geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2394. Az utolsó vadászat (GC1939)

A grófi sírkert

A grófi sírkert

Pál sírja

Pál sírja

Mamut erdő

Mamut erdő

"Pál fiam emlékére"

"Pál fiam emlékére"

A szarvasbika szelleme

A szarvasbika szelleme

Dendrománia

Dendrománia

A mamut gyermeke

A mamut gyermeke

A rejtekről

 A rejtekről
Szélesség N 47° 16,980'
Hosszúság E 17° 48,305'
Magasság: 494 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.04.07 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.04.09 10:10
Utolsó lényeges változás: 2021.01.29 20:00
Utolsó változás: 2021.01.29 20:15
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: csadorvadász
Felhasználó: tabletta
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1240 m
Megtalálások száma: 476 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP:
A hely már nem olyan, mint régen volt, de nem szerettem volna hogyha a láda megszűnik, már csak a története miatt sem.
Nagy tuskó közelében kis tuskó.
Pótjelszó is került a legközelebbi fa ágára.


A ládába TravelBug helyezhető.


Magasan a föld felett repült a lelkem,
Szárnyalva, mint egy sasmadár.
Földi porhüvelyemre letekintve némán,
Boldogan hagytam el rabságának otthonát.

Fel-felrepülve a magas égre,
Boldogságomban nem vettem észre,
Hogy testem alant, mint egy fa
Fekszik a földön vérbefagyva.

Dombok s hegyek között,
Városok és tavak fölött,
Oly könnyedén és gondtalan,
Nem voltam már többé hontalan.

( Kiss Roland)

Sziasztok!
Ezúttal a Bakony rengetegébe hívlak Bennetek egy eldugott, de annál inkább különleges helyre. Az erdő mélyén 15 mamut vigyázza egy rég elfeledett szomorú esemény emlékét, megőrizve ezzel az utókornak. Tiszteletet parancsoló látványuk főhajtásra késztet minket. Ezen a helyen áll Pejacsevich Pál emlékköve, amit apja, Gróf Pejacsevich Endre állitatott. A történet magával ragadó, ajánlom figyelmetekbe az alábbi sorokat. A magamfajta vándor az ilyen élmények után olyan dolgokat vesz észre melyek az orra előtt voltak mindig is csak nem tudatosult benne; keresem a vízpart és a fák társaságát, és amikor megtalálom, valahogy beszélni sincs kedvem, inkább csak lélegezni és szemlélődni... Valahogy egy kicsit fává válok:)

Kedvcsináló videó ITT

Megközelítés
Szépalma Budapesttől 122 km, Győrtől 63 km, Székesfehérvártól 62 km távolságra a Magas-Bakony szívében a Kőris-hegy szomszédságában található.

Ajánlott ingyenes parkolót találhatsz  N 47° 17,028' E 17° 47,697' 479 m [GC1939+Parkoló] itt. A parkoló a Hotel Szépalma területén fekszik, ahova szabad bejárás van. A cél előtt száz méterrel egy sorompó állja utunkat, de azt kérés nélkül nyitják, jelenléte csak biztonsági okokra vezethető vissza.

Maga a túra 1,2 km-es séta enyhe emelkedővel. Elhaladunk a fent említett grófi temető mellett  N 47° 16,912' E 17° 47,901' 480 m [GC1939+Temető], megnézhetjük Pál sírját. Az elötte lévő hármas elágazásnál válasszuk a balra tartó ösvényt! A keményebb legények a kis emelkedő után ismét a balra tartó ösvényt célozzák meg ezen a ponton:  N 47° 16,928' E 17° 48,089' 495 m [GC1939+Kemény]. Ettől az elágazótól nem kell letérni erről az útról, könnyű kis lejtőn ereszkedhetünk le az erdő által jól őrzött fákig, és a rejtésig.
Aki az elegánsabb és tisztább utat választja, az az előbb említett kereszteződésben haladjon tovább egyenesen a murvás úton egészen a  N 47° 16,852' E 17° 48,202' 508 m [GC1939+Kényelmes] pontig, ahol balra forduljon. Az út a rejtek közelébe vezet.
Sétánk során gyönyörködhetünk a bakonyi táj szépségében, és ha szerencsénk van láthatunk pár nagyobb vadat is.

A geoládáról
Hagyományos konyhai doboz, tuskó tövében.
Meggyógyítottam, hogy kereshető legyen, de nem ezt szánom a végleges helyének.

A szomorú történet, és annak előzményei:
Zúgó erdők, vadvirágos rétek, sziklaszurdokok mélyén csörgedező patakok, völgyek karéjában, a Bakony hegység közepén találjuk Szépalmát, ezt a régi, de alig ismert települést.
Sokan és sokat írtak a Bakonyról, de a legigényesebb mű sem szentel egy-két mondatnál többet Szépalmának. Pedig fekvése gyönyörű, klímája gyógyító, hosszú történelme csodálatra méltó.
Az első világháború után a Pejacsevich család gyakran tartózkodott Szépalmán. A grófné az őt illető örökséghez még a testvéreitől is vásárolt birtokrészeket és Eszterházy Pál gróf adósságait is gyakran ők törlesztették. Mindezeket a ludányi és a lengyeltóti birtokaik részleges eladásából eszközölték.
1935-ben végleg Szépalmára költözött a grófi család, leányukkal, Máriával és a két fiúval, Pállal és Endrével.
Az 1930-as évek elejére Magyarország kezdett kilábalni az ország csonkításból eredő nyomorúságból. Rohamos ütemben erősödött. Szövetségesei, a németek és az olaszok támogatására számítva egyre többször és egyre erőteljesebben hangsúlyozta nemzetközi fórumokon a ráerőszakolt trianoni békediktátum igazságtalanságait. Területi revíziót követelt a csonka ország, ugyanúgy, mint az elszakított területek magyarsága.
Románia a magyaroktól tartva többszöri követelésre vállalta az erdélyi magyar földbirtokosok kártalanítását annak a pénznek a töredékéből, amit a magyar kormány jóvátétel címén fizetett neki. / Románia jóval nagyobb területet kapott Magyarországból, mint amennyi Csonka-Magyarországként megmaradt, de ennek ellenére még hatalmas összegű jóvátételt is fizetett neki Magyarország!!/
Pejacsevich Mikó Endre grófnak is jelentős földbirtokai voltak édesanyja örökségéből az elszakított Erdélyben, így ő is kártérítést kapott az úgynevezett "optáns ügy" kapcsán. Ennek a pénznek nagyobb részét Szépalmára fordították, kisebb részéből kifizették Pál gróf újra felgyülemlett adósságait.
1935-ben a telekkönyvben is verőcei és hidegvéri gróf Pejacsevich Mikó Endréné nevére írták Szépalmát és hozzá 2532 kataszteri hold földbirtokot. Eszterházy Pál grófé maradt Ménesjárás puszta és 358 hold földterület.
Szépalmán az 1930-as évek közepén 21 család élt 110-120 fővel. A település körüli földeken főleg rozst és zabot, kevesebb búzát és árpát termeltek. A földeket gőzekével szántották, de aratógépek nem voltak. / Főként a dombos terület miatt. / A gabonaféléket idegen részes aratók takarították be. Egy-egy aratási idényben általában 24 személy dolgozott. Munkájukért a gabona minőségétől függően 8-14-ik részt kapták. Ezen kívül szerény élelmet és szűkség esetén szállást is adott a gazdaság.
Félvér lovakat tenyésztettek és öszvéreket / mulikat / állítottak elő. Ezek a tovább nem szaporítható állatok szamár csődörtől és kanca lótól származtak, ezért az anya után ló-öszvéreknek nevezték őket és testük nagyobb volt, mint az anya szamártól és a ló-csődörtől származó egyedeknek. Ezek az igénytelen és kitartó állatok még 25-30 éves korukban is munkabírók voltak. Más uradalmak számára is vittek öszvéreket Szépalmáról.
Sertéseket tarthattak a cselédek, de ezeket a " cselédkanász " a ló legelőktől távolabb őrizte. Ez a terület ma is viseli a " disznólegelő " nevet.
A lakosság vízellátását szolgálta egy bővizű ásott gémeskút. Az állatok vízszükségletét a település területén található tisztavizű tóból fedezték. A grófék a Saskút-forrás vizét itták.
Több adat szerint Pejacsevich Mikó grófék már az első világháborút követő években elegáns kastély építését tervezték Szépalmára. A terveket is elkészítették, de az építkezés kezdetében anyagiak hiánya, később egyéb okok miatt elmaradt.
Szerény, egyszintes, ma is használatban lévő épületben lakott a grófi család. Volt szobalányuk, szakácsuk, hentesük, parádés kocsisuk, több hintójuk, személygépkocsijuk. Az élelmiszer tartalékaikat jégveremben tárolták. A cselédeket magázták, ugyanúgy, mint egymást a családban.
Az egykori belső cselédek elmondása szerint három angol szerkezetű wc volt a lakásukban, amelyek öblítését az odakészített vizes edényekből eszközölték.
A grófi család szinte minden nap evett pirított kenyeret, aludttejet, héjában sült krumplit, nyers almát, lágy tojást. Vízvezeték akkor még nem volt Szépalmán, de ennek ellenére a grófék sokat fürödtek. Márvány mosdómedencéik voltak.
Iskolázott, tehát mezőgazdasági szakképesítéssel bíró ispán irányította Szépalma gazdaságát.
Az ispán munkáját segítette és a cselédek valódi, közvetlen vezetője-irányítója volt a gazda. Ezt a tisztséget Germán Ferenc töltötte be Szépalmán 1936-tól 1945-ig. De 45 év után is itt élt a család egészen 1985-ig.
A gróf Pejacsevich Mikó család minden tagjáról elmondhatjuk, hogy a cselédekkel szemben nem volt embertelen. Ellenben a beosztottakhoz fűződő kapcsolatukban mindegyikük tartott bizonyos távolságot. Ezt a tiszteletet parancsoló tartózkodást el is várta tőlük a cselédség.
Mindezeken belül: Endre grófot hűvösnek, zárkózottnak, némelyek különcnek és mogorvának tartottak. Ő alig fordult elő a cselédek között, de a köszönésüket elfogadta és viszonozta. Rendszerint vadászgatott, sétálgatott az 1300 kataszteri holdas erdejében, amelyben szépen gondozott utakat tartott fenn. Célszerűen gyarapította, tápláltatta, és szűkség esetén selejtezte a vadállományt.
1935-ben már létezett egy kis park-féle a lakásuk mögött, amelyet a terület birtokbavétele után fa és cserjék ültetésével tovább gyarapított. Az arborétumi munkákhoz ritkán vett igénybe segítséget. Legtöbbször saját kezűleg telepítette és gondozta a csemetéket. Mondják, hogy a legkényesebb egyedeket kicsi korukban kis takarótáblácskákkal védte a déli napsugárzás ellen. De ezeket a táblákat erős északi szél esetén ugyanott szélfogónak használta.
Ő létesítette a gróf-temetőt a harmincas évek második felében.

Ez ma is látható az erdőben a szállodától párszáz méterre, de erősen megrongált állapotban.
A grófnét mindenki jólelkű, segítőkész teremtésnek tartotta. Egykori cselédei elmondták, hogy még a sétáira is magával vitte kis orvosi táskáját, hogy azonnal segíthessen a bajbajutotton. Bekötözte a munkában megsérült embereket, kezelte a sebeiket, gyógyfüveket vagy más patikaszert adott különböző nyavalyák ellen. És a cselédasszonyok szülésénél is mindig segédkezett.
Karácsonyra minden cselédgyerek számára kötött meleg pulóvert, sapkát, de néha még zoknit és sálat is.
A Mária nevű grófkisasszonyról állítják, hogy nagyon szép és okos volt. Egy Zichy grófhoz ment férjhez Somogy megyébe. Három gyermekük született. Ők nem mentek külföldre, próbáltak beilleszkedni a megváltozott viszonyok közé. 1945, tehát az orosz megszállás után Zichy gróf lovas kocsival szokott fuvarozni és a vállalt feladatait mindig derekasan teljesítette. A körülményekhez képest tisztességgel eltartotta a családját és szépen gyarapodott. Tanult és beosztott vezető lett egyik állami vállalatánál.
Amint köztudomású, régebben az ifjú főnemesek elsősorban huszártisztek voltak a hadseregben, mert akkor a huszárság volt az elit alakulat. És ez illett a magas civil rangjukhoz. Ám a haditechnika fejlődésével a szintén elit, sőt legelitebb fegyvernemet, a repülést választották a főúri fiúk.
A két fiatal Pejacsevich is repülőtiszt volt. Vidámkodtak, bravúroskodtak, mint minden egészséges, fiatal katonatiszt.
A szemtanúk mondják, hogy repülőgépjeikkel gyakran jöttek Szépalma fölé tisztelegni a család előtt. Ilyenkor mindig bemutattak néhány hajmeresztő légi bukfencet. Többször levelet, vagy éppen összegyűlt szennyest dobtak le a major melletti legelőre.

Pál volt a vakmerőbb, a virgoncabb. Ő volt édesapja kedvence. 1939 november 8-án síkos úton autózva Kisbér város közelében egy vonattal ütközött. A kórházban nem tudtak rajta segíteni, ő maga is Szépalmára kívánkozott. Hazafelé jövet az édesanyja kezét fogva ezt suttogta:"Édesanyám segíts!" És meghalt. 30 éves volt.
A fiatal Pál gróf lett az első halott a nagy gonddal épített gróf-temetőben. Sírjának kő fedele az olvasható felírással ma is látható.
Az idősödő Endre grófot fiának elvesztése erősen megviselte.
Megkereste a Saskút-forrás közelében azt a helyet, ahol fia utoljára lőtt szarvasbikát és emléktáblát állíttatott azon a helyen ezzel a felírással: "Pál fiam emlékére." Az emléktábla most is ott van, de erősen rejti az erdő. A szarvasbika szellemét is láthatod csak állj fel a pad mögötti tuskóra és nézz fel!
Az idős Endre gróf halálát a hivatalos kiadványok 1939. január 22-re teszik, de ez nem felel meg a valóságnak. 1944-ben tél elején halt meg Szépalmán. Szemtanúk elmondták, hogy nagy hó volt. Utat lapátolva tudták csak kivinni szeretett fia, Pál mellé. Csak ketten nyugosznak a gróf-temetőben. De az idős Endre gróf sírját már semmi sem jelzi.
A kisebbik Pejacsevich fiú, Endre a háború után külföldre emigrált. Megnősült, családot alapított és élvezi az ismerősök tiszteletét, megbecsülését.

Részlet Pósfai György:Dendrománia című nagyszerű könyvéből:
Hogyan viselkedjünk a nagy fák közelében?
Az eufória csitultával járjuk körbe a fát, szemléljük meg alaposan minden oldalról. Vegyük elő a fényképezőgépet, és örökítsük meg gyűjteményünk számára. A méretarány érzékeltetésére állítsuk a fa mellé partnerünket, illetve ennek hiányában tegyük a fa tövébe hátizsákunkat. Időzített expozícióval magunk is rákerülhetünk a képre, léptékként szolgálva. Figyelem, nem mindegy, milyen pózban fényképezkedünk! Helytelen eljárás az előtérbe tolakodni, kezünket birtokba vevően a fára helyezni, öntelten a lencsébe vigyorogni. A kompozíció fókuszában a fa legyen, ne a mi élményünk dokumentálása! A feszes, fegyelmezett állás a fa mellett megfelelő, de legalkalmasabb a fa felé fordulva feltekinteni a koronába.
A lényeg, hogy ne próbáljunk bizalmaskodni a nagy fával. Ezzel csak azt bizonyítanánk, hogy nem értünk semmit a falétből, s így csak magunkat tesszük nevetségessé.


Ha időtök engedi ajánlanék még két, a közelben megtalálható ládát.
Az egyik a GCSZEA az ország talán legszebb ládájával, a másik a GCGIGA, ami egy gyönyörű helyen földbe gyökerezett mamutfenyő hű társa.

A magam módján én így próbálok tisztelegni a Pejacsevich család előtt, tegyétek ezt ti is azzal, hogy felkeresitek ezt a helyet.

Kívánok Nektek szép időt, és kellemes kikapcsolódást!

Forrás:
Szépalma
Kortárs
Versek a Halálról
Állapot: kereshető

KRW értékelés (304 db): környezet: 4.80 rejtés: 4.87 web: 4.81 átlag: 4.82

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Hunbadger 2021.01.24 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, legalábbis ami maradt belőle.
A doboz még ott van, de semmi sincs benne .
A hely viszont csodálatos!
Képeim vannak róla.[Geoládák v3.9.0]

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2021.01.26 19:54]

Rastaman 2021.01.01 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Sajnos a ládába csak fa levél meg tele víz volt a log füzet eleje megvan de a kód persze nincs. Szeretném ha elfogadnád vannak képeim is. Köszönöm. [Geoládák v3.8.3]

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2021.01.04 08:49]

MJulcsi 2020.10.11 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Köszönöm!
Az őzlábgombákat összeszedtük.

MMarci 2020.10.11 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Köszönöm és a rejtés darabokba van!

kofarago 2020.09.24 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

trueefalsee 2020.09.20 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Szőkekapitány 2020.09.20 13:59 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

vaslemez 2020.09.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Különös hangulatú hely. Sajnos a fenyők mennek tönkre és a környezet is elég elhanyagolt, pedig nem lenne nagy munka kicsit rendben tartani. Az emlékkövet csak azért vettük észre, mert majdnem átgyalogoltunk rajta.

Pálihálás felől jöttünk, az út innen nagyon szép a magányos erdőben.

20200920_113713 
PCsaba11 2020.08.30 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Bobby Holmes 2020.08.30 17:10 - Megtaláltam
PCsabával a Szépalmából sétáltunk el a pálihálási mamutos ládához, útközben pedig megnéztük ezt is. Érdekes egy hely volt, köszönjük a rejtést!

Barnamac 2020.08.20 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Judit és Béla 2020.08.03 20:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

szikizso 2020.07.18 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.82
Szépalmás kutyás hétvége során ezt is megtaláltam. Sajnos a rejtek már tényleg nem az, csak a doboz van körbe tákolva a maradékkal. A régi, öreg nagy fákat sorra vágják ki. Jó lenne ha ennek is lenne újra gazdája.

stb80 2020.07.18 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Csg12 2020.07.17 16:51 - Megtaláltam
Fantasztikus hangulatú, kisugárzású hely. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kéktúra alkalmával.

SuperAnya 2020.07.17 16:47 - Megtaláltam
Kékturázóként kanyarodtam ehhez a ládahoz.
Nem értem miért nem erre van eleve túra nyomvonala!
Hálás vagyok a geonak, ezt is láthattam.
Köszönöm

Schlégl 2020.07.10 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Viczi 2020.06.18 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

jageeer 2020.06.13 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

voroscsalad 2020.06.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Köszönjük szépen!
A történet magható, visszatekinthettünk a múltba. A környezet csodálatos!

má-csa 2020.06.06 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Karsay Sándor 2020.06.01 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést!
[Geoládák v3.4.0]

SirLes 2020.05.30 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, sajnos valóban kívágtak pár hatalmas fenyőt, a helyükön most csalán :(
A láda rejteke megérett a helyreállításra.

P1100712P1100711
P1100708P1100704
P1100706P1100709
P1100705P1100713
P1100714 
kasap 2020.05.21 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Sajnálatos módon, jó pár fát frissen kivágtak. Remélem megfelelő szakemberek, jó döntést hoztak ezzel. :-( Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

kitkat0123 2020.04.25 17:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

fa-peti 2020.04.25 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kutyaapu 2020.04.04 08:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

kir6 2020.02.01 21:09 - Megtaláltam
Earl77-tel a Kőris-hegyen és környékén tartottunk egy ládázós napot. A láda rejteke már elég viseltes. [Geoládák v3.2.2]

earl77 2020.02.01 11:44 - Megtaláltam
Kis sárdagasztó séta után meglelve.

Köszi a rejtést!

tixem 2019.11.01 10:09 - Megtaláltam
Megvan, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

novka 2019.10.29 06:04 - Egyéb
Évekkel ezelőtt már megtaláltuk a ládát. Most a gyerekekkel kerestük fel. Akkor sokkal szebb volt a környéken és a láda is egyben volt. Most szét van törve a környezet pedig mint egy nyilvános WC..... Sajnálom... [Geoládák v2.2.5]

Liberty 2019.09.18 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Nagyon különleges a hely, nyugalmat, békét árasztó a hangulata, csodaszép a nagy mamutfenyőkkel körülvett síremlék. A magányos padon Pál édesanyja sirathatta a fiát. Az egyik mamutfenyő alatt emléktábla emlékezik az édesanyára, feltehetően Pál ma is élő rokonai keresik fel időnként az emlékhelyet. Érdemes a ládaoldalon ajánlott "A szomorú történet és annak előzményei"-t kinyitni és végigolvasni, nagyon megható és érdekes a történet. A nem szokványos és a hely hangulatához illő egyedi rejtés nagyon tetszett. Köszönet a rejtésért és a különleges hely bemutatásáért.

Borzavár címere
Párduc50 2019.09.18 14:55 - Megtaláltam
Csodálkozva látom, hogy ennek a szép ládának nincs gazdája. Kár :-(

MedvegyT 2019.09.15 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stevenph 2019.08.12 08:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

KálmánCsalád 2019.08.12 08:37 - Megtaláltam
Köszöni a rejtést a Kálmán Család! Részletek és képek otthonról. [g:hu 1.6.4]

johnnycache 2019.08.11 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Köszönöm az élményt!

VaVi 2019.08.10 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zéboy 2019.07.17 13:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2019.07.17 13:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

becko 2019.07.12 11:59 - Megtaláltam
Két napos bakonyi geotúra során elkövetve.
Borzavárról indulva, egy 23km-es túrára fűztem fel a környék ládáit.

Frigyes § 2019.05.26 10:59 - Megtaláltam
A mamutokon kívül három sólyom is őrizte a légtérből a ládát, vélhetően idei költésű fiatalok.

DSCN0322DSCN0324
Evila 2019.05.18 17:20 - Megtaláltam
Nagyon szépek a mamut fenyők. Felkerestük a grófi temetőt is, ahol Pál sírja található.
Köszönjük a rejtést!

IMG_7536IMG_7541
Mary&Advent 2019.05.18 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Luca007 2019.05.18 15:20 - Megtaláltam
kéktúráról letértünk, nagyon nyugodt hely

izsolt 2019.05.18 15:20 - Megtaláltam
kéktúrázás közben, különleges hely!

Domika87 2019.05.02 21:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

krsztna 2019.05.02 14:44 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm! Juhú! [Geoládák v2.2.5]

turzovivi 2019.05.02 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

uvegeskornelia 2019.04.22 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

henger1 2019.04.22 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ha2 2019.04.19 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Kerékpáros túra alkalmával ide is tettünk egy kanyart.
Nyugodt,békés hely sok mamutfenyővel.

Zergi 2019.04.19 10:00 - Megtaláltam
Fogtam!
Előbb a GcGiganál láttunk egy szép mamutfenyőt. Itt meg egy csomó várt bennünket! Nem is értem miért adoptálható státuszú a láda. Olyan gyönyörű a hely, kis csoda!

IMG_7777IMG_7778
IMG_7779IMG_7780
IMG_7781IMG_7782
IMG_7783IMG_7784
IMG_7785 
sanzi89 2019.03.08 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kaldigeza 2019.03.02 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Sajnos az egyik mamut derékban letört... [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Törpe 2018.11.03 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést!
Törpe

Attil@ & Réka 2018.10.31 10:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

Albidóri 2018.10.20 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, írtunk is a füzetbe, de a környezet annyira elvarázsolt minket, hogy a jelszót elfelejtettük megnézni!:) Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2018.11.30 23:15]

karathl 2018.09.30 15:10 - Megtaláltam
Ruborral közös találat.

Rubor 2018.09.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Szombathelyi társaimmal jöttünk Szépalmapusztára, csodálatos őszi időben. Felmentünk a Kőris-hegyre és Zirc felé haladva gombát szedtünk.
A ládát igyekeztünk óvatosan kezelni, reméljük a felújítás után újra a régi lesz.
Köszi

20180930_14483020180930_151144
Macsekp 2018.09.16 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2018.08.02 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Teljesen besötétedett, mire a ládához értünk. Azt hittük, hogy a nap folyamán már megedződtünk csaláncsípés ellen. Rájöttünk, hogy nem. A sötétben aljasabbak. Mivel nem sok mindent láttunk, ezért a ládaoldalról néztem meg a képeket, infókat. A rejtés ötletes. Köszönet érte.

vajasfok 2018.07.31 12:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

bigmick 2018.07.29 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0d]

tereptarka 2018.06.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Köszönjük a rejtést! A hely csodaszép, a hozzá kapcsolódó történet pedig nagyon megható, köszönjük, hogy a rejtő megosztotta velünk! Viszont a láda rejtekhelye nagyon rossz állapotban van, sürgősen javítani kellene!!!

IMG-df28ea3520ee0f0b95064aab20bdd568-VIMG-00b1deabb383c8466e0dbd147312af39-V
IMG-e91f55320e6b23574957493d6a775a11-V 
mihalyfidr 2018.06.24 16:41 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést 😃

Fromanne 2018.06.24 00:00 - Megtaláltam
😁👍

nbaggio 2018.05.21 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltuk, köszi! (3 kullancs árán, vigyázzatok!)

IMG_1749IMG_1759
IMG_1752 
bagand 2018.05.13 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Kappa 2018.05.01 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Köszönjük a rejtést!

kisember 2018.04.28 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Bittmann 2018.04.22 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
A grófi sírkertnél már sokszor jártunk, de ezt az emlékhelyet és a hozzá fűződő történetet nem ismertük. Köszönjük a lehetőséget!

IMG_1768IMG_1766
IMG_1769IMG_1771
MoMaszter 2018.04.11 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Kár, hogy egy ilyen szomorú mementó okán került ide a láda! A hely nagyon kellemes a mamutfenyőkkel, különös békét áraszt!

A rejtés tetszett, tényleg nem szokványos (és nem madáretető), gondos rejtek. :)

Köszönjük, hogy elvezettél minket ide!

Óriások lábánálKócos
MarciMilánBálint 2018.02.03 12:58 - Megtaláltam
Mivel már úgyis letértünk kicsit a kékről, a fiúk kivárták, míg ezt is begyűjtöm. A koordináták először vagy tíz méterrel arrébb vittek, de aztán szerencsére rendesen körbenéztem, és persze hogy meglett... Láda nélkül biztosan nem jöttem volna le ide - köszönöm a rejtést!

CsontosN 2017.11.03 12:59 - Megtaláltam
OKT közben kis kitérővel... Köszi a rejtést!

adrita 2017.11.03 12:59 - Megtaláltam
OKT közben kis kitérővel... Köszi a rejtést!

Discover 2017.11.02 10:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC0789_DSC0790
_DSC0791_DSC0793
_DSC0795_DSC0796
_DSC0797_DSC0800
GeoCenci 2017.08.23 13:05 - Megtaláltam
Köszönjük! Nagyon élveztük a keresést és tetszett a rejtekhely. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

dabcsi 2017.08.14 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszönjük a rejtést! A rejteket az idő vasfoga kikezdte de még áll...

azimee 2017.08.10 19:51 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

álomfogók 2017.07.30 10:30 - Megtaláltam
Egy kis kirándulás Pálihálásról Szépalma érintésével a Kőris-hegyre (24 km) az ottani ősládáért. De azért útközben is számos csodát láttunk.

Piroska18 2017.07.25 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Toth417 2017.07.07 12:25 - Megtaláltam
Nagyon szép, rejtett helyszín, a rejtés is nagyon jó, csak a koo kicsit odébbra mutat, gondolom, a fakitermelés miatt került odébb.

kópé1993 2017.07.01 15:05 - Megtaláltam
A tegnap esti Balatonkenesei Lord koncert után mára egy egész napos bakonyi túrázás következett. :) Köszi a rejtést!

P7010101 
Hörcsög 2017.05.28 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon igényes a rejtés!

sandorfabi 2017.05.05 09:55 - Megtaláltam
Nagyon szép helyen van a rejtés, köszönjük!

SAM_7300 
OsiOsi 2017.04.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 4.13
:-(

anettx 2017.04.17 10:25 - Megtaláltam
TFTC!
Húsvéti kirándulás a csodaszép Bakonyban.

Nagyon bejött a hely különleges hangulata, emlékhelynek tényleg szuper!
A ládarejtek pedig egy remekmű!

gc1939-IMG_8550 
feldelaci 2017.04.08 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Butchman 2017.03.04 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3] [wapon beküldött szöveg]

fobizan 2017.02.18 13:50 - Megtaláltam
OKT közben közös találat.

Bacsó 2017.02.18 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Szomorú emlék, ötletes rejtés!
Köszönöm.

065 Szépalmapuszta - Grófi sírkert071 Szépalmapuszta - Az utolsó vadászat emlékhelye
lovagias 2017.02.18 13:45 - Megtaláltam
:)
OKT kitérő Fehérkút, fobizan, bacsó társaságában

szlibud 2017.02.12 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Nagyon köszönjük a rejtést, a hely is és a láda leírás is nagyon érdekes és sok érdekes információt ad.
Sajnos nem időztünk sokat mert nagyon hideg volt, talán majd egyszer szebb időben visszajövünk.

GC1939_20170212133850.jpg 
piroska 2016.12.04 23:59 - Megtaláltam
JPPJ-ékkel közös találat. Szépek a mamutfenyők.

"J&J" 2016.12.04 12:05 - Megtaláltam
BEAC Mikulás túrán, Piroskával közös találat

KK_Team 2016.10.30 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

waneqr 2016.10.27 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

turoczy 2016.10.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Szülinapi találat Anyuval, aki épp ma ünnepli 77. szülinapját és épp 1939-ben született! :)

bagolyvera 2016.10.08 23:59 - Megtaláltam
Csodás őszi időben, gyönyörű erdőben sétáltunk, köszönöm a rejtést!

Nargoth 2016.09.30 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csonka család 2016.09.25 15:23 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

KOL*Team 2016.09.16 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

markaszerviz 2016.08.14 13:04 - Megtaláltam
Ezt sem sikerült... de köszönöm a lehetőséget :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

slynemeth 2016.08.14 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszönöm a lehetőséget! Márkaszervízzel közösen levadászva!

Üdv Sly

GToni 2016.08.13 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

katika 2016.08.13 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon szép hely és a láda is igényes. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GC1939_20160813170533.jpgGC1939_20160813170548.jpg
GC1939_20160813170845.jpg 
Lopakodó 2016.07.24 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2016.07.24 11:12 - Megtaláltam
ok

pazsit 2016.07.21 21:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gen.dever 2016.07.09 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
300. találatom egy igazán különleges és szép helyen, köszönöm

benist 2016.06.11 15:20 - Megtaláltam
Az odafele út kicsit árkon-bokron keresztül, vissza már a könnyebb útvonalon. A láda és környezete egyedi hangulatú.

acsocso 2016.04.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.65
Nagyon jó rejtés! :)

Stark család 2016.03.19 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Az erdőben kerültünk egy jó nagyot. A szarvasbika szellemével nem találkoztunk, cserébe viszont láttunk gombákat, virágokat, meg őzeket.
A "nem szokványos, de feltűnő rejtekhely" rögtön meglett. Zárja nincs, így nem is trükkös...és a régi logokban látható ládika ("igazi különlegesség egyenesen Indiából, kézműves termék trükkös zárral") helyett mi egy műanyag konyhai dobozt találtunk...

..
..
. 
Pillangó csapat 2016.03.14 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Nagyon szép hely, igényes rejtés, igényes leírás - köszönjük!

sereszaki 2016.03.13 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Az OKT Bakonybél-Borzavár szakaszának teljesítése után,Bakonybélbe visszafelé menet ndavid42-vel és Mártival megkerestük.
Köszi a rejtést!

ndavid42 2016.03.13 15:50 - Megtaláltam
[:886:]
Kéktúra közben, kis kitérővel. (/w sereszaki, Márti)

petheovacka 2016.03.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Csövivel fellelve. A nap legjobb környezetű találata. Pált nagyon szerethette az édesanyja, hogy ily maradandót hagyott hátra. Nagyon igényes rejtés, tetszett az egész. Útközben egy mini üvegházat is leltünk, egy terepjáró egykori lámpájában. A természet utat tör, bármennyire is akadályozzuk. Kösszi.

20160312_13264620160312_132700
+dedicated
ágas-bogaspihi padon
gyildarefo 2016.02.27 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A tervek szerint csak ide jöttünk volna, de megtetszett a természet szépsége. Még mentünk kb. 7x ennyit...

P1030463P1030465
P1030467Pali 30 ezer lépése
infosoft 2016.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Köszi a rejtést!

esztelneki 2016.01.17 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Bubu_83 2015.12.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Megvan, köszi!

vanek01 2015.11.08 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Testőr77 2015.11.07 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.09
Köszi

gkojsza 2015.11.07 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

cofe 2015.10.30 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

glotter 2015.10.28 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
A szélben reccsenve hajladozó fák sajátos, szinte misztikus légkört teremtettek.
Köszönjük a rejtést.

Különös útjelző 
geoLinti 2015.10.24 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ronin 2015.10.24 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Túracica 2015.10.10 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Bakonyi Barangolás TT-n való pontőrködés után elsétáltunk a ládához.Nagyon tetszett a láda környezete és a rejtés is.Köszönjük!

tabletta 2015.09.28 15:40 - Megtaláltam
+

bazsogeleba 2015.08.21 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

joove 2015.08.08 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Különleges egy hely. Megérintett minket az atmoszférája. Köszönjük a rejtést.

mozgo 2015.08.01 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Köszönöm a rejtést! Nagyon tetszett!

Turistaember 2015.08.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Ötletes rejtés, szép helyen! Köszi a lehetőséget!

TS 2015.07.25 15:25 - Megtaláltam
A Szépalma hotelban lebélyegeztem az aktuális túrafüzeteimet, majd a grófi sírkert érintésével elsétáltam a ládához. A mamutfenyők között megtaláltam a valóban különleges ládát. Erre tévedő idegen nem is gondolná, hogy geoládát rejt a belseje.

Magdolanna 2015.07.21 00:00 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltam. ... gps nélkül .... izgalmas volt .... de a mamutok segítettek. .... ......csak a mamuterdőt kell megtalálni, onnan már könnyű. .... és még egy pad is van .... a kényelmeseknek. kopaszodó, sőt, majdnem telesen kopasz öreg fák, de van sok fiatal mamut, azok szépek ....Köszönöm a rejtést.

a sírkert bejáratamamutlábak
Kopi 2015.07.10 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Pálihálás felől támadtunk. Nem kommentálnám most a térképek pontosságát, köszönöm a családomnak a kitartást. A rejtésért és a történet megjelenítéséért köszönet.

 
geokukac 2015.06.29 09:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszönjük a rejtést !

Igazán stílusosan emlékezik meg a múltról. Szép, békés környezetben megbújva a Bakony közepén.

Az erdőn járva 
Tibi1983 2015.06.24 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2a]

comcen1 2015.06.18 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam, köszi a lehetőséget!

Kaputyin 2015.06.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Mutatós, "mamutok", és egy fantasztikus rejtek!
Köszi a lehetőséget!

Kázmér és Párja 2015.06.06 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöjük a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fenilefrin 2015.06.06 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Köszi a rejtést!

Benedek_Vulkán 2015.05.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Gyönyörű, nyugodt környezetben igényes rejtés. Köszönjük a lehetőséget.

Zivatarlány 2015.05.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Gyönyörű, nyugodt környezetben igényes rejtés. Köszönjük a lehetőséget.

mrqn 2015.05.09 07:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszi a ládát, reggeli futás közben útba ejtve.

Nuszerek 2015.04.25 17:30 - Megtaláltam
Köszönjük.

Bazsikok 2015.04.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönjük! Minden szempontból kiváló! :-)

mazsola069 2015.04.11 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

cila 2015.04.05 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Kőrishegy-túra után kerestük meg a ládát. Nagyon tetszett az igényes rejtés és a mamutfenyő-liget. Köszönjük a rejtést :)

Bajuszcica 2015.04.05 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Kőrishegy után jöttünk ide, a mamutok már messziről láthatóak voltak. A rejtés nagyon ötletes, köszönjük!

fodorpeter 2015.03.14 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.90
Köszönet és áldás!

remgo 2015.03.07 21:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bokodi Dalma 2015.03.07 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2015.03.03 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
.

Bugár-orienteering 2015.02.01 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Hétvégén sítájfutó bajnokságok voltak a Szépalmapuszta környéki erdőben. Utána még sílécen eljöttünk ide is. Sajnos a sír koordinátáit nem írtam fel, így a nagy hó alatt nem találtam meg. A láda nagyon ötletes , a koordinátája tökéletes, szerencsére a rejtek kilógott a hóból.
Úgy látszik, a grófot szeretik a szarvasok, mert a Pál sírkő mellett egy vacok volt, mintha ott éjszakázott volna egy nagyobb állat. Mikor közelítettem, több őzet és szarvast is láttam.

 
Szityu 2015.01.10 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.13
Megtaláltuk köszi!
Évi, Szilárd

znasz 2014.12.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Szép, nyugodt hely. A nagy hó még szebbé tette. Köszönet a rejtésért.

Strombus 2014.12.05 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.19
Gyönyörű erdő, szuper rejtés, érdekes ismertető, illő jelszó. Nagyon hangulatos a láda közvetlen környezete a mammut fenyőkkel és a magányos paddal. Egyszerre adja vissza ez a hely a sikeres vadászat örömét, majd a szülő végtelen fájdalmát és a megnyugvást, békét.

A "Szomorú történet" első része zavaros, mert hiányzik belőle az a lényegi információ, hogy mi köze a Pejacsevich-eknek és az Esterházy-aknak egymáshoz, vagyis az, hogy az első világháború utáni években Szépalma a bohém és hírhedten könnyelmű II. Eszterházy Pál birtokában volt. Az ő hugát, Esterházy Mária Amáliát gróf Pejacsevich Mikó Endre vette nőül, ezt követően lett a birtok a Pejacsevich családé.

Ha a trükkös záras doboz sosem gyógyul meg, jó lenne ezt a részt törölni.

Szépalma a mammutfenyők közt 
Péter60 2014.12.05 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Nagyon jó, hogy került ide láda, így kerek a történet a szomszédos GCSZEA-val.
Kiváncsi lennék hányan olvassák végig a leírást, én élvezettel tettem!

carmin 2014.11.10 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.37
Jó kis eldugott hely. Köszönjük a rejtést.

valti 2014.11.01 10:30 - Megtaláltam
Ok!

bferi 2014.10.11 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szirteyzsu 2014.10.11 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

zaskl 2014.10.05 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

zhorvath83 2014.10.04 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gregor_Man 2014.10.04 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

-Mese 2014.10.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Miután monszun-szerű eső zúdult a Bakonyra lovastúránk második napján, s a lovak négy lába négyfelé csúszott, ezt a ládát már két lábon kerestük fel.
Pár napra rá, végül a lovaink is találkozhattak a mammutcsordával.
Emlékezetes hangulatú hely, köszönjük a lehetőséget.

pisti1975 2014.08.16 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Gyönyörű környezet. Szép emlék marad.
köszi

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2014.08.31 06:43]

jocokacska 2014.08.09 16:01 - Megtaláltam
Köszönjük!

ManningerM 2014.08.08 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Szépalma után még egy kis erdőjárás.

fehérkút 2014.07.26 08:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

kobcikrajci 2014.07.17 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

eazs 2014.07.04 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Nagyszerű hely, érdekes történet, köszönjük

Skali&Margó 2014.06.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
OK!

Benec 2014.05.08 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Üdv: Benec, Pangea Egyesület

haribali 2014.05.02 00:00 - Megtaláltam
Köszi

rétihéja 2014.04.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Nagyon érdekes történet... Nagyon szép hely, mindentől eldugva. A láda felé menet KataJaniékkal találkoztunk kullancstalanítás közben (mi megúsztuk). Ötletes rejtés. Köszi

KataJani 2014.04.19 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
OKT Zirc-Nagyvázsony 65,8 km-es szakaszt jártuk végig három nap alatt a ZÖLDSPORT egyesülettel 8-an. A szállásunk Bakonybél Tamás Panzióban illetve Városlőd Iglauer Parkban volt. Az első nap 26,7 km-t, másnap 25,7 km-t, míg harmadnap 29,1 km-t sétáltunk. 9 geoláda is útba esett. Első nap kissé felhős, de alapjában véve szép időnk volt. A táj csodaszép volt. Találkoztunk más kéktúrásokkal is.
Mai 5/2, össz. 899. megtalálásunk. Ötletes rejtés. Távozóban Szépalma felé az alig járt szekérúton jó pár kullancsot összeszedtünk. Még "ebéd előtt" sikerült őket lesöpörni ruházatunkról.

ErdőFenyőcsoport
LádávalSzarvasbika
hun114 2014.04.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Köszönjük a rejtést! Csodás hely! Nekünk kicsit más szarvas látszott!:)

 
zsroj 2014.03.20 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

mr_balage 2014.03.08 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Bringával, Szépalma túra keretében.

Mammutfenyők 
DóriAtesz 2014.02.27 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 2/3
DóriAtesz

joco12589 2014.01.02 00:00 - Megtaláltam
ok

Radián 2013.12.30 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Fantasztikus hangulatú hely a fenyők árnyékában. "Kemények" megközelítése felől már GPS nélkül is látható volt hova igyekszünk. Tavaszi hangulatot árasztó kellemes madárcsicsergés tette hangulatossá a kis padon történő rövid pihenőnket. :) Köszönjük a rejtést! :)

NagyKG 2013.12.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.35
Megtaláltam, köszi!

arinka 2013.12.26 12:15 - Megtaláltam
Kellemes.

Tapsifüles 2013.12.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.67
Szeretem az ilyen trükkös, ötletes rejtéseket. :)

vaj+zs 2013.10.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Nagyon tetszett a rejtés.

BPeterDV 2013.10.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19

Köszönet eFeS és vaj+zs kollégának a szép búcsúajándékért. Bár valóban utoljára mentünk egy munkahelyről ládázni, de remélem még sokszor megyünk együtt ládázni, túrázni.

Köszönöm a fiúknak a sok eddigi vadászatot, és várom a következőket.eFeS 2013.10.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35

Ez valóban az "utolsó vadászat" volt nekünk, kicsit rá is nyomta az együttlétünkre a bélyegét:
most mentünk utoljára együtt, egy munkahelyről ládázni BPeterDV kollégával.

A hely megható, köszönet a rejtésért.Gyugyu95 2013.10.26 00:00 - Megtaláltam
Érdekes a hangulata ennek a ládának!Nagyon tetszett.köszönjük!:)

Miktek&Szilvi 2013.10.20 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.18
OK. köszönjük

Parmerozpazepan 2013.10.19 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Fantasztikus a környezet, kiváló hely az igényes rejtésnek! Gyönyörű őszi időben, köszi!

Hugi87 2013.10.03 17:50 - Megtaláltam
GCSZEA felől közelítettük meg a ládát, és egy-két tornagyakrolatot is kipróbáltunk az úton :D

sorx 2013.10.03 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Útközben gyönyörű légyölő galócákat láttunk és őzlábakat.

 
gyurigyerek 2013.09.27 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.48
Nagyon szép környezet. A láda helye kicsit félelmetes. Azok a fák valahogy nagyon nem illenek oda :) . A láda sajnos már nem trükkösen nyílik de mit sem vesz el értékéből.
Köszönjük a lehetőséget.

KikkaDia 2013.09.16 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Köszönjük szépen az ilyen helyekért érdemes ládázni.
Gyönyörű táj szép tiszta láda kreatív rejtés.

bnikolett 2013.09.15 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2013.09.14 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
köszi, jó a rejtek, sok-sok toboz a földön, nem tudtam megállni, néhányat elhoztam... :)

nepster 2013.09.06 00:00 - Megtaláltam
Bringával Csókakőről. Nekitámasztottuk a bringát, nem zavarta, örült hogy meglátogattuk. A ládához gratulálok mestermunka.

 
papay416 2013.08.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Köszönet a rejtőnek.

Kormos Bandi 2013.08.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
A környezet nagyon meghitt, s ez mindenkire átszáll. A ládáról annyit, hogy úgy gondolom, ez igazi elkötelezettségre vall, hogy ennyi időt, energiát fektetett bele a rejtő. Legyen ez követendő példa. Számunkra az lesz. :) Köszönet a ládáért, a rejtésért.

Nagyon sok jót olvastunk erről a rejtésről, így direkt ezt a ládát néztük ki 100. megtalálásnak. :)

Akliban található a Bakonyszíve vendégház, ahol nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!! :)

nmárti 2013.08.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Útközben:) Köszi a rejtést. A képek sajna elszálltak.

Hz 2013.08.18 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

A helyszínen 
h725 2013.08.15 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Érdekes, sajátos hangulatú erdő. Egy hosszú, kimerítő nap végén jöttünk ide, de nem bántuk meg. Ismét egy rendhagyó, különleges kincsesláda. Köszönjük a rejtést ! Ugyan ez nem ehhez a rejtéshez tartozik szorosan, de innen sötétben autóztunk vissza Pápán lévő szállásunkig. Az országúton sok erdei állatot láthattunk, nagyon óvatosan mertünk csak haladni. Így az út kétszer annyi ideig tartott, mint világosban lett volna, de ezt egyáltalán nem bántuk..:) Ez is hatalmas élmény volt!

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

EmlékKözben ránkesteledett..
peterpan 2013.07.24 15:34 - Megtaláltam
All children grow up, except one ... [wapon beküldött szöveg]

 
atros 2013.07.13 09:30 - Megtaláltam
+van

DonRazzino 2013.07.13 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Láttuk! Köszönjük!

Gergo 2013.07.12 06:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Szépalmán töltött pár nap hajnali kerékpározásának ládája. Köszönjük a rejtést.
Gergő

Fidi 2013.07.01 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Nagyon szép kis hangulatos hely.. nekem nagyon tetszett :)
Nagyon jól esett a mamutfenyők alatt elmélkedni :)

csabavezer 2013.06.23 15:23 - Megtaláltam
egy kis "könnyű" tekerés közben :).

Reaper146 2013.06.23 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

gabor85 2013.06.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Szép nagy fenyők veszik körül. És tényleg láttunk őzet. :)

padler 2013.06.05 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
A pálihálási mamutfenyő után kerestük meg, szép hely.

efemm + padler

Tozsó 2013.05.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Megtaláltam.Ez a hely maga a csoda. Az a mélységes csend nyugalom ami itt árad szét le írhatatlan.A láda szintén nagyon jó, gratulálok az ötlethez és meg alkotásához.Köszönöm hogy itt járhattam.Üdv.Tozsó Balatonfüred.

AE2021 2013.05.19 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Nagyon szép rejtés! Köszönjük!

hiking23 2013.05.04 00:00 - Megtaláltam
Lenyűgöző környezet, csodaszép rejtés !!!! Ajánlom mindenkinek !!!!
Köszönjük a lehetőséget, a barátnőmnek eddig ez tetszett a legjobban, ő is találta meg !!!
Edit és Fecó

Tiszaparti 2013.04.30 12:27 - Megtaláltam
Köszi!

Blue Mali 2013.04.28 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Kedvesemmel [wapon beküldött szöveg]

Piroskaa1-el kerestük meg.

Szuper rejtek, illetve rejtés.
Tetszettek a környékbéli fák.
Helyenként jó mély traktorszántás nyomok látszanak, hihetetlen.

Köszönjük.

Blue Mali

Piroskaa1 2013.04.28 17:05 - Megtaláltam
Kedvesemmel [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2013.04.27 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Az OKT Bakonybél-Zirc szakaszának bejárása alatt tettem kitérőt ehhez a ládához. Mondhatom nagyon megérte! A hely szép, de amiért igazán érdemes eljönni ide az maga a láda. Legszívesebben 6-ost adtam volna a rejtésre! Gratulálok hozzá!
Köszönöm a lehetőséget!

Adri+Feri 2013.04.25 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

gabeeboy 2013.04.01 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Családi kirándulás keretében megtalálva! Köszi a rejtést!

karika77 2013.04.01 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Nagyon szép helyre került a láda. Érdemes lesz ide nyáron is visszatérni. Külön örörm volt az ötletes rejtést látni.
Köszi a rejtését!

Pomisa 2013.03.29 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Tavaszi kirándulás 9/11
Ilyen időjárásban sem voltunk még. Amikor elindultunk Szépalmáról akkor szakadt az eső. Mire a ládához értünk teljesen eláztunk. Logolás után pedig az esőt felváltotta a havazás. Akkora pelyhekben esett a hó, hogy ilyet még nem láttunk. Viszont a hópehely a kabátunkra érve "szétpaccsant" ezáltal totálisan eláztunk. Emiatt ez lett a mai utolsó ládánk.
Köszönjük a rejtést, ilyen rejteket még nem láttunk:))

WAdam 2013.03.10 11:59 - Megtaláltam
megtaláltuk!!!

utkaparo79 2012.12.31 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Kellemes, enyhe téli időben 3,5 éves Zsófikámmal sétáltunk egy nagyot a ládához. Lenyűgözött az emlékhely, biztosan fel fogjuk keresni nyáron is. A grófi temető sajnos tényleg nagyon elhanyagolt, pedig többre lenne érdemes, ha én svájci szállodatulajdonos lennék, biztos áldoznék rá! A rejtés nagyon ötletes! Köszönjük! BUÉK!
Tamás és Zsófi

Panyek 2012.12.19 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Ködös téli erdőben, Szépalmáról jövet, ahol kellemes pár napot töltöttem kis családommal.

hegyi istvan 2012.10.26 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.92
szépek ezek a mammut fenyők.

palika 2012.10.23 14:45 - Megtaláltam
Éljen a forradalom! [wapon beküldött szöveg]

lembo 2012.10.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Nagyon szép környezetben kellemes séta a finom ebéd után, majd kis sorban állás a ládánál. Nagyon ötletes a rejtés!

 
JAck:66: 2012.10.22 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
716, megérett a meggy.

Szabó família 2012.10.22 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

enazati 2012.10.19 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Majd nem az utolsó vadászatom volt nekem is!
Visszafelé gurultam már a GCGIGA-n épp túl voltam, mikor egy kanyarban kirongyolt egy szarvasbika a bozótból. Két méternél nem volt több a távolság, ahogy átrobogott előttem. Megállni sem volt időm, épp csak fékeztem kicsit. Na ez a találkozás nagyon fájt volna nekem, gondoltam.

Köszönöm szépen a rejtést! Mentem pár kört a fák között, mire leesett, hogy a fényképezőn keresztül már meg volt. Fantörpikus!!! :D

a csikkeket kiszedtem
jjozsa 2012.09.30 09:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.72
Szepalman toltottuk a hetveget, ide vasarnap reggel latogattunk el. Sajnos a diszes ladiko mar nincs benne, pedig nagyon kivancsi voltam a trukkos zarra. Jelszo hianyaban kerem a talalat utolagos elbiralasat.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.10.03 21:54]

vitibi 2012.04.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Csendes nyugvóhely!

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2012.04.22 20:34]

Mr Bean 2012.04.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Sajnos nincs meg, de nagyon jó lenne. Köszi.

kolok24 2012.03.18 13:30 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, nagyon ötletes, kimunkált rejtekhely, de sajnos nem találtunk benne ládát. Kérjük a megtalálásunk elfogadását. Képeket tudunk küldeni. Kolokék

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2012.03.18 21:17]

darabosk 2012.03.18 12:00 - Megtaláltam
Egy kellemes séta után értük el a helyszínt, nagyon ötletes a rejtek, viszont a láda sajnos eltűnt. Ilyen esetekben mindig olyan hiányérzet marad bennem...
Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2012.03.18 21:17] Köszi

hinia luxsírkert
útközbenemléktábla
 
Emerico0423 2012.03.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
A másik láda sikeres felkutatása után nagy buzgalommal indultunk neki a keresésnek kis családommal. Sajnos a helyszínen szomorúan tapasztaltuk, hogy nincs a helyén sem a logbook, sem más, üres a láda. :-(
Pedig, nagyon ötletes rejtés, kár érte. Az összes szóba jöhető rejteket megnéztem 50 m-es körzeten belül, de sajnos nem voltunk eredményesek.
Kérjük a rejtőt, hogy hagyja jóvá a megtalálást. Privátban tudunk küldeni képet is a helyszínről, amennyiben szükséges. Ide a rejtő kérésére nem tesszük fel.
Köszönjük.

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2012.03.18 10:53]

mepeti 2012.03.16 15:45 - Megtaláltam
Nagyon szépek ezek a mamutfenyők. Jó találékony a rejtés! Köszi a rejtést.

mepetya 2012.03.16 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nagyon trükkös! Sokszor jártam már Szépalmán, de erre még soha. Köszi!

mepetya, mepeti és a család.

BeeAT 2012.03.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Gyönyörű emlékhely!!!

nrudi 2012.03.03 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
ER

maszogep 2012.01.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nagyon szép hely, a rejtés nélkül valószínűleg sosem fedeztük volna fel. Örök hála érte.

 
griffs 2011.11.27 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Frankó !!

bsh 2011.11.26 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Gyönyörű hely, ötletes rejtés. Köszönjük! bsh + Szücsi

etamás 2011.11.01 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon szép helyen volt elrejtve a láda és nagyon ötletes volt. A láda történetének leírása nagyon szép , de ugyanakkor szomorú volt.

CsHBalint 2011.10.31 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megvan! Nagyon ötletes rejtés, gratulálunk!

wildpig 2011.10.30 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Különleges rejtés, először nem is mertük piszkálni.

 
kispárna 2011.10.14 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Az eddigi leg-leg, csodálatos környezet, nagyon kreatív rejtés, szép, szomorú történet. Visszafelé már vak sötétben.

karczak 2011.10.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Megtaláltam!

Kora reggel elindultam, tegnap egész nap szakadt az eső másfél hónap után.
Természetesen tiszta víz lettem, sebaj. Egy perces néma gyász és indultam vissza.

Kálmán

Kriszti és Zsolt 2011.10.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Megtaláltuk!

Chubby 2011.10.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
BME RE-Túra vezetése során.

Szépalmán, míg a többiek megpihentek egy kicsit, páran futottunk egy kicsit, hogy ha már erre járunk, ne hagyjuk megtalálás nélkül ezt a ládát. Tetszett a kivitelezés, elég rendhagyó. Köszönjük a rejtést.

luviktor 2011.09.10 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Nagyszerű rejtés, igényes kidolgozás. Minden tisztelet érte, kevés ilyen ötletes rejtés van sajnos. Szépalmánál álltunk meg, onnan sétáltunk el a ládáig, közben megtekintettük a grófi temetőt is. Érdekesek a fenyők a láda körül.

szjuli 2011.09.10 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A másik szépalmai láda után jöttünk ide. Megnéztük a sírkertet, majd lesétáltunk a ládához. Nagyon ötletes a rejtés és igényes is, jó ilyeneket találni. A kis fenyves hangulatos hely.

MikSi 2011.08.25 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Tipikus.... nem találtunk volna ide ha... Ötletes, igényes rejtés, szép láda! Csak gratulálni tudunk!
Köszönjük a rejtést!
MikSi + Ildikó

czezso 2011.08.21 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Fantasztikus rejtés, gratulálunk a létrehozóinak!

A ládázás nélkül valószínűleg alig lenne ismert ez a letűnt kor emlékhelye, mely egy kis időutazást is jelent így a múltba.

Zsolt, Nyuszi, Szöszi (szuperdog)

Tibort7 2011.08.15 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Megtaláltam.

drummerattis 2011.08.14 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Kiváló, ötletes rejtés, csodálatos környezet. Köszönjük!

Blackthorn 2011.07.18 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltam.

Andrys 2011.07.12 13:03 - Megtaláltam
:-)

zolt8 2011.07.07 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Nagyon szép hely, de valahogy tényleg olyan szomorú. A rejtés nagyon profi, a leírás pedig az eddigi legrészletesebb amit láttam.

Puzzle Apartman Gyula 2011.07.04 17:55 - Megtaláltam
Részletek hamarosan...

Ani&Roli 2011.07.02 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltuk! Egy jó órát elüldögéltünk a nagy fák között! Köszönjük a rejtést!

 
espeef 2011.06.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első geocacher ládánk volt. GPS nélkül kicsit bolyongtunk, de miután figyelmesebben elolvastam a leírást könnyebb volt rátalálni. A táj gyönyörű, a fák 70 év alatt óriásiak lettek, bár a bükkös sem semmi...

tgb 2011.06.26 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Megvan!
TB-t kivettem.

tem65 2011.06.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Köszönjük!

lebert63 2011.06.25 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.87
A mai második nagyon igényes leírás és rejtés!
Köszönet érte, nagyszerű élmény volt!

heyjoe 2011.06.25 07:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Kiváló, ötletes rejtés, környezet.
Reggel kerestük meg. A Dornyai Béla Emlékutat jártuk le négyen, Szépalmapuszta mellett sátraztunk, és onnan jöttünk ide ébredés után.
TB még benne, ott is hagytuk.

Acsart 2011.06.19 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Mindenképpen a legek közé sorolom ezt a rejtést, csak ötösöket érdemel. Csodás környezetben, tökéletes rejtés, és szuper leírás. Csepergős időben volt szerencsénk felkeresni a rejteket, de talán éppen ez a hangulat illett ide. Az első fél óra csendes szemlélődéssel telt és csak ez után eszméltünk rá, hogy miért is vagyunk itt. Majd egy órán át keresgéltünk, mire leesett mit is jelent az érdekes rejtek. Csak gratulálni tudok a rejtőnek, nagyon tetszett, köszönjük az élményt és a rejtést. A Present from Hungary TB került a dobozba. Acsart

Nivás Döme 2011.06.13 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.50
Fenyőfőről a a piros jelzésen tekertem át Szépalmára. A Hálóvető-árokban egy magaslesnél lévő össze-vissza elágazónál okosan letértem az ösvényről. Visszafordulni nem akartam, mivel régóta felfelé tartottam, így kénytelen voltam bringával a hátamon átmászni egy nem túl magas, de annál meredekebb "dombon". Innentől viszont csodás erdei, majd mezei utakon kerekeztem egészen a birtokig. A ládához érve elkapott egy gyors zápor, így a fák alatt "megebédeltem", majd a rejteket megpillantva (ceruzafaragás után) logoltam is. A szarvasbika "szelleme" ugyan kicsit amőbajellegű volt, de így is kiváló a rejtés, hasonlóan a webes leíráshoz. Ez utóbbiból csak azt a fránya "Dendromániás" idézetet találom túlzónak és erőltetettnek emiatt a 4-es. Köszönet a rejtésért.

Kerékpáros kupa: 55.3 km

hát ez az út nem nyert...
BakonyKőris-hegy
Puma-embléma jellegű szarvas?
El-Lu 2011.05.22 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.30
GPS nélkül az összevissza kitaposott erdei utak közül időnként nehéz eldönteni, hogy melyik balra is az, amelyik nekünk kell. Azért sikerült, a rejtés nagyon jó és ötletes, a ládika pedig nagyon szép.

Ha valaki ezt a ládát akarja megkeresni, vigyen magával íróeszközt, mert most csak egy tompa ceruza van benne. (Sajnos tollat mi is elfelejtettünk vinni, de ha legközelebb arra járunk, teszünk bele)

Elek és Luca

közös nevező 2011.05.20 00:00 - Megtaláltam
Szellemes rejtés és a rejtek kivitelezése is igényes.

zöld paplan 
zotyatomek 2011.05.14 11:10 - Megtaláltam
megtaláltuk...

peszi 2011.05.07 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük ezt csodálatos élményt!Lenyűgöző volt a mammut fenyők látványa.

lovasnemzet 2011.05.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon szép helyen van. Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2011.05.08 13:02]

harleydavidsonandy 2011.04.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Köszi a rejtést!

kismaczu 2011.04.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Medvehagymázással egybekötött ládázás.A rejtek egyedi,gratulálunk.A láda is szép.Sajnos nem volt benne logfüzet,pótoltuk,de hol az eredeti????

 
Rudi Team 2011.04.17 15:20 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

NeZo 2011.04.02 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.07
Ok!

Walterhal 2011.03.26 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Nagyon igényes rejtés. Sajnos a logbook nem volt a ládában, azt meg csak itthon láttam, hogy a Mestervadászok betették a ládába a jelszót. Szerencsére a fényképen megtaláltam. Hangulatos volt az alkonyati erdő, kár, hogy iparkodni kellett kifelé. A röfik sorban álltak, hogy megnézzék Sanyit!

Sorban álltak 
faragoz001 2011.03.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Nem volt mindennapi! Csak arra nem gondoltunk hogy ott van ahol van. A GPS kicsit tényleg szór. Köszönjük!

A 7 Mestervadász 2011.03.15 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Csodás hely gyönyörű fákkal.
Köszönet a rejtőnek a segítségért.
Füzetet sajnos nem tudtuk pótolni,
de a jelszavat feltüntettük a ládában.

Köszi a rejtést!

Blansi-Donald 2011.03.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Szép hely, szuper rejtés, de hiányzott a logbook, így a jelszót sem tudom... :(((

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2011.03.29 21:48]

Sszabi 2011.03.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
A ládikót megtaláltuk, de sajnos füzet nem volt benne. Ezért lett jelszó nélküli a megtalálásunk.

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2011.03.13 10:43]

Egoland 2011.02.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Szenzációs rejtés, nagyon szép környék, nagyon fagyott. Legalább volt értelme cipelni a forró teát, és nem lettünk sárosak.
Köszönjük!

Botos család 2011.02.26 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
A Ha-Vas-paripa TT alatt felkerestük. Egy kis kitérőt tettünk, de megérte.
A helynek egészen különleges hangulata van, csodálatos. A rejtés ehhez méltó. Ha lehetne, akkor 6 pont. :)
Köszönjük a rejtést!

N.Zs. 2011.02.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Az első megérzésem a rejtekkel kapcsolatban jó volt, de aztán mégis máshol néztem meg. Majd visszanéztem, és de! Nagyon kellemes hely, rendezett erdő, habár most egy kicsit sáros, bár már úgy is mindegy volt ....
Köszönjük.

ier 2011.02.05 07:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Csodás környéken, szuper rejtés.

Zsézsé 2011.02.03 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltam.
Nagyon sötét volt, de nem evett meg senki. :)
Nagyon szép a láda.

Hektor 2011.01.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Köszi a rejtést!

MacBT 2010.11.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.66
A mai ládáink mind ilyen érdekesek lettek, végre nem csak a hagyományos szendvicses dobozt találjuk. Érdekes, hogy ilyen közel egymáshoz két ilyen szép és ötletes láda is van. Köszi.

sutyi_a_hegyrol 2010.10.31 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Megtaláltuk :)
Köszi a rejtést!

cav004 2010.10.30 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Szépalmapuszta nagyon szépen rendben tartott hely, még ma is. Remek hely, egy csillagos 5-ös rejtéshez.

Vértes 2010.10.30 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Kétnapos hétvége a Bakonyban, szép időben.
Bakonybélről indultunk GCLIKA felé, majd átvágtunk GCKOOR-hoz. Innen lementünk Szépalmapusztára GCSZEA ládáért egy kis kitérővel GC1939-hez, majd vissza Bakonybélre a szállásra. Már bőven sötétben értünk vissza, hold sem volt, csak rengeteg csillag.

Nagyon jó a hely a történet és a rejtés is.

 
brigo 2010.10.14 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Tényleg nagyon különleges hangulatú helyre kalauzolt a rejtő.
Köszönjük a teljeskörű tájékoztatást és az ötletes rejtést.

nbokan 2010.10.09 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
OK, kellemes kirándulás volt végén egy ötletes rejtekkel, kösz a lehetőséget.

Zsiráf 2010.10.09 14:25 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 33,5km

szalaij 2010.10.02 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

kacsati 2010.10.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönjük a rejtést, hogy megismerhettük a helyet, és a történetét!

sella 2010.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Nagyon szép környék, hozzáillő rejtés - köszönet érte. Gabi

Doric és Laszisz 2010.09.05 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Nagyon tetszett a rejtés. Visszafelé kicsit más útvonalat választottunk, végül a malacok mellett kötöttünk ki. Téptünk nekik az út mellett némi eledelt. Hatalmas zabálást rendeztek :)

Marvin 2010.09.05 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megleltem.

jgabor 2010.09.05 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megtaláltuk a ládikát, nagyon ötletes! Ma igen sáros volt az út, de megérte a séta. Köszönjük!

szollosi73 2010.08.26 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk!
Nagyon tetszett!
Rendkívül érdekes leírás, fantasztikus hely és egy tökéletes rejtés!
Ez teljesen hibátlan volt! Köszönjük, hogy megmutattad a helyet!
Szilvi+János

 
Szotyi25 2010.08.22 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Megtaláltuk! A helyhez és az emlékhez méltó rejtés, igazi béke és nyugalom szigete. Köszönjük!

beuuu 2010.08.10 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
már Szépalmán is jártunk párszor, de a sírkertet és a láda rejtekéül szolgáló megkapó helyet nem ismertük....melankólikus hangulat - de HANGULAT!
a 2. 'balramenetel-t' kismókusoknak mi É47-16-852 K17-48-193 - on javasoljuk, nagymókusok követhetik a bozóton át az eredetit
köszönjük a rejtést, nagyon frappáns!

találat után édes a pihenés 
jjoska 2010.08.10 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Fantasztikus a rejtés. Megrendítő az esemény.

Damásdi 2010.08.10 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Ismét egy ötletes rejtés! Köszi! Mamutfenyő és Szépalma között:)

gumba33 2010.08.10 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
Hangulatos hely, igényes rejtés, gratula a rejtőnek.

laas 2010.08.01 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
A rejtés csillagos ötös!
Laas, Zsuzska76

Murus 2010.07.31 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
[wapon beküldött szöveg]
4 napos kirándulást tettünk Veszprémben és a Bakonyban. Sajnos az időjárás többnyire rossz volt, de így is sikerült sok szép és érdekes helyet felkeresni.
Szépalma kincsétől jöttünk át, igazán érdekes hely ez. Kicsit tapicskoltunk a sárban, de sebaj, gyönyörű az erdő. Murus és Cica

szeho 2010.07.29 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Van a helynek egy sajátos hangulata...
"De az élet megy tovább..."
Na meg a bringa is...

 
öregmedve 2010.07.28 15:36 - Megtaláltam
Szép hely.

lepke 2010.07.28 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
A mamutfenyőtől jöttünk. Szerencsére útba igazítottak bennünket az erdészet munkásai, így sikerült lerövidíteni valamelyest az utat.
Elképesztő a rejtekadó holmi, az ilyesféle virtigli játékosok mindig megörvendeztetnek találékonyságukkal. Köszönet érte!
Azonban ami a mókusokat illeti... Undok szabotőrök!

k97j02 2010.07.18 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Bakonyi kirándulásunk 3.ládája. Ideális időben,kellemes helyen. Kissé a sáros útszakasz rontott valamelyest a hangulatunkon. A láda rejtése ötletes,tetszett.

 
coocos 2010.07.07 00:00 - Megtaláltam
meglett

 
kicsiogre 2010.07.03 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Mai második találatunk, ez is szuper hely. A rejtés is fantáziadús.

 
Szabó Család 2010.07.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Ötletes a rejtés, kellemes séta az erdőben. Köszönjük.

Éva 2010.07.01 11:30 - Megtaláltam
Az erdőn átvágva nem is gondoltuk, hogy ilyen remek pihenőhelyre bukkanunk. A rejtés előtt le a kalappal! A megtalálás érdeme anyukámé, ha ő nem lenne ilyen bátor, én még mindig ott keresgélnék.
Egyvalamit nem értek: miért vezet be a rejtő a csalánosba, amikor úton is el lehet jutni a célponthoz, ráadásul nem is kerülővel?

herrbert74 2010.06.27 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.76
Nagyszerű rejtés, köszönjük! Az utat eltorlaszolja egy helyen egy kidőlt facsoport, bár mi amúgy is rossz felé indultunk, és csak visszafelé figyeltük ezt meg. :)
A grófi sírkert nagyon vadregényes, érdekes szerintem. Az utolsó elágazás koordinátája szerintünk N47° 16,866 E17° 48,206. A jelzett hely közelében is indul egy ösvény, de az le-fel megy, nem felel meg a leírásnak és egyébként is tiszta dzsindzsa. De jó hely!
Évi és Herrbert

sirgalahad 2010.06.20 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Az a lövés itt dörrent el
Mely utolsó volt Pálnak
Azóta sok idő ment el
S a fák csak csendben állnak

Fantasztikus rejtés, köszönöm!!!

GIGA felől, csendes erdőbenóriások lesznek
emlékkőelmélkedésre való hely
sanya75kk 2010.05.22 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Mercenary 2010.05.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.75
Többször elmentem mellette..., jó rejtés!

retinol 2010.05.20 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Évek óta használjuk a geoch. oldalát kirándulásokhoz,mint egy mindenre kiterjedő ,alapos utikönyvet.Erre a bakonyi néhány napra készülve újra kedvem lett ládászni,mert olyan kíváncsivá tettek azok az értélelések,amiket "Csadorvadász"rejtéseiről olvastam.ZSENIÁLIS.
Még sok ilyet,és a térképről is lemegyünk.

R-Gyu 2010.05.08 14:00 - Megtaláltam
Könnyed körtúra Zircről indulva, tanösvény, Borzavár Szépalma, Pálihálás, majd vissza Zircre.
Gyalogos kupa: 18,4km

MikiAnita 2010.05.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Környékbeli rokonlátogatás, munka, séta.
Tökéletes láda!
Köszi és üdv,
Barni és MikiAnita

pistikata 2010.04.18 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Mai kirandulasunk 2. pontja. KToM es Kata tarsasagaban, negyesben setaltunk Szepalma fele egy kellemes kort.
Tamas felolvasta a rejteknel a feliratot, de meg ekkor sem tunt fel, s csak a GPS-t nezegettem. :-)
Aztan azert par mp. utan rajottem.
Minden elismeresem a rejtonek, rengeteg munka van ebben a ladaban!
A tortenet is reszeltes, a kornyezet is szep.

Ennyi pontot meg soha nem adtam egy rejtesre :-)
Koszonet erte!

kovajano 2010.04.17 00:00 - Megtaláltam
Szép a környezet, két őzikét is láttunk útközben. A rejtek, meg nagyon ötletes.

Gy^2 2010.04.11 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
remek rejtés!

szadi&agi 2010.04.11 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Ámulatba ejtő hely... Kösz a rejtést! Találat Gy2-tel.

Fló-Ri 2010.04.04 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.32
Nagyon szellemes az elrejtés.

zozmo 2010.04.03 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Bőséges információ, gyönyörű hely, napsütés és madárcsicsergés.
Mona & Zozmo

GyZsTeam 2010.03.28 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Jó volt ismét itt lenni. A zárat megjavítottam. (Lehet, hogy rosszul tettem?) Köszönjük!

varga.vik89 2010.03.28 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Megtaláltam

Piró 2010.03.28 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Nagyon jót sétáltunk Vikivel ebben az erdőben. Minden nagyon nyugodt volt. Nekem különösen a fenyők tetszettek a többi, más fajta fák ölelésében. Szép látvány.
Köszi a rejtést.

Megtaláltuk (Viki)
Nem messze a ládától ilyet is látniMeg ilyet is
mvfbc 2010.03.21 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
A hotel sorompója gondolkodóba ejtett, de átjutottunk. A rejtés annyira szép helyen van, hogy a jelszó felírását is elálmélkodtuk, köszönet a rejtőnek az utólagos segítségért! Frappáns, ötletes rejtés, kár hogy a láda zárja "üzemen kívül". Rendkívül sárosak az idevezető utak, úgyhogy helyenként inkább dzsungelharcot vívtunk...

 
targonczas 2010.03.15 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Gratulálok a ládához. Hibátlan.

hujberg 2010.01.17 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Zirc - Vinye gyalog 2/2
Be:-, Ki:-
hujberg

peterbud 2010.01.03 11:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kasy 2009.12.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Nagyon ötletes! Többször jártunk Szépalmán, de erre még sose. Gyönyörű volt az erdő ilyen tavaszias környezetben.

krypton 2009.12.30 14:45 - Megtaláltam
megvan!

divi 2009.12.30 14:45 - Megtaláltam
megvan

Attibati 2009.12.28 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Mecseki kirándulás 29 km
Ismét egy nagyon jó rejtés. bár egy kicsit elgondolkoztam azon, szabad-e ilyen módját választani egy rejtekhelynek. A céltárgy viszont valószínűleg rejtekhelynek lett kihelyezve.
A Gcgiga láda felöl jöttem gyalogosan. A környéken intenziv favágás folyik így az utak több helyen nehezen járhatóak a nagy mennyiségű levágott ágtól.

Csaba & családja 2009.12.28 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.18
Hatalmasak ezek a fák, csodaszép a környék.

VP 2009.12.06 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.30
Szépalmafát ismerem - többször is jártam itt - de a fenyőknél eddig még nem voltam.
Luca Kupa buli tájfutóverseny Balatonfüred felett. Előtte-utána ládák kisebb-nagyobb kirándulásokkal.

barbiesattila 2009.12.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.32
.

amq6543 2009.11.28 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.33 súly: 1.00
Nagyon könnyű volt megtalálni. A terep a szakadó eső és a sár miatt kissé nehezebb volt, de a láda könnyen fellelhető. Kezdő cache-előknek, mint amilyenek mi vagyunk ideális ;) Ez volt ugyanis az első keresésünk.

bognararon 2009.11.22 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.52
Csodaszép fenyők, köd és sár, kellemes pihenés és kerékpározás után a környéken.

ID24 2009.11.13 12:37 - Megtaláltam
Egy 20 km-es túra során 4 ládát (GCPINT, GCszea, GC1939, GCGIGA) kerestünk meg. Sűrű ködben és +3 fokban indultunk Zircről. Az első ládát már napsütésben találtuk meg. A ritka, lombhullató Európai Vörösfenyő sok szépen sárguló példányát is láttuk útközben.
Köszönjük a rejtést.

Fotók: IDné

"Vonalkód"
 
Nervas 2009.11.12 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
A hely lenyűgöző, a rejtek zseniális és szép munka.
Köszönet a rejtésért és az látványért.

Webber 2009.11.06 15:43 - Megtaláltam
Kerestem-kerestem, de csak nem találtam meg. Két óra múlva esett le, hogy talán mégis megtaláltam, de nem vettem észre.
Kérem a rejtőt, hogy a képek -és az email- alapján fogadja el a megtalálást!

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2009.11.07 15:12]

 
Mekk Master 2009.11.01 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Mekk leltem. Remek lelet!

Kinga12 2009.10.31 12:49 - Megtaláltam
Megvan! Balukával közösen. Köszönjük!

baluka 2009.10.31 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Köszönjük!

Kinga & Balázs

KutaToll 2009.10.28 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Felkutatva!!!

 
bandita 2009.10.27 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.34
Ügyes rejtés!

bandita

ittott 2009.10.25 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
A hely lenyűgöző a hatalamas mamutfenyőkkel. Talán Magyarországon egyhelyen itt lehetnek a legtöbben.
A rejtés nagy gondosságal és ötlettel készült.
A rejtés és a kapcsolódó történet, azt a gondolatot indította el bennünk, hogy aki ilyen emléket állít és ilyen részleteket tud, annak akár családi kötődése is lehet a Pejacsivich családhoz. Gratulálunk!

Mr Zerge 2009.10.10 10:00 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

Bandicool72 2009.10.04 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Lélegzetelállító hely, vadregényes, szívszorító is egyben.
Köszönjük!

V_Gabor 2009.10.04 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.49
Harmadik alkalommal próbáltuk felkeresni a láda helyét (eső, sár állta eddig az utunkat). Most tiszta, szép időben érkeztünk erre a csodás kis helyre!

Méltó rejtés! Kösz!

M&G

P1130607RP1130609R
P1130614RP1130619R
csombor 2009.10.03 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Nagyon jót sétáltunk a barátainkkal, gps nélkül megtaláltuk a kincses ládát. Köszönjük a rejtés, nagyon jó útvonal leírás volt és a történet hozzá igazán dícséretet érdemel!!

jalso 2009.09.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Csodálatos környezetben elrejtett, nagy műgonddal elkészített láda. Ha lehetne, a rejtésre és a webes megjelenésre 10-est adnék.
Köszönöm!

Márta 2009.09.27 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]
Nagyon szép, méltó rejtés.

barathg 2009.09.26 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Csipet csapat új regisztráció

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2011.06.05 14:03]

csipet_csapat 2009.09.26 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Baráti társasággal, grillpartival összekötve. Gyönyörű hely. A láda csillagos ötös.
Köszönjük.

 
Bob&Bobek 2009.09.26 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Azt gondolom, hogy példaértékű láda, köszönjük szépen a rejtést!

Noddy 2009.09.13 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Meghajlunk a rejtő előtt! Ilyen ötletes rejtést, időt és pénzt nem kimélő kivitelezést, tökéletes leírást még soha nem láttunk.
A padon olvasva a hely történetét, hirtelen 1939-ben láttuk magunkat...
Köszönjük szépen. 5* minden.

Áron csapata 2009.09.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
GCGIGA után, és a logok olvasása alapján valami hasonlót vártam. Nem csalódtunk, csadorvadász kreativitásból jeles! A környék is szép, nyugodt, nem csodálkoztunk rajta, hogy egy grófi család is ezt a helyet választotta lakhelyéül. Itt Mi is el tudnánk éldegélni.
Köszönjük a mammutfenyők, és egy szeletke történelmünk bemutatását!

TB-ot elhoztuk... 
Lina 2009.09.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.11
megvan

akassa 2009.09.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
megvan

pero 2009.09.06 17:00 - Megtaláltam
Marha jo rejtes!
koszi :)

Fazék 2009.08.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.21
Biciklivel a mamuttól. Gyönyörű az erdő, ez kis emlékhely pedig kifogástalan. A ládához gratulálok, bizonyára bőven volt vele munka, de szuper lett az eredmény.

Adamro71 2009.08.28 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltam!
A Szépalma Hoteltől indultam, a jelzett úton. Az elágazásnál igazi sártenger volt, köszönhetően az erdőn dolgozó gépeknek, de át lehetett jutni. Később favágókkal is találkoztam. A helyszínre érkezve egyik ámulatból estem a másikba. Teljesen lenyűgözött a hely. ( Biztos, hogy nem kevés ismerősömet hozom ide el, ezt mindenkinek látni kell!) Annyira különleges és megnyugtató a hely szelleme.
A láda rejtése tényleg nem mindennapi. Elsőre a jó megoldás ötlött fel, de á az mégsem lehet. Aztán tiz perc bolyongás után megpróbáltam és láss csodát...! :) ( Sajn a zárszerkezet tényleg sérült...)Komolyan felüdülés egy ilyen rejtés! Érdemes emellett akár a helyszínen is, elolvasni a leírást. Köszönet a rejtőnek!
Innen a GCGIGA felé indultam...
Robi

Atmosz&Zozmosz 2009.08.23 14:30 - Megtaláltam
Megvan :)

[DiNo] 2009.08.23 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Köszönjük szépen!
TB (BXJB00) került a dobozkába, Coin jött velünk!

 
Ampulla 2009.08.22 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Ilyen különleges, és szép ládával még nem találkoztunk, külön köszönet érte a rejtőnek!!! Itt hagytunk egy kis utazót, Angliából indult, kérlek csak akkor vigyed el, ha tovább engeded utazni!

Vigyél tovább!Ott a szellem!
Az Őr 
Janó 2009.08.21 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Gyönyörű helyen, gyönyörű időben. Köszönjük a rejtést!
Janó, Brigi, Évi, Karina, Marci

 
K.L. 2009.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
ok

novka 2009.08.19 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Megtaláltuk!

Bár kicsit nagy volt a sár, azért sikerült eljutnunk a rejtekig.
Nagyon ötletes rejtés. Viszont a láda zárja fel van tépve :(

zöldcsacsi 2009.08.17 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
wap-os leírásolvasás nélkül nem ment volna...

Tepiszellem 2009.08.17 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Ötletes a rejtés és szép a ládika is, egyszóval igényes.

czewa 2009.08.17 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A mai nap második igényes ládája (első GCSZEA) Először simán elsétáltunk mellette, ötletes! Ötös.

 
Beres_family 2009.08.16 00:00 - Megtaláltam
Talán a legszebb ládánk.. Köszönjük a rejtést!

kosbor 2009.08.13 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Egy picit összeszurkáltam magam, de megérte. Szuper rejtek. Köszönöm!

tomtech 2009.08.12 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Laza délutáni bicós ládavadászat. A környéket jól ismerem, de a láda eddig kimaradt. Köszönet a rejtésért!

Kokó 2009.08.08 12:11 - Megtaláltam
Jó helyen jó rejtés.

Kofola BT 2009.08.08 12:11 - Megtaláltam
19izsi73, Kokó, Mathau és macikupac.

Mathau 2009.08.08 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
A mai nap nyertese mindenképpen ez a doboz, illetve mi akik felkerestük. Nem túl nagy várakozással indultam neki, viszont ez a kis liget teljesen magával ragadott. Szívesen üldögéltem volna ott órákat is annyira gyönyörű, nyugodt hely. A rejtéshez gratulálok!

19izsi73 2009.08.08 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Kissé saras,agyagos úton értünk el a célhoz,amely felfoghatatlanul hangulatos! Legszívesebben bivakoltam volna egy napot itt! Pláne,hogy van egy nem túl vidám története is a ládának.A rejtés pedig:pazar!

macikupac 2009.08.08 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Egy nap a Balaton környéki halmok között 4.

A Szépalma Hoteltől indultunk neki a ládának. Előzetesen nem voltak nagy elvárásaink a helytől. A parkolóban elég sok (javarészt külföldi rendszámú) autó állt. Az erdei tornapálya néhány állomásával egy darabig együtt haladtunk, majd az egy idő után bevágott az erdőbe. Mi maradtunk a széles, és egyre sárosabb úton. Egy nagy elágazásnál rátaláltunk a láda egyik apropójára: a fiatal Pejacsevich gróf sírjára. Igazából nem maga a sír, hanem az azt körbe ölelő sírkert kerítése szúrt szemet. Odabent áll egy kereszt, s attól jobbra található maga a sír. (Tényleg csak zárójelben jegyezném meg, hogy egy ilyen elit helyen, mint a Szépalma Hotel, igazán áldozhatnának annyit a környék dolgaira, hogy például ezt a sírkertet rendbe tegyék. A növényzet kissé elvadult, bár még ne4m burjánzik a gaz, de hamarosan.) Az út innentől egy fokkal sárosabb lett, köszönhetően az erdészeti munkagépeknek. Hamarosan balra tértünk róla és itt már jobb volt a talaj állaga. Kicsit kanyarogtunk mire megláttuk a mamutfenyők vöröses barna színű törzseit. Az egész kis liget olyan, mint amikor egy zsírcsepp a vízbe esik: nem elegyedik a környezetével. Az öreg gróf vörös mészkőből állíttatott emlékművet fia utolsó vadászatán itt elejtett szarvasának emlékére. Amikor felnézünk a fenyők között az égre, elgondolkodhatunk azon, hogy micsoda mérnöki pontosság és előrelátás kellett ahhoz, hogy ma egy ugró szarvas alakja bontakozzék ki előttünk. Annyira magasztos és fenséges a hely, hogy megszólalni sincs nagyon merszünk. Szeretem a fenyőfákat. A mamutfenyőket meg különösen. Többet láttam már szerte az országban. De ilyet még nem. Talán összesen annyi fánál jártam, mint amennyi itt egy helyen áll és örök időkön át emléket állít egy fiatal embernek. Csendben keresünk pár tobozt emlékbe, majd halkan beírunk a füzetbe. Itt nincs helye a hangoskodásnak. Fotózunk még párat, majd továbbra is csendesen elmélkedve a világ dolgairól elbúcsúzunk a HELYtől. Visszaúton elmesélem Maceknek, hogy távoli rokonai ilyen és ehhez hasonló helyeken élik mindennapjaikat, mire ő is sóhajt egyet.

Ez a láda (cakk-pakk) az általam eddig megtalált 10 legjobb láda között van.

Szépalma HotelAz emlékkereszt
Pál gróf sírjaMamutfenyő-liget
Vastag törzsek közöttAz öreg gróf által állított emlékkő
Elszáradt ágakMacek a ládával
zsebeszter 2009.08.06 13:31 - Megtaláltam
Lenyűgöző a láda, a rejtés, a környezet. Köszönjük hogy bepillanthattunk ebbe a meglepő szépségbe. A történet is nagyon megható. A fenyők lenyűgözőek és szinte csak lábujjhegyen mer az ember lépkedni úgy elvarázsol.

dyan 2009.08.06 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.70
Széplmapusztától tettünk egy kis kitérőt OKT bejárásunk közben ezért a ládáért, és nagyon örültünk hogy így tettünk. Mind a hely, mind maga a geocache igazi élmény, nem győztünk csodálkozni, álmélkodni, nagyon nagy élmény volt, köszönet érte a rejtőnek!

 
Roxanne 2009.08.05 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
18 km-esre tervezett túránk második ládája, és egyben eddigi "geocache-pályafutásom" legjobb rejtése! A környezet is fantasztikus (és ez elég nagy szó egy hegycsúcs- és kilátásmániástól :-) Sajnos időközben elkezdett szemerkélni az eső, így eléggé sárdagasztósra sikerült az út, áldottuk az eszünket, amikor Cserit otthon hagytuk, hiszen egy yorki elég furcsán néz ki, miután átgázolt a tízcentis sáron!

Ahogy olvastam a logokat, nem mi vagyunk az elsők, akiket annyira lenyűgözött a hely és a rejtés, hogy elfelejtettük felírni a jelszót, ezért kérem az elrejtőt, hogy fogadja el a megtalálást így is. Köszi!!

A csapat: Xidi, Andris és Roxi

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2009.08.08 21:06]

itt még jó volt az út...a mamutok
az egyik mamut tövébenPál fiam emlékére
Hajo 2009.08.01 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Körtúrává toldottuk a ládakeresést.
Szépalma felől a Hajmás-hegy keleti felén a piros négyszög jelzésen indultunk, majd röviden a P+-on. Itt kb 400 m után északkelet felé fordultunk egy a tuhu-n eddig felméretlen földútra.Így kb szintben értünk át a Hajmás-hegy és a Malomány-tető közti köves útra. Innen már közel volt a célpont.

Nagyon tetszett az egész környezet, szuperek a mamutfenyők, nem is beszélve a rejtésről!!
A hely szelleme és a rejtés igényessége miatt ugyan logoltam, de a jelszót elfelejtettem leolvasni. ;-)

Kérem a rejtőt, hogy fogadja el a magtalálásunkat.

Innen az egyébként ajánlott úton baktattunk le Szépalmáig. Szép lightos 5,5 km-es túrát kerekítettünk belőle. A rejtés környékén kétszer is láttunk őzet, pedig Kristóf nem éppen a csendes túrázásról híres ;-)

Mami, Éva, Kristóf (Hajo2) és Hajo

[Jóváhagyta: csadorvadász, 2009.08.01 21:10]

Kilátás a Kőris-hegyre a P4-rőlSzép cincér példány
Bükk szálerdő
mamutfenyőkValóban alkalmas a csendes emlékezésre
nagyon magas
Grófi sír 
csokisfánk-OK 2009.07.26 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Lenyűgözőek a fenyőfák. Nagyon tetszett a rejtés és a leírás is nagyon részletes. Köszönjük a rejtőnek. Visszafelé egész közelről láttunk egy őzet.

belus01 2009.07.26 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Access Denied 2009.07.25 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Bakonyi kullancsgyűjtő túra 1. állomása.

Követve a leírást gyűjtöttem be ezt a ládát annyi eltéréssel, hogy én a térkép szerinti bal oldali úton közelítettem meg a célpontot, ami hiba volt. GC1939+2 pontnál senki ne térjen le az úttól, kis kerülővel ugyan, de nem térdig dzsungelben érheti így el a célpontot! Hála az korábbi esőzéseknek azért még így is volt egy-két sárdagasztás, de ez a pont mindenképpen megérte!

A láda rejtekhelye és maga a láda is mestermű, maximális pontszám jár érte, legalábbis tőlem! :-)
A hely nyugodt, jó volt picit pihenni és elmerülni a gondolataimban az erdő csendjében.

Köszönet a rejtésért!

Sírkert 1Sírkert 2
SírkőPál sírköve
Mamutok 1Mamutok 2
Mamutok 3Méretek
Trantor 2009.07.24 20:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Lélegzetelállító környezet, bámulatos rejtés, hihetetlenül szép ládika. Döbbenten és csendesen eltöltöttünk egy negyedórát a kora esti erdőben, az ámulattól. Köszönjük! Trantor

soka9001 2009.07.20 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

nagyfliszi 2009.07.14 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Eddigi találataink legjobb rejtése! Ennyi mamutot egy csokorban még nem láttunk.
Köszönjük.

r.feco 2009.07.12 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Vasárnap délutáni sétaként.

sziooka 2009.07.12 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Nagyon szép a környezet és maga a rejtés is. Köszi.

Snipermaster 2009.07.11 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Amikor az ember azt hiszi, hogy extrább, trükkösebb rejtést már nem láthat, akkor mindig jön valami új... mint például ez a láda! A parkolótól a ládáig (fényes nappal) találkoztam 3 őzzel és egy szarvasbikával.
Köszönet a példás rejtésért!

KJ & GM 2009.07.11 12:25 - Megtaláltam
Az időjósok mára kirándulást javasoltak. Mi elfogadtuk tanácsukat és nem bántuk meg. A Bakony környékén tettünk egy kört az új ládák felkutatására.
Köszönjük a lehetőséget!

 
solyomeye 2009.07.05 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Csodaszép, különleges hely. Odafelé a csalános ösvényen mentünk - mindannyian rövidnadrágban - de visszafelé megtaláltuk a kijárt erdei utat, így a visszaút lényegesen kellemesebb volt. A rejtés nagyszerű, ötletes. Sajnos, a láda különleges zárszerkezetete már nem volt az igazi, valaki megerőltethette. De tényleg nagyon szép!

keva 2009.07.05 10:04 - Megtaláltam
Megvan

zsorzs 2009.07.05 10:04 - Megtaláltam
Tetszett a tó! A rejtés is!

zem 2009.06.28 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Csuhás 2000. ládája - gratulálunk így/innen is! Természetesen Ő találta meg elsőnek a csapatból a dobozkát! Profi az egész kivitelezés, helyszín, köszönjük a rejtést!

Csuhás 2009.06.28 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Azt hiszem ez a ládika megérdemelte, hogy 2000. találat legyen. Eldugott, csudaszép hely, igazán egyedi rejtésű igényes ládikával. A ládika furmányos zárszerkezete beszorult, talán a nedvességtől megdagadó fa miatt. Persze néhány erőltetett nyitás után a zár mintha ott se lenne.

Tetszett, köszönöm az útitársaimnak, a rejtőknek, és mindenkinek akikkel együtt játszhatom ezt a remek játékot!

Áron, Gábor, Tilla, Zem, Csuhás, Vándor

rudolfis 2009.06.21 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Megtaláltam!

befi 2009.06.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Egy kis feltöltődésre mentünk - ez itt sikerült is.
A meleg elől szinte végig a hűs árnyban, a hatalmas fák alatt sétálhattunk.
Mindenhol csend, madárdal, még a szúnyogok is megkegyelmeztek.
A kis sírkert előtti pihenőnél ebédeltünk, de a ládánál is sokáig tartózkodtunk. Odafele volt egy kis úttalan-utakon járás, mert a követett ösvény egyszer csak elfogyott, innen a toronyiránt volt a legcélszerűbb, visszafelé kizárólag a széles szekérutat követtük, ami egy kicsit került, de így is kényelmes volt.
Bárcsak lenne több ilyen láda - nem feltétlen a nehéz terep adja a legnagyobb élvezetet (legalábbis nekünk - a rohangászást meghagyjuk az erőtől duzzadó fiataloknak).

Lassan birtokba veszi a természetIde is elér a közeli szálloda hatása - mini kalandpark -a fákat tönkretéve
Alig ér a fény a földreNem a favágók dekorálták
Őrt állókNekünk is megjelent
Míves példány - kissé vandál kezek megbontottákEredei tornapálya - hollandus szállodás módra
Al44 2009.06.14 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Szép hely, jó rejtés, mi meg ügyesek vagyunk és megtaláltuk:)

Zsuxi 2009.06.14 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Nagyon szép hely:) Ötletes rejtés:) Itt is találtam szamócát:)

Már közel a láda:)Most merre is?
Sándi a láda közelében  
fet1 2009.06.14 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Az egyik legszebb rejtés, amit eddig láttunk, és ha jól számolom, ez a 20. ládánk!

fkmaster 2009.06.14 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.14
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2009.06.14 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Ez az a rejtés, aminél sajnálom, hogy nem lehet csillagos ötöst adni. Talán az egyik legötletesebb az eddig megtalált ládáim közül. Sajnálom, hogy a mamutok nem voltak olyan jó állapotban, mint a GCGIGA-nál, de azért dacolnak az idővel.

RIPTOR 2009.06.06 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Szépalmán, az ajánlott parkolóhelyen raktuk le az autót. Körbenéztünk az arborétumban, és kértünk pecsétet a portán az ÖBB füzetünkbe. Innen kellemes sétával értük el a láda rejtekhelyét. Végre valami ügyes rejtés, nem csak a fa tövébe dobott láda. Sajnos a ládikó zárján már meglátszik, hogy valaki úgy nyitotta ki, hogy a reteszt nem oldotta fel előtte. Volt nálam Leatherman multifogó, így kicsit helyrepofoztam most működik rendesen. Visszafelé találkoztunk alpinistákkal, akik tréninget tartottak valami céges embereknek, jól elbeszélgettünk velük. Végre adhattunk egy tripla ötöst, ilyenre már úgyis rég volt példa. Köszönjük a rejtést!
RIPTOR, Gabi

donkardos 2009.05.30 17:10 - Megtaláltam
Ez az a mód, ahogy valakire emlékezni lehet. Köszönet az élményért!

safc 2009.05.30 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Nagyon szép az erdő, különleges a helyszín. Sajnos eső után mentünk és én véletlenül csak a városi cipőmet vittem magammal... Így is megoldható, csak nehezebb.
Köszönjük a rejtést!

stoto 2009.05.30 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Veszprémből Vinyéig vonattal, onnan turistautakon. A grófi sírkertet dél-kelet felől közelítettem meg, innen már egyszerű volt. Sajnos szinte egész nap esett, amikor a ládához értem esőszünet volt, de loggolás közben hirtelen eleredt, sőt szakadt kb. 1 órán át folyamatosan. Innen irány a mamut láda, majd végül Aklinál kötöttem ki.
A láda rejtése ötletes.

GCRover 2009.05.26 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.93
Az idei első láda =)
Gyönyörű helyen gyönyörű rejtés, Szépalma szép ládikóját letaszítja ez a kompozíció! Gratula és köszönet a rejtésért!

K-55 2009.05.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Kis kerülővel a csalitosban, de meglett. Szép környezet, igényes, klassz rejtés. Csak a jelszó maradt le. Vissza a csalitosba, így nem távoztunk üres kézzel. J BK

Kati a csalitban 
zsotie 2009.05.20 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Csak a sár nehezítette néha a dolgunk. A rejtés ötletes, tetszett.
Ez volt Eji első ládája, és igen szép ládát talált meg elsőnek.

Reggel 2009.05.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltuk!

Igényes láda, klassz rejtés.
Köszönjük!

Anirta és Reggel

 
BiharyG 2009.05.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Az erdő nagyon szép, a rejtek pedig rendkívül igényes, gratulálunk! Élmény volt, köszönjük.

BiharyG + Moncsi

JuJó 2009.05.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.41
megtaláltuk

tcsb 2009.05.09 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Cseszneki találkozó 8-as pontjánál - mondjuk így - összebandáztunk Csadorvadásszal és Hamutipróval, így Szlil párommal együtt 4en érkeztünk célba. A túra közben meséltek erről a ládáról (is), személyes ajánlásukra szinte kötelező volt megkereseni.
A hely tényleg érdekes, a rejtésért külön gratula! ;)

Ui: kullancsokra figyeljetek, majd egy tucatot szedtünk le Lilla nadrágjáról.

Szlil 2009.05.09 19:30 - Megtaláltam
A rejtő személyes ajánlására kerestük fel e helyet. Cseszneki kessertalálkozó keretében róttuk a túra második felét Csadorvadásszal, Hamutipróval és Tcsbvel. Hazafelé útbaejtettük Szépalma kincsével. Az étterem elé épp hintón érkezett egy ifjú pár násznéppel. Érdekes az erdő közepén ez a mammutfenyő sziget. Scele hőtőmágnesét szívesen elvittem volna :-) ... de nem volt nálunk semmi csere.

scele 2009.05.09 15:34 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2009.05.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Mi is Schaf kolléga nagyszerű geoversenyéről jöttünk át ide scelével. A Szépalmánál parkoltunk és indultunk a kb. 800 méteres távra. Kellemes kis lightos erdei séta, majd érkezés a helyszínre, mely nagyon elnyerte a tetszésünket! Nagyon korrekt! A rejtésről csak annyit, hogy: Sosem láttam ennél eredetibb rejtést! Köszönet érte.

Mint ígértem, ha erre járok, ránézek a GCGIGA rejtésére. Ma erre is sor került scele jóvoltából. Valóban profi és eredeti az a rejtés is. Gratulálok!

Visszatérve Schaf rendezvényére. Tavaly ősszel voltam először, akkor Felsőörsön volt és nagyon megtetszett a színvonalas túraverseny. Elhatároztuk scelével, hogy tavasszal is jövünk. Jöttünk is - ezúttal - Csesznekre, ahol nem csesztek ki velünk, hanem kaptunk egy olyan csodálatos versenypályát, hogy csak na! Az egyéni verseny útvonala gyakorlatilag az Ördög-árok és a Kőárok végigjárásából állt, kb. 16 km-en. A pontokat (a hagyományos geoversennyel ellentétben) meghatározott sorrendben és útvonalon kell felkeresni. Ebből a szempontból inkább egy rövidebb teljesítménytúrához hasonlít a verseny. Navigációra (útvonaltervezésre) nincs szükség. Élveztem minden percét. Scelével éppen sikerül megcsípni a dobogó felső fokát (Neki kerékpárosban, nekem egyéni gyalogosban), de hajszálon múlott! Köszönöm innen is a szervezőknek (Schafnak és Csótai Lacinak), scele barátomnak pedig a fuvart! Remélem folyt. köv.!

Mikulás

Puszkany 2009.05.09 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Több napja száraz és meleg idő, de a rejtekhez vezető földúton sárdagasztás volt. Igényes rejtek, nyugodt környezetben. A láda után visszafelé megnéztük a sírkertet is.

kl 2009.05.09 10:26 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

kupec 2009.05.09 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
1500.
Szépalmapusztát régről ismerem, már akkor is sokat kirándultam erre, mielőtt a hotel felépült volna és még láttam a pici arborétumot darvadozni a hatalmas dzsindzsa közepén. A mostani állapot sokkal szebb.
Ahogyan az ezredik, úgy az ezerötszázadik megtalálásomat is szerettem volna egy, a lakóhelyemhez közel eső, szép helyen ünnepelni. Végül ezt a helyet választottam, mert a helyszín is gyönyörű és közel áll a szívemhez és a rejtés is kiváló, látszik, hogy a rejtő nagyon sok munkát fektetett a dologba.
Köszönöm a rejtést.

Mihul 2009.05.05 17:14 - Megtaláltam
a láda műremek!

G_Sanyi 2009.05.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Nagyon szép környezetben egy még szebb geoláda!

cukicacher 2009.05.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Mivel az én ládám van a legközelebb illett felkeresnem. Nem csalódtam mert méltó a környezethez. Köszönöm a rejtőnek.

rocky off-road 2009.04.26 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Ismét egy kellemes kis séta egy szépvidéken.

köszi

vargazo 2009.04.25 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Délutáni ládázás.
Kellemes időben, jó kis séta.
Köszönjük az ötletes rejtést Csadorvadász!

Rebeka Timi Zoli

Piros és a lányok 2009.04.25 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.85
GPS nélkül, de ráleltünk. Nagyon szép volt a környezet és igényes a rejtés.
Piros a lányok (egyikük még a pocakban)

"állatsimogató"Aki a virágot szereti...
túránk vége 
csadorvadász 2009.04.24 22:30 - Egyéb
Kedves kessertársak!
Úgy tűnik a ládikó zárszerkezete nem állta ki az idő próbáját,ígérem javítom amint lesz rá lehetőségem.További jó keresgélést.

tudo 2009.04.23 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.25
70 km kerékpár edzés 700 m emelkedéssel a Zirc - Borzavár - Szépalma - Eplény - Hajmáskér - Királyszentistván - Litér - Balatonfűzfő útvonalon 2 új és 1 mozgó ládával. A délelőtti előadások után kirakattam magam Zircre, hogy innét beleszáguldjak a Bakonyba és a Balatonba.

GCM002 sikeres elérése után Borzavár felé szívós hegyes szakasz jött, majd a faluban ismét 10 %-os emelkedő. A Kék sáv és Sárga sáv jelzések mentén dícséretesen jó az út. Amint nyomom felfelé, hosszabb ideje halk surrogást hallok. Először arra gondoltam, hogy a kerékpárra akadt fel valami, aztán látom, hogy mögöttem türelmesen gurul egy autó. Azt hiszem, mondanom sem kell: nem magyar volt a rendszám szerint, hanem svájci :P.

A központtól a ládáig az erdőn keresztül mentem ösvényeken, visszafelé a grófi sírkert felé. A láda azonnal meglett, de a rejtek szerintem bizarr. Trükkös zárat nem, csak lecsorbult fedelű fadobozt találtam.

Az út visszafelé Zirc irányában is kiváló volt. Lehet, hogy ez a terület már nem magyar tulajdonú, de a környezet rendezettsége, az utak állapota, a rend, a tisztaság legalábbis megfontolandó.

Aszfaltot érve kezdődött a mai 2. edzésszakasz Balatonfűzfőre, GCBKOR-hoz.

A központTalálat
Merengés a fák közt 1.Merengés a fák közt 2.
Merengés a fák közt 3.Merengés a fák közt 4.
Merengés a fák közt 5.Grófi sírkert
Endresz_család 2009.04.18 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Hangulatos erdei séta volt, a család apraja-nagyja egyaránt élvezte. A rejtek nagyon igényes, reméljük sokáig megmarad ilyen állapotban. A ládikó ötletes zárját sajnos nagyon hamar tönkretették. A szarvasbika szellemét nekünk is sikerült lencsevégre kapnunk! Egy ilyen célpontért érdemes útra kelni. Nagyon köszönjük!

U.I.:
A "trükkös zár" a láda faragott alsó kb. 4cm-es részének a jobbra való eltolását jelenti! Ne feszegessétek! A szerkezet valóban sérült, a fedél fájából egy kis darab kipattant, és a "zár" lelkét képező szegecske is elgörbült.

A jó hír az, hogy könnyen javítható lenne, ha nem a helyszínen kellene vele szenvedni. Javaslat: kis fémlap a fedélhez a kitörés ellen, és a szegecske megerősítése vagy kicserélése valami masszívabb bütyökre.

Saláta Bogi & Sanya 2009.04.18 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
A rejtés nagyon ötletes és igényes. A mamutfenyők tiszteletet parancsolnak, habár a hogyan viselkedjünk gondolatot erősnek tartom. Úgy gondolom, minden természetet szerető - járó embernel "alapból" tudnia kellene. Emlékezzünk meg a cselédekről is, akik lehetővé tették a gróf vadászatát!

Füle family from Herend 2009.04.18 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Korábban már jártunk erre kirándulni. A kellemes idő a rügybontogató tavaszban, és persze az új láda hívogatása miatt ismét eljöttünk.
S amit itt találtunk, az nagyon dicséretes!
Dicséret pedig a rejtőt illeti; csadorvadász-t, aki nagyon igényesen dolgozott azon, hogy nekünk örömet szerezzen.
Sajnos, a doboz "zárszerkezete" már sérült.
Ennek ellenére bizakodunk abban, hogy sokunk örömére megőrzi jelenlegi állapotát.

Akebono 2009.04.13 16:20 - Megtaláltam
Szezonnyitó autós bakonyjárás ozekivel. Szépalmán már többször jártam, mindig kellemes emlékekkel tértem innen haza. A hotel előtt parkoltunk, majd onnan gyalog sétáltunk a rejtekhelyig, megpihenve a sírkertben. A fenyőfákhoz érve könnyen megtaláltuk a ládát. A doboz kinyitásakor semmiféle trükkös zárat nem fedeztem fel, valószínűleg már tönkretették.
Értékelem a rejtő nagy műgonddal elkészített munkáját, én biztosan nem dolgoztam volna vele ennyit, de valahogy mégsem tetszett igazán az egész, a misztikus történettel és a bizarr helyszínnel, a szellemszarvassal és a hab a tortán a "rejtekhelyet" sújtó értelmetlen fotózási cenzúra. A grófi családot bemutató leírás nagyon érdekes, jó tudni, hogy 3 wc is volt a házban. A "Hogyan viselkedjünk a nagy fák közelében?" című rész azért nekem is nagyon erős volt. A családról olvasottak nem igazán váltották ki a tiszteletemet (a grófné kivétel), azt sokkal inkább azok érdemlik ki, akik a szántóföldön güriztek látástól vakulásig bagóért, miközben az urak vadászgattak, kocsikáztak.....

ozeki 2009.04.13 16:10 - Megtaláltam
Bakony-járás Húsvétkor Bernivel és Akebonoval.

Toti 2009.04.13 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Nagyon szép a környezet, nem először jártunk itt. A láda igen szép.

Alexa, Nóri, Toti

Erdélyi család 2009.04.13 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Közös találat.

Gordius 2009.04.13 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
A láda méltó az Eszterházy-Pejacsevich történethez és Szépalmához. A helyszín bevonását magam is terveztem, így igazán de kritikus lennék, ehelyett minden elismerésem! A környék közelében medvehagyma található.

a fenyők ligetea kincsvadász
NZs 2009.04.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.64
Húsvét hétfői mini-kessingtúra 3/1.
A Hotel sorompója előtt parkoltunk le, majd irány a gróf temető. Sajnos eléggé elhanyagolt a sírkert is, de a környezete még sokkal rosszabb! Itt jártak a fanyűvők és - mint mindig - rendesen elintézték a tájat! A hatalmas kerekek 40-50cm mély árkokkal szabdalták össze a talajt, kidöntöttek két padot is, szanaszét fahasábok hevernek - szörnyű...
Naív költői kérdésem: vajon mikor jutnak el az erdőgazdálkodással megbízott cégek a valódi tulajdonosi szemléletig - hogy a környezetet ne csak kizsákmányolják a végsőkig, hanem tegyenek is annak helyreállítása, megszépítése érdekében? Tudom, hülye kérdés volt. Sohasem jutnak el - maguktól, csak majd akkor, ha rákényszerítjük őket!
A leírás ezen a ponton egy kissé pontatlan: balra letérni még a sírkert előtt kell! Mi is belefutottunk a csőbe, felmentünk a kerítés mellett, a bal oldali úton. Az erdőn átvágva korrigáltunk, majd tovább már a megfelelő úton közelítettünk. A mammutfenyők csoportjánál összefutottunk az Erdélyi család két tagjával, üdvözöltük egymást, és együtt folytattuk a keresést. A rejtés nagyon tetszett, igazán ötletes és stílszerű! Kicsit gyönyörködtünk még a hatalmas fákban, majd tovább indultunk a Pálihálási mammut nyomát keresni (GCGIGA).
(A turistatérképen is látható szivattyúház koordinátái: N47 16.934' E17 48.357'. Track és útpontok ITT!)

sírfeliratkereszt
itt jártak a fanyűvők...szegény pad útban volt a hatalmas kerekeknek
szarvas-szellem megörökítésez inkább egy húsvéti nyúl... :-)
mammut - alulnézetbenmammut 2
emlék-kőa szép ládika
szelt 2009.04.13 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Borzavár-szépalma-zirc gyalogtúra .
A ládánál kisebb torlódás volt , a sok kesser egymásnak adta
a ládát.
Végre egy igényes , ügyes rejtés , gratulálok hozzá.

hinia lux 2009.04.13 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
A legigényesebb rejtekhely, amit valaha láttam, őszinte gratulációm a rejtőnek az ötletért és a kivitelezésért! Köszönjük!

MarhákA túra kezdete
DisznókKi kicsoda
Nárciszok 
Hampi 2009.04.13 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Le vagyok nyűgözve. A rejtek példaértékű. Gratulálok!

hamutipró 2009.04.13 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Elsőre azzal kezdeném hogy aki nem tudja értékelni a rejtő igyekezetét aki időt és pénzt nem sajnálva egy ilyen szép rejtést készít,az elgondolkodhatna mennyivel lenne jobb még egy műanyag doboz a fa tövében!Én megemelem a kalapom csadorvadász elött amiért ilyen élményben lehetett részem.
A csapatom néhány zöldfülüböl állt igy nem is értették miért értékelem ennyire a rejtést.Igazi unicum
Köszönöm mégegyszer.
(várom az új rejtést :) )

vidámságóriások közt
 
Jutka 2009.04.13 09:21 - Megtaláltam
Családi ládázás Freddyvel és szüleivel, szép tavaszi, kicsit csípős reggelen. Lenyűgözó rejtés, lenyűgöző fák között! Köszönet érte!

freddy 2009.04.13 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.30
A fenyők és a rejtek is tetszett!

anettnori 2009.04.12 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Nincs 1 hete, hogy a rejtés megjelent. Úgy terveztük , húsvét környékén ejtjük útba.
Az ikrek délutáni alvása után indultunk. Autóval kicsit korábban parkoltunk le, közvetlenül a legelővel szemben lévő fák alá. Gyalog folytattuk utunkat az arborétum mellett. A panzió környékén nagy volt a nyüzsgés. Rengeteg vendég, kiránduló lepte el a környéket.
A leírásnak megfelelően először a grófi temetőt néztük meg. Ide kissé "szakaszosan" érkeztünk, így néhányszor el kellett mondani a többieknek a keletkezés történetét.
Továbbindulva a fiatalok ismét belehúztak, így az utolsó elágazót is elvétették (ami nem csoda, hiszen 6 évesek), de kis korrigálás után ráleltünk a mamutfenyős kegyhelyre.
Éppen batiékat váltottuk.
Egy kirándulós csoport is a helyszínt derítette fel, megvártuk, míg végeznek. Levi felfedezte a rejteket, majd megfejtettük a zár titkát.
Visszafelé a gyerekek gyűtöttek néhány szép erdei virágot az otthon maradóknak, néhány érdekes formájú, csillogó mészkövet saját maguknak. Megálltunk a szépalmai játszótérnél is egy órácskára, majd megszemláltük a tóban úszkáló halakat. A helyi ládikát most nem kerestük fel újra, ezt már egy korábbi kirándulás alkalmával megtettük.
Végül: A környéken nőttem fel (Zirc), Enciéknek itt volt Szépalmán az eljegyzési vacsorájuk. Sajnos, fogalmam sem volt a bemutatott helyről és a hozzá kapcsolódó történetről. Köszönet a rejtőnek, hogy megismerhettük mindezt! Elismerésünket szeretném kifejezni a rejtés kivitelezéséért, gyűjtőmunkájáért. Időnként fel-felbukkan a fórumokon, hogy felhígult a kessertársadalom. Ez a cache az ellenkezőjére példa!

 
bati.hu 2009.04.12 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
nem tünt jó ötletnek ilyen közel a másik ládához de az élmény miatt megérte...
úgy látszik ez a hely vonzza a különlegességeket, meg a kessereket. mi anettnori-ékkal váltottuk egymást.

BiBoLi 2009.04.12 15:04 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2009.04.12 15:00 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2009.04.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Bakonyi ládabetyárkodás 10/4.
Egyről a kettőre - akarom mondani sokkal többre: a magányos mamut velünk üzent a csordának.
Érdekes hangulatú hely: örültem, amikor ideértem, de mégjobban, amikor távoztam, és csöppet sem vágynék hosszasan elidőzni itt... A rejtést is át kellene gondoni kicsinyést, bár az tagadhatalan, hogy nagyon igényes és kreatív.
Bővebb beszámoló Avranella pontvadász társunknál (akárhogy tagadja, mégiscsak látszik az, kérem :)))
Köszönöm a rejtést

Kessertalálka végeJószomszédság
LogolásEgy közeli sír
Szellem 
Avranella 2009.04.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.14
Húsvéti gyűjtögetés Issey-vel, Zöldfülűvel és Csigusszal :)
E csodás és végre igazi (nem nyári jellegű!) tavaszi napon nyakunkba vettük a Bakonyt, oda- és visszaúton néhány plusz ládát levadászva. Az utolsó láda után a társaság nyomatékos felszólítására sem voltam hajlandó begyűjteni még egyet, ami csak nekem hiányzott volna, már így is mocskos pontvadásznak érzem magam ennyi találattal egy napon! ;) Ettől a nyomasztó gondolattól eltekintve ;p remek volt, ezúton is köszönöm ezt a remek napot mindenkinek, remélem, keresgélünk még együtt! (No persze nem ennyi ládával egyszerre, mert ez már túladagolás :p ). Külön köszönöm a fantasztikus élményt Csigusznak, hogy alig több, mint 130 megtalálással a hátam mögött végre betekintést nyerhettem a wapon logolás rejtelmeibe. Fantasztikus élmény... :))) Szeretném kiemelni azt is, hogy csupa szépen karbantartott ládával találkoztunk, és ez nem semmi, tekintetbe véve megtalálásaink számát! :)
(fényképek 13-án várhatók)
11/5. A hoteltől sétáltunk fel a rejtekhez, ahol tibbigeo-ékkal találkoztunk (közben láttam a logokból, hogy igencsak nagy volt a forgalom ma ennél a ládánál :) ). Megcsodáltuk a szarvas szellemét, meg is örökítettük. A rejtekhelyet enyhén szólva is bizarrnak találtuk... többet nem írok róla, de szerintem ez talán nem egészen jó ötlet... Egyébként a hely nagyon szép és nyugalmas, érdemes volt ide (is) eljönni ma! Köszi a rejtést!

ez pedig pont ilyen ZÖLD volt! :)Magas fák között...
...és azok tövébenöreg-öreg
és tényleg!Csigusz is megörökíti
tibbi 2009.04.12 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Nagyszerű láda erre a csodaszép napra. Bakonybélből indultunk biciklivel, 40 km, 2 szuper láda, és két pecsét (Szépalma, Kőris-hegy) az ÖBB jelvényszerző túramozgalom igazolófüzetébe volt a jutalmunk. Trekkeltünk is néhány km új utat, pl. a GC1939 és a GCGIGA közötti jelzetlen, de jól járható földutat, amelyeket hamarosan berajzolok a turistautak.hu térképére.
Igazán tetszett a láda, és rejtekének kivitelezése, gratulálok! Egyben kérném is a további kessereket, hogy óvatosan, ésszel nyissák ki a dobozt, mert a zárszerkezet környéke máris kissé megrongálódott.
A szarvasbika szellemével nem találkoztunk, mert csak utólag láttuk a fotót.Lenyűgöző...

Gratulálunk csadorvadásznak, remélem, hogy újabb szép helyeket, ötletes rejtéseket mutat még nekünk!

tibbigeo&Zsani

ui.:Üdv mindenkinek, akivel a láda közelében találkoztunk!

Manapság már így vadásznak... 
huntah 2009.04.12 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Hirtelen ötlettől vezérelve kerestük fel a helyet, szerencsénkre akkor még nem volt nagy a forgalom :-) A hely magával ragadó, a rejtés ötletes!
A szarvasbika kicsit megváltozott, de utólag nézve a képeket, valami azért felismerhető.
Visszaúton több kesserrel is találkoztunk, sőt a gcgiga ládánál ismét összefutottunk tibbigeo-val.
Építő kritika: szoktam hangoztatni, és most is megteszem, hogy minden olyan infót, ami a megközeítést segíti, a leírás elejére érdemes tenni, mert wapon nem igazán hasznos pl egy vers.

ÉvaSanKri 2009.04.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Az egyik legszebb rejtés, amivel találkoztam. Remélem, sokáig megmarad helyén.

Akit érdekel Szépalma története még részletesebben, innen letöltheti:

http://www.szepalma.hu/HU/szepalma_tortenete.doc

Zazi és a Lányok 2009.04.11 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
A legfontosabbal kezdem: Dorka lányunk első ládája volt ez. 2.5 hetesen találta meg az elsőt!

Leparkolva az autót a kislányok aludtak, így én sétára indultam a Hotel bejárata felé. Ott megismerkedtem a vezetővel, akinek a kezében 2 GPS volt. Kiderült ugyanis, hogy a vendégek is ládázhatnak, ha kérik. A Hotel személyzete ládákat helyez ki a környéken, amibe kis ajándékok a gyerekeknek, italjegy a felnőtteknek van és kapnak egy GPS-t. Aztán ha behozzák a ládát, akkor lehet inni és örülni. Dícséretes, hogy ilyen módon ismerteti meg valaki a geocaching-et az emberekkel. Amúgy a vezető is aktív ládász!

A csapat összeállását követően kellemes séta keretén belül kerestük fel az ajánlott pontokat. Közben sétáló, bicikliző vendégekkel találkoztunk, a gondnokkal elbeszélgettünk a gombászás rejtelmeiről.

A rejtekhez érve kicsit keresgéltünk, de nagyon megérte, ötletes rejtés.

Köszönjük a szép délutáni programot, bár számtalanszor voltam már Szépalmán, de a mamutfenyőkhöz még nem látogattam el, eddig...

Csapattagok: Dorka (2.5 hetes), Hanga (2.5 éves), Jutka, Viri és Zazi

KözeledünkArra menjetek!
KeresztSír
A kis túrázóÉn (Zazi)
PoroszkálásIlyen az út!
Pál Fiam 
Domokos család 2009.04.11 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
Nagyon tetszett az erdő közepén elhelyezkedő fenyők különleges hangulata.

hajsza 2009.04.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Nagyon szépen köszönjük, hogy elvezettél minket e szép tájra.
A rejtek nagyon ötletes és beázás biztos.
Üdv: Hajsza

takacsimre 2009.04.10 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Nem írok jelzőket, mert nem is találok, talán elég ennyi: nálam eddig GCCSUK volt a csúcs, most leszorult a második helyre és emiatt nem kell szégyenkeznie. Várjuk a további rejtéseket, a minőségből nem szabad engedni!!! GRATULÁLUNK!

bumbika 2009.04.10 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltuk!

mjdgm 2009.04.09 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Szépalma az ország egyik legszebb helye!
Bár Szépalmán van egy geoláda, de ez a rejtés teljesen mást, teljesen egyedi dolgot mutat meg! Mi már többször jártunk az itt lévő szállodában (feltétlenül kóstóljátok meg a fácánlevesüket!!!) s az odatartozó ládát is levadásztuk, ám e rejtés nélkül sosem tudtuk volna meg: mekkora értékek vannak még ebben az erdőben!
Hát ez a láda nem Szépalmáról szól, hanem a grófi családról, és annak tragédiájáról. A láda helyét ettől frappánsabban nem lehetett volna kiválasztani, a rejtés kivitelezésének módja pedig valóban páratlan, valóban különleges, valóban egyedi, őszintén gratulálunk érte a rejtőnek! A gratuláció azonban nem csak a rejtés miatt, hanem a WEB-es leírásban bemutatott anyag összegyűjtése miatt is megilleti a ládagazdát! Látszik, mekkora kutatómunkát végzett, s alaposan felkészült az adott hely eseményeiből, történéseiből. A környezetről nem kívánunk különösebben írni, javasoljuk mindenkinek: keressék fel ezt a minden atomjában páratlan helyet!

A láda megjelenésekor távolabb voltunk, így teljesen esélytelen lett volna azonnal rástartolni a piros 1-re, de örülünk annak is, hogy a bronzérmes koszta kezében a négy főre duzzadt kiscsapatunk még láthatta az ugyancsak míves-módon elkészített érmet.
Köszönjük, élmény volt!

koszta 2009.04.09 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Már jártam itt, de ez a láda jobban megragadott mint a tóparti.

 
tádé 2009.04.09 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Szépalma az egyik legkedvesebb helyünk az országban, szép emlékek sora fűződik hozzá, amelyet a GC1939 tovább gyarapított. A kivitelezés módja példaértékű - ehhez hasonló igényességgel még nem találkoztunk, pedig több, mint 500 ládánál jártunk már. A leírás érdekes és tanulságos. Mindent egybevetve, a Szépalmán már meglévő láda mellett jól megállja a helyét önálló ládaként.

Kicsi Gesztenyével Szépalmán kezdődött a közös történetünk - azóta a 2-es a számunk. Ha nehéznek tartunk egy szűzládát elsőként megtalálni, akkor talán ennél is nehezebb "belőni" azt, hogy éppen másodikként érjünk a helyszínre (persze, lehetnénk elsők, és bevárhatnánk a következő megtalálót, átengedve az elsőséget, de úgy mégsem az igazi...) Bíztunk tomkinak - a tőle megszokott - gyorsaságában, és nem csalódtunk! (Abban is bíztunk, hogy Szépalmán még találkozunk vele; Kicsi Gesztenye még ajándékot is hozott tomki kislányának, de majd legközelebb...)

A ládától - csodálatos időben - vidáman sétáltunk visszafelé; Kicsi Gesztenye a nyakában a 2. megtalálónak szánt díjjal, amelynek az ötlete és kivitelezésmódja ugyanarról az igényességről tanúskodik mint a amilyen a rejtés és mint amilyen Szépalma.

Köszönjük!
Kicsi Gesztenye és Tádé

 
tomki 2009.04.09 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
:-) [wapon beküldött szöveg]

Ma éppen Zircen volt dolgom, mellesleg műemlékeket is fel akartam keresni. Amikor megálltam a Szűz Mária templomnál, vettem észre az új ládát, a koordináták letöltése után rögtön elindultam. Csodálatos volt a tavaszi erdő, a hely varázslatos, a láda kivitelezése, az ajándékok igényesek, a történet érdekes. A közeli forrásból vizet vettem, hallgattam a cinkéket, barátkákat, harkályokat, gyönyörködtem a mamutfenyőkben. Köszönöm a lehetőséget.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]