentem el már mellette.Most visszafelé maradt időm a vonat indulásáig,így levadásztam a Börzsöny eme állatkertjét.Van itt látnivaló bőven:családdal nyugodtan ajánlható többórás piknikre.

Köszönöm...olé
átkeljek vagy ne?Sziasztok!
Bubuka 2006.04.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.31
Először a patak túlsó partján kerestem, aztán láttam, hogy át kell kelni. Persze nekem az állatok tetszettek legjobban.

Vajon a sarkantyúm is elmúlik tőle?
Kukucs!
turista bika
Rivelino 2006.04.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Az eredeti túratervet (a Honti szakadék lett volna a második programunk) tegnap este módosítottam, mert igen ígéretesnek látszott ez a cache. És valóban: gyönyörű helyen, kis fenyőligetben magasodik a nem túl hivalkodó kápolna. Jócskán ittunk és tankoltunk a csodatévő vízből is. Nagyon tetszett főleg a gyerekeknek az alagút: alig tudtuk kitessékelni őket. Itt én voltam a fürgébb, és már messziről kiszúrtam a ládika rejtekét... Végül még egy kicsit megpihentünk a kápona előterében.

cic 2006.04.17 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Nagyon szép környék, tetszett. Üde zöld volt minden. Kellemesen sütött a tavaszi napsugár. Monitortól megfáradt szememet megmostam a forrásban. Ki tudja, talán hamarosan eldobhatom a szemüveget?
A járatok sötétek, nedvesek és nagyon puhák voltak, ezért csak néhány métert merészkedtünk be. A ládát birkanyáj őrízte. A ládatalálat után összeismerkedtünk a lámákal.

pityulino 2006.04.17 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Húsvét Horpácson. Ebéd előtt egy kis séta. A környék csodás, a lámák kíváncsiak, a patakon háromszor átkeltünk, a barlangba lámpa hiányában csak pár méternyit mentünk be, de annyit sikerült megállapítani, hogy nem lehetett nagy élmény egy ilyen szűk járaton felmenni a drégeli romhoz (na jó, akkor még vár).
A koordináták szerintem néhány méterrel arrébb mutatnak a táblánál, a barlangnál és rejteknél is. De azért meglett minden.
Köszönjük a rejtőnek.

Pityulínó

a csodatevő forrás......norton kútbólérdekes és szép
itt is lőtér???az alagútban
őrcsordarejtek
ez is itt volta hídon
láma szeme, láma szeme sötétkék...csodavíz és táltosképző
guess.who 2006.04.16 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Cserháti tekergő 6.

Eddigi, kevéske tapasztalatunk alapján már tudjuk, hogy ha a rejtő nevénél egy bizonyos "MikiCache" szerepel, akkor az rossz cache nem lehet. :) Most sem tévedtünk: a csodatévő dolgok ugyan nem a mi világunk (vizünk is volt elég :D), de az alagút nagyon remek! Kár, hogy nem volt kellő erejű lámpánk, így csak az első 30-40 métert fedeztük fel az alagútból, de így is nagyon érdekes volt. Hát még ha teljesen feltárnák, és esetleg (az elborultabbak számára) bejárhatóvá tennék!
Huzatot nem éreztünk odabent (tehát nemigen van nyílt másik vége az alagútnak) - de felmerült a kérdés, hogy vajon azokban az időkben, amikor még csak fáklyákkal tudtak világítani, hogyan lehetett megmaradni egy 3 km-es alagútban? Mindenképpen szellőztetni kellett valahogy... Ezen kívül koromnyomok sem látszanak sehol, ami szintén fura.
A doboz megtalálását csak a patakugrások nehezítették, de azért könnyen meglett, ahogy illik.
Ha nem lettek volna a várak, egyértelműen ez lett volna a legérdekesebb és legszebb hely - így csak megosztott első helyet kaphat, meg egy "leghosszabb alagút" különdíjat. :) Egyszer vissza kellene jönni, és bejárni az egészet.
Köszönjük!

Barbárka 2006.03.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.58
Poszt-buli kirándulás csalódott tesztautósofőrrel az első tényleg tavaszi napon.
A szépen jégkásává tömörödött havon, bokáig érő vízben közelítettük meg a föld alatti ojjektumot, ahol Z jóvoltából értő szakvezetésben részesültünk, megtekintettük a térképezési és bontási relikviákat. A gumicsizma (vagy elszántság) hiánya megakadályozta a végpontig való bejutást, így csak a "száraz" részeken masíroztunk végig. A felfedezőutat patakátkelés és ládaelőkotrás követte. Az első pontnál képernyőtől leamortizált szemeink sprirituális alapú vízkúrát vettek, majd boldog röfögéssel vetettük rá magunkat az uzsonnára hozott tepsinyi süteményre. Lovat simogattunk és fényképezkedtünk, mint az igazi hülyék, de hát mit tehet az ember, ha sztárújságíróval kirándul...
Barbárka Zskával és Z-vel meg Mudmanc

Monty Python screenshotFelcicomázott pókhálók
Bátor felfedezők behatolásaOkosság
2,5 dioptria csökkenés! Csodaaa!Izetlen habzsolás
Zska és ZDiskurzus
SőnAllú'nézet
mudman 2006.03.19 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.87
Tetszett nagyon. Baloldali járatokat végig bejártuk, a jobboldaliban elakadtunk, mert egyre mélyebb vízben kellett volna gázolni, gumicsizmánk meg nem volt. :-(

TükörfaLÓAz alagút vége
Fohászati műCsapos
Kokó 2006.03.03 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Megkezdtem a tőlem a távolabbi börzsönyi ládák begyűjtését.
Érdekes a kápolna, jó lehet az Alagút - nincs lámpám -, ötletes a rejtés.
A kápolnáig autó, onnan rövid, kellemes séta. Köszönöm!

KápolnaKegyhely
Alagút 
Lopakodó 2006.02.12 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon érdekes hely. Tetszett a kápolna is, de az alagút még érdekesebb volt. Természetesen sikerült a terep nehézségét felküzdenünk legalább 4-re és így még legalább 2 órát élvezhettük a hely vendégszeretetét. Végül összes "nem létező" bátorságomat összeszedve bemerészkedtem a "Kutyákkal őrzött területre", hosszas botorkálás árán begyűjtöttem a telepőrt, aki nem túl meggyőzően ígéretet tett, hogy 10 perc múlva beindítja a "sárgát". Miközben a kocsihoz bandukoltam erősen bíztam benne, hogy a sárga egy jármű:-) Tényleg az volt...Hamarosan megjelent nagy pöfékeléssel egy sárga munkagép, így hát ismételten megmenekültünk. Csak hab a tortán, hogy alig, hogy kihúzott minket a "SÁRGA", nagy lendülettel száguldott el mellettünk egy Trabant és persze jól kiröhögtek:-)

Eddie 2006.02.12 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltuk, és nem mindennapi élménnyel lettünk gazdagabbak. Jövő héten visszamegyünk több lámpával és felderítjük az egész barlangrendszert! Nagyon tetszett!

Sigli 2006.02.12 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Kiváló láda, az alagutat ki ne hagyjátok! Egy életre szóló élmény.

Piás 2006.02.12 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
5*, köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A rejtés könnyen meglett, bár a def. úgy pontos, hogy: a letört fatörzs eredeti helyénél kb. 1m-rel lejjebb lévő odúban van a láda. Tehát: a letört fatörzs "anya-ága" nem tartalmazza a ládát, ugyanis nincs raja odú.
Elmentünk megnézni a "DOOM"-ot, nem mindennapi látvány. Kb. 300m-t haladtunk benne, a "teljes" felderítésre visszatérünk a jövő 7en.
Visszafelé elakadtunk Eddie verdájával, +próbáltunk önerőnkből kikeveredni belőle, hát, nem sikerült. Lopakodó segítségül hívta a - nem túl közeli - tehenésztből a JCB munkagéppel rendelkező figurát, ő cimbálta ki az Opel Astra-t. (Hmmmmmmm: az Opel sose' kop' el?)
Revízió alá kell vennünk ama elhatározásunkat (Sigli, Eddie, Piás), hogy az idei Bp-Bamako rally-n elindulunk. Pillanatnyilag úgy gondoljuk, hogy nem érdemeljük +, hogy elinduljunk, különben is, éhen döglenénk.

Fűkocka 2005.11.06 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.93
[wapon beküldött szöveg]

 
Mikulás 2005.11.06 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Egy kellemes és érdekes drive-in jutott a mai börzsönyi kirándulásunk végére. Az alagútban jobbra fordulva mentünk vagy 100-150 métert és azt gondolom, hogy elértük a végét, de nem mernék rá megesküdni...:) Mindenesetre nagyszerű poén volt! A kis kápolna a kúttal idilli kis helynek tűnik. Éppen ránkesteledett. Jó volt ez a nap!

Mikulás

 
Reggel 2005.10.30 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Mehgtaláltuk!

Ezt a kesst is jó szokásunkhoz hűen Gps nélkül, leírás és fényképek alapján kerestük meg. Zebegényben töltendő hosszú hét végénk 5. találata. A kápolnát a térképen hamar beazonosítottuk. A jelszó első része sem okozott problémát. A közelben tartozkodó kutyáktól félve inkább autóval mentünk a vélt rejtekig. Szerncsénk volt!! Tőle 10-15 méterre sikerült teljesen véletlenül megállnunk. :-)) Logolás után még megpróbáltuk a barlangot is megkeresni, de kutyaugatással volt tele a völgy, így inkább ezt az élményt most kihagytuk Köszönjük a helyet.

Keresni pedig érdemes.....
Akár Gps nélkül is. ;-)

Anita és Reggel

 
CharlieR 2005.10.29 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
A helyet ismertem, az alagutat eddig még nem. Tényleg, felvezet ez valóban a várba? Jó lenne tudni. A nagyon szép késő őszi időben sehol egy lélek.

AlagútSzoboer
danpan 2005.10.27 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Nyugodt, tiszta és érdekes hely. A gyerekeknek kellemes időtöltés kínálkozik a sokféle állat tanulmányozásával. Köszönjük a rejtőknek!

Molli 2005.10.08 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam

lacsz 2005.10.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Jó a rejtés, tíz percet keringtünk a fa körül mire megtaláltuk a ládát. Az alagút nagyon sirály!

makid 2005.10.06 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Az aradi 13 tiszteletéte! :D Nagyon szép hely, ide még el fogok jönni!

Dani

Erdélyi család 2005.09.01 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Könnyű találat, jó rejtés. A Szondi alagút külön látványosságot nyújt.

Mr Zerge 2005.08.20 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Kellemes séta a keményeb túrák között. Nem ismertem ezt a helyet. Érdekes volt, az alagútból azonban a sok pók visszafordított. Szívesen bejárnám, ha valaki menne elöttem. :-)
Üdv Mr Zerge.

Attibati 2005.07.26 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Börzsönykerülés kerékpárral 135 km
Megkapó a kis kápolna környezete.
Elgondolkodtam ezen az alagút legendán. Nem nagyon tudom elképzelni hogy a török hódoltság idején ilyen bonyolult feladatot, mint egy 3 km-es alagút kiásása el tudtak végezni. Hogy világítottak, hogy szellőztették az alagutat, hogy tűzték ki az irányát ?
Az alagút bejáratát rácsos vaskapú zárná el , ha nem lenne sarkaiból kifordítva. Véleményem szerint az alagút csak ezért férhető szabadon hozzá...
A láda rejtése nagyon jó, nekem a rendellenesen meredező korhadt ág árulta el a rejtekhelyet.

A kápolna és kertje 
Pegasus 2005.07.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Érkezésünkkor éppen misét tartottak a kápolnánál, így még parkolni is alig tudtunk. A ládával kezdtük, meglátogattuk a barlangot, és amire visszaértünk a kápolnához már csak egyedül árválkodtunk a mező és a birkanyáj közepén.

kulisz 2005.07.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.46
A napot a Drégelyvárnál kezdtem, majd Drégelypalánkon folytattam, levadásztam a Börzsönyi várak túramozgalom kódját a templomnál, utána jöttem ide.

Kedves a kápolna és környezete, és csendes, rajtam kívül senki nem volt. A forrás és a kápolna megtekintése után átkeltem a patakon - van valami átjáró, vagy csak én nem vettem észre? - és elmentem az alagúthoz. Csábító kihívás, de nem mentem be. Egyszer vissza kellene jönni, és felderíteni alaposan - esetleg egy HECT-bevetésen:-)

Alagút után a doboz következett, amit jó ideig keresgéltem. Nem tudom, hogy miért, de mindenáron az egyik parton akartam megtalálni, holott a másikon van:o) Mikor erről meggyőztem magam, meg is lett rögtön:) Valóban ott szoktak hűsölni a birkák - vagy lámák esetleg? :))

Visszafelé a patakparton van egy tábla, miszerint lőtér vagy mi, és ha lőnek akkor ne menj oda. Ez szerintem tábla nélkül is kézenfekvő, de mind1:)

Mivel az eső továbbra is kis megszakításokkal rázendített, innen már drájvin Börzsönyi várak túramozgalmat teljesítettem, vagyis elmentem Hontra, utána meg átruccantam Szloviba, Ipolyvisken megkerestem a váras kódot Utána irány júzer hona, Parassapusztáról 2 óra 10 perc alatt hazaértem.

PásztorfiúKegyhely
ForrásA kápolna
Az alagút szájaPatak mellől a Börzsönyre tekintve
radpeter 2005.07.09 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Bögölykessing! [wapon beküldött szöveg]
Börzsönyi ládászat Kyrával.
Nagyon kellemes helyen lévö kápolna és egy szuper rejtés a patakparton. Az alagutrendszer most kimaradt, majd legközelebb.

Zergi 2005.06.19 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Kápolna sokfelé van sokféle. De ilyen alagutat még nem láttam sehol!

ÁtkelésAnna és Laci, a geokesinas
Láda-öröm 
im 2005.06.17 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Reggel túlszaladtam a bekötőúton, nem akartam visszafordulni, így délutánra halasztottam a keresést. Jó levezetés volt az előző nehezebb ládák után, bár még későbbre bekerült egy nehéz. Kicsit rossz irányból közelítettem meg az alagút bejáratát, patak átkelést is be kellett iktatni.

balumaci 2005.06.12 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
ok.

csiperke 2005.06.09 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Fantasztikus hely! Egyedül lévén óvatosan barangoltam a járatokban, ha több száz évig kibírta, még kitart - ebben reménykedtem. A láda nem ott van, ahol először gondolnád. A kútból nem jött a víz, de oda volt készítve néhány tele edény; talán...

A kápolnaA láda
Sötét hely
Pupu 2005.05.21 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Hát ez egy csoda! Egészen rendkívüli köszönet Anikónak és Mikinek! Most egyedül voltam, csak beszaladtam a járatokba, de hamarosan visszajövünk családostól, unokástól erre e különleges helyre.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2005.05.16 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.62
Sokszor kirándultam már a Börzsönyben, de az északkeleti rész eddig mindig kimaradt. Drégely vára már régóta tervbe volt véve, de a hozzá vezető alagút létezéséről nem tudtam, csak a legendáját hallottam. A turistatérkép sem jelzi. Micsoda hiba! Nagyon köszönöm a Rejtőknek, hogy felhívták rá a figyelmet! És végre "a Csitári hegyek alatt" szép népdala sem olyan steril már: ha énekeljük, érezni fogom a táj illatát, a szent forrás hűs vizét...
Cserkészbarátaimmal bejártuk az egész alagútrendszert, úgy, hogy a végén szó szerint körmömre égett a gyertya. Ricskó még a szűk járatba is bemászott, mivel éreztük a huzatot. Lehet, hogy TÉNYLEG fölvezet a várhoz? Kitartást kívánok a vödrök tulajdonosának a további feltáráshoz! Nagyon nagy kaland volt!

/Quatermain/

De lámák vagytok!A kápolna és a pásztorfiú szobra
Enter into the Dungeon!Néhol aládúcolva
Gyertyafény, nélküled mit is tehetnénk?Nem Gazsira méretezték...
Mindig csak mélyebbre...Ez jól lesz vmi Black Metal album borítójára! ;-)
Gyere a papához! Nem fog fájni...Techno-víztározó a közelben
Quatermain 2005.05.16 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Lásd fentebb.

Pistua 2005.05.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.69
OK.

karrimor 2005.03.28 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
A birkák bevoltak zárva,így nem zavartak a kutyák.
Bokáig érő sárban hamar megtaláltuk a jól álcázott rejteket,majd az alagutban az elágazásig bujkáltunk.

vonós3as 2005.03.26 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Emlékeztem gyerekkoromból egy ilyen alagút mókára. Akkor is nagyon tetszett, de fogalmam se volt hogy hol voltunk. Amikor megjelent ez a láda egyből megörültem. Ez az! És végre sikerült útba ejteni.
Szlovákiába menet kiugrottunk az outóból. Elég vacak idő volt és jó nagy sár. Az alagútban sajnos nem vállalta senki a hosszas kalandozást, de azért így is nagyon élveztem a dolgot.
A láda jelszavát sajnos elfelejtettük lefotózni. :-) Kérem fogadd el a megtalálásunkat, a fényképek - úgy gondolom - bizonyító erejűek.

Vonós2es, Kata, Gábor és Dyla

[Jóváhagyta: MikiCache, 2005.04.27 20:02]

Köszönjük Miklós bácsi! :-)

Úthoz illő lábvédőLovi
Kápolna belsejeAz alagútban
Egyik zsákutcában GáborA találás
Döbrögi 2005.02.27 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
A major kutyái kishíján felfaltak, beszakadtam a patakba, a ládát meg n+1 esetben körbejártam, olyan jól sikerült az álca.

ragalyi 2005.02.19 19:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

pörsing 2005.02.11 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Megtaláltuk.

A kis csapat 
VP 2005.01.26 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Ilyen várakat összekötő alagútról mindenhol szólnak történetek. Itt is szép ötlet, de én nem hiszem. Fentről, a vár felől jöttem, és nagyot kellett kerülnöm, mert a vár és a Csitári völgy között 2-3 másik völgyecske és gerincecske húzódik. Ezeken (+a vár kemény kőzetén) át alagutat fúrni: ugyancsak kétséges.
Az alagút ezzel együtt nagyon izgalmas, csak egy kicsit mentem befelé, mert késő volt (és mert egyedül voltam).
A gyógyító víz nagyon rám fért volna, de a kút teljesen be volt fagyva.
Ébresztő 3/4 4-kor, a vonat 5-kor indul, fél 8 előtt pár perccel a kora reggeli homályban, sűrű havazásban már nekivághatok a P+ útnak Perőcsényből. A Salgóvárnál 11 napja jártam, de most sűrű havazás, viharos szél, térdig érő hóátfújások vártak. Kicsit féltem, amikor láttam, hol a GCJELV láda, de szerencsére nem kellett sokat oldalazni a falban. A ládát gyorsan a hónom alácsaptam, és elindultam, hogy le ne fújjon a szél. Salgóvárról a P+ és a (néhol a Spartacus-ösvényre emlékeztető) K^ jelzésen 20-30 cm-es (helyenként térdig érő) hóban felballagtam majdnem teljesen a Csóványosra. A túloldalon a P jelzésen a Mána-bércen, a GCMana érintésével le Királyházára, majd jelzés nélkül fel a Kámor csúcsára. Onnan le a Hugó-villához és a GCkmor ládához. A ládát kisebb küzdelemmel kiszabadítottam a hó és jég fogságából (vissza a villába logolni), a GCJELV számára pedig közvetlen felette készítettem kevésbé jó, de ideiglenes szállásnak megfelelő helyet. Utána S jelzésű, jelzetlen és K jelzésű utakon tovább Drégelyvár (GCDREG) és (Kjelzésen, majd jelzetlen utakon) a Csitári forrás (GCSzCs) felé. A buszt Hontnál elkéstem, így beballagtam Drégelypalánkra. Összesen 42 km, este 9-re már otthon is voltam.

vacakos 2005.01.21 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.61
Meglett.
Ipolyságról hazafelé ugrottunk be ide. Az idő katasztrófális volt, jeges hódara, nyakig érő sár, viharos erejű szél.
Az alagútban bementünk vagy 50 métert, de bentebb már egyre több volt a denevér, ezert tovább nem merészkedtünk.... :)

Tom & vacakos

probi 2005.01.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.51
Érdekes az alagut. Tetszett. [wapon beküldött szöveg]

Gyombi 2005.01.16 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.59
Vasárnap délutáni családi séta. Ismertem a környéket, jó volt megint visszajönni. A barlangba csak picit mentem be, amíg elnő nem jött a klausztrofóbiám...:-))) Na, aztán usgyi ki. :-)) A jelszó első felével pedig meggyűlt picit a bajom, köszönöm a segítséget! És a rejtést is!

daikini 2004.12.20 15:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

boobaa 2004.11.08 00:00 - Nem találtam meg
Azt gondoltuk, hogy Drégelyvár után könnyű menet lesz. A tábla egyértelmű, hamar meglett az alagútbejárat is, aztán vagy félórát caplattunk a patakmederben fel-alá, végül a telefonos segítséget is igénybe vettük. Mikitől megtudtuk, hogy "ez nem az a játék", amit GPS nélkül lehet játszani, úgyhogy az egyéb segítségei alapján még egy negyedórát keresgéltünk, de nem lett meg. Tavasszal visszajövünk GPS-sel meg lámpákkal felszerelkezve, és megnézegetjük az alagutat is - addigra úgyis többen leszünk.

Lala + Dani

SzoborTemplombelső
KegyhelyKút
TemplomAlagútbejárat ősszel
Lőtér 
Notar 2004.10.31 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Megtaláltuk.

vaslemez 2004.09.26 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Az alagút a legjobb az egészben, semmiképp ne hagyjátok ki. A rejtekfa körül épp vagy száz birka legelt (?), jó fél órába telt, míg odébbálltak. Addig végigbogarásztuk a többi fát, hátha..., de nem. Ott volt, ahol a birkák.

geobebi 2004.09.18 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
A kápolna közvetlen környezete egy zöld kis oázis. Biztosan a kút vize teszi. A tágabb környéket a birkák tarra legelték, a méteres csalánokat és egyéb szúros gazokat meghagyva, kis bogyók tömkelegét meg hátrahagyva. Vigyázzatok: a kis fekete pásztorkutya saját tengelye körül ezerrel pörög és 40 km/h fölötti sebességre simán képes.
A barlangba -egyedül lévén- csak az első elágazásig merészkedtem be.

Az alagút végeA kis lógós
jspanyik 2004.09.12 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
Napsütéses, hűvös reggel könnyű börzsönyi célpontot keresve esett a választásom erre a helyre. Nem csalódtam! Igaz az országúton tartózkodó birkanyáj kicsit hátráltatta a megközelítést, de aztán ment minden (kápolna, ládika, barlang), mint a karikacsapás. Maga kegyhely szép, gondozott, de a környezetén mindenhol látszanak az állattartás nyomai. A rejtés és a megjelenés is alapos munkára vall. Köszönöm.

KápolnaPatak
GazdaságŐslakó
Csuhás 2004.09.05 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Ezen a napsütéses vasárnapon nem lehetet otthon ülni, s jó választás volt ez a hely... Láttunk gyönyörű pacikat, láttunk csudaszép képolnakertet, élveztünk verőfényes napsütést, bejártuk a földalatti járat minden zegzugát, fotóztunk bergét, denevért, vödröt, barlangtaposó tappancsot, s Vándorsziluettet tündefényben...

Imelda & Csuhás, Vándor

KápolnaTisztes öregkor... (Szép)
Emberszabású járatÁsnak itt még?
Nem túl bizalomgerjesztő kövekKilépés
Gyökerek a menyezetenVándor aki kint várt
Valami szépet ma is.. 
kl 2004.09.03 17:52 - Megtaláltam
Kedves helyek [wapon beküldött szöveg]

zsalaber 2004.08.29 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.99
Talán az érdekes leírás miatt, mi kicsit többet vártunk a helytől...

snake 2004.08.29 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Kissé fájós derékkal érkeztem a multihoz a drégelyi vártól, és nem bántam, hogy itt nem nagyon kellett küzdeni a tereppel.
A kegyhely érdekes, az alagút izgalmas lehet, de lámpa hiányában nem merészkedtem be.
A dobozt 1-2 perc keresés után találtam meg, ajándékot nem cseréltem.
Annyit hozzátennék még, hogy a doboz olyan helyen van, ahol a birkanyáj is hűsölni szokott a nyomokból ítélve. Most szerencsére 50 méterrel odébb pihentek, így tudtam logolni, de ha épp a doboznál lettek volna, akkor nem bizti, hogy felvállaltam volna a küzdelmet a terelőkutyákkal. :))

Innen még a kemencei multihoz is elmentem, de az első pontnál meggondoltam a dolgot, a másodikat majd valamivel jobb egészségi állapotban keresem meg.

snake

nyája doboz
A kútnál 
tudo 2004.08.24 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
GCDREG felől érkeztem kerékpárral, folytatva Drégely várát. Eddig csak annyit tudtam a környékről, hogy errefelé van a Csitári-forrás, mert a turistatérképek és a közlekedési táblák ezt jelezték. Valamikor nagyon régen hallottam a forrás csodatévő erejéről valamit, de semmilyen részletet nem ismertem.

Az alapos leírásból kiderül a hely várral kapcsolatos történelmi háttere, amiről a helyszínen igyekeztem meggyőződni. A kápolna és környékének szépsége különösen megkapó. Sugárzik a hegyi emberek hite, természet szeretete. A csoda történet lényege nem anyagi valóságában keresendő, hanem mondanivalójában; ez pedig a hit, aminek valósága a kegyhely léte.

Köszönet az elrejtőnek az alapos munkáért, és hogy felhívta figyelmünket erre a helyre.

ÚtonállókA kápolna
HitA bicikli nem megy tovább
freddy 2004.08.21 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.99
[wapon beküldött szöveg]

Tototo 2004.08.20 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Meglepve olvastam az előttem lévő logot, miszerint nagy forgalom volt a forrásnál. Mi egy lélekkel sem találkoztunk, csend, nyugalom, idilli környezet.
Erzsi, Klári, István

NZs 2004.08.20 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.64
Börzsöny kesingtúra 3. nap 2. láda 18/5.

A kápolnáig kocsival mentünk. A csodatévő kút forgalma elég nagy - mindenki a csodában reménykedik... Az alagútban bolyongtunk egy keveset, szokatlan és érdekes élmény volt. Felszerelkeztünk fejlámpával, akkus kézilámpával is, csak pulóvert nem vittünk - jó hűvös volt! Tanulság: ha nagyobb túrát tervezel a föld alatt, öltözz melegen! Innen a láda könnyű, gyors találat. Ha a patak kiárad, a terepnehézség 6-os lesz! :-)
Innen Drégely várához mentünk tovább.

NZs & KáVé

kápolnafény a távolban...
bejárat a hegybe 
perger 2004.08.19 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.98
A forrásból ipari méretekben viszik a vizet. Több autóval jöttek emberek, számtalan pillepalackkal. Amint hozzáfértem, megkóstoltam – baj nem lehet belőle –, de eddig semmi különös.
A barlangból hihetetlen mennyiségű szúnyog és bögöly tört elő, úgyhogy letettem a behatolásról.

jalso 2004.08.14 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Gyönyörű pici kápolna a kegyhelyen, érdekes történet a forrás csodatévő erejéről. Sajnos csak ennyit tudtunk megtapasztalni, mert (ma már másodszor) nagy zuhét kaptunk a nyakunkba, és a láda felé menet inkább az volt a gondunk, hogy a kocsit kinavigáljuk a hirtelen dagonyássá vált útból és nem az, hogy a fantasztikusan érdekes alagutat megkeressük. Visegrádról egyébként meglepőnek tűnő - de egészen gyors és olcsó - útvonalat választottunk: Esztergomnál átmentünk a hídon Szlovákiába, majd Letkésnél vissza Magyaroszágra.

A kápolnaMegvan a láda is
Mihul 2004.08.14 18:15 - Megtaláltam
második pontnál megáztunk [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2004.08.14 06:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Klassz hely, korábban nem ismertem. Profi kivitelezés! Köszönet az elrejtőknek!

Ki ez?Kápolna
BejáratIde bemenni?
Idáig oké! 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]